Heteronormatiivisuus, kristillisyys ja abortti

Löysin vanhan tekstin v- 2009 Teologia.fi -sivustolta, joka mielestäni on ajankohtainen. Näin varsinkin kun lukee tätä forumia ja kannanottoja "aidosta" avioliitosta, heteronormatiivisuusvaatimuksista ja muunsukupuolisuuden jne kritiikistä. Kyse on muinaisesta piispojen perhe-elämäohjeistuksesta, mutta sopii paremmin näihin ajankohtaisiin ääripään keskusteluihin kuin evl. kirkon maltillisiin kannanottoihin.

"Osa abortin tehneistä naisista haluaisi jatkaa raskautta ja pitää lapsen. Millaisissa olosuhteissa tämä olisi mahdollista? Usein abortti ei ole kertomusten mukaan seurausta esimerkiksi taloudellisten mahdollisuuksien, vaan pysyvän heterosuhteen puutteesta. (...) Raskauden loppuunsaattaminen saattaa siis estyä juuri sen heteroperheideaalin takia, jota piispatkin osaltaan vaalivat lapsen saamisen luonnollisena ja Jumalan säätämänä olosuhteena." ("Antaako kristillinen aborttietiikka tilaa naiselle?")

Tämä on mielestäni mielenkiintoinen kysymys, ja olen tätä aiemminkin tuonut esille:

Eikö AA-vaatimus ja ideaalimalli kahden sukupuolen perheestä tavallaan edistä abortteja? Samat ihmiset, jotka vaativat tiettyjä ehtoja sille kuka saa tehdä lapsia kuitenkin samanaikaisesti vastustavat abortteja. Eikö siis monenlaisen perhemallin tukeminen ja hyväksyminen loisi uskallusta synnyttää suunnittelemattomia lapsia? Samalla kun joku vastustaa abortteja, hän kuitenkin pitää yksinhuoltajuutta vääränä vanhemmuuden mallina, koska perheessä on vain yhtä sukupuolta olevia vanhempia. Minusta tämä on epäjohdonmukaista ja tekopyhääkin. Joku siis pitää jotain tunteisiin vetoavaa puhetta sikiön oikeudesta elämään mutta samalla tuomitsee äidin siitä, että äidin vanhemmuus vääränlainen elämisen malli sille sikiölle ja syrjii ja halveksii yhden sukupuolen perheitä pitämällä perhettä "epäluonnollisena". Pitäisikö siis yksinhuoltauus, leskeys ja avioero kriminalisoida ja lapset ottaa vanhemmiltaan pois kun ei ideaaliperheen mallia enää olemassa, vai mikä on konservatiivien ratkaisu asiaan?

8

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >> Eikö... ideaalimalli kahden sukupuolen (avio)perheestä tavallaan edistä abortteja? <<

      Mielenkiintoinen näkökulma ja mielestäni vastaus on aiemmin ollut kyllä.

      • Jossakin vanhollisissa uskonnollisissa liikkeissä tuo voi toki olla edelleenkin ajankohtainen juttu.


    • Anonyymi

      Kirjoitit, että vuonna 2009 Teologia.fi sivustolla todetaan, että ”osa abortin tehneistä naisista haluaisi jatkaa raskautta ja pitää lapsen”.
      Kait tuossa tekstissä pitäisi seisoa, että osa abortin tehneistä naisista olisi halunnut jatkaa raskautta ja synnyttää lapsen, mutta ovat päätyneet aborttiin, ei taloudellisten mahdollisuuksien, vaan heteroperheideaalin takia.

      Tilastojen mukaan raskaudenkeskeytyksiä tehdään yli 90 prosenttisesti sosiaalisista syistä kuten esim. taloudellisista syistä, keskeneräisiin opintoihin liittyen, ”pikapanojen” takia, jne., jne. eli syistä, että lapsi ei ollut toivottu siinä elämäntilanteessa..
      Vahinkoja näyttää käyvän myös sellaisille naisille, jotka ovat päättäneet olla hankkimatta koskaan lapsia.

      Miellät AA-yhdistyksen vaatimuksen kahden sukupuolen perheestä tavallaan edistävän abortteja, sekä ”vaativan tiettyjä ehtoja sille kuka saa tehdä lapsia kuitenkin samanaikaisesti vastustavan abortteja”
      Kirjoitat myös, että ”eikö siis monenlaisen perhemallin tukeminen ja hyväksyminen toisi uskallusta synnyttää suunnittelemattomia lapsia?”.

      Maassamme puhaltavien uusien tuulien mukaan eläimillä on oikeus luonnonvalinnan niille muokkaamaan elämään, ja viime uutinen oli, että tuo oikeus koskee myös puita.

      Tieteentekijöiden mukaan ihminen on luonnonvalintojen muokkaama ihmisapinalaji, vaan älykkyydessään ylivertainen.
      Ja kun on älykkyydessään ylivertainen, niin jostain syystä tieteentekijämme (koskien myös kirkkoa) ovat laiminlyöneet kyselytutkimukset kaikentietäviltä murkkuikäisiltämme ( tasapuolisesti pojat ja tytöt) siitä minkälaista perhemallia he pitäisivät ihanteellisimpana lapsuudesta aikuisikään, jatkumona opiskeluaika, ja sen jälkeinen aika koskien kasvua aivojen kypsymisestä noin 25-ikävuoteen asti, tarkoituksena löytää itsestään ihmisapinaihanneihmisyys tai ehkä syvällisempi Jumalan luoma inhimillisyys.

      Tutkimustuloksiin perustuen jokaisen murkkuikäisestä alkaen pitäisi alkaa suunnitella omaa ihanneinhimillisyysmalliaan koskien nimenomaan lasten hankintaa sekä jälkikasvunsa onnellista tulevaisuutta, kuin myös sitä kuinka elättää itsensä ja perheensä ilman veronmaksajien tukea.

      • Anonyymi

        Suomi24 säännöt muuttuneet.
        Merkaa nimimerkiksi Anonyymi
        23.4.2019 10:26 . Rekisteröimätön nimimerkkini on jeesusfani1.


      • Anonyymi

        " yli 90 prosenttisesti sosiaalisista syistä kuten esim. taloudellisista syistä, "
        Myös tietty perhemalli
        lasketaan sosiaaliseksi syyksi.


      • "Tilastojen mukaan raskaudenkeskeytyksiä tehdään yli 90 prosenttisesti sosiaalisista syistä kuten esim. taloudellisista syistä, keskeneräisiin opintoihin liittyen, ”pikapanojen” takia, jne., jne. eli syistä, että lapsi ei ollut toivottu siinä elämäntilanteessa.. Vahinkoja näyttää käyvän myös sellaisille naisille, jotka ovat päättäneet olla hankkimatta koskaan lapsia."

        Puolet raskaudenkeskeytyksistä tehdään perheenäideille, joilla on jo siis lapsia (uusi raskaus tulee liian nopeasti aiemman synnytyksen perään). Toinen suuri ryhmä on sinkkunaiset, joilla ehkäisy on pettänyt tai sitä ei ole ollut jostain syystä (raha tai unohdus). Ehkäisyn kustantaminen on lähes yksinomaan naisen kustannettava.

        Sinkkunaisia siis kauhasti kannusteta näitä vahingonlaukauksia ottamaan vastaan, ainakaan niiden ihmisten parissa, jotka ovat sitä mieltä, että heidän edustamansa äitiys eli yhden sukupuolen vanhemmuus on lapselle vahingollista. Siittäjäähän ei mikään laki voi pakottaa ottamaan isän roolia ja vastuuta tai olemaan sen toisen sukupuolen mallina. Tätä minä, sekä moni muukin aborttipalstalla on tuonut esille. Naisille ollaan mieluusti langettamassa vaikka mitä sanktioita ja pakotteita, mutta miehiä ei kukaan velvoita isän rooliin tai vastuusteen, vaikka yksikään raskaus ei ala ilman miestä.

        Jospa AA-porukka keksisi jonkun lain, jolla miehet pakotettaisiin olemaan se miehen malli, jotta miehet näissä vahinkoraskauksissa väistelee. :) Sittenhän saataisiin lapselle se ideaaliperhemalli, missä molempaa sukupuolta olevia vanhempia eikä yksinhuoltajien tarvisi yksin kantaa sitä syyllisyyden taakkaa tai sitten selvitä kaikkein helpoimmalla: tekemällä abortti. Vai onko AA-porukalla jotkut keinot esim. kieltää seksin harrastaminen ilman heidän lupaansa? :)

        Näitä pyöritellessä vaan aina toteaa sen, että näissä AA-jutuissa ei ole päätä eikä häntää, eikä ideaaliperhettä ole heteromaailmassakaan olemassakaan. Tuskin näiden AA-ihmisten omakaan perhe-elämä käy kellekään esimerkkinä. Juuri tällaisten fanattisten ääri-ihmisten lähipiirihän aina todistaa myöhemmin, että perheessä on hyväksikäyttöä, henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Tulee lähinnä mieleen Mansonin porukka, Jim Jones ja Daavidin oksat sun muut.


    • Anonyymi

      Muslimi mies on niin ihqu. Se näyttää tunteensakin aivan eri tavalla kuin suomalainen juoppo.
      Minunkin Mehmettini on onnensa kukkuloilla Sri Lankan vääräuskoisten kuoleman johdosta.
      Kun ensimmäiset uutiset tulivat Al-Jazeerasta niin luulin että se sai sydänkohtauksen kun yhtäkkiä alkoi huutamaan allahu akhbar. Sitten sillä muljahti silmät ympäri, suupielestä tuli vaahtoa ja se kouristeli siinä lattialla. Säikähdin aivan jumalattomasti mutta kohta huomasin että sen housujen etumus alkoi tummua. Housuihinsahan se Mehmet tuli.
      Kun se siitä tokeni niin antoi pari avokuppia ja sanoi että tuo on vääräuskoisten kohtalo.
      Tiesin kokemuksesta mitä tuleman pitää ja ryntäsin vessaan hakemaan Tummeli purkin.
      Ei näet peräpukamat enää anna Mehmetin työntyä kakkoseen kuivana vaikka ei sillä mikään iso olekaan.

    • Anonyymi

      En tajua miksi fundsmentalistikonservatiivit on niin ynseitä lesboille ja homoille. Eihän me edes tehdä abortteja! Eikö ole hieno juttu? Eikö jokaisen kannattaisi alkaa homoksi koska se ehkäisisi abortit eikä ehkäisyäkään tarttis!

      Terv. Sateenkaariäiti

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe