Suomi ei pärjää EU:ssa.

Anonyymi

Suomi on menettänyt maanmyyntibuumissa valtavasti yrityksiä, valtavasti miljardeja, valtavasti kilpailukykyä, valtavan siivun markkinoista ja valtavasti työpaikkoja. Tässä kertakäyttöbisneksessä on takana vääristyneet näkemykset, ahneus, välinpitämättömyys, huono bisnestaju ja joku outo tauti nähdä bisnes maasta ja kansasta erillään, maan ja kansan etuna ja hyötynä.

Suomen tilanne on siis valtavan surkea suomalaisesta näkökulmasta katsottuna, kansan näkökulmasta katsottuna, itsenäisen maan näkökulmasta katsottuna, suomalaisen bisneksen näkökulmasta katsottuna. Tietenkin mittaamalla pelkkiä bisneslukuja voidaan saada nättejä numeroita esiteltäväksi ja kehuskeltavaksi, mutta jos niiden yhteyteen liitetään omistusosuudet, omistajat, rahaliikennestatistiikat, todelliset työttömyyslukemat, yms. todelliset hyvinvointiminttarit, niin eipä näytä enää niin nätiltä. Kun tämän ymmärtää, niin ensimmäisenä lennähtää silmät auki, sitten leukanivelet naksahtaa pois paikoiltaan ja sitten alkaa kyrpiä. Miettikää tämä tieto maanlaajuisena, jokaisen kansalaisen tietoon. Siitä seuraisi melkoinen meteli. Onneksi kuitenkin politisoitu media esittää vain näitä nättejä lukuja, superlaviiteilla maustettuna ja luo siitä maanlaajuisen hyvinvointikuvajaisen, niin maa pysyy rauhallisena.

Miten maa, joka myy kilpailukykynsä, osaamisensa, teknologiansa, luonnonvaransa jne. ulkomaille, aikoo pärjätä Euroopan laajuisilla markkinoilla, saati planeetan laajuisilla markkinoilla pitkällä aikavälillä? No ei tietenkään pärjää. Bisnes itsessään toki pärjää ja sen mukana ne, jotka on siinä mukana. Onko suomalainen? No ei niin. Suomalainen innovoi, kehittää, luo ja sitten myy pois... Idiootit. Tällä kertakäyttöbisneksellä suomalainen loistokkuus tuhotaan ulkomaisten bisneksien saadessa hyödyt omasta maastamme, oman bisneksensä eduksi, suomalaisten jäädessä nuolemaan näppejään. Kansainvälisillä markkinoilla liikkuu valtavasti hyvinvointipotentiaalia, mutta suomalainen politiikka ja bisnestaju huomioiden, se ei ilmeisesti kiinnosta. Sen sijaan tyhjennetään maata, tehdään siitä täydellisen riippuvainen EU-pankista ja sen lainoista, luovutetaan maa isännille ja sitten ryhdytään luomaan kulttuurivirtauksia, jossa jaetaan kansaa oikeamielisiin ja väärämielisiin, ja häpäistään ja vaiennetaan ne, jotka kehtaa arvostella suomalaisten päättäjäidioottien lyhytnäköisyyttä ja muita perseilyarvoja.

Ja miten taas äänestimme? Johtaako Suomea aidot suomalaiset, jotka haluavat maan ja kansan menestyvän, vai jahdataanko siellä vain sulkaa hattuun trendikkäissä "kansainvälistämis"talkoissa, jonka lieveilmiöitä tulee jatkossakin olemaan mm. niiden vaientaminen, jotka vähän väliä toteavat, että "persut oli taas oikeassa!" Viha- ja valhekulttuurilla on paskainen duuni keksiä selityksiä, joilla kansalainen saadaan pidettyä hiljaisena hyväksyjänä.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totuus on toinen:

      Avaus on EU-vihaajien iänkaiken toistelemaa pötyä ja sekavia valeita.

      Suomi voi paremmin kuin koskaan ja on maailaman kärkimaita monissa mittauksissa.

      Vaaleissa maan johtoon nousivat ne, jotka kykenevät tällä hetkellä parhaiten hoitamaan maamme asioita.

      Siihen tarvitaan aivan muuta kuin suppeaa nationalismia ja vihan kylvöä, josta avaus onhyvä esimerkki.

      • Anonyymi

        Sun kommenttisi on samalla iänikuisella kaavalla toistettua zombifioitunutta fundamentalistista valhetta, jota teikäläiset yrittää tuputtaa kaiken päälle ainoaksi "totuudeksi".

        Suomi voi hyvin? Mitä tarkoitat Suomella? Puhutaanko hetki ihmisistä, Suomen kansalaisista. Kun näkökulma on se, mistä jo kirjoitin, mitä et ymmärrä, niin se totuus on toinen, jota et joko ymmärrä tai sitten trollin rooliisi kuuluu kieltää se. Se mikä voi hyvin on bisnes ja ihmiset, jotka saavat siitä hyödyn. Mutta kun palastellaan Suomi, suomalaiset ja suomalainen bisnes faktoiksi, niin sitten saadaan esille todellinen kuva. Se, mitä sinä viljelet, on näennäinen, yleistävä, mielikuva, jolla harhaanjohdetaan ihmisiä kohdistamaan yleistävästi bisneksestä mitattuja lukuja ihmisten hyvinvointiin. Et ymmärrä ollenkaan Suomen tilannetta ihmisiltä. Siksi et myöskään ymmärrä, miksi Suomi ei pärjää EU:ssa. Koska olet EU-fundamentalisti, räyhis ja yhdentotuudenjulistajasaarnaaja, niin et pysty edes keskustella asioista, vaan vänkkäät zombifioituneena muottiin valettua paskaa, joka liittyy heikosti itse asiaan, tai ei ollenkaan. Ja kaikkein vähiten se vastaa mihinkään kysymykseen. Tai sitten ymmärrät, mutta EU-trollitehtaan määräykset on ehdottomat.


    • Anonyymi

      Suomi pärjää oikein hyvin.

      Perusasiat:

      Suomi on pinta-alaltaan maailman 64. suurin valtio ja isompi kuin selvästi väkirikkaammat valtiot, kuten Italia, Yhdistynyt kuningaskunta, Puola. Vietnam, Filippiinit, Romania, Kreikka jne. Euroopan unionissa Suomea pinta-alaltaan suurempia valtioita ovat vain Ranska, Espanja, Ruotsi ja Saksa, joissa kaikissa elää selvästi suurempi väestö kuin Suomessa.

      Britannia on karkeasti kolmanneksen Suomea pienempi, mutta se asuttaa Suomeen nähden yli kymmenkertaisen väestön. Myös Italiassa asukkaita on Suomeen nähden yli kymmenkertainen määrä. Romaniassa asukkaita on neljä kertaa enemmän kuin Suomessa. Suomea tiiviimmin asuttuja valtioita on 160. Väite on: Meillä on tilaa kuin kuninkaallisilla.

      Suomessa on maailman suurimpiin lukeutuvat makeanveden varannot, puhtain ilma ja Euroopan laajimmat metsät.

      Mitä väliä tällä on?

      Suomeen ei Perussuomalaisten näkemyksen mukaan mahdu ainuttakaan maahanmuuttajaa, vaikka olemme kokoomme nähden yksi maailman väestököyhimmistä alueista. Maaseutumme autioituu kiihtyvällä tahdilla ja kaupungeissa asuintaloja puretaan, kun vuokralaisia ei löydy ja talojen tyhjillään pitäminen on kalliimpaa kuin purkaminen (esim. Savonlinna). Kokonaisia kyliä autioituu maan itä-, keski- ja pohjoisosissa. Väestömme kasvaa tällä hetkellä hyvin hitaasti vain maahanmuuton seurauksena. Ilman maahanmuuttoa väestö vähenee. Asuntojen hinnat maaseudulla ovat olleet syöksyssä jo 1960-luvulta alkaneen rakennemuutoksen jälkeen.
      Palveluita on turha viedä alueille, joissa on vain kourallinen asukkaita. Ne eivät myöskään tarjoa edellytyksiä bisnekselle. Tiettömien taipaleiden takaiset vähän asutut tai asumattomat alueet kaukana satamista ja logistiikan solmukohdista eivät houkuttele teollisuutta. Suomen maaperästä löytyvät rikkaudet eivät kiinnosta paikallisia sijoittajia tai yrittäjiä, joten niiden hyödyntäminen on jätetty kanadalaisille ja australialaisille kaivosjäteille. Sotkut jäävät meidän siivottavaksi ja hyödyt pakenevat ulkomaille. Kuitenkaan kaivoslainsäädäntöä ei haluta Suomessa muuttaa, koska ulkomaalaiset kaivosfirmat tuovat työtä ja vaurautta muuten kuolleille seuduille. Hyöty on nimellinen ja haitat todellisia. Suomen kaivoslainsäädäntö ei kuitenkaan ole Euroopan unionista riippuvainen. Se ei johdu edes Kokoomuksesta, sillä mm. Petri Sarvamaa on valitellut lain typeryyttä.
      Ostovoimapariteetilla korjatun bruttokansantuotteen mukaan Suomi on maailman 27. rikkain valtio. Suurin piirtein samoilla luvuilla pyörii Ranska (26.) ja Britannia (25.). Suomea heikommin sijoittuvat mm. Japani, Etelä-Korea, Uusi-Seelanti, Italia, Espanja ja Israel Kansainvälisen valuuttarahaston186 valtion vertailussa (2016). Maailmanpankin vuoden 2015 tilastoissa Suomen sijoitus on 22. CIA:n vuoden 2016 tilastoissa Suomi oli maailman 29. rikkain maa.
      Suomella ei mene erityisen huonosti millään mittareilla – ei kotimaisilla tai ulkomaisilla. Suomi lukeutui maailman 10 innovatiivisimman valtion vertailussa 10 parhaan joukkoon. Demokratian ja sananvapauden toteutumisen vertailuissa Suomi on maailman 5 parhaimman maan joukossa. Myös onnellisuuden edellytykset, kuten koulutuksen mahdollisuudet, terveydenhoito, sosiaaliset turvaverkot, luottamus viranomaisiin ja mahdollisuudet yrittämiseen lukeutuvat maailman parhaimpiin. Eliniän ja terveiden elinvuosien odote on lisääntynyt koko ajan. Suomessa on väestöön suhteutettuna ylivoimaisesti eniten vapaa-ajan asuntoja maailmassa. Asumista, toimeentuloa, työllistymistä ja koulutusta tuetaan. Viranomaisväkivalta on äärimmäisen harvinaista. Rikollisuus on vähentynyt ja turvallisuus lisääntynyt. Suomi on tunnustettu, turvallinen ja demokraattinen hyvinvointivaltio, jossa maailman johtajat järjestävät mielellään neuvotteluja. Viimeisten parin vuoden aikana kaikki maailman merkittävimmät johtajat ovat vierailleet Suomessa.

      Suomen työttömyysaste on 7 % tasolla. Sitä matalampi työttömyysaste voidaan oikeastaan saavuttaa vain sosiaaliturvatukia ja palkkoja leikkaamalla. USA:ssa työllisyysaste on korkea, koska sieltä puuttuu sosiaaliset turvaverkot ja matalapalkkatöitä on alkaen 2,5 dollarin tuntiansioista eteenpäin. USA:ssa monet eivät selviä yhden työn tekemisillä edes välttämättömistä ruoaka- ja vuokramenoista.

      Meillä menee oikein hyvin. Voi olla, että sinulla menee huonosti, tai että näet kaiken negatiivisessa valossa, mutta tosiasiat eivät tue kantaasi.

      • Anonyymi

        Olet väärässä, koska et näe Suomea ihmisiltä. Te fundamentalistit näette kaksi asiaa: numerot EU on ihana ja siitä johdatte mielikuvan yhdentotuudenjulistukseen, josta yleistyy hyvinvoinnille jonkun sortin kattokäsite. Tosin harhaanjohtava. Jos palastellaan Suomen kansa, yritykset, liiketoiminnat, bisnekset jne. osiin, faktoiksi, niin sieltä erottuu ne todelliset asiat, joiden keskinäisiä vaikutuksia voidaan arvioida ja mitata rehellisesti.

        Suomen työttömyysaste ei ole 7%. Millainen ihminen levittää tuota noloa valhetta Suomen kansalle? Oikaistaan valhe: Suomen työttömyysasteeseen laskennallisesti hyväksyttyjen ihmisten osuus on se 7%. Jos lasketaan rehellisesti kaikki ne työikäiset, joilla ei ole vakituista työpaikkaa, niin tietenkin todellinen työttömyysaste on surkeampi. Kun todellista työttömyysastetta verrataan avoimien työpaikkojen määrään, nähdään jotain huolestuttavaa. Mikä motiivi on sen takana, että julistetaan epärehellisesti Suomi hyvinvointimaaksi? Bisnes voi hyvin ja ne, jotka on hyödynsaajina. Mutta kansan näkökulmasta nähtynä hyvinvoinnilla on toisenlainen merkitys ja käsitys. Et tietenkään voi yleistää "meillä menee oikein hyvin", jos kaikilla ei mene hyvin. Ja kun kaikilla ei mene hyvin, niin sitten tietenkin täytyy nostaa asia esille, miksi näin on. Eikä tietenkään saa ryhtyä uuteen yleistävään harhaanjohdatukseen, että "no eihän kaikilla voi mennä hyvin", tai tehdä siitä joku yleispätevä "vastuukysymys". Tietenkin täytyy nähdä se, mikä osuus politiikalla ja valtion johdolla on siihen. Olisi mukava nähdä teiltä fundamentalisteilta jotain syväluotavaa ja todellista. Sen sijaan se on tuollaista yleistävien ja näennäisten mielikuvien tuputtamista ja päälle huutamista ainoaksi "totuudeksi".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet väärässä, koska et näe Suomea ihmisiltä. Te fundamentalistit näette kaksi asiaa: numerot EU on ihana ja siitä johdatte mielikuvan yhdentotuudenjulistukseen, josta yleistyy hyvinvoinnille jonkun sortin kattokäsite. Tosin harhaanjohtava. Jos palastellaan Suomen kansa, yritykset, liiketoiminnat, bisnekset jne. osiin, faktoiksi, niin sieltä erottuu ne todelliset asiat, joiden keskinäisiä vaikutuksia voidaan arvioida ja mitata rehellisesti.

        Suomen työttömyysaste ei ole 7%. Millainen ihminen levittää tuota noloa valhetta Suomen kansalle? Oikaistaan valhe: Suomen työttömyysasteeseen laskennallisesti hyväksyttyjen ihmisten osuus on se 7%. Jos lasketaan rehellisesti kaikki ne työikäiset, joilla ei ole vakituista työpaikkaa, niin tietenkin todellinen työttömyysaste on surkeampi. Kun todellista työttömyysastetta verrataan avoimien työpaikkojen määrään, nähdään jotain huolestuttavaa. Mikä motiivi on sen takana, että julistetaan epärehellisesti Suomi hyvinvointimaaksi? Bisnes voi hyvin ja ne, jotka on hyödynsaajina. Mutta kansan näkökulmasta nähtynä hyvinvoinnilla on toisenlainen merkitys ja käsitys. Et tietenkään voi yleistää "meillä menee oikein hyvin", jos kaikilla ei mene hyvin. Ja kun kaikilla ei mene hyvin, niin sitten tietenkin täytyy nostaa asia esille, miksi näin on. Eikä tietenkään saa ryhtyä uuteen yleistävään harhaanjohdatukseen, että "no eihän kaikilla voi mennä hyvin", tai tehdä siitä joku yleispätevä "vastuukysymys". Tietenkin täytyy nähdä se, mikä osuus politiikalla ja valtion johdolla on siihen. Olisi mukava nähdä teiltä fundamentalisteilta jotain syväluotavaa ja todellista. Sen sijaan se on tuollaista yleistävien ja näennäisten mielikuvien tuputtamista ja päälle huutamista ainoaksi "totuudeksi".

        "Olet väärässä, koska et näe Suomea ihmisiltä. Te fundamentalistit näette kaksi asiaa: numerot EU on ihana ja siitä johdatte mielikuvan yhdentotuudenjulistukseen, josta yleistyy hyvinvoinnille jonkun sortin kattokäsite."

        Minä en aio lähde semantiikkaan ja pilkun viilaamiseen. Määritelmällisesti suurella osalla suomalaisista on asiat paremmalla mallilla kuin koskaan aikaisemmin historiassa. Tilastot ja tutkimukset tukevat tätä huomiota.

        "Tosin harhaanjohtava. Jos palastellaan Suomen kansa, yritykset, liiketoiminnat, bisnekset jne. osiin, faktoiksi, niin sieltä erottuu ne todelliset asiat, joiden keskinäisiä vaikutuksia voidaan arvioida ja mitata rehellisesti."

        Totta kai asioita voidaan pilkkoa osiin ja arvioida niiden osien kvantitatiivisia ja kvalitatiivisia arvoja, mutta muistaakseni avasit kesksustelun yleistävällä väitteellä: Suomi ei pärjää EU:ssa!

        Ja varmasti voidaan osoittaa, että osa Suomea pärjää EU:ssa erinomaisesti, mutta on varmasti sellaisiakin kansanosia, jotka kärsivät. Minun käsitykseni mukaan suuren enemmistön hyöty painaa kuitenkin vaakakupissa enemmän kuin vähemmistön kokemat haitat.

        "Suomen työttömyysaste ei ole 7%. Millainen ihminen levittää tuota noloa valhetta Suomen kansalle? Oikaistaan valhe: Suomen työttömyysasteeseen laskennallisesti hyväksyttyjen ihmisten osuus on se 7%."

        Tämä on virallinen tieto: Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2019 huhtikuussa 220 000 (virhemarginaali ±20 000), mikä oli 14 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 124 000 ja naisia 96 000. Työttömyysaste oli huhtikuussa 8,0 prosenttia eli 0,5 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste laski vuodentakaisesta 0,6 prosenttiyksikköä 8,7 prosenttiin ja naisten 0,5 prosenttiyksikköä 7,3 prosenttiin. Työttömyysasteen trendi oli 6,6 prosenttia."

        Esimerkiksi Britannian työvoimatilastoja on kaunisteltu sillä, etä jo muutaman tunnin palkallinen työ viikossa lasketaan työllisyydeksi, joten tyttömien määrä saadaan lukumääräisesti pieneksi. Samaa tehdään tietenkin kaikkialla; varmasti myös Suomessa.

        USA:ssa perusturva, työläisten oikeusturva ja palkkataso voidaan pitää niin matalina, että ihmisten on tehtävä töitä 2,5 dollarin tuntipalkallakin. Jos siellä olisi eurooppalainen tai suomalainen työttömyysturva ja työläisten oikeusturva, silloin työttömiä olisi Yhdysvalloissakin 8-10 %. Työttömien oikeusturvan takaaminen ja työttömyysturvajärjestelmä poissulkevat tehokkaasti täystyöllisyyden mahdollisuuden. Liikevoittoa tavoittelevien yritysten motivaationa on tietenkin maksaa perustyöntekijöille niin pientä palkkaa kuin on lakisääteisesti mahdollista.

        "Kun todellista työttömyysastetta verrataan avoimien työpaikkojen määrään, nähdään jotain huolestuttavaa. "

        Fakta: " Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä 63 100, kun vuotta aiemmin määrä oli 60 100. Osa-aikaisten työpaikkojen osuus kaikista avoimista työpaikoista pieneni vuodentakaiseen verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta ja kuvaavat maaliskuun ensimmäisen päivän tilannetta. "

        "Bisnes voi hyvin ja ne, jotka on hyödynsaajina."

        Mikä sinun tekosyysi on? Mikset luo Suomeen hyvinvointia ja rikkautta?

        "Mutta kansan näkökulmasta nähtynä hyvinvoinnilla on toisenlainen merkitys ja käsitys. Et tietenkään voi yleistää "meillä menee oikein hyvin", jos kaikilla ei mene hyvin."

        Köyhimmilläkin suomalaisilla menee paremmin kuin valtaosalla maapallon väestöä. Siinä mielessä voin yleistää. Sitä paitsi yleistä itse joka ikisessä avauksessasi puhumalla Suomesta yhtenä pahoinvoivana kansakuntana, joka ei tietenkään pidä paikkaansa.

        "Olisi mukava nähdä teiltä fundamentalisteilta jotain syväluotavaa ja todellista. Sen sijaan se on tuollaista yleistävien ja näennäisten mielikuvien tuputtamista ja päälle huutamista ainoaksi "totuudeksi". "

        Jälleen kerran luettelin faktoja. Sinulle ei kelpaa kuin omat "tosiasiasi", joille et kertakaan ole antanut mitään sisältöä. Väitteitä ja mielipteitä sinulla riittää, mutta faktoja ei nimeksikään.

        Todellista on:
        - Suomi kuuluu maailman rikkaimpiin maihin,
        - Suomalaiset kuuluvat maailman parhaiten koulutettuun väestöön,
        - Onnellisen elämän edellytykset ovat Suomessa vankalla pohjalla
        - Suomi eläköityy nopeasti. 2050 eläkeläisiä on kolmannes kansasta.
        - Suomen hyvinvointi on kasvanut
        - Terveiden elinvuosien määrä on lisääntynyt
        - Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä lukeutuu maailman parhaisiin.
        - Suomi on yksi maailman harvimpaan asutuista valtioista
        - Suomessa on n. 1 vapaa-ajan asunto kymmentä ihmistä kohden.
        - Et tarvitse maanomistajan lupia käyskennellessäsi luonnossa
        - Suomen elinkeinorakenne on muuttunut merkittävästi esimerkiksi vuodesta 1975. Teollisuuden merkitys viennistä on pudonnut, samalla kuin palvelujen vientiosuus on kasvanut.
        - Minä en huuda kenenkään päälle, mutta oion vääriä tietoja ja mielikuvia faktoilla.


      • Anonyymi

        Eu:n suhteen koolla on merkitystä. Pienillä valtioilla ei ole sananvaltaa . Tuo on havaittu ja myönnetty myös Eu tasolla. Ranska ja Saksa vievät tuota balettia ja sillä on merkitystä ,sen hyvän tuoton jaon kannata joka Eu:n toimien seurauksena jaetaan. Sanavalta ei tule sen mukaan onko maantalous kunnossa vai ei ,vaan sen mukaan montako nuppia on valtiossa ja tuo on selkeä ongelma.Pienet ja vahvat taloudet joutuvat herkästi isojen ja heikkojen tukipylväksi, jolloin ne ovat onnensa kukkuloilla hetken huomion kohteina ,kunnes arki ja todellisuus on kohdattava varallisuuden ja huomion menetyksen myötä.


    • Anonyymi

      Tuodaan 5 miljoonaa niin saadaan ainakin hallitus vaihdettua kerta heitolla.

      • Anonyymi

        Pointti on se, että monet näkevät asiat paljon huonompina kuin ne oikeasti ovat. Kansainvälisesti vertailtuna asiat ovat uskomattoman hyvin. Köyhimmätkin suomalaiset ovat rikkaampia kuin suurin osa maailman väestöstä.

        Ja ei ole mitenkään sanottua, että 5,5 miljoonan asukkaan syrjäinen periferia houkuttelee maailman johtajia. Suomella on hyvä ja vankka kansainvälinen maine ja tunnettavuus hyödyttää myös suomalaisten tuotteiden vientiä ja markkinointia maailmalla sekä lisää Suomen houkuttavuutta kansainvälisille sijoituksille.

        Aina on mahdollisuuksia parantaa, mutta EU:sta tai eurosta eroaminen ei lisää Suomen mahdollisuuksia. Se tekee kaikesta monta kertaluokkaa vaikeampaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pointti on se, että monet näkevät asiat paljon huonompina kuin ne oikeasti ovat. Kansainvälisesti vertailtuna asiat ovat uskomattoman hyvin. Köyhimmätkin suomalaiset ovat rikkaampia kuin suurin osa maailman väestöstä.

        Ja ei ole mitenkään sanottua, että 5,5 miljoonan asukkaan syrjäinen periferia houkuttelee maailman johtajia. Suomella on hyvä ja vankka kansainvälinen maine ja tunnettavuus hyödyttää myös suomalaisten tuotteiden vientiä ja markkinointia maailmalla sekä lisää Suomen houkuttavuutta kansainvälisille sijoituksille.

        Aina on mahdollisuuksia parantaa, mutta EU:sta tai eurosta eroaminen ei lisää Suomen mahdollisuuksia. Se tekee kaikesta monta kertaluokkaa vaikeampaa.

        Suomessa olevien yritysten, osaamisen, tuotannon jne. bisneksen omistussuhteet ja hyödynsaajat, hyötyjen menettäminen, kyvyttömyys hyödyntää osaamista, kyvyttömyys kilpailla markkinoilla.... Tässä on niitä pointteja. Ei se ole pointti, että mielestäsi jotkut näkee asiat huonompina kuin oikeasti ovat. Mikä on se "oikeasti"?

        Tietenkin EU:sta eroaminen vaikeaa, koska se tehdään vaikeaksi. Brexit on siitä elävä esimerkki. EU-jäsenyys on vapaaehtoinen, mutta kun aletaan listaamaan asioita, mitkä tekee eroamisesta vaikean, jopa mahdottoman, niin miten siinä tapauksessa se "vapaaehtoisuus" pitää? Mutta EU:sta eroaminen ei ole asia nro 1., vaan EU-eliitin pyrkimykset "Euroopan Yhdysvalloiksi". EU:n pitäisi olla Euroopan maiden välinen sopimus ja yhteistyöelin, mutta siitä on tehty valtiota imitoiva näytös, joka aiheuttaa suuria ongelmia omissa valtapyrkimyksissään. Kvasivaltio pitää hävittää ja palauttaa EU sellaiseksi, mitä sen pitää olla.


    • Anonyymi

      Totuus on toinen: EU on Suomen kuten muidenkin pienten jäsenmaiden syöpä,miksi siis Suomen pitäis olla EU ssa ja maksaa yhä kasvavia jäsenmaksuja? ei EU sta ole edes mitää todellista hyötyäkään!

    • Anonyymi

      Tiedotan.

      Suomi on svekokratia ja Ruotsin alusmaa. Siksi Ruotsi on yleensä niin rikas ja rikkaampi kuin Suomi. Koska maamme svekoeliitti pelaa Ruotsin pussiin monilla politiikan saroilla. Mm. kieli-, talous-, ulko-, turvallisus- ja mamupolitiikoissa.

      Suomen vapauden ja itsenäisyyden myynti Euvostoliitolle on vain johdonmukainen jatkumo tuosta eliittimme suorastaan rikollisesta maanpetturuudesta Ruotsin hyväksi!

      • Anonyymi

        Pietarin trollitehtaan putinistin Neuvostoliiton kaipuun kaihoisaa nyyhkytarinaa.


    • Anonyymi

      "Suomi on svekokratia ja Ruotsin alusmaa. Siksi Ruotsi on yleensä niin rikas ja rikkaampi kuin Suomi. Koska maamme svekoeliitti pelaa Ruotsin pussiin monilla politiikan saroilla. Mm. kieli-, talous-, ulko-, turvallisus- ja mamupolitiikoissa."

      Ruotsin valtio on ollut olemassa karkeasti 800 vuotta. Ruotsalaiset asuttivat Suomea 1200-luvulta alkaen. Suomi oli osa Ruotsia noin 700 vuotta ennen kuin Venäjä valloitti nykyisen Suomen alueen Ruotsilta 1809. Suomi on 101 vuotta vanha valtio, jonka asukkaista joka kymmenennellä on ruotsalaisjuuria. Sama pätee toisin päin; noin kymmenenneksellä ruotsalaisista on juuria, jotka ovat Suomesta lähtöisin.

      Ruotsi on rikas, koska se on vanha ja sen teollisuus hyötyi molemmista viime vuosisadan maailmansodista.

      "Suomen vapauden ja itsenäisyyden myynti Euvostoliitolle on vain johdonmukainen jatkumo tuosta eliittimme suorastaan rikollisesta maanpetturuudesta Ruotsin hyväksi!"

      Takaisin kouluun! Opiskele edes perustiedot Suomen historiasta ja lähde pätemään, kun ymmärrät edes alkeet. Pääsitkö edes peruskoulusta läpi? Ruotsi on Suomen toinen virallinen kieli ja sille on historialliset perustelut. Ruotsi oli yliopistojen, kirkkojen ja viranomaisten kieli latinan ja saksan rinnalla.

      Suomen kirjoitetun kielen perusteet laati Wittenbergin yliopistossa opiskellut Mikael Agricola vasta 1500-luvulla kääntämällä Raamatun suomen kielelle.

      Ruotsalaisia täällä on aina ollut ja Suomen ja Ruotsin välistä kanssakäymistä on tapahtunut yli tuhat vuotta - jo paljon ennen kuin suomalaiset tiesivät olevansa suomalaisia. Meidän esi-isämme olivat ruotsalaisia - Ruotsin kuninkaan alamaisia. Ei Suomea valloitettu Ruotsin osaksi. Ruotsalaiset asuttivat Suomen rannikoita aikana, jolloin ne olivat käytännössä asumattomia.

      Sinänsä ihminen, joka edelleen rinnastaa Euroopan unionin Neuvostoliittoon on jo sen verran hukassa reaalimaailmasta, ettei maksaisi vaivaa edes kommentoida. Laitahan nyt ne pointit, jotka mielestäsi tekevät Euroopan unionista Neuvostoliittoon verrattavan.

    • Anonyymi

      Suomi ei pärjää Euroviisuissa. Muuten menee ihan mukavasti.

    • Anonyymi

      Kyllä menee hyvin kun on miljoona kuntien ja valtion
      virkailijoita otka riittövät yli 20 miljoonaisen kansan palveluun.
      Näiden virkalijoiden palkan nousuihin otetaan velkaa joka
      vähintään 7miljardia plus ja arvon lisä vero oli laitettava näiden
      puolueitten jäsenten valtion ja kuntien keksittyjen virkojen maksamiseen.
      Transperency Intenationaal on tutkinut näitä asioita ja tulos on
      tullut että suomen kansasta 5% kuuluu puolueiden jäseniksi ja
      että nämä 5% ovat saaneet 60% valtion ja kuntien työpaikoista.

      Peruuslaki jo sanoo että työpaikka kilpailu pitää olla avoin
      perustuen pätevyyteen eikä puolue jäsenyyteen.

      Hyvin menee Suomen korruption valtiossa eräällä ryhmällä
      ioka tuottaa lantaa ja kuluttaa paperia.

      Suomen tuottavan työn tekijä muuta pois ja jätä Suomi
      sillä et voi muuttaa Virkailija Valtion dictatuuria.

      Esimerkiksi Australia ottaa vastaan ihmisiä jotka ovat
      valmiit siirtymään ja haluavat antaa oman panoksen talouteen.

      Tukholman Australian konsulaatti toimittaa haastatteluja
      myös Suomessa joten ota yhteyttä heihin.

      Potku perseelle virkailija tasavallalle!

    • Anonyymi

      Esimerkiksi Australiassa vuonna 1974 silloinen australian
      pääministeri Malcolm Fraser laittoi komitean tutkimaan työntekoa
      virkailijoiden työpaikoilla ja 20% virkailijoista sai potkut.
      Eihän se auta maata jos tuotteen hintaan tulee
      arvon lisäys vero plus valtion velka korkojen maksut
      jotka ovat seuaraukset nykyisestä määrästä lannan tuottajia.

    • Anonyymi

      Onko se hyvinvointia, että sama joukko työntekijöitä tekee jatkuvasti lisääntyvää työmäärää sensijaan, että palkattaisiin uutta työvoimaa? Pidetään työttömät pitämällä ulkona työmarkkinoilta.

      Tuli työttömyys koettua, ja havaittua että julkisuudessa on vain kulissit. Todellisuus on aivan toista. Ikäänkuin ei olisi ollut tarkoituskaan työllistyä. Virkailija lopulta vastasikin katkeraan kommentointiini yhtä katkerasti, että kun rakenteellinen työttömyys.

      Onko rakenteellinen työttömyys hyvinvointia? Entäs jatkuvasti kasvava eläkeläisten joukko?

      Entäs lisääkö se hyvinvointia että vaikeutetaan ulkomaisten yritysten pääsyä Suomeen?

      Seurannut sivusta erästä tapausta pari vuotta ja nyt firma löi hanskat tiskiin. Syynä että Suomesta ei löydy rahoitusta. Ilmeisesti kaikki korkeateknologia on Suomalaisille edelleen vaikea paikka rahoituksen suhteen.

      Kaivosalalle kyllä löytyy.

    • Anonyymi

      Suomi MYI ja yksityisti valtion omaisuuden ILMAN LUPAA

      ja SE ROMUTTI SUOMEN TALOUDEN JA KILPAILUKYVYN.

      Miten maksetaan opettajille, lääkäreille palkkaa enää?
      Miten maksetaan asumistukia ja tai luodaan enää mitään
      yhteisiä tukiverkkoja?

      EI OLE MISTÄ TEHDÄ KUN KAIKKI ON HAJOTETTU.

      Mitä nää unionistit oikein ajatteli?

      • Anonyymi

        Lykkäät pötyä.

        Valtion omaisuutta voidaan myydä vain valtioneuvoston päätöksillä. Hallituksessa on tätä varten oikein omistajaohjausministeri.

        Suomen talous ja kilpailukyky ovat hyvässä kunnossa.

        EU:lla ei ole mitään tekemistä valtion omaisuuden kanssa.

        EU-vihaaja on aina yhtä asiantuntematon.


      • Anonyymi

        "Suomi MYI ja yksityisti valtion omaisuuden ILMAN LUPAA"

        Suomi myy ja ostaa omaisuutta siinä mssä muutkin valtiot. Suomessa vallitsee edustuksellinen demokratia, jossa eduskuntaan valitut kansanedustajat ja äänestystulosten perusteella suurin puolue muodostaa (yleensä) hallituksen. Mandaatti Suomen päätöksistä on kansanedustajilla. Heillä on siis lupa tehdä päätökset kansan puolesta.

        Oletan, että tämä opetetaan jo peruskoulussa, vai onko koulutuksen laatu heikentynyt jo niin paljon, että Suomen valtio-oppia ei käsitellä lainkaan?

        Suomen valtion omaisuus ei ole kansalaisten omaisuutta eikä kansalaisten päätösten piirissä. Sipilä ja co. ovat tehneet lyhytnäköisiä myyntipäätöksiä mm. Nesteen kohdalla, mutta myynti ei liity mitenkään Euroopan unioniin.

        Caruna on tietenkin eniten vastustusta aiheuttanut esimerkki valtion huonosta omistajapolitiikasta. Mutta oliko se huono esimerkki? Mietitään.

        Suomen eduskunnan säätämän lakimuutoksen myötä Fortumin olisi pitänyt investoida miljardeja sähkönsiirron toimivuuden parantamiseen. Fortum on sijoittanut miljardeja Saksaan ja Venäjälle ja tekee ihan hyvää tulosta. Sähköverkkojen lakisääteisiin perusparannuksiin sillä ei kuitenkaan ollut omistajien (valito ja yksityiset) mukaan edellytyksiä. Siksi sähköverkot laitettiin myyntiin ehdolla, että ostaja tekee lain edellyttämät parannuksen sähköverkkojen toimivuuden varmistamiseksi.

        Nyt kyse on siitä myydäänö halvemmalla kotimaisille, vai parhaan hintatarjouksen mukaan. Jos Fortum olisi myynyt sähköverkot halvemman tarjouksen perusteella jollekin kotimaiselle yrityskeskittymälle, silloin ihmiset valittaisivat siitä, että sähköverkoista saatiin liian pieni hinta.

        Olkoon Caruna kuinka paska tahansa, se on jo sijoittanut miljardeja sähköverkkojen perusparannuksiin. Ne parannukset puolestaan hyödyttävät useimpia suomalaisia.

        Entä kaivokset? Suomen kaivoslainsäädäntö on hyvin vanha ja perustuu aikaan ennen Euroopan unionia. Siihen tehtävistä muutoksista keskusteltiin taannoin, mutta halua kaivoslain nykyaikaistamiseen ei löytynyt. Päätös oli Suomen kansan valitsemilla kansanedustajilla - ei Euroopan unionilla.

        Sitten on tietenkin yksityiset yritykset, joiden osakeomistuksista osa on valunut kansainvälisille sijoittajille. Valtio ei voi päättää yksittäisten osakkeenomistajien myynneistä tai ostoista.

        "ja SE ROMUTTI SUOMEN TALOUDEN JA KILPAILUKYVYN."

        BULLSHIT!!!! Suomen kilpailukyky on parantunut ja talouden 2008 kansainvälisestä finanssikriisistä alkanut taantuma on jälleen kääntynyt kasvusuuntaiseksi.

        "Miten maksetaan opettajille, lääkäreille palkkaa enää?
        Miten maksetaan asumistukia ja tai luodaan enää mitään
        yhteisiä tukiverkkoja?"

        Työstä maksetaan palkkaa. Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa, kuten Suomessa, palkasta maksetaan veroja, jotka valtio budjetoi yleisiin menoihin. On siis etu, jos jokin ulkomainen yritys tuo toimintansa Suomeen, sillä se tuo Suomeen rahaa palkkojen ja yritysverojen muodossa.

        Yhteiset tukiverkot ovat toki tärkeitä, mutta yksittäisen ihmisen tulisi ajatella aina, mitä hän itse voi tehdä oman hyvinvointinsa turvaamiseksi, eikä sitä, miten yhteiskunta on valmis tukemaan yksilöitä. Etenkin nuorilla on kaikki ovet auki. Töihin voi mennä vaikka Saksaan, jossa on käytännössä työvoimapula. Samalla voi saksalaisen käytännön mukaisesti hommata itselleen oppisopimuskoulutuksella ammatillisen pätevyyden ja kielitaidon.

        Ihmisten on aina ollut pakko liikkua työ- ja opiskelupaikkojen perässä. 1950-luvulla alkanut rakennemuutos agraariyhteiskunnasta teolliseksi yhteiskunnaksi johti pientilojen katoon ja siihen, että seuraavien vuosikymmenten aikana Suomesta muutti lähes 450 000 ihmistä työn perässä Ruotsiin. Nykyisin suomalaisille on tarjolla koko EU:n laajuiset työmarkkinat.

        Luulin, että nämä asiat opetetaan peruskoulussa. Jos opiskelut jää peruskouluun, silloin ei nykymaailmassa enää oikein pärjää. Sellaiset perustyöt ovat kadonneet tai ovat katoamassa. Kantasuomalaisten vain peruskoulun läpäisseiden työllisyysaste on jo huonompi kuin maahanmuuttajien. Toisen asteen koulutuksen suorittaineiden työllisyysaste on yli 70 %.

        Valittamisen ja paikkaansapitämättömien mutu-juttujen sijaan sinun on mentävä kouluun ja hommattava ammatillinen pätevyys, jos haluat pärjätä tämän päivän ja huomisen maailmassa.

        "EI OLE MISTÄ TEHDÄ KUN KAIKKI ON HAJOTETTU."

        Suomi on kehittynyt itsenäistymisestään lähtien taloudellisesti, sosiaalisesti ja teknologisesti parempaan suuntaan. Pieniä notkahduksia on ollut (sodat, taantumat, lamat), mutta yleisesti ottane kasvukäyrä on viime vuosisadan alusta alkaen nousujohteinen.

        Suomessa rakennetaan ja innovoidaan koko ajan uusia asioita. Kehitys ainakin suurissa kasvukeskuksissa ja opinahjoissa on vauhdikasta.

        "Mitä nää unionistit oikein ajatteli?

        Talouskasvua, rauhaa ja hyvinvointia. Kaikki ovat toteutuneet. 60 % Suomen ulkomaankaupasta suuntautuu muihin EU-maihin. Perustuotannon rinnalla palvelut ja osaaminen alkavat olla Suomen tärkeimpiä vientiartikkeleita.


    • Anonyymi

      Menettänyt maanmyyntibuumissa yrityksiä? Peltoa ja metsääkö se it-firma tarvitsee menestyäkseen?!

    • Anonyymi

      Kyse ei ole pärjäämisestä vaan siitä että, Suomen ei kannata olla eu:ssa. Itsellä ja monella muulla pyyteteetöntä eu-vastaista työtä joka alkoi eu-jäsenyyden alettua sitä ennen tehtiin paljon jotta oikea eu:n luonne olisi paljastunut. Ei ole koskaan liian myöhäistä olla eu:ta vastaan vaikka sitten se johtaisi kuolemaan niin saappaat jalassa kaadutaan. Siihen asti ei mitään periksi eu:lle eikä laittomille suomen hallituksille.

      • Anonyymi

        EU-vihaaja:"Siihen asti ei mitään periksi eu:lle eikä laittomille suomen hallituksille."

        Minkäs tuuli kivelle mahtaa?


      • Anonyymi

        " Kyse ei ole pärjäämisestä vaan siitä että, Suomen ei kannata olla eu:ssa."

        Tietenkin kannattaa. Toivotko mielummin, että täysin irrallisena valtiona otamme ohjeet Kremlistä,kuten vielä 40 vuotta sitten? Luuletko, että puolueettomuus ja hyökkäämättömyyssopimukset takaavat Suomen turvallisuuden? Niin kuin 1939?

        "Itsellä ja monella muulla pyyteteetöntä eu-vastaista työtä joka alkoi eu-jäsenyyden alettua sitä ennen tehtiin paljon jotta oikea eu:n luonne olisi paljastunut."

        EU:n todellinen luonne paljastui viimeistään Rooman sopimuksessa 1957. Sori, että 62 vuotta sitten laadittu ohjelma on jäänyt sinulta näkemättä. EU synty sodan jälkeen Euroopan raunioille. Robert Schumanin puhetta 9.5.1950-pidetään Euroopan unioniin johtaneen prosessin alkuna.

        EU luotiin takamaan rauha Euroopassa, jotta yksikään kansallismielinen diktaattori ei enää raunioittaisi Eurooppaa. Niin on tapahtunut. Eurooppa tiivistyy entisestään, koska valtapuolueilla on selkeä linjaus integraation ja esim. puolustusyhteistyön syventämisestä, ja komission puheenjohtajaksi valittiin Von der Leyen, joka on avoimesti federalisti.

        EU on parasta, mitä Euroopalle on tapahtunut ikinä. Te kansallismieliset jaksatte valittaa mamuista, vaikka 70 vuotta sitten Euroopassa haudattiin kymmeniä miljoonia sodan uhreja. Raunioista rakennettiin uusi Eurooppa - sellainen, jota ei enää haluta raunioittaa. Suurin osa eurooppalaista ymmärtää tämän.

        "Ei ole koskaan liian myöhäistä olla eu:ta vastaan vaikka sitten se johtaisi kuolemaan niin saappaat jalassa kaadutaan. Siihen asti ei mitään periksi eu:lle eikä laittomille suomen hallituksille."

        Juuri teidänkaltaisten kansallismielisten sotaintoilijoiden aika on päättynyt Euroopassa. Te olette tällä hetkellä väkivaltaa ihannoivia terroristeja, jotka haluaa kaataa pitkään ja hartaasti rakennetun rauhan.

        Ei ole koskaan liian myöhäistä myöntää, että on ollut väärässä.


    • Anonyymi

      Äänestin aikanaan Eu.:iin liittymisen puolesta ja äänestäisin edelleen. Paras vaihtoehto Suomelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe