Ähtärin eläinpuiston tulos

Eläinpuiston tulos julkistettiin viime viikolla ja se oli 1200000 euroa poistojen jälkeen. Se on hieno luku, joka osoittaa että matkailun kehittämisessä ollaan oikealla tiellä. Ähtärissä oli vuoden vaihteessa 5709 henkeä, mikä tarkoittaa sitä että vauvasta vaariin turistit toivat eläinpuiston lainojen lyhentämiseen tai investointeihin jokaista ähtäriläistä kohti 210 euroa.
Kaupungille verotuloja kertyy lisääntyneistä henkilöstön palkoista melkoinen summa. Lisäksi veroja tulee myös kauppojen ja muiden palvelutuottajien lisääntyneen myynnin seurauksena.
Kokonaistulos jokaista ähtäriläistä kohti on varmasti 400-500 euroa kun otetaan myös nämä eurot huomioon. HYVÄ ÄHTÄRI.
Ilmoita


48 Vastausta

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.


Nyt on massia rakentaa kiinaan koulu hyvä ähtäri
Ilmoita
1.2 miljoonan tulos on laiha lohtu, kun katsoo Ähtäri Zoon velan määrää.

Ainoa positiivinen osa on, että ollaan edes plussan puolella ja että Zoon velkaantuminen on pysähtynyt. Jollain Zoon valtavaa velkavuora pitää kyetä maksamaan takaisin.

Kovin on epävarmaa, saadaanko toista plus merkkistä tilinpäätöstä peräkkäin., siis ensi keväänä. Kuluvan Vuoden alku on ollut Ähtärin eläinpuistossa poikkeuksellisen hiljainen.
3 VASTAUSTA:
Olihan viime kesä vielä alkukiinnostusta, joka kaikessa vastaavassa sitten tasaantuu kun uutuudenviehätys ja lumous vähitellen haihtuu ja liike-ideaa mittaava arki on todellisuutta.

Tietynlainen pessimismi voi pitkällä ajalla olla kestävää realismia, kannettu vesi ei kaivossa pysy, parempi katsoa kuin katua, ei vara venettä kaada, parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa.
Mikähän näistä sopisi ?
Tämän vuoden kesälle odotetaan kotimaan matkailun menestysvuotta:
https://www.talouselama.fi/uutiset/kotimaa-on-kesan-matkailutrendi-varsinkin-nuoret-kiinnostuivat-lahimatkailusta/40cf9e26-ca6b-4a50-96ad-7404191d5aaf

Uutuuksien kohdalla kannattaa ensimmäisinä vuosina panostaa tuloksentekoon, kun silloin uutuudet vetävät ja tuloksenteko on helpompaa. Sitten pitää keksiä jotain muuta uutta, jotta kiinnostus säilyy. Tai onnistua laajentamaan kohderyhmiä. Ähtärin kohdalla samaan aikaa hyvä asia että myös jonkinlainen mahdollinen ongelma on tuleva kylpyläremontti, joka on väistämättä edessä jossain kohtaa tulevaisuudessa. Se voi verottaa remontin tekemisaikana hotellilta asiakkaita, että kylpylä ei ole käytettävissä. Keilahalli ei riittäne kylpylän puutetta korvaamaan. Mutta remontin jälkeen hotelli ja samalla myös eläinpuisto on vuosien ajan aiempaa vetovoimaisempi, kun sen yhteydessä on uusittu kylpylä.
Joka turistirysän uusi himmeli vetää ekana vuonna väkeä eniten näin käy myös pandan kohdalla tämän kesän uutuus keila halli tuskin lisää kävijöitä elikkä alamäki odottaa sata varmasti mutta menot on ja pysyy josta jokainen voi vetää omat johto päätöksensä.
+Lisää kommentti
Ei yksi pääsky kesää tee. Erilaisilla muilutuksilla zoon tulosta on saatu paremmaksi kuin se olisi jos omistus yksityinen. Tuo yhden vuoden tulos tulee tippuman kyllä selkeästi. Se raha ei riitä investointeihin tai lainojen maksuun. Onneksi kunta rientää veroeuroilla kaveriksi. Tämä on turvallinen tapa leikkiä makailuyrittäjää.
1
Ilmoita
Miksi tilin päätös ei ole saatavilla vero tiedoista jos se on julkaistu olis mukava katsoa miten tuo on kikkailtu on ne melkoisia satu setiä...
1 VASTAUS:
Patentti ja Rekisterihallitus kerää kaikilta osakeyhtiöiltä tilinpäätöstiedot ja ne ovat julkista tietoa ja ovat sieltä saatavissa.
+Lisää kommentti
Jossakin lehdessä johtaja Pietilä sanoi että nyt tehdyn tuloksen takia voidaan tehdä uusia investointeja ja hotellilla on aloitettu saneeraustöitä! Eli täytyyhän tulosta olla todella tehty, vai!?
Ilmoita
Ja jossain oli mainittu kahvilan rakennustyöt, olikohan kyse täysin uudesta kahvilasta, vai siellä lintulammella olevan saaneraustyöt?
1 VASTAUS:
Helsingin Sanomissa luki pari päivää sitten näin: "Viime vuoden tulos ylitti selkeästi tehdyn budjetin, joten toki mietteet ovat siitä iloiset. Pystymme aloittamaan joitakin suunniteltuja investointeja. Hotelli Mesikämmenessä on nyt kolmetoista huonetta pintaremontoitu ja uusi kahvila valmistuu juhannuksen tienoilla eläinpuistokierrokselle".

Hyvä juttu, että hotellia on saatu parempaan kuntoon. Palaute viime vuonna hotellien kansainvälisillä arviointisivuilla oli viime vuonna liian usein pettymystä huoneiden kuntoon osoittavaa. Nyt huoneista ainakin osaan on saatu tehtyä ilmeisesti tason nosto, mikä parantanee myös asiakastyytyväisyyttä ja samalla mahdollisuuksia saada sama kävijä paikan päälle uudelleenkin.

Kahvilan osalta olisi kiva tietää, onko kyse lisäkahvilasta eläinpuistokierroksen varteen, vai puretaanko se nykyinen kahvila eläinpuistoreitin varrelta, ja korvataan tuolla uudella.
+Lisää kommentti
Saman verran kuin Zoo tekee mukamas voittoa on kaupunkin laskuun siirretty menoja, lämmitys,sähkö,vesi ,kiinteistöhuolto , zoon henkilökunnan palkat ym. ym. ei hyvältä näytä. Talvi on ollut erittäin hiljainen matkailumäellä tappiolla pyörii koko mäki .Kesästä on tulossa hiljainen uutuden viehätys on mennyt jo ohi arki alkaa ja taistelu velkojen maksusta. Eikä pidä unohtaa viime kevästä pääomitusta 2 miljoona euroa. Kylpylä remontti siirtyy valtio ei anna rahaa koska koulut on rakennettava. Keilahallin rahoitus tökkii kassa on tyhjä.
12 VASTAUSTA:
Ei onneksi haittaa meitä Vaasalais mummoja.
Ei taida mummot pelastaa tuota zoon epätoivoista viritystä odottakaa vaan kun konkka kosahtaa alkaa sellainen paskan heitto jollaista ei ole ennen nähty..
Ei Vaasalaismummot sitä yritä pelastaa. Puiston konkka juuri on tavoitteena.
Kaikki mainitsemasi kuluerät ovat eläinpuiston tilinpäätöksessä näkyvissä. Et taida paljoa ymmartää yritystoiminnan tilinpäätöksestä. Jos kaupunki antaa rahaa se on joko pääomasijoitus tai muu sellainen. Tekstistä näkyy YMMÄRTÄMÄTTÖMYYS
Kuules poju osakeyhtiön tilin päätös saadaan kikkailtua monen yhtiön välisillä siiroilla aikas nätiksi mutta pitkän päälle pää tulee vastaan.
Anonyymi kirjoitti:
Kuules poju osakeyhtiön tilin päätös saadaan kikkailtua monen yhtiön välisillä siiroilla aikas nätiksi mutta pitkän päälle pää tulee vastaan.
Kerroppa ne kikkailut.
Näyttää täällä olevan yhtiöön liittyvää järjestelmällistä mustamaalausta.
Me Vaasalaiset ei tykätä eläinpuistosta
Anonyymi kirjoitti:
Kaikki mainitsemasi kuluerät ovat eläinpuiston tilinpäätöksessä näkyvissä. Et taida paljoa ymmartää yritystoiminnan tilinpäätöksestä. Jos kaupunki antaa rahaa se on joko pääomasijoitus tai muu sellainen. Tekstistä näkyy YMMÄRTÄMÄTTÖMYYS
Olet täysin pihalla,energia ja vesi huolehtii suurimmasta osasta zoolle kuuluvista palkkakustannuksista ja lämmöstä ja vedestä myös jätevesi ym kulut lisäksi . Keilahallin koneisto muuten on vielä ostamatta se maksaa 500 tuhatta se unohdettiin pois koko kustannusarviosta kertoi media.
Eiköhän ne jostain tuon puolimiljoonaa riipaise mutta jostain se on pois kouluista tai tie määrä rahoista mutta tärkeintä on että pallo pyörii siis keila pallo!
Mitä turhia semmoisia keilahallija...
Jos kouluja puuttuu, käyhän sekin tila koululuokasta, niille kun tarvetta oikeasti on, vaikka onkin kauempana.
Onhan se muuten paikkaa elävöittävää muutenkin, ne koululaiset
Tavikset, ,,eikä ähtäriläiset tavikset
+Lisää kommentti
Jokos lännenkyläs on haravootu?
1 VASTAUS:
Siellä on lauantaina peräkontti kirppis täytyy mennä katsomaan onko paikat haravootu kyllä jussi hoitaa!!
+Lisää kommentti
Jos ne on nuo kalliit lippujen hinnat jotka määrittelevät kävijämäärät, on se vaan kumma juttu että missä tahansa päin suomea keskustelee ja kyselee ihmisiltä menettekö katsomaan pandoja, niin vastaus on että jos on muuta asiaa sinnepäin, pandojen takia ei lähdetä. Näinhän se menee automaattisesti aina sillä mielenkiinnon mukaan mennään eikä jonkun muun asian. Toinen voi olla pakollinen tarve mutta onko tälläistä pandojen kohdalla?? Nyt on sama ulina botanian lippujen hinnoista mutta tosiasiassa ne jotka tulevat menemään sinne menevät ja toiset ei, selkeätä pässinlihaa, eikö? Tuo kahvilasuunnitelma olisi kiva nähdä ja tietää kustannukset, mutta toivottavasti kertovat kuten keilahallista!
Ilmoita
Ei masterblääniin saatu 10 miljoonaa kauan v----le tuolla törsäämisellä koko mäki raavittu auki ja väkeä töissä toista sataa aivan järjetöntä menoa toivotaan vain että hallinto oikeus puhaltaa pelin poikki ja torppaa kaupungin takaukset tuohon hulluuteen...
1 VASTAUS:
Joo ja pistää Mikon vankilaan.
+Lisää kommentti
Niin eihän Vaasassa riittänyt väkeä edes huvipuistoon (lue Wasalandia) ja sitä ylläpitämään, asia joka toi tunnettavuutta kaupungille kokonaisuudessaan melkeinpä huvipuisto-mainoksien kautta! Toki Ähtärissä eläintarha on tuonut tunnettavuutta ja myös pandat. Kahvilan saneeraustyöt tai uuden rakentaminen ihmetyttää sinällään🤔 että parempi olisi satsata niihin eläintiloihin, kyseessä on kuitenkin eläintarha. Onhan pandatalolla uusi kahvila 😊ja eikö se nyt riitä 🤨ja hotellissa ravintola jossa saa varmasti myös kahviakin
2 VASTAUSTA:
"Kahvilan saneeraustyöt tai uuden rakentaminen ihmetyttää sinällään🤔 että parempi olisi satsata niihin eläintiloihin, kyseessä on kuitenkin eläintarha."

Jos tarkoitus on parantaa reitin varrella olevien palveluita, ja myydä samalla sen varrella kulkeville matkansa aikana enemmän juomia, jäätelöä ja muuta sellaista on kyse eri tarpeen täyttämisestä kuin mikä hotellin kahvilalla on. Kahvila lienee jossain sellaisessa paikassa, josta istuessaan voi tarkkailla ja ehkä kuvatakin eläimiä. Mitä pidempään ihmiset viipyvät kierroksella, sitä todennäköisemmin nämä syövät reitin jälkeen myös täyttävämmän aterian. Lisäksi syömisen jälkeen ihmiset ovat usein tyytyväisempiä näkemäänsä ja kuulemaansa kuin nälkäisinä tai janoisina.
Tuskin tuo reitin syhkimpään pusikkoon rakennettava kahvio liikevaihtoa lisää kaakkolammen kahvio hienolla paikalla jota olis kannatanut saneerata ja pitää hinnat kohtuuullisina.yksi vaihtoehto olis yksityistää palvelut leirintä alue kaakkolampi ja hotelli muuttuis homma lailliseksi koska ei nämä verovaroilla toimivat palvelut ovat kannatamattomia ja laittomia.
+Lisää kommentti
Kuntalain mukaan mummojen tehtävä on kutoa sukkaa, eikä riehua keskustelupalstoilla.
3 VASTAUSTA:
Kuntalaissa sanotaan myös että "kuntaa haittaavaa kirjoittelua harrastavat tulee toimittaa viipymättä törtsylle."
Mitä meinaa törtsylle häh??
Sitä,että valtuusto on suuri sirkus.Munatonta menoa
+Lisää kommentti
Ja nimenomaan eläintarhan kahviossa ja ihailla lintulammella lintuja sekä huolehtia ja huokailla lastenlapsien toilailuja ja touhuja. Kun olisi enemmän nähtävää siinä kahviolammella niin pitempään voisi viipyä ja ostaa kahvitkin.
Ilmoita
Kuka kysyy valtuutetuista, mitä he ovat päättäneet zoon asioista?
2 VASTAUSTA:
Esim antoivat zoolle takauksen pandataloon joka hallinto oikeus totesi laittomaksi josta menossa round2 ilman tätä laitonta takausta ei pandalaa olis rakennettu. valtuusto antoi viimme keväänä zoolle 2miljoonan pääomituksen muuten mennyt nurin. antoi luvan rakentaa kaupungin rahoilla keila hallin zoon mäelle ja kaiken kukkuraksi kaupunki omistaa zoosta 99.9% kaupunki on syytänyt zoolle 40 vuoden aikana kymmeniä miljoonia josta syystä kaikki muu on retuperällä koulut purku kuntoisia tiet paskana hallinto rakennukset mätiä.Sairaala ja metalli alan yritykset pitänyt ähtärin pystyssä nyt on vain kulut kasvaneet niin suuriksi ettei rahat riitä mistään pitämään zoota pystys kun ei ole enää sairaalaakaan tuottamassa kaupungille.
Anonyymi kirjoitti:
Esim antoivat zoolle takauksen pandataloon joka hallinto oikeus totesi laittomaksi josta menossa round2 ilman tätä laitonta takausta ei pandalaa olis rakennettu. valtuusto antoi viimme keväänä zoolle 2miljoonan pääomituksen muuten mennyt nurin. antoi luvan rakentaa kaupungin rahoilla keila hallin zoon mäelle ja kaiken kukkuraksi kaupunki omistaa zoosta 99.9% kaupunki on syytänyt zoolle 40 vuoden aikana kymmeniä miljoonia josta syystä kaikki muu on retuperällä koulut purku kuntoisia tiet paskana hallinto rakennukset mätiä.Sairaala ja metalli alan yritykset pitänyt ähtärin pystyssä nyt on vain kulut kasvaneet niin suuriksi ettei rahat riitä mistään pitämään zoota pystys kun ei ole enää sairaalaakaan tuottamassa kaupungille.
"ilman tätä laitonta takausta ei pandalaa olis rakennettu."

Eikös se pandatalo rakennettu lopulta nimenomaan ilman sitä takausta? Rahoitusmalli vaihdettiin ainakin uutisten mukaan kiinteistöleasingiin juuri sen takia, että takaukset kaatuivat. Pandatalon omistaa sijoittajat, ja eläinpuisto maksaa talosta leasing-maksua eli ikään kuin vuokraa. Siitä tuli ylimääräisiä kustannuksia eläinpuistolle, mutta eipä eläinpuistolla tainnut kauheasti olla vaihtoehtoja.
+Lisää kommentti
Jos pandala on kiinteistö leasingilla miksi snowpanda resort haki takausta uudelleen ja asia on vielä hallinto oikeudessa. sijoittajat eli osuuspankki roikkuu nyt löysässä hirressä sillä ei ole lainan vastineena kuin panda talo katsotaan nyt mitä hallinto oikeus sanoo ei hyvältä näytä pelattu vain aikaa näillä vakuus asioilla jos pandala tuottais ja saatais rahottajat rauhoittuun jos ei kaupungilla ole lykätä tänä vuonna taas paria milliä kolahtaa kassakriisi ja konkka tupaan ja sitten etsitään maksajia pankki vaatii todennäköisesti kaupungi hallituksen ja valtuuston päätä vadille koska ovat antaneet luvan rakentaa ennen kuin valitus prosessi on katottu loppuun ja loppuhan se ei ole vieläkään kiitos ollin jonka ansiosta ähtärin veron maksajat eivät joudu tätä sirkusta maksamaan kokonaan vaikka onhan zoohon muutama miljoona jo mennyt kaupungin rahoja näillä rahoilla olis jo rakennettu uusi ala aste et silleen....
Ilmoita
On se hyvä ettei kaiken maailman ruikuttajia kuunneltu.
Ilmoita
Korkeasaaren säätiö kilpailuttaa ja vuokraa kioskit, ravintolat ja kahvilat yrittäjille ja saa siten lisätuloja, joten kysyä voi miksei tämä toimisi Ähtärissä, jos kerta kahviloiden tarve kasvaa? Joku yksittäinen yrittäjä voisi saada siitä vaikkapa kapean mutta varman leivän, ja zoo pikkutuloa josta se isompi virta syntyy kuten pienistä puroista.
2 VASTAUSTA:
Perusta sinne oma kahvila tai muu sellainen ja lopeta muiden neuvominen ja ruikuttaminen.
Sinä varmaan osaisit toimia oikein.
Ähtärissä on näköjään laajennettu palvelutarjontaa ja niiden esillä pitoa elämyspalvelujen osalta: https://fi.doerz.com/visitahtari
Saa nähdä, saavatko uudet palvelut ihmisiä viettämään pidempään aikaa Ähtärin vierailuillaan.

Korkeasaaressa matkamuistokioski oli aiemmin yksityisen yrittäjän hallussa, mutta eläintarha otti sen omaksi toiminnakseen pari vuotta sitten. Ravintolatoiminnat on Korkeasaaressa kilpailutettu. Ravintolapalveluiden kilpailuttaminen on järkevää lähinnä silloin, jos on kilpailua eli jos on monta kiinnostunutta vaihtoehtoista ravintolapalveluiden tuottajaa. Työntekijöiden kannalta kilpailutukset ovat tosin ikäviä, koska työsuhteet päättyvät kilpailutusten päättyessä. Helsingissä potkut saaneilla ravintolatyöntekijöillä on helpot mahdollisuudet saada töitä, kun ravintoloita on useita satoja. Ähtärissä työnantajavaihtoehtoja ei ole ihan niin montaa.
+Lisää kommentti
Kaupunki osaa tehdä vain asia oikein. Lisäksi ei kukaan yrittäjä lähde ottamaan noin suurta riskiä.
Ilmoita
Eikös viime kesä ollut entisten työntekijöiden markkinoinnin tuomaa tulosta. Nyt nähdään onko osaamista. Hiljaista on!
Ilmoita
Joko ens viikolla joutuu zoo pyytämään pääomitusta kaupungilta hallitus paukuttaa rahat zoolle ei pysty odottamaan valtuuston kokoukseen asti ei hyvältä näytä....
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ähtärin eläinpuiston tulos

Eläinpuiston tulos julkistettiin viime viikolla ja se oli 1200000 euroa poistojen jälkeen. Se on hieno luku, joka osoittaa että matkailun kehittämisessä ollaan oikealla tiellä. Ähtärissä oli vuoden vaihteessa 5709 henkeä, mikä tarkoittaa sitä että vauvasta vaariin turistit toivat eläinpuiston lainojen lyhentämiseen tai investointeihin jokaista ähtäriläistä kohti 210 euroa.
Kaupungille verotuloja kertyy lisääntyneistä henkilöstön palkoista melkoinen summa. Lisäksi veroja tulee myös kauppojen ja muiden palvelutuottajien lisääntyneen myynnin seurauksena.
Kokonaistulos jokaista ähtäriläistä kohti on varmasti 400-500 euroa kun otetaan myös nämä eurot huomioon. HYVÄ ÄHTÄRI.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta