Mikä on paras mämmi

Gunesiinyritän

Ostaisin 100 rovettaika mämmiä syödä ne kolme päivää.

15

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syönn10vain

      Ostin 1 roveen ja oli pahaa joku keltainen mämmi jäi syömättä loput. Mikä on paras mämmi merkki ?

    • PARASTA

      Moon MIETAAN KANS SAMAA MIELTÄ NOTTA KYMPPIMÄMMI ON YKKÖNEN!

      • Anonyymi

        Kyllä ELOSEN mämmi oli mun mielestä parahinta, mitä minoon saanu. Sitä oli Halapahallis joku vuosi sitte, mutta ei oo enää näkyny.

        Ei ollut sitä KYMPPI-Mämmin pistävän kitkerää sivu- tai jälkimakua!


    • guuum

      multa tuli mämmit housuun

    • Apsinpaari

      Paras mämmi on Mämmi Toki numerolla #83

    • Anonyymi

      Voi olla että Kurikan kaupoista mämmi loppuu taas kesken. Onko nuin?

    • Anonyymi

      Mahadollista on. Tein itte saunapaallisen lisen. Noin 80 litraa. Oli hyviä aineita. Luomu sellaasta.

      • Anonyymi

        Mihinkä me tuallaasen mämmimäärän kanssa jourumma. Montako paallista hootasit.


    • Anonyymi

      "PARAS MÄMMI"

      "PARAS MÄMMI" valmistuu näin.
      Päävaiheet otsikoitu se mukaan mitä vaiheessa tehdään.
      Ainekset mainittu ohjeessa.

      1. Mämmiseoksen valmistaminen:

      Sekoitetaan kulhossa ½ kg mämmimaltaita ja 1kg ruisjauhoja kuivina. Kuumennataan 3½ litraa vettä noin 6 litran kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisätään kulhosta vähitellen ja koko ajan sekoittaen mallas-jauhoseos noin 65 - 70 asteiseen veteen, niin että saadaan notkeahko, mutta kuitenkin selvästi puuromainen mämmiseos. Laitetaan kansi kattilaan.

      2. Mämmiseoksen imeltäminen:

      Laitetaan mämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin. Annataan imeltyä 3-4 tuntia. 3 tunnin imeltämisaika antaa usein riittävästi makeutta. Sekoitetaan mämmiseosta imeltämisen aikana 2-4 kertaa ja maistamalla varmisteetaan imeltymisen alkaminen.

      3. Siirapin ja suolan lisääminen ja mämmiseoksen kuumentaminen kuplivaksi:

      Laitetaan mämmiseoskattila liedelle. Sekoitetaan koko ajan ja varotaan pohjaan palamista.
      Lisätään mämmiseokseen 2 desilitraa siirappia ja 1 teelusikallista suolaa. Monien mielestä maustamatta paras, mutta tässä vaiheessa voidaan maustaa esimerkiksi jauhetulla pomeranssin kuorella.
      Mämmiseosta kuumennetaan varovasti koko ajan sekoittaen pohjaan palamista varoen niin että mämmiseos alkaa kuplimaan. Mämmiseoksen annetaan kuplia koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
      Mämmiseos siirretään sivuun ja annetaan seisoa välillä sekoittaen noin 15-30 minuuttia.

      4. Mämmiseos laitetaan mämmin arvolle sopivaan lasiseen tai posliiniseen vuokaan:

      Mämmiseos laitetaan vuokaan, Kuorettumista estämään pinnalle lisätään muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä tai paistamisen akana 3-4 kertaa muutaman ruokalusikallisen vettä.

      5. Mämmin paistaminen:

      Mämmiä paistetaan aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
      Mämmiä paistetaan noin 3 tuntia.

      6. Tarjoilu:

      "PARAS MÄMMI" on parhaimmillaan, kun seon seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Mämmi tarjoillaan perinteisesti maidon tai kerman ja sokerin kanssa.
      Nykyisin mämmin kanssa tarjoillaan usein vaniljakastiketta, mämmin kanssa sopivaa jäätelöä, appelsiinihilloa, aprikoosihilloa tai muita sopivia lisukkeita.

      • Anonyymi

        oon monen muun suomalaisen kanssa samaa mieltä. mämmi ja maksalaatikko sian ruokaa


    • Anonyymi

      Mämmi parasta Kurikassa. Mutta jos liikaa syö voi hävitä sadasosan.

      • Anonyymi

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon

        😂😆😅Päivän paras👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon

        no jopas....


    • Anonyymi

      Joku sarasosa-mies syöö mämmin sinisen, siis luriumairon kans....voi herran tähäre..
      Kerman kans se kuuluu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe