Johannes Ilomantsilainen - milloin ikoniksi?

Anonyymi

Johannes Karhapää, nyttemmin nimellä Johannes Ilomantsilainen, nostettiin 2018 pyhien joukkoon. Hänet teloitettiin punaisten joukossa Joensuun Siilaisilla keväällä 1918, vaikka punainen hän ei millään muotoa ollut.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/johannes-karhapaa-ja-skeemaigumeni-johannes-pyhien-joukkoon?publisherId=11646700&releaseId=69847713

Odottaisinkin, milloin saamme nähdä ensimmäisen Johannes Ilomantsilaista kuvaavan ikonimaalauksen? Kuka ottaisi työkseen liittää näinkin lähelle historiaamme ja meitä myös maantieteellisesti tulevan henkilön ortodoksikirkon kuvagalleriaan?

12 kommenttia

Vastaukset

 • MIKSI on aina pakko tulla tämäntapaisia vastauksia?
  Aivan ihmeellistä miten huono maku jollain on!

  Mitään asiaa ei voi kertoa täällä, ilman että joku rupeaa heti leukailemaan. Hyvin alhaista.

  Minun mielestä tosin on turhaa ruveta heti ikonia tekemään.

  Turhaa kuitenkin ilkeät puheet.

  • Kuule et tiedäkkään millainen sika se tämä maanteiden kuningas on ja kuinka monelle ihmiselle täysvriesa.

   Ihan pappeja myöten kerjännyt ongelmia ja saastuttanut vuosikausia tätäkin palstaa joten pientä tämä kritiikki on ja kevyttä itse sikaan verrattuna.Ansaitsee täysin vastakritiikin.


 • Tuossa kyseessä on pitkäaikainen itäsuomalainen kiusaaja, nainen, joka on jossain vaiheessa kokenut epäonnisen romanssin tuon solvaamansa miehen kanssa ja joko siitä tai muuten mielenterveys on häilynyt. Oli kauan poissa, kenties hoidossa, mutta taas vapaana. Sairas tapaus, ei kannata antaa häiritä sen enempää. Poistuu taas, kun pääsee hoitoon.

  • Tilulilulei...

   Kaikenlaisia sitä maa päällänsä kantaa.

   Toivossa on hyvä elää kunhan ei vain joutuisi äijän kääkkä jatkuvasti harhaluulojaan pettymään.

   Jk vaiko ps hyvännäköistä nuorta pappia ja äijää on kirkkokunta pullollaan ja jos ei riitä niin muualta löytyy rutkasti lisää!
   Hähähää!


  • Aivan kuten on ollut romanttinen suhde niillä piispoilla ja papeillakin (jotka vie hältä kaikki naiset) sekä vaimon veljelläkin ja niillä kaikilla kusettavilla akoillakin.

   Kyllä taas sai päivän naurut.


 • On jo maalattu ikoneja, parikin olen nähnyt Ilomantsin kirkkoon toi joku maalari näytille. Milloin niitä sitten saa painokuvaversioina, sitä en tiedä.

 • Täysin sairaita vastauksia.
  Onko se sama taas vauhdissa.

  Täällä on siis yks häirikkö liikkeellä.
  Kaipa hän saa jonkinlaista lohtua itselleen, kun muuta elämmä ei ole.
  Sairasta naurua.
  Miksi ei mene huuhaa palstalle?

 • Nimeksi tuli lopulta Johannes Sonkajanrantalainen, ja ikoneja on jo ainakin kolme tiedossa.

  • Yksi on Helsingissä, kulttuurikeskus Sofian kappelissa nähtävissä. Kyseessä on Mirko Citkovicin tekemä mosaiikkiversio.

   Löydär kuvan Sofian nettisivulta isä Ambrosiuksen blogin yhteydestä.


 • Useita ikoneja löytyy eräältä ortodoksiselta fb-sivulta. Oliskohan ainakin kolme. Se Sofian ikoni on eri ikoni, toinen Johannes.
  '

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.