Ulkomailta tilaaminen

Anonyymi

Ehdotan, että kaikki jotka ymmärtävät tilanteen lopettavat tilaukset ulkomaisista nettikaupoista. Syynä se, että pakkausmateriaalia kuluu valtavasti ja metsät hupenevat kiihdyttäen luonnon köyhtymistä, lajistollisesti ja määrällisesti. Tietenkin myös kotimaan ostoksiin harkintaa.
Hyvä muoti olisi sellainen, että käytetyn näköinen vaate (oikeasti käytetty) olisi "katu-uskottava" (mielestäni hauska sana tämä katu-uskottava). Hölmöä taasen on se, että myydään valmiiksi rikottuja farkkuja, onneksi tämä tapa ei ole levinnyt kaikkiin vaatekappaleisiin.
Vaatteiden päätarkoitus on suojaaminen, muut tarkoitukset usein tai tavallisesti vähentävät vaatteen käyttöä sen alkuperäiseen eli perinteiseen tarkoitukseen. Nämä vaatteiden muut käyttötarkoitukset liittyvät mm. seksiin, keimailuun, varakkuuteen, valtaan, virkaan, ikään. Työvaate on yleensä tarkoituksenmukainen, jos nyt esim. poliitikon pukua voi sellaisena pitää, (tai politiikkaa työnä), outoa on, että miesten puvusta on tullut virallinen vaate, vaikka ei se päällä ole yhtä hyvän tuntuinen kuin jokin "rennompi" vaate, mutta ihmisen "joukkosieluisuus" pakottaa lähes kaikki näin toimimaan, villapaitainen Komsi on uutinen.
Kirpputorit ovat pullollaan tavaraa, sieltä löytää edullisesti käyttötavaraa ynm. Usein vanhatavara on parempaa kuin nykyinen, ennen tehtiin kestävää, nyt on toisin monen tavaran osalta.
Talouskasvu, kilpailukyky fanaatikoille tälläinen kulutusta rajoittava informaatio on hyökkäys heidän ajatusmallia vastaan, joka perustuu rahataloudelle, ajateltuun utopiseen jatkuvaan kasvuun, joka ei tietenkään voi olla mahdollista, koska maapallo on rajallinen.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi ostaisin suomalaisesta liikkeestä kun ulkomailta tilaamalla säästää satasia. Esimerkiksi tismalleen samanlaisen polkupyörän saa 300-400 € halvemmalla kun tilaa netistä ja vieläpä kotiovelle toimitettuna.

      Suomalainen pyöräliike pyysi Gravel pyörästä 1349 € mutta tilasin Saksasta ja maksoin pyörästä rahteineen 967 €. On vain tyhmää maksaa liikaa.

      • Anonyymi

        Mihin sä sellaisia tarvitset joihin sulla ei ole oikeasti varaa?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Olen tilannut jo kaiken ulkomailta 12 vuotta. Eu:sta ja Kiinasta ja tulen aina tilaamaan.

    • Anonyymi

      Kaunis ajatus mutta talouden realiteetit pitää ymmärtää.
      Jos tuote maksaa Suomessa 75€ ja postikulujen jälkeen liki 80€ - saman tuotteen saa postikuluinen postilaatikkoon 41€, kumman valitsen?
      41€ tuli valittua.
      Esimerkkejä löytyisi aika monta, yleensä hankinnan ratkaiseen hinta, mutta aika usein myös saatavuus. Viimeksi tilattu Adidaksen kengät, ko mallia ei vain saa enää Suomesta, Saksasta saa ja vielä edullisesti, miksi en tilasi?

      • Anonyymi

        Aloituksen asia, pointti ei ollut se, mistä saa halvimmalla, sen takia maininta "ymmärtävät tilanteen". Kolmen vastauksen jälkeen, perusteella näkee, että ohi meni itse asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloituksen asia, pointti ei ollut se, mistä saa halvimmalla, sen takia maininta "ymmärtävät tilanteen". Kolmen vastauksen jälkeen, perusteella näkee, että ohi meni itse asia.

        Ei vaan pointti on se että ihmiset äänestävät kukkarollaan.


    • Anonyymi

      Minä ehdottaisin, että kaikki kuolleen puun eli paperiset versiot lehdistä, kirjoista, tuoteluetteloista, vuosikertomuksista tai mistä tahansa paperisesta julkaisusta poistetaan käytöstä. Katso ympärillesi. Kuinka monta lehteä esimerkiksi sinun talouteesi lähes päivittäin kannetaan? Niiden aikaansaamiseksi käytetään ns. kannolta postiluukkuun aivan käsittämättömät määrät paitsi hiilinieluina toimivia puita, myös fossiilisia polttoaineita koko tuotantoketjun pyörittämiseen. Maailman mittakaavassa ei puhuta enää miljoonista tai miljardeista, vaan triljoonista yksiköistä mitä erilaisimpia fossiilisia aineita joita tuon ruljanssin käyttöön tarvitaan. Ei digitaaliset välineetkään ilman energiaa toimi, mutta sitä sentään voidaan tuotaa uusiutuvalla tavalla tai ydinvoimalla joka ei tuota kasvihuonekaasuja.

      • Anonyymi

        Digitaalisten välineiden tarvitseman energian tuotanto ja mm. palvelinfarmien jäähdyttäminen tuottaa jo nyt enemmän päästöjä, kuin koko maailman lentoliikenne yhteensä. Ja kasvu on jopa valtavaksi luokiteltu, joten tulevaisuudessa varmaan digitaalivälineet on suurin päästöjen tuottaja.


    • Anonyymi

      Ympäristön kannalta on parempi tilata suoraan ulkomailta. Jää yksi välikäsi kauppoineen ja pakkauksineen välistä pois.

    • Anonyymi

      Ei ole ongelma lopettaa kaikkea tilaamista, rahat kun ei siihen enää riitä. Viimeisen kahden vuoden aikana sähkö, vesi, jätemaksut yms. ovat tuplaantuneet. Jossakin vaihessa ei enää jaksa venyttää työpäivää että saisi edes absoluuttisen pakolliset menot katettua. Sitten tulee nälkäkuolema.

      (Sitä paitsi sanoin jo 80-luvulla, että aika homoa on joka vuosi ostaa vaatteita!)

      • Anonyymi

        Kenenkään (köyhä tai rikas) ei tarvitse ostaa joka vuosi vaatteita kun edellisetkin ovat ehjät.


    • Anonyymi

      Minäkin ennen tuin kaikkea suomalaista ja sanoin tutuillekin, että osta suomalaista. ...

      NYT SANON: Ostakaa ulkomaista, karttakaa suomalaista, pimittäkää verot, käyttäkää ilmaispalveluita, valehdelkaa suomalaisille vakuutusyhtiöille, aiheuttakaa mahdollisimman paljon kustannuksia valtiolle, oleilkaa työttöminä ja kurjistakaa Suomi, sillä vain köyhyys voi lopettaa rakkaan kotimaamme mamutuksen!

      Köyhimmät EU-maat eivät houkuttele elintasopakolaisia. Viro ja Portugali ovat hyviä esimerkkejä. Siksi Suomen sosiaaliturva on saatava mahdollisimman alas!

      Viisainta toki olisi poistaa tuet ja ilmaispalvelut ulkomaalaisilta kokonaan. Hakekoot tukensa ja palvelunsa omista maistaan!

    • Anonyymi

      muttakun vegaaneille ei kelpaa lähiruoka niin pitää rahdata tankkereilla salaattia toiselta puolen maapalloa.

    • Anonyymi

      Muovia on pakkauksissa jo kohta enemmän kuin ruokaa. Ennen ei leivässä ollut muovia lainkaan. Nyt on leipä melkein aina muovissa ja jopa leivänsiivu tukevassa muovipakkauksessa! Miten ennen pärjättiin ilman tolkutonta pakkausta ja pelkällä paperikääröllä ja omilla lasipulloilla? Olemmeko muuttuneet tyhmiksi vai onko joukossamme liian paljon kehitysmaalaisia ruoan sormeilijoita? Ehdotan kaikkien elintarvikkeiden siirtämistä tiskin taaksi, josta asiakkaat voivat osoittaa myyjälle mitä haluavat!

    • Anonyymi

      Me tavalliset veronmaksajat maksamme sen hinnan erotuksen teidän ulkomailta shoppailevien puolesta.
      Posti saa valtiolta verovaroista määrärahan. Ja Posti kuljettaa, varastoi, lajittelee ja ovelle kuljettaa tuotteet teidän ovellenne. Tämä kaikki tuottaa Postille valtavasti tappiota, jaa me muut maksamme sen tappion verovaroilla.

      Vai kuvitteletteko te, että kiinalaiset maksavat kaikki kulut?

    • Anonyymi

      Ulkomailta tilattaessa on se vaara että voi joutua syytetyksi veropetolsesta. Monista tavaroista ei ole maksettu vero- ja tullimaksuja. Saataa tulla kalliiksi muutaman kympin säästö.

      Siksitoisekseen on epäisänmaallista ostaa tuollaisista paikoista muutenkaan, Suomalaista työtä ja elintasoa pitää tukea ja verotuloja yhteiseen kassaan ja kilpailukykyä paremmaksi. Juuri tuollainen ulkomaille menevä rahavirta aiheuttaa lamaa ja huonoa elintasoa!

      • Anonyymi

        Niin oli ennen mamutusta, mutta nyt verotulot käytetään kotimaamme mamutukseen. Jos olisimme yhtä köyhä ja pieni maa kuin Viro, niin valtiollamme ei olisi varaa rahoittaa maahanmuuttajia, mikä olisi erittäin hyvä asia!!!

        Koska luopiot ja maanmamuttajat pitävät Hölmölässä valtaa, niin Hölmölä on saatava kyykkyyn romahduttamalla valtion tulot ja räjäyttämällä menot! Siksi ostakaa ulkomailta ja ulkomaista, älkää tukeko suomalaista, pimittäkää verot ja makailkaa työttöminä kotona, asukaa talvet halvalla Thaimaassa ja kesät mökillä, välttäkää kaikki maksut valtiolle, maksakaa työt ja vuokrat pimeästi käteen, älkää tehkö voittoa josta valtio perii korkean veron, myykää omaisuutenne ilman voittoa ja lahjoittakaa perintörahat lähimmäisimmille suoraan käteen.

        Maamme mamutus loppuu nykymenolla vasta, kun siihen ei ole enää varaa!

        Suvakkihallitus on saatava äkkiä korvattua järki-ihmisillä, jotka tietävät ja ymmärtävät minkä takia Suomen valtio on olemassa ja mikä on sen tärkein tehtävä! Mamuttajat on kieritettävä tervassa ja höyhenissä sekä maastakarkoitettava!


    • Anonyymi

      Niin kauan kun mamuille maksetaan kaikki ja suomalaisija rangaistaan minä tilaan kaikki ulkomailta ja voisin öljyt. patteri. roskat kaikki luontoon. pitäisikö uussuomalaisille jättä puhdas kaunis. luontomme turmeltavaksi. meidän kustannuksella

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2794
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2634
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      84
      1101
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe