Paras grillimakkara?

Anonyymi

Mikä on Suomen paras grillimakkara?

98

1124

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      MeitsinKäyrä!

    • Anonyymi

      Kyllä se on Kabanossi ja juustokabanossi.

      • Anonyymi

        Wilhelmit on parempia, kuin Kabanossit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wilhelmit on parempia, kuin Kabanossit.

        Ei o.
        Wilhelmiinassa on enemmä rasvaa, ja minähän en turhasta (toki slaikkarissa pitää vähän rasvaakin olla, muuten se vaan muuttuu hiileksi käristettäessä, kuten halvat vehnäjauhopötkylät) läskistä maksa. Samoten Kabanossissa ei o laktoosiakaan ollenkaan, niin säilyy notskin ympärillä parempi atmosfääri, kun ketään ei pieretä, edes niitä pieruvammasia (ite en o intolerantikko tosin)


    • Anonyymi

      Kahta en vaihda, Camping ja Camping juusto, ne ovat Suomen parhaat grillimakkarat! Tämä periytyy isältä pojalle ja pojanpojalle!

    • Anonyymi

      Paras on edelleen ATRIAN KÄRISTE.

      • Anonyymi

        On ja onneksi sitä nykyään saa Etelä-Suomen kaupoistakin. Ennenhän sitä sai vain Pohjanmaalta.

        Tuoteselostetta kun katsoo, niin tuohan on ihan uskomatonta teurasjätettä. Mutta grillattuna paras makkara mitä on!


    • Anonyymi

      Hyvälaatuiosta hrillimakkaraa voi syödä myös kylmänä. En pysty syömään esim. Camping grillimakkaran okonaista pötköä kylmiltään. Tulee etova olo.

      Korpelan grillimakkara on hyvää myös kylmänä. Ja etenkin grillattuina erionomaista.

    • Anonyymi

      Atrian Herkkulenkki.

      • Anonyymi

        jA Atrian Talonpojan lenkki.


    • Anonyymi

      Poprilli ja paljon sinappia ja ketsuppia, hyvää ja halpaa! Siis osa makkaroista syödään sinapin, osa ketsupin kera, ei niitä tietenkään sekoiteta.

      • Anonyymi

        Tapaan sekoittaa kippoon sinapin , ketsupin ja kurkkusalaatin, sieltä tonkaista makkaran päällä....


    • Anonyymi

      90luvulla oli parasta makkaraa voimakkaasti maustettu Camping Chorizo.
      Ilmeisesti oli liian tulista suomalaiseen perusmakkaraan tottuneille ja valmistus lopetettiin.
      Saisivat aloittaa uudelleen valmistuksen samalla reseptillä.

      • Anonyymi

        Camping tai Camping juusto, ne ovat parhaita. Lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Camping tai Camping juusto, ne ovat parhaita. Lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä!

        Et vaivautunut lukemaan tuoteselostetta? Camping juusto, lihasisältö 14 %!


    • Anonyymi

      Ei ole varaa hienoihin erikoismakkaroihin, halvinta mahdollista makkaraa. Tässäkin köyhä on eriarvoisessa asemassa, pitäisi saada juhannusbonus Kelasta että olisi varaa kunnon makkaroihin!

      • Anonyymi

        Rikkaat sikailee, syö kalliita hienoja makkaroita, köyhä joutuu tyytymään xtralenkkiin, se ei ole oikein! Pirkkakaljaa ja halpaa makkaraa, siinä on köyhän Juhannus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rikkaat sikailee, syö kalliita hienoja makkaroita, köyhä joutuu tyytymään xtralenkkiin, se ei ole oikein! Pirkkakaljaa ja halpaa makkaraa, siinä on köyhän Juhannus.

        Kyllä köyhälläkin on varaa sentään juhannuksena premium makkaraan ja laatuolueen.


      • Anonyymi

        En muuta syökään kuin noita euron jauhomakkaroita kesät talvet ja vielä jäisenä pakastimesta otettuna. Turha tulla marisemaan että kiihdytän ilmastoa liikaa lihaa syömällä,mulle päin saisitte maksaa kun en saastuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rikkaat sikailee, syö kalliita hienoja makkaroita, köyhä joutuu tyytymään xtralenkkiin, se ei ole oikein! Pirkkakaljaa ja halpaa makkaraa, siinä on köyhän Juhannus.

        Käy Virossa tankkaamassa vaikka Maks & Mooritsia tai muita laatutuotteita ja ota samalla mukaan vaikka Alexander, Saku Kuld tai muu kunnollinen olut.


    • Anonyymi

      Hirvijauhelihasta Knorrin sipulikeittopussisekoitukseen tehdyt xl-pihvit! Aivan sairaan hyvää!

      • Anonyymi

        Ja seuraavaks ku sulta kysytään et mikä on sun mielestä paras juoma, niin sä vastaat varmaankin että: tiiliskivi (tai jotain yhtä oleellista?)

        gril-li-pih-vi on eri asia kuin gril-li-mak-ka-ra


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja seuraavaks ku sulta kysytään et mikä on sun mielestä paras juoma, niin sä vastaat varmaankin että: tiiliskivi (tai jotain yhtä oleellista?)

        gril-li-pih-vi on eri asia kuin gril-li-mak-ka-ra

        ;D.


    • Anonyymi

      Aina se minkä joku helsinkiläinen jalostuspaja tuo markkinoille. Turha edes testailla. Näin ainakin erään iltapäivälehden julkaistuissa "koemaisteluissa". Tiedän jo mikä on ensivuoden paras.

    • Anonyymi

      Adrian wilhelm on hyvä.

    • Anonyymi

      Hiillos tarjouksesta .

    • Anonyymi

      atriahiilos juusto... on mun makuun !
      ja kaupiaiden kun tuli hyllyyn..
      niin oli abaut 1.30€ ja nyt euro lisää..

    • Anonyymi

      Atrilli on ihan hyvää ja suh eduskasta.

    • Anonyymi

      Grilli pilaa kaiken syötäväksi kelpaavan, mutta metsäläiset eivät ole huomanneet, että sähköuuni on keksitty.

      • Anonyymi

        Viittiks viel kertoa meille metsäläisillekin, et miten makkaran grillaaminen eroaa oleellisesti tehdäänkö se sähköuunin grillivastuksella, vai sähkögrillin grillivastuksella?

        Toki paras, ja hengenvaarallisin (ainakin jos ilta*aska lehtiin on uskominen) keino on edelleen se metsäläisperinteinen: Nuotio.


      • Anonyymi

        Makkara on pilalla jo tehtaalta lähtiessä. Uunissa hitaasti ja hartaasti kypsennetty ruoka on poikaa. Grillivastukset voi jättää kauppaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makkara on pilalla jo tehtaalta lähtiessä. Uunissa hitaasti ja hartaasti kypsennetty ruoka on poikaa. Grillivastukset voi jättää kauppaan.

        Se on uunimakkaraa ja viiltoon laitettu juusto sulaa sen päälle. Perunamuussi on sen kanssa hyvää. Nyt puhutaan GRILLI makkarasta ja se on eri juttu..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on uunimakkaraa ja viiltoon laitettu juusto sulaa sen päälle. Perunamuussi on sen kanssa hyvää. Nyt puhutaan GRILLI makkarasta ja se on eri juttu..

        Enkös juuuri päässyt sanomasta, mitä mieltä olen grillistä ja makkarasta. Aammen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on uunimakkaraa ja viiltoon laitettu juusto sulaa sen päälle. Perunamuussi on sen kanssa hyvää. Nyt puhutaan GRILLI makkarasta ja se on eri juttu..

        Missähän kohtaa maailmanhistoriaa sulta jäi väliin ymmärrys siitä, että MYÖS sähkögrilli kyllä on ihan oikea grilli!? Se taas, et onko sähkögrilli yhtä hyvä kuin esim. perinteinen hiiligrilli voidaan olla montaakin mieltä. (ja omani: Ei ole)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on uunimakkaraa ja viiltoon laitettu juusto sulaa sen päälle. Perunamuussi on sen kanssa hyvää. Nyt puhutaan GRILLI makkarasta ja se on eri juttu..

        Tietääkö makkara onko se lämmitetty sähköllä, hiilillä vai kaasulla?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tietääkö makkara onko se lämmitetty sähköllä, hiilillä vai kaasulla?

        tietää,nuotiomakkara on parasta!


    • Anonyymi

      Mitä vikaa muka halvassa makkarassa?

      • Anonyymi

        No se, että se on liian terveellistä, koska siinä ei o lihaa juuri ollenkaan.


      • Anonyymi

        Halpa makkara on tehty siipikarjasta, liha erotettu koneellisesti. Siinä vähemmän rasvaa ja rasva terveellisempää kuin "oikeassa" makkarassa joten kannattaa syödä halpoja makkaroita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halpa makkara on tehty siipikarjasta, liha erotettu koneellisesti. Siinä vähemmän rasvaa ja rasva terveellisempää kuin "oikeassa" makkarassa joten kannattaa syödä halpoja makkaroita.

        Halpa makkara on tehty tästä:
        koneellisesti erotettu liha (broileri, porsas), vesi, liha (porsas, nauta, kalkkuna), perunajauho, kamara, silava, naudan rasva, jodioitu suola, stabilointiaineet (muunnettu tapiokatärkkelys, E450), dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, aromit (mm. chili,korianteri, valkosipuli, kumina, paprika), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250). Makkarankuorena porsaansuoli. Lihapitoisuus 11 %. Liha ja lihaanverrattavat valmistusaineet yhteensä 55 %. Laktoositon. Gluteeniton. Proteiinipitoinen. Voimakassuolainen.

        Kanannahkaa ja jauhoja - nam. Jotain lihaakin peräti 11 %.


    • Anonyymi

      Olenkohan vähän outo, mutta grillaisin ryynimakkaroita tai balkan-makkaraa.
      Lisäkkeeksi uusia perunoita ja vanhanajan sipulimaitoa kastikkeeksi sekä salaattia tuoreista vihanneksista.

      • Anonyymi

        Nam,ryynäri on hyvää.Poutun ryynimakkaraa ostin viimeksi.


      • Anonyymi

        Ryynimakkarat on kyllä hyviä, pitää ostaa, en ole pitkään aikaan syönyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nam,ryynäri on hyvää.Poutun ryynimakkaraa ostin viimeksi.

        Poutun ryynärissä on lihaa 6% ja Kivikylän ryynärissä 37%. Pieni ero !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poutun ryynärissä on lihaa 6% ja Kivikylän ryynärissä 37%. Pieni ero !

        Hinnassa iso ero:)
        Minkä valmistajan ryynäreissä on kokonaisia ryynejä eikä ole tasaista mössöä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poutun ryynärissä on lihaa 6% ja Kivikylän ryynärissä 37%. Pieni ero !

        Kivikylän ryynäri on ryynäreistä paras. Pouttu on melko epämääräinen tekele kaikin puolin. En oikein välitä kalkkunoista ja broilereista makkaroissa muutenkaan. Naudan rasvakin on härski aines, yleensähän naudanlihan pilaa sen rasva muutenkin. Muutenkin nuo Poutun eläinperäiset ainekset tulevat mistä sattuu.

        Pouttu ryynimakkara:
        Vesi, OHRAsuurimot, naudanrasva, perunatärkkelys, kamara, sianliha, kalkkunan- ja broilerinliha, mekaanisesti erotettu sianliha, mekaanisesti erotettu broilerin liha, suola, lihaproteiinivalmiste (siasta), sianverivalmiste, luonnonsuoli (sika), mausteet (mm. sipuli, valkosipuli, pippurit, paprika, SINAPINSIEMEN, kumina, muskotti, chili, meirami), happamuudensäätöaine (E331), stabilointiaine (E450), dextroosi, sokeri, hapettumisenestoaineet (E301, sitruunahappo), kasvikuitu, aromit (mm. SELLERI), säilöntäaine (E250). Sianliha, mekaanisesti erotettu sianliha ja mekaanisesti erotettu broilerin liha (kasvatettu ja teurastettu EU). Kalkkunan ja broilerin liha (kasvatettu ja teurastettu EU ja useat muut kuin EU-maat).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kivikylän ryynäri on ryynäreistä paras. Pouttu on melko epämääräinen tekele kaikin puolin. En oikein välitä kalkkunoista ja broilereista makkaroissa muutenkaan. Naudan rasvakin on härski aines, yleensähän naudanlihan pilaa sen rasva muutenkin. Muutenkin nuo Poutun eläinperäiset ainekset tulevat mistä sattuu.

        Pouttu ryynimakkara:
        Vesi, OHRAsuurimot, naudanrasva, perunatärkkelys, kamara, sianliha, kalkkunan- ja broilerinliha, mekaanisesti erotettu sianliha, mekaanisesti erotettu broilerin liha, suola, lihaproteiinivalmiste (siasta), sianverivalmiste, luonnonsuoli (sika), mausteet (mm. sipuli, valkosipuli, pippurit, paprika, SINAPINSIEMEN, kumina, muskotti, chili, meirami), happamuudensäätöaine (E331), stabilointiaine (E450), dextroosi, sokeri, hapettumisenestoaineet (E301, sitruunahappo), kasvikuitu, aromit (mm. SELLERI), säilöntäaine (E250). Sianliha, mekaanisesti erotettu sianliha ja mekaanisesti erotettu broilerin liha (kasvatettu ja teurastettu EU). Kalkkunan ja broilerin liha (kasvatettu ja teurastettu EU ja useat muut kuin EU-maat).

        Hyi olkoon, onneksi olen niin valistunut ollut lähes koko elämäni ajan, etten mokomaa moskaa suuhuni lasita


    • Anonyymi

      Riippuu keltä kysyy?
      Jos suvakkihoroilta ja mamupatjoilta, niin: Tapola
      Jos puistokemisteiltä, niin: Ryynäri
      Jos köyhiltä, niin: Se marketin halvin

      Jos multa, niin: Kabanossi

      • Anonyymi

        Olen tuo ryynäreitten grillaaja, 66v mummo enkä ole mikään puistokemisti, joten vähän pieleen meni sinulta tuo yleistys. Olen lisäksi köyhä ja ryynärit ei ole se halvin vaihtoehto, sinun Kabanossikin on halvempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen tuo ryynäreitten grillaaja, 66v mummo enkä ole mikään puistokemisti, joten vähän pieleen meni sinulta tuo yleistys. Olen lisäksi köyhä ja ryynärit ei ole se halvin vaihtoehto, sinun Kabanossikin on halvempi.

        Huumorintajuttomuudesta miinusta, hintatietoisuudesta plussaa! :P Ja kyl meikäki ryynäreistäkin diggaa, vaik on noi kemiat jääny aika vähiin.


    • Anonyymi

      Paras grilliskurba on pelkkää possua sisältävä tötterö, sen ympärille kun käärii vielä pekonia siitä lähtee ihanat tuoksut naapureiden muslimeillekkin.

    • Anonyymi

      Haha, muslimilapset vetää kouluissa sianjauhelihaan tehtyä lasagnee posket molskuen... Kyllä ne tästä kotoutuu!

      • Anonyymi

        Ei Allah lapsille ole vihainen ja sianlihan syönnin voi kyllä lopettaa myöhemminkin.


    • Anonyymi

      " Jos multa, niin: Kabanossi "

      Kabanossissa on helkatisti ruston kappaleita. Ne rustot ei ole mitään lihaa, vaikka nimenomaan lihaisuudella Kabanossia markkinoidaan.

      Ottaisivat ne rustot pois Kabanosseista, ja laittais vaikka sitten jauhoo tai läskiä tilalle, jos ei mitään muuta tule mieleen. Mutta rustot.

      • Anonyymi

        Ruskohan on miehisten alapäälihasten rakettipolttoainetta!
        Jos ei kerran päivässä joku narsku hampaitten välissä syödessä, niin ennenpitkää kivekset surkastuu ja putoaa kokonaan pois, ...tanan pikkuneidit! :P


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Keravalainen Savuhovin Tuska ja päälle Eestin poikien Põltsamaan Kangea. Siinä napakka nakkikokemus. Nakkijuomaksi kylmää olutta.

      • Anonyymi

        Tallinnan makkarakauppias mainosti satamassa pikkumakkaroita, sanoi että tuoreita hirvenpaskoja - aamulla kerätty.
        Ja päälle Pöltsamaa Kange Sinep (sinep pitää lukea lopusta alkuun).
        Jotkut eestiläiset makkarat ovat kyllä erittäin maukkaita, ja rasvaisia, sopivat grillattavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tallinnan makkarakauppias mainosti satamassa pikkumakkaroita, sanoi että tuoreita hirvenpaskoja - aamulla kerätty.
        Ja päälle Pöltsamaa Kange Sinep (sinep pitää lukea lopusta alkuun).
        Jotkut eestiläiset makkarat ovat kyllä erittäin maukkaita, ja rasvaisia, sopivat grillattavaksi.

        Virolaiset, semmoiset paksuhkot tuppikullin mittaiset, ehkä puolet Kabanossin pituudesta, paksuus melko sama kuin Kabanossilla, maistuvat 1980-luvun alkupuolen Kabanosseilta. Lihaa on, ja sattumia. Hyvä makkara. Vakuumipakkauksessa ehkä kymmenkunta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tallinnan makkarakauppias mainosti satamassa pikkumakkaroita, sanoi että tuoreita hirvenpaskoja - aamulla kerätty.
        Ja päälle Pöltsamaa Kange Sinep (sinep pitää lukea lopusta alkuun).
        Jotkut eestiläiset makkarat ovat kyllä erittäin maukkaita, ja rasvaisia, sopivat grillattavaksi.

        Pakkalan Väinö.
        https://www.hk.fi/tuotteet/tuote/hk-maakarit-pakkalan-vaino-savulenkki-500-g/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virolaiset, semmoiset paksuhkot tuppikullin mittaiset, ehkä puolet Kabanossin pituudesta, paksuus melko sama kuin Kabanossilla, maistuvat 1980-luvun alkupuolen Kabanosseilta. Lihaa on, ja sattumia. Hyvä makkara. Vakuumipakkauksessa ehkä kymmenkunta.

        Virolainen makkarahan se on Suomen parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virolainen makkarahan se on Suomen parasta.

        Ei Suomesta saa edes parasta makkaraa. Lihan sijaan makkarassa käytetään Suomessa juustoa ja jauhoja.


        Suomessa eletään muutenkin vielä pula-aikaa. Esimerkiksi jauhelihapihveissä ei ole lihaa kuin nimeksi. Pihvimassaa on jatkettu pettu- ja korppujauhoilla, kuten myös kananmunilla ja muilla nälkävuosien keksinnöillä.

        Harakatkin nauravat suomalaisille "liha"-tuotteille.


    • Anonyymi

      Mitä vähemmän lihaa, sen parempaa. Hiillos on hyvää.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Maistuu naftalle ja grillatessa käryää kuin dieseli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maistuu naftalle ja grillatessa käryää kuin dieseli.

        No asiantuntijat ovatkin siviilissä rekkakuskeja, jotka on immuuneja juuri mainitsemillesi hajuille. Mutta keitäs me ollaan asiantuntijoiden arvosteluja kritisoimaan, tyhmät maallikot!

        Joten eikun kauppaan nyt vaan siitä joka iikka kiltisti ostamaan sitä mitä asiantuntijat meille suositteli syötäväksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No asiantuntijat ovatkin siviilissä rekkakuskeja, jotka on immuuneja juuri mainitsemillesi hajuille. Mutta keitäs me ollaan asiantuntijoiden arvosteluja kritisoimaan, tyhmät maallikot!

        Joten eikun kauppaan nyt vaan siitä joka iikka kiltisti ostamaan sitä mitä asiantuntijat meille suositteli syötäväksi!

        > No asiantuntijat ovatkin siviilissä rekkakuskeja, jotka on immuuneja juur<

        Miksi ihmeessä pitää tuo NO sana suomen kielessä liittää virkkeen alkuun, kun voihan sen kirjoittaa ilman sitäkin.
        > asiantuntijat ovatkin siviilissä rekkakuskeja, jotka on immuuneja juur<
        Kattokaas nyt, virke ei ole sen huonompi, vaikka NO töksäytys jätetäänkin pois.
        Olen jo kauan ihmetellyt, että mikä siinä puhe- ja kirjoitus kielessä on niin vaikeaa, että pitää aina aloittaa NO töksäytyksellä.


    • Anonyymi

      Atrian Wilhelm paras.

      • Anonyymi

        Halpa makkarakin on hyvää kun laittaa reilusti sinappia. Tämä on vanha kitupiikin kikka! Ja kun on kännissä niin kaikki menee...


    • Anonyymi

      Chef Wotkinin "Sörkän Grilleri". 78% lihaa.

      • Anonyymi

        Ei 78% ole paljoa ja sitäpaitsi "lihaksi" lasketaan kaikki mahdolliset kutrakkeet. Turha kuvitella että makkarassa parhaita paloja käytetään, asia on juuri päinvastoin, kaikista huonoimmat ruhon osat jauhetaan makkaraksi. Niin ja paljon suolaa, sitoo vettä, saadaan painoa enemmän ja vesi on halpaa...


      • Anonyymi

        Käy ostaa ens kerran koko lerssillinen sisäfilettä, ja grillaa se (avaamatta pakettia = muovikuoressa!) makkaratikun nokassa niin: 100 % lihaa!


    • Anonyymi

      Atrian Wilhelm.

    • Anonyymi

      Talman Luomu Premium. Muskottipähkinä käy mukavasti makkaraan. Yleensähän sitä käytetään braatwursteissa.

      • Anonyymi

        Herrannen aika..1976 perustettu enkä oo aiemmin kuullukkaa saati maistani...oommekkohan vähän metsäjuntteja täällä....

        https://talmanluomu.fi/

        Sipoon herrojen herkkuja...............


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herrannen aika..1976 perustettu enkä oo aiemmin kuullukkaa saati maistani...oommekkohan vähän metsäjuntteja täällä....

        https://talmanluomu.fi/

        Sipoon herrojen herkkuja...............

        Tuskin on tuolla nimellä toiminut 70-luvulta saakka. Luomu-sana on taidettu keksiä vasta tällä vuosituhannella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herrannen aika..1976 perustettu enkä oo aiemmin kuullukkaa saati maistani...oommekkohan vähän metsäjuntteja täällä....

        https://talmanluomu.fi/

        Sipoon herrojen herkkuja...............

        Pajuniemi saattaa olla tutumpi. Toimii samassa osoitteessa.


    • Anonyymi

      LENKKIMAKKARA, kun ite laittaa suolasta pekonia paksusti päälle, ja foliossa paissaa.
      '"hyvää oli, sano Jukkasristo, kun voissa paistetut sarkahousun persahukset söi".

      • Anonyymi

        En syö makkaraa ollenkaan. YÄK!
        Makkara on kaikista huonoimmista ruhon osista tehtyä moskaa. Lihajalostus tehtaassa näin sen ja halut meni kerrasta makkaraan.
        Oli sanonta, että kun elukka teurastetaan, niin mitään siitä ei panna hukkaan. Ainoastaan henki päästetään taivaan tuuliin ja paskat pellolle, mutta kaikki muu käytetään hyväksi, ja mihinpäs muuhun kuin makkaraan on hyvä piilottaa kaikki huonot, mitä elukasta löytyy, kuten suolet.
        Hyvää makkaraa ei olekkaan, kaikki ovat samanlaista moskaa, mutta saadaan hyvältä maistumaan, kun maustetaan ja suolataan oikein kunnolla.
        Makkara on erittäin epäterveellistä, mutta sehän ei tietenkään kaikkia hetkauta, kun sanonta on, että kerranhan sitä vain kuollaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En syö makkaraa ollenkaan. YÄK!
        Makkara on kaikista huonoimmista ruhon osista tehtyä moskaa. Lihajalostus tehtaassa näin sen ja halut meni kerrasta makkaraan.
        Oli sanonta, että kun elukka teurastetaan, niin mitään siitä ei panna hukkaan. Ainoastaan henki päästetään taivaan tuuliin ja paskat pellolle, mutta kaikki muu käytetään hyväksi, ja mihinpäs muuhun kuin makkaraan on hyvä piilottaa kaikki huonot, mitä elukasta löytyy, kuten suolet.
        Hyvää makkaraa ei olekkaan, kaikki ovat samanlaista moskaa, mutta saadaan hyvältä maistumaan, kun maustetaan ja suolataan oikein kunnolla.
        Makkara on erittäin epäterveellistä, mutta sehän ei tietenkään kaikkia hetkauta, kun sanonta on, että kerranhan sitä vain kuollaan.

        Ihminen joka jauhaa eläimen parhaat osat makkaraksi ei kunnioita eläimiä. Sellaiset ihmiset pitäisi jauhaa turkiseläinten appeeksi.

        Pidetään ne pihvit pihveinä, käytetään paistilihat haudutettavissa ruuissa. Muistetaan käyttää hyväksi myös eläimen veri, tehdään vaikka mustaamakkaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En syö makkaraa ollenkaan. YÄK!
        Makkara on kaikista huonoimmista ruhon osista tehtyä moskaa. Lihajalostus tehtaassa näin sen ja halut meni kerrasta makkaraan.
        Oli sanonta, että kun elukka teurastetaan, niin mitään siitä ei panna hukkaan. Ainoastaan henki päästetään taivaan tuuliin ja paskat pellolle, mutta kaikki muu käytetään hyväksi, ja mihinpäs muuhun kuin makkaraan on hyvä piilottaa kaikki huonot, mitä elukasta löytyy, kuten suolet.
        Hyvää makkaraa ei olekkaan, kaikki ovat samanlaista moskaa, mutta saadaan hyvältä maistumaan, kun maustetaan ja suolataan oikein kunnolla.
        Makkara on erittäin epäterveellistä, mutta sehän ei tietenkään kaikkia hetkauta, kun sanonta on, että kerranhan sitä vain kuollaan.

        Kylläpä ois lihan hinta korkeella, jos eläimestä käytettäisiin vain paistit ja fileet.
        Olen maalla syntynyt ja kyllä silloin teuraseläimestä hyödynnetiin kaikki mikä irti lähti, kaviot, sorkat ja nahka tais jäädä käyttämättä.
        Voithan syödä niitä soijanakkeja, niissä ei ainakaan lihaa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen joka jauhaa eläimen parhaat osat makkaraksi ei kunnioita eläimiä. Sellaiset ihmiset pitäisi jauhaa turkiseläinten appeeksi.

        Pidetään ne pihvit pihveinä, käytetään paistilihat haudutettavissa ruuissa. Muistetaan käyttää hyväksi myös eläimen veri, tehdään vaikka mustaamakkaraa.

        Ainakaan siassa ja lehmässä ei ole hyvää lihaa kuin sisäfilee. Muista ruhon osistaa ei saa hyvää kuin tekemällä niistä makkaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakaan siassa ja lehmässä ei ole hyvää lihaa kuin sisäfilee. Muista ruhon osistaa ei saa hyvää kuin tekemällä niistä makkaraa.

        Porsaan sisäfile on mautonta. Porsaassa parasta on kassler ja kylkirimpsut. Naudassa paras kohta on ulkofile, sisäfilekin menettelee, muttei ole yhtä hyvää. Porsaan rasvaisia osuuksia ja naudan kuivempia osia jauhamalla saa hyvän massan hampurilaispihville.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakaan siassa ja lehmässä ei ole hyvää lihaa kuin sisäfilee. Muista ruhon osistaa ei saa hyvää kuin tekemällä niistä makkaraa.

        Ei ne kinkku ja kyljyksetkään hullumpia ole, samoin naudan ulkofile ja paistit kunnolla laitettuina.
        Jos nämä parhaat osat jauhetaan makkaraksi niin tuleepa makkaralle hintaa, ei ihan joka poika grillimakkaraa jussina grillaile.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne kinkku ja kyljyksetkään hullumpia ole, samoin naudan ulkofile ja paistit kunnolla laitettuina.
        Jos nämä parhaat osat jauhetaan makkaraksi niin tuleepa makkaralle hintaa, ei ihan joka poika grillimakkaraa jussina grillaile.

        Kinkku potkalla on joulupöydässä ihan jees. Mutta ei sitä enempää viitsi ahmia. Kyljys on toki grillissä hyvä. Sian ulkofile on puolestaan melko mauton. Se sopii johonkin palvaukseen paremmin kuin grilliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En syö makkaraa ollenkaan. YÄK!
        Makkara on kaikista huonoimmista ruhon osista tehtyä moskaa. Lihajalostus tehtaassa näin sen ja halut meni kerrasta makkaraan.
        Oli sanonta, että kun elukka teurastetaan, niin mitään siitä ei panna hukkaan. Ainoastaan henki päästetään taivaan tuuliin ja paskat pellolle, mutta kaikki muu käytetään hyväksi, ja mihinpäs muuhun kuin makkaraan on hyvä piilottaa kaikki huonot, mitä elukasta löytyy, kuten suolet.
        Hyvää makkaraa ei olekkaan, kaikki ovat samanlaista moskaa, mutta saadaan hyvältä maistumaan, kun maustetaan ja suolataan oikein kunnolla.
        Makkara on erittäin epäterveellistä, mutta sehän ei tietenkään kaikkia hetkauta, kun sanonta on, että kerranhan sitä vain kuollaan.

        Makkaraan laitetaan sian kärsät, lehmän utareet, kaikki huonoimmat osat ruhosta, kuka hullu tuollaista syö?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makkaraan laitetaan sian kärsät, lehmän utareet, kaikki huonoimmat osat ruhosta, kuka hullu tuollaista syö?!

        TÄ!?
        Kärsä, ja kaikki muutkin sian naamalihat, on PARAS osa sioista!
        Ja utareet taas on lehmän tissit, ja kukas nyt ei TISSEISTÄ tykkäis!? :P

        Sinet tiiä hyvästä MITÄÄN! :/


    • Anonyymi

      Joskus tuli tv-ohjelma "Suomen paras". Jossain jaksossa valittiin myös grillimakkara. En vaan muista kirveelläkään mikä se oli. Jonkun pienen lihajalostamon se oli, ettei sitten Kivikylän?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tavallisen köyhän herkkumakkarat:
      -grilliin Lidl Urho punainen
      - kylmänä Atrian Atrilli
      - Nuotiotikkuun perus-kabanossi

      Näissä on eroja, esim Urho on liian suolainen tikun päässä paistettuna ja taas mm atrilli ei kuumana maistu oikein miltään. Kabanossi grillissä väkevöityy ja maisuu liian mausteiselta.

    • Anonyymi

      Hampparin väärähän se tietenkin. Ja vielä höyrykeittimessä grillattuna.

    • Anonyymi

      Meikätyttö hyväksyy vaan mustan makkaran. Ihana suutuntuma ja täyttää minut sisältä jumalaisella tavalla.

      • Anonyymi

        Käy vokissa niin saat joka reiän täyteen kermaa....


    • Tapolan musta jölli

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3193
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3026
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2295
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1992
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1805
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1592
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      102
      1302
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe