Vaahto teessä

sitävaan

Miksi, jos veden lämmittää mikrossa ja tekee siihen teen, juomaan ilmestyy vaahtoa?

1 kommenttia

Vastaukset

  • Tähän on vastattu osoitteessa: https://cooking.stackexchange.com/questions/22262/what-is-the-white-foam-that-builds-up-when-i-make-tea

    Eli siis periaatteessa mikrossa niitä kuplia ei välttämättä pääse syntymään, (vai johtuuko se sitten siitä kupista), mutta kun laitat teepussin, niin sitten niitä tulee ja paljon, joten syntyy vaahtoa.

    Joskushan oli sellaista legendaa, että kun mikrossa keitettyyn veteen laittaa sokeria tai vaikka vain lusikankin, niin se saattaa räjähtää! Tiedä sitten siitä, jotain että se vasta sitten pääsee kunnolla kiehumaan, niin se sama siinä on taustalla eli juurikin nämä "nucleation point":it.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.