"Orpo haluaa lisää maahanmuuttoa"

peek.oo

"Petteri Orpo: ”Työperäistä maahanmuuttoa pitää lisätä reilusti” – vastasi yrittäjälle, joka ei löydä Suomesta työntekijöitä

Tänään klo 9:08
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvioi Iltalehden haastattelussa, että hän ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ovat löytämässä sovun sote-ratkaisusta. Sinipunasote on rakentumassa suurten kaupunkien varaan. ”Sotessa näkyy SDP:n kanssa valoa tunnelin päässä”, Orpo vahvistaa."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/80b04090-c1f6-4b23-9b05-968befae200c

Yrittäjä Omer Nura ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ovat yhtä mieltä siitä, että työperäistä maahanmuuttoa Suomeen pitää lisätä seuraavalla vaalikaudella. LAURI NURMI
Petteri Orpo selittää käsillään ymmärtävänsä kosovolaistaustaisen Omer Nuran turhautumisen.

Sotaa lapsena perheensä kanssa Suomeen paennut Nura sanoo, että työperäisen maahanmuuton säännöt ovat hänen mielestään liian tiukat.

Nuralla on ollut vaikeuksia löytää Suomesta työntekijöitä.

– Työperäistä maahanmuuttoa pitää lisätä reilusti, Orpo sanoo ja vastaa yrittäjän yläfemmatervehdykseen.

Toimitusministeristön valtiovarainministeri Orpo on torstaina julkistanut rahaministeriön julkisen talouden suunnitelman vuosille 2020-2023.

Valtionvelan arvioidaan kasvavan 12 miljardilla eurolla ja nousevan 119 miljardiin euroon.

– Talous jatkaa heikkenemistään. Se johtaa jonkin verran yli 73 prosentin työllisyyteen vuoteen 2023 mennessä. Työllisyysasteen nostaminen 75:een ei tapahdu siis itsestään, Orpo arvioi merenrantaravintolassa.

Lohikeitto höyryää. Kermaakin siinä on.

Jotta kissanpäivät jatkuisivat, kokoomus vaatii seuraavaan hallitusohjelmaan konkreettisia kirjauksia kannustavasta sosiaaliturvasta, työn verotuksen keventämisestä, jatkuvasta oppimisesta, työmarkkinauudistuksista ja työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

– Talous- ja työllisyyskysymys on SDP:n ja kokoomuksen välillä kaikkein vaikein asia, Orpo haarukoi.

Tämä on yleisesti tiedossa.

Tarkoitus on puhua sote-uudistuksesta. Siinä sinipunahallituksen muodostamisen tieltä vaikuttaa poistuneen iso este, kun demarijohtaja Antti Rinne antoi Iltalehdelle haastattelun, jossa hän pitää mahdollisena suurten kaupunkien toimimista sote-palveluiden järjestäjinä.

– Voi hyvinkin olla niin, että Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu ovat väestöpohjaltaan riittäviä, ja ne voivat olla tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjäorganisaatioita eli itsehallintoalueita, Rinne arvioi.

Orpo ilahtui Rinteen kannasta
Orpo hymyilee.

Kokoomus kannattaa kuntapohjaista sote-ratkaisua.

– Rinne ei ole aiemmin näin sanonut. Näyttää siltä, että SDP on tullut sote-uudistuksessa meidän linjoillemme. Vielä on avoimia kysymyksiä, mutta on hyvä, että maakuntavimma on demareilta poissa, Orpo tuumaa.

Orpo tulkitsee Rinteen keskustelunavausta siten, että SDP:n ja kokoomuksen on mahdollista saavuttaa hallitusneuvotteluissa sopu sote-uudistuksesta, jos puolueet niitä yhdessä käyvät.

– Olen ilahtunut siitä, että demareiden kannassa on selvästi muuttumista. Kun Rinne nyt sanoo näin, hän tunnustaa, että kuntapohjaisesti voidaan edetä. Mutta kun hän puhuu itsehallintoalueista, se saattaa viitata edelleen sote-veroajatukseen. En suin surminkaan halua kolmatta verottajaa tähän maahan, Orpo kertoo.

Kokoomus vaalii nykyistä verotuksen rakennetta, jossa verottajia ovat kunnat ja valtio.

– Kun kerran uskomme kaupunkien kykyyn hoitaa soten, on turha yrittää rakentaa uutta hallintoa. Rakennamme kuntayhtymiä olemassa olevalle kuntapohjalle. Tämä on meille niin iso kysymys, että on hyvä, että siinä näkyy SDP:n kanssa valoa tunnelin päässä, Orpo jatkaa.

On kuulemma yksi murhe vähemmän sopimisen tiellä.

Vapaavuori ja Lyly taustalla
Orpo kertoo puhuneensa eri sote-vaiheissa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren, Tampereen pormestarin Lauri Lylyn, Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän, Turun kaupunginjohtajan Minna Arven ja Oulun kaupunginjohtajan Päivi Laajalan kanssa.

– Olen tavannut lukemattoman määrän myös pienten kuntien johtajia. Minulle tulee keskustalaisista kunnista viestiä, että on hyvä, kun maakuntahomma kaatui, Orpo sanoo.

Sote-palveluiden järjestäjien määrää Orpo pienentäisi perustamalla nykyistä laajempia kuntayhtymiä.

– Harvempaan asutussa Suomessa voi olla maakunnan kokoisia ratkaisuja. Pirkanmaalla mietitään vapaaehtoisuuden pohjalta maakunnan kokoista sote-kuntayhtymää. Kaupungit kyllä pärjäävät. Seuraavan hallituksen pitää huolehtia, että pienet kunnat eivät jää yksin, vaan että jokainen kunta on mukana isommassa sote-kuntayhtymässä, Orpo painottaa.

Sote-uudistuksen yrittäminen alkoi vuonna 2006, jolloin keskustalaisen Matti Vanhasen hallitus laittoi vauhtiin Paras-hankkeen. Aluksi tuloksia syntyi. Vasta 2010-luvulla sotesta on tullut poliitikoille painajainen.

– Kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk.) johdolla velvoitettiin kunnat hakeutumaan 20 000 asukkaan väestövastuualueisiin. Se on ainoa hanke, joka sotessa on onnistunut. Vastaavilla ohjaamis-, kannustamis- ja velvoittamismenettelyillä va

58

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peekoo.oo

      "– Kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk.) johdolla velvoitettiin kunnat hakeutumaan 20 000 asukkaan väestövastuualueisiin. Se on ainoa hanke, joka sotessa on onnistunut. Vastaavilla ohjaamis-, kannustamis- ja velvoittamismenettelyillä varmistetaan, että kaikki kunnat ovat mukana kuntayhtymissä, Orpo avaa kokoomuksen sote-ajattelua.

      Yksityisille yrityksille potilaita
      Yksityiset terveyspalveluyritykset sekä kokoomus että SDP ottaisivat palveluseteleillä mukaan sote-uudistukseen.

      Hoitotakuuta kokoomus kiristäisi siten, että kiireettömässä perusterveydenhuollossa lääkärin vastaanotolle pitäisi päästä kuukaudessa nykyisen kolmen asemesta. Hammaslääkäriin pääsisi kolmessa kuukaudessa.

      – Järjestäjä velvoitetaan antamaan asiakkaalle palveluseteli, jos se ei pysty hoitotakuun puitteissa hoitoa antamaan julkisella puolella. Demarit ovat tulleet linjoillemme. Se on erinomainen asia. Silloin toteutuu hoitoon pääsy, ja kehiin tulee valinnanvapaus. Julkisella ovat järjestämisvastuu, rahat ja valta. Tämä on minusta suorastaan nerokasta, Orpo innostuu kiittelemään Rinnettä.

      Siitä, kumpi puolueista on ollut ensin palveluseteleiden kannalla, vallitsee totta kai erimielisyyttä. Vaalien alla poliittisessa retoriikassa ei ole tapana antaa ylettömästi tunnustusta päävastustajalle.

      Sotessa läpimurto vaikuttaa gallupeiden kärkikaksikon kohdalla silti ilmeiseltä, eikä Orpo sitä kiistä.

      – Kaikki tässä on samaa, kunhan loppuvat ajatukset uudesta hallinnon tasosta ja verotuksesta, hän vahvistaa.

      Hoitojonojen purkaminen vie kertaluontoisesti 50-80 miljoonaa euroa. Siitä Orpo on teettänyt laskelmia valtiovarainministeriössä.

      – Ammattilaisen arvioitavaksi, sitten lääkäriin, erikoislääkäriin ja toimenpiteeseen ja saman tien kuntoutukseen. Nopeutamme näitä kaikkia. Sitten pitää huolehtia siitä, että järjestelmä syntyy niin tehokkaaksi, että jonoja ei synny uudestaan, Orpo pohtii.

      0,7 sopii kokoomukselle
      Rinne on asettanut vanhuspalveluiden hoitajamitoituksen nostamisen 0,7:ään kynnyskysymykseksi SDP:n hallitukseen menolle. Orpo on valmis kirjaamaan numeron lakiin.

      – Kokoomus on valmis 0,7:ään, jos asiantuntijat sitä osana kokonaisratkaisua esittävät. Uusien hoitajien määrä olisi vanhustenhoidossa silloin noin 4 000. Tiedämme, että tarvitsemme ne hoitajat sinne, mutta haluamme, että jokainen mummo ja vaari saa tarvitsemansa. Kaikille 0,7 ei riitä. Haluamme varmistaa, että hoitajat eivät ole pois kotipalveluista, Orpo sanoo.

      Orpo tähdentää, että myös hänellä on kynnyskysymyksiä. Ne liittyvät talouteen ja työllisyyteen.

      – Kynnyskysymys on se, että hallitusohjelmaan kirjataan talous- ja työllisyyspolitiikan linja, jolla velkaantuminen pysyy kurissa ja työllisyysaste nousee 75:een. Muuten emme pysty huolehtimaan palveluistamme.

      Kokoomus ei aio osallistua hallitukseen, joka luopuisi aktiivisesta Eurooppa-politiikasta.

      – Hallituksen pitää sitoutua EU:n kehittämiseen. Ihmisoikeudet ja sananvapaus ovat yhtäkkiä kynnyskysymyksiä, jotka pitää tässä maailmanajassa sanoa ääneen, Orpo korottaa kynnystä.

      Sen yli Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset tuskin kiipeävät.

      – Se on kyllä hyvin vaikeaa, erittäin, erittäin vaikeaa, Orpo kertoo kantansa yhteistyöhön Halla-ahon kanssa.

      Hoitajia ulkomailta
      Lähes kynnyskysymykseksi Orpo nostaa työperäisen maahanmuuton lisäämisen. Se on ikään kuin vastaus Rinteen vaatimukseen sitovasta hoitajamitoituksesta.

      – Jotta suuri hoitajien tarve saadaan täytettyä, se edellyttää sitä, että tarveharkinnasta pitää työperäisen maahanmuuton osalta luopua. Ei meillä riitä muuten lääkäreitä ja hoitajia. Tarvitsemme myös tekijöitä teollisuuteen, tutkijoita ja insinöörejä, Orpo luettelee.

      Vasemmistopuolueita Orpo arvostelee näiden antamista vaalilupauksista. Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin kritiikkiin Orpo vastaa sanomalla, että vanhustenhoitoon on jo varattu ensi vaalikauden alustavissa budjettikehyksissä miljardi euroa enemmän kuin nyt.

      – Olen esittelemässäni julkisen talouden suunnitelmassa laittanut 1,2 miljardia euroa lisää terveyspalveluihin. Kun väki vanhenee, meidän on löydettävä rahat, joilla pystymme vastamaan vanhusten palvelutarpeisiin. Kun Andersson sanoo Ylellä, että miljardi lisää vanhuspalveluihin ei ole mahdollista, niin kyllä se sitä on, kokoomusjohtaja huomauttaa.

      Lisäraha tarkoittaa summaa, joka vuonna 2023 menee valtiovarainministeriön arvion mukaan nykyisen lainsäädännön hoitovelvoitteiden täyttämiseen.

      Keskustelu siitä, heikentääkö hävittäjiin käytettävä raha mahdollisuuksia muihin menolisäyksiin on turhaa. Ikävä kyllä hävittäjät tulevat kalliiksi.

      – Vuonna 2023 budjetin loppusumma on kolme miljardia euroa suurempi kuin ensi vuonna, eli budjetti nousee sen verran ilman yhtään vaalilupausta. Hävittäjät ovat lisäyksestä puolitoista miljardia euroa, Orpo kertoo.

      ”Rahaa ei ole”
      Orpon mielestä menolupauksia tekevät puoluejohtajat eivät ymmärrä kulujen kasvavan ilman yhtään vaalilupausta.

      – Se on velkaa lasten piikkiin tai lisää veroeuroja ihmisten kukkaroista. Siksi ei ole

      • Haans.seA

        Matti ja maijja pihalle, MaMu tilalle:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14955065/uusi-ennatys-redin-tyomaalla-82-eri-kansallisuutt

        MUISTA:

        - kokoomusyrittäjä hyötyy, kun tulee lisää sukankuluttajia
        - nämä sukankuluttajat polkevat palkkoja, kokoomusyrittäjä hyötyy siitäkin
        - kepukin hyötyy, kun tulee lisää ruuan ostajia.
        - ilmankos porrrrvari on innokas mamuttaja, kun myyvät lopputuotteen HUIKEAN KALLIILLA
        - ainoa joka HÄVIÄÄ, olet sinä.....


      • Musu-ukko
        Haans.seA kirjoitti:

        Matti ja maijja pihalle, MaMu tilalle:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14955065/uusi-ennatys-redin-tyomaalla-82-eri-kansallisuutt

        MUISTA:

        - kokoomusyrittäjä hyötyy, kun tulee lisää sukankuluttajia
        - nämä sukankuluttajat polkevat palkkoja, kokoomusyrittäjä hyötyy siitäkin
        - kepukin hyötyy, kun tulee lisää ruuan ostajia.
        - ilmankos porrrrvari on innokas mamuttaja, kun myyvät lopputuotteen HUIKEAN KALLIILLA
        - ainoa joka HÄVIÄÄ, olet sinä.....

        Ja Antti Rinteen demarit saavat mamuista ja pakolaisista lisää äänestäjiä ja kaupunginvaltuutettuja sekä Nasima Razmyarin ja Husu Husseinin kaltaisia kovan islamin mamuja. Vihreillä sama homma, mm. kovaa ääntä itsestään pitävä Ozan Yanar ja toisenpolven mamu-taustainen Jani Toivola ("Taksisuhaaja").


      • Orpo-minkä_teit

        Orpon kokoomus ja Sipilän kepu ajattelivat vain eturyhmiensä miljardien eurojen pakolaisbisneksiä (135 kertaa tuottavampia kuin pakolaisten auttaminen heidän omassa kulttuuripiirissään) kun porvarihallitus avasi rajat seljälleen ja päästi maahamme sankoin joukon veronmaksajien rahoilla pyörivän miljardibisneksen raaka-ainetta. Kulkusirkkavitsaus on kuvaava termi, koska tulijat söivät suomalaisten jo muutenkin porvarihallituksen kikyilyllä, koulutusleikkauksilla ym. supistamia resursseja. Valtaeliitin ja rahamafian oikeistoeturyhmille maahantulijoiden tuottaminen on suuren luokan bisnestä, veronmaksajille taas miljardien eurojen jatkuvasti lisääntyvä kuluerä.

        Toisekseen Orpon kokoomustahot halusivat aukaista Suomen rajat ulkomaiselle halpatyövoimalle, jonka varjolla saataisiin Etan ja EU:n ulkopuolisen työvoiman tarveharkinta samalla poistettua. Pitäähän maahan tulleet turvapaikanhakijat saada äkkiä töihin, vaikka tosiallisesti työvoiman tarveharkinnan poistolla kokoomus ja EK haluavat avata aasialaisen halpatyön invaasion Suomeen ja ulosliputtaa suomalaisen tes-palkatun työn, sekä työvoiman hajaannuksella rampauttaa Suomen vahvan ja järjestäytyneen ay-liikkeen, joka ajaa työläisten etuja pääomapiirien ja elinkeinoelämän työehtoheikennyksiä mm. paikallista käskytystä vastaan.

        Perussuomalaiset eivät siis väheksy ulkomaalaisten tai maahantulijoiden ihmisarvoa, kuten Halla-ahokin Ylen TV-vaalitentissä totesi, vaan perussuomalaiset haluavat estää Suomen kansallisvaltiolle ja Suomen kansalle sekä sen hyvinvoinnille, yhtenäisyydelle, vakaudelle ja turvallisuudelle haitallista hallitsematonta massamaahanmuuttoa.

        Orpo ja Sipilä eivät halunneet noidattaa Dublin-sopimusta

        Ensimmäisen läpikulkumaan kuuluu Dublin-sopimuksen mukaan käsitellä kolmannen maan turvapaikanhakijan hakemus. Suomen rajan yli Ruotsista pyrkivän turvapaikanhakijan tapauksessa Ruotsi on ensimmäinen varma Dublin-sopimuksen mukainen turvallinen Dublin-maa, jonka siis pitää käsitellä turvapaikkahakemus. Mitään lopullista reittiähän ei voida koskaan varmentaa 100-varmasti, onko paperiton kolmannen maan tulija tullut muiden EU-maiden kautta vai esim. suoraan lennolla tai laivakuljetuksella Ruotsiin.
        Tähän Dublin-sopimuksen kohtaan vedoten Suomen rajavartija voi pikakäännyttää Suomeen pyrkivän jo rajalla, ja pyytää tätä hakeutumaan sen hetkisen turvallisen Dublin-oleskeslumaansa viranomaisten puoleen hakemaan turvapaikkaa. Ruotsi on velvollinen tämän hakemuksen käsittelemään, onhan hän jo Ruotsissa.
        Ruotsi olisi voinut toimia samoin Tanskasta maahansa pyrkivän turvapaikanhakijan kohdalla, Tanska taas Saksasta pyrkivän kohdalla jne. Ei Ruotsista Suomeen pyrkivää turvapaikanhakijaa tarvitse ottaa rajan yli Suomeen "muka" selvityksen ajaksi, koska on PÄIVÄNSELVÄÄ että Ruotsin puolelta Suomen raja yli pyrkivä kolmannen maan turvapaikanhakija on tulossa sopimuksen mukaisesta turvallisesta Dublin-läpikulkumaasta, Suomen kannalta "ensimmäisestä", jonka kuuluu käsitellä sopimuksen mukaan turvapaikanhakijan hakemus, koska Suomi olisi jo "toinen" läpikulkumaa. Orpo ja Sipilä eivät halunneet tätä logiikkaa noudattaa, koska maahamme haluttiin ko. puolueiden eturyhmille miljardien eirojen pakolaisbisnestä sekä ulkomaisen halpatyön rantauttamista, jolla ulosliputtaa muka kallis suomalainen TES-palkattu työ.


      • KaikkiTekosyytKäytössä

        Hesarin mukaan Suomi tarvitsee jopa 1,4 miljoonaa maahanmuuttajaa eläkkeiden turvaamiseksi – Halla-aho: ”Julkisen talouden rahoituspohja ei kohene vaan pahenee”
        https://www.suomenuutiset.fi/hesarin-suomi-tarvitsee-jopa-14-miljoonaa-maahanmuuttajaa-elakkeiden-turvaamiseksi-halla-aho-julkisen-talouden-rahoituspohja-kohene-pahenee/
        "Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee Helsingin Sanomien ja Eläketurvakeskuksen (ETK) kummallista laskutoimitusta massamaahanmuuton tarpeellisuudesta eläkejärjestelmämme kestävyyden takaamiseksi.

        Hesari pyysi Eläketurvakeskusta laskemaan, kuinka paljon Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, jotta nykynuorten ei tarvitsisi maksaa merkittävästi enempää eläkemaksuja vuonna 2050.

        Lehden mukaan Suomi tarvitsee joka vuosi jopa 30 000 uutta maahanmuuttajaa, mikä tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajien osuus vuonna 2050 olisi Suomen väestöstä peräti 1,4 miljoonaa (22 %).

        Yhdestä maahanmuuttajasta jopa miljoonalasku."


    • Peekoo.oo

      – Se on velkaa lasten piikkiin tai lisää veroeuroja ihmisten kukkaroista. Siksi ei ole reilua antaa äänestäjille käsitystä, että täältä tulee kaikennäköistä hyvää ja että rahaa on. Rahaa ei ole, Orpo arvioi.

      Kilpailijat ovat epäilleet kokoomuksen veronkevennysten realistisuutta.

      "– Meillä on miljardin kevennykset työ- ja eläketulojen verotukseen. Ne katetaan kokonaan ympäristö-, haitta-, ilmasto-, kulutus- ja arpajaisverotuksen kiristyksillä. Paketti on tasapainossa, Orpo vakuuttaa.

      LAURI NURMI
      [email protected]"

      • Ulla.t

        Orpo on hullu! Oma kansa riutuu ja tämä kaheli vain elättäisi verovaroin pakolaisia ja maahanmuuttajia! Hän lisäisi kielitaidottomien ja hyysättävien rikollisten määrää entisestään! Älkää hyvät ihmiset äänestäkö enää kokoomusta! Ääni kokoomukselle on käytännössä ääni Orpolle!


      • EikiitosPS
        Ulla.t kirjoitti:

        Orpo on hullu! Oma kansa riutuu ja tämä kaheli vain elättäisi verovaroin pakolaisia ja maahanmuuttajia! Hän lisäisi kielitaidottomien ja hyysättävien rikollisten määrää entisestään! Älkää hyvät ihmiset äänestäkö enää kokoomusta! Ääni kokoomukselle on käytännössä ääni Orpolle!

        No mä tunnen hyvin monta maahanmuuttajaa (en puhu turvapaikanhakijoista, koska en tunne), ketkä on työtä Suomessa asuessaan tehneet aina, joten maksaneet kyllä niillä veroilla myös suomalaisten kustannuksia, myös niiden suomalaisten joita ei huvita/viitsi/jaksa tehdä muuta kuin valittaa ja juoda olutta niin kauan kuin kelan rahat riittää... Mutta onhan muiden, sekä yhteiskunnan syyttely paljon paljon mukavampaa, kuin ottaa vastuuta itsestään, elämästään ja hyvinvointinsa (myös taloudellisen) parantamisesta, se olisi jo liikaa pyydetty ja vaadittu hyvinkin monelta suomalaiselta


      • Orpon_KOK-Arvovalinta

        Orpolla oli varaa 5%:n yrittäjävähennykseen ns. Apteekkarivähennykseen jota sitä saava apteekkari, juristi ym. öky saa keskimäärin 10 000 euroa vuodessa lisänettotulona, satojen tuhansien eurojen vuositulojensa päälle(10 000 €/vuodessa = 5%). Kokoomuksen ja Orpon avovalinta siihen mihin oli varaa kun tämä Apteekkarivähennys tuotiin 2017 vuoden alusta samalla kun työläisiä kikytettiin, lääkeomavastuita lisättiin ja peruspalvelumaksuihin porvarihallitus ehdotti 30%:n korotuksia. Varakkaille on varaa jakaa, kunhan tavallisen kansan ja pienituloisten pussista kermisluokan lisäedut kompensoidaan.


      • SinunValintasi
        EikiitosPS kirjoitti:

        No mä tunnen hyvin monta maahanmuuttajaa (en puhu turvapaikanhakijoista, koska en tunne), ketkä on työtä Suomessa asuessaan tehneet aina, joten maksaneet kyllä niillä veroilla myös suomalaisten kustannuksia, myös niiden suomalaisten joita ei huvita/viitsi/jaksa tehdä muuta kuin valittaa ja juoda olutta niin kauan kuin kelan rahat riittää... Mutta onhan muiden, sekä yhteiskunnan syyttely paljon paljon mukavampaa, kuin ottaa vastuuta itsestään, elämästään ja hyvinvointinsa (myös taloudellisen) parantamisesta, se olisi jo liikaa pyydetty ja vaadittu hyvinkin monelta suomalaiselta

        Mikään ei estä Suomeen tulemasta ammattilaisia ja asiantuntijoita jo nytkin töihin, jopa Etan ja EU:n ulkopuolelta. Sen sijaan perussuomalaiset ja SDP vastustavat ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistoa, jolla Orpon kokoomus ja Sipilän kepu haluavat tuottaa Suomeen Etan ja EU:n ulkopuolista halpatyövoimaa afrikkalaisista ja lähi-idän turvapaikanhakijoista, sekä aasiasta mm. Kiinasta, Filippiineistä ym. halpatyömaista, joilla ulosliputetaan ja korvataan suomalainen tes-palkkainen työvoima.

        Orpon kokoomuksen ja Sipilän kepun massamamutus ja rajat seljällään politiikka on pitkälti miljardipakolaisbisnesten lisäksi myös juuri toimenpide avata ulkomaisen työvoiman tarveharkinta. Esim. vihreät on saatu työvoiman tarveharkinnan poiston taakse juuri pakolaiskortilla, että maahan tulleet kymmenet tuhannet turvapaikanhakijat saadaan pysyvästi Suomeen työkortin varjolla.

        Kaikkein huolestuttavin käänne on se että EK ja kokoomus ehdottavat jo että tämän maahan tuotettavan kaikkien alojen mamu"osaajien" massojen palkkakuluista 70% pitää SOSIALISOIDA yrityksiltä veronmaksajiille/kansalle/yhteiskunnalle 70%:n mamupalkkatuella. Maahamme aletaan siis tuottaa halpatyöläisiä, joiden palkan kokoomus ja kepu SOSIALISOIVAT Suomen kansalle. Yrityksille lisää voittoja palkkakulujen sosialisoinnilla, kansalle enemmän leikkauksia ja Suomen valtiolle lisää velkaa.

        Näitä kaikkien alojen moniosaajia Petteri Orpon kokoomus ja Jyri Häkämiehen EK haluavat ensi vaalien jälkeen, mikäli kokoomus on hallituksessa 2019-2023, minimissäänkin 20 000 - 35 000 hallituskaudella.
        Orpo, Mykkänen, Häkämies ym. kokkareet eivät kerro miksi OSAAJIEN palkkakuluja tarvitsee yleensäkään TUKEA, saati 70%:n palkkatuella sun ja mun laskuun. Yleensä osaaja on tes-palkkansa ansainnut, jolla elää ilman tukia mm. palkkatukia.

        Sosialismi tulee nyt EK:sta: Suomalainen työntekijä maksamaan veroistaan 70% ulkomaalaisen palkasta
        https://www.extrauutiset.com/sosialismi-tulee-nyt-eksta-suomalainen-tyontekija-maksamaan-veroistaan-70-ulkomaalaisen-palkasta/
        Elinkeinoelämän Keskusliitto EK julkisti eilen hätkähdyttävän suunnitelman: Ulkomailta tuodun työntekijän t. turvapaikan saaneen palkkatuki nostetaan jopa 70%:iin. Miksei samantien sataan? Tarkastelemme ehdotuksen takana olevaa tajuntaa.
        EK kertoi myös haluavansa maahanmuuton reipasta lisäämistä."

        Kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkänen ja valtiovarainministeri Petteri Orpo ovat näyttäneet vihreää valoa kokoomuksen ja EK:n Jyri Häkämiehen ajatukselle SOSIALISOIDA ulkomailta työtetun työvoiman palkkakuluista 70% yrityksiltä veronmaksajille 70%:n mamupalkkatuella.
        Tilaatko tosiaan tätä politiikkaa lisää ensi hallituskaudelle? Tilaus vetämään vaiko ei?


      • LisääKokoomus-Tajuntaa
        SinunValintasi kirjoitti:

        Mikään ei estä Suomeen tulemasta ammattilaisia ja asiantuntijoita jo nytkin töihin, jopa Etan ja EU:n ulkopuolelta. Sen sijaan perussuomalaiset ja SDP vastustavat ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistoa, jolla Orpon kokoomus ja Sipilän kepu haluavat tuottaa Suomeen Etan ja EU:n ulkopuolista halpatyövoimaa afrikkalaisista ja lähi-idän turvapaikanhakijoista, sekä aasiasta mm. Kiinasta, Filippiineistä ym. halpatyömaista, joilla ulosliputetaan ja korvataan suomalainen tes-palkkainen työvoima.

        Orpon kokoomuksen ja Sipilän kepun massamamutus ja rajat seljällään politiikka on pitkälti miljardipakolaisbisnesten lisäksi myös juuri toimenpide avata ulkomaisen työvoiman tarveharkinta. Esim. vihreät on saatu työvoiman tarveharkinnan poiston taakse juuri pakolaiskortilla, että maahan tulleet kymmenet tuhannet turvapaikanhakijat saadaan pysyvästi Suomeen työkortin varjolla.

        Kaikkein huolestuttavin käänne on se että EK ja kokoomus ehdottavat jo että tämän maahan tuotettavan kaikkien alojen mamu"osaajien" massojen palkkakuluista 70% pitää SOSIALISOIDA yrityksiltä veronmaksajiille/kansalle/yhteiskunnalle 70%:n mamupalkkatuella. Maahamme aletaan siis tuottaa halpatyöläisiä, joiden palkan kokoomus ja kepu SOSIALISOIVAT Suomen kansalle. Yrityksille lisää voittoja palkkakulujen sosialisoinnilla, kansalle enemmän leikkauksia ja Suomen valtiolle lisää velkaa.

        Näitä kaikkien alojen moniosaajia Petteri Orpon kokoomus ja Jyri Häkämiehen EK haluavat ensi vaalien jälkeen, mikäli kokoomus on hallituksessa 2019-2023, minimissäänkin 20 000 - 35 000 hallituskaudella.
        Orpo, Mykkänen, Häkämies ym. kokkareet eivät kerro miksi OSAAJIEN palkkakuluja tarvitsee yleensäkään TUKEA, saati 70%:n palkkatuella sun ja mun laskuun. Yleensä osaaja on tes-palkkansa ansainnut, jolla elää ilman tukia mm. palkkatukia.

        Sosialismi tulee nyt EK:sta: Suomalainen työntekijä maksamaan veroistaan 70% ulkomaalaisen palkasta
        https://www.extrauutiset.com/sosialismi-tulee-nyt-eksta-suomalainen-tyontekija-maksamaan-veroistaan-70-ulkomaalaisen-palkasta/
        Elinkeinoelämän Keskusliitto EK julkisti eilen hätkähdyttävän suunnitelman: Ulkomailta tuodun työntekijän t. turvapaikan saaneen palkkatuki nostetaan jopa 70%:iin. Miksei samantien sataan? Tarkastelemme ehdotuksen takana olevaa tajuntaa.
        EK kertoi myös haluavansa maahanmuuton reipasta lisäämistä."

        Kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkänen ja valtiovarainministeri Petteri Orpo ovat näyttäneet vihreää valoa kokoomuksen ja EK:n Jyri Häkämiehen ajatukselle SOSIALISOIDA ulkomailta työtetun työvoiman palkkakuluista 70% yrityksiltä veronmaksajille 70%:n mamupalkkatuella.
        Tilaatko tosiaan tätä politiikkaa lisää ensi hallituskaudelle? Tilaus vetämään vaiko ei?

        Ja sitten vielä tämä avaus, ja taas kokoomukselta:

        Ilkka Kanerva ehdottaa: Suomen pitäisi huolehtia yhden Afrikan maan koko koulu­järjestelmästä – 11.3.2019
        https://www.is.fi/politiikka/art-2000006031702.html
        "Kokoomuksen seniorikansanedustaja Ilkka Kanerva ehdottaa, että Suomi maksaisi jonkin Afrikan valtion kaikki koulutuskustannusket, peruskoulusta aina korkeakoulutasolle saakka.

        Kanerva ei nimeä suoraan yhtään Afrikan valtiota. Mutta Suomella on vanhastaan hyvät ja läheiset suhteet Somaliaan, joten se on yksi kärjessä olevista ehdokkaista.

        Suomen omat koulutusmenot ovat noin 12,2 miljardia euroa vuodessa. Kokoomuksen mielestä Suomi pystyy hyvin kustantamaan myös Somalian koulutusmenot.

        Suomessa kokoomus on kunnostautunut koulutusleikauksissa."

        Kaverit koulutetaan Suomen laskuun Afrikassa ja tuotetaan sen jälkeen Suomeen EK-Kokoomuksen sossutuetuksi työvoimaksi, jonka palkasta 70% veronmaksajien maksettavaksi.

        Kokoomus on kyllä kaikkein eniten pihalla rahojen jakamisessa ja mamutuksessa. Ei ihme että puolueen kannatus on noin 15% tällä hetkellä ja laskee koko ajan.


    • Alastonaktiivimalli

      On ensin juteltava perussuomalaistenkin kanssa.

    • faktat_esiin

      Kantasuomalaisia ei edes haluta kouluttaa eikä palkata normi työehdoin.
      Kauankohan tämä maa pysyy enää pystyssä tällaisella politiikalla missä rikkaille annetaan enemmin ja köyhiltä leikataan?

      Itse aiheutettu ongelma mutta syyllisiksi julistetaan köyhät ja duunarit ja kuitenkin politiikka ajaa juurikin tällaista taantumista.

      Jos tällainen "kehitys" jatkuu niin saisi koko maan antaa vaikka ryssille tarjottmella. Ketään ei kiinnosta paskan vertaa kun ei ole tulevaisuuttakaan. Menköön rikkaat rintamalle muut lähtee Ruotsiin maanpakoon.

    • Rosvokokkareet

      Kun yrittäjä ei saa voittoa aikaiseksi palkkaamalla suomalaisen työntekijän, niin kokoomuksen vastaus asiaan on että,

      pitää ottaa kaikilta muilta kansalaisilta jotta yrittäjä saa voittonsa.


      Pitkässä juoksussa kyseinen toiminta tuhoaa koko valtion koska omia kansalaisia roikotetaan työttömyydessä samaan aikaan kun ulkoa palkattu halpistyövoima tekee paikallisten työt,
      työttömien ylläpito ja rahan ohjaaminen ulos suomesta halpisduunarien kotimaihin, tuhoaa suomen talouden.

      Ahne ja lyhytnäköinen politikointi on maamme tuho.

      Kokoomuslaiselle ainoa arvo on raha, sitä on saatava vaikka omaa äitiä myyden.

      Ahneus on syöpää pahempi sairaus.

    • LahjontaaKorruptiota

      Suuret rakennusfirmat rikastuvat kun rakentavat kilpaa asuntoja hmm tulijoille.
      Ja Sossu ja Kela takaavat huippuvuokrat.
      Ketähän mahtaa tässä valtavassa rakennusbisneksessä olla mukana?
      Tietääkö Orpo...

      • HeiMeTienataanTällä

        Ja heti parhailta paikoilta kalleimmat asunnot tälle köh... Orpo-työvoimalle.
        Ja Orpon & KOKkareiden konsultti-kotiutus-firmoille valtavasti rahaa.
        "Hei, Me Tienataan Tällä" .
        .
        Siinä se Orpon onneton Arvo Pohja on, HÄVETKÄÄ KOKkareet!
        .


    • 34o98

      Haittamaahanmuuton rajoittaminen on parasta ilmastopolitiikkaa.

    • Älyhoihoi

      On se räysurpo jolla ei ole minkäälaista todellisuudentajua. Haalimalla Suomeen lisää täyselätettäviä ulkomaanvelka kasvaa ja loisilla tienaavat kokoomuslaiset rikastuvat, tämä on ainoa orpon tavoite. On hullu jos joku äänestäjä kannattaa tällaistä maanpetollista touhua

    • hyvä.asia

      Oikeassa on!
      Eikä siinä ole mitään pahaa, päinvastoin!

      Meillä töissä löytyy mm. kiinalainen, venäjäläinen sekä ruotsalaisia työntekijöitä
      SYön usein turkkilaiset pitämässä ravintolassa, samoin etniset ruuat putoaa,
      lääkäri om venäjältä, hierontaa saa thaimaalaisilta jne

      • VientiteollisuusKuntoon

        Eihän tuossa mitään pahaa olekaan vaan se raha noiden palvelupaikkojen luomiseen on luotava muualla työmarkkinoilla, jotta ihmisillä olisi varaa ja halua käyttää noita palveluita. Vientiteollisuuden olisi oltava kunnossa ja siitä elantonsa saavien olisi saatava riittävän hyvää palkkaa, jotta he voivat käyttää rahojaan tuollaisiin palveluihin. Näiden vientityöläisten on kuitenkin maksettava veroillaan ensin opettajien, professorien, poliisien, rajavartijoiden, kirjastovirkailijoiden, lastenhoitajien, lähihoitajien, sairaanhoitajien, lääkärien, kunnanjohtajien, poliitikkojen sekä muiden valtion ja kuntien työntekijöiden ja virkamiesten palkat.


      • wihd

        Kokoomuspersut kannattavat ulkomaista halpatyövoimaa samoin kuin kokoomus koska ovat moleammat porvaripuolueita.


      • AnnaEtujoukoissa
        wihd kirjoitti:

        Kokoomuspersut kannattavat ulkomaista halpatyövoimaa samoin kuin kokoomus koska ovat moleammat porvaripuolueita.

        Vasemmistoliiton Anna Kontula oli kokoomuksen Juhana Vartiaisen kanssa ensimmäisiä, jotka haluavat laillistaa työvoiman vapaan liikkuvuuden Suomessa ja luoda halpatyövoimamarkkinat Suomeen.


      • dfye
        AnnaEtujoukoissa kirjoitti:

        Vasemmistoliiton Anna Kontula oli kokoomuksen Juhana Vartiaisen kanssa ensimmäisiä, jotka haluavat laillistaa työvoiman vapaan liikkuvuuden Suomessa ja luoda halpatyövoimamarkkinat Suomeen.

        Kontula ei edusta koko Vasemmistoliiton mielipiidettä onneksi ja tippuukin vaaleissa eduskunnatsa ja hyvä niin.


      • tfgew
        wihd kirjoitti:

        Kokoomuspersut kannattavat ulkomaista halpatyövoimaa samoin kuin kokoomus koska ovat moleammat porvaripuolueita.

        Kovia porvareita ovat nuo persutit.


    • jjjjeeeeeee

      Urpo käsittää raiskauksetkin työnteoksi

    • harkittu-tarve-

      Kokoomuslaiset haluaa aina uusia työntekijöitä kokeiltavaksi, josko sattuisi löytymään sopiva. Haalivat aina vaan uusia ja uusia, ja sitten ne kokeillut jäävät työttömiksi verovaroin elätettäviksi. Sama on ulkolaisten osa. Hieman aikaa tulee toimeen työnantajan kanssa pienellä palkalla, mutta kun alkaa vaatimaan enemmän palkkaa, niin eikun uutta matoa onkeen, ja vanha työntekijä valtion hoiviin.

      Työmarkkinoilla ei edes yritetä pitää työntekijöistä kiinni, vaan pidetään heitä kiertopalkintoina, joista ei niin väliä millä tulevat toimeen.

    • Lisää_tätä_Urpo_Pätteri

      Työperäinen maahanmuutto ja seuraus ?Työpaikka nepalilaisravintolassa voi maksaa 15 000 euroa.

      Ravintoloissa muun muassa teetetään ylipitkiä työpäiviä eikä korvaus työstä ole lähelläkään virallisia työehtoja.

      Nepalista tulevat työntekijät joutuvat lisäksi maksamaan työpaikan saamisesta.

      Lehden mukaan summat vaihtelevat noin 5 000 eurosta yli 15 000 euroon.

      Lehden tekemässä selvityksessä oli mukana toistakymmentä ravintolaa.

    • buhahahahahahahahah

      Hienoa Orpo, hyvän yrittäjän olet mainokseksi löytänyt.

      Firmassa Omer Nurannilla 21 työntekijää ja googlesta löytyy parisivua vanhoja työpaikkailmoituksia ja 3 nyt avointa paikkaa

      selittäisikö linkki miksi työntekijät vaihtuvat?

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13544598/fikos-oy-kokemuksia

    • Ärtsy

      Suomessakin paljon työttömiä ja lisää tulee...miksi pitää lisätä työperäistä maahanmuuttoa?Ja höpö höpö.....laittakaapa vanhusten asiat kuntoon,lasten ja nuorten,nytkin tapahtunu todella kauhea ,en eesvoi sanoa sitä mitä lapset joutunu kärsiin ja mitä tekee viranomaiset???Oikeat asiat kuntoon...ja sitten tämä kellojen siirtely...mikä on niin vaikeaa se lopettaa?Kuulinko oikein että vuonna 2021 vasta?Ei voi olla totta....

      • lidlen.kassajonosta

        Väestönkasvu tekee mm. päästövähennyspyrkimysten vaikutuksen tyhjäksi.

        Miksi suomalainen veronmaksaja pakotetaan tukemaan ylikansoittumista.


    • Hölmöläisten.peitto

      Suomalaisia lisättävä 9 e hommiin reilusti. 300.000 on liian vähän? Parempia tekijöitä ulkomailta kuten tähänkin asti. Ja millä niitä ulkomaisia tekijöitä houkutellaan? Sellaisilla eduilla joita suomalaisille ei anneta.

      • No kyllä Suomalaiselle kelpaisi tuo 9 € / tuntipalkka työstä, jos saisi samat tuet ja avustukset ja terveydenhoidon ja ilmaisen asunnon kuten matuille annetaan. Että silleen.


    • En_ole_vasuri

      Halpatyövoima tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Ei kerry verovaroja ja työntekijät hakevat palkan lisäksi sosiaaliturvaa elääkseen.

      Ei veroja, mutta verovarojen käyttö silti lisääntyy.

      • joku.roti

        Tekoälyn käyttö kasvaa räjähdysmäisesti. Eläkkeet ja vanhustenhoito voidaan tulevaisuudessa helposti rahoittaa verottamalla robotteja.

        Tulevaisuudessa lukutaidottomille ei ole töitä. Nytkin jo 50 000 akateemisen koulutksen saanutta on työttömänä.

        Joku järki pitäisi saada Suomen asioiden hoitoon. Muuten hukka perii.


    • Kiitos_tiedosta

      Siirryinkin sitten tänään Suomen Kansa Ensin (SKE) -puolueen äänestäjäksi.

    • työperäinenmuutto

      Uusi laki, että työperäinen saa kymmenen vuoden jälkeen
      kansalaisuuden ja sosiaalietuudet.
      Siihen asti omalla palkalla.

    • Konjakkilasi

      Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka on jo nähty.

    • määrä.ei.auta

      Työhaluisia täällä tarvitaan.

    • Kravattinatsi

      Parempiaines tekee rahaa ja köyhät voi tukkia turpansa.

      Jos naamat ei pysy kiinni niin aktivoidaan ja kuntoutetaan lisää.

      • fgihfe

        Kokoomustrollin örinää.


    • jftjer

      Porvaripersuilla on sama maahanmuuttolinja kuin kokoomuskella eli lisää halpatyövoimaa Suomeen palkkoja polkemaan kosiskellen yrittäjien ääniä.

      • VihervasureidenTahto

        Vihervasemmisto haluaa, että kaikki laittomatkin maahanmuuttajat saisivat jäädä Suomeen suomalaisten veronmaksajien elätettäväksi, koska heitä ei muka voi palauttaa kotimaihinsa erilaisten tekosyiden vuoksi. Käytännössä tämän kaltaisten kieltä osaamattomien ja heikosti koulutettujen osa olisi olla halpatyövoimaa tai olla muiden veronmaksajien elätettävinä.


      • yserz
        VihervasureidenTahto kirjoitti:

        Vihervasemmisto haluaa, että kaikki laittomatkin maahanmuuttajat saisivat jäädä Suomeen suomalaisten veronmaksajien elätettäväksi, koska heitä ei muka voi palauttaa kotimaihinsa erilaisten tekosyiden vuoksi. Käytännössä tämän kaltaisten kieltä osaamattomien ja heikosti koulutettujen osa olisi olla halpatyövoimaa tai olla muiden veronmaksajien elätettävinä.

        Linkki väitteeseesi, muutoin huuhaata.Porvaripersut haluvat lisää halpatyövoimaa Suomeen palkkoja polkemaan samoin kokoomuslaiset, keput ja Rkp.


      • MuistiEiPätki
        yserz kirjoitti:

        Linkki väitteeseesi, muutoin huuhaata.Porvaripersut haluvat lisää halpatyövoimaa Suomeen palkkoja polkemaan samoin kokoomuslaiset, keput ja Rkp.

        Aikoinaan laittomilla oli jopa oma mielenosoitusleiri rautatientorilla Helsingissä, jossa vihreiden ja vasemmiston edustajat kävivät kilvan osoittamassa tukeaan laittomille.


    • jokujärki

      Työperäistä maahanmuuttoa tulee suosia, tarvitsemme lisää tekeviä, ahkeria ihmisiä, maksamaan veroja yhteisen hyvinvointimme kustantamiseksi.

      Ns. Haitta maahanmuuttoa, emme tarvitse, sitä on jo nyt liikaa.

      Suomen kansalaisuutta ei pidä antaa liian helposti.

      Petteri Orpo on oikeassa.

    • ilmaistyötä_tarjolla

      Onko tämä Nurani kokeillut maksaa palkkaa työnhakijoille? Auttaa usein.

      • ylleensä.niin

        Nuorena kun tuli kuljettua työnperässä niin rahastahan sitä teki eikä liikunnan ilosta, tollaset Orpot ja muut urpot voivat suksia vittuun.


    • tilaa.on

      Työperäsistä maahanmuuttoa sitten Afrikasta kiitos, koska siellä on väestöräjähdys ja töitä ei riitä kaikille päteville miehille.

    • urpomikäurpo

      Työvoimapulanpaikkaajia tuli Suomeen kymmeniä tuhansia ja vielä kuulemma ammattitaitoisia, miksi näitä ei kiinnosta työnteko pätkääkään. Kadut alkaa täyttyä näistä tyhjäntoimittajista kokoomuksen kultamunista, täyseläteistä verovaroin.

    • JoutomiehenApumies

      Maahan halutaan lisää ulkolaista halpatyövoimaa paikkaamaan huutavaa työvoima pulaamme.
      Valtakunnassa 450 000 työtöntä ja kaikki asiat päin persettä.
      Näin Suomi nousuun.

      YT neuvottelut.2019
      Fazer leipomot. 80
      Nokia. 350
      Yle.5
      Veikkaus.400
      Valio.100
      Posti.236
      Wärtsilä. 150
      HobbyHall.64 Kaikki toiminta siirretty Viroon.
      StoraEnso.80 1 paperikokone lakkautetaan.
      StoraEnso.400 Tehdas suljetaan.
      HK-Scan 220 Heti perään alkoi uudet YT neuvottelut,kun uusi pomo tuli taloon.
      Tuotantoa siirretään viroon.
      Tieto Oy.700
      Tallink-Silja.35
      Savonlinja 74

      Taitaa olla alkusoittoa.

    • Punamulta

      Kokoomus oppositioon ja pitkäksi aikaa. Tälläisestä ajasta Suomella on hyviä kokemuksia aiemmilta vuosikymmeniltä, jolloin Suomesta ehdittiin rakentaa hyvinvointivaltio korkeaa koulutusta tarjoavine oppilaitoksineen.

    • OrpoHirteenRoikkumaan

      Monessa maassa tuollainen sekopää Urpo Orpo hirtettäisiin maanpetoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä.

    • Suomikuntoon

      Urpon puolue mädättää koko Suomen, nyt jo ulkomaanvelka kasvatettu yli satakertaiseksi

    • OrpopojanLaulu

      Työperäsellä maahanmuuttajalla ei pitäis tälläkään hetkellä olla kovinkaan suuria vaikeuksia saapua töihin Suomeen. koska tänne pääsee kuka tahansa EU-kansalainen lampsimaan kohtalaisen helposti (ie. Yhtä helposti kuin laittomat rajanylittäjät länsirajan yli) hakemaan ja tekemään töitä. Joten mä taas en näe siinäjuurikaan korjattavaa jos Suomeen on mahdollista tulla töihin koko EUnalueelta? Se taas onkin sit jo toinen juttu, että HALUAAKO joku tulla tänne töihin, koska kiitos kykypuolueen niin tää Suomen palkkakehitys on ollu umpisurkeeta jos vuosikymmeniä. Joten Orpo-Petterinä keskittyisin ennemminki siihen et saatais tän maan palkkataso kansainvälisesti kilpailukykyselle tasolle että tänne muutkin kun sosiaalipummisiirtolaiset haluaa tulla töitä tekemään.

    • Srs.A

      Ei sontiaisia maa täyteen! Entinen sotkukin vielä hoitamatta näiden hallituskonnien takia.

    • nähännepelastaa

      Otetaampa esimerkiksi sipilän ja orpon ns. ”työperäisestä” maahanmuutosta: somalialainen perheenisä joka on tullut suomeen ajamaan bussia: Mies on ensin tullut suomeen, jonka jälkeen perheenyhdistämisen ansiosta perhe perässä, vähintään viisi alaikäistä lasta (seassa ehkä myös muutama sukulaislapsi...ei siis välttämättä oma) ja vaimo jatkuvasti maha pystyssä uutta odottamassa. Eli jos bussikuskin palkka olisi (https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu?line=5&experience=0-2) n. 2540€/kk, maksaa "isukki" veroja ja veronkaltaisia maksuja (n.30%) eli n. 750€kk=9000€/v

      Yhteiskunta maksaa näille:

      5 x lapsilisä =659,44€/kk (https://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/a/f17eef1b-1105-47d7-a7c6-7c275070e30d), tulevaisuudessa lisää.

      kotihoidon tuki äidille= n.700€/kk (https://www.kela.fi/kotihoidontuki-maara-ja-maksaminen)

      Peruspäiväraha äidille 557€/kk netto.

      Asuntotuki=500€/kk, asuntohan on iso (vuokra jo lähes isän nettopalkan verran...), eikä taatusti kohtuullistamisperusteita(olisi rasismia) vuokraan niinkuin kantasuomalaisen kohdalla (määrä arvio, ehkä alakanttiin kun kunniakansalaisista puhutaan)

      Harkinnanvarainen toimeentulotuki=1000 €/kk (arvio, ehkä alakanttiin kun kunniakansalaisista puhutaan)

      Eli yhteiskunta saa 9000€ verotuloja vuodessa ja maksaa vuodessa tulonsiirtoja 41 004€, tästä yhtälöstä jokainen voi laskea, miten "hyödyllinen" tuo bussikuski perheineen on suomen kansantaloudelle...

      Ja huomioitavaa on myös se, että maahantultuaan tämä somali perheineen on ensin "kotoutunut" 3 vuotta, (luultavasti pidempään) sitten ajokortti (tietenkin veronmaksajien piikkiin) ja tietenkin tila-auto (veronmaksajien piikkiin) taas hiukan "kotoutumista" (muutama vuosi) sitten bussikuskikoulutukseen (veronmaksajien piikkiin).... Voidaan hyvinkin perustelusti olettaa, että bussukuskin aiheuttama lasku veronmaksajille on bussikuskin työn aloittamiseen mennessä satojatuhansia euroja ja työn aloittamisenkin jälkeen miinusta tulee reilusti joka vuosi.

    • GCM-Agreement

      Kyllä Opo on hullu... Täysin maanedun vastainen.

    • Musutarpeeksinähnyt

      Miksi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe