Vitulliset terveiset vaan YTL:lle

Anonyymi

Yo kokeen aiheet ovat absurdeja täysin vittupäisiä ja tyhmiä. Äidinkielen taso on aivan liian korkea ja ylimielinen. Koe on muutenkin täysin perseestä ja tuhoavat nuoren elämän niin sosiaalisesti kuin taloudellisesti. Koulumenestys ei vie ihmisen elämää onnellisempaan suuntaan, se lannistaa meidät perinpohjaisesti ja tuhoavat sosiaalisen elämän. Nuoret pyrkivät kunnioittamaan vanhempiensa toiveita ja toimivat kuin robotit kirjoittaen niin formaalisesti jonkun vitun YTL:n kansioihin. Onha se hienoa, että saadaan lakki kunnialla päähän, mutta eikö olisi hienompaa elää elämää vähän yli rajojen ja tehdä radikaalia ja elää oikeasti. Mua ei vittuakaan kiinnosta onko joku professori tai joku ylemmän arvoinen presidentti, mua kiinnostaa vaan minä. Eikö ihmiset olekkaan itsekkäitä? Mihin jäi oman elämän ja asioiden kiinnostus, miksi kaikki välittää nykyään mitä muut sanovat. Ei tän pitäis olla näin.

Palataanpas tähän äidinkielen kokeeseen. Siis aiheet ovat ensiksi ihan tyhmiä ja tahalleen kusipäitä, ne leikkii varmaan siellä YTL:n kansliassa meidän aivoilla ja nauravat koetuloksille kun niin hyvin meni taas. Mikä vitun koe me ollaan ihmiskunnalle? Ollaanko me jotain päättömiä kanoja, jotka tekee kuten käskee jotta tää ihmiskunta ja yhteiskunta voi pyöriä miten ne haluaa. Ja nyt taas eksyin aiheesta. Jep, ne kokeet. Niiden kokeiden tehtävänanto on vitun tyhmä, miksi pitäis kertoa 5000 merkkiä siitä kuinka possutalossa yksi henkilö kokee yksinäisyyttä toisten kanssa. Niiku mitä vittua nyt oikeesti, voisko ne annot olla jotain selviä kysymyksiä eikä jaarittelua. Voi hyvä Luoja mä sanon.

En tiedä kuinka moni on mun kanssa samalla puolella, mutta sanon vaan YTL:lle, että haistakaa paska koko sakki ja lisäks mun perhe, joka pakotti mun menemään opiskelemaan lisää. Tuhootte mun elämän, tai tuhositte jo, koska alan olla jo sitä mieltä, että vankila on melkein parempi paikka, kuin tämän maailman todellisuus. Siis ei helvetti. Tässä mun terveiset, hyvää päivänjatkoa kaikki.

13

1131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuulostat ihan 13-vuotiaalta pennulta, joka on tottunut vain räpläämään älypuhelinta 24/7. Tässäkö Suomen tulevaisuus?

    • Anonyymi

      Yo-kokelaiden tasossa heijastuu se, että peruskoulusta pääsevät läpi kaikki, ja lukioon otetaan puolet ikäluokasta osaamisen tasosta riippumatta. Vaikka yo-kokeiden arvosanoja on vuosikymmenten mittaan lisätty erottelevuuden aikaansaamiseksi, mitään ei ole tehtävissä sille faktalle, että lukio on liian vaikea suurelle osalle opiskelijoista.

      Olisi kai otettava käyttöön arvaamistehtävät myös äidinkielessä ja matematiikassa. Looginen seuraus lienee, että ne otetaan käyttöön myös yliopistoissa, esimerkiksi lääketieteen ja fysiikan opinnoissa. Näin kaikki onnistuvat opinnoissaan ja saavat hyviä tuloksia.

    • Kirjoituksestasi päätellen taisi tulla hylsy.

      Noloa, jos ei osaa yhtäkään kieltä kunnolla.

    • Anonyymi

      Sain äidinkielen kokeesta B:n. Meni just ja just läpi, mä en keksiny kauheesti sanoja niihin mun kirjotelmiin niin siitä lähti kaikki pisteet (noin 2000 merkkiä, LOL), muuten oli parhaimpia kirjotelmia mitä olen koskaan kirjoittanut, olen ylpeä siitä, että pääsin läpi. Sitten mulla oli melkeen kaikki kokeet kirjaimellisesti alle neljän pisteen päässä ylemmästä arvosanasta. Sain: E,C,C,C,B. Harmi, olisi ollut aivan mahtavaa päästä ylioppilaaksi arvosanoilla: L,M,M,C,C.

      Sen on vain fakta, että kaikki eivät tule menestymään koulussa. On eritasoisia ihmisiä jotka ovat hyviä eri asioissa. Esim. sain pitkästä venäjästä E:n, kun taas äidinkielestä B:n, mutta se ei tarkoita, että olen huono suomen kielessä, en vain osaa kirjoittaa pitkiä esseitä.

      Taisi tulla hylätty ku rageet noin kovaa xd Tyyppi, tsemppiä uusintaan. Ajattele, sun pitää panostaa vielä vähän viimeisen kerran niin pääset ylioppilaaksi. You can do it!

    • Anonyymi

      Tässä nuorisoamme epidemian lailla vaivaava ongelma tuotiin hyvin esille: he eivät osaa käsitellä pettymyksiä ja vastoinkäymisiä.

      Kun yo-koe menee huonosti, ollaan henkisen romahduksen partaalla. Syytellään vahvempia, yhteiskuntaa ja ylioppilastutkintolautakuntaa. Sisällä syttyy maaninen raivo, jolle ei oikein löydetä kohdetta. Tämä kaikki on jonkun muun syytä, mutta en oikein tiedä kenen. Mielessä ei edes käväise se vaihtoehto, että voisiko omalla toiminnalla ja työskentelyllä olla jokin mahdollinen vaikutus koemenestykseen? Olisiko ehkä itse pitänyt tehdä jotain toisin? Ei, ei tietenkään. Eihän nyt koearvosana voi mitenkään olla riippuvainen minusta itsestäni.

      On suorastaa pelottavaa ajatella, että jossain vaiheessa elämää eteen tulee väistämättä jokin sellainen pettymys, jonka rinnalla heikko koearvosanakin näyttää mitättömältä pikkuseikalta. Miten ihmeessä sitten selvitään?

    • Anonyymi

      "Tässä nuorisoamme epidemian lailla vaivaava ongelma tuotiin hyvin esille: he eivät osaa käsitellä pettymyksiä ja vastoinkäymisiä."

      Eivät osaa jos ei ole opetettu. Ja se opettaminen kuuluu vanhempien rooliin. Aika monta kertaa on meillä nähty itkupotkuraivareita vuosien varrella ja olen saanut kuulla olevani maailman hirvein faija. Mutta pettymyksiin osaavat meidän lapset suhtautua osana normaalia elämää. Ja myös sellaisia asioita kuuluu elämään ja joutuu tekemään, jotka eivät ole "niin kivoja".

    • Anonyymi

      Hyi hyi vanhemmat, ei saa vierottaa finninaamaa peleistä ja Youtubesta koulun penkille.

    • Anonyymi

      En ole kehdannut käyttää yo-lakkia vuoden 1967 jälkeen. Aloittajan kirjoitus on hyvä esimerkki syistä. Lakin saa niin mitättömillä tiedoilla, että hyvillä peruskoulutiedoilla pääsisi läpi, paitsi pitkästä matematiikasta.

      Sekin korjaantunee, kun arvaamistehtävät otetaan käyttöön myös matematiikassa.

    • Anonyymi

      ,ööl

    • Anonyymi

      Aloittajan kannattaa hakea apua psyykkisiin ongelmiinsa. Vaikka osa elämästä onkin mennyt pilalle siksi, että on mennyt väärään kouluun, suurin osa elämästä on vielä jäljellä.

      Kaikki ei suinkaan ole pilalla ja menetetty.

    • Anonyymi

      Tyhmää kakaraa on ihan turha pistää lukioon. Sorvin ääreen vaan heti, kun järki ei muuhun riitä. Suomella ei ole varaa kouluttaa eikä Suomessa tarvita yo-pohjaisia vessansiivoojia ja ojankaivajia. Niihin riittää ihan peruskoulu.

    • No, lukiota ei tarvitse kenenkään käydä. Eikä sitä edes kannata käydä, jos se on ylivoimaisen vaikeaa.

    • Anonyymi

      No jo on törkeetä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe