Eppu Normaali ottaa rajusti kantaa Suomen nykytilaan: sananvapauden arvo on bändin mukaan mennyttä

https://www.is.fi/viihde/art-2000006142687.html

Eppu Normaali ottaa rajusti kantaa Suomen nykytilaan: sananvapauden arvo on bändin mukaan mennyttä – ”Mistään ei uskalla enää edes leikkiä laskea”

"VELJESTEN mukaan mopo on karannut käsistä esimerkiksi juuri maahanmuuttoa ja tasa-arvoa koskevissa keskusteluissa.

– Kannatan tasa-arvoa ja myös feminismiä silloin, kun se tähtää oikeanlaiseen tasa-arvoon. En kuitenkaan voi ymmärtää keskustelua, jossa esimerkiksi sukupuoletkin pyritään häivyttämään, Martti sanoo.

– Karrikoiden sanottuna Suomessa eletään sananvapauden suhteen neuvostohengessä: kaikkien pitää olla samalla viivalla kuin taannoin Neuvostoliitossa, jossa piti tulla yhtä aikaa maaliin 100 metrin juoksussakin, Martti peilaa.

– Esimerkiksi vaatimukset tätä sukupuolineutraalia kielenkäyttöä kohtaan ampuvat monessa kohdin pahasti yli. Jos erehdyt vaikkapa sanomaan nuorta, kuitenkin jo täysi-ikäistä tyttöä naiseksi, voit saada helposti namusedän maineen. Ihmiset ovat nykyään kauhean herkkiä loukkaantumaan kaikesta. Mistään asiasta ei uskalla enää edes leikkiä laskea, Pantse kummastelee."

"Laulusolisti Syrjän mukaan Eput saavat olla tyytyväisiä siitä, ettei hänellä ole omaa Twitter-tiliä.

– Saattaisin nimittäin kirjoittaa Twitteriin spontaanisti eri yhteyksissä juuri sen, mitä mieleeni juolahtaa. Seurauksia todennäköisesti olisi, Martti perustelee.

– Sananvapauden arvo on mennyttä, ja nyt somessa monesti tyhmin mahdollinen mielipide voittaa. Nyt olisi tärkeää palauttaa aidon sananvapauden arvo yhteiskunnalliseen keskusteluun."

6

<50

Vastaukset

 • Kari Peitsamo kelpasi äärikommunistina kaikille keikkajärjestäjille. Nyt hänen mielipiteissään on ollut havaittavissa häivähdys isänmaallisuutta ja keikat loppuivat täysin. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3aa60f9-94d7-4b11-a4c0-d4476734deb7

  Suomessa on kyllä täydellinen sananvapaus, jos mielipide on virallisen linjan mukainen eli sama systeemi kuin kaikissa muissakin diktatuureissa. Vankilat ja mielisairaalat tulevat kyllä tulevaisuudessa käymään pieniksi, jos kansa ei opi tätät!

  Viime kesänä oli Trumpin ja Putinin reitin varrelle ostettu mainostelineisiin englanninkielisiä mainoksia, jossa toivotettiin tervetulleeksi maailman vapaimman lehdistön maahan tms. No. huumoria vielä lonneksi öytyy.

  • Suomi on vahvasti kommunistinen ja valtakoneistokin ylläpitää sitä kommunistisuutta


 • Eppujen kannanotosta puuttui yksi oleellinen, vahingossa tai tarkoituksella. Veljesten kanta sananvapauden arvoon ei ottanut kantaa kielenkäyttöön, sanallisen ja suullisen ilmaisun asiallisuuteen ja alatyyliin, henkilökohtaisiin kirosanoilla varustettuihin mielipiteisiin vierailta, useinmiten nimimerkin tai väärien tietojen ja kuvien varustetuilta fb näinnäishenkilöiltä.
  Jos suomalainen nainen tai mies omalla nimellä, omalla kuvalla, ottaa asiallisella kielenkäytöllä kantaa mihin tahansa asiaan Telluksella sananvapaus on ääretön Suomessa.

  • Mutta silti saa käyttää aivojansa.


 • Todella rajusti ottivat kantaa. En ollut kuvasta tunnistaa vaimoaan lähitaannoin piessyttä Pantsea joka muistuttaakin näköjään nykyään pitkälettistä hevaria. Piekseekö hevarit enemmän muijiansa?

 • Eput voisivat ottaa rajumminkin kantaa julkaisemalla modernisoidun version Sarvikuonojen maasta. ; )

Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.