Mitä uhkaa tai haittaa

Anonyymi

Mitä uhkaa tai haittaa tulee uusiutuvasta energiasta?
Onko esim. huoltovarmuus taattu?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos rajataan vastaus tuuli ja aurinkovoimaan. Ensimmäinen ongelma on tuotannon satunnaisuus. Vaihteluväli on 0-100% rakennetusta kapasiteetista. Tämän tarkoittaa sitä että vara/säätö jne voimaa on rakennettava 100% uusiutuviin nähden. Näin, koska ei ole olemassa tehokkaita varastointimenetelmiä suurille energiamäärille.
      Satunnaisuudesta johtuu myös seuraava ongelma. Silloin kun energiaa tarvitaan sitä ei ole saatavilla ja kun tuotanto on optimaalinen tai maksimissaan niin kulutusta ei useinkaan ole riittävästi. Tästä johtuu sitten se että tuotantoa on rajoitettava tai myytävä jopa negatiivisella hinnalla, jos joku ostaisi. Sama sitten toiseen suuntaan kun tarvitaan energiaa eikä sitä ole saatavilla niin energian hinta nousee tappiinsa.

      Esim Tanskassa on säännöllisesti tilanne että tuotettua tuulivoimaan myydään tai lahjoitetaan Norjaan ja kun ei tuule niin Norjasta ostetaan energiaa huippuhinnoilla.

    • Anonyymi

      Uusiutuvasta energiasta on tullut uskonto. Öljyä ei voida korvata millään. Se on taloudellisesti mahdotonta.Vain ruumiillisella työllä voidaan korvata öljy. Ihmiset ja hevoset tekemään sitä. Samalla loppuu ilman ja maaperän saastutus. Mitään muuta keinoa ei ole.Teknologiasta ja laiskottelusta pitää luopua.

      • Anonyymi

        eipä taida pelto riittää tarvittavan hevosmäärän ruokkimiseen. Tosin tulisihan sitä sontaa biokaasua varten, ja töitä katujen puhtaanapitäjille, mutta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eipä taida pelto riittää tarvittavan hevosmäärän ruokkimiseen. Tosin tulisihan sitä sontaa biokaasua varten, ja töitä katujen puhtaanapitäjille, mutta...

        Maailmantalouden alasajokin on ollut hidasta.Hevosia voidaan kasvattaa tarpeen mukaan ja ihmiset joutuvat aluksi tekemään hevostenkin työt kuten ennenkin köyhimmät.


    • Anonyymi

      Aloittajan kysymykseen huoltovarmuudesta. Uusiutuvat energiat eivät yksin riitä tuottamaan Suomen energiatarvetta lälellekään, eikä varsinkaan sähköntuotantoa. Kesäaikaan jotenkin saatettaisiin keplotella hyvissä sääoloissa, mutta talvet olisivat tuho. Kaikki tämän todella tietävätkin, varsinkin vastuuntuntoiset päättäjät, mutta valheellisiinkin väitteisiin syyllistyneet ns. viheruskovaiset eivät ymmärrä tosiasioita. Kun hiilivoima poisteaan tuotannosta, tulee toimivat vaihtoehdot olla valmiina. Siksipä esim. Helsingissä on paniikki energiasta vastaavilla kun valtuuston päättäjät antavat hihasta vuosilukuja ilman tietämystä faktoista. Energiasta siellä vastaavat eivät uskalla pyytää päättäjiä tutustumaan faktoihin irtisanomisten pelossa.

      • Anonyymi

        Erikoista on se, että Helsinki on suurin hiilivoimaa käyttävä kunta, mutta vihreät ovat yhdessä Kokoomuksen kanssa johtamassa päätöksiä enemmistönä. Puhutaan kiivaasti puhtaasta energiasta ja todellisuudessa hiilivoima jyllää. Poliitikot tosin ovat tuollaisia, mutta luulisi kansalaisten ymmärtäneen tuon pluffin jo aikoja sitten, mutta eipä ole.


    • Anonyymi

      Kun auton moottoriin tankataan bio-etanolia, se tuottaa samanverran hiilidioksidia kuin bensamoottorikin, luonto ei erota hyvää ja huonoa hiilidioksidiaa toisistaan, kumpikin vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen.

      • Anonyymi

        Pyh! Ilmasto lämpenee ilmasto uskovaisilla!
        Tää on hauskaa kun ensin puhutaan ilmaston lämpenemisestä ja kun se terminä kumotaan, niin sitten se vaihtuu ilmaston muutokseksi.


    • Anonyymi

      Tuuli ja aurinkoenergiaan liittyy ongelmia, mm valmistuksen ympäristövaikutukset. Toinen hankala asia on huoltovarmuus. Aurinko ja tuulivoimaa varten pitää olla reserviteho jota tarvitaan silloin kun ei tuulee ja tai ei paista aurinko. Vesivoimalla voidaan hoitaa osa, mutta kun aurinko ja tuulivoiman osuus kasvaa pitää rakentaa reserviteho esim kaasuturbiineja jotka tuottavat puuttuvan energian. Nämä käyttävät pääasiassa fossiilisia polttoaineita.

      Saksassa huoltosuhde on jo pahasti vääristynyt ja energian hinnoittelu on todella villiä. Yhtenä hetkenä hinta on negatiivinen ja seuraavana MWh maksaa monta sataa euroa. Joko tuulee tai sitten ei.

      • Anonyymi

        Miten tuuli-tai aurinkovoimalan valmistus on haitaksi ympäristölle verrattuna esim. ydinvoimalan valmistukseen


    • Anonyymi

      Kalajokilaaksoon rakennetaan 600 teollisuustuulivoimalaa pelloille, metsiin ja pihoille ensi kesän aikana!!

      Elämänedellytykset on viety. Myllyt ovat 2 kertaa niin isoja kuin Keski-Euroopassa käytetyt!

      • Anonyymi

        Ja ydinvoimako ei vie elämän édellytyksiä. Esim. Tsernobyl ja Fukushima.


    • Anonyymi

      Uhkana on valtion verotulojen menetys joka estää uusien voimalähteiden käyttöönoton

      • Anonyymi

        Näin on maahantuoja kertoi että viimevuonna ei mennyt ainuttakaa aurikokeräintä eli veden lämmityskennoja vaikka ovat edullisempia käyttää ja sentaa kuin aurinkopanelit. Toimivat hyvin maaliskuulta lokakuulle ja vieläpä pakkasella. Jo vuosia sitten kun asensin keräimet joku sanoi humpuukkia ei voi pakkasella lämmittää . Olin 25 astetta pakkasta katolta tuli vesi 25 asteisena eipä tullut katsoamaan kun kerroin.


    • Anonyymi

      Näiden satojen metrien korkeiden teollisuustuulimyllyjen impulssi-infraäänipaineaaltoilut ulottuvat 60 kilometrin säteelle. Jokaisesta mylllystä lähtevät eri paineaaltoilut eri taajuisilla impulsseilla. riippuu siitä, mihin suuntaan rupellit on asennettu: merelle tai mantereelle. Vaikutus on oksettava luonnolle ja ihmisille. Mitä kauemmin vaikutuksen alaisena on sitä nopeammin ns. ’vanhuuden’ oireet alkavat. Sydämen rytmihäiriöt, tinnitusta, korkea verenpaine, paineen tunne päässä, päänsärky, niska-hartiasäryt, nivelkivut, oksettava olo, levottomat yöt, ripuli jne. Heti, kun ajat 60 km:n päähän pahimmalta tuulivoima-alueelta, oireet helpottuvat. Tunnet ihanaa vapautuneisuutta. Kireys häviää. Ihanaa!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe