Ostaisin 100 rovettaika mämmiä syödä ne kolme päivää.
Mikä on paras mämmi
15
204
Vastaukset
- syönn10vain
Ostin 1 roveen ja oli pahaa joku keltainen mämmi jäi syömättä loput. Mikä on paras mämmi merkki ?
- PARASTA
Moon MIETAAN KANS SAMAA MIELTÄ NOTTA KYMPPIMÄMMI ON YKKÖNEN!
- Anonyymi
Kyllä ELOSEN mämmi oli mun mielestä parahinta, mitä minoon saanu. Sitä oli Halapahallis joku vuosi sitte, mutta ei oo enää näkyny.
Ei ollut sitä KYMPPI-Mämmin pistävän kitkerää sivu- tai jälkimakua!
- guuum
multa tuli mämmit housuun
- Apsinpaari
Paras mämmi on Mämmi Toki numerolla #83
- Anonyymi
Voi olla että Kurikan kaupoista mämmi loppuu taas kesken. Onko nuin?
- Anonyymi
Mahadollista on. Tein itte saunapaallisen lisen. Noin 80 litraa. Oli hyviä aineita. Luomu sellaasta.
- Anonyymi
Mihinkä me tuallaasen mämmimäärän kanssa jourumma. Montako paallista hootasit.
- Anonyymi
"PARAS MÄMMI"
"PARAS MÄMMI" valmistuu näin.
Päävaiheet otsikoitu se mukaan mitä vaiheessa tehdään.
Ainekset mainittu ohjeessa.
1. Mämmiseoksen valmistaminen:
Sekoitetaan kulhossa ½ kg mämmimaltaita ja 1kg ruisjauhoja kuivina. Kuumennataan 3½ litraa vettä noin 6 litran kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisätään kulhosta vähitellen ja koko ajan sekoittaen mallas-jauhoseos noin 65 - 70 asteiseen veteen, niin että saadaan notkeahko, mutta kuitenkin selvästi puuromainen mämmiseos. Laitetaan kansi kattilaan.
2. Mämmiseoksen imeltäminen:
Laitetaan mämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin. Annataan imeltyä 3-4 tuntia. 3 tunnin imeltämisaika antaa usein riittävästi makeutta. Sekoitetaan mämmiseosta imeltämisen aikana 2-4 kertaa ja maistamalla varmisteetaan imeltymisen alkaminen.
3. Siirapin ja suolan lisääminen ja mämmiseoksen kuumentaminen kuplivaksi:
Laitetaan mämmiseoskattila liedelle. Sekoitetaan koko ajan ja varotaan pohjaan palamista.
Lisätään mämmiseokseen 2 desilitraa siirappia ja 1 teelusikallista suolaa. Monien mielestä maustamatta paras, mutta tässä vaiheessa voidaan maustaa esimerkiksi jauhetulla pomeranssin kuorella.
Mämmiseosta kuumennetaan varovasti koko ajan sekoittaen pohjaan palamista varoen niin että mämmiseos alkaa kuplimaan. Mämmiseoksen annetaan kuplia koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
Mämmiseos siirretään sivuun ja annetaan seisoa välillä sekoittaen noin 15-30 minuuttia.
4. Mämmiseos laitetaan mämmin arvolle sopivaan lasiseen tai posliiniseen vuokaan:
Mämmiseos laitetaan vuokaan, Kuorettumista estämään pinnalle lisätään muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä tai paistamisen akana 3-4 kertaa muutaman ruokalusikallisen vettä.
5. Mämmin paistaminen:
Mämmiä paistetaan aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
Mämmiä paistetaan noin 3 tuntia.
6. Tarjoilu:
"PARAS MÄMMI" on parhaimmillaan, kun seon seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Mämmi tarjoillaan perinteisesti maidon tai kerman ja sokerin kanssa.
Nykyisin mämmin kanssa tarjoillaan usein vaniljakastiketta, mämmin kanssa sopivaa jäätelöä, appelsiinihilloa, aprikoosihilloa tai muita sopivia lisukkeita.- Anonyymi
oon monen muun suomalaisen kanssa samaa mieltä. mämmi ja maksalaatikko sian ruokaa
- Anonyymi
Mämmi parasta Kurikassa. Mutta jos liikaa syö voi hävitä sadasosan.
- Anonyymi
mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon
😂😆😅Päivän paras👍
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon
no jopas....
- Anonyymi
Joku sarasosa-mies syöö mämmin sinisen, siis luriumairon kans....voi herran tähäre..
Kerman kans se kuuluu.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa
ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?874698- 1344223
Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."
Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai362795Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta
Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu2131835Olet elämäni rakkaus
On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el371367Missä Steffe hiihtää?
Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko251339Wiisaat Lappajärvellä iät.
Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.121316Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä
Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?671278Milloin nainen, milloin?
Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä611243Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."
Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li21222