Nepotismi tuhoaa Suomi lätkän!

Anonyymi

Meidän viimeisiä menestys urheilulajejamme oleva jääkiekko on sairastunut: sukulaisten suosiminen tuhoaa sisäisen kilpailun, vie eteenpäin liian kapeaa ja osin jopa väärää pelaajajoukkoa, sekä karkottaa uudet lahjakkaat yksilöt, joiden riittämättömät verkostot eivät luo puitteita menestykseen.

Jääkiekkoliitto voisi tehdä asian eteen paljon enemmän - systemaatinen hyökkäys sairautta vastaan ja pian!

18

929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Agree. 9 ei ole enää sattuma

    • Anonyymi

      Hyvä veli verkostot maksavat takaisin. Kyllä monen paremman ja innokkaamman näyttöpaikat valuvat lahjuksien kautta lahjattomille. Palkkioviralla saa hoitaa valmennustehtäviä ja aluejohtajien tehtäviä, kun suosii oikeita nimiä.

    • Anonyymi

      Junnuturnauksen kommentaattori mainosti kuinka liigajoukkueiden aamutreeneissä on entisten liigapelureiden, toimihenkilöiden poikia ja isät siellä seassa. Tuo sai kuulostamaan et nää kekkerit on vain tietyn pelaajapolun perusoikeus .. ei mulla muuta

    • Anonyymi

      Isävalkkujen junnukiintiö ykkösketjussa vie lahjakkuuksien peli-innon.

      Isävalkkujen junnut saa paremmat treenit, kaikkea kivaa esim. ilmaisia turnauslippuja (lippuja olisi kaikille, mutta vain isävalkkujen junnuille annetaan) - toiminta junnukiekossa on sairasta omien suosimista.

      Ja ykkösketjun sentterinä on Jani-Petteri eli valkkuisän NHL-lupaus. Poika jota hyysätään ja hyysätään.

    • Anonyymi

      Tämän ilmiön vuoksi Tampereelta vain toisesta joukkueesta on tullut monta NHL staraa...

    • Anonyymi

      Nepotismia kiekossa jo monta vuotta seuranneena voin sanoa, että sairaampaa lajia ei Suomesta löydy.

      Reilu ja reipas meininki on lätkästä kaukana.

      Esim isävalmentajien poikia valmennetaan erikseen omana ryhmänä. Ja vuosikausia nämä pojat ovat puhuneet muille junnuille, että he ovat AAA junnuja...henkisesti raskasta muille kun tietävät, että kiintiöjunnu menee ohituskaistalla.

    • Anonyymi

      Nepotismi on varmasti tekijä jääkiekossa. Mutta hyvävelijärjestelmä näkyy myös voimakkaasti. Jääkiekko on rahantekokone joillekin. Halleja eli tuotantolaitokisia yhteiskunnan rahoilla rakennettuina antaa ilman pääomaa tuotantotilat ja lapset innostuneina kuten vanhempansakin tekevät ilmaista työtä näille bisnesmiehille- Keitä he ovat? Kysy Kummolalta, Selanteeltä, Kurrilta, Putinilta, Harkimolta, S. Niinistöltä. Kaikki puuhaavat jääkiekossa. Kysy heiltä.

    • Anonyymi

      ”Nepotismin ja keverikiekon lumipallo” on kasvanut pitkään ja viimeisen vuosikymmenen aikana kiihtyvällä vauhdilla - pelkäämpä, että palloa ei enää voi kukaan pysäyttää: vanhat pelaajat ovat miehittäneet merkittävät tehtävät liigaseuroista liittoon. Nämä konkarit eivät ole enää vain valmennushommissa vaan he toimivat markkinoinnissa, hallinnossa ja jopa toimitusjohtajina.

      Ongelman ydin on siinä, että he palkkaavat liian helposti jonkin vanhan pelurin taas uuteen hommaan, jolloin koko jääkiekkoyhteisö alkaa pikkuhiljaa koostua liian homogeenisesta joukosta ihmisiä. Lajin kyky kehittyä viihteenä ja kehittää huippuja heikkenee. Yhtenä lieveilmiönä on myös moraalirappeuma, jossa palvelusten tekeminen vanhalle kaverille on hyväksytty osa arkipäivää: esim vanhan pelikaverin tai tutun lapsen pelaajauran edistäminen on täysin luonnollista, jolloin unohdetaan vastuu koko kiekkoilevalle yhteisölle.

      Kukaan ei pystyy tätä syntynyttä järjestelmää muuttamaan - toisinajattelijat karsitaan useimmiten jo rekrytoinnissa; sisäänpäässeet hiljennetään tai savustetaan ulos. Lopputuloksena lajin kiinnostavuus suuren yleisön keskuudessa laskee, jolloin myös lippu- ja mainostulot alkavat laskea; myös kansainvälinen menestys heikkenee, koska parhaat kyvyt eivät lajiin tule / eivät pääse etenemään ja koska resurssit kehittää junioreita pienenevät rahavirtojen laskiessa.

      Millä keinoin tästä syöksykierteestä pääsisi pois?

    • Anonyymi

      Kuka on toi U18 kisakommentaattori?
      Kehuu koko ajan yhtä kaveria, jonka vauhti ei ainakaan vielä riitä näihin peleihin ja joka on tehnyt paljon karkeita virheitä.
      Mediakin on näköjään nyt keino vaikuttaa junnupelaajien valintoihin ja peliaikaan - aika törkeää näin avoimesti painostaa valmennusta.

    • Anonyymi

      Kommentaattori = TAPPARA A:n valmentaja

    • Anonyymi

      That figures! Härski äijä! Pois kommentoimasta samantien / ei tarvii tulla seuraaviin kisoihin ainakaan. Jotain rajaa ja häpyy pitäis olla.

    • Anonyymi

      Samoilla kiskoilla höyryveturi puskee.Pohjolaleiriltä valitut yleensä ottaen pelanneet vuoden vanhemmissa...jatkoon.Suhdetoiminta ihmisten lapset.
      Liigaa pelanneet automaattisesti mm kisoihin...jatkoon...

    • Anonyymi

      Huhuhu! Ja nyt aletaan korjaamaan satoa.

      U20 oli yhden pompun päässä katastrofista; u18 kohdalla se toteutui

      • Anonyymi

        Kiekossa mennään katastrofin kautta uuteen nousuun. Voip vaa olla että arvokisat ja menestys ei kulje tulevaisuudessa käsikädessä


    • Anonyymi

      Suomelta puuttuu virtuoosit, koska pelaajat nostetaan liian aikaisin vanhempaan ikäluokkaan f-junnuista lähtien.

      Omassa ikäluokassa kärkipojat olisivat kiekon kanssa enemmän aikaa ja voisivat harjoitella ja toteuttaa erilaisia kikkoja. Vanhemmassa ikäluokassa pelinopeutta toki opitaan, mutta siinä jää pois virtuoosimaisuus.

      Pelinopeuden kyllä oppisi myöhemmin. Lisäksi kannattaa muistaa se, että esim Pohjois-amerikkalainen 16 vuotias on keskimäärin fysiikaltaan suomi poikaa iäkkäämpi. Me menetetään monta huippua, jotka ovat miehen mitoissa vasta > 20 vuotiaana, kun yritetään matkia jenkkejä/ kanukkeja ja unohdetaan pelaajakehitys myöhemmin kypsyvien kohdalla . eli jos et 16-17v pelaaa A- junnuissa, niin satsaus sinuun vähenee. B junnujen sarjan arvostusta pitäisi nostaa. Samoin pienemmissä junnuissa pitäisi antaa poikien loistaa omassa ikäluokassaan, jollei sitten fysikka ole vanhemman (toki niitäkin suomessa alkaa jo alla)

    • Anonyymi

      Joo, mut suurempi ongelma on toi kaverien ja omien lasten suosiminen, mikä näkyy esim siinä, että tietyt kaverit nostetaan vanhempaan ikäluokkaan ykkösketjuun, vaikkei taidot sitä oikeuttaisikaan.

      Samalla tippuu joukkueesta pois joku, jolla ei ole suhteita päättäjiin.

    • Anonyymi

      Onko tämä yleinen käytäntö että esim. U-10 ikäluokan jääkiekossa. Että nimetään joukkueet esim. turnaukseen nimellä "haastajat" ja "harrastajat". Haastajat ovat kuulemma enemmän pelanneita vaikka kaikki ovat pelanneet lähes yhtä paljon. Haastajissa on kyllä hyviä poikia mutta niin on harrastajissakin. Yllättäen haastajaryhmän pelurit ovat lähes kaikki valmentajien, huoltajien ja toimihenkilöiden lapsia. En ole mistään muusta huolissani kun siitä, että lapseni saa jatkossakin asiallista valmennusta. Ettei keskitytä vaan niihin pelaajiin, jotka ovat muka nyt kehittyneempiä tai isokokoisia. Olen kuullut, että tämä hyvävelikerhot käy lapsineen salassa treenaamassa. Vuokraten porukalla extra jäitä. Ei kai siinä mitään väärää ole mutta luulisi, että haluttaisiin kehittää koko joukkuetta eikä vaan osaa porukasta. Onko tämä koko joukkueen etu?

      • Anonyymi

        Ei tietenkään ole koko joukkueen etu, mutta suuressa osassa juniorijoukkueista isävalmennuksessa ei juniorijääkiekossa ole kyse joukkueen edusta vaan oman lapsen edusta. Poikkeuksia toki on. Tasojoukkueissa "valmennus" yleensä sakkaa AA/A joukkueissa eikä "valmennus" ole kiinostunut kuin AAA:sta. Kannattaa siinä vaiheessa vaihtaa seuraa, mikäli se on mahdollista. Sama isävalmennus jatkaa valitettavasti yleensä C-junioritasolle saakka.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe