Miksi ilmastonmuutoksen torjunnalla on niin kova kiire?

Anonyymi

Suomen uusi hallitus haluaa torjua ilmastonmuutoksen. Ilmastopolitiikan on oltava kunnianhimoista koska ilmastonmuutoksen torjunnalla on kova kiire. Miksi ilmastonmuutoksen torjunnalla on niin mahdoton kiire? No, tunnustan olevani epäilijä ja mielestäni kiire on kova seuraavasta syystä:

On ennustettu, että tulee maailmanloppu tai ainakin kauhea katastrofi jos ilmastonmuutosta ei torjuta päättäväisesti, nopeasti ja kovin ottein. Jos nyt sitten ei kuitenkaan tehdä mitään ja maailmanloppua ei tulekaan, ei edes mitään katastrofia niin se on hyvin nolo juttu niille, jotka ovat katastrofia ennustaneet. Hiilidioksidipäästöjen raju alentaminen on saatava käyntiin jotta aikanaan voidaan sanoa, että ilmastopolitiikka pelasti ihmiskunnan maailmanlopulta. Jos paljon mitään ei tehdä eikä siltikään suurta katastrofia tule niin ilmastopoliitikot ja politisoituneet ilmastotutkijat jäävät kiinni huijauksesta. On todellakin kivempi olla maailman pelastaja kuin maailmanhistorian suurin huijari.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen uusi hallitus aikoo torjua ilmastonmuutoksen suomalaisten hyvinvoinnin ja elämänilon kustannuksella. Onnellisten maasta tulee onnettomien apaatikkojen maa. Suomi on maa, joka ei ole ylikansoitettu, täällä on jäljellä luontoa ja on tilaa missä liikkua. Yhteiskunta toimii, lakia noudetetaan kohtuu hyvin ja hommat ovat hallinnassa. Pienituloinenkin on voinut vähän nauttia ainoasta elämästään. Nyt tästä onnellisesta Suomesta aiotaan tehdä loppu. Köyhän ihmisen pitää istua nököttää kerrostalossa viidentoista neliön kopperossa, syödä kaalia ja muuta vegaanirehua, omalla autolla ei saa liikkkua ja töihin pitää ryysiä täysissä joukkoliikennevälineissä. Työpäivä pitenee tunneilla. Jos joukkoliikennettä ei ole tarjolla niin sitten on parasta alkaa elämäntapatyöttömäksi. Jos vielä valtion talous romahtaa eikä ihmisten elättämiseen rahat riitä niin ankeaksi menee köyhien ja vähän muidenkin elämä. Kaikkein rikkaimmilla menee sentään hyvin kun on varaa maksaa korotetut hinnat asumisesta ja liikkumisesta eivätkä köyhät pyöri jaloissa kun hurauttelee katumaasturilla töihin, mökille ja juhlimaan suljetussa piirissä. Eivä ne kalliit juhlajuomatkaan ongelmia tuota, nehän voi kirjata edustustilille, jota kautta ne päätyvät lopulta kansan maksettaviksi.

    • Anonyymi

      Mistä maailma puhuu -podcast: Ilmansaasteet tappavat miljoona intialaista joka vuosi, mutta poliitikot eivät halua puhua koko asiasta

      https://yle.fi/uutiset/3-10724351

      • Anonyymi

        Meidän suomalaisten ilmansaasteisiinko tuolla Intiassa kuollaan?


      • Anonyymi

        Vuonna 2030 Kiinan keskiluokkaan kuuluu 1/3 kansasta eli (vuoden 2019 asukasluku 1,42 miljardia )
        yli 473 miljoonaa ihmistä, joka vastaa suurinpiirtein koko EU:n (28 maata) asukaslukua. Suomessa keskiluokkaan kuuluu muutama miljoona ihmistä, mutta kiinaa ei voi verrata elinkustannuksiltaan kalliseen suomeen.

        https://www.youtube.com/watch?v=4RNzRXK1SFs

        Ketkä saastuttavat eniten?

        Vuonna 2012 intian
        väestöstä
        kuului keskiluokkaan, eli yli 600 miljoonaa
        intialaista, se on 120 kertaa suomen väkiuvun verran enemmän.
        https://www.youtube.com/watch?v=B9iEwycGk7I

        Ainiin ja katsokaa noita aitoja ruuhkia intiassa ja kiinassa joita suomessa ei ole.

        Intiaan rakennetaan jatkuvasti lisää infrastruktuuria alati jatkuvasti kasvavalle
        (1,3 miljardia) väestölleen.
        https://www.youtube.com/watch?v=x0t2izOuNeA

        2030 intian väestö jo 1,527 miljardia

        https://www.populationpyramid.net/india/2030/


    • Anonyymi

      Suomen hallitus haluaa rajoittaa ilmaston lämpenemisen1,5 asteeseen, mutta on unohtanut, ettei Suomella ole siihen mitään vaikutusta. Toki voimme tuhlata varamme ja täyttää maamme muslimeilla, muttei se taida olla kovin viisasta.

      Eivät taida olla lapsen tasoisellakaan ymmärryksellä varustettuja nämä niinkutsutut päättäjämme ja näyttävät kaiken lisäksi unohtaneen, miksi Suomen valtio on olemassa ja mikä on sen tärkein tehtävä! Voisiko joku ystävällinen läheinen muistuttaa heitä siitä?!

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "Miksi ilmastonmuutoksen torjunnalla on niin kova kiire?"
      Samaa olen ihmetellyt. Kyllä elinympäristön saastumista pitäisi hillitä ja fossiilisista polttoaineista hijalleen päästä eroon(koska ne ei ole ikuisia ja jos ne loppuu yhtäkkiä, niin se on valtaisa katastrofi varsinkin länsimaiselle elämäntavalle)
      Mutta jos yhtäkkiä aletaan kiirehtimään näissä asioissa kuten kävi ilmastoraportin jälkeen, niin sellainen aiheuttaa vain vihaa ja vastakkainasettelua kuten nyt nähdään.
      Monelle ilmastonmuutos on enää pelkkä kirosana.

    • Anonyymi

      Ehkä ilmasto onkin muuttumassa parempaan suuntaan.On vaikea uskoa että ilmastonmuutoksen vaikutukset olisivat yksinomaan negatiivisia.

    • Anonyymi

      Olemme taas tietyssä pisteessä josta alkaa ilmaston viileneminen kute aina nämä ovat normaalia kiertokulkua.Onko muuten noissa lämpenemis jutuissa muistettu ne lehmien pierut.Niitähän Intiassa kulkee ihan vapaana paukuttelemassa.Toisaalta on pakko puuttua täysin käsittelemättömään g verkkojen kännyköiden niihin valtaviin digi,verkko saleihin jokaiseen pilviverkkoon.näitä on jokalähtöön.Ydintoiminnot.Jauhetaan vain pienen ihmisen elämisestä.Metsien tuhovaikutuksesta,hiilivarastoista,päästöistä.Vaikka kaikkein suuri ja oleellisin lähes näkymätön päästäjä on ns.tietotekniikan ylivalta.Eipä edes vihjeeksi kukaan ole tuota pohtinut.HusHus kaiken väriset päästöjä laskemaan ja maailma pelastuu.

    • Anonyymi

      Suomalaiset poliitikot haluavat kiillottaa kilpeään ja kerjätä ulkkareilta kehuja kun Suomi on maailman ensimmäinen hiilineutraali valtio 2035!
      Tuntuu älyttömälle mutta vastahan tuo kuultiin demariministerin suusta.
      Säälittävää vai naurettavaa? On kumpaakin.
      Mitä todellista merkitystä olisi Suomen hiilineutraalisuudella? Ei mitään!

      Kansa ei välttämättä ymmärrä tai usko miten turhamaisia ja kehuja kerjääviä poliitikkomme ovat! Kallis hinta suomalaisille poliitikkojen egojen pönkittämisestä!

      • Anonyymi

        St1 hall. pj Mika Anttonen ( Suomen toiseksi varakkain mies, omaisuus n. 2 mrd e ) on tunnettu energia-asioiden ekspertti. Mm. puita Afrikan aavikoille istuttava. sanoo: Ongelmana koko nykyisessä ilmastokeskustelussa on tosiasioiden unohtaminen ja mittasuhteiden hämärtyminen.

        Muistuttaa, että maailmassa on tehty viime vuosina n.1000 miljardilla dollarilla investointeja fossiilisen energian tuotantoon, kun uusiutuvassa energiassa investoinnit ovat jääneet 300 miljardiin dollariin.

        Uusiutuviin tehtävien investointien pitäisi olla kymmenkertaiset, jotta ilmastotavoitteet olisi mahdollista saavuttaa. Poliitikkojen ymmärryksen puute on valtava niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

        Anttosen mukaan olennaista on globaali solidaarisuus. Suomessa ja EU:ssa tehtävien ilmastotoimien tulokset ovat turhia, ellemme auta ja tue esim Afrikassa asuvia ihmisiä. He tarvitsevat apuamme, taloudellista ja osaamistukeamme, " Anttonen puhui Lahden ilmastoseminaarissa mm. em. asioista.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiire johtuu siitä, että valtio tarvitsee rahaa tavalla tai toisella, lietsotaan ilmastopaniikki päälle ja sitten lätkäistää kaikki verolle.
      Sitten nuo varat tuhlataan 200m taksimatkoihin ja kaiken maailman kissanristiäisiin ympäri planeettaan. Sinne ne meidän verorahat menee huitsin nevadaaan.
      Terve järki on kadonnut hallitukselta, evoluutio menee taaksepäin ,kun luonnon karsinta ei toimi.


      >>olen robotti>>

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      vihervasemmisto ratkaisee ilmasto onhelman lentelemällä ja ajelemalla takseilla.lisaksi ohisalo ja haavisto pyrkivät asumaan mahdollisimman isoissa taloissa.

    • Anonyymi

      Kiire on hämäystä kuten koko nykyhallituksen populismi ja lupaukset.
      Ilmastoahdistusta aiheuttamalla ”piilotetaan” isommat ongelmat.
      Suomalaisten päästöillä ei ole tipan vertaa merkitystä ilmastonmuutoksessa. Jo naapurivaltiossa yksi kaupunki ”päästää” moninverroin enemmän kuin koko Suomi yhteensä.
      Suomen metsät nielee noin kuukaudessa kaikki hiilipäästöt jotka autot aiheuttavat vuodessa.
      Nopein, edullisin ja tehokkain keino (alkoholi) bensa-autojen päästöjen leikkaamisen ei vähääkään kiinnosta sateenlkaari-Antin hallitusta.
      Ministerian sidonnaisuudet ja taitavat lobbarit estävät kaikki viisaat päätökset.

      • Anonyymi

        Nyt on kiire päästä hillotolpalle ja Suomi maksaa myös jättieläkkeeni!


    • Anonyymi

      No nyt on näytönpaikka Suomen hallitukselle tehdä jotain konkreettista EU n ja Suomen kannalta kun Amazon palaa, lopettaa kaikki kauppa Brasilian kanssa vaikkapa, eikä jankuttaa omalle kansalle jotain lillukanvarsia. Mutta niin tuskin tulee käymään. Nyt olisi ainakin kansalaisilla mahdollisuus konkretiaan ja laittaa kaikki Brasilian tuotteet ostopoikottiin, kun paska hallitus ei kuitenkaan tule tekemään mitään

      • Anonyymi

        Hahhah! Tiedän ainakin yhden maahantuojan, joka tuo Suomeen laadukasta brasilialaista lihaa, erityisesti ravintoloihin.

        Älytöntä uutisointia...

        Vähän konkretiaa peliin: mistä alueesta ja minkä kokoisesta paloalueesta on kyse?


    • Anonyymi

      Pankit kun joutuvat nollakoroilla kitkuttamaan, niin jostainhan sitä hynää pitää ahneille pankkiireille saada.

      Eliitin World Economic Forumissa, Davosissa, pari vuotta sitten päätettiin, että kansa pitää pelotella jäykäksi tällä "ilmastonmuutoksella" (jota ensin yritettiin esittää "ilmastonlämpenemiseksi", mutta eihän se lämpenekään...)

      No verotetaan sitten kaikkea ilmastoon liittyvää...

      Olin teini-iässä 1970-luvulla, kun meitä peloteltiin siitä, että uusi jääkausi uhkaa.

      • Anonyymi

        Pankeille on nollakorot olleet vuosikausia varsinainen lottopotti. Tavallisille ihmisille, jotka eivät ole sijoittajia nollakorot ovat olleet todella tuskallisia, koska säästöistä ei ole tullut mitään tuottoa, vaikka kaikki kustannukset ovat nousseet paljon, mm. energian hinta, erilaiset maksut ja verot. Palkat on leikattu tai pidetty ennallaan. Rikkaat on rikastuneet lisää ja köyhät köyhtyneet.

        Vasta viimeaikoina pankkeja on alkanut rassaamaan nollakorot, mutta teollisuudelle ja yrittäjille EU:n rahapolitiikka on osoitettu ja siellä menee hyvin. Ehkä duunaritkin uskaltavat viimein heille kuuluvaa osaa työnantajilta. Syksy näyttää, miten käy. Tuleva lama ja Brexit merkitsee kovia aikoja, varsinkin ns. tavalliselle kansalle. On vielä tuo saamarin ilmastovouhotus päällänsä.


    • Anonyymi

      Hallitus on perseestä

    • Anonyymi

      Kiire saattaa johtua juuri siitä, että tiedetään tai ainakin aavistellaan viilenemisen olevan ovella. Esimerkiksi auringon toiminnan muutoksen aivan lähivuosina tiedetään vaikuttavan siihen suuntaan. Useat ilmastonmuutoksesta puhuneet tiedeihmiset ovat viime aikoina alkaneet puhua eri tavalla. Näistä voisi päätellä, että vuoteen 2030 mennessä on saattanut tapahtua jo huomattava viileneminen. Huomasin, kun Pariisin sopimus oli allekirjoitettu, tuli heti kylmemmät ilmat. Siis sopimuksen allekirjoitus tehosi nopeasti.
      Samantapaisesta asiasta om uutisoitu viime aikoina. Kauhisteltu otsoniaukko on 'yllättäen' selvästi supistunut. Selityksenä on tehty kansainvälinen sopimus.

      • Anonyymi

        Seli seli. Ilmastonmuutosta se on kylmeneminenkin, eli ei muuta mitään.


    • Anonyymi

      Ei ole mikään kiire. Hyvä vaan jos ihminen karsii teoillansa vähän ihmiskuntaa. Maapallolla on liikaa porukkaa kuluttamassa luonnonvaroja ja synnyttämässä saasteita.

    • Anonyymi

      Kyllä ilmastonmuutoksen torjunnalla alkaa sitten olla täkäläisten skeptikkojen ja muiden vapaamatkustajien keskuudessakin kiire, kun kaivot ja järvet kuivuvat ja kansallivarallisuutemme metsä alkaa haihtua savuna ilmaan Siperian tapaan. Ei niitä palomiehiä täälläkään joka korpeen riitä.

      • Anonyymi

        Kukaan vain ei halua torjua ilmastonmuutosta itse vaan jonkun muun pitäisi se tehdä. Ruoka tekee 20% päästöistä sisältäen lihan, kalan, maidon, kananmunan, soijan, tomaatin, salaatin... Tällä ei ratkaista yhtään mitään. Vaikka lopetamme syömisen kokonaan niin jäljelle jää vielä 80%. Vapaa-aika ja harrastukset ovat isompi päästölähde, mutta kuka sitä nyt omasta vapaa-ajastaan tai harrastuksistaan rupeaisi säästämään. Jäljelle jää vain sopeutuminen uuteen.


    • Anonyymi

      30-luvulla työtekijät sairastuivat, melkein tukehtuivat tehtaiden saasteista. Asiaa korjattiin, että työvoima ei kuole kesken homman. Joku hippi 60-luvullla houraili saasteista ja sai pataansa joka toisella kulmalla.

      Eli mitä hittoa nyt mölyätte asiasta? Jotain uutta tietoako kenties? Vähän jälkijunassa kuljette.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe