Plantingin supersuunnitelmat tuovat onnea, mutta kenelle?

Anonyymi

Toisenlainen "nuori" ei välttämättä ole paha ihminen. Venäläinen oppi on venäläinen oppi. En luota venälisiin, enkä Plantingin juttuihin. Markkinamies on kuin helppoheikki, joka lupaa ummet ja lammet, suu käy, mutta matkakirjoituskone on lyijykynä ei sen enempää.

Kavander ja Nousiainen jaksoivat uskoa laput silmillä silloin vielä varsinaisen markkinamiehen puheisiin. Hymy ei hyytynyt missään vaiheessa, kun uimahallit ja hotellit tuli kaupunkiin. Sopimus siirtyi "sellaisenaan" ja mittava to do -lista laitettiin kassakaappiin, ettei vain häviä.

Mitä saa sadalla miljoonalla eurolla? Onnea, mutta kenelle? Mistä rahat ovat peräisin? - Rahat kerätään kuluttajilta. Aina. Kuka maksoi Tehtaanniemen saneerauksen? Hankolainen veronmaksaja. Kuka maksoi SPA:n rakentamisen? SPA:n osakkaat ja osa kerrostalojen asunnonostajien rahoista siirrettiin siihen projektiin. Miljoona maksettiin hankolaisille. Loput laitettiin taskuun. Siinä kaikki tyyni, mitä näitä hangaareista on ollut hyötyä hankolaisille. Miinuksella mennään.

Nousiainen muistutti kerta toisensa jälkeen "mummoja", että äänestäkää kaavamuutoksen puolesta, koska silloin alueella voi meluta enemmän ja osakkaat voivat muuttaa Hangon veronmaksajiksi. Mitä desibelillä saa Jorma? Kuinka monta miljonääriä on asuu asunnoissa ilman pysyväisstatusta? Pimeitä ikkunoita siellä on kuten Merikadulla Hjalliksen taloissa ja Regatan annexissa. Kyllä on poikien puheet suuria, mutta teot sellaista keskinkertaista.

Yksi "insinööri" jaksaa puolustaa 100 miljoonan projektia. Minkä takia? Kohkaaava insinööri on samaa sarjaa kuin toinen paikallinen kohkaava insinööri, joka oli ehdolla Eduskuntaan. Puhetta riittää, mutta motiivi, mikä saa perustelemaan kaupungin resurssien tuhlailua on arvoitus. Miinuksella mennään. Ei ole satamiljoonaa tuottanut hankolaisille kuin ahdistusta ja harmaita hiuksia. Lisäksi turistit ja paikallisten yritysten vierailijat majoittuvat edelleen Hangon rajojen ulkopuolella. Kaupungin väki vähenee, Ei ole Sata miljoonaa houkutellut kärpäsiä paikalle.

Jormalle vinkiksi, että voi ajaa ikkuna auki, niin kuuluu jumpsutus paremmin. Nappulat kaakkoon ja desibelit lentoon. Toinen ihan ilmainen: kaupuki voi nykyään päättää, että mökeillä saa asua vakituisesti, siis myös Tehtaanniemen "prediumissa". Siihen ei kaavamuutosta tarvita. MUTTA kuinka montaa kiinnostaa siirtää kirjat kylälle, jossa veroäyri on 21,75? Tosi houkutteleva tarjous! Sata miljoonaa ei tuonut hotellia eikä uimahallia. Mitä se toi? Karskin kielenkäytön ja punaisia housuja pitävän kaupunginjohtajan.

8

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mäkinen: ei tainnut tullut sitä, mitä oli ajateltu...

    • Anonyymi

      Anonyymi voisi kaivaa itsestään sen verran miestä tai naista, että kirjoittelee omalla nimellään jos mainitsee muita kirjoituksissaan varsinkin kun koko kirjoitus on ihan sitä ihteään. Raukkamaista touhua. Hanki anonyymi elämä.

      • Anonyymi

        Kaikki joutuvat vetämään täällä saman nimimerkin alla. En ole tässä ketjussa yhtään asiavirhettä.
        Miltä osin edellinen anonyymi väittää kirjoituksien olevan sitä ihteään?


    • Anonyymi

      Eihän siellä edes saa asua vakituisesti kun AL-merkintää ei hyväksytty. Ei voi tietää kuinka moni olisi siirtänyt osoitteensa tehtaanniemelle ?

      • Anonyymi

        Kaupunki voi antaa luvan asua mökillä vakituisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupunki voi antaa luvan asua mökillä vakituisesti.

        Käynnistyvän kaavoituksen on syytä muuttaa alue olemassa olevan tilanteen mukaiseksi. On naurettavaa, että osakkeen omistajat joutuvat kärvistelemään, kun alueella ei saa asua. Kerrostalojen alue on syytä muuttaa asumisen sallimaksi, merkintä AL.

        Kaavan jalostus, KL->AL, johtaa automaattisesti alueen arvon nousuun ja lain mukaiseen kaavan jalostuksen veloitukseen tontin omistajalta. Lasku pitää osoittaa Regatta Resortsille, koska he ovat antaneet osakkeen ostajille ymmärtää, että taloissa saa asua. Sillä tavalla asunnot hinnoiteltiin. Olisi väärin, että osakkaat joutuisivat maksamaan jalostuksen uudestaan.

        Asia tulee kuntoon. Regatta Resortsin korvaus kaupungille on vain maksamatta ja se pitää hoitaa, kun kaava muutetaan.

        Oma kysymyksensä on Merikadun pallottelu. Sekin asia saadaan kuntoon.

        Villi liikennemerkkien käyttö pitää myös saada järjestykseen.

        Onko kaupungin syytä joka aamu käydä kastelemassa uimahuoneelle menevä tie? Onko siitä maksettu erikseen?

        Tehtaanniemen kiertävä kevyen liikenteen väylä olisi jo syytä kunnostaa.


    • Anonyymi

      Ei kyllä kukaan joka maksaa veronsa Kauniaisiin tai Helsinkiin... Ei todellakaan..rusinat pullasta periaatteella täällä oleillaan...

    • Anonyymi

      Svenska yle kirjoittaa Tehtaanniemen kaavoituspäätösuutisessa virheellisesti: "Regatta Resorts-företagarna har redan byggt ett spa och lägenhetshotell på platsen..." SPA kyllä, mutta asuntohotelli ei. Yksityisasunnot eivät ole hotelli.

      Regatta Resorts sai luvan rakentaa majoitusrakennukset. Teknisesti rakennusten paloportaat jne voivat täyttää majoitusrakennuksen vaatimukset, mutta toiminta rakennuksissa on kaikkea muuta. Regatta Resorts on myynyt asunnot on yksitysasunnoiksi. Hotellitoimintaa ei alueella todellakaan ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe