Pelottelu/hysteria/tietämättömyys

Anonyymi

Lopettakaa nyt jo tuo joukkohysterian lietsominen somessa.

Vanhustenhoidon tasossa on paljon parannettavaa, se on totta. Hoitoalalla on sille soveltumattomia ihmisiä, sekin on totta - kuten kaikilla muillakin aloilla.

Tosiasia kuitenkin on se, että useimmat vanhukset tarvitsevat hoitoa jossain vaiheessa elämäänsä, kaikki eivät pärjää kotonaan ja osa jopa haluaa muuttaa palvelutaloon tai hoitokotiin.
Kaltoinkohdellut ja hoidotta jäävät vanhukset ovat vain murto-osan murto-osa kaikista hoidettavista eikä aina kaikkea mediassakaan käsiteltyjä tapauksia kannata ihan kiveen hakattuna tietona ottaa.
Suurin osa on tyytyväisiä hoitoon. He ja heidän omaisensa eivät vain sitä kovaan ääneen julkisesti huutele, kuten eivät ihmiset yleensäkään silloin, kun kaikki on ok.

Harvalla teistä on hoitoalan, saaati sitten lääketieteen koulutusta ja kokemusta. Harva teistä on paikan päällä 24/7 seuraamassa, mitä laitoksissa todellisuudessa tapahtuu. Harvalla teistä on todellista tietoa ja kykyä arvostella hoidon tasoa ja hoidossa tehtäviä valintoja ja päätöksiä.

Te, jotka nyt haluatte parantaa vanhusten osaa, miettikää, mikä olisi oikea tapa siihen. Kannattaako syytellä hoitolaitoksia "murhakartanoiksi", hoitajia "röökillä istuviksi kuolemanenkeleiksi" ja kertoilla hatusta vedettyjä kauhutarinoita tietämättä asioiden oikeaa laitaa? Mitä uskotte saavanne sillä aikaiseksi?
Miltä mahtaa tuntua hoivakotiin muuttavasta vanhuksesta ja hänen omaisistaan, kun kuulevat moista meuhkaamista? Entä hoitajista, jotka yrittävät kaiken tämän kohun keskellä jaksaa tehdä työtään tullen koko ajan leimatuksi?

Hienoa, että ihmiset yrittävät vaikuttaa asioihin. Tehkää se kuitenkin oikeita kanavia pitkin ja perustakaa mielipiteenne faktoille.

Kiitos.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä faktoja on paljon ja ne pitää tuoda ilmi. Pörssiyhtiö Attendossa omaiseni hoito oli ala-arvoista.

      • Anonyymi

        No mitä teit asialle?
        Kirjoittelitko pitkin keskustelupalstoja ja kommenttikenttiä, kuinka "Attendo tappaa kaikki vanhukset, heidät sidotaan ja lääkitään tajuttomiksi ja annetaan maata pas*oissaan 5 päivääääää!!!!!"
        Vai teitkö valituksen laitoksen johdolle tai sosiaaliasiamiehelle/aluehallintovirastoon?


      • Anonyymi

        Ja mikä on vastaus? Kyllä, kyllä, että vanhustenhoito olisi hyvää, niin tarvitaan lisää hoitajattaria, mutta miten ja kuka maksaa!


    • Anonyymi

      Josa nämä ns. "HOITOALAN" yritykset eivät maksa hoitotyötä tekeville sellaista palkkaa että se on inhimisellä ja asiallisella tasolla niin varmasti alalle hakeudutaan mutta kitupalkoilla sinne ei ainakaan pätevät mene ja jos menevät niin heti kun parempi työ löytyy lähtevät heti vauhdilla pois.

    • Anonyymi

      Hoitajilla joilla aidosti (ei esitystä) on iso sydän kaikenkuntoisia vanhuksia kohtaan (etenkin mielenterveys) ...älkää ikinä muuttuko. Teillä varmasti on puhdas omatunto ja vanhusten kohtaaminen, vaikka olisi ns.vaikeakin, menee luonnostaan, siis ei mitään esittämistä jota valitettavasti näkee ja vanhukset ovat ihmisiä- vaikkei muistaisikaan asioita jne. heillä on tunteet ja he tietävät kuka on aidosti heille hyvä. Ei auta vaikka ruokaa tuodaan eteen ja taputetaan olalle...siinä ei ole tunnetta. Vanhus kyllä tuntee ja aistii sen. Iso kiitos kaikille hoitajille jotka tekevät tätä työtä aidosti.

    • Anonyymi

      Ikää minulla on 75v ja ennemmin ammun itseni ennenkuin lähden hoivakoteihin.

    • Anonyymi

      Hoiva-alan yrityksissä monissa ollut töissä ja sanoisin että jos pitäisi omien vanhempien kohdalla valita niin ehdottomasti vanhusten pienkoti. En ikinä valitsisi isoja laitoksia. Siellä vanhuksia säilytetään ja tehdään pakolliset hoito-toimenpiteet kunnes luonto hoitaa loput. Ja eikun seuraava. Ei ikinä omille vanhemmilleni jos minusta on kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe