Viesti suomalaisille: Älkää puhuko englantia maahanmuuttajille...

Älkää PLIIIS puhuko englantia maahanmuuttajalle jos olette epävarmoja siitä, osaako
hän suomea vai ei. Olemme Suomessa. Eli puhukaa suomea ja antakaa hänen itse sanoa teille, että hän haluaisi mieluummin englantia. Teidän hyvä tarkoituksenne ymmärrettäisiin väärin . Syy on se, että jos kävisi ilmi, että hän osaa suomea häntä todennäköisimmin loukattaisiin koska olette päätteleneet siksi, että hän ei näytä suomalaiselta, hän on varmasti liian tyhmä olla sujvaa suomea puhuva. Meitä suomea osaavia maahanmuuttajia tämä todella ärsyttää. Emme enää ole 1970 luvulla. Nykyisin kun kohtaatte maahanmuuttajan, teidän pitäisi tajuta, että hän ei ole Suomessa sattumalta eikä eksynyt. Kun suomalaiset tekevät näin minulle, vastaan suomeksi. Ja heille tulee "henkinen lukko" jostakin syystä, ja sen takia jatkavat englanniksi. Joudun kysyä "puhunks mä englantia sulle?" On heti sitten ilmeistä, että loukkaus kääntyy ympäri heidän suunnassaan tuomaan heille noloa. Tietysti, ei kaikkia maahanmuuttajia ovat niin agressiivisia kuin minä, mutta miksi aiheutatte sellaista tilannetta joka tapauksessa? Eli, jos sivuutatte tätä neuvoa, teette sitä omalla vastuullanne.

In English:

Please don't speak English with an immigrant whom you're in doubt whether or not he/she knows
Finnish. We are in Finland. So speak Finnish and let him/her tell you that they prefer English. Your good intentions will end up being misunderstood. The reason is if it turns out that he/she speaks Finnish, they will most likely be insulted because you have deduced that because they don't look Finnish, then they must be too stupid to be a fluent Finnish speaker. This really annoys us Finnish speaking immigrants. We are not in the 70’s anymore. Nowadays when you encounter an immigrant you should realize that he/she is not in Finland by accident nor are they lost. When Finns do it to me, I respond in Finnish, and for some reason they get this "mental lock" and still proceed in English. So I wind up having to ask "Am I speaking English to you?" And you can quickly see the insult get turned around on them causing them embarrassment. Granted, not all immigrants are as aggressive or vocal as I am, but why put yourself in this position regardless? So ignore the advice at your own risk my friends.

38

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ok.

    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus

    • Anonyymi

      Kyllä fiksu ihminen ainakin kysyy ensin, että osaatko suomea?

      Joka maassahan niin on kautta aikain tehty. Aina kysytty ensin omalla kielellä osaako vieras sitä ja vasta sitten vaihdettu kieltä.

      Eikö nykynuoret enää tätäkään vanhaa tapaa osaa ja noudata?

      Viisaus kaukana on nykyisin, sanos Yoda.

    • Anonyymi

      Minä en puhu äh--mimat--lle sanaakaan, vaan inhoavalla katseella ja välinpitämättömyydellä osoitan, ettei tämän kuulu olla suomessa.

      • Miks sä teet asia liian kompleksisesksi? Se on helppo ja tarka pointi. Me ollaan Suomessa. Eli puhu sun äidinkieli riiriippumatta siitä onks ihminen jolle puhut maahanmuuttaja vai ei. Tiedäks sä, että suomalaiset kuten sä ovat syy miks maahanmuuttajat ajattelevat suomalaisista negatiivisesti ja luulevat että ne on snobeja.


      • riippumatta*


    • To the anonymous person who said "go home". Not sure what happened to your entry; it somehow disappeared. But anyhow, so you're sending me home because i want to speak your country's language? Lol. What kind of logic is that? I'd like to see you forced to flee your country and try learning a foreign language whilst integrating into a new culture and society. And then let's see how you handle that pressure when it catches up to you.

    • Anonyymi

      "Syy on se, että jos kävisi ilmi, että hän osaa suomea häntä todennäköisimmin loukattaisiin koska olette päätteleneet siksi, että hän ei näytä suomalaiselta, hän on varmasti liian tyhmä olla sujvaa suomea puhuva. "

      Sinä et sanele mitä me aidot suomalaiset puhumme ja mitä kieltä käytämme kun olemme tekemisissä murjaanien kanssa.
      Kaikki Suomen kansalaiset eivät ole suomalaisia.

      "Me ollaan Suomessa. Eli puhu sun äidinkieli riiriippumatta siitä onks ihminen jolle puhut maahanmuuttaja vai ei. "

      Voin kuvitella tuon kirjoitajan. Tumma maahantunkeutuja tai hänen jälkeläisensä jonka ÄO on 70 pinnan tasolla...

      • En mä sanele mitään. Mä vain annoin neuvon sulle, joten et e tule hämmeentyneeks sellaisessa tilanteessa. Mitä jos maahanmuuttaja

        Ps
        And why aee you ao butt hurt? Lol Don't know how to say that one in finnish. Pardon me. I am white btw and i haven't tested my IQ. Doesn't interest me. I am successful in life and doing just fine. I am a western-world university degree holder Syrian. Thank you very much.


      • Anteeks, kommentti keskeyttyi virheellisesti. Mitä jos maahanmuuttaja jolle puhut ei osaa englantia?


      • Ja miks tä on relevantti?
        "Kaikki Suomen kansalaiset eivät ole suomalaisia."

        Mun neuvo tarkoitetaan suomalaisille.

        Etkö ymmärrä mun pointia? Mikä sun ÄO on?? Lol


      • And where do you draw the line as to who's a pure Finn and who isn't? You do realize you are offending about half the country (or soon to be half) because there are thousands of half Finns. Do you approve of those or not? Take another look at your IQ.


      • Well good lucl luck sustaining that...


      • Thanks. You've just persuaded me to continue screwing with finns in public (coffee shops, clothing outlets....etc) and crush their self-spirit just because I can. You guys are so pathetic with your low self esteem. I'd like to see you try saying what you said to my face.


      • Anonyymi
        maahanmuuttaja kirjoitti:

        En mä sanele mitään. Mä vain annoin neuvon sulle, joten et e tule hämmeentyneeks sellaisessa tilanteessa. Mitä jos maahanmuuttaja

        Ps
        And why aee you ao butt hurt? Lol Don't know how to say that one in finnish. Pardon me. I am white btw and i haven't tested my IQ. Doesn't interest me. I am successful in life and doing just fine. I am a western-world university degree holder Syrian. Thank you very much.

        "And why aee you ao butt hurt?"
        Tuo kommentti paljastaa että tämä tyyppi on kirjoitellut muillekin palstoilla täällä.

        Syyrialaiset ovat murjaaneja suomalaisiin verrattuna.


    • Anonyymi käyttäjä, joka sanoi "mene kotimaahasi". Eli, sä potkaiset mut ulos koska haluan puhua sun äidinkieltä kotimaassasi? Mikä logiikka tä on? Olis hyvä katsoa kun sä pakotetaan poistua kotimaastasi ja joudut oppia vierasta kieltä integroissasi uuteen yhteiskuntaan ja kulttuuriin, ja miten silloin hoidat stressiä kun siitä tulee ylivoimaista. Etkö ajattele ennen kuin puhut?

      • Anonyymi

        Sillä että puhutko suomea ei ole vaikutusta siihen että haluaako hän sinun lähtevän pois vai ei.


      • Anonyymi

        Tuo oli hyvä pointti "etkö ajattele ennenkuin puhut". olen huomannut että monet suomalaiset eivät ehkä tee niin mutta se voi olla myös hyvä juttu toisaalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sillä että puhutko suomea ei ole vaikutusta siihen että haluaako hän sinun lähtevän pois vai ei.

        Lue taas mitä mä sanoin. Sanoin, että hän haluaa potkaista mut ulos koska haluan puhua suomea Suomessa. Missä logiika on?


      • Mitä helvettiä sä höpiset? Asun täällä Suomessa syyrialaisen vaimoni kanssa. Mulla on BBA tutkinto ja osaan englantia ihan samalla tasolla kuin minä äidinkieli. Olen töissä ja haluan vain elää rauhassa. Ei oo relevantti mitä mun uskonto on. Mä en tee mitään ongelmia (ei suomalaisille eikä kenellekään). Ymmärrä mitä mä sanon. Missä olemme? Suomessa. Miksi mun teksti provosoi sua kun mä vain haluan että minulle puhutaan suomeksi SUOMESSA? Mitä mä väärin teen?


      • kuin minun äidinkieli*


    • Anonyymi

      Ironiavaroitus: Entä voiko puhua meidän suomalaisten toista kieltä ruotsia? DDDDDD

      • Ymmärrän, että se on vitsi. Mutta vakavasti puhuen, pakolaisena mun ei tarvitse oppia Ruotsia. En välitä Ruotsista joka tapauksessa. Päätin lopuksi tulla Suomeen. Valitettavasti se näyttää siltä,(joidenkuiden tässä olevia kommenttien perusteella), että se oli virhe.


      • Anonyymi

        Mutta sinun täytyy uusi suomalaisena oppia että me suomalaiset kumarramme ruotsalaisia ja paras tapa kumartaa meidän hallitsijoita ja kolonialisteja on opetella ruotsin kieli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta sinun täytyy uusi suomalaisena oppia että me suomalaiset kumarramme ruotsalaisia ja paras tapa kumartaa meidän hallitsijoita ja kolonialisteja on opetella ruotsin kieli.

        Olen oppinut tän ja täysin ymmärrän sen, mut taas mä sulle sanon, ei oo mulle relevantti juttu.


    • Anonyymi

      Jos Suomessa asuu niin suomea puhutaan vaikkei ole alkuperäinen suomalainen !

      • Kiitos. Vihdoin joku ymmärtää tekstin pointi!


    • Anonyymi

      Mie sanon: "Perkeleen n..keri tai äh..mi" Ja näytän nyrkkiä. Ihan Suomalaiseen tapaan.

    • Anonyymi

      Ja minä kysyn suomeksi : Milloin aiot muuttaa takaisin kotimaahasi ?

      Ja tietysti odotan suoraan korrektiin kysymykseen suoraa korrektia vastausta.

      • Eli mikä sun pointi on? Miks haluat minä pois Suomesta? Mitä mä väärin teen? Missä olemme? Suomessa. Miksi mun teksti provosoi sua kun mä vain haluan että minulle puhutaan suomeksi SUOMESSA?


    • Anonyymi

      Minäkin lähtisin mielelläni "pakoon" kotimaastani, missä minua työttömänä ja köyhänä vainotaan valtion taholta aktiivimalleilla ja tukien leikkauksilla, sekä monilla muilla kurituskeinoilla. Valitettavasti mikään toinen maa kuin suomi ei ota pakolaisia yhtä avosylin vastaan ja tarjoa heille yhtä hyviä etuja.
      Suomen valtio kohtelee turvapaikanhakijoita ja myös kielteisen päätöksen saaneita paljon paremmin kuin omia vähäosaisia kansalaisiaan.

      • Anonyymi

        Olisiko mahdollista, että Suomalaisena saisin, vaikka Irakin kansalaisuuden? Näyttäis heillä olevan paljon paremmat etuudet, kun meillä Suomalaisilla, niin sillä tuollainen kansalaisuuden vaihto houkuttaisi.


      • Eli mikä sun pointi on? Miks kaikki mitä sä sanoit on relevantti? Missä olemme? Suomessa. Miksi mun teksti provosoi sua kun mä vain haluan että minulle puhutaan suomeksi SUOMESSA?


    • Anonyymi

      Ja maahanmuuttajakin voi vaikkapa vihjata osaavansa suomea ja haluavansa sitä harjoitella. Miksi muuten ruotsalaiset haluavat puhua englantia , kun haluaisin haastella ruotsiksi.

    • Anonyymi

      Kannataisi ehkä lkokeilla upporikkaita arabiemiraatteja tai Saudi - Arabiaa.
      Dubaihin tarjotaan melko edullisia ja ylellisiä matkoja .
      Ja kun lähdön hetki alkaa lähestyä , sanot että asylum , en lähde minnekään ja haen turvapaikkaa !

      Järjestävätköhän he sinulle elinikäisen täysihoidon terveyspalveluineen ilmaiseksi ?
      Epäilen. Todennäköisempi vaihtoehto on mestauspaikka torin kulmalla aamunkoitteessa.

      • Eli mikä sun pointi on? Miks kaikki mitä sä sanoit on relevantti? Missä olemme? Suomessa. Miksi mun teksti provosoi sua kun mä vain haluan että minulle puhutaan suomeksi SUOMESSA?


    • Anonyymi

      Onpa hermoherkkää nillitystä. Taidanpa olla puhumattta etnisille ihmisille jatkossa ollenkaan jos noin helposti loukkaannutaan olemattomista.

    • Anonyymi

      Kohdalle tulleista mamuista hemmetin iso osa ei osaa puhua yhtään suomea eikä englantia, jolla pitäisi maailmalla pärjätä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2583
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1652
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1434
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1159
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1022
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      729
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    Aihe