Onko Suomessa demokratiaa ?

Anonyymi

28

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaalien suurin häviäjä saa eduskunnan puheenjohtajanpaikan ja 5 ministeripaikkaa. Tällaista voi tapahtua Pohjois-Koreassa tai jossain muussa diktaattorivaltiossa, mutta näköjään myös Suomessa.

      Sehän tässä on tarkoituksena näyttää ihmisille, että ei kannata äänestää - ainakaan väärin, muuten voi käydä näin.

      • Anonyymi

        Tämä on sitä uutta normaalia, jonka sininen menneisyys aloitti. Kyse on siis soinilaisen sairauden leviäminen demokratiaa näivettämään.

        No, kansa kertoi vaaleissa, mitä ajatteli Terhon johtamasta korruptiojengistä. Saa nähdä, mitä seurauksia eliitin demokratian halveksemisesta vielä koituu pitemmän päälle?


      • Anonyymi

        Veikkokin sanoi aikoinaan: "Rahoo on, mutt on väärisä käsisä!" Kohta pussikevenee ( = verotus sitä keventää ). Nuo sossuilut ja komarilinjat on piperretty jo pohjamutiin saakka. Vaan mikäpä siinä. Kauppaopiston opettaja(komari) sanoi aikanaan, että älkää väittäkö, etteikö rahaa ole. Suomen pankin setelipaino lätkyttää sitä laakerit punaisina lisää..ja lisää...ja lisää..

        Lopun perin rahnapolitiikka on nykyisin sellaista kuin taskubiljardin peluu: 1-1, 2-0, 0-2.. klink-klonk-klunk. Otetaan oikeasta taskusta, siirretään vasempaan, otetaan vasemmasta, siirretään vasempaan..siirretään vasempaan..siirretään vasempaan..otetaan oikeasta, siirretään vasempaan, otetaan vasemmasta, siirretaan kes-kustaan..sitten kstn..silmään... ja viheriä maalima pelastuu. ;)

        Ja höpötin-löpötin-löö! Maapallolla on ollut kylmiä ja lämpimiä kausia miljardeja vuosia ennen homohomosapiensia..ja sama sykli tulee tulee jatkumaan vielä miljardej vuosia! Ihan sama, kuinka täällä puljataan ja missä budjataan. Onko nokka musta, keltainen, punainen, valkoinen tai vaikka viheriä. Onko puoluekanta ihan-kui-vaan tai uskontokunta ihan-mikä-vaan!
        Sillä ei ole 'pitkässä juoksussa' pzgankaan merkitystä.

        Pitää sanoa kuin Kössi aikoinaan kun siltä poliittista kantaa kyseltiin: "Ohan se ilimoja pielly!" Sama vastaus verotuksesta, uskonnosta, mummun kauppakassin sisällöstä... Ihan mistä vaan......


    • Anonyymi

      Demokratia on enää korkeintaan samaa tasoa kuin esim. Venäjällä.
      Onko ihme, että ihmiset ovat sitä mieltä ettei äänestäminen kannata.

      • Anonyymi

        Toiseksi suurin hallituspuolue saa perinteisesti puhemiehen paikan. Persut olisivat ehdottaneet Putinia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiseksi suurin hallituspuolue saa perinteisesti puhemiehen paikan. Persut olisivat ehdottaneet Putinia?

        Tuskinpa täällä enää demokraattisia vaaleja nähdään ilman ulkopuolista apua, tulee se sitten Venäjältä tai USA:sta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiseksi suurin hallituspuolue saa perinteisesti puhemiehen paikan. Persut olisivat ehdottaneet Putinia?

        Ja kuinka ollakaan! Suvakki ei taas tiedä mistään mitään, mutta pakko oli kuitenkin taas pärskäyttää kuolat pois suupielestään!? :)

        Koska, toisin kuin ministerit, eduskunnan puhemiehen tulee sentään olla eduskunnan jäsen. Ja en nyt muista et Putin olis menny noissa edellisissä eduskuntavaaleissa läpi?


    • Anonyymi

      Niinpä ja nyt valittiin sydänsairas änkyttävä M V.

    • Sitä saa mitä tilaa, mitäs menitte äänestämään, nyt saatte niellä katkeran kalkin.
      Olen ollut sitä mieltä jo vuosia, että suomessa pitää pysyä pois äänestyskopilta.

      Siinäs kitisette!

      Parhaan tuloksen saa, kun kukaan ei äänestä. Silloin nämä umpikierot kusettajat jotka tuijottavat ainoastaan omaan napaansa, jotka eivät normaali elämästä mitään muutenkaan ymmärrä, tule valituksi.
      Nauttikaa nyt kun kerrankin saatte. siitä mitä olette tilanneet.

      Miten suomalaisia onkaan helppo kusettaa :)
      Vai demokratiaa, paskat siitä !

    • Anonyymi

      Uskokaa jo hyvällä vain persuja äänestämällä voitte enää vaikuttaa kaikki muut puolueet ovat liian korruptoituneita?

      • Anonyymi

        Persut ne vasta paskaa sakkia ovatkin, sehän nähtin jo viime hallituksessa sen aikaa kunnes koko lauma hajosi kahtia. Ei siinä auta mikään kun populisti ja äärioikeistolaisuus kohtaa hölmön äänestäjän joka ei edes ymmärrä että äänestävät itseään vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persut ne vasta paskaa sakkia ovatkin, sehän nähtin jo viime hallituksessa sen aikaa kunnes koko lauma hajosi kahtia. Ei siinä auta mikään kun populisti ja äärioikeistolaisuus kohtaa hölmön äänestäjän joka ei edes ymmärrä että äänestävät itseään vastaan.

        Lohduttaudu nyt vaan sillä, että nyt valtaan päästettiin täysin epädemokraattinen ripulijengi! Mutta kuten kävi siniselle menneisyydelle, sama kohtalo odottaa noita Suomen kansan tahtoa vastustavia nakertava. Veikkaus seuraavien ek- vaalien jälkeen: kepu 8 paikkaa sdp 14 paikkaa, vas 3 paikkaa rkp 3 paikkaa, vihreät 9 paikkaa.

        Ja voittajia KOK, PS, ja KD! Uuden hallituksen muodostajat, yht. 163 paikkaa!


    • Anonyymi

      SDP on tappamassa Suomea kovaa vauhtia ja nyt myydään jo veronmaksajien omaisuuskin....paska hallitus kaikin puolin. Samaan aikaan ollaan ottamassa 1000 elättiä ja raiskaria maahan lisää...ei vittu hyvää päivää...

    • Anonyymi

      Verotus lisääntyy demareiden todellinen arvopohja tuli esiin köyhiä kyykytetään jälleen?

    • Anonyymi

      Ettekö te todella tajua. Suomessa on monipuoluejärjestelmä ja nykyinen puoluekenttä on niin pirstaleinen ja on vain pieniä ja keskisuuria puolueita, että tarvitaan niitä tarvitaan useampi, kuin kaksi puoluetta muodostamaan enemmistö hallituksen. Silloin ne puolueet, joiden jäsenistön synergiaedut ovat parhaiten yhteen sovitettavissa, muodostavat yhdessä enemmistöhallituksen.
      Kokoomuksen kopea nykyjohto lienee luullut liikoja, koska se kuvitteli yksin olevansa nyt kuninkaantekijän paikalla ja voivansa sanella miten hallitukseen mennään. No lopputuloshan olikin kokoomus ulos.
      Persut taas tuntuvat tekevän kaiken aikaa kaikkensa, että heihin ei hallitusta muodostettaessa voi täysin vakavasti ja luottavaisin mielin suhtautua, eli mitä jäi? Nyt meillä on, ei tosin oppositioon jääneiden mieleinen, mutta jatkossa varmaan hyvä ja toimiva hallituskoalitio, etenkin mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät sillä onhan tätä maata johdettu tuloksellisesti entisinä vaikeina aikoina juuri SDP:n ja Keskustan yhteistyöllä.

      • Anonyymi

        Demokratia on kuollut, eläköön täysmätä demokratia, sitähän tämä on ja noiden petturipuolueiden rasistista käyttäytymistä yhtä puoluetta vastaan.

        Median enemmistö ei näe mitään ristiriitaa tässä kuviossa, jota johtaa arvopohja (lue pohja-arvo) Antti, suu muikean maireassa hymyssä.


    • Anonyymi

      Nyt voi sitten YLE, HS ja muu feministiporukka lopettaa itkemisen esimerkiksi Venäjän demokratian tilasta, kun sitä demokratia ei ole enää edes Suomessa.

    • Anonyymi

      Mitä jää jäljelle, kun ääliöitä putinistejä ei kukaan halua hallituskumppaneikseen ? Neljänneksellä on todistetusti rikostaustaa, ja se on vain jäävuoren huippu. Toinen neljännes ei vaan ole jäänyt (vielä) kiinni. Mukana esimerkiksi eräs A. turtiainen, joka sanoi, että rikostausta on hyve. ( yllytysrikos ) Sitten on tämä J. Mäkynen joka tehtaili maksuvälinepetoksia, mm äitiään kohtaan. Kuka saatana tällaisen porukan lähtee hallitukseen ? Tuskin Peltolammen nopein oikeastaan edes halusi.

      • Anonyymi

        Tässä taas yksi persunpotkija purkaa mieltään. Muutamilla näyttää pääasiana (ainoana) olevan se, että persut saadaan lakaistua pois johtopaikoilta. Ehkä nämä ovat niitä ihmisiä, jotka vapaaehtoisesti luovuttavat osan omaisuudestaan hyväksikäyttäjien hyysääjille. Suurta humanitäärisyyttä, luuletteko, että terroristi kiittää?


    • Anonyymi

      Sipilä oli hyvä näin jälkikäteen ajateltuna, mutta ei silti saanut mitään” aikaan 4v !
      Siniset olisivat voineet lopettaa ruotsinkielen, vaan eivät saaneet mitään aikaan!
      Kokoomus ajoi Terveystalon etuja ja ei saanut mitään aikaan!
      Näinollen äänestimme jotain muuta oik. puoluetta!

    • Anonyymi

      Viimeisetkin demokratian rippeet kuolivat viime hallituksen yhden sektorin asioiden ajamispolitiikkaan. Joka ainoa hallituksen esitys oli saneltu ylhäältä. Noudatti siis käytännössä EK:n laatimaa hallitusohjelmaa mamutuksineen.

    • Anonyymi

      Suomen demokratian taso on nyt huonompi kuin Pohjois-Koreassa. Hävettää tämä uusi vihervasemmistolainen hallitus.

    • Anonyymi

      Demokratiaa ei ole missään planeetalla.

      Onko todella vaikea ymmärtää ?

      Maailmaa hallitsee raha !

      Ja ihmiset - lammaslauma.

    • Anonyymi

      Demokratia on juuri sitä, että verotetaan ja juhlitaan niillä verorahoilla. Demokratia vain muuttaa juhlijat toisiksi. Jos ei verotettaisi, niin juhlijat olisivat ne joilla rahaa on, mutta verojen kautta pääsee rahattomatkin juhlimaan toisten rahoilla.

      On kokonaan toinen asia, onko tuo oikein.

    • Huonolta näyttää muutenkin.

      Aikanaan kansanedustajamme olivat isänmaan asialla kukin oman ideologisen näkemyksensä mukaan.
      Jonkun suunnan näkemys Suomen ja suomalaisten edusta oli kommunismi mutta ideologinen peruste sekin.

      Nyt eduskunta on hajautunut erilaisiin kuppikuntiin joissa oma ja sidosryhmien hyödyn tavoittelu menee kaiken muun edelle.

    • Anonyymi

      Politiikka ja demokratia ovat rikki, täällä ajetaan vain rikkaiden etuja, oli sitten Jallitus kasassa ihan millä kokonpanolla hyvänsä.

      Keltapaita radikalismi tulee nousemaan kun mätä & korruptio politiikka on tappanut jo kaiken tieltään.

    • Anonyymi

      Ainoa oikea demokratia on suorademokratia. Välistävetäjät ja edustajat ovat vain demokratian loisia. Tämän tienneenä en vaivautunut äänestämään ja olin (jälleen) oikeassa. :)

    • Anonyymi

      Suomessa ei ole demokratiaa - eikä Tasa-arvoa!
      Miehet on alistetussa asemassa!!
      Etenkin nuoret pojat syrjäytyvät - yli 70 000 poikaa on syrjäytynyt!!!
      - herätkää suomen kansa!!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe