Miksi työ ei kelpaa?

Anonyymi

Tapasin tänään harrastuksen parissa pari vuotta työttömänä olleen miehen. Siinä saunan lauteilla kun puhuttiin kaikenlaista kysyin että miten ihmeessä hän ei muka ole saanut töitä. Aika pitkä aika työn hakemiselle tuo pari vuotta.

No työn pitää kuulemma olla omalta alalta, hän ei voi kuvitella työskentelevänsä minään mäkkärin kassana. Kysyin että miten häntä kiinnostaisi työskentely meillä varastolla, sinne kun nyt haetaan muutamaa varastomiestä. No voi ehkä kiinnostaa, mutta palkka pitäisi olla n.3000e/kk ilman ylitöitä. Tai ihan minimi on vähintään 2500e/kk että työ kiinnostaisi.

Hei haloo!! Teki mieli purskahtaa oikeasti nauruuun, kun ensiksi vitsiksi luulin. Miten pari vuotta työttömänä ollut voi olla noin kranttu, jolle ei työ kelpaa? Täysin epärealistiset näkemykset nykyisestä palkkatasosta, taitanee kaveri ilmeisesti elää vielä markka-aikaa. Ja mitä v*tun väliä onko työ sitten juuri sitä omaa alaa, jota on joskus tehnyt. Luulisi että jos kykyä riittää niin homma kuin homma kävisi.

Ensin ajattelin, että autan kaveria mäessä ja kerron siitä meidän rekrytoivalle esimiehelle. Mutta noiden kommenttien jälkeen en mitenkään kehtaisi.

Ei ihme että kaveri oli työtön. Ja mikäli linjaansa jatkaa, saa aika pitkään työttömänä ollakin.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas sama hölynpölyä tarina uusinnan uusintana. Klara vappen. Selvin päin vappuna. Ei mulla muuta.

    • Anonyymi

      Mielestäsi työtä pitäisi tehdä vain työn tekemisen ilosta? Palkalla eikä olosuhteilla ole mitään väliä? Sellainen kokoomustrolli taas.

      • Anonyymi

        Ai siis, jos saa alle 3000e/kk, niin silloin ei työtä kannata tehdä ollenkaan? Ja eikö työtä voi enää tehdä työn tekemisen ilosta, eli eikä työstä saa nauttia?


    • Anonyymi

      Kun on tehnyt töitä pitkäänkin alkaa työ menettää merkitystä pikkuhiljaa.. Tarkoittaa, että hankinnat on tehty ja rahaa kassassa. Silloin kannattaa lähteä lihomaan ja tehdä vain niitä töitä joista on todella iloa. Tarkoitan omia harrastetöitä. Tämä vaihe tosin ei ole sinulla vielä.

    • Koska jotkut eivät alistu orjiksi toisille?

    • Anonyymi

      Varmaanki ikä tekee sen. Vielä parikymppisenä jaksaa innostua jostain 1500e kuukausipalkasta. Mutta itekki näin 30 vuotiaana en jaksais alkaa työrumbaa.. Monilla mun ikäsillä on omakotitalot (ite ostettu lainalla) jne. Siis tarkoitan sitä että tavallaan sitä vertailee niihin ja kokee säälittäväksi jonku alle 2000e palkan. Itekki vaikka ollu työttömänä vuosia niin en kelpuuttais vakityöhön alle 2700e/kk.

      Mulla on onneks tässä erilaisia projekteja joilla pidän itteni kiireisenä.

    • Anonyymi

      Täällä 43 -vuuotias mies Helsingistä.Mä olisin ihan hyvin voinut olla se harrastekavero siellä saunan lauteilla. Harrastatteko pallopelejä?

      Mäkin tein ahkeraan 90-luvulla töitä alle 50 markan tuntipalkalla,kotiin äidille maksoin vuokraa jo vuodesta 1997. Sittemmin asuin solukämpissä työssäkäyvänä, kuvitelkaa solukämpissä työssäkäyvänä! Maksoin silloin vielä lukiota käyvän tyttökaverini elämisen ja pidin autoa Helsingissä.

      Pitkä aika, lähes 22 vuotta myöhemmin,tänään wappuna 2019 omistan 2 asunto-osaketta,toisessa vuokralaiset ja toisessa asun.Molemmissa yli 70 neliötä. Olen käytännössä lopettanut työelämän... Maksanut elatusmaksuja, eronnut,matkustellut, tehny töitä...

      Ei minun tyypinen korkeakoulututkinnon omaava mies myöskään lähtis enää alle 3000€ palkalla töihin. Varsinkin kun kaveripiirissä on paljon tuttuja 4000-6000€ palkoilla. Katoppa tilastoja mitä 43 -vuotiaat korkeakoulutetut keskimäärin tienaa, olisko 3800€/kk ?

      Mutta anonyymi, kaippa se sen frendis oli joskus työelämässä ollut ?

    • Anonyymi

      Ajat kato muuttuvat. Nyt tienataan toisin, kuin ennen?
      🥌🎯🎁

      Ennenhän se oli, ettävieraan töissä...
      Nykyään uudet näkemykset tienaamikseenkin. Marjoja poimimalla hyviin tuloihin.

    • Anonyymi

      Onko kukaan laskenut, montas kertaa tuo aloitus on ollut tällä sivulla?

    • Anonyymi

      Niin, "nykyään" palkkataso on nujerrettu niin alas että sillä työskentely ei ole enää mielekästä, tyhjän saa pyytämättäkin. Niin vähän rahan takia raataminen on täyttä hulluutta ja elämässä on varmasti parempaakin tekemistä kuin jonniinjoutavaa raatamista josta ei itse hyödy mitään.

      • Anonyymi

        Tästä näkee että työttömyysedut ovat Suomessa liian hyvät.
        Kunhan päästään siihen ettei kukaan enää näe mitään syytä raataa leipänsä eteen, silloin loppuu äkkiä rahantulo ja mukava joutilaisuus jokaiselta.

        Ite raadoin työelämässä pitkät pätkät. Hyöty on nyt se, että eläkkeeni on isompi kuin joidenkuiden palkka. Se on hyvä, mutta siitä maksan ainakin yhden työttömänkin edut veroissa, se vähän harmittaa.

        Jos kaikki työikäiset olisivat töissä, meillä olisi rikas kansa. Kaikki saisivat palkkaa ja kenenkään ei tarvitsisi jakaa palkkaansa työttömän kanssa. Mutta se kyllä vaatisi raatamista niiltäkin, joita raataminen ei huvita. Kysy sitten, miksi työttömiä inhotaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä näkee että työttömyysedut ovat Suomessa liian hyvät.
        Kunhan päästään siihen ettei kukaan enää näe mitään syytä raataa leipänsä eteen, silloin loppuu äkkiä rahantulo ja mukava joutilaisuus jokaiselta.

        Ite raadoin työelämässä pitkät pätkät. Hyöty on nyt se, että eläkkeeni on isompi kuin joidenkuiden palkka. Se on hyvä, mutta siitä maksan ainakin yhden työttömänkin edut veroissa, se vähän harmittaa.

        Jos kaikki työikäiset olisivat töissä, meillä olisi rikas kansa. Kaikki saisivat palkkaa ja kenenkään ei tarvitsisi jakaa palkkaansa työttömän kanssa. Mutta se kyllä vaatisi raatamista niiltäkin, joita raataminen ei huvita. Kysy sitten, miksi työttömiä inhotaan!

        Sinä et nyt ymmärrä sitä että sinun aikana palkat olivat suurempia ostovoimaltaan jolloin työnteko oli kannattavaa. Nykyisin näin EI ole!


    • Anonyymi

      Suomen työmarkkinatuki on liian pieni, Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea katsoo päätöksessään.
      Suomen sosiaaliturvasta on aiemminkin kanneltu komiteaan. Komitea katsoi vuonna 2015, että eräiden sosiaalietuuksien vähimmäistaso on Suomessa riittämätön.

    • Anonyymi

      Oikeassa on aloittaja, mutta suurin osa toivoo saavansa vain jotain töitä.

    • Anonyymi

      Se kaverihan oli viisas... viisaampi kuin aloittaja.
      Kukanyt niin tyhmä olisi että myy ittensä alipalkalla tekemään paskaduunia, kerran täällä vain eletään joten hyvä valinta haukutulta saunamieheltä.

      Tosin juttu oli keksitty provo mutta provoilijalle voikin näin näyttää keskaria.

    • Anonyymi

      Oon vasta ollut 8 vuotta työtön mutta en tekisi töitä alle 2000 kk palkalla. 15 vuotta on kokemusta raksa ja muista hommista että on ne yrittänyt pistää 9 euron päiväpalkalla raksatöihinkin työkkärissä mutta sanoin ettei todellakaan kiinnosta.

    • Anonyymi

      Yleensä jo henkiloöstövuokrausfirmassa ainakin IT-alalla on minimipalkka 2500 € / kk joka on sama kuin sairaanhoitajalla.

      Varastotyö taas nyt paljon tarvitse sellaista osaamista mitä kukaan ei osaisi tehdä. Kyllä me oltiin ilman mitään kokemusta peruskoulusta varastolla TET-jaksoilla, eikä sen ikäisenä mikään palkka kiinnostanut.

      • Anonyymi

        Kyllä nykyään varastollakin on osattava käyttää erilaisia koneita, varastonhallintajärjestelmää jne. Palkka riippuu TES:sistä ja työkokemuksesta, itsellä n. 2500 €/kk ja vähän yhden viikonlopun ylitöitä tekemällä tulee helposti 2500 €/kk netto.


    • Anonyymi

      Työnteosta pitäs korvaukset maksaa eikä vetelehtimisestä. Työ perässä oon muuttanut monesti paikkakuntaa, eikä palkka ollut suuri ainakaan alkuun , mutt pikkuhiljaa sain kasaan asunnon hankintaan ja autokin on alla. Hitsareista ja autokuskeista näkyy olevan kova puute, niitä kun pitää raahata puolasta ja muistakin maista, kun työ ei maita omalle kansalle.

      • Anonyymi

        Tuo tarkoittaa tosiasiassa sitä että noista hommista maksetaa palkka jolla tulee toimeen vain Puolassa...


    • Anonyymi

      Lehdestä juuri luin etteivät vuokrafirmat saa edes Puolasta hitsareita Suomeen tällä palkkatasolla,vuokrafirmojen mielestä yhteiskunnan pitäisi osallistua työllistämiskuluihin jotta saataisiin Puolalaiset tänne polkemaan loputkin palkat suohon.Osa yrittäjistä ei pärjäisi vaikka menis ilmatteeksi töihin,pitäs viedä varmaan työmateriaalikin mukanaan.

      • Anonyymi

        Minäkin allekirjoitan tämän. 30-vuotta hitsauskokemusta, niin palkkaa tarjotaan 13 € tunnille ja vaaditaan vaikka mitä voimassa olevia luokkia. Aamulla kun menet töihin eikä työnantajalla olekkaan tarjota töitä sille päivälle, niin rupeaa ehdottelemaan pekkasia loppupäiväksi.


    • Anonyymi

      Minäkin tunnen yhden tyypin, joka on ollut ikänsä työtön. 3000 € pitää heti saada palkkaa että lähtisi töihin. Jepellä ei ole muuta osaamista kuin tukien haku lappujen täyttäminen ja nykyään sekin hoituu netissä. Kaljaa ja tupakkaa kyllä kuluu ja päivät katsoo elokuvia tai pelaa.
      Kyllä oli hieno juttu, että tämä tapaus pakotettiin huhtikuun alussa 9 €/päivä orjaksi. Naurattaa vieläkin makeasti.

    • Anonyymi

      Työ ette arvosta. Yhden työn puoleen on jokaisen polven notkistuttava. Tuttavana onkin parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Nätit sanat käy loppumaan.

    • Anonyymi

      Ryö on Se. Ajatus on kaunein.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2287
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      174
      1369
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1167
    4. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1078
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1067
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      89
      1053
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1005
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      937
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      910
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      63
      822
    Aihe