Kokemuksia Nouto.fi auton nouto Ruotsista

Anonyymi

Olisi kiva kuulla kokemuksia autojen noutopalveluista erityisesti Ruotsista. Onko joku käyttänyt Nouto.fi palvelua? Miten toimi? Kokemukset? Vai onko loppujen lopuksi käytännössä ihan yhtä helppo noutaa auto itse?

23

10022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tähän ei näköjään kukaan moneen viikkoon ole vastannut.
      Olen kirjoittanut muuallakin, että nykyisten ns. "apuvälineiden aikana" auton
      ostoon ja hakuun ei juurikaan tarvita mitään välikäsiä.
      On tietenkin eri asia, ellei noutoa voi hoitaa lomallaan tai ei muuten saa järjestetyksi vapaata töistä.

    • Anonyymi

      Tilasin blocket.se:stä löytämäni Ruotsiauton nouto.fi:n kautta marraskuussa 2020. Olen aiemmin hakenut autoni Ruotsista itse, mutta Koronan takia en viitsinyt lähteä matkaan. Nouto.fi esittelee sivuillaan tyylikkäitä menopelejä ja lupaa toimitusajaksi 7-10 päivää.

      Hakupalkkiot liikkuvat Ruotsista noudettaessa n. välillä 1500-2000€, riippuen auton sijainnista ja sisältäen rekisteröintikatsastuksen ja muut kulut.

      Päätin kokeilla palvelua, kun en löytänyt netistä negatiivisia kommentteja.

      Tässä kokemukseni

      -T oimitusajaksi luvattiin 7–10 päivää, mutta sain auton vasta 18 päivän kuluttua tilauksesta (sisältäen viikonloput ja itse tilauspäivän). Viivästyksen syynä olivat kuulemma ongelmat kaupanteossa myyjäliikkeen kanssa sekö Viking Linen karilleajosta johtuva liikenteen ruuhkautuminen Ruotsin päässä (itse auto ei ollut kyseisessä lautassa). Jouduin useaan otteeseen kyselemään tilannetta, kun autoa ei alkanut kuulua. Suoraan ei oltu yhteydessä tilauksen viivästymisestä, vaikka sinänsä syyt olivatkin ymmärrettäviä.

      -Auton kilvet puuttuivat noudettaessa ja ne luvattiin toimittaa postitse perässä. Niitä ei kuitenkaan kuulunut ja jouduin kyselemään perään useampaan kertaan. Lopulta selvisi, että olivat unohtaneet katsastuskonttorilla laittaa kilvet autoon mukaan ja jääneet jonnekin(?) lojumaan. Tämäkään ei olisi selvinnyt, jollen olisi soitellut kilpien perään useaan otteeseen. Kuitenkin näin netistä, että kilvet oli myönnetty jo aikaa sitten, joten autoveron maksamisesta johtuva viivästys ei ollut kyseessä.

      -Kolmas miinus tulee kaiken kaikkiaan epävarmasta tilausprosessista. Myös auton malli oli kirjattu väärin rahoitussopimukseen, vaikka tällä tuskin on käytännön merkitystä(?). Myös yritysten vastuunjako nouto.fi:n ja autoraha.fi:n kanssa saa aikaan tunteen, että itse asiassa kukaan ei ole korvausvastuussa, jos jo maksetuille autolle tapahtuu jotain hakuprosessin aikana. Korjatkaa, jos olen väärässä.

      Yhteenveto:

      Kömmähdyksiä ja viivästyksiä sattuu, mutta niistä kannattaisi informoida asiakasta mahdollisimman pian.

      Annan palvelulle 2/5 tähteä, jotka tulevat siitä että auto tuli lopulta perille, asiakaspalvelu oli ystävällistä ja vastasi nopeasti viesteihin.

      Kokemukseni jätti aika epävarman olon tilausprosessin sujuvuudesta. Toivottavasti muilla on ollut parempi onni.

    • Huomaan, että olen jo puolitoista vuotta sitten (14.07.19) kommentoinut tätä asiaa ja kirjoitellut auton tuontiasioista muillakin palstoilla.
      Aina ei ole mahdollisuutta itse hakea autoa ja nyt meillä on tuore esimerkki,
      että kun "työn joutuu antamaan lapselle", niin työ on lopuksi paljolti tehtävä itse.
      Palvelu näytti jäävän välttävän puolelle, mutta minua kiinnostaa enemmän, vastasiko ostos omaa käsitystäsi, eli oliko auto kotipihassa annettujen tietojen mukainen.
      Auto lienee tullut Ruotsista tavanomasena merirahtina ilman kuljettajaa ja silloin kun mainitsemiasi liikennehäiriöitä on, niin ne harvat autopaikat aluksissa menevät ensiksi isoille toimijoille, eikä kukaan ole satamassa huolehtimassa siitä, että kukaan etuile jonossa.
      Yhden lautan liikenteestä poisolo ei ehkä vielä täytä ns. Ylivoimaisen esteen eli "Force Majeure"-ehtoja, joten itse viivästymiselle ei ehkä voi mitään.
      Vaikka auton hakumatka Ruotsiin on lyhyempi ja hinnatkin kenties paikallaan, kilpiongelmat ovat Ruotsissa paljon Saksaa suuremmat, koska auto on yleensä rekisteröitävä tilapäisesti Ruotsiin, joka siellä on arvokasta.
      Yleensä olen suositellut, että auto myyjän toimesta ajettaisiin myyjän kilvin satamaan, mikäli se suinkin on mahdollista.
      Ostaja ottaa sitten auton vastaan satamassa, jossa kilvet irroitetaan ja ostaja ajaa auton laivaan "kilvittä" - satama-alue kun ei ole ns. yleistä tietä. Liikennevakuutuksen voi tässä vaiheessa merkitä auton alustanumeron perusteella puhelimitse vakuutusyhtiöstään.
      Suomessa ostaja hankkii tilapäiset kilvet ennen kuin lähtee ajamaan satama-alueelta.

      • Anonyymi

        Vähän myöhässä tämäkin, mutta jos itse olet hakemassa autoa Ruotsista ja tiedät mikä auto sieltä tuodaan, niin saat siirtokilvet mukaasi Suomesta. Kilpiin sisältyy liikennevakuutus ja lisävakuutuksen voit sitten ottaa harkinnan mukaan valmistenumerolla, kun olet saanut auton käsiisi. Alkuperäiset kilvet voit jättää myyjälle. Tarrakilvet kahdeksi päiväksi vakuutuksineen maksaa muistaakseni 35,- . Ruotsin haussa ei ole mielestäni muuta hankaluutta, kuin ostaminen yksityiseltä, kun niille ei käteinen kelpaa, kruunuinakaan. Liikkeestä ostaessahan saat auton maksettua debit-kortilla.


    • Anonyymi

      Olen soittanut ko. firmaan muutaman kerran, koska haluan olla puhe yhteydessä enkä viestitellä. Siellä ei olla vastattu eikä myöskään soitettu takaisin. Siinä mielessä vähän kummallista.

    • Näissä kaikissa viestittelyissä on sama ongelma.
      Mahdollinen väärinymmärrys, jota myöhemmin on työlästä selvittää.
      Vain lauseen, kahden viesteissä, asia pysyy kasassa.
      Minäkin kannatan mielummin puhelinta.

    • Anonyymi

      Eipä voi itse suositella kyseistä firmaa. Yhteydenpito onnetonta ja kyselyihin viiveellä vastailtiin. Auto tuli lopulta vajaan 3 viikon päästä perille toimeksiannosta.

    • Anonyymi

      Huono maku jäi koko firmasta, ainoa hyvä asia että auto tuli lopulta perille (2 viikkoa myöhässä). Parempia auton maahantuojia varmasti löytyy.

    • Kaipaisin tähän muutaman sanan siitä, että osoittautuiko noutopalvelun kautta hankittu auto sellaiseksi kuin piti, vai mihin tyytymättömyytesi perustuu?
      Välittäjän käytössä on aina ongelmansa.
      Aina ei tosin ole mahdollisuutta hakea itse. Käykää itse autokaupoilla, mikäli se vain on mahdollista.

      • Anonyymi

        Auto ei ollut sellaisessa kunnossa missä piti olla, vikoja vian perään vaikka oli oltu kuulema myyjäliikkeeseen yhteydessä muttei sen kummemmin oltu autosta tiedusteltu lopulta myyjältä. Kyseisen puljun yhteyden pito lisäksi asiakkaaseen todella surkeaa ja huonoa. Varmasti löytyy parempia ja asiakaspalveluhenkisempiä välittäjiä muualta, en todellakaan voi suositella tätä kyseistä puljua.


    • Anonyymi

      Soittelin syksyllä tämän firman toimarille ja kyselin asuntoautoa/retkeilyautoa, kertoi että ovat tuoneet tuhansia autoja sekä kymmeniä asuntoautoja, näin jälkikäteen ajateltuna alkoi siinä kohtaa homma jo haista.. Muutama päivä tästä eteenpäin soittelin uudelleen mutten saanut enää kiinni puhelimella, 4 kertaa soitin yhteensä eikä vastannut eikä takaisin soittoa kuulunut. Soitin tämän jälkeen suoran tälle myyjälle, eivät ole kuulemma tuoneet yhtään asuntoautoa ikinä mutta olisi kiva tuoda ensimmäinen. Jätin hommat sitten siihen heidän kanssaan.

    • Anonyymi

      Olen aikasemminkin kirjoittanut aiheesta ja tämän luettuani olen yhä enemmän sillä kannalla, että auto on jos vain mahdollista haettava itse ilman välikäsiä.
      Ellei tämä käy, on ainakin sopiva auto tai autot joista lopullinen valinta tehdään, valittava itse jo ennen lähtöä.
      Isoihin merkkiliikkeisiin voi aivan hyvin lähettää varausmaksun etukäteen.
      Maksutietoihin ilmoitus, että varausmaksu koskee määrättyä autoyksilöä.

    • Anonyymi

      Ei jäänyt kyllä mitään positiivista sanottavaa, karmeaa kohellusta sekä sähellystä alusta loppuun. Huonointa oli luokaton yhteydenpito asiakkaaseen, aina sai perään kysellä mikä tilanne. Velipoika tilasi toiselta lafkalta ja kokemukset täysin päinvastaisista. Ei pysty suosittelemaan kenellekään.

    • Anonyymi

      Kaveri käytti tätä kyseistä firmaa ja ei positiivista sanottavaa löytynyt.

    • Anonyymi

      Oli kyllä luokatonta koko casen hoito niin jätin sitten tilaamatta koko kotteron kyseiseltä toimijalta. Jutut oli kyllä kun kuninkaalla mutta totuus taitaa olla aivan toinen, en millään usko että tuhansia autoja pystyy tuolla tyylillä tuomaan.

    • Anonyymi

      Petyin tähän palveluun itse todella rankasti alkuvuonna, mikään ei oikeastaan mennyt kuten sovittiin ja heidän tarkastama ja tuoma auto meni suoraan ajokieltoon. Odottelen parhaillaan Kuluttajaneuvonnan päätöstä siitä että mikä on vastuu ammatinharjoittajalla tässä kohtaa.

    • Ikävä juttu, Anonyymi 11:35h, mutta kumpi valitsi tuotavan auton?
      Sinä vai välittäjä?
      Jos joku toimii kaupan välittäjänä, hän pääsääntöisesti ei vastaa itse kaupan kohteesta.
      Antamillasi tiedoilla en voi sanoa enempää.

    • Anonyymi

      Onko kukaan tilannut tältä liikkeeltä uutta autoa ?

    • Tässä asioita pitkin matkaa kommentoinut nimim. ZJJ.

      Harmi, ettei niitä parempia / luotettavampia toimijoita näytä löytyvän.
      Saattaa olla niinkin, ettei kysyntää tämänkaltaiselle autontuonnille sittenkään
      Suomessa ole tarpeeksi, jotta avustamista, järjestelyjä tms. päivätyönään voisi kannattavasti tehdä.
      Minulla on itselläkin autokuume, mutta en ole omaa autoani vielä myynyt.
      (MB S212 220 CDIAT) -15)
      Olen varovasti katsonut autoja Tukholman alueelta, enkä ole eilisen teeren poikanen, koska toin takavuosina jo yhden MB:n menestyksellisesti itse
      Berliinistä.
      Mikä kuume iskee, haen tietenkin siinä tapauksessa auton itse.
      Jos joku katsoo jonkun auton valmiiksi, joka sopii matkareittiini, voin tällä samalla
      reissulla tehdä jonkun muun kaupan esityöt.
      Tämän enempää en katso voivani tässä mainostaa, mutta LY-tunnus on, joka joka paikassa helpottaa toimimista.

    • Anonyymi

      Vime hetken tuntemukset tästä?

      T iivari

    • Onko edellinen kirjoitus runsas viikko sitten kenties tarkoitettu minulle?
      En aivan päivittäin näitä lue.
      En ole sitä mersua vielä vaihtanut, enkä Saksassakaan käynyt, koska tulin vähän katumapäälle.
      Vaihdan kyllä auton, mutta minulle kelpaisi vähin kilometrein oleva W213 E220T
      diesel ilman mitää "akkukyttyröitä," sillä arvioin, että tuore diesel säilyttää sittenkin arvonsa hybridiä paremmin.
      Kyllä minä vielä senkin ennätän loppuun ajaa.
      Olen lähdössä Keski-Eurooppaan Travemünden kautta vaimoni kanssa ti 02.04.24 Helsingistä ja palaan Vuosaareen su 14.04. 10:00h.
      Hampurin alueella olen 11. - 12.04.
      En lähde mitään autoa varsinaisesti etsimään, mutta voin niin sovittaessa siellä käydä "katsomassa" muutamaa itse valmiiksi katsomaasi autoa lähialueelta.
      Hampurin postinumerot alkavat kakkosella ja ovat tyyliä - D-2000 XXXXX.
      Muita mahdollisia toimenpiteitä on sitten vielä mietittävä.
      En mm. ilman ylimääräisiä kustannuksia voi siirtää lähtö eikä tulopäivää,
      vaikka alus lähtee joka päivä.

      SL

    • Alkavat lähtöpäiväni lähestyä - kts. edellinen kirjoitus.
      Ei ole T Ivarikaan reagoinut.
      Otin ajankulukseni selvää tässä odotellessa, että mitä auton tuonti laivalla Saksasta tavanomaisena rahtina ilman mukana matkustajaa Hankoon tai Helsinkiin maksaa.
      Turkuunkin ja Raumalle pääsee, mutta lähtöjä ei silloin ole päivittäin.
      Olivat viittä-kuuttasataa ja rahti vaihtelee lisäksi polttoaineen kulloisenkin hinnan mukaan, joten mitää centilleen tarkkaa hintaa ei edes voi laskea.
      Paljon parempi on siis, kun itse matkustaa mukana.

      Tarjoukseni on siis edelleen voimassa, jos siihen joku tarttuu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe