Pitäisikö luottaa virkamiehiin vai/ja poliitikkoihin?

Anonyymi

Johannes Runeberg neuvoo kaupunginjohtajaa Hangon lehdessä, että kannattaisi kuunnella kaupunkilaisia. Uusia kaupunkilaisia muuttaa niemelle joka vuosi muutama sata ja vanhoja poistuu. Saldo on sata-kaksisataa negatiivinen ollut jo monta vuotta. Kannattaisi kuunnella asiakkaita, siis hankolaisia veronmaksajia, miksi muuttaa pois tai mikä saa harkitsemaan muuttoa.

Kaupunginjohtaja oli omassa myllykirjeessään joillekin Ympäristölautakunnan jäsenille ohjeistanut, että Rolle on pahis ja rr:lle pitäisi antaa poikkeuslupa. Hotellia tarvitaan. Pitää tehdä kaupungin parhaaksi. Kaupunginjohtaja on oikeassa: hotellia tarvitaan. Ympäristölautakunta päätti kaupunginjohtajan toiveen mukaisesti kaupungin parhaaksi: ei antanut poikkeuslupaa rakentaa kaksiokerrostaloa.

Runeberg ottaa esille kaupunginjohtajan ukaasin, että pitää luottaa virkamiehiin. Kuinka voi luottaa ei-hankolaisiin virkamiehiin joiden oma pesä on Raaseporissa? Kuinka voi luottaa virkamiehiin, jotka ovat mielipideasiassa aina toista mieltä kuin suuri osa kaupunkilaisista? Kuinka voi luottaa virkamiehiin, jotka ajavat päätöksiä, jotka osoittautuvat hallinto-oikeudessa lainvastaisiksi?

Runeberg perustelee, että jos luotetaan vain virkamiehiin, niin silloin nakerretaan poliitikkojen vastuuta. Kysyn: mitä vastuuta? Otetaan esimerkki. Maccarin ajojahdissa tietyt poliitikot halusivat edelleen valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, toiset ei. Lopputulos tiedetään ja tapaus viivästyi pari vuotta. Onko niin, että nämä, jotka päättivät valittaa edelleen ovat vastuussa niistä kustannuksista, joita syntyi? Koko saldo on kokoluokkaa 450.000 euroa. Pitääkö se jakaa ajojahtiin osallistujille? Onko se poliitikon vastuu? Entä, jos poliitikko on vain äänestänyt sopulina puoluepomon ohjeiden mukaan? Onko puoluepomon vastuu suurempi kuin ryhmäpäätökseen sitoutuneen sopulin, eritoten, jos on eri mieltä asiasta? Entä virkamies, joka esitteli alunperin Perusturvalautakunnassa asian ja siten aloitti ajojahdin? Millä tavalla hän on vastuullinen? Miten 450.000 jaetaan? Kuka maksaa? Vastaus: veronmaksaja. Se siitä vastuusta!

Toinen esimerkki. Tehtaanniemen asuinkerrostalot ovat tulppana Hangon turismin kehittämiselle. Todiste: Hankolaisten tarkkaan miettimä kaava on varannut paikan hotelli tai asuntohotellikäyttöön. Kumpaakaan siellä ei ole. On yksityisasuntoja, joita sellaisena myös käytetään. Mikä on virkamiesten ja poliitikkojen vastuu tässä turismin kehittämisen jarruttamisessa? Miten se vastuu toteutuu? Pitäisikö tässä asiassa luottaa virkamiehiin ja/vai poliitikkoihin vai ei kumpaakaan?

Tulos tai ulos toteutuu politiikassa vain harvoin harvoin, hyvin harvoin. Onko se munattomuutta?
Vaalitulokset kertovat paljon. Rinne lupasi hankolaisille sähköradan. Tämän takia RINNE, ei SDP, sai hankolaisilta 43% enemmän ääniä kuin viime vaaleissa. SDP sai hankolailta vain 1,6% enemmän ääniä. Vaalitulos osoittaa, että juurikin suuret lupaukset saavat ihmiset rähmälleen. Herää kysymys, kuka ja mitä on luvattu Tehtaanniemen ja Maccarin tapauksissa, kun jotkut poliitikot ja jotkut virkamiehet ovat rähmällään?

Toinen mielenkiintoinen tulos vaaleissa on se, että SDP:tä suurempi menestyjä Hangossa oli Liike Nyt. Heillä kasvu 2,5% oli SDP:tä suurempi! Tämä osoittaa sitä kehitystä, jossa puoluepolitiikkaan luottamattomat panostavat riippumattomiin päättäjiin. Se vahvistaa demokratiaa. Riippumattomilla on suuri potentiaali, koska tutkimusten mukaan vain noin 10% suomalaisista luottaa poliitikkoihin, siis 90% ei luota! Poliitikoilla riittää puhetta, mutta teot puuttuvat. Puhe saa ihmiset rähmälleen, Sen osoitti Rinne omalla retoriikallaan. Poliittinen retoriikka on suomeksi valehtelua. Entä poliitikkojen vastuu? Mitä Rinteelle tapahtuu, jos sähkörataa ei tule? Ehkä hän toimittaa kaupungintalolle lopulta sellaisen, millä isät leikkivät lapsien kanssa, jos ei muuta. Kuinka voi muistaa kaikki lupaukset vai unohtuvatko ne samalla, kun perävalot katoavat illan pimeyteen?

24

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      mitä tapahtuu Nousiaiselle jos Rinteen lupaama sähkörata ei toteudu? hän lupasi julkisesti erota sosiaalidemokraattisesta puolueesta jos ratahanke ei toteudu eli nähtäväksi jää onko poliitikkojen puheilla ja lupauksilla katetta 2 vuoden päästä on kunnallisvaalit ja silloin on varmasti jo tiedossa miten ratahanke edistyy vai onko se torpattu.

    • Anonyymi

      Siinä varsinainen neuvoja! Kommunisti joka aiheutti kaupungille miljoonia ylimääräisiä kustannuksia kun vapaasataman laituria rakennettiin. Runebergin neuvot menee yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Kuuluu varmaan kalastajan porukkaan, joka haluaa tehdä Hangosta kalastajakylän missä ei asu muut kun tämän porukan kaverit.

      • Anonyymi

        Olet asenteellisesti väärässä. Runebergin kirjoituksesta paistoi nimenomaan suuri huoli siitä, että Hanko kuihtuu ja pitäisi kuunnella ja kunnioittaa hankolaisia, ettei tämä kylä kutistu kalastajakyläksi. Huom! Pimeät ikkunat eivät ole elämää!


    • Anonyymi

      Kyllä nyt on niin, että saamme olla onnellisia ettei Tulliniemeä tuhottu kokonaan, kun Vapaasatama rakennettiin. Kukaan ei voi olla noin tyhmä, että laukoo miljoonista tässä kohtaa mitään! Onpa nähty sellaisiakin suunnitelmia, missä Tulliniemen halkaisisi etelä-pohjoissuunnassa kanaali!!?,?mM?m! Mitä hullua suunnittelua! On myös nähty Länsisataman laajennussuunnitelma-luonnoksia, että se laajentuisi kiinni Gunnarsinrantaan ja aina Luotsiasemalle asti, peittäen alleen kaikki rannat siltä väliltä!

      Kiitos että Tulliniemestä on säilytetty edes pala luontoa myös jälkipolville!! Kiitos silloisille puihin kiinnittyjille! Hangosta kun löytyisi järkevämpiäkin paikkoja autojen säilytykseen, kuten nykyään löytyy jopa tyhjänä autokenttiä Orionin ja Fermionin vieressäkin.

      • Anonyymi

        Nämät satamahullut, joista kerroit on suurin tyhmäryhmä, joilla ei ole mitään käsitystä investointien kannattavuudesta ja kohtuudesta. Koko Hanko ja hankolaiset ovat saanut kärsiä heidän visioistaan. He kelluvat oman kehunsa vaahtokylvyssä vailla realismin kajoa. Keisarit ilman vaatteita.

        Väki vähenee kaupungissa. Suurin kiitos siitä kuuluu näille satamahulluille. Sen voi tutkiva historiankirjoitus joskus 2050 paljastaa kirjassaan "Hangon nousu ja tuho, miksi Hangosta tuli mitä tuli?"


      • Anonyymi

        Et taida edes tietää mitä kommunisti sai aikaan. Mitä tarkoitat "silloisille puhin kiinnitetyille", mitään sellaista ei ole koskaan tapahtunut. He toimivat ihan eri tavalla. Kun puhut kanavasta läpi Tulliniemen niin sehän oli ikivanha suunnitelma, jonka tarkoitus oli päästä veneelle suoraan läpi Hankoniemen eikä enää tarvitsisi kiertää niemeä. Ne suunnitelmat taisit nähdä jossain museossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et taida edes tietää mitä kommunisti sai aikaan. Mitä tarkoitat "silloisille puhin kiinnitetyille", mitään sellaista ei ole koskaan tapahtunut. He toimivat ihan eri tavalla. Kun puhut kanavasta läpi Tulliniemen niin sehän oli ikivanha suunnitelma, jonka tarkoitus oli päästä veneelle suoraan läpi Hankoniemen eikä enää tarvitsisi kiertää niemeä. Ne suunnitelmat taisit nähdä jossain museossa.

        Taidatte muistella niitä aikoja, kun satamahullut rakensivat Railshipin varalaituria ja sitä varten piti räjäytellä luotoja ja sen ajan vihreät menivät estämään töitä. Satamahullujen taloustietojen tasoa kuvasi tuolloin kaupunginhallituksen jäsenen lausunto, että "investointi ei tule maksamaan hankolaisille mitään, siihen otetaan lainaa". Samaa mantraa, C-kasettia on varmaan soitettu siitä lähtien, päätellen siitä, että kaupungin lainakanta per capita on maan top tenissä, 60 miljoonaa euroa ja samalla satamakenttää on raivattu merestä, laitureita rakennettu.

        "Ei tule maksamaan kaupunkilaisille mitään". Miksi sitten rahat on loppu, eikä saada rakennettua edes peruspalveluja kuten uimahallia? Miksi veroäyri on 21,75, helvetin korkea?
        Ei maksa kaupunkilaisille mitään? Huonoja investointeja, kun eivät ole kyenneet maksamaan lainoja pois vaan on koko ajan otettu lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et taida edes tietää mitä kommunisti sai aikaan. Mitä tarkoitat "silloisille puhin kiinnitetyille", mitään sellaista ei ole koskaan tapahtunut. He toimivat ihan eri tavalla. Kun puhut kanavasta läpi Tulliniemen niin sehän oli ikivanha suunnitelma, jonka tarkoitus oli päästä veneelle suoraan läpi Hankoniemen eikä enää tarvitsisi kiertää niemeä. Ne suunnitelmat taisit nähdä jossain museossa.

        Kyllä suunnitelmaluonnoksia oli lautakunnassa asti.


      • Anonyymi

        Hangossa on kolme gruppoa. Kysymys kuuluu, oletko satamahullu, tehtaanniemen kumartaja vai viisas kehittäjä?


    • Anonyymi

      Poliittiset virkanimitykset ovat hukkakauraa. Hangon kaupunginjohtajana on rkp-läinen ja perusturvajohtajana demari. Onko muita avuja??? Kitkerää keittoa ovat ainakin osanneet keittää. Valitaan seuraavalla kerralla PÄTEVIÄ riippumattomia.

      Kokemus kunnallisesta päätöksenteosta ei ole valintakriteerinä positiivinen vaan negatiivinen asia. Raasepori valitsi vastikään kehitysjohtaksi kunnallispolitiikassa kokemattoman, mutta kyvykkään ihmisen. Siinä esimerkki rohkeasta ja oikeasta suunnasta.

      Virkamiehiä on aivan liikaa, varsinkin poliittisin perustein palkattuja!

    • Anonyymi

      Runeberg ei ole oikea neuvonantaja - ei kenellekään. (Ellei oteta huomioon se elämäntyö "folkutbildare" eräässä vasemmistoorganisaatiossa). Se todellinen teko, mitä veronmaksajat aina tulevat muistamaan Hangossa on ylimääräinen lasku 10 milj. FIM. Jostain syistän hän harvoin mainitse tämän todellisen tapahtuman (Liittyi Ulkosataman laajennukseen -89/90 luvuilla). Lisäksi hän poltti veromaksajien rahoja (ja paljon), summa en enää muista, haalimalla tänne Tanskasta kalastusalus joka piti näyttää ammattikalastijille miten saadaan kampela. Saalis jäi köyhäksi (mutta todennäköisesti herroilla oli hauskaa). Ja muitakin riitoja on kylvetty matkan aikana.

      • Anonyymi

        Tuo lasku 10 milj.FIM on peanuts, nykyrahassa 1,6 milj. euroa. Eihän se ole kuin puolet Kadermonkadun jatkeen "sukellusveneestä", jota vielä rakennetaan yli vuosi.


    • Anonyymi

      Nyt unohdetaan, että rahan arvo ei ole enää sama. Kahvikuppi maksoi 1960-luvulla noin 1-2markkaa, nyt se on 1-2€uroa! Eli 10 miljoonaa markkaa silloin vastaa nykyistä 10 milkkiä euroina, eli aikamoinen investointi!

      • Anonyymi

        Ehei ole aikamoinen investointi. Satamaan laitetaan kympin investointeja joka toinen vuosi. Eikös Länsi-Sataman laajennus maksa 27 miljoonaa, kolme pelimerkkiä? Sekään ei ole pois hankolaisten kukkaroista. Runebergin kymppi, yksi pelimerkki ei myöskään ollut pois hankolaisten kukkaroista. Se oli satamainvestointi. Satamainvestoinnit eivät maksa kaupunkilaisille mitään. Niitä voidaan aina tehdä ja niihin on aina rahaa. Nyt satamahullut ovat ottaneet maksamatonta lainaa investointeihinsa 60 milkkiä. Se on eri kassasta. Samalla satamahullujen logiikalla siihen velkataakkaan ei saa vedota, jos evätään uimahallirahat 8 - 10 miljoonaa. Se on vain yksi pelimerkki. Ehei!

        Tarkennetaan vielä satamahullujen investointien hyvyyttä. On itsestään selvää, että vain hullu ottaa lainaa kulutukseen. right? Siis Hangon lainoja ei ole otettu kulutukseen vaan investointeihin. Hangossa on 90% investoinneista olleet satamaan. Lainataakka on vain kasvanut, mikä tarkoittaa sitä, että investoinnit eivät ole maksaneet itseään takaisin. Jos satamaan ei olisi investointu ollenkaan, tilanne voisi olla jopa parempi hankolaisten osalta. Ajatella!

        Sama koskee Tehtaanniemen investointeja. Mitä hyötyä niistä on ollut hankolaisille? rr:n miehet ovat tienanneet, mutta mitä hyötyä investoinneista on ollut hankolaisille? Hankolaisten menot on olleet suuremmat kuin tulot, Lisäksi huoli, murhe ja mielipaha. Ja luontoarvo! Investointien toteuttamistapa on myös asettanut puomin Hangon turismin kehitykselle, kun "hotellitoiminta" on muutettu hankemiehille paljon rahakkaammaksi ansaintamuodoksi. Tehtaanniemelle kumartajat olisivat vielä antamassa yhden kerrostalon verran lisää ansaintamahdollisuuksia puomimiehille. Se on vähintään yhtä pöhköä kuin runebergin pelimerkki vuonna yksi ja kaksi!!!

        Asiat eivät aina ole sitä, miltä ne näyttävät tai niiden väitetään olevan!!!

        mitäköhän turta tähän sanoisi...


      • Anonyymi

        turta komppaa..


    • Anonyymi

      Samat surkeat jannut kirjoittelee täällä päivät pitkät kun ei ole muuta tekemistä. Sääliksi käy. Toivon mukaan löytävät joskus tekemistä mitä edesauttaa omaa henkistä hyvinvointia.

      • Anonyymi

        Sinäkin anonyymi voisit käydä välillä lenkillä niin ajatuksiin tulisi lisää sisältöä. Ei tunnu olevan painavaa sanottavaa. Enemmän sisältöä, please. Katso peiliin ja arvioi, miten elämäsi on tähän asti onnistunut.


    • Anonyymi

      Eikö Drottningbergetin tontteja voi jo myydä, mikä jarruttaa? Kuningatarvuoren tontit on jo kaavoitettu valmiiksi, kunnallistekniikkakin rakennutettu jo.
      Hei haloo, nyt tontteja markkinoimaan, älkää enää kaavoitelko uudelleen vaikka olisi tilaustyö vaan tämän kaavan mukaan nyt tonttia huutokauppaan vaan! Hangon kassaan tarvitaan nyt rahaa! Sijoittakaa nämä varat sitten Hankolaisten hyvään, ehkei uimahalliin mutta edes katuihin!

    • Anonyymi

      Anonyymi
      23.4.2019 22:19 Kaupungilla, ja silloiset poliittiset päättäjillä, olisi takuulla ollut parempaa käyttöä 10 milj FIM:ille. Esim. jokunen koulurakennus olisi saneerattu sillä rahalla aika hyvin.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Laskekaa satamainvestoinnit yhteen kymmenen vuoden ajalta! Lapsilla ei ole koulussa lautaa tehdä linunpönttöjä puukässäreissä. Satamahullujen kassa on vienyt nekin rahat, vaikka invstointien ei pitänyt vaikuttaa hankolaisten olemiseen. Sitten riidellään Sandellin lupaamasta 50 eurosta. Hän ylitti valtuutensa. Se on selvä. Eikä ollut eka kerta. Viime vuoden puomijuttu onneksi ehdittiin välttämään, vaikka se yritettiin viedä läpi kiireellä. Hangossa on tapana tuoda asioita kiireellä esittelyyn, kun halutaan ne toteutettavaksi salamyhkään. Kavander on hoitanut jo parikin juttua sillä tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Laskekaa satamainvestoinnit yhteen kymmenen vuoden ajalta! Lapsilla ei ole koulussa lautaa tehdä linunpönttöjä puukässäreissä. Satamahullujen kassa on vienyt nekin rahat, vaikka invstointien ei pitänyt vaikuttaa hankolaisten olemiseen. Sitten riidellään Sandellin lupaamasta 50 eurosta. Hän ylitti valtuutensa. Se on selvä. Eikä ollut eka kerta. Viime vuoden puomijuttu onneksi ehdittiin välttämään, vaikka se yritettiin viedä läpi kiireellä. Hangossa on tapana tuoda asioita kiireellä esittelyyn, kun halutaan ne toteutettavaksi salamyhkään. Kavander on hoitanut jo parikin juttua sillä tavalla.

        10 milj fim,illä olisi varmasti riittänyt rahaa ostaa linnunpönttölautaa niin että olisi vieläkin löytynyt varastosta. 30 vuotta tapahtuman jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Laskekaa satamainvestoinnit yhteen kymmenen vuoden ajalta! Lapsilla ei ole koulussa lautaa tehdä linunpönttöjä puukässäreissä. Satamahullujen kassa on vienyt nekin rahat, vaikka invstointien ei pitänyt vaikuttaa hankolaisten olemiseen. Sitten riidellään Sandellin lupaamasta 50 eurosta. Hän ylitti valtuutensa. Se on selvä. Eikä ollut eka kerta. Viime vuoden puomijuttu onneksi ehdittiin välttämään, vaikka se yritettiin viedä läpi kiireellä. Hangossa on tapana tuoda asioita kiireellä esittelyyn, kun halutaan ne toteutettavaksi salamyhkään. Kavander on hoitanut jo parikin juttua sillä tavalla.

        Taitaa tulla jotain salaista ja kiireellistä ensi maanantain hallituksen kokoukseen, kun ei olla vieläkään torstaina uskallettu julkaista esityslistaa. Esittelijä pimittää tietoja!!! Lisää avoimmuutta perkele!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa tulla jotain salaista ja kiireellistä ensi maanantain hallituksen kokoukseen, kun ei olla vieläkään torstaina uskallettu julkaista esityslistaa. Esittelijä pimittää tietoja!!! Lisää avoimmuutta perkele!

        Ote kaupungin hallinnon johtosäännöstä:
        "6 §
        Kaupungin viestintä
        Kaupunginhallitus johtaa kaupungin viestintää ja tiedottamista kaupungin toiminnasta. Kaupunginhallitus hyväksyy yleiset ohjeet viestinnän ja tiedottamisen periaatteista sekä nimeää viestinnästä vastaavat viranhaltijat.

        Toimielimet luovat omalla toimialallaan edellytykset läpinäkyvälle toiminnalle asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa.

        Kaupunginhallitus, lautakunnat, kaupunginjohtaja sekä toimialojen johtavat viranhaltijat huolehtivat, että kaupungin asukkaat ja palvelujen käyttäjät saavat riittävästi tietoja valmisteltavina olevista yleisesti merkittävistä asioista ja voivat osallistua ja vaikuttaa näiden asioiden valmisteluun. Viestinnässä käytetään selkeää ja ymmärrettävää kieltä ja
        otetaan huomioon kaupungin eri asukasryhmien tarpeet."

        Edellä esitetyn perusteella, kyllä esityslistat pitää olla kaupunkilaisten tiedossa hyvissä ajoin.


    • Anonyymi

      Enpä tiedä tuosta mutta, kaupunginhallituksen esityslista on tullut aina ennenkin vasta perjantaina nettiin 🤪😁 ja silloinkin vasta puoliltapäivin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3518
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      192
      1621
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1307
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1182
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      835
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      799
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      50
      793
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe