Katolilaiset kääntyvät joukolla protestanteiksi

Anonyymi

Tämä näkyy erityisesti latinalaisessa Amerikassa kuten YLE:n uusi juttu sen hyvin kuvaa
https://yle.fi/uutiset/3-10743004

Uutisesta poimittua:

"Joissakin Keski-Amerikan maissa helluntailaisuus on jo lähellä nousta suurimmaksi kirkkokunnaksi. Kaikkein lähimpänä se on Hondurasissa, jossa katolista ja helluntailaista uskoa tunnustavien ero lasketaan enää prosenttiyksiköissä"

"Brasiliassa on yli 120 miljoonaa katolilaista, ja siten se on yhä maailman katolisin maa. Viime vuosikymmenten aikana jäsenmäärä on kuitenkin kutistunut niin, että Vatikaania näyttää selvästi hermostuttavan."

"35-vuotias Marluce Barbosa Souza on siinä mielessä tyypillinen uushelluntailaisen seurakunnan jäsen, että on saanut katolisen kasvatuksen ja kääntynyt protestantiksi aikuisiällä."

"Kun vielä 1970-luvulla katolilaisten osuus oli yli 90 prosenttia väestöstä, nyt enää noin 60 prosenttia brasilialaisista on katolilaisia. Samalla protestanttien osuus on kasvanut noin neljännekseen väestöstä.
Brasilian toiseksi suurimmassa kaupungissa Rio de Janeirossa muutos on ollut vieläkin voimakkaampaa. Koko osavaltiossa enää alle puolet asukkaista on katolilaisia.
Rio de Janeirossa pormestariksi äänestettiin vuonna 2016 helluntailais-karismaattisen Universal do Reino de Deus -kirkon piispa Marcelo Crivella"

Ei ihme. Ulkokultaisesta ja mahtipohtisesta kirkosta halutaan siirtyä aitoon henkilökohtaiseen Vapahtajan kohtaamiseen.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja katolinen kirkko yrittää padota virtaa tuomalla kirkkoon protestanttilähtöistä karismaattisuutta että saisi pitää viimeisetkin jäsenensä

    • Itse käännyn kyllä Jumalan valtakunnan liittoon johon Jeesus Kristus meitä patisti kääntymään opeillaan.
      Maailmalliset lahkoilu seurakunnat erikseen jotka maalailevat jumalan kuvia seinille , mässäilevät rahoillaan ja vielä kaikenlisäksi jättävät ihmiset tielle kyyhöttämään muka pelastuneina.

      Jeesus on ainoa ja kristinuskoa hän ei perustanut vaan sen teki joku toinen.

    • Anonyymi

      Anteeksipyyntö Jumalalta

      Olen Jumalalle anteeksipyynnön velkaa kaikesta mitä sain mutta mistä en iloinnut, siitä mitä Hän minulle antoi ja mitä en vastaanottanut.

      Ja siitä, mitä Hän minulta pyysi enkä Hänelle antanut. Ennen kaikkea tahdon itkeä Hänen sylissään kaikkia päiviä, joina en elänyt vaan vain elelin.

      Minun pitää pyytää anteeksi niitä kertoja, jolloin jätin sanomatta ”rakastan sinua”, halauksista jotka pidätin, ovista jotka suljin, puhelinsoitoista joihin en vastannut, silmistä joihin en katsonut ja rukouksista joihin en huuliani avannut…

      Lopuksi, jos olet löytänyt ihmisen joka välittää sinusta, ymmärtää sinua, rakastaa sinua, pidä hänestä kiinni, vaikka hän olisi maailman toisessa ääressä. Riittää, että löysit hänet…

      Et pääse osalliseksi elämästä montaa kertaa. Ja muista kiittää lahjoista, vaikka et koskaan avaisikaan niitä…

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ovatkos nämä nyt niitä ns.karismaattisia seurakuntakuntia? No eipä ihmetytä, jos kääntyvät: kummassakin katolisessa kirkossa ihanteena kun saattavat olla mm. askeettinen elämäntapa, eikä riitä, että sanoo uskovansa, se täytyy myös näkyä näkyä teoissa. Joissakin protestanttisissa "karismaattisissa" piireissä Jumala on kuin joulupukki, jolta rukoillaan suuria rahoja ja omaisuuksia, Cadillaceja, kultaa ja kiiltoa elämään. Ja kun riittää, että sanoo uskovansa (ilmeisesti pelastukseen? Jumalaan?), niin mitäs tuota sitten itseään hyvillä teoilla vaivaamaan, kun taivaaseen pääsee kuitenkin. Tuollainen se on ihmisen luonto. Miettii entinen luterilainen. Enkä tosin ole roomalais-katolilainen.

    • Anonyymi

      Helluntailaisuus ei ole mikään yhteneväinen uskonsuunta, vaan siihen lasketaan kaikenlaiset villit, klassisen kristinuskon kirkkojen ulkopuoleiset, tietynlaisesti toimivat yksittäiset "seurakunnat".

      Helluntailaiset kyllä väittävät nämä kaikki puljut omikseen, mutta annas jos esim. Afrikassa joku helluntaiseurakunta polttaa elävältä jonkun noidaksi nimeämänsä naisparan, hellarit heti kiistävät, että kyseessä olisi ollut "oikea helluntaiseurakunta". Hyöty otetaan, mutta rikoksista ei vastata.

      Helluntailaisuus perustuu tuhansiin valheisiin ja takinkääntöihin, siten kuin ne ovat hyödyksi heidän uskonnolliselle liiketoiminnalleen. Eivät he ole mitään aitoja protestantteja edes.

      Hellarit myös ottavat kunnian kaikista nk. vapaistasuunnista. Nuokin miljoonat "helluntailaiset" tuskin ovat kaikki helluntailaisia vaan osa varmasti baptisteja, vapaakirkollisia, metodisteja...

      • Anonyymi

        Edellisestä kommentoinnista kyllä kuultaa läpi se Suomenmaan ikuinen oikeauskoisuus, lutkukirkko, maailman paras ja oikein. On istutettu jo ns. kasteessa korvien väliin, vaikka mentäis ohi oikealta ja vasemmalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellisestä kommentoinnista kyllä kuultaa läpi se Suomenmaan ikuinen oikeauskoisuus, lutkukirkko, maailman paras ja oikein. On istutettu jo ns. kasteessa korvien väliin, vaikka mentäis ohi oikealta ja vasemmalta.

        Tai sitten helluntaiuskonnon rankan väkivallan uhri.


    • >>Ei ihme. Ulkokultaisesta ja mahtipohtisesta kirkosta halutaan siirtyä aitoon henkilökohtaiseen Vapahtajan kohtaamiseen.>>

    • >>Ei ihme. Ulkokultaisesta ja mahtipohtisesta kirkosta halutaan siirtyä aitoon henkilökohtaiseen Vapahtajan kohtaamiseen.>>

      Samat uskonnolliset muotomenot joka seurakunnassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe