jos siirrytään pysyvään talviaikaan, niin syys kaudesta tulee melko synkkä ja pimeä, kun nyt jo usein on hämärää/pimeää, kun töistä loppukesästä/syksyisin perjantaina alkaa lähteä vesille.
Pitänee hommata kunnon valoheittäjät ja muutenkin alkaa totuttelemaan pimeä purjehdukseen tai alkaa ajelemaan enemmän hiilidioksidia ilmaan koneella.
veneily ja tuleva talviaika farssi...
78
68
Vastaukset
- GutenAbend
Muistan hyvin kun vuonna -81 kesällä oli kesäaika ensimmäistä kertaa sitten sotien käytössä. Ero oli kuin yöllä ja päivällä edelliseen kesään nähden D.
Kun silloin vuonna -80 kesällä piti jo elokuun lopulla ilta kahdeksan jälkeen aloittaa yöpaikan etsintä, niin seuraavana kesänä samaan aikaan se tuntui kaukaiselta ajatukselta.
Kyllä nykyisin on aika vähän niitä jotka tarvitsevat päivänvaloa aamuisin verrattuna niihin, jotka haluaisivat touhuta ulkona iltaisin.- Paketsu
Kyllä suomalaiset on aika nuijaa kansaa, jos pysyvään talviaikaan mennään. Muut maat ovat menossa kesäaikaan. Veikkaan, että iso osa äänestäneistä eivät edes tajunneet mitä äänestivät. Normaalika vain kuulostaa niin ihanan normaalilta, siinäkö syy?
- Tyrnäväntorpedo
Minusta on hyvä, että ollaan samassa ajassa tärkeimpien kauppakumppaneiden kanssa eikä leimauduta itäblokkiin.
Lomalla ei ole mitään väliä sillä mitä kello näyttää koska voi noudattaa omaa aikataulua. Eihän kellonaika vaikuta mitenkään valoisan ajan määrään.
Töissä on eri asia koska se alkaa ja päättyy tiettyyn aikaan.- Lex_Marinus
Höhhö mikä sammakko! Avaa Google earth ja katso missä meni entisen itäblokin länsiraja! Helsinki sijaitsee jossain valkovenäjän kohdalla meridiaaniltaan. Suurimmassa osassa nk itäblokin maista oli/on aikavyöhyke joka on tunnin Suomea jäljessä.
Ja mitä tulee loma-/vapaa-aikaan niin ikävä kyllä ympärillä oleva yhteiskunta sulkee/avaa ovensa kellonaikaan eikä kukonlaulun aikaan! - Jurristikko
Lex_Marinus kirjoitti:
Höhhö mikä sammakko! Avaa Google earth ja katso missä meni entisen itäblokin länsiraja! Helsinki sijaitsee jossain valkovenäjän kohdalla meridiaaniltaan. Suurimmassa osassa nk itäblokin maista oli/on aikavyöhyke joka on tunnin Suomea jäljessä.
Ja mitä tulee loma-/vapaa-aikaan niin ikävä kyllä ympärillä oleva yhteiskunta sulkee/avaa ovensa kellonaikaan eikä kukonlaulun aikaan!Jep, pieleen män. UTC 2 jossa Suomi kuuluu olla on ns. Itä-Euroopan aika. Kesäaikamme UTC 3 on Moskovan aika (Venäjällä ei siirrellä kesä/talviaikaan kelloja). Blokkia ei ole, on vain suuri itäinen (uhka vai mahdollisuus?) johon kesäajan kannattajat haluavat leimautua.
Valoisia iltoja voisi saada keskitalvellakin jos valittaisiin pysyväksi Suomen kellonajaksi vaikka UTC 5, silloin aurinko nousisi vähän lounastauon jälkeen ja valoisaa olisi kuuteen saakka illalla.
Ootteko tuota aatellu???
- TolkunSuomalainen
Keäajan kannattaien kannattaisi katsoa aurinkokalenterista muinka paljon kaamosaika lisääntyy. Ihmisen heräämisen perusta on auringonnousu ja se rytmittää ihmisen biologisen kellon. Pari kuukautta lisää biologista kaamosta meille kuudenaikaan ylösnouseville on todella vahingollista. Puhumattakaan seitsemön töihin menevät joiden on herättävä aikaisemmin.
https://www.timeanddate.com/sun/finland/helsinki- Paketsu
Miten se muka lisää pimeää aikaa jos kello on tunnin eri ajassa? Tuskin menet talvella nukkumaan valoisaan aikaan, vaikka kello olisi kesäajassa? Jos valoisa aika kestää vaikka 10 tuntia, olet varmaankin valveilla koko valoisan ajan, joten et menetä minuuttiakaan valoisaa aikaa. Tuskin nukut 15 tuntia vuorokaudessa?
- TolkunSuomalainen
Et tainnut ymmärtää. jos on kesäaika niin aamulla aurinko nousee syksyllä-talvella myöhempään ja keväällä nousee myöhempään. Talviajassa syksyllä on valoisaa aamulla pidemmälle syksyssä ja keväällä aikaisemmin keväällä.
Jos voitaisiin elää ilman kelloja niin heräisimme luonnonrytmissä kukonlaulun aikaan eli auringon noustessa ja menisimme nukkumaan sitten kun huvittaa Ihmisen sisäinen kello tahdistuuu auringon mukaan ja kun siihen tulee poikkeuksia esim. pimeän takia aiheuttaa se monia haitallisia vaikutuksia ihmiselle. - Paketsu
Ymmärrän täysin. Suomessa nyt vain sattuu olemaan niin, että auringon nousuaika ja päivän pituus vaihtelee valtavan paljon vuodenajan mukaan. Sillä on todella paljon suurempi merkitys kuin sillä, onko se kello tunnin enemmän vai vähemmän. Erityisesti kesällä, kun päivä on pitkä muutenkin, ei ole mitään käytännön merkitystä sillä yhdellä tunnilla. Sen sijaan alkutalvesta sillä on merkitystä, koska valtaosa ihmisistä pääsee töistä 16-17 aikoihin. Kesäaika tarjoaa silloin valoa hieman pidempään. Aamut on silloin pimeitä joka tapauksessa, ellet sitten nuku 9-10 asti, jos haluat herätä luonnonvaloon.
- TolkunSuomalainen
Katsopas uudestaan aurikokalenteria. Helsingissä talviajassa aurinko noisee viimeisen kerran kuudelta 23.9 ja kesäajassa 27.8 . Mitä luulet koska syksyllä auringon vähäisyys alkaa vaikuttaa haitallisesti ihmisten arkielämään.
- vaikutukset
Purjehtiahan voi vain auringonvalon mukaan ja riippumatta kellonajoista. Ongelmia voi tulla kauppojen ja muiden palvelujen sulkeutumisesta jatkossa aikaisemmin suhteessa auringonvaloon. Auringonvalo usein väsyttää itseäni ja pimeys vaan piristää.
- Paketsu
vaikutukset kirjoitti:
Purjehtiahan voi vain auringonvalon mukaan ja riippumatta kellonajoista. Ongelmia voi tulla kauppojen ja muiden palvelujen sulkeutumisesta jatkossa aikaisemmin suhteessa auringonvaloon. Auringonvalo usein väsyttää itseäni ja pimeys vaan piristää.
Viimeisen kerran kuudelta? Tarkoittanet ainoan kerran? Ennen tuota päivää aurinko nousee liian aikaisin ja tuon päivän jälkeen liian myöhään, jos optimi on kuudelta? Näin se vain menee, päivän pituus muuttuu koko ajan, oli se kello tunnin enemmän vai vähemmän. Missä pointti?
- kesäaika
Talvellla nyt on aika samantekevää että mihin aikaan aurinko nousee ja laskee, paitsi jos tekee sellaista ulkotyötä jossa ei ole edes katuvaloja valaisemassa mutta senkaltaiset työt pitäisi muutenkin olla vapaampia kellonajoista.
- se.totuus
vaikutukset kirjoitti:
Purjehtiahan voi vain auringonvalon mukaan ja riippumatta kellonajoista. Ongelmia voi tulla kauppojen ja muiden palvelujen sulkeutumisesta jatkossa aikaisemmin suhteessa auringonvaloon. Auringonvalo usein väsyttää itseäni ja pimeys vaan piristää.
No ei suinkaan.
Nimimerkki vaikutukset kirjoitti:"Ongelmia voi tulla kauppojen ja muiden palvelujen sulkeutumisesta jatkossa aikaisemmin suhteessa auringonvaloon. "
Mietis nyt uudestaan, jos ollaan pituuspiirillä 25 itäistä, on aurinko kesäaikaan etelässä kello 13:20 ja talviaikaa käytettäessä kello 12:20. Jos jokin kauppa suljetaan klo 18 ja käytetään kesäaikaa, se suljetaan 4 tuntia 40 minuuttia auringon ylimmän kohdan jälkeen, ja jos käytetään talviaikaa niin suljetaankin vasta 5 tuntia 40 minuuttia auringon ylimmän kohdan jälkeen, eli vasta tuntia myöhemmin.
Talviaikaa käytettäessä kaupat siis sulkeutuvat myöhemmin suhteessa auringonvaloon, jos ne sulkeutuvat samaan kellonaikaan.
- se.totuus
Kuten tässäkin: https://www.tiede.fi/artikkeli/tilaajille/ruotsin-aika-olisi-paras-aika sanotaan, olisi keskieuroopan aikavyöhyke lähempänä aurinkoaikaa, ja sopiva meillekin. Tärkeintä on kuitenkin päästä jokavuotisesta häiritsevästä kellojen edestakaisin siirtelystä eroon.
Ei siitä kellojen kääntelystä mitään haittaa ole. Minun puolestani se voisi aivan hyvin jatkua. jos siitä luovutaan, niin sitten pysyvä kesäaika, kiitos. Perustelut on jo esitettykin eli loppukesän perjantait poistuvat veneilykalenterista, jos siirrytään pysyvään talviaikaan.
- KesäajallaMennään
No kuka näkee mitenkin. Omassa ajatuksessa maksimoisin päivänvalon määrän valveillaoloaikana. Ainakin itse herään harvoin ennen aamukuutta ja menen nukkumaan lähenpänä puoltayötämkuin aamukuutta, joten nykyinen kesäaika on valintani. Se tuo myös elokuuhun ulkoharrastusaikaa arki-iltoihin on se sitten marjastusta, sienestystä, suunnistusta tai vaikka pesäpallon seuraamista.
Omat työkontaktit ovat sellaisia, että aurinko ei koskaan laske joten sen suhteen myös ei ole juurikaan väliä. Ja mun on kyllä vaikea olla huolissaan mistään itään leimautumisesta kellonajan takia. Ehdottomasti kesäaika. Loka-marraskuussa pääsisi vielä hyvin veneilemään töiden jälkeen, jos aurinko paistaisi tunnin myöhempään.
Kannatan minäkin pysyvää kesäaikaa, jos nykysysteemiin on ihan pakko joku muutos tehdä. Perustelut sille on ketjussa jo esitetty, en toista enää.
Talviajan puolustajilla on jotakuinkin neljä väitettä:
1) "normaali aika": ei sellaista ole olemassakaan. Se, että kello olisi 12.00 silloin, kun aurinko on korkeimmillaan, on pelkkä päätösasia, ei mikään luonnonlaki, sillä kello ylipäätään on ihmisen keksintö.
2) yhteydet Länsi-Eurooppaan: tästä puhujat eivät todennäköisesti ole itse sellaisissa töissä, joissa niitä yhteyksiä pidetään. Minä olen ja TIEDÄN, ettei aikaerolla ole merkitystä.
3) Poliittinen kanta, ei tykätä kuvitellusta leimautumisesta Itä-Eurooppaan/Venäjään: kuka sellaisesta välitää???
4) Talviaamujen pimeys haittaisi: höh, ne ovat pimeitä joka tapauksessa ja pakollinen duuniin herääminen on yhtä helvettiä, ei siinä ole valolla mitään merkitystä. Lusittava mikä lusittava.- 5060
Kerrankin olen 1014:n kanssa täsmälleen samaa miletä! Hänen perusteluita en ihan allekirjoita, mutta ei se itse asiaa muuta
- Pimeätalviaika
Vastauksista päätellen ainoastaan muutama harrastaa purjehdusta/veneilyä syksymmällä, kun eivät todellakaan tajua sitä, että kesäaikanakin syksyllä töiden jälkeen lähtee saaristoon pimeä saapuu aika nopeasti ja tunti siitä vielä pois, niin kyllä taitaa jäädä lähtemättä merelle.
Itse en ainakaan pidä pimeässä purjehtimisesta saaristomerellä, ne ketä pitävät, niin niille tuleva pysyvä talviaika on hyvä.
Suurin osa porukoista yritti dissatat koko keskustelun lipeämällä keskustelun pois aiheesta "Veneily ja tuleva talviaika" tämä on veneilypalsta joten turha miettiä muita argumentteja kesä-/talviaikaan - kesä.aamu
Yhdeltä tutulta aikana ennen kesäajan käyttöönottoa opin tavan kääntää kello kesälomilla kaksi tuntia eteenpäin. Toimi ihan hyvin, vaikka olisi itsensä antanut nukkua kellon mukaan tunninkin pidempään, kun tiesi, ettei kello oikeasti vielä niin paljon ole. Kesäaamuun herääminen on kyllä aina hieno kokemus.
- HerttoniemenHiekkasiilo
Tein vähän jalkatyötä auton lisäpitkien kanssa, mutta asennus ei onnistu, kun on matrix-ledit ja kaikenlaista anturia ja kameraa. Tuli siitä mieleen että korvataan maston alaspäin näyttävä valo parilla saalinkien alle asennettavalla ledipatterilla. Pari Luminalights Strikeria niin kyllä näkee mihin menee.
- SähköSeilori
Ehdottomasti normaaliajassa pysyminen on fiksu juttu. Tuo Moskovan aikaan siirtyminen ei olisi fiksu juttu Suomalaisten EU:ssa toimivien yritysten kannalta. Itselle purjehdus on laatuaikaa jolloin on ihan yksi hailee mitä kellon viisarit näyttävät. Ainut vika tuossa on se, että syksyllä töiden jälkeen purjehdus hankaloituu.
- Joakim1
En ole oikein ymmärtänyt tätä kesä- vs. talviaikakeskustelua. Mitä merkitystä kellolla on purjehduksessa tai muutenkaan elämässä? Mikä estää siirtämästä omaa elämäänsä tunnilla? Suurimmalla osalla purjehtijoista lienee vähintäänkin liukuva työaika elleivät jo tee etätyötä. Mikään ei myöskään estä työnantajia siirtymään kesätyöaikaan, vaikka kesäaikaan ei siirryttäisikään.
Kyllähän Suomessa purjehdittiin aivan sujuvasti ennen kesäaikaa. Ainakin oman seuran viikkokisan startti siirtyi tunnilla (17->18) niihin aikoihin kun siirryttiin käyttämään kesäaikaa. Jos siirrtytään pelkkään talviaikaan, siirretään varmaankin startti takaisin. Sama tietysti koskeee viikonloppureissuun lähtöä perjantaina.- tumpelotumppi
Minua ainakin työaika estää siirtämästä kelloja tunnilla, joten ehdottomasti kesäaika. Se tuo juuri syksyllä perjantaisin tunnin lisäaikaa etsiä satama minne laittaa vene yöksi. Nyttenkin lokakuussa pakko rantautua pimeellä kun kun päivät alkaa ehtoolla olla lyhyet. Suomen latu kannattaa kesäaikaa ja veikkaan että muutkin ulkona mielellään liikkuvat kannattavat sitä.
Ymmärtääkseni Ruotsissakin tykätään enemmän kesäajasta nimenomaan iloisuuden ja reippailun takia. Lapset menevät kouluun tiettyyn aikaan, joka vaikuttaa vahvasti minun työpäiväni alkuun. Vaimolla on tapahtumia töissä tiettyyn aikaan. Samoin töissä on palaverit muut tapahtumat yleensä ajalla 8-16. Jotkut pystyvät aikataulujaan muuttamaan, useimmat ei.
- Drag1
Otetaan vielä taloudellinenkin puoli tähän mukaan. Kun tämä nykyisin voimassa oleva kesä/talviaika tuli voimaan, niin lensin vesikoneella taksilentoja sekä yleisölennätystä. Usein myös keskieurooppalaisia turisteja ympäri Suomea.
Ennen kesäajan tuloa jouduin lopettamaan loppukesästä jo ennen yhdeksää lähestyvän pimeyden takia. Kun ensimmäinen kesäajan elokuu tuli mittasin siitä melkein puolitoista tuntia lisää operointiaikaa lisää (twilightzone mukana).
Eron huomasi aivan selvästi kassaa laskiessa. Jostain kumman syystä D ihmiset halusivat aina päästä lentämään illalla - myös silloin normaaliajan kesällä.
Aikaisen aamun keikkoja oli todella harvoin, vaikka parhaimmillaan olisi päässyt lähtemään jo kolmen jälkeen aamuyöstä.
En usko että turisteille voi mennä sanomaan, että kääntäkää kellonne sopivaan aikaan, jotta voisitte nauttia täysillä suomen kesästä.
Se on ainakin selvää, että matkailuala tulee kärsimään jos palataan siihen vanhan ajan kesään. Muistan oikein hyvin kun olin kesähotellin rannassa päivystämässä kesävieraita ja kuinka ensimmäiset tulivat sinne rantaan vasta yhdeksän jälkeen.
Illalla sitä vastoin heille järjestettiin kaikenlaista rantaohjelmaa - useimmiten pimeään saakka - oli sitten kyseessä kesä- tai normaaliaika.- eudoo8
Kyllä yölläkin voi lentää.
- kesä.aamu
eudoo8 kirjoitti:
Kyllä yölläkin voi lentää.
Ei voi vesilentää.
- kjgfd22
Teoreettinen UTC 2 aikavyöhykkeen pituuspiiri on 22,5 E . Helsinki on 25 E.
Siitä voi päätellä ns, normaaliajan.- keskipäiväaika
Kummasa ajassa Aurinko on klo 12 päivällä korkeammalla?
- se.totuus
Aikavyöhykkeen UTC 0 pituuspiiri on nollameridiaani.
Aikavyöhykkeen UTC 1 pituuspiiri on 15 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 2 pituuspiiri on 30 Itäistä pituutta, ei 22,5 itäistä.
Aikavyöhykkeen UTC 3 pituuspiiri on 45 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 4 pituuspiiri on 60 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 5 pituuspiiri on 75 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 6 pituuspiiri on 90 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 7 pituuspiiri on 105 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 8 pituuspiiri on 120 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 9 pituuspiiri on 135 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 10 pituuspiiri on 150 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 11 pituuspiiri on 165 Itäistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC 12 pituuspiiri on 180 Itäistä pituutta. Mikä on sama asia kuin 180 astetta läntistä pituutta. Ja jonka kautta päivämäärä raja kulkisi kaikkialla, ellei poliittisin päätöksin olisi muuta sovittu. Päivämäärää lukuunottamatta se on sama aikavyöhyke kuin UTC-12.
Aikavyöhykkeen UTC-11 pituuspiiri on 165 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-10 pituuspiiri on 150 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-9 pituuspiiri on 135 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-8 pituuspiiri on 120 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-7 pituuspiiri on 105 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-6 pituuspiiri on 90 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-5 pituuspiiri on 75 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-4 pituuspiiri on 60 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-3 pituuspiiri on 45 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-2 pituuspiiri on 30 läntistä pituutta.
Aikavyöhykkeen UTC-1 pituuspiiri on 15 läntistä pituutta.
- EnsinKrimisittenSuomi
Veneilyn aikavyöhyke on pikemminin Turun saaristossa kuin Helsingissä puhumattakaan Kotkasta. Silloinkin oikea aikavyöhyke on lähempänä Länsi-Euroopan kuin Pietarin tai Istanbulin aikaa.
Taitaa aikaivyöhykekeskustelussa olla Pietarin trollaajien näkemys vqhvasti esillä,- Joakim1
Bossu kirjoitti:
Ei ole mitään oikeaa aikavyöhykettä. Trollaussyyte pilasi argumenttisi täysin.
Eikö kuitenkin aika ole määritelty niin, että aikavyöhykkeessä keskipäivä on 12:00?
Yhtä hyvin kuin aikavyöhyke voidaan valita myös työ-, koulu- ja aukioloajat Suomessa. Tästä syystä on aivan sama mikä aika valitaan yhdeksi ajaksi. Loogisin valinta on se, jolla keskipäivä saadaan lähimmäksi 12:00:aa.
Jos ajanvalinnasta seuraa valoisan illan lyhyys, voidaan koulu- ja työpäiviä siirtää aikaisemmaksi. Sehän ei vaadi kuin rehtorin ja toimitusjohtajan päätöksen.
Tosin koulujen osalta kai keskustelu on ollut enemmänkin toiseen suuntaan eli aamuja halutaan myöhäistää. Samoin työpäivät taitavat olla keskimäärin iltavoittoisempia kuin aiemmin. Aika harva menee 7:ksi töihin ja taas aika moni 9:ksi. Omissa työpaikoissa on melkein kaikissa ollut 6-9 ja 15-18 liukumat vielä mahdollisuus saldon käyttöön tuon yli.
Aika hölmöä olisi kuitenkin taistella tuota vastaan inflaatiotyylisesti kääntämällä kelloa eteenpäin. - TS36
Siis on valtioita (tai ainakin on ollut), jossa siirto ei ole tasatunti, vaan puolituntia taisi olla jossain valtioissa 15 minuuttiakin.
Olisi todella typerää pitäytyä talviajassa. Menetettäis tätä sähkön säästö hyötyä, mitä tällä kesäajalla saavutetaan. Elokuun 20 päivä perämerenpohjukassa tulee pimeä n.22 nykyisellä kesäajalla eli tuolloin on viimeistään saavuttava satamaan (jos ei pimeällä halua tulla). Siitä sitten päivät lyhenevät nopeaan. Asialla on valtava vaikutus perjantain kannalta. Parempi olisi, jos oltaisiin 2 tuntia edellä aikaa.
Itse pystyn lyhentämään päiviä aina, kun haluan. Mutta kaikki eivät niin voi tehdä. Kaikki TV ohjelmat, tapahtumat ja kaikki on kelloon sidottua eli yksittäinen ihminen ei voi käytännössä elää toisessa rytmissä. - enoleropotti
TS36 kirjoitti:
Siis on valtioita (tai ainakin on ollut), jossa siirto ei ole tasatunti, vaan puolituntia taisi olla jossain valtioissa 15 minuuttiakin.
Olisi todella typerää pitäytyä talviajassa. Menetettäis tätä sähkön säästö hyötyä, mitä tällä kesäajalla saavutetaan. Elokuun 20 päivä perämerenpohjukassa tulee pimeä n.22 nykyisellä kesäajalla eli tuolloin on viimeistään saavuttava satamaan (jos ei pimeällä halua tulla). Siitä sitten päivät lyhenevät nopeaan. Asialla on valtava vaikutus perjantain kannalta. Parempi olisi, jos oltaisiin 2 tuntia edellä aikaa.
Itse pystyn lyhentämään päiviä aina, kun haluan. Mutta kaikki eivät niin voi tehdä. Kaikki TV ohjelmat, tapahtumat ja kaikki on kelloon sidottua eli yksittäinen ihminen ei voi käytännössä elää toisessa rytmissä.Minusta talviaika on täysin looginen valinta. Kesäillat ovat ilman kesäaikaakin riittävän valoisia ja sitten kun illat alkavat pimentyä elokuussa, se etenee vauhdilla kuten tässäkin on todettu. Ja joka tapauksessa, ei se talviaika veneilijälle mitään lumitöitä tuo tullessaan, jäät sulavat edelleenkin ihan normaalisti ja vain tuntia myöhemmin kuin jos oltaisiin kesäajassa.
Joakim1 kirjoitti:
Eikö kuitenkin aika ole määritelty niin, että aikavyöhykkeessä keskipäivä on 12:00?
Yhtä hyvin kuin aikavyöhyke voidaan valita myös työ-, koulu- ja aukioloajat Suomessa. Tästä syystä on aivan sama mikä aika valitaan yhdeksi ajaksi. Loogisin valinta on se, jolla keskipäivä saadaan lähimmäksi 12:00:aa.
Jos ajanvalinnasta seuraa valoisan illan lyhyys, voidaan koulu- ja työpäiviä siirtää aikaisemmaksi. Sehän ei vaadi kuin rehtorin ja toimitusjohtajan päätöksen.
Tosin koulujen osalta kai keskustelu on ollut enemmänkin toiseen suuntaan eli aamuja halutaan myöhäistää. Samoin työpäivät taitavat olla keskimäärin iltavoittoisempia kuin aiemmin. Aika harva menee 7:ksi töihin ja taas aika moni 9:ksi. Omissa työpaikoissa on melkein kaikissa ollut 6-9 ja 15-18 liukumat vielä mahdollisuus saldon käyttöön tuon yli.
Aika hölmöä olisi kuitenkin taistella tuota vastaan inflaatiotyylisesti kääntämällä kelloa eteenpäin.Näin on sovittu, mutta eihän sekään pidä paikkaansa. Lappeenrannassa ja Ahvenanmaalla aurinko on eri paikassa klo 12. Turku ja Ahvenanmaa sijaitsevat itse asiassa eri aikavyöhykkeessä kuin Helsinki. Jos lähdetään puhtaasti astronomisista määrityksistä, pitäisi Suomessa olla siis kaksi eri aikavyöhykettä. Oheisissa jutuissa on mielestäni hyvä näkemys. Toisessa niissä siis unitutkija kannattaa kesäaikaa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006067559.html
https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/somn/slopad-tidsomstallning-hur-skulle-det-paverka-var-somn/- Jurristikko
TS36 kirjoitti:
Siis on valtioita (tai ainakin on ollut), jossa siirto ei ole tasatunti, vaan puolituntia taisi olla jossain valtioissa 15 minuuttiakin.
Olisi todella typerää pitäytyä talviajassa. Menetettäis tätä sähkön säästö hyötyä, mitä tällä kesäajalla saavutetaan. Elokuun 20 päivä perämerenpohjukassa tulee pimeä n.22 nykyisellä kesäajalla eli tuolloin on viimeistään saavuttava satamaan (jos ei pimeällä halua tulla). Siitä sitten päivät lyhenevät nopeaan. Asialla on valtava vaikutus perjantain kannalta. Parempi olisi, jos oltaisiin 2 tuntia edellä aikaa.
Itse pystyn lyhentämään päiviä aina, kun haluan. Mutta kaikki eivät niin voi tehdä. Kaikki TV ohjelmat, tapahtumat ja kaikki on kelloon sidottua eli yksittäinen ihminen ei voi käytännössä elää toisessa rytmissä."Menetettäis tätä sähkön säästö hyötyä, mitä tällä kesäajalla saavutetaan." No voi höpö höpö - samaa pullsittiä kuin earth hour kun Suomessa lämmityskaudella sammutetaan sähkölämmitteisestä talosta ne muutama tuikku.
Valaistuksen osuus energian kulutuksesta on aiemminkin ollut yks kärpäsen kakka, sähkölämmitteisessä talossa lämmityskaudella valo on tullut ilmaiseksi. Ledit vielä viime aikoina muuttaneet tilannetta.
Katoin just sähköyhtiön sivulta omaa kulutusta. 2-4 kW näyttää menevän, huiput suihkussa lotraamisen aikoihin. Iltasella ehkä kymmenkunta lamppua antaa valoa, ledeinä 50-100 W, loisteputkina 100 - 200 W ja hehkulamppuina jo 0,5 kW. Mutta yks hailee kun taloon pitää saada lämpöä kuitenkin.
Hölmöläisten hommaa, valojen sammuttelu ym. vaikka olisi kaukolämmössä. Ja perusteena sille että pitää olla niin kaupunkilaista ettei voi mennä töihin klo 7 niinku kunnon maalaiset ja raksaduunarit, kymmeneltä töihin ja sit pitäisi kaikkien kääntää kelloja että valosan aikaan pääsisivät vapaalle.
Lapset kanssa aamupimeellä koulutielle, jotta vanhemmat pääsisivät harrastamaan illalla. Aamupimee voisi olla klo 8 kesäaikaa (lokakuun puolivälistä alkaen) tai toinen vaihtoehto olisi pysyä normaaliajassa ja siirtää koulujen alku kello seitsemään.
Kesäajassa pysyen aurinko nousisi keskitalvella puoli 11 ja laskisi vartin yli 4. Ei se sen pidempi päivä olisi, joten yks hailee. Em. ajat siis pääkaupunkiseudun korkeudelta ja leveydeltä arvellen. Joakim1 kirjoitti:
Eikö kuitenkin aika ole määritelty niin, että aikavyöhykkeessä keskipäivä on 12:00?
Yhtä hyvin kuin aikavyöhyke voidaan valita myös työ-, koulu- ja aukioloajat Suomessa. Tästä syystä on aivan sama mikä aika valitaan yhdeksi ajaksi. Loogisin valinta on se, jolla keskipäivä saadaan lähimmäksi 12:00:aa.
Jos ajanvalinnasta seuraa valoisan illan lyhyys, voidaan koulu- ja työpäiviä siirtää aikaisemmaksi. Sehän ei vaadi kuin rehtorin ja toimitusjohtajan päätöksen.
Tosin koulujen osalta kai keskustelu on ollut enemmänkin toiseen suuntaan eli aamuja halutaan myöhäistää. Samoin työpäivät taitavat olla keskimäärin iltavoittoisempia kuin aiemmin. Aika harva menee 7:ksi töihin ja taas aika moni 9:ksi. Omissa työpaikoissa on melkein kaikissa ollut 6-9 ja 15-18 liukumat vielä mahdollisuus saldon käyttöön tuon yli.
Aika hölmöä olisi kuitenkin taistella tuota vastaan inflaatiotyylisesti kääntämällä kelloa eteenpäin.Ajan voi määritellä oikeastaan miten huvittaa. Ei se mikään luonnonlaki ole eikä yksi valinta ole luonnontieteiden kannalta sen loogisempi kuin mikään muukaan. Mutta ihmisten elämän kannalta pysyvä kesäaika on järkevämpi. Ei aamulla valoa mihinkään tarvita.
"Pietarin trollitehtaasta" puhuvat voi puolestaan jättää täysin omaan arvoonsa. Heidän höpinöissään ei ole mitään järkeä. Aikavyöhyksevalinnassa ei ole mitään poliittista kytkyä mihinkään suuntaan tai ei ainakaan pitäisi olla.- Joakim1
10-14 kirjoitti:
Ajan voi määritellä oikeastaan miten huvittaa. Ei se mikään luonnonlaki ole eikä yksi valinta ole luonnontieteiden kannalta sen loogisempi kuin mikään muukaan. Mutta ihmisten elämän kannalta pysyvä kesäaika on järkevämpi. Ei aamulla valoa mihinkään tarvita.
"Pietarin trollitehtaasta" puhuvat voi puolestaan jättää täysin omaan arvoonsa. Heidän höpinöissään ei ole mitään järkeä. Aikavyöhyksevalinnassa ei ole mitään poliittista kytkyä mihinkään suuntaan tai ei ainakaan pitäisi olla.Niin ajan voi valita vapaasti, vaikkapa niin, että kello on 12 kun aurinko laskeee. Sillä nyt ei kuitenkaan olisi mitään merkitystä, kun samalla sitten tietysti siirrettäsiin vastaavasti koulu-, työ- ja aukioloaikoja.
Aika nyt kuitenkin on määritelty niin, että 12 on keskipäivä. Keskipäivän siirtämäminen myöhemmäksi tekee aivan saman asian kuin koulu- työ- ja aukioloaikojan siirto aiemmaksi. Jälkimmäisten siirto on paljon loogisempaa kuin ajan määritelmän muuttaminen.
Kyllä aamullakin valoa tarvitaan. Ankeaa on mennä pimeässä töihin tai kouluun. Purjehtimaan nyt harvemmin lähtee ennen kuin aamulla tulee valoisaa.
Viime kesänä purjehdin elokuun lopussa Tukholmaan ja syyskuun alussa takaisin. Kyllähän tuossa selvästi huomasi aikavyöheekkeeltä toiselle siirtymisen eli pimeä tuli Ruotsin puolella tuntia aiemmin. Mikään ei kuitenkaan pakottanut muuttamaan Ruotsin rytmiin. 31.8. aurinko laskee Maarianhaminassa 20:47 ja Tukholmassa 19:52 eli Ruotsin puolella oli syytä olla tuntia aikaisemmin satamassa, jos halusi valoisassa tulla.
Miten ihmeessä Ruotsissa kuitenkin purjehditaan paljon enemmän kuin Suomessa? Saaristomerellä ei montaa venettä näkynyt, mutta Tukholman saaristossa niitä oli vielä melko paljon. Joakim1 kirjoitti:
Niin ajan voi valita vapaasti, vaikkapa niin, että kello on 12 kun aurinko laskeee. Sillä nyt ei kuitenkaan olisi mitään merkitystä, kun samalla sitten tietysti siirrettäsiin vastaavasti koulu-, työ- ja aukioloaikoja.
Aika nyt kuitenkin on määritelty niin, että 12 on keskipäivä. Keskipäivän siirtämäminen myöhemmäksi tekee aivan saman asian kuin koulu- työ- ja aukioloaikojan siirto aiemmaksi. Jälkimmäisten siirto on paljon loogisempaa kuin ajan määritelmän muuttaminen.
Kyllä aamullakin valoa tarvitaan. Ankeaa on mennä pimeässä töihin tai kouluun. Purjehtimaan nyt harvemmin lähtee ennen kuin aamulla tulee valoisaa.
Viime kesänä purjehdin elokuun lopussa Tukholmaan ja syyskuun alussa takaisin. Kyllähän tuossa selvästi huomasi aikavyöheekkeeltä toiselle siirtymisen eli pimeä tuli Ruotsin puolella tuntia aiemmin. Mikään ei kuitenkaan pakottanut muuttamaan Ruotsin rytmiin. 31.8. aurinko laskee Maarianhaminassa 20:47 ja Tukholmassa 19:52 eli Ruotsin puolella oli syytä olla tuntia aikaisemmin satamassa, jos halusi valoisassa tulla.
Miten ihmeessä Ruotsissa kuitenkin purjehditaan paljon enemmän kuin Suomessa? Saaristomerellä ei montaa venettä näkynyt, mutta Tukholman saaristossa niitä oli vielä melko paljon."Aika nyt kuitenkin on määritelty niin, että 12 on keskipäivä. "
Ei ole. On useita maita, jotka eivät käytä lainkaan sitä aikavyöhykettä, jolla tuo pätisi edes jossain kohtaa ko. valtion aluetta ja vielä useampia, itse asiassa varmaan lähes kaikki maailman maat, joissa tuo pätee vain kapealla kaistalla. (Kääpiövaltioissa kuten Andorra tai Vatikaani voisi periaatteessa ollakin niin, että aurinko on koko valtion alueella jotakuinkin korkeimmillaan samaan aikaan.)
"Ankeaa on mennä pimeässä töihin tai kouluun. " Ankeita ne pakolliset aamuherätykset ja töihin-/kouluunmenot ovat joka tapauksessa, oli pimeää tai valoa. Täysin yhdentekevää siis, onko sitä valoa.
- Tosionnäin
Valkoisen miehen murheita nämä kesä-vs normaaliaikakeskustelut. Varsinkin kun SUURIN osa purjehtijoista on liikkeellä vain kesä-elokuun jolloin valoa piisaa.
Sinä ilmeisesti et liiku edes elokuussa, sillä jo elokuun lopulla aurinko alkaa laskea niin aikaisin, ettei ilman kesäaikaa olisi mieltä töiden jälkeen perjantaina lähteä liikkeelle.
- Tosionnäin
Heh, elokuun loppu on juuri mainitsemani jakson marginaalinen "häntä"
Itse aloitan kauden toukokuun puolessa välissä Silloin ei elokuun viimeisen viikon lyhyempi päivä harmita kun on jo maileja hyvin takana.
Eikö tämä olisi mainio kansanäänestyksen paikka ? Ja järkevillä kommenteilla tai ilman, siis pelkkä kysymys, kumpaa kannatat.
- Finjääveli
Suomessa kun kansan pääsee äänestämään niin lopputulos on sipilöitä, rinteitä, kataisia, stubbeja jne. Mutta sitä saa mitä tilaa.
- Kysyttiin.jo
Eikö tästä juuri kysely ollut? Vastaajien niukka enemmistö oli talviajan kannalla, en kyllä käsitä miksi.
Kysyttiin.jo kirjoitti:
Eikö tästä juuri kysely ollut? Vastaajien niukka enemmistö oli talviajan kannalla, en kyllä käsitä miksi.
Siihen kyselyyn saattoi vaikka ohjelmoida botin, joka äänestää 10000 kertaa. Ruotsissa tehtiin oikea mielipidekysely, jonka tulos oli 50% kesäaika, 25% talviaika, 25% nykyinen systeemi tai ei osaa sanoa.
- Jurristikko
Bossu kirjoitti:
Siihen kyselyyn saattoi vaikka ohjelmoida botin, joka äänestää 10000 kertaa. Ruotsissa tehtiin oikea mielipidekysely, jonka tulos oli 50% kesäaika, 25% talviaika, 25% nykyinen systeemi tai ei osaa sanoa.
Vai botti - siksikö Moskovan aika sai niin paljon kannattajia, taisi olla 47,5%? Nyt kansalaisaloite kesäajan puolesta, sitten kansalaisaloite talviajan puolesta - kyllä on hienoa tää demokratia ja tärkeitä poliittisia kysymyksiä
Olen huomannut että jos on olemassa eri vaihtoehtoja jossakin asiassa niin suomalaiset valitsevat aina sen huonoimman .Niin kuin nyt. Miksi ihmeessä haluta semmoista kuin että valoisa aika osuu sellaiseen ajankohtaan jolle ei ole mitään käyttöä.
Yksi argumentti, kesäajan puolesta ja jota en ole nähnyt julkisuudessa on se että jos meillä on kesäaika vuoden ympäri niin töihin mennessä on pimeää mutta töistä kun lähdetään on vielä valoisaa. Kun talviaika vallitsee on pimeätä sekä töihin mentäessä että pois tullessa. Näin ainakin täällä etelässä.- Jurristikko
Kuten jo kirjoitin, luovia ratkaisuja tarvitaan:
"Valoisia iltoja voisi saada keskitalvellakin jos valittaisiin pysyväksi Suomen kellonajaksi vaikka UTC 5, silloin aurinko nousisi vähän lounastauon jälkeen ja valoisaa olisi kuuteen saakka illalla."
Siis tietenkin katsoen Helsingin horisontista... - Jurristikko
Heh, heh... tuossa viesissä kiteytyi nykyasenteet: "valoisa aika osuu sellaiseen ajankohtaan jolle ei ole mitään käyttöä"
Tuota aikaa kutsutaan työajaksi - ennen vanhaan sillä oli kyllä käyttöä ja ennen kaupungistumista työt aloitettiin aamuseitsemältä ja nykyisinkin duunarit menee töihin ennen valkokaulusköyhälistöä, aamuvuoro alkaa kuudelta. - Tyrnäväntorpedo
Sopivasti ajankohdan valitsemalla on aina pimeää tai valoisaa.
Kun puhutaan harrastuksista niin aina voi aloittaa aikaisemmin tai myöhemmin. Ellei veneessä ole sitten joku erikoinen aikalukitusmekanismi. - Paketsu
Jurristikko kirjoitti:
Heh, heh... tuossa viesissä kiteytyi nykyasenteet: "valoisa aika osuu sellaiseen ajankohtaan jolle ei ole mitään käyttöä"
Tuota aikaa kutsutaan työajaksi - ennen vanhaan sillä oli kyllä käyttöä ja ennen kaupungistumista työt aloitettiin aamuseitsemältä ja nykyisinkin duunarit menee töihin ennen valkokaulusköyhälistöä, aamuvuoro alkaa kuudelta.Ennen sähkövalon keksimistä oli tärkeää ajoittaa valoisa aika maksimaalisesti työntekoon. Nykyään on todella harvassa työt, joita tehdään ulkona ja jossa valoa ei ole saatavilla joko sähköverkosta, akusta tai työkoneesta. Olen minäkin joskus tehnyt duunarihommia. Työt alkoi tehtaassa kuudelta ja raksalla seitsemältä. Ei sillä ollut mitään väliä, moneenko asti se aamun pimeys kesti. Kuitenkin aina oli mukavampi lähteä kotiin, jos oli vielä valoisaa.
- Finjääveli
Samat havainnot. Täällä oikein halutaan ja haetaan sitä kärsimystä ja vaikeuksia. Kai se on jotenkin verissä, kun esi-isät ovat nälkävuosia kokeneet ja sitkeimmät kärvistelijät selvisivät niistä hengissä.
- Jurristikko
Finjääveli kirjoitti:
Samat havainnot. Täällä oikein halutaan ja haetaan sitä kärsimystä ja vaikeuksia. Kai se on jotenkin verissä, kun esi-isät ovat nälkävuosia kokeneet ja sitkeimmät kärvistelijät selvisivät niistä hengissä.
"Täällä oikein halutaan ja haetaan sitä kärsimystä ja vaikeuksia." Samaa mieltä, jotkut haluavat kärsiä niin että siirtävät kellon viisareita niin että herätys on joskus aamuyöstä eikä normaalin auringon rytmin mukaisesti jota edustaa ns. normaaliaika.
Samoin Suomen asemointi Moskovan aikaan, ehkä ei kärsimyksiä heti, mutta vaikeuksia kyllä :-/ - Finjääveli
Jurristikko kirjoitti:
"Täällä oikein halutaan ja haetaan sitä kärsimystä ja vaikeuksia." Samaa mieltä, jotkut haluavat kärsiä niin että siirtävät kellon viisareita niin että herätys on joskus aamuyöstä eikä normaalin auringon rytmin mukaisesti jota edustaa ns. normaaliaika.
Samoin Suomen asemointi Moskovan aikaan, ehkä ei kärsimyksiä heti, mutta vaikeuksia kyllä :-/Niin, me työssäkäyvät ihmiset herätään aamulla silloin kun pitää herätä, eikä auringon mukaan. Itsellä kun on vaihteleva työaika niin herätys on jossain neljän ja seitsemän välillä. Talvella siis joka tapauksessa herätys on pimeän aikaan. Mutta on toki varmasti ihmisiä, jotka heräävät auringon mukaan. Heillä (teillä) ei ole sitä normaalin työnteon rasitetta.
- Jurristikko
Finjääveli kirjoitti:
Niin, me työssäkäyvät ihmiset herätään aamulla silloin kun pitää herätä, eikä auringon mukaan. Itsellä kun on vaihteleva työaika niin herätys on jossain neljän ja seitsemän välillä. Talvella siis joka tapauksessa herätys on pimeän aikaan. Mutta on toki varmasti ihmisiä, jotka heräävät auringon mukaan. Heillä (teillä) ei ole sitä normaalin työnteon rasitetta.
"työssäkäyvät ihmiset herätään aamulla silloin kun pitää herätä..."
Siis kellonajan mukaan. Jos pitää herätä neljältä aamulla (normaaliaikaa eli auringon mukaan eli Suomessa UTC 2) niin kelloa kääntämällä ja työn alun pitämällä entisessä KELLONajassa, pitääkin herätä aurinkokellon näyttäessä kolmea.
Kesäajassa aurinkokello näyttää seitsemää kun lapset menevät kouluun, ja opettajat valittavat kun herääminen tapahtuu hitaasti. Vaaditaan kouluuntuloajan myöhentämistä. Sitä ei tarvitsisi tehdä, jos edes tunnin helpotus pysymällä normaaliajassa lapsukaisille sallittaisiin.
Ehdotukseni talvellakin valoisista illoista, UTC 5 vyöhykkeen mukaisesta kellonajasta tarkoittaisi sitä että pitääkin herätä (aurinkokellon) mukaan yhdeltä yöllä. Mikäs siinä, jos kärsimystä halutaan maksimoida.
Mutta miksei voisi olla muuten vaan mukavasti ja uskoa aurinkokellon näyttämään aikaan? Antaisi ajan olla mitä on, mutta muuttaisi niiden henkilöiden käytäntöjä jotka eivät osaa muuten herätä riittävän aikaisin tai nämä voisivat joka työpaikallaan äänestää työpäivän alkamaan tunnin aikaisemmin jotta muiden kuin sen työpaikan ihmisten ei tarvisisi kärsiä. - Finjääveli
Päinvastoin. Opettajathan ne nimenomaan haluavat pitää kiinni koulujen aikaisista aamuista. Yksi syy on se, että luokat ovat rauhallisimmillaan aamulla ja käyvät levottomammiksi päivän edetessä. Toinen syy lienee se, että näin opettajat pääsevät aikaisemmin töistä.
Kuka on puhunut mistään usemman tunnin kellon siirrosta? Se on ikioma olkiukkosi. Yhä heikompia argumentteja tulee kesäajan vastustajilta, mikä ei toisaalta yllätä. Venäjäkortti oli niin kova, että luulin ettei sitä alemmaksi enää päästä :) - Rollitehas
Finjääveli kirjoitti:
Päinvastoin. Opettajathan ne nimenomaan haluavat pitää kiinni koulujen aikaisista aamuista. Yksi syy on se, että luokat ovat rauhallisimmillaan aamulla ja käyvät levottomammiksi päivän edetessä. Toinen syy lienee se, että näin opettajat pääsevät aikaisemmin töistä.
Kuka on puhunut mistään usemman tunnin kellon siirrosta? Se on ikioma olkiukkosi. Yhä heikompia argumentteja tulee kesäajan vastustajilta, mikä ei toisaalta yllätä. Venäjäkortti oli niin kova, että luulin ettei sitä alemmaksi enää päästä :)Eihän Venäjä mitenkään pyri vaikuttamaan siihen että onko Suomi lähempänä länttä vai Venäjää, eihän? Eihän tätä alemmaksi enää päästä, kuin vihreiden ukkojen avulla. Pääasia että Suomi saadaan Moskovan aikaan!
- J0ku11
Kesäaika pysyväksi ajaksi kansalaisaloite.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4165
Jo yli puolet tarvittavista kannattajista kerätty!- Jurristikko
Tuo aloitejärjestelmä on persiistä, siinä pitäisi myös olla mahdollisuus vastustaa aloitetta ja sitten vasta aloite eduskuntaan kun kannattajia on 50 000 enemmän kuin vastustajia.
Nyt meidän järki-ihmisten pitää tehdä oma "normaaliaika pysyväksi" -aloite, hohhoijaa... - UTC2ja3
Jurristikko kirjoitti:
Tuo aloitejärjestelmä on persiistä, siinä pitäisi myös olla mahdollisuus vastustaa aloitetta ja sitten vasta aloite eduskuntaan kun kannattajia on 50 000 enemmän kuin vastustajia.
Nyt meidän järki-ihmisten pitää tehdä oma "normaaliaika pysyväksi" -aloite, hohhoijaa...Minulle sopisi jatkuva kesäaika, koska olen ollut koko ikäni yökukkuja ja nyt kun olen eläkkeellä ja voin soveltaa elintapani sen mukaan, mutta säälin töihin ja kouluun menijöitä, joten tämä kellojen rukkaus olisi siinä mielessä paras ratkaisu.
Hyvinhän tässä on jo melkein neljäkymmentä vuotta sen kanssa pärjätty. Näin saataisiin päivänvalosta parhaiten kaikki irti. - Kuhakysyn
Saako venäläinen tehdä Suomessa aloitteen?
Jurristikko kirjoitti:
Tuo aloitejärjestelmä on persiistä, siinä pitäisi myös olla mahdollisuus vastustaa aloitetta ja sitten vasta aloite eduskuntaan kun kannattajia on 50 000 enemmän kuin vastustajia.
Nyt meidän järki-ihmisten pitää tehdä oma "normaaliaika pysyväksi" -aloite, hohhoijaa...Ei ole järjenhiventä sinun tai kaltaistesi puheissa.
- hellettäää
Talvella on hankala veneillä, parasta pitäytyä kesäajassa.
- sivusta.seuraaja
Suomessa voi kesällä veneillä vaikka aikavyöhyke oli UTC, eli lontoon talviaika.
- UTCplus3
sivusta.seuraaja kirjoitti:
Suomessa voi kesällä veneillä vaikka aikavyöhyke oli UTC, eli lontoon talviaika.
Jos sinulla on mahdollisuus laittaa yhteen kelloon UTC aika, niin teeppä se ja katso millaista olisi täällä elellä sen mukaan - melko hapokasta.
- sivusta.seuraaja
UTCplus3 kirjoitti:
Jos sinulla on mahdollisuus laittaa yhteen kelloon UTC aika, niin teeppä se ja katso millaista olisi täällä elellä sen mukaan - melko hapokasta.
Mitäs hapokasta siinä?
Eihän mikään muu muuttuisi kuin sen oman kellon näyttö. Työ alkaa kellon näytöstä huolimatta samaan viralliseen aikaan, aurinko nousee samaan aikaan ja laskee samaan aikaan, ja kaupat ovat auki samaan aikaan.
Mutta ajatteles jos voisinkin vaikuttaa muiden aikoihin, vaikkapa siihen että kun veneilen koko valoisan ajan, niin tullessani satamaan kaupat olisivatkin vielä auki, kuten vierassatamien suihkut ja saunatkin. Ja sehän onnistuisi jos Suomen virallinen aika olisi UTC. - SyAurora
sivusta.seuraaja kirjoitti:
Mitäs hapokasta siinä?
Eihän mikään muu muuttuisi kuin sen oman kellon näyttö. Työ alkaa kellon näytöstä huolimatta samaan viralliseen aikaan, aurinko nousee samaan aikaan ja laskee samaan aikaan, ja kaupat ovat auki samaan aikaan.
Mutta ajatteles jos voisinkin vaikuttaa muiden aikoihin, vaikkapa siihen että kun veneilen koko valoisan ajan, niin tullessani satamaan kaupat olisivatkin vielä auki, kuten vierassatamien suihkut ja saunatkin. Ja sehän onnistuisi jos Suomen virallinen aika olisi UTC.Minä jouduin vuosia työssä elämään täällä Suomessa UTC ajassa, siis yksi kello oli siinä ajassa.
Kun lähdin aamuyöllä kahdelta (LMT )kesäaikaan Vantaan kentältä kohti länttä, niin UTC kello näytti kello yhtätoista.
Kun sitten toisen kerran kirjasin laskuajan täällä kotikentällä kuudelta (LMT), niin UTC kello näytti kolmea aamuyöstä.
Kyllä se aikaero on yksinkertaisesti aivan liian suuri ja luultavasti aiheuttaisi varmasti isolle osalle kansaa psyykkisiä ongelmia. - Hshsb
sivusta.seuraaja kirjoitti:
Mitäs hapokasta siinä?
Eihän mikään muu muuttuisi kuin sen oman kellon näyttö. Työ alkaa kellon näytöstä huolimatta samaan viralliseen aikaan, aurinko nousee samaan aikaan ja laskee samaan aikaan, ja kaupat ovat auki samaan aikaan.
Mutta ajatteles jos voisinkin vaikuttaa muiden aikoihin, vaikkapa siihen että kun veneilen koko valoisan ajan, niin tullessani satamaan kaupat olisivatkin vielä auki, kuten vierassatamien suihkut ja saunatkin. Ja sehän onnistuisi jos Suomen virallinen aika olisi UTC.”Sivusta seuraaja” ei hahmota ongelmaa, jossa töissä käyvät ihmiset olisivat valoisan ajan loppuun töissä, eivätkä pääsisi vesille kuin vasta hämärällä. Jos taas ”Sivusta seuraaja” on vapaa työelämän ikeestä, hän voi lähteä haluamaansa aikaan vesille nytkin. Se taas on posketon vaatimus, että muiden pitäisi lusia töissä iltamyöhään vai. siksi, että joutomies saisi palvelua haluaminaan ajankohtina.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663085
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai262153Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681739Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t251597Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161341- 281311
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61226Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281190Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101137Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu621041