Potilaskertomukset

Anonyymi

Suuri osa yli 70 vuotiaista ei käytä nettiä. Joten potilaskertomukset jäävät siten lukematta. Itselleni tuli potilaskertomukset yllätyksenä vuonna 2016 kun olin asioinut terveyskeskuksessa. Huomasin että yksityiselle mentyäni minusta oli annettu vääriä tietoja potilaskertomuksessani. Muistin omakannan ja rupesin katsomaan tietojani jotka olivat hyvin valheellisia, siis perättömiä. Myös nämä kertomukset oli lähetetty myös muihin sairaanhoitopiireihin esim. Vantaalle. Lupaa en mielestäni ole koskaan antanut. Nämä pitäisi terveydenhoidossa selkeästi esittää. Nyt olen viisastunut ja kieltänyt kaikki potilastietoni. Valheita tuli myöhemmin niin paljon potilaskertomuksissa että oli pakko kieltää. Onneksi ei ole tarvinnut pitkään aikaan käyttää terveyspalveluja mutta jos käyttäisin pitäisi uudet kertomukset panna kieltoon. Ihmettelen suuresti mikä terveydenhoidossa mättää. Mistä saada luotettavaa hoitoa? Myös Mehiläinen ja ehkä muutkin on samassa sopassa. Onko vastaavia kokemuksia?

11

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis oliko tiedot sairauksista valheellisia ja perättömiä? Niiden tietojen perusteella kuitenkin tulit hoidettua kuntoon, kun et ole tarvinnut uusia terveyspalveluja. Eivät ne siten kovinkaan vääriä olleet.

      • Anonyymi

        Minua ei ole hoidettu kuntoon.
        Mehiläisestä katosi kokonaan käyntitekstit, joista minulla toki tallessa alkuperäiset.
        Myös puhelut heille ja heiltä on tallessa.
        Aikamoista sontaporukkaa osa tuolla terveydenhuollossa.


    • Anonyymi

      Kyllähän ne kertomukset saa aina postitse jos haluaa. Mutta, suurin syy virheisiin on, että potilas jaarittelee kaikkea turhanpäiväistä. Kun lääkäri kysyy, mitä oireita on, niin potilas saattaa vastata: "Niin kun minä kävin lapsenlapseni ristiäisissä, on muuten tyttö tullut äitiinsä, kun minäkin jo 17 vuotiaana sain esikoiseni, mutta kun on vähän pullukka niin ettei vain sokeritautiakin perisi, siis kun minua alkoi siellä huimata vaikka ei vielä viiniäkään ollut tarjoiltu ja otin sitten suklaanapin ja niin meni ohi. Tyttäreni käski mennä lääkäriin, kun minulla on tuota huimausta ollut, vaikka olihan hänelläkin silloin nuorena, kun ei syönyt tarpeeksi. Olen kyllä nyt ottanut vitamiinia, olikohan se deetä vai beetä, kun vatsa on ollut vähän sekaisin, etten ole niin paljon jaksanut syödä. Tein kyllä kääretorttua viikonloppuna sinne ristiäisiin." 🙄

    • Anonyymi

      Tuskin tietojasi tahallaan on väärin ilmoitettu, vaan on tullut joku väärinkäsitys. Potilaalla on oikeus pyytää tietojen korjaamista paikasta, jossa ne on virheellisesti kirjattu.
      Eri rekisterinpitäjien välillä ei tosiaan saa potilastietoja luovuttaa, jos potilas ei ole siihen lupaa antanut. Ehkäpä se on jollain käynnillä kysytty vuosia sitten kun Kanta Arkisto tuli käyttöön, mutta et enää muista? Luvan voi toki perua vaikka Omakannasta käsin, jos ei halua enää tietojen siirtyvän. Vaikka hoidon kannalta olisi toki järkevää, että seuraava hoitopaikkakin näkisi mitä muualla on hoidettu tai mitä esim. laboratoriotulokset sanovat. Vältytään uusinta tutkimuksilta. Tarvittaessa voi antaa luvan tietojen luovutukseen vain hätätapauksessa, eli jos on henki vaarassa.

      • Anonyymi

        Kyllä niitä tietoja myös täysin tahallaan kirjataan väärin. Maailmasta ei ole pahuutta poistettu.
        Sinne terveydenhuoltoon myös hakeutuu näitä luonnehäiriöisiä, jotka leikkivät elvyttäjää itse aiheuttamiinsa vaaratilanteisiin tai piikittävät yliannoksia tai vääriä lääkkeitä potilaisiin.
        Onko joku potilaan lääkkeen varastanut hoitaja esim. joskus kirjannut, että varastin potilaan morfiinit???


    • Anonyymi

      Minulle on usein kirjoiteltu asiavirheitä ja asenteellisia asiattomuuksia potilaskertomuksiin. Lääkäri ei kai niitä itse kirjoita, vaan hänen sanelunsa tai muistiinpanojensa pohjalta joku konttoristi ne väsää? Oikeasta jalasta tuli kerran vasen, vai miten päin se nyt olikaan. Olin kuulemma ottanut jotain luontaisrohtoa, josta en ollut koskaan kuullutkaan; kirjoittaja ei ilmeisesti ollut kuullut Lugolin jodiliuoksesta, joten keksi omasta päästään jonkun nimen.

      Nyt sitten viimeisin on aika lievä, mutta ärsyttävä asiattomuus. Ehkä on parempi antaa asian olla, mutta toisaalta se saattaa vaikeuttaa koko lääkärille pääsyn. Olin siis kroonisen syövän takia seurannassa. Lopetin sen siihen, kun otettiin verikoe peukalohangasta, ja vasta jälkeenpäin tajusin miettiä, että miksi juuri siitä ja miksi niin paksulla neulalla ja laitettiinko käteen jotain sen sijaan, että otettiin. Siruthan asennetaan juuri tuohon kohtaan. Se järkytti minua niin, että peruin seuraavat käynnit. Nyt kolme vuotta myöhemmin on kourankokoiset kyhmyryppäät imusolmukkeissa ja alaruumis on turvonnut ja turpoaa koko ajan lisää, etten vaatteisiini mahdu. Minulle oli kirjoitettu viimeisimmän käynnin kohdalle, että voin ottaa yhteyttä suoraan hematologille, jos muutan mieltäni. Nyt sitten tein niin. Hoitaja antoi ensin ajan muutaman päivän päähän (eli vapaita aikoja oli).

      Heti kohta hän kuitenkin soitti ja perui ajan. Sanoi laittavansa minut 'kirjeajalle', eli lääkäri kutsuisi minut ensin verikokeisiin, sitten vastaanotolle. Sanoin, että en halunnut verikokeita. Hän sitten kirjasi tietoihini, että olin 'puhelimessa kieltäytynyt verikokeista'. Oudosti ilmaistu. Samaan syssyyn olisi voinut kirjoittaa, että 'kieltäydyin' urologin tutkimuksesta ja raskaustestistä ja läpivalaisusta jne. Miksi ollenkaan merkitä asiaa, jota en ollut edes pyytänyt? Miksei voisi kirjoittaa: 'Haluaa näyttää lääkärille turvotustaan ja paisuneita imusolmukkeita, ei halua verikokeita.' Tuo sana 'kieltäytyä' antaa nyt minusta oudon kuvan ja pelkäänpä, että tuon yhden tyhmän sanan takia joudun varaamaan ajan sairauskeskuksen venäläislääkärille (ja maksaa siitä) ja odotus pitenee ja pitenee.

      Eipä hoitaja tullut merkinneeksi omaa virhettään, että ensin antoi vapaan ajan ja sitten perui sen. Miksi etsimällä etsiä syitä saada potilas huonoon valoon? Heidänhän pitäisi edes teeskennellä, että tuo pakkopalvelu on potilaan omaksi hyväksi. Tuo iljettävä sana oli minulle vahingoksi, ja valheellinen. Muistatteko vielä ajat, kun lääkärille ja hoitajille pystyi puhumaan ilman että tarvitsi pohtia joka sanaa ja sitä, miten siitä ehkä väännettäisiin joku nälväisy kantaan?

      Minähän säästin julkisia sairausvaroja kolme vuotta. Hoitoa ei tähän tautiin ole. Verikokeet ovat siis tarpettomia. Enhän edes itse saa niiden tuloksia, ellen erityisesti niitä vaadi, jos sittenkään. Kannassa tulokset eivät näy. Tauti on jatkunut yli kymmenen vuotta. Minulla oli aluksi tapana pitää taulukkoa verikokeiden tuloksista. Ne antoivat selkeän käsityksen taudin etenemisestä. Nyt olen täysin sokkona lääkärien ja hoitajien armoilla. Ei hyvä. Ja ilman lääkärin lausuntoa en saa tukisukkiin avustusta, ja itsellä ei ole varaa. Olisin pian oikeutettu sairaslomaan, loppua odotellessa, mutta ensin pitäisi päästä lääkärille.

      • Anonyymi

        Lääkärit eivät ole sanelleet potilaskertomuksia enää moniin vuosiin ja ne puhtaaksikirjoittajatkin on laitettu työttömyyskortistoon. Nykyisin lääkäri kirjaa itse kovassa kiireessä merkintöjä ja virheitä tulee.


    • Anonyymi

      Jos valitat lääkäristä niin sairaskertomukset on kirjoitettu, hyvin negatiiviseen sävyyn. Esim. näin että tyhjää valittaa ei hänellä ole mitään sairautta.

    • Anonyymi

      Onko teiltä muiltakin joku, ilmeisesti lääkäri, poistanut osia kirjoittamastanne hoitotahdosta? Sehän on ainut osio omakannassa, jonne kansalainen itse voi jotain kirjata.

      Kantaan ei saisi julkaista mitään, mihin ei olla ensin saatu potilaan lupaa hänen tarkastettuaan tekstin ja tehtyään korjaukset. Vähintä, mitä voi vaatia, on se, että potilas voisi edes lisätä oman kommenttinsa potilaskertomukseen, eikä sitä voisi editoida muut kuin hän itse. Voisivat edes teeskennellä, että omakannan juorutiedot ovat kansalaisen omaksi hyväksi. Nythän se niin täysin selvästi ei ole meille hyödyksi, vaan haitaksi.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe