Varusteilla ei merkitystä

Anonyymi

Varusteilla ei merkitystä käytetyn auton myyntiin eli ei saa yhtään parempaan hintaa. Jopa haittaa myyntiä tietyt lisävarusteet jotka nostavat vikaherkkyyttä ja korjauskuluja.

Eli se varustelista aivan merkityksetön.

Mitä enemmän uuteen autoon otat varusteita sitä enemmän autossa häviää rahaa

Ainoastaan vetokoukku kannattaa mainita koska sillä saa enemmän potentiaalisia ostajia. Koska yli puolet myynnissä olevista on yleensä koukuttomia

15

<50

  Vastaukset

  • En ajattele jälleenmyyntihintaa vaan otan ne varusteet joita itse haluan.yksinkertaista.

  • Kyllä niillä varusteilla on merkitystä. Esimerkiksi jos otetaan ihan karvalakki BMW vs täyteen ladattu vastaava niin vaikka paremmin varusteltu olisi 1000 - 2000€ kalliimpi niin uskallan väittää että se paremmin varusteltu menee nopeammin kaupaksi. Tämä ei tietenkään jokaisessa merkissä päde, mutta ainakin näissä Saksalaisissa ns. "premium" merkeissä varusteilla on todella suuri merkitys siihen meneekö kaupaksi vai ei. Ja totta kai varusteille jokin rahallinen arvo nähdään. Ei kukaan ala hyvin varusteltua autoa vastaavan karvareuhkan hinnoilla myymäänkään...

   • On niillä varusteilla merkitystä, mutta lisävarusteiden hinta sulaa selvästi nopeammin kuin itse perusauton hinta, eli 3-4 vuoden ikäisenä lisävarusteilla ei juurikaan ole rahallista arvoa.

    Tuota esimerkkiä soveltaen siitä muutaman vuoden vanhasta hyvin varustellusta BMW:stä saa käytettynä sen 1000-2000 euroa karvalakkia enemmän, mutta samalla pitää muistaa että uutena niihin lisävarusteisiin on sitten helposti mennyt se 10000-15000 euroa. Pelkän arvonalenemisen näkökulmasta uusi auto kannattaa ostaa suht. perusmallina ja ilman mitään erikoisia lisävarusteita.


  • Myydessä on merkitystä : " tämä on parempi kuin puolet halvemmat tarjolla olevat, tässä on kuule tehty vaikka mitä kalliita remontteja,
   jaa mitä,
   noooo pyyhkijän sulat ja jarrupalat vuosi sitten ja ne maksoi ainakin 600€, ja paljon kaikkea mitä nyt en muista eikä niistä kuitteja saanut,
   tää on paaaaaljon muita parempi"
   "uuteen MB:n tarjottiin ainakin sitä ja tätä ja siksi pyydän tästä , ei mun kannata........ kun olen jo tarjonnut puolivuottaa jokaiseen uuteen merkkiin vaihdossa ja aina on tarjottu ainakin .........."

  • Olen valinnut lisävarusteet listalta uuteen autooni sen perusteella mitä haluan autossani olevan. En ole koskaan pitänyt niitä sijoituksena joista odotan saavani tuottoa kun vaihdan autoni seuraavaan. Sijoitukseni teen aivan muualle kuin autoihin.
   Aika yksinkertainen asia loppujen lopuksi.

  • Paremmin varusteltu auto on aina halutumpi ja siitä hyvitetään paremmin. Tuo on jobbareitten vanha laulu että lisävarusteet on jo kerran maksettu ei niistä
   toista kertaa hyvitetä.
   Tuohon kusetukseen ei mene kuin tyhmä ja kateellinen yrittää pitää legendaa hengissä.

   • "Paremmin varusteltu auto on aina halutumpi ja siitä hyvitetään paremmin. "

    Periaatteessa joo. 10.000 euron lisävarusteista saattaa saada 1.000 suuremman hyvityksen perusversioon verrattuna. Onhan se tonnikin rahaa.


   • Mutta jos verrataan siihen mitä ne lisävarusteet ovat maksaneet uutena, lisähyvitys on vain murto-osa. Poislukien ehkä muutama varuste, esim. webasto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta jos verrataan siihen mitä ne lisävarusteet ovat maksaneet uutena, lisähyvitys on vain murto-osa. Poislukien ehkä muutama varuste, esim. webasto.

    Tuon nyt tietää jokainen ettei vanhoista varusteista hyvitetä uusien hintaa. Tosin karvalakki voi olla todella vaikea myydä, varsinkin jos puhutaan ns. paremmista autoista.
    Olet sitkeä inntäjä ja ilmeisesti keksinyt mielestäsi ihan uuden ja mahtavan asian?


  • Vielä 15 vuotta sitten essonbaarin huippuasiantuntijat selitti, että ilmastointi on vain vikaantuva turhake, siinä missä sähköikkunatkin = auto menee paremmin kaupaksi ilman näitä.

   Luonnollisti vastaavat väännöt on käyty keskuslukituksen, sähköikkunoiden ja viidennen vaihteen tarpeellisuudesta. Mitä minulla ei ole, sitä muutkaa eivät tarvitse / muilla EI SAA OLLA, ettei minun tarvitse kateelliseksi ryhtyä.

   Muutama vuosi sitten netissä oli kova kampanja automaattivaihteistoja vastaan. Tämäkin on jo menetetty taistelu, kun katsoo myyntitilastoja. Automaatti on muuttumassa vakiovarusteeksi siinä missä nuo em. ilmastoinnit yms ja muutaman vuoden päästä sen puute ei todellakaan ole mikään myyntivaltti.

   Sekös vanhan karvalakin omistajaa harmittaa. On ostettu harmaa (lika ei näy) auto mahdollisimman ankealla varustuksella, kärsitty ja kadehdittu vuosikaudet, mutta sen on jaksanut, kun mielessä on pysynyt kuvitelmat huikeasta jälleenmyyntiarvosta.

   Fiksu ostaa auton omiin tarpeisiinsa. Tyhmä ostaa auton kuvitellun seuraavan ostajan kuviteltuja tarpeita (esim. ei missään nimessä hajoavaa ilmastointia) varten. Tässä on vaan se huono puoli, ettei ostajien mielihalut pysy samoina, joten essonbaarin perinteisten ohjeiden mukaan toimiminen voi mennä huti. Auton omistaminen on kallis harrastus ja pistäähän se harmittamaan, jos joutuu itselleen epämieluisalla autolla ajamaan.

   Ja näitähän riittää. Nykyään liikenteessä perseilee nimenomaan pölypallon harmaalla "järkiautolla" (sokota octaavia, vari, datsun, wanhemman polven sitruuna farkku) ajavat.

  • Teiltä ressukoilta jää autolla ajamisen nautinto,
   ja elämä yleensäkkin elämättä kokonaan,
   kun pakomielteisesti mietitte paljonko sitten joskus häviän,
   kun myyn autoni, miksi?
   Ajakaa hyvät lapset millä haluatte joka sopii teidän hanuriinne ja tarpeisiinne ,
   häviätte satavarmasti aina ja ikuisesti, jos ette ole kauppiaita,
   tappio on varma, mitä sitä selittelette aina tekosyillänne, niin miksi?
   Kun ajat uuden auton ovesta ulos, se on vanha , ei siis enään uusi,
   ja hävitä runsaasti, mitä tässäkin on vaikea tajuta, myönnä tämä itsellesi ja jatka
   ajamista ja eloa, juo vähemmän, lopeta nuuska ja tupakka,
   ym. säästä niistä mistä pitää oikeasti säästää, ja aja millä haluat ,
   - häviämään tulet jokatapauksessa, mitä kohtaa et ymmärrä?

   • Mitä kohtaa sinä et ymmärrä siinä, että aina ja kaikissa hankinnoissa pitää ymmärtää hinta?

    Tai jos olet lottovoittaja, eikä rahalla sinulle mitään väliä, niin sitten ostat sen 500 000e Bentleyn, mutta 99% meistä muista ei ole, vaan joudumme miettimään rahaa ja sille saatua vastinetta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä kohtaa sinä et ymmärrä siinä, että aina ja kaikissa hankinnoissa pitää ymmärtää hinta?

    Tai jos olet lottovoittaja, eikä rahalla sinulle mitään väliä, niin sitten ostat sen 500 000e Bentleyn, mutta 99% meistä muista ei ole, vaan joudumme miettimään rahaa ja sille saatua vastinetta.

    Mitä kohtaa sinä et ymmärrä, että jos sinä joudut miettimään otatko kaistavahdin, mukavuuspaketin yms.. se sinun mietiskelysi ei kiinnosta p--kan vertaa sellaista, joka ne varusteet autoonsa haluaa ja on valmis niistä maksamaan.

    Mietiskele tahollasi, mutta älä tule kertomaan "ainoana totuutena" sitä, ettei varusteita kannata ottaa ja se on tyhmää, vain siksi ettei SINULLA niihin ole varaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3699
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   2061