Ulkomainen halpatyövoima Etelä-Pohjanmaalla

Totuusonikävä666

Etelä-Pohjanmaalla käytetään paljon ulkomaalaista lähetettyä työvoimaa. Todella suurta osaa heistä hyväksikäytetään halpatyövoimana. Ulkomaalaisilla halpatyöntekijöillä syrjäytetään näinollen oman maakunnan työvoimaa työmarkkinoilta ja kierretään veroja. Kuntien ja valtion talous kärsii. Turha sanoa, ettei työvoimaa ole. Työttömiä on työnhakijoina ja maakuntaan riittäisi paluumuuttajiakin, jos olisi töitä. Kukaan ei tietenkään tule halpatyövoiman palkalla. Puolueista Kokoomus, Kepu ja sinipersPersut ajavat halpatyövoiman käytön helpottamista.
Häikäilemättömyyden huippu ovat Perussuomalaiset, joiden todellinen kanta ulkomaiseen halpatyövoimaan näkyy seuraavasta:

Jussi Halla-aho kohkaa nyt siitä, kuinka puolustamalla työvoiman tarveharkintaa hän vastustaa suomalaisten palkkojen polkemista halpatyövoimalla.

Kuitenkin varsinaisessa toimessaan Euroopan parlamentissa "Mestari" äänesti sitä vastaan, että EU:n sisällä lähetetylle työvoimalle pitäisi maksaa vähintään paikallisten työehtojen mukaista minimipalkkaa.

Silloin voidaan siis tuoda Bulgariasta työvoimaa Suomeen tekemään hommia 3,5€ tuntipalkalla. Ei sitä halpatyövoimaa tarvitse lähteä Bangladeshista asti tänne kyöräämään. Persujen linjalla suomalaiset työntekijät häviävät.

Lisätietoa: https://www.pam.fi/…/halpatyovoimalla-keinottelu-vaikeutuu-…

6

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WaRus

      Mun mielestä Etelä-Pohjanmaalla näkyy yllättävän vähän tätä tuotua halpatyövoimaa. Esim Satakunnan puolelle kun menet, niin perunannostoporukka on kyllä pääsääntöisesti ulkomaalaisia. Samoin sikatiloilla hääräilee valkovenäläisiä. Yleensä mikä tahansa likainen työ tms, niin ulkolaisten voimin ne työt hoidetaan.

      Etelä-Pohjanmaalla itselliset isännät eivät vielä tätä halpatyövoimaa ole hoksanneet, van puurtavat perunannostokoneen kimpussa, apuvoimina yleensä vaimo ja muu lähisuku. Omat kädet siis vielä liataan, onko se sitten sitä ittellisyyttä vai mitä.

      Mutta käykääpä Satakunnan puolella katsomas, niin huomaatte että maajussi yrittäjät eivät käsiään joka hommaan likaa. Onko satakuntalainen sitten ketkumpi luonne, vai johtuuko asiat vain sijainnista. Uudet asiat tuppaa tulemaan etelän kautta. Etelä-Pohjanmaa on kaukana pohjoisessa, eikä uudet toimintatavat kulkeudu tänne kovin nopeasti. Lisäksi eteläpohjalainen ei kovin äkkiä muuta muutenkaan toimintatapojaan, vaan tekee niin kuin on aina ennenkin tehty. Satakuntalainen on varmaan enemmän uusia tuulia haisteleva, ja etsii koko ajan parempia toimintatapoja. Siitäkin tämä eroavaisuus varmaan myös osittain johtuu.

    • timbermanne

      koska oot viimeen käyny raksalla tai jossain kasvihuoneilla tai marjoja poimimas,,,kyllä aika vähä on suomalaisia.....silti niin puhutaan että etelä-pohjanmaalla ei oo. aivan samalla lailla kun muuallakin

    • PikkuVenäjä

      Janitalla oli liki 100 venäläistä tekemässä kenkiä, suomalaisia ei palkattu. Kaatui silti.
      Venäläisiä lääkäreitä on jotain reilu 50 Seinäjoella. Satamäärin myös monissa muissa hommissa, kaupoissa, siivoojina, hitsareina, tehdashommissa jne jne.

    • Tuutintäydeltäpersuvalet

      Perussuomalaisten, Kepun ja Kokoomuksen harjoittamassa politiikassa näkyy juuri tämä pyrkimys ulkomaalaisen halpatyövoiman hyväksikäytön mahdollistamiseen. Tämä suomalaista palkansaajaa sortava politiikka sopii näille puolueille oikein hyvin, koska noissa puolueissa todellisista päättäjistä suuri osa on hyötyjinä palkkojen ja yhteiskuntavelvoitteiden polkemisessa. On erityisen rumaa ja äänestäjiä kohtaan katalaa, että esimerkiksi persujen Halla-aho puhuu Suomessa yhtä ja äänestää EU-parlamentissa juuri päinvastoin, salliakseen suomalaisen työvoiman syrjäyttämisen. Katalaa peliä, mutta moni palkansaaja äänestää ymmärtämättömyyksissään omaa sortajaansa.

    • sundmann

      tämän päivän lehessä oli hyvin asia kirjoitettu. suomessa on toisaalta huutava työvoimapula...tietyissä paikoissa,aloilla toisaalta työttömiä yhtä suuri määrä toisaalla jotka eivät liiku...osa aivan eri suunnilla,aloilla. no vanhempi esim maaseudun ihminen ei lähde kaupunkiin.
      en minäkään parin tonnin liksalla liikus kun kulut tuplaantus silkkaa matikkaa...samoin jos joudut kulkea 9e lisätuella pikkusen pitemmän pätkän jollain hevon vitun kurssilla menee miinukselle...ennemmin ottaa sen iskun kun toimeentulo tuki antaa saman osuuden minkä häviää työkkärissä...no toki kannatan työtä ja olen töissä mutta ei sitä pidä samalla rahalla tehdä millä esim nuo filippiini siivoojat jotka ovat niin mukavan ahkeria...paskat ..niitä tuodaan kun ne siivoo 7e tunti

    • artturii

      kyllä on halapaa täytyy laittaa virma ja haikia vilipiiniiltä siivuujia raksoolle töihin...rupiaa jäämähän ittelekkin jotakin kätehen,on täs ny tehty töitä 30v saanu ainakin maksaa tupaa ja veroja..sitä se on suomalaasen elämä kehrosta hautahan....kyllä tämon ihana maa? ny vielä leikatahan terveyshuollosta josta maksetahan...eläkemaksut nousoo...kysyn vaan kannattaako suomes oikiiasti teherä enää töitä??..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe