Oikeistopopulismin syöksykierre tosiasia

Tanskassa oikeistopopulistit ovat kärsimässä murskatappion, Suomessa valtaan tuli niin vasemmistolainen hallitus kuin se näissä olosuhteissa on mahdollista.

Populistit kaikkialla sysätään oppositioon, oli kannatusta tai ei.
Tanskassa on havaittu, ettei kannata äänestää henkilöitä joiden puheille vain nauretaan ja sen jälkeen sysätään sivuun häpeämään.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3d3a4df4-6831-44f4-aa56-b182b51501c8

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osoittaa kansan tahdon halveksuntaa. Jos kansallismielisestä ja isänmaahenkisestä puolueesta jotkut käyttävät pilkkanimitystä oikeistopopulistit, niin mielestäni se on väärin. Suomen perussuomalaiseen puolueeseen asia ei sovi. Maahanmuuttokriittinen ja perinteisiin perhearvoihin ja kristinuskoon tukeutuva kansallismielinen puolue on jo olemassaolollaan tae itsenäisen kansakunnan säilymiselle itsenäisenä myös tulevaisuudessa.

      • Jussi Halla-Aho uskonnosta tultuaan juuri valituksi puheenjohtajaksi: "Olen eronnut kirkosta vuonna 1989. En ole uskonnollinen ihminen. En kuitenkaan mielelläni määrittele itseäni ”ateistiksi”, koska sana mielestäni viittaa uskonnonvastaiseen vakaumukseen, eikä minulla ole sellaista. Jos jotain sanaa on pakko käyttää, olen sitten agnostikko."

        Tuon korulauseen jälkeen tuli uusin vaalivideo, joka ei varsinaisesti vaikuta järin kristilliseltä. http://ketutus.fi/


    • Anonyymi

      Tanskasta ei nyt kannata ottaa mallia. Toisen maailmansodan aikana Tanska päästi saksalaiset joukot maahan käytännössä ilman vastarintaa. Pitkään sodan jälkeen tanskalaiset olivat ylpeitä siitä, kuinka vähin tappioin he selvisivät sodasta. Mutta mitä, jos kaikki muut maat olisivat toimineet kuten Tanska?

      Tanskassa monet puolueet demareita myöten ovat paljon Suomen vastaavia puolueita maahanmuuttokriittisempiä. Tämä selittänee sikäläisten kansallis-konservatiivien heikohkoa vaalimenestystä.

      • Me taas saimme saksalaiset puolellemme enemmän kuin kauniisti pyytämällä.
        Hitler oli mikä oli, mutta Saksa on kaksinkertaisesta tappiostaankin huolimatta Euroopan johtava valtio.
        Jos Saksaa ei olisi ensimmäisen maailmansodan jälkeen nöyryytetty aivan liikaa, niin uusi uljas Eurooppa olisi syntynyt jo 30-luvulla, mutta sen sijaan päädyttiin täysin turhaan maailmansotaan, jonka voittajavaltiot ovat nyt kovin heikoilla Saksaan verrattuna.

        Hyvin neuvoteltu kolmas valtakunta olisi varmasti monelle mieluisampi mitä nyt on EU, jossa Saksalla on vain osa määräysvallasta.


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Me taas saimme saksalaiset puolellemme enemmän kuin kauniisti pyytämällä.
        Hitler oli mikä oli, mutta Saksa on kaksinkertaisesta tappiostaankin huolimatta Euroopan johtava valtio.
        Jos Saksaa ei olisi ensimmäisen maailmansodan jälkeen nöyryytetty aivan liikaa, niin uusi uljas Eurooppa olisi syntynyt jo 30-luvulla, mutta sen sijaan päädyttiin täysin turhaan maailmansotaan, jonka voittajavaltiot ovat nyt kovin heikoilla Saksaan verrattuna.

        Hyvin neuvoteltu kolmas valtakunta olisi varmasti monelle mieluisampi mitä nyt on EU, jossa Saksalla on vain osa määräysvallasta.

        Tosi järkevä kirjoitus .


    • Anonyymi

      Minoon Jussi! Minoon isänmaallisista isänmaallisimman puolueen puheenjohtaja! Minoon arvokristillisen puolueen puheenjohtaja! Minoon kansallismielisen puolueen puheenjohtaja!

      Mutta! Mutta! Mutta! Minä en kuulu kirkkoon, enkä oo käyny armeijaa ja EU- parlamentissa äänestin sen puolesta, että ulkomaiset firmat voivat lähettää Suomeen alipalkattuja työntekijöitä tekemään suomalaisten duunarien aiemmin tekemät työt halvemmalla.
      Eihän suomalaiset ymmärrä, kun ne on niin tyhmiä! Kyllä ne mun johtamaa puoluetta äänestää, kun niitä narraa pelottelemalla että mamu vie sun sosialietuutes ja mielikuvitustyttökaveriskin.

      • Anonyymi

        Sininen tulevaisuus sopikin Etelä-Pohjanmaalle. Kansanedustajammekin liittyivät sinisiin. Valitettavasti perussuomalaiset saivat suuremman julkisuuden ja propagandahyödyn ja kansan tuen muualta Suomesta.


    • Anonyymi

      Kyllä Lappajärven ongelmat kulminoituvat kahteen käsitteeseen KEPU ja HYVÄVELI käsitteisiin. Meistä jokainen tekee omat päätöksensä. Itse muutin viimevuonna pois Lappajärveltä A. J.

    • Anonyymi

      Eikös yleismaailmallinen trendi ole, että syrjäisten seutujen miehet ovat yhä enemmän äärioikeiston kannattajia. Tanska on niin pieni ja tiheään asutu maa, että siellä ei syrjäseutuja taida ollakaan.

    • Anonyymi

      No niin persut, sinipersut ja kaikkipersut. Samaa petosporukkaa olette. Neljä vuotta sitten populisminne kukki samalla tavoin, kun nytkin. Silloin Isä Aurinkoisena oli Timo Soini. Nyt Isä Aurinkoisena on Jussi Halla-aho.
      Mikään ei ole muuttunut teidän maailmankuvassanne. Touhunne on juuri niin syvältä, kuin oli neljä vuotta sitten. Persulaumalla on aina kerrallaan yksi johtaja, johon kohdistetaan suunnaton ihailu ja henkilöpalvonta. Taso on "Der Fyhrer" tasoa ja älykkyys ylitsepursuavaa. Vaikka patu pitää suunsa visusti kiinni ja kieltäytyy puhumasta toimittajille, niin kylläpä on "viisas" mies. Eipä tietenkään tuollaisille "haittamedioille" pidä mitään sanoa, kuin Yle ja Helsinginsanomat on.
      Mitäpä muuta voi odottaakaan, kun kaikki perustuu valheelle ja populismille. Neljä vuotta sitten mullahinne Soini huusi, että kun "vanhat puolueet ...." . No Persu-puolueen historia yltää 1950 luvulle asti. Tuolloin suomalaisen populismin ja köyhän kansan kus;etuksen isä Veikko Vennamo riitautui silloisen kepun johdon kanssa. Nykyisin sanotaan narsistisesti itseään ja omaa minäänsä korostaen möykkäsi "rintamamiesten" ja "pientalonpoikien " puolesta.
      Kun ihmisten hätä oli suuri maseudulla, pikku tilojen väki turvautui tuohon turhaan suunpieksäjään. Lopputulos ei ollut juuri mistään kotoisin. Puolue riitautui keskenään ja hajosi. Silloinkin oli "pettureita" ja "seteliselkärankaisia". Aainoa aikaansaannos oli se, että Vennamon poika nousi Postin johtajaksi. Hurraa!! Niin ja älkäämme unohtako silloista työvoimaministeriä Leppästä, joka lupasi Vennamon kanssa poistaa työttömyyden Suomesta kuudessa viikossa! No eipä ole vieläkään poistunut. Leppänen haki itselleen kylläkin uuden naisystävän Etelä- Amerikasta ja "maistuihan" se valta...
      Samaa tyhjää sekoilua nytkin persujen touhu. Tyhmät "kepulaistaustaiset" ihmiset uskovat ihmeisiin.
      Neljä vuotta sitten persupuolue koko puolueena hyväksyi kansaa kyykyttävän hallitusohjelman Kokoomuksen ja Kepun kanssa ja yhtenäisenä puolueena valitsi puoluettaan edustamaan ministerit Soinin, Niinistön, Lindströmin ja kumppanit. Kun hallitus oli ruoskinut kansaa lähes kaksi vuotta, lisännyt ja hyysännyt "haittamaahanmuuttajien" loputtomasti lisääntyvää laumaa, niin tuolloin uusi mullah Jussi Halla-aho nousi pylvään päähän huutamaan: Persukansa nyt teille alkaa uusi aika ( ja uusi kus;etus) . Edellä suluissa olevan hän jätti sanomatta. Hän kun on niin " viisas" mies, kuin persut sanovat. Halla-aho on niin "viisas" etteivät silmät kiinni ja suu auki vaahdoten juoksevat persut ymmärrä.
      Nyt on tilanne se, että sudet, naakat ja varikset eivät enää tuota juoksevaa mölylaumaa kiinnosta. Uhkat ovat suuremmat, kuuluttaa persujen puskaradio: Paha musta poika tulee ja vie persupojan mielikuvitusmorsiamen, "vihervasemmistolainen" sosialisoi sen rakkaan polttomoottori- Toyotan siitä pihasta ja lihansyöntikin kielletään ensi keskiviikkona. Torstaina on jo kristinuskon kieltämisen vuoro. Onneksi kuitenkin Suomen Sisu vartioi rajojamme ja kulttuuriperintöä, naulaten piikkilankoja jo rajoillemme ja sorvaten pihlajapamppuja maahantunkeutumisen taltuttamiseksi.
      Tuossa mölylaumassa suu vaahdoten juoksee myöskin lauma duunareita. Huutavat Halla-ahon nimeen ymmärtämättä, että nostavat valtaan voimaa, joka on äärioikeistolaisin voima, mitä maasta löytyy. Halla-aho myy duunarin ja eläkeläisen oikeudet mennen-tullen, kunhan saa vastineeksi myönnytyksiä, jotka kohottavat hänen ja hänen puolue-eliittinsä asemaa. Tämä johtuu tietenkin myös siitä, että kun persupuolueen johtoplikissä häärii joukko niinsanottuja "yrittäjiä" ja "yrittäjän mielisiä" niin silloin duunarin oikeudet ovat köykäistä kauppatavaraa. Köykäistä kauppatavaraa on koko Suomen kansa. Sehän on olemassa vain huutamista ja juoksemista varten.
      Köyhät ja vähävaraiset persujen kannattajat, hurratkaa nyt äänenne käheäksi, itkunne ei sitten hetken kuluttua kuulu niin kauaksi.

    • Anonyymi

      Jos ajatellaan eurooppalaista maaseutua, niin pääsääntöisesti väkiluku vähenee ja vanhusväestön osuus kasvaa. Nuoret muuttavat usein pois. Kehitys tulee johtamaan siihen, että maaseutuväestöstä 10 - 30 % paikkakunnasta tietenkin riippuen, on kirkkouskovaisia. Loput ovat äärioikeistolaisia. Tämä kehitys tulee Suomeenkin, tosin viiveellä. Muualla se on tosiasia. Kaupungeissa asuvat vasemmistolaiset, vihreät ja liberaaliporvarit.

    • Anonyymi

      persut on terästä muut tulee perästä

    • Anonyymi

      Punavihreää politiikkaa toteuttamalla tulee "kaikille" hyvä elämä. Heh!
      Paljonko tänne pitää ottaa afrikkalaisia ja arabeja, ennen kuin nuo valopäät tajuaa että on menny homma vikaan?
      Ei se oo onnistunu miltään muulta maalta, eikä onnistu meitäkään.
      Nimetkääpä jokin maa missä on korkea elintaso, hyvä infra ja hyvä yhteiskuntajärjestys ja sitten vielä mustaihoinen enemmistö ???
      Esim. Afrikan ja arabimaiden kansoilla on ollut tuhansia vuosia aikaa rakentaa toimivaa yhteiskuntaa. Miksi se ei onnistu? Onko se meidän vika?
      Sieltäkö löytyy meille toimivan yhteiskunnan rakentajia?

      • Anonyymi

        Afrikan ja Lähi-Idän maissa on paljon korkeampi syntyvyys kuin esimerkiksi Suomessa. Siksi näissä maissa on toimivampi yhteiskunta kuin vaikkapa Suomessa, jossa väkiluku kääntyy laskuun ja vanhusväestön määrä nousee hyvin korkeaksi. Elintaso on Suomessa vielä korkeampi, mutta tulevaisuudessa asia on toisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afrikan ja Lähi-Idän maissa on paljon korkeampi syntyvyys kuin esimerkiksi Suomessa. Siksi näissä maissa on toimivampi yhteiskunta kuin vaikkapa Suomessa, jossa väkiluku kääntyy laskuun ja vanhusväestön määrä nousee hyvin korkeaksi. Elintaso on Suomessa vielä korkeampi, mutta tulevaisuudessa asia on toisin.

        Afrikassa kaikki todella toimii. Ainakin heppi ja järki seisoo.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe