Tuhoaako ihminen itseltään elämän mahdollisuudet?

HS: Ihmiselämä muuttuu seuraavan 20 vuoden aikana enemmän kuin edeltäneen 300 vuoden aikana yhteensä, sanoo tulevaisuudentutkija

~ https://www.hs.fi/teknologia/art-2000006060267.html -

...
Ilkka Luoma 7.4.2019 - 18:54:

Teknologialla kuorruttamista. On myös toinenkin puoli. Siihen tutustuminen edellyttää tietämystä, jossa meidän tietyt ominaisuudet elävät vielä kivikaudella - häntäluukin on pikkutöpönä jäljellä. Tuosta 300 vuodesta sen verran, että se oli huomista ajatellen se oleellisin negaatio, joka tosiaan muuttaa elämämme seuraavan 30 vuoden aikana.

300 vuodessa käytimme maaperän hiiliyhdisteitä (raaka-öljyä, maakaasua ja kivihiiltä) sellaiset määrät, että elämän ja kuoleman kierrossa olevalta biosfääriltä meni sen muodostamiseen ehkä 30 miljoonaa vuotta ja vain 300 vuodessa purskautimme sen määrän hiilidioksidia ilmakehäämme - sen ollen kumulatiivista sinällään elämälle välttämätöntä ilmakehäkaasua!

Entä sitten se seuraava 30 vuotta? Teko- ja tukiäly kehittyvät ja robotiikka astuu ulos nykyisistä vaipoista. Ihminen on evoluution sopeumalla ja kilpailulla luoma robotti. Olemme autonominen, mutta yhteisöllinen. Suurin muutos tulee verkottumisesta, joka rikkoo vuosisataiset reviirit. Evoluutio loi lajikohtaisia reviirejä - turvaksi raja-aidoin. Nyt verkottuminen laajentaa maapallon pyöreäksi ja valonnopeus saavuttaa kielikääntimien myötä kaikki kaikkeen. Taskuissa kulkevat yhteydet, jotka tulevat olemaan hallitsijoiden hallussa.

Onko evoluutio nähnyt jo tämän apuvälineellistetyn kehityksen? Kyllä, ja se näkyy vatsan seuduilla - olemme ylensyöneet toisaalla ja toisaalla taas edes puhdasta vettä ei ole. Olemme sotkeneet ympäristön, biosfäärin ja sen biodiversiteetin - niiden korjaamiseen eivät enää tekoäly, robotiikka ja verkosto ehdi korjausliikettä tekemään.

Miten evoluutio reagoi? Laittaako se maailmanpoliisinsa, joka ei ole Yhdysvallat, vaan alun hamasta lähtien liikkeessä olevat mikrobit - niiden kehitysvauhti kiihtyy ja ottanevat roolinsa ja raivaavat tilaa hitaalle evoluutiolle, jonka kellotaajuuden ihminen, evoluution eräs prototyyppi ylitti - tunnetuin seurauksin. Ehtiikö korjaussarjamme muuttamaan tämän kehityskulun - joku voisi kysyä vastausta Pentti Linkolalta.



3569 - 88

37

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kai nyt sentään...alustansa ihminen kyllä osaa pilata aina kun alkaa rakentamaan kulttuureja.
      Niin pitkällä on tämän alustan pilaaminen että suunnittelevat jo marsiin muuttoa.

      • Mutta ehkä paetessaan omaa tuhoisuuttaan ihmiselle tulee jossain vaiheessa mahdollisuus katsoa "peiliin" ja muuttua...ihmistajunta on murroksen reunamilla näinä aikoina ja hitonmoinen harmi että on ottanut älylaitteen parhaimmaksi kaveriksi.


      • Pujo23
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Mutta ehkä paetessaan omaa tuhoisuuttaan ihmiselle tulee jossain vaiheessa mahdollisuus katsoa "peiliin" ja muuttua...ihmistajunta on murroksen reunamilla näinä aikoina ja hitonmoinen harmi että on ottanut älylaitteen parhaimmaksi kaveriksi.

        Näinkö uskot, vai olisiko niin, että ihmisen tulevaisuus on jo kirjoitettu tähtiin?


      • Pujo23 kirjoitti:

        Näinkö uskot, vai olisiko niin, että ihmisen tulevaisuus on jo kirjoitettu tähtiin?

        Asiaa voi katsoa monelta kantilta ja miksei osaa siitä voi kuvailla noinkin.


      • Pujo23 kirjoitti:

        Näinkö uskot, vai olisiko niin, että ihmisen tulevaisuus on jo kirjoitettu tähtiin?

        Mutta jos ihminen aikoo avaruuteen lähteä niin hän myös sinne kuolee , mitä etsii hän? Rauhaako?


    • biomassaisti

      Ihminen on vain yksi laji tuhansien joukossa - biomassaltaan kovin pieni, mutta ympäristöjäljeltään suhteettoman suuri.

    • Hyvähyvä

      Leonhard kiertää ahkerasti maailmaa kertomassa että lentoliikenne tuplaantuu seuraavan 20.n vuoden aikana.

      • chineseman

        Kiina osti juuri 300 Airbussia - presidentti Xi:n Ranskan vierailunsa yhteydessä


      • Kiina.kuriin

        Antaa synkän kuvan Kiinan diktatuurista.
        Xi on nyt jo pahempi kuin Hitler
        Tuo hullu masinoi vielä sodan


      • isopomo
        Kiina.kuriin kirjoitti:

        Antaa synkän kuvan Kiinan diktatuurista.
        Xi on nyt jo pahempi kuin Hitler
        Tuo hullu masinoi vielä sodan

        Jenkkien jälkeenkö?


    • aika.ei.ole.kaukana

      Matutus. homouden luokittelu normaaliksi ja vihermädättäjien aikaansaama ilmastovouhotus pudottavat keski- ja alaluokat takaisin keskiaikaan yhden sukupolven aikana. Siis Suomessa, muualla Euroopassa niin ei tapahdu.

      • pureskelija

        Ituja?


      • paljon.vartija

        Muutos voisi alkaa siitä että kansainvaellukset saadaan loppumaan.

        On selvää, että kukaan ei halua tinkiä omasta elintasostaan, jos samaan aikaan tulee joutosakkia jotka syövät kaiken tinkimisestä saadun hyödyn laittamatta tikkua ristiin yhteiseksi hyväksi.

        Koskaan tältä tulevalta joutosakilta ei vaadita sitä samaa mitä kantaväestöltä, vaan he saavat elää kuin ellun kanat.


      • paljon.vartija kirjoitti:

        Muutos voisi alkaa siitä että kansainvaellukset saadaan loppumaan.

        On selvää, että kukaan ei halua tinkiä omasta elintasostaan, jos samaan aikaan tulee joutosakkia jotka syövät kaiken tinkimisestä saadun hyödyn laittamatta tikkua ristiin yhteiseksi hyväksi.

        Koskaan tältä tulevalta joutosakilta ei vaadita sitä samaa mitä kantaväestöltä, vaan he saavat elää kuin ellun kanat.

        Mamu-mamu-mamu-mamu.
        Olisipa vaalit jo ohi, niin ehkä persu-trollit rauhoittuisivat edes sen verran, että asiallinen keskustelu olisi mahdollista ilman heidän jatkuvaa provoilua.


      • sitä.se.vaan.on
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mamu-mamu-mamu-mamu.
        Olisipa vaalit jo ohi, niin ehkä persu-trollit rauhoittuisivat edes sen verran, että asiallinen keskustelu olisi mahdollista ilman heidän jatkuvaa provoilua.

        Se "asiallinen keskustelu" on vihersuvakkien mielestä vain sitä että suomalaisen pitää raataa aina vaan pidempää päivää voidakseen elättää loppuelämänsä kaikki Suomeen haluavat matut, on niitä sitten 5 tai 10 tai 50 miljoonaa.
        Tyttärien ja vaimojen raiskaukset pitää vaan hyväksyä monikulttuuri-ilmiönä.


    • reviristireiska

      Näyttää reviiripuolustajat olevan liikkeellä!

      • TuleePersnettoa

        Pelkäävät, että tuottoisa matubisnen loppuu vallan tyystin.


    • ilmastoasiantuntija

      Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi?

      Ilmastoteoissa pitää kiristää tuntuvasti tahtia – Maailman pelastaminen vaatii tutkijoiden mukaan muutoksia myös tavallisilta ihmisiltä
      LINK ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005854489.html -

      Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen - Ilkka Luoma 7.10.2018 - 4:12
      Gaia kuumenee - jäähdyttelemmekö kulutustamme? [3 Gaia on maaemo, intiaanien pyhä äiti maa. Aloitetaan kulutuksemme jäähdyttely - puolitatko sen? Viaton kysymys: miten käy, jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset kuluttavat kuten amerikkalaiset? Kiinan ja Intian väkilukusuhde on ~2,8/7,8 ja amerikkalaisten ~0,32/7,8. Millainen on amerikkalaisten päästömäärä kumuloituneena viimeiseltä sadalta vuodelta, entä kiinalaisten? [4. Entä per capita kehitys graafisena esityksenä samalta sadalta vuodelta? Vakavia kysymyksiä - entä meidän suomalaisten osuus per capita ajattelussa ja sekin viimeiseltä sadalta vuodelta? [Kuva 1.]

      Kysyin tätä kirjoitellessani itseltäni: mitä minä teen tämän yhteisen talkoon hyväksi. Entä Sinä?

      • Toivomme on siinä, että ekosysteemi ei romahda ennen kuin muutamme tapamme tuottaa ravintomme ja energiamme. Uusia tehokkaita peltoon perustumattomia ravinnontuotantotapoja kokeillaan ja on tuotannossakin ja uusista energiamuodoista globaalisti merkittävin on aurinkoenergia. Aurinkopaneleiden hinta / teho on puolittunut noin kahden vuoden välein jo parikymmentä vuotta ja kehitys jatkuu. Tämä "Moren lakina" tunnettu ilmiö tarkoittaa että samantehoinen aurinkopaneli maksaa 20 vuoden kuluttua 1/1000 -osan siitä mitä tänään. Niillä leveysasteilla, jossa ihmiskunnan enemmistö asuu, aurinkoenergiasta tulee liki ilmaista.


    • evolutix

      Milloin evoluutio huomaa tehneensä virheen - ihmisen osalta?

      • virologi

        Huomannut jo - virukset ovat kiihdyttäneet toimintaansa.


      • afsdefeef

        "Milloin evoluutio huomaa tehneensä virheen - ihmisen osalta?"

        Naurettava kysymys. Sumerien tekstien mukaan geneettisesti manipuloiduille apinaihmisille luotiin lisääntymiskyky vastoin ylimmän anunnakijohtajan tahtoa, salaa. Vastuuton tiedemies oli tässä tapauksessa Enki. Siis kiittäkää kaikki perverssit ja tyhmät apinamutantit olemassaolostanne Enkiä. Mikä tekee vasta lukemaan oppineiden apinamutanttien evoluutiosadusta tieteellisemmän kuin tieteet luoneen kansan kirjoitettu muinaisteksti?

        Onko luonnottomilla apinamutanteilla jotain todisteita sokeasta evoluutiosta kehittyneen alienin geneettisen manipuloinnin sijaan? Ei ole. Kaikki, muinaisen sivilisaation gigajäänteet ja myös yhtäkkiset lajinmuodostumiset ilman välimuotoja viittaavat geneettiseen manipulaatioon.

        Kirjoitusten mukaan tämä apinamutanttilaji tullaan pyyhkimään maan päältä, että "evoluutiolla" on ollut ihan täysi tietämys tapahtuneesta.


      • Kilgore.Trout
        virologi kirjoitti:

        Huomannut jo - virukset ovat kiihdyttäneet toimintaansa.

        Ihminen on maailman tautisin/loisituin laji. Millään muulla tutkitulla eläinlajilla ei ole yhtä monta siihen erikoistunutta bakteeria, virusta ja muuta loista kuin ihmisellä. Olemme todellakin "luomakunnan kruun". Lisääntymistahtia tuo ei näytä kutenkaan hidastaneen.

        PS. Toki vain harvan lajin loiset on kartoitettu ja tutkittu niin hyvin kuin ihmisen, mutta esimerkiksi rotta ja koira on kartoitettu aika perusteellisesti eivätkä ne pääse edes lähelle ihmisen loislajimäärää.

        Lähde: T.Aivelo "Loputtomat loiset".


      • universalisti
        afsdefeef kirjoitti:

        "Milloin evoluutio huomaa tehneensä virheen - ihmisen osalta?"

        Naurettava kysymys. Sumerien tekstien mukaan geneettisesti manipuloiduille apinaihmisille luotiin lisääntymiskyky vastoin ylimmän anunnakijohtajan tahtoa, salaa. Vastuuton tiedemies oli tässä tapauksessa Enki. Siis kiittäkää kaikki perverssit ja tyhmät apinamutantit olemassaolostanne Enkiä. Mikä tekee vasta lukemaan oppineiden apinamutanttien evoluutiosadusta tieteellisemmän kuin tieteet luoneen kansan kirjoitettu muinaisteksti?

        Onko luonnottomilla apinamutanteilla jotain todisteita sokeasta evoluutiosta kehittyneen alienin geneettisen manipuloinnin sijaan? Ei ole. Kaikki, muinaisen sivilisaation gigajäänteet ja myös yhtäkkiset lajinmuodostumiset ilman välimuotoja viittaavat geneettiseen manipulaatioon.

        Kirjoitusten mukaan tämä apinamutanttilaji tullaan pyyhkimään maan päältä, että "evoluutiolla" on ollut ihan täysi tietämys tapahtuneesta.

        Ylimaallinen universumin käyttöjärjestelmä - Enstopriima


      • Marburger
        afsdefeef kirjoitti:

        "Milloin evoluutio huomaa tehneensä virheen - ihmisen osalta?"

        Naurettava kysymys. Sumerien tekstien mukaan geneettisesti manipuloiduille apinaihmisille luotiin lisääntymiskyky vastoin ylimmän anunnakijohtajan tahtoa, salaa. Vastuuton tiedemies oli tässä tapauksessa Enki. Siis kiittäkää kaikki perverssit ja tyhmät apinamutantit olemassaolostanne Enkiä. Mikä tekee vasta lukemaan oppineiden apinamutanttien evoluutiosadusta tieteellisemmän kuin tieteet luoneen kansan kirjoitettu muinaisteksti?

        Onko luonnottomilla apinamutanteilla jotain todisteita sokeasta evoluutiosta kehittyneen alienin geneettisen manipuloinnin sijaan? Ei ole. Kaikki, muinaisen sivilisaation gigajäänteet ja myös yhtäkkiset lajinmuodostumiset ilman välimuotoja viittaavat geneettiseen manipulaatioon.

        Kirjoitusten mukaan tämä apinamutanttilaji tullaan pyyhkimään maan päältä, että "evoluutiolla" on ollut ihan täysi tietämys tapahtuneesta.

        Ebola


    • HyiHel

      Tämmäinen korruptio kommunistinen riisto valtio saakin tuhoutua. Ei tule Suomi jurpoa ikävä.

    • ProosaKemiläinen

      Voittaako itsesuojeluvaisto itsetuhovietin?

      • Pessimisti

        Jos kyse olisi välittömästä hyödystä ja välittömästä uhasta, niin kun uhka kasvaa kyllin suureksi, pelko voittaisi ahneuden.

        Näin ei ikävä kyllä ole, vaan kyse on välittömästä hyödystä ja viiveellä toteutuvasta uhasta ja silloin ahneus voittaa.

        Miksi ihmiset syövät itsensä ylipainoisiksi? Miksi ottavat pikavippejä? Miksi ihmiset liikkuvat liian vähän? Samasta syystä.


    • isopomo

      Ja ihminen katsoi taakseen ja näki tuhoutuvat Sodoman ja Gomorran …

    • vembulaattori

      Ja katso - uskovaiset perivät maan ja nousevat taivaisiin!

    • vihertyy

      Näinköhä eduskunnan vihreät naiset saavat nyt jotain aikaiseksi?

    • pääpersu

      Ovatko persujen linjaukset ympäristöä tuhoavia?

    • Anonyymi

      Suurin valhe evoluutio saa monet ihmiset kuvittelemaan , että jostakin yksinkertaisesta kehittyy itsestään monimutkaisia rakenteita, vaikka todellisuudessa historia kertoo rappiosta , entropiasäännön mukaan kaikki rappeutuu.
      Alussa oli luominen.

    • Anonyymi

      Lajit tuhoavat toisiaan viemällä elämisen edellytykset jopa lajitovereiltaan. Ihminen ole eläintä kummempi, vaan nääntyy aikanaan nälkään resurssipulassa. Resurssipula ei ratkea millään tekniikalla, päinvastoin vain pahenee.

    • Anonyymi

      Millainen onkaan ihminen 200 vuoden kuluttua, jos on edes olemassa? Torakat?

    • Anonyymi

      Ja katso - joku nousi kolmantena päivänä ja vähän myöhemmin Sesto aukesi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe