Wanha lieksalainen ja Kamuttajan arvoitus

Olen täällä joskus kirjoittanut, että Kamuttajan hengenheimolaisena minulla on hämäriä muistikuvia poimittuina hänen omista kertomuksistaan varhaisista Pielisjärven ajoistaan.

Kamuttaja on syntynyt Pielisjärven Jumalanjoen läheisen Leipäsuon rantamaisemissa jyrkkäseinäisen Piiroislouhen takamailla jokeen rakennetun myllyn kiven kuiskatessa hiljaa ja rattaan rupattaessa omia tarinoitaan.

Jumalanjoen yläjuoksulla oli hyvin suuri jääkauden tuoma kivenlohkare veden ympäröimänä, kuin uhrikivi, jonka päällä kauan sitten jyhkeä Kamuttaja usein seisoi katsoen pitkälle tulevaisuuteen.

Menneisyyden hämärään on jo haihtunut Jumalanjoki ja suuri kivi on kadonnut tuuhean kuusikon piiloon, mylly rapistunut virran vietäväksi ja Leipäsuo pajukoitunut läpipääsemättömäksi viidakoksi.

On muuttunut Lieksa noista ajoista. Ei ole enää uimapaikkaa Parreen niemessä eikä kuohu Lieksanjoki vapaana Koverokoskessa. Piiroislouhen suuren tunnelin pieni oviaukko on peittynyt ylikulkevan tien alle.

Kamuttaja on pysynyt kuitenkin koko ikänsä aitona kamuttajana kierrellen aika ajoin maailman turkuja Syvästä Etelästä käsin. Kun Kamuttaja liikkuu, on salamakin hidas kuin etana. Lukuisat Kamuttajan esi-isät olivat myös Kamuttajia ja he kaikki olivat oikeuden edustajia.

En lähde enempää paljastamaan Kamuttajan arvoituksellista persoonaa. Jokainen tehköön yllä olevista yksityiskohdista omat päätelmänsä.

Kamuttaja ja minä olemme kulkeneet välillä samoja reittejä ja olemme joskus kohdanneetkin Lieksan kauppalan työmailla, mutta noista ajoista on kulunut jo kuusi vuosikymmentä. Meitä kuitenkin yhdistää Lieksan ja Pielisjärven muinaiset olot ja kaukaiset muistinvaraiset tapahtumat viime vuosisadalla.

Toivotan Kamuttajalle ja kaikille palstan kirjoittajille kivutonta kevätaikaa, joka kalenterin mukaan on jo alkanut kellon viisareita pyöritellen ja lunta lapioiden.

264

1087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on.kävelevä.aave

      Sinä kyllä olet jotain kirjailijasukua ei siitä pääse yli eikä ämpäri. Oli tosi mahtava juttu ja oikein kiva lukea. Kamuttaja on kyllä melkoinen mystinen persoona ja kiehtoo väkeä vuodesta toiseen. Sinä olet varmaan ainoa joka hänestä tietää jotain faktaa ja olette kyllä tavanneet kaikesta päätellen. Kamuttajan persoonasta ei oikein saa kiinni vaikka on antanut vuosien varrella itsestään enemmän tietoa kuin moni muu mutta menee aina vain mystisemmäksi.

      • Minä olen niin ujo kertomaan itsestäni, siitä se epäselvyys johtuu ;-))


    • Kiitos jälleen kerran todellisen järjen ja huumorin täyteisestä kirjoituksestasi Wanha. Hengenheimolaisuus on mielestäni juuri jotain sellaista, että on tietoa, ei arvelua, eikä turhaa lätinää. Sen tiedon ja taidon kun vielä tyylilläsi pukee tekstiksi kelpoon, harmittomaan huumoriin höystettynä, niin tekstipaketti on sen myötä sitten laudatur tasoa.

      Minä olen kisälli sanan varsinaisessa merkityksessään, cum laude tasoa korkeintaan itse arvioituna, herrasmiestapoja vielä opiskeleva. Aikoinaan tämä nimimerkkini oli pienellä kirjoitettuna ensimmäinen rekisteröimäni. Vuosien edetessä tunnustan sooloilleeni. Se ei kuitenkaan käsittääkseni ole ollut laitonta eikä edes sääntöjen vastaista. Tyylitaju tietenkin aika huonoa, joskin näin oletettavan keskinkertaista.
      Joskus kirjoitteluni alkuaikoina vihjasin tietäväni kamuttajan henkilöllisyyden. Lupasin hänelle myös, että en anna sitä julki ilman hänen suostumustaan. Todella hyvin se meni sitten sikäli, että kuukauden aprikoin, onnekseni aprikoin asioita seuratessani, koska teoria ja tulkintani osoittautui täysin vääräksi.

      Nyt olen tullut siihen johtopäätöksen teoreemaan, että Kamuttaja ja kaikki hengenheimolaisensa saavat olla täysin rauhassa minun uteliaisuudeltani. Ei minulle kuulu, eikä näissä asiayhteyksissä ole relevanttia minulle, kuka miten milloin ja miksi mitäkin tänne kirjoittelee. Itse asia on pääasia. On mielestäni kohteliasta antaa kohteliaiden kirjoitella nimimerkkien takana. Edellistä jopa korostan, mutta en toista. Te voitte toistaa toistamatta ajatustanne, jos ymmärrätte tai sisäistätte tarkoitukseni.

      Pilke silmäkulmassa minäkin olen ollut tietäjä Mozin kanssa ”viestiyhteydessä”. Hän kertoi minulle, että Kamutta on vanhempaa ikäluokkaa kuin mustanaamio;) Nastamuumio joka ei koskaan kuole.
      Tästä lähtien kirjoitan Kamuttajan isolla. Totesin juuri mielessäni, että hän sen kyllä ansaitsee.
      Minulla tuo alkukirjain tuli aivan aprillaten vahingossa isolle, vaikka olen vakavasti sitä mieltä, että en sikäli halunnut isotella. Mutta niinhän sitä sanotaan, että kenellekään ei anneta, edes erheistään, raskaampaa taakka kuin minkä jaksaa kantaa.

      Mitähän nyt keksisin loppukevennykseksi? No ei tule nyt sopivaan mieleen. Ainoastaan pari sanaa pulpahtaa, kuin riitteisestä lähteestä kohta sulin.
      Selittäkääpä minulle sevätelin toiminta ja tarkoitus juurta jaksain. Myös sana kika, veteen liitettynä, ja yhdistettynä olisi mukava saada selville, tai teidän kuvaelma sanoista.

      Huomio. Tämä ei ole yksinomaan tietäjille. Toki kaikenlaiset versiot ovat sallittuja. Sääntöjen kelpuuttamat tietenkin, että ei turhia poistoja tulisi. Muistellaan vaikka hiljattain ollutta liputuspäivää.

      • Suuret kiitokset ylitsevuotavista ja ystävällispitoisista sanoistasi. Pidän sinua monitaitoisena viisaana sanaseppona, jolla on sanomaa myös rivien väleissä. Pysähdyn joskus miettimään oivallista tekstiäsi ja pohtimaan, mitä kaikkea sanoitkaan verrattomassa viestinnässäsi.


      • "Sheriffi" olet erittäin taitava sanankäyttäjä.
        Rehellisesti sanoen, en toista samanlaista tunne.


    • Nimimerkki ”on.kävelevä.aave” osui viestissään nappiin. ” Kamuttajan persoonasta ei oikein saa kiinni vaikka on antanut vuosien varrella itsestään enemmän tietoa kuin moni muu mutta menee aina vain mystisemmäksi”.

      Kamuttajan henkilöllisyyden selvittämisessä pätee vanha opiskeluun liittyvä totuus: mitä enemmän luulet tietäväsi, sitä vähemmän tiedät. Olen havainnut sen omalla kohdallani kielten opiskelussa. Mitä enemmän opiskelen, sitä vähemmän ymmärrän osaavani. Kysehän on siitä, että emme voi opiskelun alussa tajuta osaamisemme rajoittuneisuutta, kun emme vielä tiedä, kuinka laajasta asiasta kaiken tulee olemaan kyse.

      Mitä enemmän Kamuttajan olemusta pohdimme, sitä hämärämmäksi ja monimutkaisemmaksi asia muuttuu. Tunnistamme kyllä sieltä täältä hyvin monia yksittäisiä asioita, mutta mistään emme saa kudottua kasaan yhtä kokonaisuutta – Kamuttajaa. Tämä juuri Kamuttajassa on kiehtovaa ja tarina jatkuu…

      • pojanpoika

        Sivusta on tullu kateltua ja joskus kysynyt sulta ja Kamuttajalta jotain. Molemat ootte käveleviä historiankirjoja se pitää sanoo. Ukki ja mummo vielä elää ja on Lieksasta vaan ei ne muista puoltakaan mitä te muistatte tai muuten tiedätte. Olen joskus ollut heidän asialla kysymässä kun eivät itse muista. sitä hekin on ihmetelleet miten jotkut voi muistaa ja tietää. On täällä muutama muukin jotka muistaa paljon vaan te kaksi oottee sellaisia Grand old mania. Ukki ja mummo ei osaa arvata vaikka on kuin miettiny ketä te ootte. Ukki 79 v ja mummo 80 v mutta muuten hyvin pirteitä henkisesti. Ukilla on Kamuttajasta tuntomerkkien perusteella joku muistikuva kun hän oli TVH:n hommissa. Sano sen asuneen joko Lamminkylässä tai Tiensuulla tai sitten Rantalassa.


      • pojanpoika kirjoitti:

        Sivusta on tullu kateltua ja joskus kysynyt sulta ja Kamuttajalta jotain. Molemat ootte käveleviä historiankirjoja se pitää sanoo. Ukki ja mummo vielä elää ja on Lieksasta vaan ei ne muista puoltakaan mitä te muistatte tai muuten tiedätte. Olen joskus ollut heidän asialla kysymässä kun eivät itse muista. sitä hekin on ihmetelleet miten jotkut voi muistaa ja tietää. On täällä muutama muukin jotka muistaa paljon vaan te kaksi oottee sellaisia Grand old mania. Ukki ja mummo ei osaa arvata vaikka on kuin miettiny ketä te ootte. Ukki 79 v ja mummo 80 v mutta muuten hyvin pirteitä henkisesti. Ukilla on Kamuttajasta tuntomerkkien perusteella joku muistikuva kun hän oli TVH:n hommissa. Sano sen asuneen joko Lamminkylässä tai Tiensuulla tai sitten Rantalassa.

        Kerrohan terveisiä ukille ja mummolle.
        Luulisin ukkisi olevan Erkki, enempää en vihjaa, löysin tiedon arkistostani.


      • Wanhan kanssa meillä on joitain yhteisiä juttuja ollut.
        Henkilöä ja nimeä en muista, mutta hahmon muistan "Puujalkatehtaalta".
        Samoin nähnyt asfalttityömaalla, ja hän minut molemmissa.


    • etu.gettunen

      Onko jollekin selvinnyt minkä alan mies Kamuttaja on. Tuntuu tietävän aika paljon ainakin kemiasta vaikka ei taida olla ainoa ala josta tietää. Eikös hän luennoinut Otaniemessä jostain antiikin ajan arkkitehtuurista aikoinaan.

      • Työhöni kuului tuntea monia aloja ja aiheita.
        Parin vuoden tauon jälkeen olen taas luennoinut vanhoista kulttuureista ja tavoista syksystä lähtien.
        En kyllä paljon, vain 4 h kuukaudessa..


    • Ollaanpa Kamuttajan kanssa sukulaisia, muutamista yhteyksistä asia on paljastunut. En kyllä tiedä kenestä on kysymys mutta onko sillä väliä. Pystyisin kirjoittamaan kyllä tänne kakenlaisia vihjeitä mutta antaapa olla.

      • Kyllä sukua ollaan se on varmistunut.
        Varmaan tiedätkin jotain todellista minusta, kuten Wanhakin.


      • Kerroit jossain olleesi erään Paulin kanssa samalla työmaalla ojankaivuussa, vai muistanko väärin? Hänen vaimonsa on pikkuserkku minulle. Eräs Kauppayhtiöltä potkut saanut mainitsemasi henkilö on serkkuni. Eli heimokuntaa ollaan. Menen muuten nyt iltapäivällä tapaamaan Itäkeskukseen vanhimman tätini poikaa jota en ole koskaan nähnyt. Tätini on syntynyt 1903, äitini 1934. Siinäpä salapoliisityötä.


      • rotestimökinpoika kirjoitti:

        Kerroit jossain olleesi erään Paulin kanssa samalla työmaalla ojankaivuussa, vai muistanko väärin? Hänen vaimonsa on pikkuserkku minulle. Eräs Kauppayhtiöltä potkut saanut mainitsemasi henkilö on serkkuni. Eli heimokuntaa ollaan. Menen muuten nyt iltapäivällä tapaamaan Itäkeskukseen vanhimman tätini poikaa jota en ole koskaan nähnyt. Tätini on syntynyt 1903, äitini 1934. Siinäpä salapoliisityötä.

        Kylä sinä muistat oikein.


      • kamuttaja kirjoitti:

        Kylä sinä muistat oikein.

        Kerroin jokuaika sitten serkkupojastani joka oli hitsaajana Lieksankosken voimalaitostyömaalla, on Sinulle sukua samalla tavalla kuin minäkin. Muuten katselin tuosta parkkipaikan yli ensimmäistä työpaikkaani jossa olin juoksupoikana 1971 kesällä. Lieksan Leipomo. Nyt olen taas matkalla Vantaalle.


      • Samalla serkulla oli putkiliike Helsingissä, pojat jatkavat toimintaa.


      • Anonyymi
        rotestimökinpoika kirjoitti:

        Samalla serkulla oli putkiliike Helsingissä, pojat jatkavat toimintaa.

        Oliko siellä töissä eräs lieksalainen mies nyt jo eläkkeellä ei ollut osakas. Kävi töissä Datsun 100 A lla. Hyvä laulaja kävi kerran meillä mökillä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oliko siellä töissä eräs lieksalainen mies nyt jo eläkkeellä ei ollut osakas. Kävi töissä Datsun 100 A lla. Hyvä laulaja kävi kerran meillä mökillä?

        En tiedä muuta kuin että enoni oli siellä jonkunaikaa töissä.


      • rotestimökinpoika kirjoitti:

        En tiedä muuta kuin että enoni oli siellä jonkunaikaa töissä.

        Saatan aavistaa kestä on kyse, en ole varma.


    • Jos vaikka Kamuttajan nimi julkaistaisiin niin monellekko sanoisi mitään? Jotkut vanhemmat ihmiset voisi tietää/tuntea, ehkä nimi toisi kaikuja menneestä. Antaa Mestarin pysyä mystisenä tietäjänä.

      • Juuri noin se on, ei taida montakaan ihmistä olla Lieksassa joka minut muistaa siltä ajalta.
        Se oli 60- lukua kun lopullisesti poistuin sieltä.

        Valokuvasta ei tunnistaisi enää kukaan.
        Ulkomuotokin muuttunut, rintalihakset laskeneet puoli metriä ja keskittyneet navan seuduille.
        Pituuskin vähentynyt sairauksien vuoksi, mutta vielä on yli 190 cm.


    • Voi sinua kun paljastit viimeisetkin salaisuudet.
      Nyt koko Jumalanjoen rannalla asunut muinaisten tietäjien suku, koko kylä, tunnistaa minut.

      Siellä sen kiven ympärillä me nuoret tanssimme sadetansseja, aina kun mökkiläiset tarvitsi sadetta, nähdäkseen vuotaako katto.

      Leipäsuolta haettiin sapuskat, niin ei tarvinnut aikaa kuluttaa työntekoon leivän hankkimiseksi.

      Myllyssä jauhettiin pitäjän viljat.

      Emme kuuluneet kirkkoon, ja siksi meidän suvusta ei löydy mainintaa kirkonkirjoissa.
      Suvun satojen vuosien arkisto jäi luolaan Piiroislouhile.
      Eipä siellä Heinävaaran huipulla enää olisi viihtynyt istuessa ja rumpua kumistellessa, kun tie tuli viereen, ja koski hiljeni.

      Kiitos vaan toivotuksista, hyvin tässä jaksetaan ikään nähden.

      Hyvää jatkoa kaikille.
      Toivoo Kamuttajien Kamuttaja!

      • miten-on

        "Emme kuuluneet kirkkoon"

        Kuulutko nyt vai oletko ateisti ja julkipakana ?


      • miten-on kirjoitti:

        "Emme kuuluneet kirkkoon"

        Kuulutko nyt vai oletko ateisti ja julkipakana ?

        Siihen aikaan ei vielä kristinusko ollut tullut Pielisjärvelle asti.


    • Pete.parkki

      Luulen ratkaisseeni arvoituksen. Kamuttaja antoi nyt tarvittavat tiedot. Minun täti käy kuuntelemassa tuollaisilla luennoilla Hesassa. Soitin hänelle mutta ei muista nimeä. On kuulemma useita puhujia, mutta yksi päälunnoitsija. Kaikki ovat entisiä tai nykyisiä tutkijoita. Yksi on kuulema parimetrinen vanha mies.

      • voi.peteä

        Taitaa pete-poika vetää vesierän niin kuin monet muut tähän asti on tehny.


      • Pete.parkki
        voi.peteä kirjoitti:

        Taitaa pete-poika vetää vesierän niin kuin monet muut tähän asti on tehny.

        Soitin tätille ja pyysin että soittaisi jollekkin muulle kävijälle mutta akka suuttui kun ampiainen käski tulla itse kysymään. Antaa olla koko juttu.


      • täti.myös
        Pete.parkki kirjoitti:

        Soitin tätille ja pyysin että soittaisi jollekkin muulle kävijälle mutta akka suuttui kun ampiainen käski tulla itse kysymään. Antaa olla koko juttu.

        Sulla on viisas täti viisaampi kuin sinä.


      • Ei ole tätisi samoilla luennoilla kertomasi perusteella.
        Olen kyllä vieraillut muillakin joskus jotain erikoisasiaa kertomassa.
        On ilmeisesti nähnyt minut jollain kerralla vierailevana, mutta ei varmaan nimi ole mielessä, koska sen vetäjä sanoo alussa lyhyesti.


    • kaikki-mukkaan

      Olen perustanut Kamuttaja Fan-Klubin, toistaiseksi vain yksi jäsen, minä. Kokoonnutaan kaikki Kamuttajan ihailijat Kären leipomolla tiistaina klo 15:00. Tulkaapas samanhenkiset mukaan niin saadaan toiminta pyörimään kunnolla ja päätetään miten jatketaan.

      • arkiston.penkoja

        Minä tulen ja maksan heti jäsenmaksun käteisellä.


      • Jos järjestätte vuosijuhlan ensi vuoden huhtikuun eka päivä, niin tulen juhlapuhujaksi, olen taas silloin tulossa Lieksaan.


    • eiollutkamu
      • arkiston.penkoja

        Kamuttaja on kirjoittanut siitä joesta jo 2003 löysin arkistosta.


      • Tiesin sen joen jo lapsuudessani, ja jo silloin kävin siellä vanhempieni mukana marjassa, oli koko seutukunnan parhaat puolukkapaikat.
        Hyvin harva vain tiesi sen, ei edes lähiseudun asukkaat.
        Neljä sankollista tuli muutamassa tunnissa käsin, ja minä pienen korillisen.


      • laita-linkki
        arkiston.penkoja kirjoitti:

        Kamuttaja on kirjoittanut siitä joesta jo 2003 löysin arkistosta.

        Kas kun et huomannut laittaa linkkiä ! Vielä ehtii.


      • työjärjestykseen-jäbä
        arkiston.penkoja kirjoitti:

        Kamuttaja on kirjoittanut siitä joesta jo 2003 löysin arkistosta.

        Linkin jutussa ei sanota kamun tuosta joesta kirjoittaneen. Lue lainaus:
        "Olin nimittäin etsimässä Tanhio Takatalven neuvomalta alueelta Jumalanjoen vanhaa uomaa."

        Pysy jäbä asiassa.


      • ei_arkistossa
        arkiston.penkoja kirjoitti:

        Kamuttaja on kirjoittanut siitä joesta jo 2003 löysin arkistosta.

        "Kamuttaja on kirjoittanut siitä joesta jo 2003 löysin arkistosta"

        Yritin, EI LÖYDY.


      • Minäkin.löysin
        laita-linkki kirjoitti:

        Kas kun et huomannut laittaa linkkiä ! Vielä ehtii.

        Niistääkö äitisi vielä nenäsikin? Etsi jotain itse jos osaat näppistä naputtaa.


      • älä-puhu-pckaa
        Minäkin.löysin kirjoitti:

        Niistääkö äitisi vielä nenäsikin? Etsi jotain itse jos osaat näppistä naputtaa.

        "Minäkin.löysin "

        Kuules neiti, annan neuvon jonka jo lapsen kuulin, ei saa valehdella.
        Ei löydy, ei, koetin hakea mutta sellaista ei ole, muu on paskapuheita.


      • matkitko-trumppia
        arkiston.penkoja kirjoitti:

        Kamuttaja on kirjoittanut siitä joesta jo 2003 löysin arkistosta.

        ....Kamuttaja on kirjoittanut siitä joesta jo 2003 löysin arkistosta.....

        Hahaa, löysitkö kamuttaja omassta arkistostasi. Se ei ole pätevä koska me muut ei päästä sinne tarkistamaan puhutko totta. Esität liian usein vaihtoehtoisia faktoja.


    • kyllä-se-naaraa

      Kyllä minä kamuttajan tiedän mutta en kerro. Olen ollut itse paikalla kun kamuttaja eli hänen nuori kirjurinsa on kirjoittanut tekstiä. Sosiaalinen vanha ukko, sanotaan että 5 km säteellä keskustasta ja hänellä nuori nätti kirjuri.

      Ukko saa jutun juurta omasta päästään ja samanikäisiltä tutuiltaan ja sitten hämäystä sekaan kuten ne syvät etelät. Lieksassa se asuu ja on asunut koko ikänsä, ei ole käynyt Amerikassa luennoimassa. Mutta kun on hyvä jutunkertoja ja -keksijä niin saanut porukat hurmoksiin ja siitäkös se tykkää ja nauraa.

      • arkiston.penkoja

        Sillä on mökki siellä Jumalanjoen rannalla, ja mökin edessä laituri jossa istuu ongella päivät pitkät piippu hampaissa.


      • arkiston.penkoja kirjoitti:

        Sillä on mökki siellä Jumalanjoen rannalla, ja mökin edessä laituri jossa istuu ongella päivät pitkät piippu hampaissa.

        Nyt sinä kekkula paljastit minun harrastukseni ja kotipaikan.


      • "kyllä-se-naaraa" elä kerro enenmpää minusta, nyt jo kakki tunnistaa minut kun välillä käyn Sittalammilla onkimassa, ja talvella pilkillä.


    • Kävinpä heti aamusta äänestämässä, eli voin hyvällä syyllä todeta, että olen nyt äänetön mies näissä vaaleissa. No, ehkä se ääneni siellä laskentavaiheessa johonkin suuntaan vielä pörrää;)

      Jos olisin ollut Aku Ankka huumorituulella, niin olisin kirjoittanut lappuun Kauko Kamuttaja, joka on vapaa suomennos Kit Walkerista. En tietenkään ollut, sillä vaalit ovat mielestäni sen verran vakava asia, että huumori sopii tänne paljon paremmin kuin äänestyskoppiin.

      • Sain minä ainakin yhden ääneen tai parikin, kun äänestin itseäni ja hissanmaikk lupasi myös äänestää.
        Saakohan ne hänen tekstistään selvää ääntenlaskussa.


      • Sain minä ainakin yhden ääneen tai parikin, kun äänestin itseäni ja hissanmaikk lupasi myös äänestää.
        Saakohan ne hänen tekstistään selvää ääntenlaskussa.


      • kamuttaja kirjoitti:

        Sain minä ainakin yhden ääneen tai parikin, kun äänestin itseäni ja hissanmaikk lupasi myös äänestää.
        Saakohan ne hänen tekstistään selvää ääntenlaskussa.

        Jospa hissanmaikk ei ole hyvin pitkää tarinaa äänestyslippuun nimesi lisäksi kirjoittanut!


      • wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Jospa hissanmaikk ei ole hyvin pitkää tarinaa äänestyslippuun nimesi lisäksi kirjoittanut!

        Siinnä olisikin ollut vaalilautakunnalle avaamista.


    • Olkaa tosi varovaisia siellä. Ääntenlaskenta on vielä kesken. Li jo posauttelee. Kaunis nainen. Osaa tanssia korkeilla koroilla. Tiedän. Mutta olkoon.

      Aikoinaan kaltaisiaan tanssiin hain, mutta monelta olen saanut pakit. Yksi jäi uistimeeni. En vieläkään tiedä, kumpi eniten viehätti, otettava, vai otettu.
      Hyvin on meillä lahotta mennyt.

      Tervaksesta nuotioillani olen aina miettinyt sitä, että onko se hyvä mies, vai hyvä nainen, joka loppujen lopuksi, lämpöä antaa.

      • vaali.ja.valistus

        Jag måste säga att du är bra finländare. Trevligt att tänka på allt.


      • vaali.ja.valistus kirjoitti:

        Jag måste säga att du är bra finländare. Trevligt att tänka på allt.

        Tack så mycket.

        Onko siellä Ruotsinmaalla paljon keltavästäräkkejä?
        Sitruunavästäräkki oli toiseksi viimeisin lintuvisassa;)


      • Päivän selvää politiikkaa.


    • Minä.joka.uskallan

      Onko viimeinen lintu merta tai maata? Sitäpä sopii kysyä. Tartunta kattaa monta ulottuvuutta. Sitkeys ei aina toimi, ei lahjamme jouluna hattuilla suven takia savea
      Olen yhden kerran tavannut Kamuttajan naisen, Jenni Kasvunkukan. Se tapahtui huikealla seikkailulomamatkallani. Mangoteelle annettu uhkaus ei ole aina paras oppi. Ei leikki.
      Toimeton ei kukaan ollut. Lähdettiin kuitenkin merille. Onnellisen iloisia oltiin ja luotiin paljon. Savarnassa ehkä vissin vitsin totuus?
      Savarna tietää todella, kamuttajan toden taidon.

      • Kamu.isolla

        Savarna tietää todella, kamuttajan toden taidon.
        Anteeksi.
        Kuitenkin. Pelkällä leikillä hymy.


    • outoa.toimintaa

      Karjalaisen lintukilpailussa oli harvinainen vieraslaji "sitruunavästäräkki", vaikka yleisistä kotimaisista linnuista piti olla kilpailun säännöissä kyse.

      Kyseinen lintu pesii Pohjois-Venäjällä ja Siperiassa sekä Keski-Venäjältä Baltian eteläosiin. Suomessa harvinainen. Satunnaiseksi Suomen pesimäkannaksi arvioitu 5–30 paria. Arvio siis voi myös olla, ettei Suomessa pesi yhtään sitruunavästäräkkiä.

      Ensimmäinen havainto kyseissestä linnusta on tehty vasta 1990-luvulla, joten yleinen laji se ei ole, eikä siten kilpailukelpoinen.

      • Västäräkit

        Lieksan alueella pesii vuosittain


    • hankala.insinööri

      Ei ole minun pinooni vielä pesinyt. Mutta kun kaikki tuntuu lämpenevän, niin menköön kiikariarvontaan sitruunavästäräkkinä. (meni jo ajat sitten) Pääskyset ovat niin tosi helppoja. Niillä on ihailtava liitotaito. Maahanmuutt..Anteeksi, muuttolintuja kun ovat.
      PS. Halpakiikareita lahjoitan sitten köyhille lintutieteilijöille. Siis jos edes voitan arvonnan. Tuskin, koska nimeni ei ole Hannu.
      Mutta, puun oksalla istuva lintu se on.

    • palkintoko.muka

      Minullakin on kunnon Zeiss Conquest kiikari. Satasen halpahallikiikareilla ei tee yhtään mitään. Oikea kiikari sen pitää olla. Hyvän kiikarin saa noin tuhannella eurolla. Satasen leikkikiikarin takia ei kilpailuun kannata osallistua. Harrastuksen vuoksi ehkä korkeintaan?

      • hankala.insinööri

        Hyvin olet fyrkat sijoittanut asiaan. Minulla aseen päällä asetta kalliimpi kiikari myös. Ruotsin talvilinnuista metsot tähdätty, puotettu.
        Joskus tulee mietittyä, onko kanto kantajan arvoinen.


    • piiroislouhi

      No onko selvinnyt jo kuka on Kamuttaja ja missä on Piiroislouhet. Entä se luola siellä louhilla kuka tietää sitä?

      • löytyy.selvää.tekstiä

        Piiroisluhien sijainti luolineen on kuvattu Lieksan palstalla jo useaan otteeseen. Hakusanalla löytyy aiheesta useampi keskusteluketju.


    • Arvaankin.kuka

      Onko kukaan nähnyt Kamuttajaa vai onko hän joku Kotiseutu yhdistyksen tyyppi jolla on vanhat tiedot joista lukea.

    • Enpä oikein usko, että Lieksa-Pielisjärvi-seura ry:n, jota myös kotiseutuyhdistykseksi nimitetään, arkistoista löytyy Kamuttajan esittämiä täsmätietoja Lieksan ja Pielisjärven monista kohteista ja henkilöistä. Kyseisen seuran historiatiedot ovat hyvin yleisellä tasolla esitettyjä ja ne löytyvät myös paikkakuntaa kuvaavista historiateoksista. Kamuttajan kirjoittamia tietoja ei löydy Googlesta eikä muualtakaan netistä. Ja niitä on paljon ja myös monilta tieteen aloilta. Samaa sanoisin myös Wanhan Lieksalaisen kirjoituksista. Nekin ovat usein hyvin omakohtaisista kokemuksista kirjoitettuja 40-luvulta 70-luvulle.

      • Kauan.seuraillut

        Samaa minäkin olen ihmetellyt että hän oikeasti tietää niin laajasti ja ykstyiskohtaisesti asioita kuten myös Wanha lieksalainen. Ei ne kumpikaan ole vielä mitään yhdistyksen miehiä vaan hatunnoston arvoisia tyyppejä.


    • Sain juuri perkolaattorin tyhjäksi ja huomasin nimeni mainitun Lieksan palstalla. Voin rauhoittaa epäilijöitä, etteivät minunkaan tarinani ole peräisin Lieksa-Pielisjärvi-seura ry:n arkistoista. Monista lieksalaisista kirjoittamistani kohteista minulla on ihan henkilökohtainen tuntuma.

      Eräänä esimerkkinä voisin mainita Lieksan Puunjalostustehtaan lämpölaitoksen eli kattilahuoneen 50-luvulta, vieraillessani tehtaalla. Sen laitteisto oli osittain peruja Lieksan ensimmäisestä sähkölaitoksesta muutamaa vuosikymmentä aikaisemmalta ajalta. Kattilahuone oli osittain maan alle rakennetussa bunkkerissa, jonka lattia oli Lieksanjoen vedenpinnan tasolla. Tulva-aikana lattialla oli paksu kerros vettä, jota lämmittäjä/vartija Jaakko Hantula yritti pumpata ulos. Kattilahuoneen yläpuolelta alkoi tehtaan kuivaamo-osa, jossa puuraaka-aineet kuivattiin ennen jalostamista.

      Hantula oli yhteinen tuttavamme Kamuttajan kanssa. Hantula oli pienikokoinen hymyilevä mies, entinen rajavartija, joka asui tuohon aikaan rautatieaseman tienoilla.
      Lieksalaisia ja pielisjärveläisiä tarinoita olisi paljonkin, kun vain jaksaisin niitä kirjoitella.

      • Nuori.lieksalainen

        Ne tarinat ovat pastan parasta antia. Minä olen lukenut joka jutun moneen kertaan ja tehnyt paljon muistiinpanoja. Niistä saisi kohta kirjan.


      • Muistan kun kävin joskus viikonlopulla katsomassa tuttua vahtia puujalkatehtaalla.
        Montussa oli vettä paljon, pumppu epäkunnossa, ja kuivauuniin piti vaihtaa satsi.
        Ei muuta kun yhdessä tehtiin käsipelillä montun tyhjennystä, ja sitten autoin satsin vaihtoon kuivauuniin.

        Siellä minä Wanhaan tutustuin, tai paremminkin näin, ja vahti kertoi hänestä.
        Sanoi "siinnä on kunnon poika".

        Taisin poiketa siellä ehkä 3 - 4 kertaa, aina viikonloppuisin.

        Kyllä nuo asiat mitä minäkin kirjoitan ovat tosiaan itse koettua/nähtyä/kuultua.
        Moni historiallinen tieto on sen ajan vanhoilta saatua, jotka ovat itse olleet asioissa mukana.


    • Se jäi vielä sanomatta, ettei minulla ole "kotiseutuyhdistyksen" arkistoja, omani vain.
      Lisäksi rautainen (jo hieman ruosteessa) muisti.

      • Minäkin saan kiittää luojaani hyvästä muistista. Omia arkistoja löytyy runsaasti. Paljon olen tallettanut myös paikallisia lehtiä tai muita tärkeiksi katsomiani julkaisuja. Hyvä näkömuistini on aina avittanut muistamisessa. Ihmisten kohdalla se on toiminut ja toimii siten, että kasvot muistan, mutta nimiä en.


    • Minäkin vierailin useita kertoja 50-luvulla Puunjalostustehtaalla tapaamassa iltaisin ja viikonloppuisin Jaakko Hantulaa, joka oli hyvin mukava juttukaveri. Asuimmehan molemmat silloin rautatieaseman tienoilla. Jaakko esitteli minulle tehtaan työstökoneita ja osastoja. Eräs mielenkiintoinen huone oli paikalliselta nimeltään ”viilakoppi”. Se sijaitsi Lieksanjoen puoleisella seinustalla venevajojen kohdalla. Siellä teroitettiin työstökoneiden terät. Vieläkin tulee mieleeni huoneesta viilapölyn ja hiontaöljyn tuoksu. En muista kuka oli teroittaja, koska huoneessa ei ollut koskaan ketään.

      Myöhempinä vuosina tapasin myös tehtaan johtajan, Saastamoisen, jolta sain luvan veneen tekoon tehtaalle johtaneen tien varrella sijainneessa tyhjässä varastossa. Rakentelin venettä 60-luvun alkuvuosina. Se on oma tarinansa. Saastamoinen asui omakotitalossaan Mönninkadun varrella lähellä Papinkujan risteystä ja hammaslääkäri Ellen Kiiskisen taloa. Kerran pääsin vierailemaan Saastamoisen kotona, jossa johtaja asui vaimonsa Helvin kanssa. Lapsia ei heillä ollut. Tehtaan vuonna 1921 alkanut tarina loppui vuoden 1965 konkurssiin.

      • haemakaenen.oli

        Eiköös johtaja ollu Haimakainen jos muistan. isä oli täissä siellä


      • haemakaenen.oli kirjoitti:

        Eiköös johtaja ollu Haimakainen jos muistan. isä oli täissä siellä

        Isäsi lienee ollut töissä Mätäsvaaran tehtaalla, jossa Haimakainen oli sekä laitoksen perustaja että johtaja vuoden 1962 jälkeen. Lieksan Puunjalostustehtaalla hän oli johtajana niin lyhyen aikaa, jotta sitä tuskin kukaan edes tietää tai muistaa. Puuseppänä hän toki teki siellä pitkän rupeaman asustellen tuolloin Timitrassa.


    • Muistan Vilho Haimakaisen Lieksan Puunjalostustehtaan ajoilta ja myös myöhemmältäkin ajalta. Ville oli tehtaalla puuseppänä puuseppien joukossa.

      Mainitsemani johtaja Saastamoinen oli tehtaan toimitusjohtajana 1940-luvulta kesäkuuhun 1961 saakka. Seuraavaksi johtajaksi valittiin Viljo Vesalainen, joka toimi johtajana maaliskuuhun 1962 saakka. Seuraava johtaja oli Vilho Haimakainen vuonna 1962 kahden viikon ajan, jonka jälkeen toimitusjohtajana toimi Mikko Turpeinen vuoden 1965 konkurssiin saakka. Haimakainen perusti Mätäsvaaraan oman puunjalostustehtaan.

      Olet oikeassa. Haimakainen oli johtajana Lieksan Puunjalostustehtaalla tasan kaksi viikkoa vuonna 1962.

      Olen poiminut tiedot muistiinpanostani, jonka olen päivännyt 26.4.1965. Kauan sitten oli tarkoitukseni paneutua tehtaan historiaan ja tehdä siitä jonkinlainen julkaisu. Olihan Lieksan tehdas parhaimmillaan noin 30 hengen työllistäjä, puidenhankintaverkoston lisäksi. Aineistoa olisi riittävästi. Mainitsemani henkilöt ovat kaikki jo kuolleet. Elossa olevia työntekijöitä on vielä muutamia, joista yhtä olen pari vuotta sitten haastatellutkin.

      • Puujalostustehtaalla oli joskus merkittävä rooli Lieksassa.
        Minunkin läheisiä sukulaisia oli siellä ainakin 3 henkeä töissä.
        Tee ihmeessä sen historiikki, sinä jos kuka siihen pystyy.

        Tuosta Mätäsvaaran tehtaasta sen verran, että kävin siitä ostoneuvotteluja joskus 70- luvulla.
        Se oli toinen kerta kun suunnittelin tulla yrittäjäksi Lieksaan.
        Kauppojen tulo liippasi hyvin läheltä, omistaja oli vain hieman aikaisin liikkeellä, ja olisi jatkanut vuoden töitään, ja minä olisin halunnut paikan heti.


      • Anonyymi

        Sanoit toinen kerta mutta mikä oli ensimmäinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoit toinen kerta mutta mikä oli ensimmäinen?

        Onhan kamu kertonut senkin täällä ainakin kymmeneen kertaan joten etsi itse ei sinua aleta passata.


    • Laitappa Lieksan lehteen vaikka muistelua Puunjalostustehtaasta, on taatusti ihmisiä joita se kiinnostaisi jo sillä ettei moni ole kuullutkaan moisesta.

      • Kiitoksia kommentista! Aihe olisi hyvin kiinnostava. Lieksan Puunjalostustehtaan historia alkaa vuodesta 1921, jolloin viime vuosisadan lopulla syntynyt Puu-Olli Toivanen perusti tehtaan. Olli Toivanen asui lähes naapurissa Korpi-Jaakon kadun varrella vastapäätä Jussi Tolkin taloa vaimonsa Fannyn kanssa. Perheemme muutti Yläkylältä Alakylälle vuonna 1953 lähelle Toivasia.


      • Anonyymi

        Eihän Mölsä hyväksy tommosta juttua Lieksan lappuun , kun siinä ei ole Makkonen viulunsa kanssa mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Mölsä hyväksy tommosta juttua Lieksan lappuun , kun siinä ei ole Makkonen viulunsa kanssa mukana.

        Myös lohen varjelun Lieksanjoessa ja Pielisessä pitää sisältyä puunjalostuskertomukseen, päästäkseen Lieksan Lapun sivuille.


    • Mukavaa ja mielenkiintoista tietoa tulee kuin apteekin hyllyltä ”elon jalostunutta eliksiiriä”.
      Tuon Vilho, Ville Haimakaisen muistan kohtalaisen hyvin. 1967–69 käytiin isäni kanssa puujalosteita hänen Mätäsvaaran sahaltaan. Se oli siinä aivan rautatien varressa, lähellä silloista tanssilavaa.

      Yllättävän rohkeasti annat muuten tietoa näissä kirjoituksissasi itsestäsi. Kohta voi olla, että joku osaa päätellä henkilöllisyytesi. Toivottavasti se ei haittaa. Palstameriittisi ansiosta ei ainakaan pitäisi haitata.

      • Ehkä joku vanhempi 40-luvulla syntynyt ikäiseni henkilö saattaa pohtia henkilöllisyyttäni. Esi-isäni ovat vaikuttaneet Venäjällä ja sukunimeni muuttui jo 40-luvulla suomalaisempaan muotoon.

        Muutin Lieksaan 40-luvulla ja Lieksasta lähdin lukion jälkeen 60-luvun puolivälin jälkeen opin tielle. Piipahdin joitakin kertoja työharjoittelun merkeissä Lieksassa 60-luvun lopulla. Niistä olen myös kertonut. Kansainvälisen yhtiön palveluksessa häärin sekä kotimaassa että ulkomailla usean vuosikymmenen ajan.

        Vanhuuseläkettä olen saanut nauttia jo toista vuosikymmentä. Siinäpä profiilini lyhykäisyydessään. Nämä tietoni olen kertonut tällä palstalla monessa eri keskusteluketjussa.


      • wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Ehkä joku vanhempi 40-luvulla syntynyt ikäiseni henkilö saattaa pohtia henkilöllisyyttäni. Esi-isäni ovat vaikuttaneet Venäjällä ja sukunimeni muuttui jo 40-luvulla suomalaisempaan muotoon.

        Muutin Lieksaan 40-luvulla ja Lieksasta lähdin lukion jälkeen 60-luvun puolivälin jälkeen opin tielle. Piipahdin joitakin kertoja työharjoittelun merkeissä Lieksassa 60-luvun lopulla. Niistä olen myös kertonut. Kansainvälisen yhtiön palveluksessa häärin sekä kotimaassa että ulkomailla usean vuosikymmenen ajan.

        Vanhuuseläkettä olen saanut nauttia jo toista vuosikymmentä. Siinäpä profiilini lyhykäisyydessään. Nämä tietoni olen kertonut tällä palstalla monessa eri keskusteluketjussa.

        Mitteepä tuosta.


    • Seväteli ei kovin kiinnostanut. Se on veteen, hankeen ja lumen tiiviyteen liittyvä käsite. Ja kikavesi saatua, ilman nuotion nokea tai savun makua.

    • Anonyymi

      Mikä tuo Kamuttaja oikein on miehiään kun se oli yrittänyt ostaa puunjalostustehtaan. Nyt en enää osaa sanoa mitään.

      • Jos et kerro kenellekään niin paljastan kuka Kamuttaja on. Se on tämä Aino-Reino-tehtaan uusi omistaja. Siellä tehtaalla sen kohta näkee.


      • tanhio_takatalvi kirjoitti:

        Jos et kerro kenellekään niin paljastan kuka Kamuttaja on. Se on tämä Aino-Reino-tehtaan uusi omistaja. Siellä tehtaalla sen kohta näkee.

        Lupaan, että en kerro. Hyvä kun kerroit vain minulle ja vain Lieksan palstalla. Voit luottaa minuun. Kirjoitan asiasta vain veispuukkiin, vitteriin, instakrammiin, napsattiin ja pinteresttiin ihan vain muutamille tutuille luotettaville kavereille. Noista medioista ei tieto tunnetusti leviä koskaan mihinkään.


      • tanhio_takatalvi kirjoitti:

        Jos et kerro kenellekään niin paljastan kuka Kamuttaja on. Se on tämä Aino-Reino-tehtaan uusi omistaja. Siellä tehtaalla sen kohta näkee.

        No hyvä kun et Tanhio kerro yleisesti, vain suljetussa piirissä ;-))


      • Anonyymi
        kamuttaja kirjoitti:

        No hyvä kun et Tanhio kerro yleisesti, vain suljetussa piirissä ;-))

        Etkö sinä jo voisi lopultakin hakeutua hoitoon se olisi tarpeellinen ennen kuin sekoa lopullisesti tai olet tainut jo seota sinä olet Pekka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö sinä jo voisi lopultakin hakeutua hoitoon se olisi tarpeellinen ennen kuin sekoa lopullisesti tai olet tainut jo seota sinä olet Pekka.

        Pistä suu suppuun pentu. Nämä vanhoista asioista kirjoittavat ovat todellisia tietäjiä.


    • Anonyymi

      Olin silloin n. 5-6-vuotis, ja silloin eletiin 50-luvun loppua. Isommat pojat kertoivat, että joulupukkia ei olisi olemassakaan. Se oli minulle suuri pettymys. Sen jälkeen minun on ollut vaikea uskoa esim. polittisin lupauksiin vaalien alla. Naisten vakutteluihin, että he pitäisivät minusta, jopa rakastavaivat. Seurattuani Lieksan palstaa jo muutaman vuoden ajan, olen tullut vakuuttuneeksi, että nimin. Wanhalieksalainen on jokseenkin selleinen , kun kertoo olevansa. Viisas mies. ja monipuolisen tiedon omaava henkilö. Arvostan

      • Anonyymi

        Hän on huipputyyppi siitä ei pääse mihinkään.


    • Anonyymi

      Kukas tuo uusi kirjoittaja Tanhio.takatalvi on. ei ole ennen näkynyt. Taitaa tietää asioita. Saa nähdä nouseeko tietäjien kastiin vielä.

      • Tanhio ei ole täällä suinkaan uusi kirjoittaja. Hänen ansiokkaita historian kirjoituksia on ollut palstalla ainakin jo tämän vuosituhannen alusta lähtien, eli pitkälti toistakymmentä vuotta. Välillä on ollut hetkiä, jolloin hän ei ole kirjoitellut. Tanhio on ollut ja on edelleenkin todellinen tietäjä.

        Minä olen ollut mukana vasta kymmenisen vuotta, tosin aluksi eri nimimerkeillä. Eräs nimimerkki taisi olla kauppalan poika.


      • Anonyymi

        Kyllä se on kirjoittanut vuosia sitten ja on tosi hyvä juttu kun tuli takaisin hän on Tietäjä isolla kirjaimella.


    • Anonyymi

      Kamuttaja vaan pysyy samana vaeltavana aaveena Piiroislouhilta.

    • Anonyymi

      Minua kiinnostaa enemmän kuka sinä olet.

    • Vihjeitä Kamuttajan toiminnasta on ollut palstalla jo parin vuosikymmenen ajan. Kyllä niiden tietojen perusteella pitäisi jokaisen jo tietää kuka Kamuttaja on.

      Seuraavassa on lyhyt luettelo Kamuttajan tekemisistä. Paljon jää vielä hänen teoistaan kertomatta, mutta muutamia hänen yleisiä toimiaan muistan ihan ulkoa.

      Kamuttaja on syntynyt Pielisjärvellä viime vuosisadan alkuvuosikymmenien aikana ja muuttanut pois paikkakunnalta 1960-luvulla. Hän tuntee kemian ja fysiikan sekä tekniikan, monista muista tieteenaloista puhumattakaan. Hän on kirjoittanut ja julkaissut useita eri tieteitä käsitteleviä selvityksiä korkeakouluja ja muista laitoksia varten.

      Kamuttaja on harrastanut kuorolaulua ja näyttelemistä sekä Suomessa että ulkomailla. Hänet tunnetaan myös ahkerana lukijana, mieluisimpina teoksina ovat kuitenkin tieteelliset julkaisut.

      Kamuttaja luennoi edelleenkin vointinsa mukaan korkeakouluissa, yliopistoissa ja muissa opinahjoissa. Hänellä on ollut ja on vieläkin hyvät yhteyden Suomen puolustusvoimiin ja suomalaisiin yritysjohtajiin, joissa on mukana myös joitakin lieksalaislähtöisiä henkilöitä.

      Kamuttaja tuntee Lieksan ja Pielisjärven alueiden historiaa, eritoten mukaan lukien Riikolanlammen, Sorsalan, Yrjölän sekä Timitran seudut ja kauppalan alueen. Hän on tehnyt lukuisia matkoja ulkomaille Venäjää ja Yhdysvaltoja unohtamatta. Yhdysvalloissa hänellä on entisiä suomalaisia tuttuja useilla paikkakunnilla, joilla hän on usein työmatkoillaan vieraillut.

      Voidaan myös sanoa, että Kamuttaja tulee toimeen monilla kielillä, kuten venäjällä. Venäjällä hän on toiminut mm. tulkin tehtävissä. Hän on perehtynyt myös moniin muihin slaavilasiin kieliin, kuten olemme palstan viestiketjuista saaneet lukea.

      Kamuttaja on perehtynyt Rajavartiolaitokseen ja sen toimintaan Lieksassa.

      Kamuttaja on toiminut myös yrittäjänä ja tuntee bisnesmaailman sekä Suomessa että ulkomailla.

      Totta kai muistan Kamuttajan 1960-luvulta, jolloin hän valmistautui muuttamaan Lieksasta ”Syvään Etelään” ja kohti maailman turkuja.

      • Anonyymi

        Taidat tosiaan tuntea Kamuttajan paremmin kuin olet antanut ymmärtää jopa henkilökohtaisesti. Tuo oli hyvä analyysi olet itse ollut joku henkilöstö johtaja kun noin hyvin osaat analysoida. Itse olen vain konttorirotta Lieksassa.


      • Wanha! Olet tosi huipputyyppi, ja sanon tämän kaikella kunnioituksella.
        Sinulla täytyy olla todella kovan luokan muisti ja päättelykyky.
        Tunnistin tuosta helposti itseni.
        Olen huomannut joidenkin muidenkin muistavan monia juttujani.

        Ensi viikolla on taas parin tunnin luento, lehtiin olen laittanut tällä viikolla kaksi artikkelia (tilauksesta).
        Tämä on minulle enää mieluinen harrastus.

        Oikein Hyvää Kevättä Sinulle ja muille Asiakirjoittajille, sekä heidän läheisilleen.
        Isot kirjaimet tarkoittaa kunnioitusta.


      • Anonyymi
        kamuttaja kirjoitti:

        Wanha! Olet tosi huipputyyppi, ja sanon tämän kaikella kunnioituksella.
        Sinulla täytyy olla todella kovan luokan muisti ja päättelykyky.
        Tunnistin tuosta helposti itseni.
        Olen huomannut joidenkin muidenkin muistavan monia juttujani.

        Ensi viikolla on taas parin tunnin luento, lehtiin olen laittanut tällä viikolla kaksi artikkelia (tilauksesta).
        Tämä on minulle enää mieluinen harrastus.

        Oikein Hyvää Kevättä Sinulle ja muille Asiakirjoittajille, sekä heidän läheisilleen.
        Isot kirjaimet tarkoittaa kunnioitusta.

        "Ensi viikolla on taas parin tunnin luento, lehtiin olen laittanut tällä viikolla kaksi artikkelia (tilauksesta)."

        Missä luento ja mihin lehteen. Yleensä ainakin yliopistojen vierailevat luennot ovat julkisia joten miksi salaisit. Lukisin artikkelit mutta mikä lehti/mikä päivä/aihe ?


      • Anonyymi

        Jos Lieksasta olisi lähtenyt maailmalle kuvailemasi supernero niin se kyllä tiedettäisin. Tiedetäänhän vielä ydinfyysikko K. V. Laurikaisenkin heikko lieksalaisuus.
        Kamu on kertonut vain asfaltti- ja muista hanttitöistään mutta ei esim. sitä milloin käynyt lukion, mitä yliopistoa ja milloin ???. Noin suureen elämänuraan tarvitaan akateeminen koulutus, se on selvää. Koskaan ei kerro mitään LYL-ajoistaan mikä on outoa sekin. Siis ei ole käynyt oppikoulua päivääkään, veikkaisin.

        Ehkä olen väärässä arvioissani mutta minulla kun sattuu olemaan kriittinen ja ajatteleva luonne, ei helpolla hööpötettävissä. Näissä on kamulla ristiriitoja mutta kuten olette huomanneet niin näitä asioita koskeviin kysymyksiin hän ei koskaan vastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Lieksasta olisi lähtenyt maailmalle kuvailemasi supernero niin se kyllä tiedettäisin. Tiedetäänhän vielä ydinfyysikko K. V. Laurikaisenkin heikko lieksalaisuus.
        Kamu on kertonut vain asfaltti- ja muista hanttitöistään mutta ei esim. sitä milloin käynyt lukion, mitä yliopistoa ja milloin ???. Noin suureen elämänuraan tarvitaan akateeminen koulutus, se on selvää. Koskaan ei kerro mitään LYL-ajoistaan mikä on outoa sekin. Siis ei ole käynyt oppikoulua päivääkään, veikkaisin.

        Ehkä olen väärässä arvioissani mutta minulla kun sattuu olemaan kriittinen ja ajatteleva luonne, ei helpolla hööpötettävissä. Näissä on kamulla ristiriitoja mutta kuten olette huomanneet niin näitä asioita koskeviin kysymyksiin hän ei koskaan vastaa.

        Olet tainnut lukea huonosti hänen kirjoituksia ja puolet jäänyt lukematta. On kertonut nuo mitä väität ettei ole. Asfaltti töissä ollut joku valvoja päällikkö. Ei ole mitään hantti hommaa. Taidat olla itse se hänen vainolainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet tainnut lukea huonosti hänen kirjoituksia ja puolet jäänyt lukematta. On kertonut nuo mitä väität ettei ole. Asfaltti töissä ollut joku valvoja päällikkö. Ei ole mitään hantti hommaa. Taidat olla itse se hänen vainolainen.

        En minäkään Kamuna viitsisi laittaa kymmenen kertaa vuodessa elämänkertaani tänne. Kamu on eri yhteyksissä kertonut hyvinkin paljon itsestään. Senkin on kertonut, miksi ei kerro LYL ajoistaan. Kaikenlaisia kolja aivoja niitä tänne kirjoittelee. Itsellään on koulu jäänyt heikoille kirjoitusvirheistä päätellen. Pikaisella silmäyksellä ainakin 10 kpl.
        Jos arvostelee toista, niin pitää kestää myös itseen kohdistuva arvostelu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ensi viikolla on taas parin tunnin luento, lehtiin olen laittanut tällä viikolla kaksi artikkelia (tilauksesta)."

        Missä luento ja mihin lehteen. Yleensä ainakin yliopistojen vierailevat luennot ovat julkisia joten miksi salaisit. Lukisin artikkelit mutta mikä lehti/mikä päivä/aihe ?

        Et sinä sieltä Reunatieltä mihinkään luennolle menisi etkä ymmärtäisi. Jos on luento jostain erikoisesta aiheesta niin ei niitä maallikko ymmärrä. Eiköhän niitä tiedejulkaisuja ole tarpeeksi jos tietoa haluat. Taitaa vain kiinnostaa Kamuttajan henkilöllisyys eikä mikään muu.


    • Anonyymi

      Voisitko ajatella antavasi haastattelun Lieksan Lehteen? Myös Kamuttajan kertomuksissa olisi jutun ainesta. Kysytään täällä koska ei ole muita kanavia tiedossa.

      • Kiitos kysymästä, mutta kieltäydyn kohteliaasti.


    • Olen lopettanut haastattelujen antamisen jo kauan sitten viime vuosituhannen puolella. Kysyttäessä olen vastannut joihinkin energiaa sivuaviin kysymyksiin, koska energian tuotanto on ollut eräs työelämäni aihealueista. Viimeisin kysyjä kyseisestä aiheesta kaksikymmentä vuotta sitten oli tuttavani Lauri Kähkönen Lieksan yhteislyseon ajoilta hänen toimiessaan kansanedustajana. Silloin oli Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakennushankkeen lupa-asiat aluillaan. Kyseinen projekti on kestänyt jo 20 vuotta eikä laitosta ole saatu vielä tuotantoon! En lähde enää mukaan haastatteluihin kertomaan itsestäni saatikka sitten muiden toimista. Kiitoksia kuitenkin ehdotuksesta.

    • Anonyymi

      Sinulla olisi ollut paljon mielenkiintoista kerrottavaa mutta hyvä näin.

    • Anonyymi

      Antaako Kamuttaja haastattelun olisi mielenkiintoista lukea?

    • Ihmeellinen poisto.
      Olisikohan H. Karhua heräteltävä? Vai olisiko kysyttävä Hannu Karpolta?
      Kari K:n myös tunnen. Nurmeslainen H:n velipoika. Voi teitä, ja suuria varsin, teitä. Eihän tämä hitu tipahtanut sammalikoltani kaapaisematta jää. Kaapaisen sen kainalooni, kuin tuoksun tai hajun.
      Keljuilkaamme.

      • Minäkin ihmetelin niitä, ja noita muitakin poistoja, eihän niissä ollut mitään sääntöjen vastaista.


    • Anonyymi

      Onko taas alkaneet järjettömät poistot. Kamuttaja keskusteli jonkun kanssa aivan sääntöjen mukaisesti ja nyt koko keskustelu on poistettu..

      • Anonyymi

        Jotain harmittaa näin pitkä ketju jossa ei ole yhtään haukkumista. Min laitan vähän sitä haukkumistakin HAU HAU HAU


    • Anonyymi

      Jaahas nyt on yp. alkanut lyhentää ketjua poistamalla viestejä vaikka niissä ei ollut mitään sääntöjenvastaista.

      • Anonyymi

        Kamuttaja taitaa olla kuuma peruna joillekin. Siksi ketjua on lyhennettävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kamuttaja taitaa olla kuuma peruna joillekin. Siksi ketjua on lyhennettävä.

        Eiköhän koko ketju kohta katoa kun eräs huomaa


    • Anonyymi

      Kamuttaja näkyy olevan arvoituksellinen mutta kiehtova ja tunteita herättävä sekä monipuolinen tietäjä.

      • Anonyymi

        Pitää paikkansa ja parempi kun pysyy tuntemattomana.


    • Anonyymi

      Lieksasta on lähtenyt hyvin monta kuuluisuutta maailmalle. Ei riitä sormet laskemaan.

      • Anonyymi

        Tälläkin palstalla heitä on muisteltu. Kymmeniä löytyi viime- ja edellisen vuosisadan puolella syntyneitä entisiä kuuluisia syntyperäisiä lieksalaisia ja pielisjärveläisiä sekä paikkakunnalla vaikuttaneita merkkihenkilöitä, jotka ovat syntyneet muualla. Viestiketju löytynee vielä.


    • Anonyymi

      Olen sitä mieltä että Wanha kuuluu myös niiden tunnettujen lieksalaisten joukkoon. Harvat ovat nousseet sellaiseen asemaan työelämässä.

      • Olen samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Niin olen kamuttaja CORE se juuri.

      Menen huomenna Tukholmaan. Miksi minun perustarpeet evätään. Ei tarvi vastata kun en lue kaikkia pilkkojani.

      Olen kävelevä historiankirja eikä mua saa vapauttaa. Geeniperimä jne.

      Harmillista. Toivottavasti miettisittä moraalisia ja eettisia puolia tästä.

      Ei mulla muuta.

      • Anonyymi

        Huonosta kirjoitustaidostasi ja alkoholin ja muiden nauttimiesi myrkkyjen vaikutusten seurauksista havaitaan heti, että olet vain tavallinen Amonyyni huonoimmasta päästä.


      • Anonyymi

        CORE on sekaisin kuin lehmänkelllo. Liian monta marisätkää päivässä.


    • Anonyymi

      Oliko Kamuttaja siinnä listassa tai ketjussa jossa oli kaikkien aikojen Lieksan kuuluisuudet.

      • Anonyymi

        Listassa ovat henkilöt mainittu vain omilla virallisilla etu- ja sukunimillään. Voihan olla, että joku heistä on Kamuttaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Listassa ovat henkilöt mainittu vain omilla virallisilla etu- ja sukunimillään. Voihan olla, että joku heistä on Kamuttaja.

        Hei nyt muistan sen ketjun mutta mistä saisin sen näkyvin voisko joku auttaa??


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on ainakin hirveesti juttuu Lieksan legendoista melkein viisisataa kirjotusta. Jos tuosta ei Kamuttaja löydy niin ei mistään.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/2948706/lieksan-legendoista-jatko-osa

        Olen lukenut pari tuntia ja ihmetellyt. Käsittämätöntä suurenmoista mahtavaa. Joku varmaan on tuossa ketjussa Kamuttaja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen lukenut pari tuntia ja ihmetellyt. Käsittämätöntä suurenmoista mahtavaa. Joku varmaan on tuossa ketjussa Kamuttaja.

        Suattaapi vaekka ollahhii ;-))


    • Anonyymi

      Legendoista löytyy toinekin ketju, ehkä useampiakin.

    • Kyllä minusta on joissain ketjuissa, ei aivan nimeä, mutta melko yksityiskohtaisia asioita.
      Sen aikaiset ihmiset varmasti tunnistaa helposti, jos kuka on elossa ja muisti pelaa.
      Niillä tuntomerkeillä ei Lieksassa muita ollut.

      • Anonyymi

        Missä aloituksessa niitä tietoja on ollut selvästi kerrotko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä aloituksessa niitä tietoja on ollut selvästi kerrotko?

        Hahaa mutta minäpä löysin. Nimi kyllä puuttuu mutta tuntomerkit natsaa just eikä melkein. Tämä riittää minulle. Kiitos paljon linkittäjä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hahaa mutta minäpä löysin. Nimi kyllä puuttuu mutta tuntomerkit natsaa just eikä melkein. Tämä riittää minulle. Kiitos paljon linkittäjä

        Kyllä nimikin on monessa ketjussa mainittu. Kamuttaja on 21:a sukupolvea omassa lajissaan, ja hänen syntymänimensä on hienosti lontoolaisittain murrettuna Kit Walker.


      • Anonyymi
        Nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Kyllä nimikin on monessa ketjussa mainittu. Kamuttaja on 21:a sukupolvea omassa lajissaan, ja hänen syntymänimensä on hienosti lontoolaisittain murrettuna Kit Walker.

        Toi oli hyvä sulla sytytti sain päivän naurut.


      • Anonyymi

        Ei voi mitään, jos sinulla ei ollut yhtään hauskaa!


      • No niinhän se on, että toinen tykkää jostain toisesta, ja jokunen sitten taas aivan muusta. Heitit nyt kyllä niin helpposen helpon. ”Tuo ei ollut yhtään hauskaa”. Eli, toisin sanoen, ei noin lyhyt ja helppo ole hauskaa. Nimimerkkisi hissanmaikk on kyllä sen verran pätevä ja referenssinsä ansainnut palstalla, että olisi aivan suositeltavaa rekisteröidä se. Ei siinä ainakaan mitään häviä. Palstavalvojienkin mielestä kielesi on enemmän suomea kuin karjalan kieli;)

        Tuostapa mieleeni tulevi loppukevennys, joka jotenkin aiheeseen käyttäytyy.
        https://www.youtube.com/watch?v=fmC8vi2_BAY


      • Suurena vaarana, hissanmaikk, myös se, että joku valehtelija rekisteröi sen nikkesi, ja ryhtyy aitoa alkuperäistä matkimaan. Se on joillakin näillä "neroilla" palstan tapa.


      • Nomikäänsheriffi kirjoitti:

        No niinhän se on, että toinen tykkää jostain toisesta, ja jokunen sitten taas aivan muusta. Heitit nyt kyllä niin helpposen helpon. ”Tuo ei ollut yhtään hauskaa”. Eli, toisin sanoen, ei noin lyhyt ja helppo ole hauskaa. Nimimerkkisi hissanmaikk on kyllä sen verran pätevä ja referenssinsä ansainnut palstalla, että olisi aivan suositeltavaa rekisteröidä se. Ei siinä ainakaan mitään häviä. Palstavalvojienkin mielestä kielesi on enemmän suomea kuin karjalan kieli;)

        Tuostapa mieleeni tulevi loppukevennys, joka jotenkin aiheeseen käyttäytyy.
        https://www.youtube.com/watch?v=fmC8vi2_BAY

        Tuo on todella hieno laulu, ja esittäjä oli hyvä, osasi ääntää aika hyvin.
        Lisää tällaisia.


      • Nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Suurena vaarana, hissanmaikk, myös se, että joku valehtelija rekisteröi sen nikkesi, ja ryhtyy aitoa alkuperäistä matkimaan. Se on joillakin näillä "neroilla" palstan tapa.

        Vai oli hissanmaikk kommentoimassa, harmi kun en huomannut, vaikka eipä silti, en minä ymmärrä hänen Potakkavuaran pohjoisrinteen murrettaan.
        Sinä ja Wanha ovat oppineet löytämään niistä järkeä, minä en vielä, vaikka monista muista kielistä tajuan jotain.


    • Anonyymi

      Mitteehä tuostai eteltä on nyt taases poistettu? Sherufin ja se edellisen kirjoittelusta päätelle hissanmaik on ollu aisalla. jos maikka lukaset tän, niin ossootko laittaa kaikenni uhalla niinku uusintana.

      • Hissanmaikk taitaa olla nukkumassa pois kärpässienen höyryjä.


      • Antakaamme moisen kyvyn nukkua.

        Kävinpä vielä jokunen aika sitten ennen hiljalleen saapuvaa sään lämmön hämärää vaihtamassa kakkosautoonikin kesärenkaat, ja sillä aikaa palstavalvonta heräsi. Sinällään harmi, että taso on kuin tuulivirillä. Hissanmaikkamaisessa kommentissa ei ollut mielestäni mitään epäkorrektia. Mielestäni se oli jonkun ”kielinerosortin” tekstityyliin luotu näennäisrehellinen kannanotto. Monessa aiemmassa on jäänyt poistamatta tyylilajiinsa kuuluvat tekstit.
        No, tuossa aiemmin kirjoittelin todella lyhyen kommentin. Mieleni olisi tehnyt pitempikin rustata. Sävyihini, sivuihini ja tahtotarpeeseeni vedoten kirjoitella, mutta suurimman suurta tuskaa tuntien typistin sieluani kuin tekstiäni kirvellen sen mahdollisimman lyhyeksi. Typistäminen minun ainakin on opittava vielä, tuskaa tuntematta.
        Ja kaiken tämän lisäksi, kuuntelin vielä renkaita vaihtaessani autoradiosta jotain Yle-tapaista luontoiltaa, koivun ja lepän elämästä.

        Siitäpä sitten lohduttamaan tuskissani itseäni. Paras lohtuni tuli, kun muistin rakkaan vaimoni joskus yhden erään erän jälkeen sanoneen: ”Lyhyestä virsi kaunis”.

        Ei saa nauraa, vakaville asioille;)


    • Anonyymi

      Onkohan hissanmaikk lieksalainen vai Ilomantsista ?

      • Anonyymi

        Hissanmaikk oli tänä aamuna kahvilla tuossa keskustassa, kädet vapisi kuin haavanlehdet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hissanmaikk oli tänä aamuna kahvilla tuossa keskustassa, kädet vapisi kuin haavanlehdet.

        Silloin luomistyö on parhaimmillaan saamaan aikaan Hissanmaikkalle ominaista tekstiä, kun kädet ovat jo vireessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin luomistyö on parhaimmillaan saamaan aikaan Hissanmaikkalle ominaista tekstiä, kun kädet ovat jo vireessä.

        Hänen luomis vireessä kuuluu käsien vapista ja tajun takerrella. Silloin tulee tekstiä.


    • Anonyymi

      Taas näkyi poistuvan hissanmaikk kirjoittama lausahdus.

      • Anonyymi

        Onkos hissa joutunut yp.n epäsuosioon vai suututtanut robotin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkos hissa joutunut yp.n epäsuosioon vai suututtanut robotin?

        Tekoälyrobotti oivalsi jostakin vihjeestä jotakin tekoälykaltaista kaltaisilleen luojilleen luojantietäjän luoda ja poistaa soveliaan soveltaen sopimattoman soveliaaksi. Tyhjä täytenä ei ole kuin täyttä tyhjää täyttää.

        Yövuorossa;)


      • Anonyymi

        Tekoäly on näköjään tempassu oikein kunnolla ja poistanut ketjun kirjoituksia toista kymmentä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoäly on näköjään tempassu oikein kunnolla ja poistanut ketjun kirjoituksia toista kymmentä.

        Wanhan ja Kamuttajan aloittamat viestiketjut ovat jatkuvan, erityisen tarkan suurennuslasin alla tarkkailtavina. Valvojien vihan huomaa poistojen ärhäkkyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wanhan ja Kamuttajan aloittamat viestiketjut ovat jatkuvan, erityisen tarkan suurennuslasin alla tarkkailtavina. Valvojien vihan huomaa poistojen ärhäkkyydestä.

        Miksihän valvojat vihaa heitä joiden kirjoitukset ovat luettuja ja ne auttaa siten mainosten myyjiä. Palsta olisi aika paljon kuivempi ilman niitä kaikkia tietäjiä jotka täällä kirjoittelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän valvojat vihaa heitä joiden kirjoitukset ovat luettuja ja ne auttaa siten mainosten myyjiä. Palsta olisi aika paljon kuivempi ilman niitä kaikkia tietäjiä jotka täällä kirjoittelee.

        Nämä monet tietäjät kirjoitteli aikoinaan paljon ennenkuin vaino alkoi.


    • Anonyymi

      Kiitos aloittajalle hyvästä aloituksesta.

      • Anonyymi

        Lisää tuollaisia aloituksia niin tätä kannattaa lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisää tuollaisia aloituksia niin tätä kannattaa lukea.

        Wanha voisi tehdä taas historian aloituksia samoin muut tietäjät.


    • Anonyymi

      Hyvin ovat tunteneet kansan mielet ja kielet niin monet muutkin kuin minä ja minun klaani karjalan korvissa on meillä isänmaa

    • Anonyymi

      Voiko joku kertoa enemmän Jumalanjoesta .se kiinnostaisi.

      • Etsi keskustelusta hakusanalla Jumalanjoki ja valitse keskusteluketju Kadonnut joki. Siitä pääset alkuun kyseisestä aiheesta.


      • Anonyymi
        wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Etsi keskustelusta hakusanalla Jumalanjoki ja valitse keskusteluketju Kadonnut joki. Siitä pääset alkuun kyseisestä aiheesta.

        Etsin ja löysin. Kiitos tiedosta. Nyt alkoi tosissaan kiinnostaa tuo joki. Vaimon ukki kertoi myös lapsena käyneensä Jumalanjoella marjassa, mutta ei muistanut missä päin Lieksaa se on. Kehu puolukota tulleen hyvin.


    • Anonyymi

      Ei taida selvitä vieläkään kuka on Kamuttaja.

      • Anonyymi

        Sehän on kamux autokorjaamokrtjun tekijä tosi kuin vesi ja pistää kuin seula askokaa huvikseen


    • Anonyymi

      Kamuttaja on Lieksan haltijatonttu joka seuraa pitkin vuotta Lieksan väestön kiltteyttä ja raportoi joulupukille. Ei ole ollut väki kilttiä ja pukki otti Reinon pois Lieksasta 🤣

    • Anonyymi

      No nyt selvisi miksi Reinot vietiin Lieksasta. Syyllinen onkin Joulupukki😎🙂😂

      • Anonyymi

        Älä sinä soita suutasi vakavasta asiasta ei työpaikan menettäneillä ole yhtä hauskaa,


      • Anonyymi

        Oli se niin kovaa työtä että hyvä kun pääsi eroon siitä. Hirmuinen hieno pöly joka paikassa jota sai illat ja viikonloput yskiä. Mieti sitä ennen kuin mölyttelet.


      • Anonyymi

        Mikä siinnä oli sääntöjenvastaista kun arvelin tuon edellisen olevan trolli. Nyt menee ihan mahdottomaksi kaikki asiaton on hyväksyttävä ja jos niitä ihmettelee se poistetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä siinnä oli sääntöjenvastaista kun arvelin tuon edellisen olevan trolli. Nyt menee ihan mahdottomaksi kaikki asiaton on hyväksyttävä ja jos niitä ihmettelee se poistetaan.

        Taisi olla se poisto Pankkolaista kun tahtoo vain mustata Lieksaa.


    • Anonyymi

      Onkohan kamuttaja Mersumies? Paalupaikalta lähtee, ja jo neljäs kaksoisvoitto mersuille!! Siis...
      Wanhalle ja Kamulle.

      • Anonyymi

        Wanha ja Kamu taitaa olla rallimiehiä. Wanha vääntää rattia ja Kamu- kartturi etsii suurennuslasia, että näkee onko suunta Sotkamoon vai Paanajärvelle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Wanha ja Kamu taitaa olla rallimiehiä. Wanha vääntää rattia ja Kamu- kartturi etsii suurennuslasia, että näkee onko suunta Sotkamoon vai Paanajärvelle.

        Ralli olkoon ajaen hyvää rallia. Mutta asiaan. Jos kamuttaja lähtee esimerkiksi Pekingiin, niin hän pääasiassa kulkee kaupungissa kuin kuka tahansa meistä. Hän on velkaa pelkästään oikeudenmukaisuudelle. Väärämielisiä hän puistattaa. Ratsastus ja ralli voi olla rattonsa, mutta hän siirtyy lentämällä pidemmät matkat. Joko itse lentäen tai Global Airways lennoilla etsimään Sinisen Lootuksen ravintolaa, tai punaista seivästä;)
        Olen miettinyt asioita illoin. Paljon enemmän olen miettinyt kuin Teitä. Olen pahoillani etten enemmän, kuin Te ansaitsisitte, mutta ihmisen on olo, ymmärrys, rajoitettu.

        En nyt sen kummemmin mitään keventele. Tautonomia ei ole tyylikästä. Taipaletta ja muuta hyvää helisevää maata on elomme keikoilla maailma täysi. Ken ymmärtää!

        RIP. Jokaiselle löytyköön mitä tahtoo.


      • Nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Ralli olkoon ajaen hyvää rallia. Mutta asiaan. Jos kamuttaja lähtee esimerkiksi Pekingiin, niin hän pääasiassa kulkee kaupungissa kuin kuka tahansa meistä. Hän on velkaa pelkästään oikeudenmukaisuudelle. Väärämielisiä hän puistattaa. Ratsastus ja ralli voi olla rattonsa, mutta hän siirtyy lentämällä pidemmät matkat. Joko itse lentäen tai Global Airways lennoilla etsimään Sinisen Lootuksen ravintolaa, tai punaista seivästä;)
        Olen miettinyt asioita illoin. Paljon enemmän olen miettinyt kuin Teitä. Olen pahoillani etten enemmän, kuin Te ansaitsisitte, mutta ihmisen on olo, ymmärrys, rajoitettu.

        En nyt sen kummemmin mitään keventele. Tautonomia ei ole tyylikästä. Taipaletta ja muuta hyvää helisevää maata on elomme keikoilla maailma täysi. Ken ymmärtää!

        RIP. Jokaiselle löytyköön mitä tahtoo.

        Onko ristiriitaista olla velkaa oikeudenmukaisuudelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wanha ja Kamu taitaa olla rallimiehiä. Wanha vääntää rattia ja Kamu- kartturi etsii suurennuslasia, että näkee onko suunta Sotkamoon vai Paanajärvelle.

        Sotkamon tiedän varmasti koska olen sieltä kotoisin mutta missäpäin Lieksassa se Paanajärvi on?


    • Anonyymi

      On ne veljekset ja siskokset kaikki rekatut aika vesseliä porukkaa, voi kun saisi niitten Lieksan historian tiedot paperille

    • Anonyymi

      Voi hyvänen aika. Mitä sääntöjen vastaista siinnä oli että kerroin missä on Paanajärvi koska viesti poistettiin heti?

      • Anonyymi

        No jopas. Minäkin siihen vastasin, että Enontekiössä ja Vienan Karjalassa myös. Tuota Lieksan Paanajärveä epäilin. Kuusamossa on sen niminen talo myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopas. Minäkin siihen vastasin, että Enontekiössä ja Vienan Karjalassa myös. Tuota Lieksan Paanajärveä epäilin. Kuusamossa on sen niminen talo myös.

        Sensuuri kukoistaa taas kuten ennenvanhaan.


    • Anonyymi

      Jos sensuuri taas alkaa niin ei tänne ole mitään mieltä kirjoittaa. Varmaan syynä on kun tämä on Wanhan aloitus ja kertoo yp.n toisesta inhokista Kamuttajasta.

    • Anonyymi

      Hissanmaikk ei anna reseptiä muille se aikoo sillä osallistua Lieksan Master Chef kisaan.

    • Anonyymi

      Hissanmaikk voittaa varmasti sienimuhennoksellaan.

    • Tätä aloitusta on kommentoitu 200 kertaa. Nyt 201 kertaa. Lieksa palstan sisältöä vain vaivaiset 180 kertaa. Jos vielä otetaan ajanjakso ja nastoitustasoitus, eli handicap huomioon suhteutettuna, jokainen voi päätellä mistä on kyse.
      Äänimäärän perusteella tämä on Lieksa palstan sisältö! Toki moni muukin hyvä ja mielenkiintoinen aihe on kantavat siipensä ansainnut. Ilmailukin olisi hyvä aihe, mutta sille on oma osionsa. Ja kun täällä on niin tarkkaa, niin tarkkaa, melkein kaikki.

      Elämä on.
      Hauskaa vappua toivotan kaikille! Älkää liikaa liitäkö edes näkölentosäännöillä.

    • Muuten, nyt huomaan kommentoida vielä yhtä Lieksa palstan ”supermarkkinavoimaa”. Tämä on joku ihmeellinen lintu tai kala. Nurmeksen palstallakin jaksoi heittää linkkiä niin jotta, siinä häviää Golfin laitapuolen säännöissä tämä kuuluisuus, Donald Trump. Toisaalta tälle 1-Markkinat nimimerkille on nostettava hattua, koska asiansa on kuitenkin erittäin selkeä kannanilmaisu. Uskottavaakin on aika usein. Nykyisin anonyyminäkin hän todentaa itsensä allekirjoittamalla lainaan.
      Ei ole ihan pösilö jäbä.

    • Anonyymi

      Kyllä totta tosiaan on pisin ketju ainakin vuoteen. Hyvä Wanha lisää tällaisia.

      • Anonyymi

        Minä olen osapuilleen kohtalaisen samaa mieltä ja kieltä.

        Vapputehtävä. Missä saaressa vaellat, kun käyskentelet Pöntönrannasta Kullinniemeen?

        "Lieksalainen" enitnen Pielisjärveltä.

        oi, oijoin;)


    • Anonyymi

      Mielestäni Kamuttaja ja Wanha mietiskelevät patsaan paljon syvällisempiä elon seikkoja, kuin edes tämänkaltaisilla palstoilla tullee esiin. Rivien välistä joku osaa lukea molemminpuolisen varsinaisen kokemuksen, jopa hymyn. Vappuoppipoikana on mukava olla. Aikaa ottaa kuin rinteen vieren lurituksissa vaaran vierellä. Vaara ja tunturi se vasta on. Kuin on kiipeämätöntä, kuin laskeutumatonta.

      "entinen vankka sheriffi "

    • Anonyymi

      Missä ovat kaikkein viisaimmat? Kuurosokeitten näennäisviisaitten parannuskeinoillako maailma pelastuu? Ei. Maapallolta on löytyvä edelleen sarjatasoista ymmärrystä. Ohi varsinaisen uskonjulistusten, ohi poliittisten mielipiteitten tyhjänlupausten on oleva.
      Hyvin yksinkertaista ja paineetonta, on ajatella. Maasta tuleva on maahan menevä. Helppoa, eikö? Turhaa on liika viisaus vappuna.
      Minä olen huomenna vapun jälkeen, taas koulittu erille merimielille.

      Voi, Lieksan kaarisilta.

    • Anonyymi

      No voihan piparminttu! Minä laitoin tänne illalla vistin jossa sanoin, "Hurraa hissa on palannut" ja se on nyt poistettu. Mitä sääntöjen vastaista siinnä oli ja näin tänä aamuna täällä vistin jossa sanottiin että hissan visti on poistettu. Mitä sääntöjenvastaista siinnä oli.
      Onko ainoa syy siinnä, että aloittaja on Wanha_lieksalainen, joka on asiallinen ihminen eikä hauku ketään.

    • Anonyymi

      Wanha älä lannistu vaikka taas sinua vastaan hyökätään koeta jaksaa sinulla on toooosiii hyviiii juttuja.

    • Anonyymi

      Nyt ei voi syyttää robottia viestien poistajaksi. Kirjain kirjaimelta on tutkittu etukäteen ettei ole mitään sääntöjen vastaista, silti poistuu alle 10 min. Kyllä nyt on orgaanisbiologinen poistaja. Voisitko laittaa mikä on syy, aloittajako?

      • En ikinä usko Wanhan olevan poistojen takana, vaan vanhan vainoojani, joka koettaa tehdä vaikka mitä kiusaa.


    • Voin epäilijöitä lohduttaa, että en ole poistattanut koskaan yhtään viestiä tai aloitusta. Se ei ole minun tehtäväni, vaan palstan valvontajärjestelmän - olipa kyseessä ihminen tai kone.

      Minun kirjoittamiani aloituksia ja viestejä on poistettu todella runsaasti, kuten monet ovat varmaankin huomanneet. Poiston syitä en ole ymmärtänyt.

      • Anonyymi

        Siksi poistettu koska olet kamuttaja ja kirjoitat itsestäsi tajuatko


      • Taasko sinulle on harhat iskenee, että minä ja Wanha oltaisiin sama.
        Saathan sinä tietysti olla mitä mieltä haluat.


    • Anonyymi

      Kyllä Te lieksalaiset taidatte olla aika nenästä vedettäviä. Tosin sen olen nähnyt ja sitä myös hyväksikäyttänyt vuosien saatossa kymmeniä, jos en satoja kertoja. Kun vähänkin käyttää mielikuvitusta noita päivityksiä lukiessaan, on aivan päivänselvää, että useat nimimerkit ovat yhden ja saman henkilön. Hän sitten kirjoittelee ja vastailee itse itselleen eri nimimerkeillä. Kunhan bisneksiltäni joudan, perehdyn asiaan paremmin ja lähetän tänne listan nimimerkeistä, joiden takana on yksi ja sama henkilö.

      • Anonyymi

        Jopa on kiire narkkiskauppiaalla kun ei ehdi no linnassa on aikaa


      • Kukahan se on tuo yksi henkilö?


    • Nenästä vedettävä on aika suhteellinen käsite. Hyväntahtoinen tohtii joskus jonkun vapaaehtoisuuden verran tulla nenästä vedettäväksi. Vastaavasti on oleva olla myös nenästä vetäjä. Mitä tämä on...
      Kumpi olet itsellesi, nenästä vetäjä, vai nenään vedetty, kas siinäpä pulma.
      Pulmaa siitä ei tule, jos on molempia sopivassa tilanteessa. Tilanne on aivan täysin asiayhteydestä riippuva.
      Arvoitus silloin kaikkein suurin, jos ymmärtää monta omaa ja toista.

      Loppukevennys.
      Ikkunasta katson, sataa lunta.

    • "Kunhan bisneksiltäni joudan, perehdyn asiaan paremmin ja lähetän tänne listan nimimerkeistä, joiden takana on yksi ja sama henkilö."

      Listaasi odotan. Tee. Älä leikittele. Minä vastaan!!

    • Ketjusta on näköjään poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.
      Osan ehdin nähdä, ja ainakaan niissä ei ollut mitään sääntöjenvastaista.

      Taitaa olla muut syyt.

    • Tässä ketjussa on siis ollut 251 vastausta poistetut mukaan lukien.
      Onhan siinnä syytä jo poistella :-((

      • Anonyymi

        Vastauksia tuli oikein roppakaupalla kun Wanha kirjoitti yhdestä Lieksan legendasta Kamuttajasta.


      • Anonyymi

        Kun on Kunnon setä, niin eihän se muuta kuin lämpöä herätä. Osa poistoista on ollut todellakin järjettömiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun on Kunnon setä, niin eihän se muuta kuin lämpöä herätä. Osa poistoista on ollut todellakin järjettömiä.

        Taisivat yrittää vain estää, ettei ketju tule heidän mielestään liian pitkäksi.
        Höperö syy.


      • Anonyymi

        Se näkyy olevan joidenkin mielestä paha asia jos ketju on pitkä outoa eikö vain.


    • Anonyymi

      Aihe on väärä sillä Kamuttaja on ķansan vihollinen .

      • Anonyymi

        Oletko sinä kommunisti kun puhut kansan vihollisista.


    • Anonyymi

      yhteenvetona sanoisin ettei mitään selvinnyt nytkään.

      • Mitä olisi pitänyt selvitä?


    • Anonyymi

      No tietysti se kuka sinä oikeasti olet mikäs muu.

      • Minun mielestäni on parempi tuntea ensin itsensä, ennen kuin ryhtyy toisien siniä utelemaan epäoleellisen tarkasti. Luoja on toki uteliaisuudenkin ihmisille luonut, mutta… Jakamattoman yksilöllisyyden pohjalta pitää olla selvää, että ei ole kohteliasta korostaa palstan piirteitä yksilön kustannuksella. On myös syytä huomioida asiayhteysriippuvuus näissä elomme kiemuroissa. Jos joku haluaa kirjoittaa, vaikka huomattavan merkittävänä ja kiinnostavana persoonana ainoastaan nimimerkillä, niin eikö sitä päätöstä voisi arvostaa, jopa kunnioittaa enempiä utelematta.


      • Nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Minun mielestäni on parempi tuntea ensin itsensä, ennen kuin ryhtyy toisien siniä utelemaan epäoleellisen tarkasti. Luoja on toki uteliaisuudenkin ihmisille luonut, mutta… Jakamattoman yksilöllisyyden pohjalta pitää olla selvää, että ei ole kohteliasta korostaa palstan piirteitä yksilön kustannuksella. On myös syytä huomioida asiayhteysriippuvuus näissä elomme kiemuroissa. Jos joku haluaa kirjoittaa, vaikka huomattavan merkittävänä ja kiinnostavana persoonana ainoastaan nimimerkillä, niin eikö sitä päätöstä voisi arvostaa, jopa kunnioittaa enempiä utelematta.

        Kävinpä tuossa pihallani käppäilemässä. Ihailin kuuta. Lähestyy huomista täyttä. Kuu on jotain sellaista, että se saa monia ajatuksia lentoon. Niin monia, jotta parempi laittaa sulkuni kiinni. Ei, ette kuitenkaan jaksaisi;)


      • Anonyymi
        Nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Kävinpä tuossa pihallani käppäilemässä. Ihailin kuuta. Lähestyy huomista täyttä. Kuu on jotain sellaista, että se saa monia ajatuksia lentoon. Niin monia, jotta parempi laittaa sulkuni kiinni. Ei, ette kuitenkaan jaksaisi;)

        Tänään kaikki joukolla voimalaitkselle kello 12.00 Piiroislouhia :ja luolaa tutkimaan. Tuleekohan Kamuttaja myös sinne luulen että se tulee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään kaikki joukolla voimalaitkselle kello 12.00 Piiroislouhia :ja luolaa tutkimaan. Tuleekohan Kamuttaja myös sinne luulen että se tulee.

        Totta kai tulee. Tai tulee ainakin astraaliosa. On nimittäin niin, niin kaikkialla, että Dogai Singh ja Paholaisen veljeskunta vapisevat Piiroislouhella.
        Temppuilu on hyvä lopettaa. Uusyrittäminen Kamutajan kanssa tuo tuskallista ohiampumista todellisen täsmällisen tarkoituksen kanssa. Jos tahtoo taitaa, on ulottava pelkästä laatikosta, niin ei siinä auta Singaporen tiikerikenraalikaan, jos vain ujuttaa leikiten louhet.
        Hyvää loppuelämänne päivää teille kaikille. Uutta alkua myös.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai tulee. Tai tulee ainakin astraaliosa. On nimittäin niin, niin kaikkialla, että Dogai Singh ja Paholaisen veljeskunta vapisevat Piiroislouhella.
        Temppuilu on hyvä lopettaa. Uusyrittäminen Kamutajan kanssa tuo tuskallista ohiampumista todellisen täsmällisen tarkoituksen kanssa. Jos tahtoo taitaa, on ulottava pelkästä laatikosta, niin ei siinä auta Singaporen tiikerikenraalikaan, jos vain ujuttaa leikiten louhet.
        Hyvää loppuelämänne päivää teille kaikille. Uutta alkua myös.

        Olinhan minä siellä ilman muuta, myrkkynuolikääpiöt grillasi juuri pyydystettyjä kyitä, maistuu paremmalta kuin sininen lenkki.
        Sinisessä on rasvaa 18 % ja keväisessä kyyssä 0;18 %.
        Täytyy ajatella linjoja, muuten ei luolaan sovi.


      • Anonyymi
        kamuttaja kirjoitti:

        Olinhan minä siellä ilman muuta, myrkkynuolikääpiöt grillasi juuri pyydystettyjä kyitä, maistuu paremmalta kuin sininen lenkki.
        Sinisessä on rasvaa 18 % ja keväisessä kyyssä 0;18 %.
        Täytyy ajatella linjoja, muuten ei luolaan sovi.

        Ihan oikeesti voiko kyykäärmettä syödä eikös se ole myrkyllinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan oikeesti voiko kyykäärmettä syödä eikös se ole myrkyllinen?

        Ei sitä ihminen voi syödä eikä mikään lintu eikä eläin muuten ne kuolisivat se on niin myrkyllinen.


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei saa jakaa väärää tietoa. Kyllä kamuttaja on sellainen tietäjä, että eräoppaaksikin hyvin kelpaisi.
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/06/22/kesakeittio-grillattua-kyyta

        Kyllä näin on, kyy on syötävä.
        Tuossa linkissä oli mäyrä mainittu.

        Mäyrän liha on hieman "väkevää" sellaisenaan, mutta puolet sianlihaan niin a vot kyllä menee hyvin.

        Olen tosiaan ollut aivan harrastuksena eräoppaana aikoinaan useiden vuosien aikana silloin tällöin.
        Se on ollut mukavaa vaihtelua työhön.
        Siellä huomasin, kuinka monet kaupunkilaiset ovat etääntyneet luonnosta.


      • Anonyymi
        kamuttaja kirjoitti:

        Kyllä näin on, kyy on syötävä.
        Tuossa linkissä oli mäyrä mainittu.

        Mäyrän liha on hieman "väkevää" sellaisenaan, mutta puolet sianlihaan niin a vot kyllä menee hyvin.

        Olen tosiaan ollut aivan harrastuksena eräoppaana aikoinaan useiden vuosien aikana silloin tällöin.
        Se on ollut mukavaa vaihtelua työhön.
        Siellä huomasin, kuinka monet kaupunkilaiset ovat etääntyneet luonnosta.

        Kerro joku esimerkki miten kun minä en usko kaupunkilaisena etääntyneeni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro joku esimerkki miten kun minä en usko kaupunkilaisena etääntyneeni.

        Isoista kaupungeista löytyy peruskouluun meneviä lapsia jotka eivät ole nähneet livenä lehmää laitumella. Siinä sinulle esimerkki. Onhan siellä kaupungeissa toki sinun kaltaisiasikin. Ei ole väitetty että kaikki erkaantuisivat.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kuvaako tuo laulu mielestäsi Lieksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvaako tuo laulu mielestäsi Lieksaa.

        Lieksaa kuvaava laulu on Ryysyranta.


      • Lieksa on Pielisen Helmi.


      • Anonyymi
        kamuttaja kirjoitti:

        Lieksa on Pielisen Helmi.

        Tuo oli niin naseva sanonta että annatko luvan käyttää sitä jossain julkisissa mainoksissa eli haluatko siihen tekijänoikeuksia vai onko vapaata riistaa.
        Matkailualan ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo oli niin naseva sanonta että annatko luvan käyttää sitä jossain julkisissa mainoksissa eli haluatko siihen tekijänoikeuksia vai onko vapaata riistaa.
        Matkailualan ihminen.

        Sanonta oli käytössä noin 20 - 30 vuotta sitten Lieksa käsittelevässä mainoksessa. Mainoksessa oli lisäksi muutakin, jonka jätän tässä kertomatta. Muistenette siitä kuitenkin sanan "kelmi", jolla ei tarkoitettu pahantekijää. Tiedän mainoksen lieksalaisen laatijan, joka on ollut jo kauan eläkkeellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo oli niin naseva sanonta että annatko luvan käyttää sitä jossain julkisissa mainoksissa eli haluatko siihen tekijänoikeuksia vai onko vapaata riistaa.
        Matkailualan ihminen.

        Ei minulla ole mitään oikeuksia siihen, joten käytä minun puolestani aivan vapaasti.


      • Anonyymi
        kamuttaja kirjoitti:

        Ei minulla ole mitään oikeuksia siihen, joten käytä minun puolestani aivan vapaasti.

        Tuskinpa lieksalaisella kyseisen mainoksen tekijälläkään on enää mitään vaatimuksia mainoksensa käytön suhteen. Mainoshan poistettiin päätien varrelta jo kauan sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskinpa lieksalaisella kyseisen mainoksen tekijälläkään on enää mitään vaatimuksia mainoksensa käytön suhteen. Mainoshan poistettiin päätien varrelta jo kauan sitten.

        Lähteville toivotettiin, Piä paikka mielessä, nähhään Pielisen pielessä. Tämä kyltti sai olla pidempään Surpeenvaaran seutuvilla kantatien varressa. Se kelemi taulu poistettiin aika nopeasti kun se herätti niin paljon pahennusta ja polemiikkia.

        Tätähhi jo on käsitelty ja sivuttu ainaskin yhessä ketjussa jos lienee muissahi.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/5823553/leppee-jo-kelemi-eessas-on-pielisen-helemi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähteville toivotettiin, Piä paikka mielessä, nähhään Pielisen pielessä. Tämä kyltti sai olla pidempään Surpeenvaaran seutuvilla kantatien varressa. Se kelemi taulu poistettiin aika nopeasti kun se herätti niin paljon pahennusta ja polemiikkia.

        Tätähhi jo on käsitelty ja sivuttu ainaskin yhessä ketjussa jos lienee muissahi.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/5823553/leppee-jo-kelemi-eessas-on-pielisen-helemi

        Tehtaassa reilut kymmenen vuotta sitten ja äimän huolimatta siitä että neuvottelut kestää niin komu ja pienet lapset kotiin hissanmaik


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehtaassa reilut kymmenen vuotta sitten ja äimän huolimatta siitä että neuvottelut kestää niin komu ja pienet lapset kotiin hissanmaik

        Hissa on herännyt kesähorroksesta ja aktivoituu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hissa on herännyt kesähorroksesta ja aktivoituu.

        Hissalla on selkeä himo / addiktio /riippuvuus, ymmärtää historiaa.

        Ja jos hissaa yhtään lohdutta, niin nyt paljastan Kamuttajan sukutaustan aivan artistisen komiikan cartoon tarkkuudella.

        Kamuttaja polveutuu suoraan Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheimin suvusta. Suolaa pahat, rikkaa rikkaat, ja on nopeampi edelleen, kuin salama tai elohopea;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hissalla on selkeä himo / addiktio /riippuvuus, ymmärtää historiaa.

        Ja jos hissaa yhtään lohdutta, niin nyt paljastan Kamuttajan sukutaustan aivan artistisen komiikan cartoon tarkkuudella.

        Kamuttaja polveutuu suoraan Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheimin suvusta. Suolaa pahat, rikkaa rikkaat, ja on nopeampi edelleen, kuin salama tai elohopea;)

        Aivan uskomattoman kauan kesti henkilökohtainen riippumattomuus. Tietotekniikan kiemurat eivät liene kellekään helppoja. Uskomatonta; minä sain salasanani palautettua.

        Salasanat ne vaan saaresta saareen kulkevat, vesiemme kautta. Kuin kulmien kautta etsien reunoilta kaikilta, suorastaan ajatuksen kultamunia, ruttoon kuolemattomia rapuja;). Myrsky Päiviökin tuossa sotki metsää osin.

        No, nyt olen saaressa. Kaikki hyvin.

        Loppukevennys.

        https://www.youtube.com/watch?v=9rGeaKcHD68

        PS. Hissalle vanhan ketjun nostosta pitäisi melkein harkita palstan pronssista nostomerkkiä?


      • Anonyymi
        Nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Aivan uskomattoman kauan kesti henkilökohtainen riippumattomuus. Tietotekniikan kiemurat eivät liene kellekään helppoja. Uskomatonta; minä sain salasanani palautettua.

        Salasanat ne vaan saaresta saareen kulkevat, vesiemme kautta. Kuin kulmien kautta etsien reunoilta kaikilta, suorastaan ajatuksen kultamunia, ruttoon kuolemattomia rapuja;). Myrsky Päiviökin tuossa sotki metsää osin.

        No, nyt olen saaressa. Kaikki hyvin.

        Loppukevennys.

        https://www.youtube.com/watch?v=9rGeaKcHD68

        PS. Hissalle vanhan ketjun nostosta pitäisi melkein harkita palstan pronssista nostomerkkiä?

        Jo vain, sillä hissa kuuluu muutenkin nostomiehiin....ei ikänsä tai ruumiillisen kuntonsa perusteella, vaan muiden ominaisuuksiensa. Noin niin kuin armeijan tyyliin luokitellen.


    • Ei Hissa tyhmä ole, muuten vain kumma.

      • Anonyymi

        Tulkinnallinen asia, eli riippuu siitä keneen tai mihin verrataan!
        Hyvällä tuurilla hissa saattaa olla lähes sian tasoa "ei tyhmyydeltään"


    • Anonyymi

      hissa ja kamuttaja on kaksi salaperäistä haamua

    • Kadut eivät vähene, samassa suhteessa, kuin vanhat. Valot, välkyt leikkivät leluillaan.
      En ole kirjautuneena kovin usein, nykyisin.

      Anonyyminä olen pelkkä rakki, onneksi sitä hyvin harvoin. Vain sihtijuoman vaikutuksen alaisena. Edellinen on vahvaa itsekritiikkiä. Hitusen siinä on huumorin pilkettä silmäkulmassa, niin kuin tervejärkisellä olisi syytä olla. Epäilijöitä, ja vasta ajatuksiinsa heränneitä, on useita.
      Itse luokittelen tuntoni kolmen vartin skeptikoksi. En usko tuutin täydeltä yhtään mitään. Läheisimmät tietävät, ja tuntevat todelliset tunteeni.

      Ihmisen on mielestäni hyvä olla luova, ja ajatteleva. Aika, ja aikuistuminen hävittävät yllättävän paljon tervejärkisyyttä. Syntisiä jollakin asteikolla, olemme kaikki. Itsensä kanssa yleensä elää paremmin, kun katsoo peiliin.
      Kuitenkin, peiliin ei kannata tuijottaa liika. Näin kesäaikaan riittää, kun suoritat saunan jälkeen punkkitarkastuksen. Jos sinulla on rakkain, anna hänen suorittaa. Peili antaa itsellesi, vain peilikuvan. Peilatkaa terveesti, olkaa läsnä ulkopuolisen maailman kanssa.

      Hyvä on tiedostaa, että tämänkaltaisilta palstoilta on helppoa häipyä!
      Pienisieluisia ärsyttää, jos ei pysty nimeämään mielelleen tiettyjä palstavahvoja. Olkaa huoletta. Vaikka olisin sudoku maailmanmestari, tai Albertin kaavoja arvioiva korjaaja, en heti ole julkitumassa sitä tuomassa. Ei mieleni kapsahda ensimmäisenä proteiinisynteesi.

      Moni ei jaksa välittää. Välin pitäminen tuntuu välittämistä helpommalta. Eihän ole mitään väliä, jos ei silloin tällöin saa väliä. Varsinkin näin korona aikaan sillä on suurta väliä.

      Jatkakaa. Olkaatte toisillenne.

    • Anonyymi

      Kamuttajan syvään uponneita jalanjälikä on vielä muutama näkyvissä Leipäsuolla. Kun oli niin vetelä suo ja isokenkäinen mies. Niitä voisi käydä katsomassa ja vaikka valaa muistoksi kipsivaloksen kaapin päälle jälkipolvia ajatellen.

      • Anonyymi

        Missä ihmeessä se leipäsuo on Jamalissako vai Egyptinkorvessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä ihmeessä se leipäsuo on Jamalissako vai Egyptinkorvessa?

        Eikä kartalta löyvy Piiroislouhi-nimmekää. Kaik on männy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä kartalta löyvy Piiroislouhi-nimmekää. Kaik on männy.

        Kumpihin löytyy vaan ei kartosta.


      • Anonyymi

        Valitan. Karttalinkki ei toiminutkaan toivomallani tavalla.


      • Leipäsuolta löytyy -paitsi kamuttajan syvään uponneita kengänjälkiä- myös yhä vieläkin nähtävillä oleva, neljättä metriä syvä kuoppa todisteena kokonaisen kamuttajan uppoamisesta! Nyt jo edesmennyt taiteilija Martti Innanen sattui öisillä, salaperäisillä inspiraation etsintä -vaelluksillaan paikalle, uskoi kohdanneensa rengin haamun nousevan suosta mättämään turvetta seipäille, pakeni kauhuissaan paikalta, mutta sittemmin järkytyksestä toivuttuaan ikuisti tapahtuman tauluunsa. https://urly.fi/3sXO
        Myöhemmin, tuon samaisen kohtaamisen ansiosta, hän sanoitti laulunsa "Hikiänkoski kuohuu" https://www.youtube.com/watch?v=yqoULjhc_a8
        Alkujaan se kuitenkin oli "Lieksassa koski kuohuu" mutta vielä vuosien jälkeen tuo hirvittävä kokemus aiheutti herkkäsieluiselle taitelijalle sen verran ikäviä oireita ettei hän halunnut sitä muistella edes laulun nimessä! Voin todistaa tämän kaiken olevan uskomatonta mutta totta, sillä Martti-setä kertoi sen minulle henkilökohtaisesti! Vain muutaman tunnin yöunen jälkeen olen kuitenkin niin väsynyt että jotain pientä mutta merkityksetöntä epämääräisyyttä saattaa tarkkaan lukien kirjoituksestani löytyä.


      • Anonyymi
        sus kirjoitti:

        Leipäsuolta löytyy -paitsi kamuttajan syvään uponneita kengänjälkiä- myös yhä vieläkin nähtävillä oleva, neljättä metriä syvä kuoppa todisteena kokonaisen kamuttajan uppoamisesta! Nyt jo edesmennyt taiteilija Martti Innanen sattui öisillä, salaperäisillä inspiraation etsintä -vaelluksillaan paikalle, uskoi kohdanneensa rengin haamun nousevan suosta mättämään turvetta seipäille, pakeni kauhuissaan paikalta, mutta sittemmin järkytyksestä toivuttuaan ikuisti tapahtuman tauluunsa. https://urly.fi/3sXO
        Myöhemmin, tuon samaisen kohtaamisen ansiosta, hän sanoitti laulunsa "Hikiänkoski kuohuu" https://www.youtube.com/watch?v=yqoULjhc_a8
        Alkujaan se kuitenkin oli "Lieksassa koski kuohuu" mutta vielä vuosien jälkeen tuo hirvittävä kokemus aiheutti herkkäsieluiselle taitelijalle sen verran ikäviä oireita ettei hän halunnut sitä muistella edes laulun nimessä! Voin todistaa tämän kaiken olevan uskomatonta mutta totta, sillä Martti-setä kertoi sen minulle henkilökohtaisesti! Vain muutaman tunnin yöunen jälkeen olen kuitenkin niin väsynyt että jotain pientä mutta merkityksetöntä epämääräisyyttä saattaa tarkkaan lukien kirjoituksestani löytyä.

        Siis onko tuo tottaa mitä kirjoitit, nyt en tiedä mihin uskoa. Olen aivan ymmällä.


    Ketjusta on poistettu 37 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5208
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3387
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1522
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1373
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      749
    Aihe