EHKÄISYLAASTARIT (kokemukset, hinta, jne tietoa enemmän.)

Anonyymi

Moi! Mulla on runsaat, ja kivuliaat menkat. Oon n. 1-2v sitten kokeillut minipillereitä, ja ehkäisypillereitä eri merkkisiä gynen antamia joita sain sitten kokeilla ja tälleen. Tietysti se mikä sopii toiselle, ei toiselle välttämättä ole paras. Ne ei mulle sopinu. Kokeilein vaikka kuinka monta metkkiä, mutta sopivaa ei löytynyt. Toki niissä voi mennä vaikkakuinka kauan, että löytyy sopiva. Mutta mulla oli jo sellaisia oireita siitä viimeisestä kokeilusta, että päätettiin, että pillerit ei oo ehkä se paras mulle. Mulla oli: oksentelua, vitivalkoinen naama, menkat oli jatkuvasti pois ja viikon parin päästä taas uudelleen, sitten väsytti, ja oli sit viel näppyjä naamassa, eikä siis finnejä vaan jotain ihan punasii ja erilaisii, jne muuta. Se oksennus oli vihreää, limaista, en jaksanut väsymyksen takia paljoa nousta sängystä yläs. Häiriöt menkoissa voi olla normaalia, mut mulla on ollune ennen ja jälkeen noit pillerei suht säännölliset, ja silloin ne tuli n. 1-2vko välein. Ellei jopa silleen, et pari päovääkin saatto olla pois ja tälleen. Tiiättekin jo varmaan, tai älyytte...
Mulle on myös ehdotettu tyksissä, kun käytiin vähän yli vuosi sitten ottamassa verikokeita ja ultrassa, että kierukkaa, tms tällästä. Sanon nyt kuitenkin täjän väliin, et verikokeissa ei näkyny mitään ja ultrassakaan ei näkynyt mitään. Mutta joo palataan asiaan. Eli mä olenkuitenkin aika nuori, ja sillee nii enhalua kierukkaa. Kyllä sitä ehtii joskus muulloinkin aikuisena miettimään, kuin näin nuorena. Se kuulostaa ällöttävältä, enkä halua esitellä alapäätäni oikeastaan ihan kenelle vaan. Ok, lääkäri, luotettava ihminen, mutta silti... tietysti kipu on yksilöllistä, mutta olen parilta tutultani jotka ovat kokeilleen, ovat sanoneet kivuliaaksi laitoksi ja ottamiseksi pois. Muutenkin ajatus, että jokin esine olisi sisälläni kammoksuttaa mua ihan h*lvetisti.
Mutta eräänä päivänä törmäsin netissä siihen, että on mahdollisuus saada reseptilläkin vissiin, niin ehkäisylaadtareita. Haluaisin kokeilla niitä. Ne kuulostaa enemmän mun jutulta, ja mukavemmalta vaihtoehdolta. Ja diitä onkin kysymyksiä teille, jotka ootte käyttäneet tai käytätte.

1. Otteko niitä nenne käyttäneet jotain muuta?
2. Miksi valitsitte ehkäisylaastarit?
3. Ootteko ottaneet ihan reseptillä? Saiko edes pikkasen halvemmalla, jos mikäli niitä saisi edes muuten oseätettua ilman reseptiä?
4. Kuin monta ehkäsylaastaria maksaa yhteensä siinä pakkauksessa? Esim. 3 laastarii, 5vko?
5. Mihin kohtaan yleensä laitatte, ja ootte yleensä tykänny laittaa?
6. En seurutästele toistaiseksi tai mitään, mutta mitä teidän poikaystävänne, kumppanit yms on meinannu ku teil on vaik lantiossa sellane?
7. Onks teil ollu mitää oireita niistä alussa, tai myöhemmässä vaiheessa? Kuinka pitkään? Tämäkin tietysti yksilöllistä, mutta kysyn vaan silti.
8. Onko se teillä todella lähellä omaa ihonväriä, vaik erottuuko se kunnolla?
9. Onko 14v:n mahdollista saada niitä? Pitääkö ensin varata aika lääkärille, vai gynelle, että ensin päösee taas asiasta juttelemaan tms?
10. Mitä jos unohtaa jonakin päivänä kun pitäosi alottaa niin laittaa? Vai laitatteko aina muistiin johonoin muistioon, kalenteriin, tms?
11. Mikä on hyvä säilytyspaikka niiöle?
12. Eihän menkat jää pois niiden takia kokonaan ikuisksi ajoiksi, tms? Ok, typerä kysymys mutta älkää naurako...
13. Mitä muuta oleellista tirtoa voisitte anta, tai linkkejä?




Vielä lopuksi, että olen 14v tyttö eikä oo trolli. (Menkat alko ku olin 10v..)

Ja sori mahollisista kirjoitusvirheitä, mutta oon vast heränny ja vähä uninen vielä. Ja aika paljon kysymyksii, mut haluan olla varma asiasta ja silleen, ettei sit oikeesti mikään ole epäselvää. Oon jo n. 1kk verran kunnolla perehtynyt asiaan, mut en tiiä miten ehdottaa vanhemmalle et saisin näihin menkkoihin edes jotain apua. Siis kuten vaikka, että vuoto määrä vähenisi tai että kivut ei olis niin kovat vaikka syön särktlääkkeitä, mitä on just mulle määrätty ja tarkotettu ettei tulehduskipulääkkeitä tarvii vetää.

14

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mä kaipaisin täs viikonlopun aikana vastauksia, ihan oikeasti. Mielyiten haluaisin aika ajoissa mennä lääkäriin, ja testata eri merkkejä, koska oon viel nuori ja haluan oikeesti apua näihin. Mun mielestä ei mun kuten ei muodenkaan runsaista ja kivuliaista menkoista tarvitse kärsiä, ja olen oikeuyettu saamaan yhtä lailla apua kuin te muut. Te ette oo sen parempii ku mä, joten varmasti myös täällä on niitä jotka on ammattilaisia ja ovat irsekkin kokeilleet tai käyttävät näitä. Tulen taas aamulla nostamaan tätä keskustelue, että tämä keskustelu pysyy ylhäällä vaikka 2v! Mö nostelen vaikka 2v, joka ikinen päivä tätä keskusteöua kunnes saan vastauksia kysymyksiini siis.

      • Anonyymi

        Hhhhhhhhhh... kokemuksiakin tässä kyselen, wokä tossa anneta kaikkiin vastauksiamja olen etsinyt itsekkin tietoa. Mutta omat kokemukset ovat myös färkeimpiä, ja mitä mieltä muut ovat, jne ovat myös sellaisia mitö haluaisi myös siis kuulla.


    • Anonyymi

      Ja nostan taas ylös, että tää huomataan.

    • Anonyymi

      Millon saan oikein siis kunno vastauksii myös muilta?


      Aloittaja

    • Anonyymi

      Vastauksia..?

    • Anonyymi

      Vastauksia..?

    • Anonyymi

      Siis kuin monta kertaa mä joudun oikeesti nostaa tätä? Tiedän kyllä, että moni täällä käyttää noita joten ei varmaan vie parilta minuutilta paljoa aikaa ja rasita niin paljon kertoa omista kokemuksistanne.


      Ps. En ymmärrä miksi edellinen asialllinen vastaukseni poistettiin, koska ihan samalla tavalla kuin nytkin sanon asiasta.

    • Anonyymi

      Mikä tää uudistus täällä on, etyä asia viestejäkin poistetaan?

    • Anonyymi

      VASTAUKSIA...(?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????)
      Luulis, et aika konel on kokemuksii ja enemmän tietoa kuin se, että tyyydyt netistä lukemaan. Mutta ennemmin silti kuulisin netistä etsittyje tietojen lisäksi ihan teidän kokemuksianne, ja näkökulmianne miten teillä toimineet. Tiedän, että ihmiset on erilaisia. Toisel sopii, toisel taas ei. Silti se ei estä kertomasta omaa kokemusta siitä kyseisestä asiast siis.

      Eli vastauksia????????????????????????????

      Vähä outoo, et yritän tätä nostella ja oon ihan varma, et moni siis käyttää näitä. Ihan siis oikeest, et jos kuvittelette että teitä pitäs aina auttaa ja neuvoo, nii neuvon teitäki vastineeksi sitten auttaa toisia yhtälailla. Ette voi olla niin itsekkäitä ihmisiä oikeesti. Opetelkaa jo auttaa muita, ku sitä tarvii. Ei oo sen vaikeempaa auttaa yhtälailla toisii, ku et saat ittekki sitte sitä kautta yhtälailla apua tarvittaessa.

    • Anonyymi

      :D
      Empä haksa odottaa vastauksia, eli teidän kokemuksia niin se oli sitten heipat s24n väki!

    • Anonyymi

      Laastari asennetaan poikittain. Poistajat livertää rakkauvesta.

      • Anonyymi

        Anteeks vana, mutta KOKEMUKSIAKIN VARMASTI ON.


    • Anonyymi

      AP, ikävää, ettet jaksanut odottaa vastauksia! Toivottavasti kuitenkin käyt vielä lukemassa täällä... Olen aikuinen nainen, käyttänyt laastariehkäisyä n. 10 vuotta sitten, ja vastailen tässä kysymyksiisi.
      1. Otteko niitä nenne käyttäneet jotain muuta? Käytin pillereitä, ja sen jälkeen tein 3 lasta, ja lapsiluvun tultua täyteen hankin ehkäisylaastarit.
      2. Miksi valitsitte ehkäisylaastarit? Halusin kokeilla ehkäisyä, jota ei tarvitse muistaa joka päivä tai joka kerta.
      3. Ootteko ottaneet ihan reseptillä? Saiko edes pikkasen halvemmalla, jos mikäli niitä saisi edes muuten oseätettua ilman reseptiä? Niitä ei saa muuten kuin reseptillä gynellä käynnin jälkeen.
      4. Kuin monta ehkäsylaastaria maksaa yhteensä siinä pakkauksessa? Esim. 3 laastarii, 5vko? Laastari vaihdetaan viikottain ja sitten pidetään viikon tauko, jolloin tulee kuukautiset. Yhdessä pakkauksessa oli muistaakseni yhden kierron laastarit.
      5. Mihin kohtaan yleensä laitatte, ja ootte yleensä tykänny laittaa? olkavarteen, yläreiteen tms. paikkaan jonka saa vaatteen alle piiloon, ja joka ei hikoa kovasti tai olekovin karvainen.
      6. En seurutästele toistaiseksi tai mitään, mutta mitä teidän poikaystävänne, kumppanit yms on meinannu ku teil on vaik lantiossa sellane? Ihan ok. Kumppanin on hyvä tietää, että käytät laastaria, mutta satunnaisessa suhteessa tarvitaan lisäksi kondomi tauteja estämään!
      7. Onks teil ollu mitää oireita niistä alussa, tai myöhemmässä vaiheessa? Kuinka pitkään? Tämäkin tietysti yksilöllistä, mutta kysyn vaan silti.
      Ihoärsytys laastarin liimasta oli syy, miksi lopetin laastarien käytön. Laastari ei ehkä sovi, jos olet todella innokas uimaan tai saunomaan. Suihkussa voi käydä, mutta tuntien lotraamista vedellä laastari ei ehkä kestä.
      8. Onko se teillä todella lähellä omaa ihonväriä, vaik erottuuko se kunnolla? erottuu kuten tavallinen laastari. Siksi kiva, jos sen saa kohtaan, jokapeittyy vaatteella, ellet halua selitellä, miksi sulla on aina jossain kohtaa laastari. E-laastari on hieman eri näköinen kuin haavalaastari, joten seherättää huomiota.
      9. Onko 14v:n mahdollista saada niitä? Pitääkö ensin varata aika lääkärille, vai gynelle, että ensin päösee taas asiasta juttelemaan tms? Jep, lääkärikäynti vaaditaan, ja laastarin voi saada jos lääkäri toteaa asiakkaalle muutenkin hormoniehkäisyn sopivan.
      10. Mitä jos unohtaa jonakin päivänä kun pitäosi alottaa niin laittaa? Vai laitatteko aina muistiin johonoin muistioon, kalenteriin, tms? On hyvä valita esim. sunnuntai vaihtopäiväksi, niin se ei unohdu! Jos unohtuu, laastari pitää laittaa heti kun muistaa ja käyttää sen kierron ajan lisäehkäisynä kondomia. Alle 12 tunnin unohdus ei haittaa.
      11. Mikä on hyvä säilytyspaikka niiöle? Huoneenlämpö, ei auringonvalossa,siis esim. lääkekaappi käy.
      12. Eihän menkat jää pois niiden takia kokonaan ikuisksi ajoiksi, tms? Ok, typerä kysymys mutta älkää naurako... Ei, normaali kierto palautuu heti kuukautisten jälkeen. Kun kuukautiset alkavat, lääkkeen vaikutuson loppunut.
      13. Mitä muuta oleellista tirtoa voisitte anta, tai linkkejä? Kun olet noinkin nuori, mutta kärsit kiusallisista menkkaoireista, niin suosittelisin sinulle käyntiä hyvällä gynekologilla, hankitpa hormoniehkäisyä tai et! Kerro mennessäsi, ettet juuri nyt seurustele, tai sinulla ei ole tarvetta säännölliselle ehkäisylle, koska muitakin vaihtoehtoja vaivojesi hoitoon voi toki olla kuin ehkäisyvalmisteet. Kerro myös reilusti, että sinua jännittää gynekologinen tutkimus. Sisätutkimusta ei ehkä ole pakko tehdä, jos valitaan joku muu hoito.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe