Suomen natottaminen

Partacus

Suomea ollaan viemässä natoon ensi eduskuntakaudella. Natohaukat pitävät vaalien alla hiljaisuutta, koska kansan suuri enemmistö ei tue natojäsenyyttä. Natoon liittymisestä puhuminen veisi ääniä.
Natohaukat näkevät liittymisen normaalina jatkona tehdyille natosopimuksille.
Jos taantumus saa aikaiseksi natoon liittymisen, Suomen ulkopoliittinen asema muuttuisi kertaheitolla isänmaallemme epäedulliseksi. Tilannetta voi verrata maaliskuussa 1918 tehtyyn sopimukseen Saksan kanssa sekä toisen kerran syyskuussa 1940 suullisesti sovittuna yhtyä fasistisen Saksan kanssa sotaliittoon
SKP:n vaatii tehtyjä natosopimuksia purettavaksi. Ulkopolitiikan doktriiniksi tulee palauttaa rauhanomaisten suhteiden edistäminen kaikkien kansojen välillä.

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partacus

      Hiljaisuudessa pahinta. Valtion varat käytettävissä.
      Mielipidemittausten mukaan natokannatus väestön keskuudessa noin 20 prosentin luokkaa. Tämä vastahankaisuus aiotaan muuttaa myönteiseksi hiljaisen vaikuttamisen avulla.
      Sipilän hallitus perusti Mediapoolin jäseninä johtavia tiedotusvälineitä, sanomalehtiä, Yle ja MTV. Mediapoolin tehtävä on vaikuttaa Naton puolesta ja esittää vaivihkaisia uhkakuvia idästä sen tueksi.
      Mediapolia rahoittaa Valtion Huoltovarmuuskeskus.
      Mediapolin perustamisesta ei ole suuremmin hiiskuttu. Se on eräänlainen hybridikeskus vaikuttaa suomalaisiin naton puolesta. Valtion varoilla. Mediapooli ei tuota uutisia. Se on uutispolitiikan linjakeskus.

      Ei ole ihme, että kaikki mediat yhdestä suusta muistuttavat, että Guaido olisi todellinen Venezuelan presidentti 50 valtion tukemana, vaikka hän ei ole ollut koskaan presidentinvaaleissa ehdokkaana. USA on natomaa ja koska se nosti Guaidon presidentiksi niin Suomenkin natoon haluava media toitottaa USA:n puolesta.
      Natopoliitikot ovat tosissaan. Jos heidän hanke onnistuu, isänmaa joutuu suuriin vaikeuksiin.

    • Partacus

      Samaan ajanjaksoon Mediapoolin kanssa osui Naton hybridikeskuksen perustaminen Helsinkiin. Tätä keskusta on sanottu vakoilukeskukseksi.
      Onko väärin arvattu, että Helsingissä Naton vakoilu kohdistuu ennen kaikkea Venäjään – ja Suomeen, suomalaisiin, meidän Nato-asenteisiimme?
      https://www.maunosaari.fi/blogi/2019/03/

      Naton kanssa Isäntämaasopimus sekä kumppanuussopimukset poikivat satoa.
      Nato vakoilee Suomesta käsin arvatenkin Venäjän suuntaan mutta myös suomalaisia poliitikkoja. Hybridikeskus vakoilukeskuksena sekä vaikuttamisareenana Suomen valtion sisäisiin asioihin.
      Saattaa hyvin arvata viimeaikaisen valtamedian natotrollauksen yksi suunta. Kaikkeen uutisointiin lisätään "Venäjän uhka". Natoa ei mainita mutta natosympatioita kerätään kierolla tavalla laittamalla suomalainen isänmaa kyseenalaiseksi.

      Hallitus on puhunut paljon Suomeen kohdistuvasta hybridivaiktuksesta ja että Venäjä ei sitä tee - eli tekee kuitenkin. Uutisointi alkoi kun mediapoolli pari vuotta sitten perustettiin. Hallitus kääntää asiat nurinpäin. Natovakoilua tuetaan syyttämällä muita Suomeen kohdistuvasta vakoilusta. Mökkien mummot ja papat ovat ihmeissään ja hyväksyvät Sipilän hallituksen silmänkääntötempun.

    • kieroa_propagandaa

      On aiheellisesti kysytty ja ihmetelty, kuka tai ketkä tekivät päätöksen Isäntämaasopimuksesta kun sen allekirjoitti puolusvoimien päällikkö, kenraali! Kenraali ei tiettävästi voi solmia valtiosopimuksia.
      Isäntämaasopimus tehtiin Stubbin (kok) hallituksen aikana.
      Sitä propagoitiin, ettei se velvoita Suomea mihinkään. Kuitenkin sen jälkeen maassamme lähes asuu natomaiden sotilaita ja sotakalustoa. Suomen armeijan yksiköt harjoittelevat sotaa joka vuosi ulkomailla natomaissa tai sen kumppanimaissa - eli naton siipien alla.

      Pidetäänkö Venäjää tyhmänä? Se olisi unohtanut että Venäjälle on hyökätty alkaen Ruotsin alamaisina ollessamme! Venäjälle on edelleen uhka sinne hyökkäys Suomen alueen kautta tai Suomen alueelta käsin. Suomen turvallisuus on vaakalaudalla natoseikkailun takia. Venäjä pysyy valtiona rajan takana joka tapauksessa. Natolle kyllä kelpaa Suomen apu. Kuka korvaa mahdollisen sodan aiheuttamat vauriot. Jos Suomi menee naton vasallina sotaan niin tuhot ovat taatusti hirveät voitti kumpi puoli tahansa.
      Kumppanuus naton kanssa ei ole enää normaalia. Sotilaallinen puoli on peittänyt alleen kaiken rauhanomaisen kehityksen.
      Suomella ei ole mitään ongelmia itänaapurin kanssa paitsi täältä sotilaallisen uhkan suuntautuminen Venäjää kohtaan. Haiskahtaa siltä, että Mediapoolin propaganda vetoaa suomalaisten isänmaallisuuteen - on valmistauduttava sotaan Venäjän kanssa - kaikki toisin puhuvat olisivat Venäjän agentteja.

    • perkkuri

      Naton kannattajia ja vastustajia on lähes jokaisessa eduskuntapuolueessa ja kansanedustajissa.
      Valtamedia pyrkii vaikuttamaan kaikin voimin siihen, että eduskunnassa olisi enemmistö naton tukijoita. Silloin kansanäänestyksiä ei pidettäisi.
      Tarkatkaapa Hesarin, Uuden Suomen, Keskisuomalaisen, YLE:n ja muita mediakanavia. Natotrollit ovat vauhdissa.
      Kieli on kovaa taitavien sanakäänteiden takana. Se olisi petturi, joka ei hyväksy natojäsenyyttä.

      Venäjällä pelottelu on tullut mörköjuttujen sijalle, joilla lapsia on peloteltu. Venäjästä tehdään mörkö, jota tulee pelätä ja varustautua hampaisiin asti.
      Kun sanotaan, että Venäjän työläisten tulisi syöstä oligarkit pois niin heti samaiset natotrollit siirtyvät oligarkkien puolelle.

    • Natoon liittyminen olisi pahin ja vastuuttomin teko sodanjälkeisessä historiassamme. Pidetään yhdessä huoli siitä, että kansan enemmistö päättää, eikä sitä johdeta harhaan Nato-asiassa.

      • Mitenkähän perustelet tuon pahan ja vastuuttoman NATO:on liittymisessä?

        Ainakin Baltian maat ovat siihen jo pitkään kuuluneet heti kohta sen jälkeen kun Venäjän riistävä koura hellitti.

        Ota huomioon tuon jälkikommunistisen Venäjän toimet! Kun Putler on tiukoilla hän aina hyökkää länteen ei NATO maahan ja nyt Georgian ja Ukrainan jälkeen taitaa Suomi olla seuraava!

        Voipi olla jotta olisikin kiire NATO jäseneksi jos olisimme fiksumpia ja unohtaisimme YYA kiristyksen!


    • sebsan

      USA ja Nato - Rauhan perikato.
      Rauhanliikkeiden poliittinen tunnus pitää täsmälleen paikkansa kun katsoo, millaista tuhoa natomaat ovat saaneet aikaiseksi mm. Jugoslaviassa, Syyriassa, Libyassa ja nyt uhkailee Venezuelaa.

      Kysymys on oikeasti ylikansallisen läntisen pääoman laajentumistarpeista. Kun läntinen kapitalismi pursuaa pääomien ylijäämistä niin sen levittämiseksi nato käy sotia tukeutuen jopa terroristeihin.
      Naton talouspolitiikan päälinja on saada Suomen eduskuntaan enemmistö naton tukijoita puolekannasta riippumatta. Naton tähtäimessä on saattaa Suomi osaksi Naton pohjoista rintamaa.
      Tämä sama oli tavoite oli Saksalla 1917 ja 1918. Suomen saaminen Saksan vaikutuspiiriin merkitsi alueen sotilaallista merkitystä I maailmansodassa. Saksa ei tullut valkoisten tueksi hyväntekeväisyyttään vaan selvien sotapoliittisten päämäärien vuoksi. Saksa muuten maksatti rahallisesti kovan hinnan sotakuluistaan. Saksa esti sotilaallisella väliintulolla Suomen siirtymisen Neuvosto-Venäjään myönteisesti suhtautuvaksi sotapoliittisista näkohdista. Saksa suunnitteli vielä vuonna 1918 Virosta ja Suomesta suuntautuvalla pihtiliikkeellä Pietarin teollisuusalueen valtaamista.

      Naton ja USA:n etu on ettei eduskuntaan pääsisi yhtään natovastustajaa. Nato vähät välittää Suomen kansallisista eduista.
      Yhdysvallat toimii ylikansallisen pääoman etujen toteuttamisen hegemonisena johtajana. Libyassa ja muuallakin se nähtiin raakana sotana kun muuten talouspoliittisia päämääriä ei saavutettu.

      Presidentti Niinistö on tuhannesti oikeassa, että turvallisuuspolitiikasta tulisi puhua. Hän kummeksui, miksi eduskuntapuolueiden vaaliohjelmissa lähes tyystin sivutaan suhde natoon. SKP:n ohjelmassa on selvä kanta.
      Tehdyt natosopimukset tulee purkaa.

      https://www.skp.fi/eduskuntavaaliohjelma2019
      Rahan vallasta kansan valtaan.
      Suuntana sosialismi - tavoitteena kommunismi!

    • kymenlaakso

      Emme enää lähempänä täysjäsenyyttä voi olla. Kalustohankinnat, ulkopolitiikka, ajatusmaailma, demokratia sama kuin muilla länsivalloilla. Vahinko että toistaiseksi jaamme mahdollisen kriisin ilman turvatakuita yksin. Siinä politiikoilla selityksen paikka. Venäjä käyttäytymisellään tulee kääntämään epäröivien päät. Suomen paikka on länsidemokratioiden joukossa.

    • länsimaiset-aevot

      Palkinto.

      Suomen kääntäminen vakaasta puolueettomasta rauhantilasta länsimaiden ylivallan räksyttäjäksi suurimmiksi sekoittajaksi ja heidän typerimpienkin tekojensa puolustajaksi ja sotaharjoitusalueeksi ryhtymisestä, on palkittu.

      Länsimaat tutkivat ja saivat Suomalaisista maailman onnellisimman kansan jo toistamiseen.

      Päättäjillemme se tietää että edelleen he saavat unohtaa
      -Suomen 400 000 masennuslääkkeensyöjää.
      -Nöyryyttävät leipäjonot .
      -Olemisen murhatilastojen ja itsemurhien kärjessä
      - maahanmuuton ongelmat.
      -Kansan Natovastaisuuden.

      Kaikki tämä on mahdollista, koska Suomesta puuttuu kokonaan kansaa puolustava älymystö tai he tämän menon hijaa hyväksyy.
      Vaalit herätti toivoa mutta vaikenemalla ne näytään ohitettavan.
      Miten Suomen kansa on saatu tällaiseen alennustilaan ja hyväksymään tämä, siltä tuntuu, kansan syrjäänpotkimien johtajien teekupposta vastaan.

      • siinä-se

        Muuten melko hyvä, mutta unohdit tärkeimmän unohduksen

        - Vaatia Suomeen puolueetonta ja totuudessa pysyvää mediaa.


    • rami_r

      Median neulanpitopolitiikka.
      Kaikessa maailmalla tapahtuvasta. liittyipä se aiheeseen tai ei, niin media laittaa loppukaneetiksi "Venäjä sitä tai tätä".
      Venezuelan kriisin yhteydessä muistutetaan, etä Venäjä on myynyt aseita maahan. Naton tuhoamassa Libyassa uudet sotatoimet ja muistutus Venäjästä. Lukijalle tulee kuva että Venäjä on syypää Libyan tuhoamiseen ja Venäjä on syyllinen Venezuelan tapahtumiin mm. nukkepresidentin valtapyrkimyksiin.
      Mediapolissa korkeat aivot miettivät miten suomalaista kansaa manipuloidaan ärhentelemään Venäjän suuntaan.
      Venäjä ei ole Suomea kohtaan esittänyt mitään vaatimuksia. Terve järki sanoo ettei kannata turhan takia rassata verta nenästä.
      Suomi toimi 1939 Saksan toiveesta NL:n sotavoiman testaamisessa. Nato toivoo Suomelta samaa tänäänkin. Kansallinen etumme vaatii pysymään syrjässä isoisten leikeistä. Oppia on saatu karvaamman kautta.

    • Partacus

      Mediapolin eli valtamedian ainoa tehtävä on suitsia natovastaisuutta, saada suomalaisten päät käännettyä naton kannattajaksi ja unohtamaan, että Suomessa kenraali voi solmia valtiosopimuksia.
      Tehtävässä kaikkinainen valhe tai puolitotuus hienosti muotoiltuna on sallittua. Olisimme muka natomaiden kanssa sopimuksissa Venäjän uhan takia tai "Venäjä saattaa lähiaikoina uhata" tai Venäjällä syntyy lähiaikoina sisäisiä kahinoita. Kaikki kelpaa.

      Toiselta puolelta valkoisen Suomen oikeistolaisten perinnejärjestöt korottavat ääntä Pariisin rauhansopimuksen 1947 muuttamiseksi rajojen osalta. Teemaksi kelpaa myös mm. sotasyyllisten tuomioiden peruuttaminen. SS-pataljoonan maineenpalautusta vaaditaan ja se merkitsisi jatkosodan alkamisen syyllisyyden vaihtamista.
      Mediapoli on fiksusta porukasta koottu. He eivät rähjää. He osaavat hienosti manipuloida väestöä. Viimeksi uutisoitiin USA:n lisäpakotteista Venezuelalle ja ohessa Kuuballe. Kuuba olisikin syyllinen, koska ostaa Maduron öljyä. Kesään mennessä Venezuelan talouskriisi käännetäänvarmaankin Kuuban ja Venäjän aiheuttamaksi!!!! Libyan tuhoaminen venäläisten eikä natomaiden pommitusten 2011 toimesta - seurataanpa lehdistöä niin eiköhän asiat väännetä nurinpäin niin ettei huonompinäköinen edes huomaa manipulointia.

    • Partacus

      Naton ja Suomen välinen Isäntämaasopimus on valtiosopimukseen verrattava asiakirja. Sopimuksen solmi faktisesti kenraali Jarmo Lindberg 4.9.2014 Suomen puolelta.
      Sopimusta sanotaan kahden kaveruksen leikkisopimukseksi, ettei kumpikaan kiusaisi toista mutta toisaalta se ei velvoita mihinkään. Miksi sitten suupuhe hyvistä väleistä tarkemmin määrittelemättömänä on johtanut mittavaan vieraan sotavoiman Suomeen saapumiseen ja suomalaisten sotilaiden reissaamiseen muihin maihin natonmaiden kanssa harjoittelemaan sotaa! Kaikki tämä tapahtuu kenraalin toimesta ja valtuutuksella. Missä käsissä on suomalaisten päätäntävalta?
      Käykö niin kuin Rytin tapauksessa 1944, että vuosikymmenten kuluttua kenraalista tehdään isänmaan pelastaja, hänelle pystytetään patsaita ja kirkot pitävät kiitosrukouksia kun laillinen päättäjä eduskunta ei uskaltanut.

      Kukaan kansanedustaja 4.9.2014 jälkeen ei ole nostanut sormeakaan eduskunnan arvovallan alentamisen johdosta. Aikanaan sopimus tuotiin kansalle valmiina, yllätyksenä ja selitykset syksyllä 2014 annettiin jälkikäteen. Muun muassa kokoomuslaiset vaahtosivat, että sopimus on vain paperipala.
      Tätä nykyä sopimus on valtion ulkopolitiikan peruspilari, Suomen itsenäisyyden luovuttamissopimus.
      Venäjä ei ole reagoinut mitenkään. Ollaanko siellä niin tyhmiä etteivät huomaa ketä vastaan Suomen osalta sopimus on laadittu.
      Toinen seikka on milloin Isäntämaasopimuksen "hengen" mukaisesti suomalaisia viedään natomaiden sotaretkille.

      https://www.skp.fi/eduskuntavaaliohjelma2019
      Rahan vallasta kansan valtaan.
      Suuntana sosialismi - tavoitteena kommunismi!
      Suomen on irrottauduttava Isäntämaa- ja muista natosopimuksista.

    • ala_mitta

      Entä jos Venäjä yhdistää Isäntämaasopimuksen siihen, että kriisitilanteessa nato sai oikeudet käyttää Suomen maaperää.
      Mahdollisessa sotatilanteessa on yksi lysti auttaako nato Suomea vai ei. Pommit tekevät kummassakin tapauksessa maasta selvää.
      Miksi ehdoin tahdoin hakisimme sotaa kun ulkopolitiikka voisi keskittyä rauhanomaisten suhteiden kehittämiseksi ja sitä myös natomaiden kanssa.

    • Partacus

      Kiina valtaa Euroopan Unionia.
      https://yle.fi/uutiset/3-10726285
      EU muodostuu pääosin natomaista ja sen kumppanuusmaista.

      Uutinen edustaa fiksua tapaa tehdä Kiinasta uhka EU:lle. Lukija ei ajattele, että kysehän on vain tavaroiden vaihdosta sekä investoinneista.

      Uutisessa varoitetaan mm. Italiaa rikkeestä, koska hyväksyi Kiinan kanssa "silkkitiesopimuksen", jolla investoidaan nopeampaa tavaranvaihtoa.
      Yksi rike, koska kauppatase on epäedullinen EU-alueelle. Kiina ostaa maata ja osakkeita. Se jää lukijalta huomaamatta että eurooppalaiset myyvät kiinalaisille.
      Sitä ei mainita, että Kiina investoi Afrikkaan joka vuosi enemmän ja on ehkä suurin ulkomainen investoija sinne mutta ilmeisesti sekin on rike.
      Kiina ei noudata EU:n säännöksiä kauppasuhteissaan. Siis Kiina yksin maailman valtioista. EU-valtiot kuitenkin ostavat ja myyvät.
      Kiina ostaa strategisia kohteita mutta ei kirjata siten että eurooppalaiset myyvät.
      Kiina kuulema vakoilee Euroopassa mutta EU:n natomaat eivät vakoilisi Kiinassa.
      Kiinan uiguuriväestö on EU:n hampaissa tai tulisi ottaa enemmän esiin. (Tällä ei tietenkään tarkoiteta Kiinan sisäpolitiikkaan sekaantumista!).
      Ja viimeksi suurin synti. Kiinalaisten tuotteiden laatu alkaa nousta EU:n tasoa korkeammalle.
      EU on lähes yhtä kuin natomaat. Uutisesta nähdäään, että vihanpidon levittämisen takana ovat tuiki maalliset EU:n kapitalistien taoudelliset edut.
      Uutista voidaan luonnehtia hienovaraiseksi valmisteluksi kovempiin otteisiin Kiinan vaikutusvallan leviämisen estämiseksi. Velvoittaako Isäntämaasopimus Suomea lähtemään Kiinaa vastaan toimiin, joita EU suunnittelee.
      USA on uhannut viime aikoina Kiinaa pakotteilla. Herää kysymys, valmistellaanko suurempaakin juttua.

    • rauhanaktivisti

      Nato ei ole rauhanyhdistys vaan sotaliitto, ja käytännössä Nato on yhtä kuin USA:n asevoimat.
      Esko Seppäsen analyysi isäntämaasopimuksesta: Suomen on palautettava liittoutumattomuutensa uskottavuus
      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3669945-esko-seppasen-analyysi-isantamaasopimuksesta-suomen-on-palautettava-liittoutumattomuutensa-uskottavuus

      Analyysi on oikea.
      Ahon ja Lipposen hallitukset 1990 luvulla mursivat puolueettomuuden ja liittoutumattomuuden ulkopolitiikan. Solmittiin kumppanuussopimuksia. Lähentyminen naton sotaliittoon alkoi askel kerrallaan.

      • NATO on puolustusliitoksi aikoinaan perustettu ja se sitä se vieläkin on. Ne vaan on komulopiset kun kuvittelevat NATO:n ja jo kuolleen Varsovan liiton olleen samaa perua vaan eivätpä olleet.

        Kun NATO oli olemassa kommunismin torjuntaan niin Varsovan liitto oli kommunismin puolustaja. NATO ei ole koskaan hyökännyt jäsenvaltioihinsa puolustamaan omia näkemyksiään koska sen jäsenet ovat demokratioita ehkä yhtä lukuun ottamatta.

        Varsovan liitto taas hyökkäsi aikoinaan muistaakseni Berliiniin, Unkarin BUdapestiin ja vielä ainakin Prahaan koska noissa maissa oltiin kyllästytty kommunismin kurjuuteen ja haluttiin hieman parantaa tilannetta. Se ei sopinut Moskovan komusatraapeille ja niin lähtivät tankit vyörymään.

        Moskova on edelleen samaa komuloisten touhua joten olisi syytä liittyä NATO:on kiireen vilkkaa ja se pitäisi Venäjän kohdallamme kurissa. Nyt meitä uhkaa Ukrainan kohtalo kun Putler taas menettää suosiotaan ja alkaa voimiaan uhkua.


    • armiokki

      "Kansalta ei ole mitään tarvetta kysellä Natoon liittymisestä tai liittymättömyydestä. "

      Tämä on natokannattajien pääteesi. Ulkopolitiikka olisi sellainen asia, jossa rahvaan olisi tyydyttävä "viisaampien" päätöksiin.
      Jos sota syttyisi, johtajat olisivat aina turvassa. Rivimiehet olisivat tulilinjalla.
      Natokannattajien johtajien ajatuskanta on kaukana demokratiasta. Isäntämaasopimuksen solmimiseen eivät kelvanneet edes kansanedustajat. Useimmat heistä saivat lukea sopimuksesta lehdistä.
      Demokratiaa on pilkattu. Se on vaakalaudalla.

    • Partacus

      Natottajien pääväite ja totuudellinen:
      "NATO ei ole koskaan hyökännyt jäsenvaltioihinsa puolustamaan omia näkemyksiään koska sen jäsenet ovat demokratioita ehkä yhtä lukuun ottamatta."

      Kapitalistien strategia oli todella estää sotilaallisin toimin sosiaalisten valtioiden rakentaminen. Sen peruspilarina oli ja on tukea erillisten natomaiden sotatoimia, olla hyökkäämättä toisten kimppuun, olla edes kritisoimatta toisten sotatoimia.
      Heti perustamisensa jälkeen oppi vietiin käytäntöön. 1950 luvulla alkoi siirtomaiden laajat itsenäisyyssodat. Siirtomaita omistavat natomaat saivat toisiltaan turvatakuut omille sotatoimille itsenäisyyslliikkeitä vastaan.
      Nato ei koskaan ole sotinut kaikkien jäsenmaiden voimalla jotakin vastaa. Usein erilliset natomaat ovat yhdistäneet voimiaan, esim. Vietnamissa, Koreassa, Irakissa, Libyassa, Jugoslaviassa ja muualla toisten ollessa valmiudessa.
      Naton rooli on edelleen täsmälleen sama. Nyt se sotii toisia kapitalistisia valtioitakin vastaan.
      Naton päästrategia: Kun jäsenvaltio sotii, kaikkien muiden velvollisuus on tukea sotivaa maata joko sotilallisesti tai muutoin.

      Naton aiheuttamat aineelliset tuhot ja kaatuneiden määrät ovat suuret sen historian aikana. Kyse on luultavasti kymmenistä miljoonista kuolleista kuin miljoonista. Vietnam esimerkiksi kärsii vielä monta sukupolvea biologisten aseiden tuhoista.

      https://www.skp.fi/eduskuntavaaliohjelma2019
      Rahan vallasta kansan valtaan.
      Suuntana sosialismi - tavoitteena kommunismi!

      • Voi Partacusi parka! Etkö todella erota toisistaan sosiaalista ja sosialistista? Pohjois-Euroopan maat ovat sosiaalisia mutta eivät sosialistisia, ero on huomattava.

        Kapitalismi on vapaan demokratian aate tänään, se ei estä minkään demokraattisen maan rakentamista eikä sen kehitystä. Sen sijaan ei ole tervettä edistää kurjuuden lisääntymistä edistämällä sosialististen valtioiden kehittymistä. Tuskin niihin tosin hyökätään jos niissä on vapaa demokratia ja normaalit ihmisoikeuden pohjoisen Euroopan malliin.

        NATO ei juurikaan ole hyökkäillyt omin ideoin mutta koska NATO maat ovat itsenäisiä niin niillä on oman harkintansa mukaan oikeus jopa sotilaallisiin välintuloihin. Koskaanhan ne eivät kohdistu maihin joissa vallitsee rauha, demokratia ja ihmisoikeudet. Jos noita rikotaan, voidaan auttaa sitä osapuolta, jonka asennetta tuo eurooppalainen tapa nähdä hyvä maailma on lähempänä.

        NATO ei ole kuin Moskovan satraappi joka tukee diktatuureja kuten Syyriassakin tapahtuu.

        En usko NATO:n sotivan yhtäkään valtiota vastaan tällä hetkellä, ainakaan kapitalistista! Arvaan, mihin viittaat mutta Venäjä on jälkikommunistisessa tilassa eikä varsinainen kapitalistinen valtio! Eikä sitäkään vastaan sodita tietääkseni.

        Missä NATO on moisia tuhoja ja ruumiskasoja tehnyt? Vietnamissahan NATO ei ollut osapuolena jos olet huomannut. Vaikka siellä oli NATO maa niin ei NATO:a! Suuri ero mikä voi olla komuloiselle liian vaikeaa ymmärrettäväksi!

        Suuntana Hyvinvointi – kommunismia kartellen!


      • Partacus
        Extyökkäri kirjoitti:

        Voi Partacusi parka! Etkö todella erota toisistaan sosiaalista ja sosialistista? Pohjois-Euroopan maat ovat sosiaalisia mutta eivät sosialistisia, ero on huomattava.

        Kapitalismi on vapaan demokratian aate tänään, se ei estä minkään demokraattisen maan rakentamista eikä sen kehitystä. Sen sijaan ei ole tervettä edistää kurjuuden lisääntymistä edistämällä sosialististen valtioiden kehittymistä. Tuskin niihin tosin hyökätään jos niissä on vapaa demokratia ja normaalit ihmisoikeuden pohjoisen Euroopan malliin.

        NATO ei juurikaan ole hyökkäillyt omin ideoin mutta koska NATO maat ovat itsenäisiä niin niillä on oman harkintansa mukaan oikeus jopa sotilaallisiin välintuloihin. Koskaanhan ne eivät kohdistu maihin joissa vallitsee rauha, demokratia ja ihmisoikeudet. Jos noita rikotaan, voidaan auttaa sitä osapuolta, jonka asennetta tuo eurooppalainen tapa nähdä hyvä maailma on lähempänä.

        NATO ei ole kuin Moskovan satraappi joka tukee diktatuureja kuten Syyriassakin tapahtuu.

        En usko NATO:n sotivan yhtäkään valtiota vastaan tällä hetkellä, ainakaan kapitalistista! Arvaan, mihin viittaat mutta Venäjä on jälkikommunistisessa tilassa eikä varsinainen kapitalistinen valtio! Eikä sitäkään vastaan sodita tietääkseni.

        Missä NATO on moisia tuhoja ja ruumiskasoja tehnyt? Vietnamissahan NATO ei ollut osapuolena jos olet huomannut. Vaikka siellä oli NATO maa niin ei NATO:a! Suuri ero mikä voi olla komuloiselle liian vaikeaa ymmärrettäväksi!

        Suuntana Hyvinvointi – kommunismia kartellen!

        "NATO maat ovat itsenäisiä niin niillä on oman harkintansa mukaan oikeus jopa sotilaallisiin välintuloihin......."
        Aivan. Olet oikeassa. Kun joku natomaa hyökkää jonnekin niin kattojärjestö nato huolehtii, etteivät toiset natomaat saa ajatellakaan vastakkaista.

        "Kapitalismi on vapaan demokratian aate tänään, "
        Aivan. Ihan oikein. Vapaassa demokratiassa natomaa voi sotia rauahssa toisen natomaan ollessa kuulolla, jos hyökkääjä tarvitsisi apua. Todella vapaata kapitalistista demokratiaa.

        "NATO ei ole kuin Moskovan satraappi "
        Aivan. Ei olekaan. Nato päättää itsenäisesti Moskovaa kuulematta minne hyökkää ja on julmetusti antanut jäsenmaidensa hyökätä koko olemassaolonsa ajan.

        "En usko NATO:n sotivan yhtäkään valtiota vastaan tällä hetkellä, ainakaan kapitalistista!"

        Aivan oikein. Tämä on naton ideologian päänalus. Kapitalisteja tuetaan mutta kun valtio leimataan sosialistiseksi tykit paukkuvat.
        Mutta...mutta. Afganistanko on sosialistinen! Irak varmaan oli sosialistinen. Libyakin oli sosialistinen. Syyriakin sosialistinen. Silloin kun natomaat yrittivät tukahduttaa siirtomaiden itsenäistymispyrkimyksiä Afrikassa, kohteet olivat sosialistisia.
        Kun kapitalismi valloitti siirtomaita se valloitti sosialistisia maita. Jooko? Niin kai!!!!

        "Missä NATO on moisia tuhoja ja ruumiskasoja tehnyt? Vietnamissahan NATO ei ollut osapuolena jos olet huomannut."
        Aivan. Totta. Ei ollutkaan. Siellä vietnamilaisia ampuivat pelkät natovaltiot ja toiset toimittivat aseita ja olivat varuillaan ettei hyökkääjäkoalition kimppuun hyökätä. Leikkiähän se vain oli. Mitä nyt tyhjästä narista. Vietnamin sodan aikana USA:n aseteollisuuden kapitalistit keräsivät satumaisia voittoja. Sehän oli asekapitalisteille kulta-aikaa. Olkaamme tyytyväisiä, halleluja.

        Suuntana nato - valmistaudu maailman tuhoon.


      • Partacus kirjoitti:

        "NATO maat ovat itsenäisiä niin niillä on oman harkintansa mukaan oikeus jopa sotilaallisiin välintuloihin......."
        Aivan. Olet oikeassa. Kun joku natomaa hyökkää jonnekin niin kattojärjestö nato huolehtii, etteivät toiset natomaat saa ajatellakaan vastakkaista.

        "Kapitalismi on vapaan demokratian aate tänään, "
        Aivan. Ihan oikein. Vapaassa demokratiassa natomaa voi sotia rauahssa toisen natomaan ollessa kuulolla, jos hyökkääjä tarvitsisi apua. Todella vapaata kapitalistista demokratiaa.

        "NATO ei ole kuin Moskovan satraappi "
        Aivan. Ei olekaan. Nato päättää itsenäisesti Moskovaa kuulematta minne hyökkää ja on julmetusti antanut jäsenmaidensa hyökätä koko olemassaolonsa ajan.

        "En usko NATO:n sotivan yhtäkään valtiota vastaan tällä hetkellä, ainakaan kapitalistista!"

        Aivan oikein. Tämä on naton ideologian päänalus. Kapitalisteja tuetaan mutta kun valtio leimataan sosialistiseksi tykit paukkuvat.
        Mutta...mutta. Afganistanko on sosialistinen! Irak varmaan oli sosialistinen. Libyakin oli sosialistinen. Syyriakin sosialistinen. Silloin kun natomaat yrittivät tukahduttaa siirtomaiden itsenäistymispyrkimyksiä Afrikassa, kohteet olivat sosialistisia.
        Kun kapitalismi valloitti siirtomaita se valloitti sosialistisia maita. Jooko? Niin kai!!!!

        "Missä NATO on moisia tuhoja ja ruumiskasoja tehnyt? Vietnamissahan NATO ei ollut osapuolena jos olet huomannut."
        Aivan. Totta. Ei ollutkaan. Siellä vietnamilaisia ampuivat pelkät natovaltiot ja toiset toimittivat aseita ja olivat varuillaan ettei hyökkääjäkoalition kimppuun hyökätä. Leikkiähän se vain oli. Mitä nyt tyhjästä narista. Vietnamin sodan aikana USA:n aseteollisuuden kapitalistit keräsivät satumaisia voittoja. Sehän oli asekapitalisteille kulta-aikaa. Olkaamme tyytyväisiä, halleluja.

        Suuntana nato - valmistaudu maailman tuhoon.

        Se ei näköjään tuo demokratia mahdu Partacusin kalloon.

        Eikös se niin ollut Partacusi jotta kommunistinen Neuvostoliitto se sinne Afganistaniin ensin hyökkäsi pyrkien alistamaan sen omiin tarkoituksiinsa?

        Moskovan satraapithan hyökkäsivät Varsovan liiton nimissä aikoinaan Berliiniin, Unkarin Budapestiin ja Tšekkoslovakian Prahaankin vaikka nuo maat olivat liiton jäseniä?

        Koska mielestäsi joku NATO maa on kohdellut väärin maata, jossa on vapaa demokratia ja jossa noudatetaan ihmisoikeuksia? Veikkaan niiden olevan perin harvassa. Se asettaa nuo sinun kommenttisi valoon joka kertoo sinun olevan täysin ulalla siitä, mikä ihmisille on hyväksi elämässään.

        Liitytään NATO:on - turvallisuus lisääntyy (kysy vaikka virolaisilta!)


    • defa

      Tyypillinen väite naton puolesta:
      "Suomi on nyt joka ikinen päivä riskissä joutua Venäjän agressioiden kohteeksi, mikä ongelma katoaa Nato-jäsenyydellä."

      Sama vanha laulu. Venäjä ei ole todellisuudessa uhannut Suomea mitenkään. USA puolestaan uhkaa EU:ta massiivisilla tuontitulleilla. Tämä "Suomi ensin", "USA ensin" politiikka ovat virheellisiä näkemyksiä ja johtavat jännityksen kiristymiseen.

    • fagort

      Normaaliväite: Nato puolustaa rauhaa.
      Natokoalitio pommitti vahingossa Vietnamia, eivätkä toiset natomaat estäneet pommituksia asettumalla Vietnamin puolelle.

      Nato ei koskaan hyökkää.
      Natokoalitio päätti harjoitella sotaa rauhanomaisesti.
      Valitettavasti kartoissa oli sekaannusta ja Irak pistettiin polvilleen. Ainakin miljoona irakilaista kuoli. Koalition ulkopuoliset natomaat eivät tulleet auttamaan Irakia.
      Saattaa kestää vuosikymmeniä ennenkuin Irakin talous yltää sotaa edeltävälle tasolle.

      Nato kaataa diktaattoreita mutta ei hyökkää minnekään. Irakin kansa olisi luultavasti itse kukistanut johtajansa paljon vähemmällä tuhoamisella.

      Suomessa tapahtuu sosialismiin suuntautuva kehitys.
      Nato ja Venäjä pommittavat yhdessä hallituksen ja eduskunnan tuusaksi.

    • Partacus

      Wikipedian mukaan:
      Etelä-Vietnamin puolella kuoli 230 000 etelävietnamilaista, 58 000 yhdysvaltalaista, 4 000 eteläkorealaista ja 500 australialaista sotilasta. Pohjois-Vietnamin puolella kuoli 1,1 miljoonaa pohjoisvietnamilaista sotilasta. Vietnamin sodassa kuoli kaksi miljoonaa siviiliä, joista selvä enemmistö maan eteläosissa.

      Tässä kerrotaan sen aikakauden tuhoista, jolloin USA ja kumppanit astuivat remmiin Ranskan hävittyä ja menettyään siirtomaansa.
      Kasvismyrkkyjen levittäminen saavutti maailmanennätyksen. Nato kantaa siitä kyseenalaista kunniaa. Yksikään natomaa ei kritisoinut biologisen aseen käyttöä ja väestöön kohdistuneita hirmutekoja.
      Ihmisten kärsimykset ovat paljon suuremmat kuin sodan jaloissa kuolleet.
      Natosta riippumatta tai paremminkin sen takia, että se ajettiin pois, Vietnam on nopeasti kehittyvä valtio.

    • Partacus

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/14aa32ab-6708-46e0-b7eb-f34a15304a75

      Mahtavaa natotrollausta. Tämä jos mikä on EU:n hybridikeskuksen Helsingissä ja Mediapolin puhdasoppista trollausta paitsi että Ulkopoliittinen Instituutti sahasi omaan jalkaansa.

      Ensin kovat lausunnot Venäjän uhkasta ihan kuin jo huomenna tankit jylläävät itärajan yli. Seuraavaksi limbojen limbo:
      "– Likaista sotaa, ihmisvirtaoperaatioita, vaalivaikuttamista, Itämeren kaasuputkea, tai vaikka Airiston Helmen tapaus, Aaltola kuvaa nykyaikaista vaikuttamista ja ”sodankäyntiä”. "

      Perutaan sotauhka mutta vihjataan kaupallisten etujen vastakkaisuuteen. Mikään noista sanotusta ei ole Venäjän taholta uhkailua. Kaasuputki on Saksan ja Venäjän sopimus. Yksityiset myyvät maata venäläisille lakien mukaisesti. Suomi kävi "sodankäyntiä" Airistossa eikä Venäjä. Uhkaa ei esiinny mailla eikä halmeilla.

      Sitten tuleekin limbon pohjanoteeraus. Natomaat ovat lirissä omien pakotteiden vuoksi. Vientimarkkinat Venäjälle ovat supistuneet. Korvaavaa vientiä ei ole ilmeisesti löytynyt:
      "– Suurvaltakamppailu kanavoituu muihin suuntiin, kuten kauppapolitiikkaan, taloudellisiin suhteisiin, energiapolitiikkaan ja uusille tietoteknologisille alustoille."

      Maailmankapupassa kilpailu kiristyy. Pari päivää sitten uutisoitiin Kiinan uhkasta. Kuinka Kiina valloittaa markkinoita ja tekee sijoituksia Unionin alueelle, sitäkin aivan laillisesti. Venäjän uhkaa teesissä ei nähdä mikroskoopillakaan. Ainoa Euroopassa joka on operoinut energialla on Ukraina. Ukrainan takia Saksa-Venäjä rakensi kaasuputken Itämereen.
      Ulkopoliittinen Instituutti Aaltolan suulla kertoo kansalaisille vaalien alla palturia. Pelottelee kansaa perusteettomasti. Pelkkää vihapropagandaa.

      Aaltola jatkaa ja vie limbon pohjaakin alemmaksi:
      " -Suomen kannalta tämä näkyy Aaltolan mukaan siinä, että esimerkiksi Venäjän kaupassa Suomen pitää miettiä, mikä on haitallista ja mikä hyödyllistä. Samalla tavalla pitää suhtautua myös Kiinan kasvaviin investointeihin."

      Aaltola ehdottaa Suomen ryhtyvän kauppasotaan Venäjän kanssa, asettamaan boikotteja Venäjän viennille. Kiinan investoinnit luultavasti haluttaisiin purkaa.
      Läpinäkyvä natotrollaus päättyy Suomen talouselämän vaikeuttamiseen ja jopa keinotekoisen laman synnyttämiseen.
      Aseilla ei luonnollisestikaan mahdeta mitään mutta kauppaboikottia vaaditaan.
      Natotrollaus päättyy talvisodan alun tilanteeseen. Venäjästä täytyy tehdä vihollinen, vaikka se ei luonnostaan sellainen olisi.

      Miettikääpä lukijat. UPIN tiedotus Aaltolan suulla on puhdasta ilkivaltaa Suomen taloudelle mutta jolla pyritään saamaan väestö kääntymään natomyönteiseksi.
      Ulostulo on vain tökerö että sokeakin huomaa jipon. Luultavasti natosta on tullut määräys alkaa propagandasota aiheista, joita ei ole olemassakaan todellisen sodan aiheiksi. Herää epäilys, että suunnitteleeko nato jo piankin sotatoimia ja vaatii Suomea mukaan.

      • maansa.myynyt

        Aivan kuin Jaakko Laakson kynästä tulleelta skeidalta. Todistaa tietysti on vaikeaa.


    • pals

      Supo toteaa Kansallisen turvallisuuden katsauksessa:
      ”Suomi on aktiivisen hybridivaikuttamisen kohde. Hybriditoiminnalla pyritään muun muassa kaventamaan kansallista itsemääräämisoikeutta. Valtiollisten toimijoiden valmius käyttää voimakkaita vaikuttamiskeinoja tavoitteidensa edistämiseen säilyy korkeana.”

      Supo olisi voinut todeta samalla kertaa, että kaikki valtiot vaikuttavat mahdollisimman moneen valtioon. Valtioiden toimet vaikuttavat tahdosta riippumatta toisiin tavalla tai toisella. Kaikki valtiot ja suuryhtiöt myös vakoilevat toisiaan. Näissä teemoissa ei mitään uutta.
      Mutta kun yksipuolisesti sanotaan että Suomeen vaikutetaan, niin kansa olettaa että Venäjä vaikuttaa ja se on pahasta.
      Isäntämaasopimuksella on suuri hybridivaikutus. Se tekee eduskunnasta ja hallituksesta tahdottoman naton mielistelijän ja on askel natojäsenyyttä. Jäsenyys olisi isänmaalle turmaisku.

      https://www.skp.fi/eduskuntavaaliohjelma2019
      Rahan vallasta kansan valtaan.
      Suuntana sosialismi - tavoitteena kommunismi!

    • arly_bee

      Yhä selvemmin natotrollauksen takana ovat lännen taloudelliset edut tai niiden menetyksen pelko.
      Geopolitiikka on muuttunut. Se on uhka lännen kapitalismille mutta ei voi sille mitään. Kiina, Intia, Venäjä ja niiden ympärille rakentuneet kauppasuhteet haastavat lännen kapitalismin.
      Siksi Trump "huusi" 3 vuotta sitten natomaita lisäämään sotilasmäärärahoja sen sijasta että olisivat kehittäneet siviilituotantoa. Ratkaisumalli on väärä. Sodalla tai aseistautumisella ei voiteta taloudellista kilpailua. Maailman työläisten ei ainakaan tule uskoa sellaiseen.
      Jos suursota syttyy, osallistujamaiden työläisten tulee välittömästi mennä yleislakkoon.
      Suomalaisten poikien vieminen sotaan tulee estää hinnalla millä hyvänsä. Tuuman voi antaa periksikin kasvojaan menettämättä.

    • markku.lievonen

      Huomioiden Venäjän asenteen naapuri maa Suomea kohtaan, niin Natoon liittyminen olisi järkyttävä virhe ja sen seuraamukset piiiiiiiiiiitkässä juoksussa arvaamattomat. Siis tilanteessa, jossa Eurooppa kriisiytyy.

      Todelllisuus on, jota emme voi muuttaa. Suomi on ja tulee aina olemaan suuuuuuuuuren Venäjän yksi naapurimaa muiden Venäjän naapurimaiden joukossa. On aivan luonnollista, miten Venäjä suurvaltaa etsii ja ajaa aina omaa etuaan. Kaikki maat. Tämä Venäjän oman turvallisuuspolitiikka tulisi huomioida ja tukea sitä naapurimaana.

      Ajatellen empaattisuuden kautta Venäjän etua / asemaa, niin koko maalle on erittäin merkityksellinen turvallisuustekijä - jos mahdollista, pitää joka ainoa naapurimaansa puolueettomassa tilassa ja erikoisesti yhteistyössä mm talouden alueella. Pitää mahdolisiman hyvät suhteet kaikilla alueilla.

      Miksikö näin? Siksi, koska yhteistyötä tekevät naapurimaat muodostavat Venäjälle turvallisuuspuskurin. Jos Venäjää kohtaan tulisi kriisivaiheessa uhka, niin yhteistyökykyiset naapurimaat ottaisivat enisiki vastaan Venäjään kohdistuvan esim. asellisen iskun. Todellisesti isku tapahtuisi puskuri / raja naaluireiden alueella - ei Venäjän maaperällä.

      Ajattele. Jos Suomi liittyisi natoon, niin se merkitsisi Suomen kohdalta turvallisuus puskurin purkamista ja näin kaikki Venäjää kohtaan tuleva uhka tulisi suoraan Venäjän maaperälle ja tämä tekijä muuttaisi Venäjän asennetta Suomeen ja käytännössä natoon liittyessä olisi vihollissuuden leirissä.

      Suomen tulisi voimistaa vielä puolueettomuuttaan eli ei sallia maaperällään Naton toimintaa. Suomihan todellisesti ei ole enää puolueeton maa ajatellen Venäjää. Jos maamme olisi puolueeton, niin Suomen tulisi harjoitella myös Venäjän kanssa yhdessä kuviteltuja Natomaiden hyökkäyksiä vastaan. Nythän Suomi harjoittelee Natomaiden kanssa - yhdessä kuviteltuja Venäjän hyökkäyksiä vastaan.

      Niin, Venäliset kuuluvat aivan samaan ihmislajiin kaikkien ihmisten kanssa ja siksi tähänkin asiaan liittyy ihmisen luontainen käyttytyminen ja ajattelu. Venäjän ajattelu asemansa ylläpitämiseen ja siihen liittyvä turvallisuus.

      Tai,- jos Suomi olisi suuuuuuuuuuurvalta ja Venäjä Suome asemassa, niin suomi toimisi kuvaamani tavalla taatakseen maalleen rajojen turvallisuuden.

    • rauhanaktivisti

      Pakotteet ovat sotien ensiaskelia.
      Länsi ja lähinnä natomaat asettavat pakotteita kuvitelluille vihollismaille mm. Venäjälle, Iranille, P-Korealle, Venezuealalle ja milloin millekin. Kyseiset valtiot joutuvat sinnittelemään ja etsimään vienti/tuontikohteita muualta. Syntyy omalaatuisia blokkeja ja pakotteiden pitkittyessä uusia kauppasuhteita.
      Pakotteet ovat sodan ensiaskelia mutta ne eivät välttämättä johda sotaan.
      Kiina, Intia, Venäjä akselilla on tietotaitoa eikä sitä voi enää riistää estämällä korkean tekonologian vientiä itään. Voi käydä päinvastoin. Itä varjelee huipputietämystä ja boikotoi länttä. Suhteet kääntyvät nurinniskoin mutta sekin olisi maailmantaloudelle yhtä tuhoisaa.

      Pakotteiden pääperuste: On kammettu aseilla diktaattoreita nurin.
      Vastaväite: Demokratiaako viedään aseilla! Toiseksi kaikki ns. diktaattoreiden kaatamiset ovat aiheuttaneet valtavat tuhot. Libya on kohta 10 vuotta ollut sekasorrossa ja tilanne jatkuu. Demokratiasta ei puhettakaan. Aikaisemmin maassa erilaiset etniset ryhmät sopivat parlamentin vaikka siellä oli pitkäikäinen presidentti. Kun heimot usutettiin vastakkain, pakotteita julistettiin, niin sekasorto alkoi.
      Kolmanneksi. Kunkin maan kansan itse on valittava/erotettava johtoelimensä.
      Nykyinen pakotepolitiikka synnyttää omistuisia liittoumia. Kansojen selviytymistaistelu kovenee. Suursodan uhka leijuu ihmiskunnan yllä.

      Suomen valtapolitiikka on haksahtamassa väärään suuntaan, sotaan luottamisen suuntaan. Suomella olisi tuhannen taalan paikka asettua ristiriitojen sovittelijaksi aseistautumisen sijaaan.

      Isäntämaasopimus tulee irtisanoa muiden ohella.

    • rapo

      Suomen kommunistinen puolue varoittaa liittymästä NATO:oon. Euroopan Unionia ei myöskään saa rakentaa sotilasliitoksi, joka olisi NATO:n eurooppalainen voimayksikkö.
      Suomen tehtävä on muualla kuin Euroopan puolustuksessa tai osallistumisessa natomaiden käymiin sotiin maailmalla. Suomella olisi tuhannen taalan paikka ryhtyä maailmalla syntyvien ristiriitojen sovittelijaksi ja rakentaa ohessa kotimaansa siviilitaloutta.
      Suomen ei pidä sitoutua vastaamaan muiden EU-maiden puolustuksesta eikä osallistumaan minkäänlaisiin sotiin.

    • pal_mall

      Suomalainen yritystukijärjestelmä on täysi fiasko. Sen ovat tunnustaneet johtavat porvaripoliitikot ja merkittävät yritysjohtajat.
      Vaahdotaan vapaan kilpailun puolesta. Arvostellaan muita maita tukipolitiikasta. Tuontitulleja ollaan asettelemassa. Yhtiöt, varsinkaan suuryhtiöt eivät kilpaile tuotantokustannusten alentamiseksi tai jos kilpailevatkin niin ovat käsi ojossa pyytämässä valtiolta ilmaista rahaa.
      Yritystukia jaetaan vuosittain n. 4 mrd euroa. Korruptio ja hyväveliverkostot toimivat.
      Johtavat porvarit ovat kiinni niissä eivätkä uskalla oikaista vinoutumia. Viimeksi Pekkarisen johtama komitea epäonnistui surkeasti.
      Palkkatyöläisten sotu-etuuksien leikkaukset kyllä osataan.
      Tutkijat ovat todenneet että valtaosa yritystuista on turhia ja tehottomia. Osa tuista on luonnolle epäedullisia vaikka ilmastonmuutos vaatii päinvastaista.

      Vapaan kilpailun nimiin vannotaan. Annettaisiin vähätuottoisten yritysten mennä nurin (jopa johdetusti). Tuottavat paikkaisivat aukon. Kun lisäksi valtio estäisi veronkierron niin taloutta voisi tarkastella todellisena ja reaaliajassa.

      https://www.skp.fi/eduskuntavaaliohjelma2019
      Rahan vallasta kansan valtaan.
      Suuntana sosialismi - tavoitteena kommunismi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1283
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1183
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe