Taas uusi kerrostalo

Anonyymi

Ja ihan tosissaan jotku väittää Alajärven taantuvan ja väkimäärän vähenevän vetovoiman puutteesta johtuen!

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vimpelin trollit täällä provosoi eli ei kannata kaikkea uskoa!

    • Anonyymi

      Oho! Oikeen kerrostalo. Ihan niinku kaupungissa.

      • Anonyymi

        Onhan täällä jo lähes neljäkymmentä kerrostaloa , eniten kaksikerroksisia kolmikeroksisia on myös nelikerroksisia .jote ei nämä suunnitelun alla olevat talot ole mitään ensimäisiä.


    • Anonyymi

      Olenkin odottanut innolla, että milloin seuraava seniorikohde keskustaan valmistuu. Toivottavasti tähän tulee vihdoinkin se yhteisruokailutila ja hoitajien vastaanottohuone. Toivottavasti hissi on tarpeeksi tilava pyörätuolia ja rollaattoria silmällä pitäen.

      • Anonyymi

        Eiköhän tämä kohde ole suunniteltu nuorison käyttöön, ihan liikuntakeskuksen ja koulun viereen. Oliko peräti neljälle talolle varaus, kyllä nyt näyttää Alajärven kehitys oikealta jos vielä kattohuoneistot on lapsiperheille sopivan kokoisia.


      • Anonyymi

        Keskustaan ja keskustaan. Ja elinvoimaiset kylät ajetaan alas. Niissä on kuitenkin vielä runsaasti elämää. Sekä tietyissä kylissä myös runsaasti työpaikkoja.


      • Anonyymi

        Oletko nähnyt jossain kaupungissa kerrostaloja 10 kilometrin päässä keskustasta?


    • Anonyymi

      Harmillistahan tuo on että kylät kuolee mutta nykyään ihmiset haluaa asua kaupungissa hyvien palveluiden, liikuntamahdollisuuksien ja kulttuuritapahtumien lähellä, ei ole semmoista vaihtoehtoa olemassa että Alajärvi voisi olla vastaamatta tähän muutokseen. Asuntotarjontaa on oltava tai muuten olemme historiaa nopeammin kuin kukaan uskoo.

      • Anonyymi

        Paitsi että Alajärvellä ei halua asua kukaan. Kaupunkiin ei muuta lapsiperheitä, eikä kaupunki tee mitään vetovoimaisuuteen vuoksi. Tähän on turha vastata, että onhan kaupunki tehnyt: uimahallin ja liikuntahallin. Kaikki muualla asuneet ja muualta tulleet, tietävät, että liikuntahalli ja uimahalli eivät ole vetovoimatekijöiden lisääjiä, koska ne lasketaan peruspalveluiksi, jotka ovat olleet kaikissa Alajärven kokoisissa pikkukaupungeissa jo 80- luvulta lähtien. Nyt pitäisi mainostaa ja satsata tapahtumiin, jotta täällä olisi riittävästi tekemistä, nähtävää, koettavaa. Mutta ei, kaupungin johto ja päättäjät ovat liian vanhoja, jotta tämän ymmärtäisivät. Alajärvi on ei mielenkiintoinen- tapahtumaköyhä ja syrjäinen kolkka keskellä ei mitään.


      • Anonyymi

        Kaupunki ei voi olla mikään viihteen tai taiteen tuottaja, tärkeintä on turvata peruspalvelut kaupunkiin ja puitteet edellämainittujen tapahtumien järjestämiseen. Monitoimihalli on hyvä osoitus kaupungin hereillä olosta.


      • Anonyymi

        Kaupungin tehtäviin kuluu myös kulttuuri ja vapaa-aika asioiden hoitaminen. Alajärven kokoisessa paikassa pitäisi olla kulttuurisihteeri tai tapahtumatuottaja, joka tuottaisi yhdessä kolmannensektorin kuten yhdistysten kanssa ohjelmaa kaupunkilaisille. Ihmiset muuttavat sellaisiin kaupunkeihin asumaan, joissa on mielekästä työtä tarjolla ja hyvät vapaa-aikapalvelut. Alajärvellä ei tapahdu mitään ja se heikentää vetovoimaisuutta.


    • Anonyymi

      Luoma-aholle on toinen kerrostalo suunnitteilla monitoimikeskuksen viereen, kyllä tais tulla hoiskon koululle viimeinen naula arkkuun.

    • Anonyymi

      Tänään Ilkasta luettua, onhan tuo muuttoliike järkyttävää.

      Eteläpohjalaisista 33 prosenttia asuu nyt Seinäjoella, mutta vuonna 2040 luku on jo 40 prosenttia. Ennusteen mukaan yli puolet maakunnan työikäisestä väestöstä asuu silloin Seinäjoella.

      • Anonyymi

        Kannattaa lukea Pohjalaisen mielipide, sieltä löytyy kirjoitus Aluetutkijat kiihdyttävät maaseudun tyhjenemistä.

        Suomessa on tiettyjä puolueita joiden agendalla on tuhota maamme maaseutu omien lyhytnäköisten tarkoitusperien tähden. Katsokaa nyt mitä ympärillä tapahtuu, suuret maaomaisuudet vaihtuu muutaman neliön koppiin kaupungissa.


      • Anonyymi

        Keskusta tyhjentää maaseutua keskittämällä kaiken keskustaan. Näin siis Alajärvellä.


    • Anonyymi

      sen kauoungin ympärille trumppi-muuri ja jalottelemaan pääsee vain viisumilla joka pitää hakee seinäjoelta ja mieluiten kävellen...

      • Anonyymi

        Olen asunut Vantaalla useita vuosia,sitä ennen Seinäjoella parivuotta . Nykyinen asuinpaikkani on Alajärvellä, ja täältä en muuta, tämä on näistä kolmesta ehdottomasti paras. Hiljakkoin olen hankkinut oman asunnon myös perheeni on asuinpaikkaan tyytyväinen. Täällä on erinomaiset palvelut, lapsille hyvät harrastus mahdollisuudet ,komeat järvimaisemat. Töitä täältä kyllä löytyy jos vain jos vain on työhaluja. Vantaalta tuskin olisin asuntoa hankkinut, jo pelkästään ylihinnan vuoksi, ja muutenkaan siellä ahtaudessa asuminen ei kiinosta. Jaha ruokatunti kohta päättyy. töihin.


    • Anonyymi

      Järvimaiseman eteen rakennetaan kokoajan jotain esteitä ettei vain säily mussään kohtaa upeaa maisemaa järvelle. Alajärvi ei arvosta järveä eikä sen käyttäjiä. Kusee päälle. Se on totuus.

      • Anonyymi

        Täyttä asiaa, kaupungin kohdalta järvi alkaa olla menetetty. Lokit tulee järveltä yöksi kirkumaan ja paskomaan pihoille asutuksen sekaan. Mitään viihdearvoa ei enää järvellä ole.


    • Anonyymi

      Ongelma liittyy paljon siihen, että Alajärven kaupungilla ei ole maisema-arkkitehtiä. Kaupunki on myös niin takapajuinen, että kaikki rakentaminen keskustaan katsotaan edistykseksi ja kehitykseksi. Ihan sama minne rakennetaan, mitä rakennetaan, mistä materiaalista rakennetaan kunhan rakennetaan! Poikkeusluvan saa takuuvarmasti, jos haluaa rakentaa. Tälläinen kaoottinen kasvu vähentää viihtyvyyttä juuri viitaten järveen ja sen ympäristöön. Holtitonta menoa.

      • Anonyymi

        Miksi ihmeessä pitäisi olla maisema-arkkitehti kun ei ole maisemaakaan, on vaan rapavetinen prutakko ja muutama tönö ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmeessä pitäisi olla maisema-arkkitehti kun ei ole maisemaakaan, on vaan rapavetinen prutakko ja muutama tönö ?

        Maisemaarkktehti on fiksu juttu. Et vain ymmärtä kun olet niin hullu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maisemaarkktehti on fiksu juttu. Et vain ymmärtä kun olet niin hullu.

        Aika huonosti istuu maisemaan tuo uusi liikuntahalli, oikeastaan siitä tulee ihan hirveä jos sinisenä toteutuu, uimahalli yksistäänkin jo aika tökerö. Hyvä näitä olisi jonku asioista perillä olevan miettiä.


      • Anonyymi

        Yleensä tälläiset massiiviset hallit, joiden ulkonäkö on pakostakin tyly (toiminnat/ käyttö vaikuttaa ulkomuotoon) pyritään rakentamaan keskustan välittömään läheisyyteen, mutta ei keskustaan. Mittakaava suhteessa muihin ympäristön rakennuksiin tässä liikuntahallissa Alajärvellä on niin eri, ettei rakennus kertakaikkiaan istu jo rakennettuun ympäristöön. Koko halli tuntuu olevan puristuksissa, liian pienellä tontilla. Alajärvellä ei tälläiset asiat kuten aluesuunnittelun ja viihtyvyys ole tärkeysjärjestyksessä etunenässä.


      • Anonyymi

        Värisävy on jo itsessään raskas ja massiivisuutta korostava, Lapuan patruuna areena taas sopii aivan erinomaisesti maisemaan.


      • Anonyymi

        Käytännössä uimahalli olisi saanut olla hieman paremmin sijoitettu, sehän tuossa kohtaa kaiken tulevan olemassaolevana rakennuksena määrittelee..


    • Anonyymi

      Joo saa rakentaa veden päälle, kuten Kyrön lahdessa näkyy olevan joku yritys. Kenenkä sukua, kunnon saanut tuommoisen tehdä?

    • Anonyymi

      Kadehdin täältä vimpelistä. Meidän kylä kuolee.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe