Ostaisin 100 rovettaika mämmiä syödä ne kolme päivää.
Mikä on paras mämmi
15
212
Vastaukset
- syönn10vain
Ostin 1 roveen ja oli pahaa joku keltainen mämmi jäi syömättä loput. Mikä on paras mämmi merkki ?
- PARASTA
Moon MIETAAN KANS SAMAA MIELTÄ NOTTA KYMPPIMÄMMI ON YKKÖNEN!
- Anonyymi
Kyllä ELOSEN mämmi oli mun mielestä parahinta, mitä minoon saanu. Sitä oli Halapahallis joku vuosi sitte, mutta ei oo enää näkyny.
Ei ollut sitä KYMPPI-Mämmin pistävän kitkerää sivu- tai jälkimakua!
- guuum
multa tuli mämmit housuun
- Apsinpaari
Paras mämmi on Mämmi Toki numerolla #83
- Anonyymi
Voi olla että Kurikan kaupoista mämmi loppuu taas kesken. Onko nuin?
- Anonyymi
Mahadollista on. Tein itte saunapaallisen lisen. Noin 80 litraa. Oli hyviä aineita. Luomu sellaasta.
- Anonyymi
Mihinkä me tuallaasen mämmimäärän kanssa jourumma. Montako paallista hootasit.
- Anonyymi
"PARAS MÄMMI"
"PARAS MÄMMI" valmistuu näin.
Päävaiheet otsikoitu se mukaan mitä vaiheessa tehdään.
Ainekset mainittu ohjeessa.
1. Mämmiseoksen valmistaminen:
Sekoitetaan kulhossa ½ kg mämmimaltaita ja 1kg ruisjauhoja kuivina. Kuumennataan 3½ litraa vettä noin 6 litran kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisätään kulhosta vähitellen ja koko ajan sekoittaen mallas-jauhoseos noin 65 - 70 asteiseen veteen, niin että saadaan notkeahko, mutta kuitenkin selvästi puuromainen mämmiseos. Laitetaan kansi kattilaan.
2. Mämmiseoksen imeltäminen:
Laitetaan mämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin. Annataan imeltyä 3-4 tuntia. 3 tunnin imeltämisaika antaa usein riittävästi makeutta. Sekoitetaan mämmiseosta imeltämisen aikana 2-4 kertaa ja maistamalla varmisteetaan imeltymisen alkaminen.
3. Siirapin ja suolan lisääminen ja mämmiseoksen kuumentaminen kuplivaksi:
Laitetaan mämmiseoskattila liedelle. Sekoitetaan koko ajan ja varotaan pohjaan palamista.
Lisätään mämmiseokseen 2 desilitraa siirappia ja 1 teelusikallista suolaa. Monien mielestä maustamatta paras, mutta tässä vaiheessa voidaan maustaa esimerkiksi jauhetulla pomeranssin kuorella.
Mämmiseosta kuumennetaan varovasti koko ajan sekoittaen pohjaan palamista varoen niin että mämmiseos alkaa kuplimaan. Mämmiseoksen annetaan kuplia koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
Mämmiseos siirretään sivuun ja annetaan seisoa välillä sekoittaen noin 15-30 minuuttia.
4. Mämmiseos laitetaan mämmin arvolle sopivaan lasiseen tai posliiniseen vuokaan:
Mämmiseos laitetaan vuokaan, Kuorettumista estämään pinnalle lisätään muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä tai paistamisen akana 3-4 kertaa muutaman ruokalusikallisen vettä.
5. Mämmin paistaminen:
Mämmiä paistetaan aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
Mämmiä paistetaan noin 3 tuntia.
6. Tarjoilu:
"PARAS MÄMMI" on parhaimmillaan, kun seon seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Mämmi tarjoillaan perinteisesti maidon tai kerman ja sokerin kanssa.
Nykyisin mämmin kanssa tarjoillaan usein vaniljakastiketta, mämmin kanssa sopivaa jäätelöä, appelsiinihilloa, aprikoosihilloa tai muita sopivia lisukkeita.- Anonyymi
oon monen muun suomalaisen kanssa samaa mieltä. mämmi ja maksalaatikko sian ruokaa
- Anonyymi
Mämmi parasta Kurikassa. Mutta jos liikaa syö voi hävitä sadasosan.
- Anonyymi
mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon
😂😆😅Päivän paras👍
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
mämmi on vahingossa keksitty ylijäämä tuote sikojen ruokaa..ei ihme että on kurikkalaisten ykkösherkku. ennen heitettiin vaan tunkioon
no jopas....
- Anonyymi
Joku sarasosa-mies syöö mämmin sinisen, siis luriumairon kans....voi herran tähäre..
Kerman kans se kuuluu.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik113475MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar681878Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5411566Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin801188Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja61992Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33958Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt209872- 170823
Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o59816Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3768