Mikä on paras mämmi

Gunesiinyritän

Ostaisin 100 rovettaika mämmiä syödä ne kolme päivää.

15

276

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syönn10vain

      Ostin 1 roveen ja oli pahaa joku keltainen mämmi jäi syömättä loput. Mikä on paras mämmi merkki ?

    • PARASTA

      Moon MIETAAN KANS SAMAA MIELTÄ NOTTA KYMPPIMÄMMI ON YKKÖNEN!

      • Anonyymi

        Kyllä ELOSEN mämmi oli mun mielestä parahinta, mitä minoon saanu. Sitä oli Halapahallis joku vuosi sitte, mutta ei oo enää näkyny.

        Ei ollut sitä KYMPPI-Mämmin pistävän kitkerää sivu- tai jälkimakua!


    • guuum

      multa tuli mämmit housuun

    • Apsinpaari

      Paras mämmi on Mämmi Toki numerolla #83

    • Anonyymi

      Voi olla että Kurikan kaupoista mämmi loppuu taas kesken. Onko nuin?

    • Anonyymi

      Mahadollista on. Tein itte saunapaallisen lisen. Noin 80 litraa. Oli hyviä aineita. Luomu sellaasta.

      • Anonyymi

        Mihinkä me tuallaasen mämmimäärän kanssa jourumma. Montako paallista hootasit.


    • Anonyymi

      "PARAS MÄMMI"

      "PARAS MÄMMI" valmistuu näin.
      Päävaiheet otsikoitu se mukaan mitä vaiheessa tehdään.
      Ainekset mainittu ohjeessa.

      1. Mämmiseoksen valmistaminen:

      Sekoitetaan kulhossa ½ kg mämmimaltaita ja 1kg ruisjauhoja kuivina. Kuumennataan 3½ litraa vettä noin 6 litran kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisätään kulhosta vähitellen ja koko ajan sekoittaen mallas-jauhoseos noin 65 - 70 asteiseen veteen, niin että saadaan notkeahko, mutta kuitenkin selvästi puuromainen mämmiseos. Laitetaan kansi kattilaan.

      2. Mämmiseoksen imeltäminen:

      Laitetaan mämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin. Annataan imeltyä 3-4 tuntia. 3 tunnin imeltämisaika antaa usein riittävästi makeutta. Sekoitetaan mämmiseosta imeltämisen aikana 2-4 kertaa ja maistamalla varmisteetaan imeltymisen alkaminen.

      3. Siirapin ja suolan lisääminen ja mämmiseoksen kuumentaminen kuplivaksi:

      Laitetaan mämmiseoskattila liedelle. Sekoitetaan koko ajan ja varotaan pohjaan palamista.
      Lisätään mämmiseokseen 2 desilitraa siirappia ja 1 teelusikallista suolaa. Monien mielestä maustamatta paras, mutta tässä vaiheessa voidaan maustaa esimerkiksi jauhetulla pomeranssin kuorella.
      Mämmiseosta kuumennetaan varovasti koko ajan sekoittaen pohjaan palamista varoen niin että mämmiseos alkaa kuplimaan. Mämmiseoksen annetaan kuplia koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
      Mämmiseos siirretään sivuun ja annetaan seisoa välillä sekoittaen noin 15-30 minuuttia.

      4. Mämmiseos laitetaan mämmin arvolle sopivaan lasiseen tai posliiniseen vuokaan:

      Mämmiseos laitetaan vuokaan, Kuorettumista estämään pinnalle lisätään muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä tai paistamisen akana 3-4 kertaa muutaman ruokalusikallisen vettä.

      5. Mämmin paistaminen:

      Mämmiä paistetaan aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
      Mämmiä paistetaan noin 3 tuntia.

      6. Tarjoilu:

      "PARAS MÄMMI" on parhaimmillaan, kun seon seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Mämmi tarjoillaan perinteisesti maidon tai kerman ja sokerin kanssa.
      Nykyisin mämmin kanssa tarjoillaan usein vaniljakastiketta, mämmin kanssa sopivaa jäätelöä, appelsiinihilloa, aprikoosihilloa tai muita sopivia lisukkeita.

      • Anonyymi

        oon monen muun suomalaisen kanssa samaa mieltä. mämmi ja maksalaatikko sian ruokaa


    • Anonyymi

      Mämmi parasta Kurikassa. Mutta jos liikaa syö voi hävitä sadasosan.

      • Anonyymi

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon

        😂😆😅Päivän paras👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon

        no jopas....


    • Anonyymi

      Joku sarasosa-mies syöö mämmin sinisen, siis luriumairon kans....voi herran tähäre..
      Kerman kans se kuuluu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marja sulkee liikkeen

      Nyt lähtee kylän ainoa kello ja kultaliike ja kenkäkauppa
      Oulainen
      24
      5202
    2. Oulaisten vaalit ovat hyvä alku, mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Oulaisten vaalit ovat hyvä alku. Puolueväristä riippumatta hallituksen rikollisuutta torjuvat toimenpiteet tehoavat ja r
      Oulainen
      3
      4627
    3. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      104
      1419
    4. Olen rakastunut sinuun mies edelleen

      Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍
      Ikävä
      154
      1414
    5. Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua

      Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais
      Ikävä
      13
      1234
    6. Oletko loukannut

      Oletko loukannut tarkoituksella kaivattuasi?
      Ikävä
      93
      1104
    7. Kyläyhdistyksen tuho, kiitos sääntöukon

      Hyrynsalmen kyläyhdistyksen yleinen keskustelutilaisuus ja ylimääräinen kokous alkoi hyvin. Siellähän keskusteltiin oike
      Hyrynsalmi
      21
      1034
    8. viekää miehet naiset kunnon treffeille

      Ja käyttäytykää hyvin. Niin tehdään vaikutus. Miehen kuuluu tarjota naiselle.
      Ikävä
      168
      892
    9. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      61
      863
    10. Milloin se sitten

      On? Se oikea hetki kun kerrot sille naiselle mitä tunnet häntä kohtaan?
      Ikävä
      37
      809
    Aihe