Orpo olisi paras pääministeri tässä tilanteessa

Anonyymi

Vaaleissa tuli käytännössä kolmoisvoitto, jossa Kokoomus, persut ja demarit saivat yhtä monta edustajaa: 38, 39 ja 40!

Jos yksi demari loikkaa kokoomukseen, niin kaikilla on 39!

Jos ketkä kolme tahansa, vaikka Liike Nytin ja jonkun muun puolueen edustajat antavat tukensa Orpolle ja siirtyvät Kokoomuksen eduskuntaryhmään, niin se onkin suurin!

Kokoomus, Perussuomalaiset, Keskusta ja loikkarin luovuttanut puolue muodostaisivat todellisen hallituksen, joka osaa hoitaa isänmaan asioita. Siitä on näyttöä juuri päättyneeltä kaudelta. Hallituksen saama loanheitto oli vain poliittista alatyylistä retoriikkaa. Siinä ei hoidettu kansakunnan yhteisiä asioita parhaalla tavalla.

Sipilän osalta voi todeta, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Slogan toteutui tässäkin tapauksessa.

Jokainen kansanedustaja on saanut henkilökohtaisen valtakirjan. Sitä ei pidä antaa puolueen käyttöön. Puolueiden ryhmäpäätökset ovat perustuslaissa määritellyn sanavapauden rajoittamista. Edustaja ei ole ajamassa minkään puolueen tai ryhmittymän asiaa vaan kansakunnan yhteistä etua. Pitää noudattaa omantunnon ääntä.

Presidentti puhui Eduskunnalle asiaa: "Vaalien alla haetaan eroa kilpailijoihin. Vaalien jälkeen on haettava kansakunnan yhteistä etua. Ette ole täällä railoja leventämässä, vaan niitä kaventamassa, yhteisiä asioitamme hoitamassa."

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      " Vaaleissa tuli käytännössä kolmoisvoitto, jossa Kokoomus, persut ja demarit saivat yhtä monta edustajaa: 38, 39 ja 40!
      Jos yksi demari loikkaa kokoomukseen, niin kaikilla on 39! "

      Noita lukemia kannattaa nyt pyöristellä ja yhdistellä mahdollisimman monella kekseliäällä tavalla. Joku saattaa vielä löytää sen kombinaation jolla Kokoomus nousisi suurimmaksi puolueeksi. Silloin värittömästä Petteri Orposta saataisiiin maalle väritön pääministeri.

      Minä näkisin Orpon sijasta mieluummin pääministerinä Elina Lepomäen. Voisi jotkin oikeasti tärkeät asiat edistyäkin, seuraavan 4 vuoden aikana.

      • Anonyymi

        Orpo on eltaantunut poliitikko samoin kun Sipilä vaihtoon Kok. johdosta mahd. pian. Hän on v. 2015 asti tehnyt erittäin paljon isoja ja kalliita virheitä.


    • Anonyymi

      Vaaleissahan ei ole häviäjiä, paitsi mitä Sipilä sanoi kepun saaneen kunnolla turpaan. Muut julistautui voittajiksi, niin kuin aina. Yleensä häviöstä puhutaan torjuntavoittona, ja muutaman paikan lisäys onkin sitten jo veret seisottavaa kuultavaa jne.

      Tämän keskustelun aloittajan mukaan pitäisi Orpo jo pistää pääministeriksi, niin kuin varmuudeksi.
      Vaikka itsekin äänestin tapani mukaan kokoomusta, niin eikö aleta ensin odottelemaan sitä loikkausta sossuista ? Vartiainen taitaa olla viimeisin loikkari sossuista kokoomukseen. Viime kaudella tuli niitä poliisi-persuja, tai ainakin Ruoho oli poliisi, Turusesta en osaa sanoa.
      Aina ei saada sitä mikä olisi parasta maalle, nyt näyttää pukkaavan sitä sini/punaa.

      • Anonyymi

        Kuinka voit nähdä sinipunaa tulevaksi tässä tilanteessa?

        Kokoomus olisi siellä kahteen pekkaan, pienen RKP:n kanssa, ottamassa toimintaohjeita Vihervasemmiston 3 puolueen blokilta.

        Voi tietenkin olla että yksityisten lääkäriasemien "pörriäisketju" väkisin pakottaa kokoomuksen menemään mukaan, heidän etujaan valvomaan. Taikka muuten rahoitus Kokoomukselle loppuu siltä suunnalta.

        Keskustalla sen sijaan on aidosti voitettavaa tuolla. Nyt SDP on Maakuntahallinnolle Maakuntaverotukselle hyvinkin myötämielinen. Keskustalle on sekä lyhyellä että pidemmällä tähtäimellä ehdottoman kannattavaa mennä tuonne, ja kuitata Maakuntahallinnot todellisuudeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka voit nähdä sinipunaa tulevaksi tässä tilanteessa?

        Kokoomus olisi siellä kahteen pekkaan, pienen RKP:n kanssa, ottamassa toimintaohjeita Vihervasemmiston 3 puolueen blokilta.

        Voi tietenkin olla että yksityisten lääkäriasemien "pörriäisketju" väkisin pakottaa kokoomuksen menemään mukaan, heidän etujaan valvomaan. Taikka muuten rahoitus Kokoomukselle loppuu siltä suunnalta.

        Keskustalla sen sijaan on aidosti voitettavaa tuolla. Nyt SDP on Maakuntahallinnolle Maakuntaverotukselle hyvinkin myötämielinen. Keskustalle on sekä lyhyellä että pidemmällä tähtäimellä ehdottoman kannattavaa mennä tuonne, ja kuitata Maakuntahallinnot todellisuudeksi.

        Ai kuinka, se nyt on aika luonnollista. Kun SDP:llä ei ole realistisia vaihtoehtoja. Kepu tuskin suostuu hallitukseen ensinkään, persut pelattu ulos jo kysymysasettelulla, mitä jää jäljelle
        Kokkarit suostuu hallitukseen kun saavat sinne RKP:n mukaan ja nehän menee mihin hallitukseen tahansa,. Vihreät on toki myös siellä ja siinähän se sini/puna jo onkin.
        Sossut ja kokkarit joutuvat vähän syömään vaalilupauksiaan, mutta niinhän se aina on ollut, se kuuluu politiikkaan.


    • Anonyymi

      No niin, sensuurille eli Rinteen porukoille ei käynyt meidän kommentti. Mutta ei sitä ole poistetuksi ilmoitettu mutta poistettu. No, järjetön saittihan tämä onkin. Perustuen joidenkin tuottajien...käsitykseen kokonaisuudesta.
      Moderoikaa muualla.
      Emme kunnioita!

    • Anonyymi

      Antit toitottavat, että kansa äänesti muutoksen puolesta. Mikä muutos? Sekö, että pääoppositiopuolue ei saanutkaan 25% äänistä vaan alle 1% erolla niukan voiton: 17,7 /17,5/17,0 - 40/39/38). Se oli suuri muutos entiseen! Se on myös suuri muutos entiseen, että Ruotsin ja Viron tavoin saattaa voittajapuolue jäädä kakkoseksi hallituksen muodostuksessa!

      • Anonyymi

        Jospa puhuikin muutoksesta koko eduskunnan pohjan kannalta, siinä vasemmistopuolueet lisäsivät kokonaiskannatustaan 15 paikan verran. Eli eduskunta siirtyi askeleen kaksi vasemmalle.


      • Anonyymi

        Mitkä vasemmistopuolueet? Vihreät ei ole vasemmistopuolue. Vihreät on yhden asian puolue: vihreät.


    • Anonyymi

      Antti Rinne oli eilisessä tv-tentissä todella valju. Vieläkin päästeli suustaan ennen vaaleja esitettyjä sloganeista, tyhjiä ajatuksia. Hallitukseen tarvitaan tekijämiehiä, eikä mitään marjanpomijoita. Sipilä tulee olemaan historian valossa yksi parhaista pääministereistä. Sipilän hallitus laittoi Suomen kuntoon. Vahinko, että hänen toimensa mustamaalattiin. Hävetkää panettelijat! Juha Sipilä on kingi! Se on totuus.

      Keskusta etsii tietään. Mitä vielä, ei ole mitään etsittävää, Kerrallaan on yksi agenda. Nyt kun Suomi on saatu kuntoon, niin kaikki puolueet, myös keskusta voivat keskittyä pienen ihmisen asioihin.

      Ympäristöasiat ovat ylimitoitettuina esillä. Suomessa ei ratkaista maailman lämpenemistä vaikka mitä tehtäisiin. Hulluja juttuja. Jos työllisyyttä ei saada nostettua yli 75%:in niin jokainen puolue joutuu leikkaamaan hyvinvointimenoista!!!

      • Anonyymi

        Vihreät ja Vasemmistoliitto vastustavat uusien tehtaiden perustamista ja kohkaavat ilmastoasioista. Sama kuin kohkaisivat siitä, pitääkö kaikkien suomalaisten laihduttaa 2 vai 4 kiloa, että saataisiin USA:n ylinpaino-ongelma kuriin!!!


    • Anonyymi

      Demareiden ei-politiikka oppositiossa, jossa he vastustivat kaikkea, oli jotain hämmentävää. Niin hämmentävää, että luottamus karisi lähes kokonaan. Miten puolue tai sen edustajat voivat yks kaks vaihtaa toiselle vaihteelle neljän vuoden ei-sanomisen jälkeen?

      Demarit pissivät aamupuuroonsa koko neljän vuoden ajan. Se puuro ei maita.

    • Anonyymi

      Demarileirissä on paljon pahaa puhuvia ihmisiä, al-Taeen kommentit ovat haukkuja tiettyyn suuntaan. Rinteen sanomat: koulutuksen kunnianpalautus ja markkinamalli jatkavat "työläisen selkänahasta" retoriikkaa, joka on yhtä tuomittavaa kuin al-Taeen kommentit. Samanlaista höpö höpö puhetta. Hallitukseen tarvitaan tekijämiehiä eikä marjanpoimijoita.

    • Anonyymi

      Hei Antti Rinne vaalit meni jo. Vappupuheissa vielä pehmoisia lupauksia, kuten vaalien alla. Mitä hullua väittää, että köyhyys poistetaan, jos annetaan 40 euroa ensi vuonna, 30 seuraavana ja 30 sitä seuraavana!!! Ei taida olla tolkku kotona, kuten ei myöskään puheissa "markkinamallista" ja "koulutuksen kunnianpalautuksesta", aktiivimallin perumisesta ja viikon hoitoonpääsy lupauksesta. SDP juuri kaatoi soten, jossa ihmiset olisi päässeet nopeammin hoitoon. SDP ei ole esittänyt yhtään keinoa asian ratkaisemiseksi. Puhetta riittää kuin ennen vaaleja. Ai niin, eu-vaalit tulossa. Ketä kiinnostaa.

      Haavisto höpöttää, että pitäisi sitoutua toimiin, että maapallon lämpeneminen saadaan pysäytettyä 1,5 asteeseen. Hei, tehdää Suomessa mitä vaan, niin sen vaikutus lämpenemiseen on kokonaislukuna nolla astetta. Homma ratkaistaan USA:ssa, Intiassa, Kiinassa ja Venäjällä. Jopa Saksa ja Englanti ovat monta kertaa merkityksellisempiä kuin suomalaiset.

      Suomessa pitää keskittyä työllisyyden nostamiseen yli 75%:n. Keinot tulee olemaan niin rajuja, että poliittiset lakot on kiellettävä ensimmäiseksi, ettei SAK mobilisoi vallankumousta Eduskunnan työn mitätöimiseksi tässä asiassa. Silloin Suomen elintaso putoaa joka iikalta. SAK osoitti vastuuttomuutta viime syksynä järjestäessään poliittisia lakkoja. Laki tuli kuitenkin voimaan, mutta syntyi helvelinmoinen härdelli ja lapset jäivät ilman ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe