Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

työttömien osallistuttava lisäarvontuontantoon

Anonyymi

Näiden pupukurssien ongelma on se että niissä työttömät eivät tuota lisäarvoa. Pupuleikit ovat 100% hyödytöntä työtä, joka ei tuota lisäarvoa. Työttömät saavat kaiken ilmaiseksi, mutta eivät tuota mitään yhteiseen kassaan. Se on ongelma, sillä kaiken tämän huvin maksaa sosialistinen työväenluokka

Lenin sanoi että työttömien tulee tehdä töitä kykynsä mukaan, ja tukia heille annetaan tarpeen mukaan. Sitäpaitsi työtön ei kuulu työväenluokkaan, vaan on lusmu joka yrittää kusettaa duunareita. Työttömälle ei tule antaa ylellisyyksiä, vaan kuntouttavan tulee olla RANKKAA jossa opetelkoot kovaa työtä, koska sieltä niitä tuloja tulee valtion kassaan

Työttömät on ohjattava oikeaan, fyysiseen työhön, kaivoksiin, rautatietyömaille jne. Kyllä sillä on ihan oikeaa arvoa yhteiskunnalle, jos esimerkiksi louhivat malmia joka sitten myydään ostajille. Sieltä se raha tulee yhteiseen hyvään.

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Lenin sanoi että työttömien tulee tehdä töitä kykynsä mukaan, ja tukia heille annetaan tarpeen mukaan. "

      Tarkennatko nyt hiukan tuota lausuntoasi?

      Eli kerrotko nyt ihan pelkin faktoin, että esimerkiksi koska ja missä Lenin on nyt noin sanonut kun sinä nyt mainitset.
      Ja laitako sinä nyt vielä sitten vaikkapa linkin muodossa kaikki lähde- ja viitetiedostot kyseisestä asiasta palstalle näkyville meidän kaikkien palstalaisten ihmeteltäväksi.

      • Anonyymi

        Gothan ohjelman arvostelussa” vuonna 1875 Marx maalaili, että sen jälkeen kun työ ei ole enää vain toimeentulokeino, siitä tulee ensimmäinen elämäntarve. Yksilöiden kaikinpuolisen kehityksen kanssa kasvavat tuotantovoimat ja kaikki yhteiskunnallisen rikkauden lähteet pulppuavat täydellä voimallaan. Silloin yhteiskunta voi kirjoittaa lippuunsa: Jokainen kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeittensa mukaan.

        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3272906-ihminen-on-muutakin-kuin-uupumaton-tuottaja


    • Anonyymi

      Kaikkien on osallistuttava ja anettava yhteiseen hyvään kykyjensä mukaan. Resursseja he saavat tarpeidensa mukaan.

      karl Marx ja myöhemmin Lenin muotoilivat lausetta edelleen

      https://www.marxists.org/suomi/kautsky/1922/koyhaliston-vallankumous-ja-sen-ohjelma/ch03.htm

      »Kommunistisen yhteiskunnan korkeammalla kehitysasteella, jälkeen kun yksilöiden orjuuttava alistuminen työn jaossa, ja samalla myös ruumiillisen ja henkisen työn välinen vastakohta on kadonnut; kun työ on tullut, paitsi elämisen keinoksi, myös itse elämäntarpeeksi; kun yksilöiden kaikinpuolinen kehittäminen on lisännyt myös tuotantovoimia ja yhteisen rikkauden kaikki suihkulähteet runsaasti virtaavat — vasta silloin voidaan ahdas porvarillinen oikeusnäköpiiri kokonaan hyljätä ja yhteiskunta saattaa lippuunsa piirtää: jokainen kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeittensa mukaan.»

      Tätä »kommunistisen yhteiskunnan korkeampaa kehitysastetta» kutsuu Lenin varsinaiseksi kommunismiksi. Sen ensimäinen aste taas olisi se, »mitä tavallisesti kutsutaan sosialismiksi». (Valtio ja vallankumous, s. 12.)

      Tuon toisen vaiheen näkee Lenin jo mitä loistavimmin värein. Periaatteen: »jokainen kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeittensa mukaan» hän selittää kohta sitten, että »ihmiset tulevat vapaaehtoisesti kykyjensä mukaan toimimaan ... Kulutusvälineiden jako tekee silloin tarpeettomaksi kullekin yksityiselle tulevan määrän säännöstelyn yhteiskunnan puolelta; jokainen on ottava vapaasti tarpeidensa mukaan». (Valtio ja vallankumous, s. 81.)

      • Jos kuitenkin ihan käytännössä toteutuneita komuyhteiskuntia tutkimme sivullisen silmin, niin Kommunistinen yhteiskunta on orjuutus yhteiskunta! Siinä estetään yksilön oikeudet omaan ajatteluun ja elämään omalla tavallaan, joten mitä muuta se on kuin orjuutusta?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos kuitenkin ihan käytännössä toteutuneita komuyhteiskuntia tutkimme sivullisen silmin, niin Kommunistinen yhteiskunta on orjuutus yhteiskunta! Siinä estetään yksilön oikeudet omaan ajatteluun ja elämään omalla tavallaan, joten mitä muuta se on kuin orjuutusta?

        ei työttömien orjuutus ole haitallista sillä sen avulla he palvelevat sosialistisen työväenluokan etuja

        mitä ahkerampia työttömät ovat, sen enemmän jaa valtiolle tuloja


      • Anonyymi kirjoitti:

        ei työttömien orjuutus ole haitallista sillä sen avulla he palvelevat sosialistisen työväenluokan etuja

        mitä ahkerampia työttömät ovat, sen enemmän jaa valtiolle tuloja

        Niinpä! Kommunismissa ja heidän yhteiskunnissaanhan moni asia, josta he vapaassa demokratiassa valittavat, on ihan itsestään selvyyttä. Ilman voiman käyttöä ja kurin pitoa kun kommunismi hajoaa viikossa, jos sitäkään kestää.

        Kommunismiinhan työ ei sovi, siksi se teetetään orjatyönä toisinajattelijoilla jotta nekin oppisivat mitä kommunismin autuus tarkoittaa.

        Vai oletteko nähneet kommunistista yhteiskuntaa jossa olisi demokratia monine puolueineen?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos kuitenkin ihan käytännössä toteutuneita komuyhteiskuntia tutkimme sivullisen silmin, niin Kommunistinen yhteiskunta on orjuutus yhteiskunta! Siinä estetään yksilön oikeudet omaan ajatteluun ja elämään omalla tavallaan, joten mitä muuta se on kuin orjuutusta?

        HEI! Onko nyt Teille Arvoisat PorvariNerot selvinnyt se asia, että KOMMUNISMUS eli Kommunismi ei ole ollut koskaan mitään sellaista kuin Talous- ja YhteiskuntaJärjestys vaan todellakin vain jotain sellaista kuin Historia- ja FilosofiaTeoria, sillä Yhteiskunta- ja TalousTeoria rs on kehitetty sellaisessa ympäristössä kuin nyt esimerkiksi POLITOLOGIA NOVA eli UUSI POLITOLOGIA ja vielä TECHNOLOGIA NOVA eli UUSI TEKNOLOGIA rs:ssä?

        Meidän pitää vielä muistaa se asia, että Uusi Politologia rs:n lisäksi Talous- ja YhteiskuntaKuviot rs:ssä pitää ottaa kehiin vielä MAKROTEORIA ja MIKROTEORIA sekä vielä Vapaa Kilpailu ja Markkinavoimat rs, joten en oikein tiedä sitä, että mistä Te PorvariNerot olette vetäneet kehiin sellaisen asian kuin niin sanottu Kommunistinen Valtio tai Kommunistinen Yhteiskunta, sillä on ollut olemassa ainakin tähän asti vain ja ainoastaan sellaisia valtiota ja talousjärjestelmiä, jotka ovat perustuneet tavalla tai toisella sellaisiin LIIKETALOUSTIEDE rs:n kuvioihin kuin nyt Vapaa Kilpailu ja Markkinavoimat sekä Olemassaolon Taistelu ja vielä Salainen OPPI rs:ään. Niin ja meidän pitää vielä muistaa se asia ja vielä todella tasan tarkkaan, että COMMUNISMUS eli KOMMUNISMI on selkokielellä sama asia kuin KUNTALAISUUS ja nyt SOZIALISMUS eli SOSIALISMI on selkokielellä sama asia kuin KAVERUUS ja TOVERUUS.

        On kai HYVÄ ASIA tuoda kehiin vielä se asia, että sen paremmin sosialistista kuin nyt kommunista yhteiskuntaa ei tee vielä se asia, että VALTIO omistaa kaikenlaisen tuotannollisen toiminnan ja ei ainakaan se asia, että joku tai jotkut VALTIOT tai VALTIOYHTYMÄT julistautuvat joko Sosialistinen Valtio ja Yhteiskunta tai Kommunistinen Valtio ja Yhteiskunta rs:ksi, sillä pelkät JULISTUKSET ovat vain ja ainoastaan puhtaita USKONTOASIAT rs:ään kuuluvia aatekuvioita.

        Mehän voimme vielä todeta jotain sellaista, että onhan jo historian hämärissä ollut olemassa sellainen Valtio- ja Yhteiskuntakuvio, jossa VALTIO omisti kaiken Täysin Itsevaltaisen Hallitsijan joko KUNINGAS tai KEISARI rs:n johtamana ja valvonnassa. Niin ja nyt FEODALISMUS eli LÄÄNITYSLAITOS oli sellainen asia, että VALTIO omisti kaiken täysin Itsevaltainen Hallitsija r:n valvonnassa ja holhouksessa ja sitten Itsevaltian Hallitsija jakoi johtamansa Valtion maa-alueet lähimmille alaisilleen ja sitten nämä LÄHIMMÄT taas PARONIT, KREIVIT ja HERTTUAT rs:lle ja sitten nämä AATELISET ottivat palvelukseensa tarvitsemansa ORJAT, MAAORJAT ja KÄSITYÖMESTARIT.

        Niin ja me voimme vielä kysyä esimerkiksi Toveri PartaCusi rs:ltä sekä vielä Pastori ExTyökkäri ja Vastaavat rs:ltä sitä asiaa, että mikä tai mikä ero on ollut nyt olemassa FEODALISMUS eli LÄÄNITYSLAITOS sekä NEIVOSTOSIALISMI ja KEVSOS-JÄRJESTELMÄ rs:n välillä. Jos nyt ME vastaamme siten, että ei yhtään mitään muuta eroa kuin AIKAJANA rs:n piste siis Toiminta-ajankohta eli Toimintapäivämäärä VUOSIKALENTERI rs:ssä.


      • Anonyymi

        periaatteessa työttömien tuottama lisäarvo voidaan käyttää esim työväenluokan lomanvietto ja vapaa-ajan viettoa varten suunniteltuihin paikkoihin.

        Esim Vattajassa lohjalla on uimaranta valtion mailla. Sinne voitaisiin rakentaa työläisten "Riviera", eli hiekkarannana äärelle moderneja huviloita jossa työväki voi käydä lomillaan rentoutumassa

        Työttömät vain yksinkertaisesti velvoitetaan kuntouttavaan työtoimintaan, ja heidän on työkenneltävä kunnes rakennukset on valmiit ja ranta on kunnostettu

        aluelle tulisi myös leikkikenttiä lapsille, vesiliukumäki, tenniskenttä jne.

        kaikki tämä edesauttaa duunarien jaksamista tehtaisssa, sillä duunarit sen lisäarvon tuottavat


      • Anonyymi kirjoitti:

        HEI! Onko nyt Teille Arvoisat PorvariNerot selvinnyt se asia, että KOMMUNISMUS eli Kommunismi ei ole ollut koskaan mitään sellaista kuin Talous- ja YhteiskuntaJärjestys vaan todellakin vain jotain sellaista kuin Historia- ja FilosofiaTeoria, sillä Yhteiskunta- ja TalousTeoria rs on kehitetty sellaisessa ympäristössä kuin nyt esimerkiksi POLITOLOGIA NOVA eli UUSI POLITOLOGIA ja vielä TECHNOLOGIA NOVA eli UUSI TEKNOLOGIA rs:ssä?

        Meidän pitää vielä muistaa se asia, että Uusi Politologia rs:n lisäksi Talous- ja YhteiskuntaKuviot rs:ssä pitää ottaa kehiin vielä MAKROTEORIA ja MIKROTEORIA sekä vielä Vapaa Kilpailu ja Markkinavoimat rs, joten en oikein tiedä sitä, että mistä Te PorvariNerot olette vetäneet kehiin sellaisen asian kuin niin sanottu Kommunistinen Valtio tai Kommunistinen Yhteiskunta, sillä on ollut olemassa ainakin tähän asti vain ja ainoastaan sellaisia valtiota ja talousjärjestelmiä, jotka ovat perustuneet tavalla tai toisella sellaisiin LIIKETALOUSTIEDE rs:n kuvioihin kuin nyt Vapaa Kilpailu ja Markkinavoimat sekä Olemassaolon Taistelu ja vielä Salainen OPPI rs:ään. Niin ja meidän pitää vielä muistaa se asia ja vielä todella tasan tarkkaan, että COMMUNISMUS eli KOMMUNISMI on selkokielellä sama asia kuin KUNTALAISUUS ja nyt SOZIALISMUS eli SOSIALISMI on selkokielellä sama asia kuin KAVERUUS ja TOVERUUS.

        On kai HYVÄ ASIA tuoda kehiin vielä se asia, että sen paremmin sosialistista kuin nyt kommunista yhteiskuntaa ei tee vielä se asia, että VALTIO omistaa kaikenlaisen tuotannollisen toiminnan ja ei ainakaan se asia, että joku tai jotkut VALTIOT tai VALTIOYHTYMÄT julistautuvat joko Sosialistinen Valtio ja Yhteiskunta tai Kommunistinen Valtio ja Yhteiskunta rs:ksi, sillä pelkät JULISTUKSET ovat vain ja ainoastaan puhtaita USKONTOASIAT rs:ään kuuluvia aatekuvioita.

        Mehän voimme vielä todeta jotain sellaista, että onhan jo historian hämärissä ollut olemassa sellainen Valtio- ja Yhteiskuntakuvio, jossa VALTIO omisti kaiken Täysin Itsevaltaisen Hallitsijan joko KUNINGAS tai KEISARI rs:n johtamana ja valvonnassa. Niin ja nyt FEODALISMUS eli LÄÄNITYSLAITOS oli sellainen asia, että VALTIO omisti kaiken täysin Itsevaltainen Hallitsija r:n valvonnassa ja holhouksessa ja sitten Itsevaltian Hallitsija jakoi johtamansa Valtion maa-alueet lähimmille alaisilleen ja sitten nämä LÄHIMMÄT taas PARONIT, KREIVIT ja HERTTUAT rs:lle ja sitten nämä AATELISET ottivat palvelukseensa tarvitsemansa ORJAT, MAAORJAT ja KÄSITYÖMESTARIT.

        Niin ja me voimme vielä kysyä esimerkiksi Toveri PartaCusi rs:ltä sekä vielä Pastori ExTyökkäri ja Vastaavat rs:ltä sitä asiaa, että mikä tai mikä ero on ollut nyt olemassa FEODALISMUS eli LÄÄNITYSLAITOS sekä NEIVOSTOSIALISMI ja KEVSOS-JÄRJESTELMÄ rs:n välillä. Jos nyt ME vastaamme siten, että ei yhtään mitään muuta eroa kuin AIKAJANA rs:n piste siis Toiminta-ajankohta eli Toimintapäivämäärä VUOSIKALENTERI rs:ssä.

        Onko mestaajakin siirtynyt Anaalilyylien valtakuntaan?


    • Anonyymi

      Pitäskö vielä mennä naimisiin sellasen kanssa, jonka eläkkeitä on joutunut makselee?

      • Valitse mieluummin sellainen avioksesi joka maksaa sinun eläkettäsi, silloin hän näkisi miten hyödyllistä on maksaa eläkemaksuja!


    • Anonyymi

      Marxilaisen sosiologian mallinäyte ja johon tulisi pyrkiä ja jota kohti yhteiskuntakehitys vääjäämättä kulkee:
      »Kommunistisen yhteiskunnan korkeammalla kehitysasteella, jälkeen kun yksilöiden orjuuttava alistuminen työn jaossa, ja samalla myös ruumiillisen ja henkisen työn välinen vastakohta on kadonnut; kun työ on tullut, paitsi elämisen keinoksi, myös itse elämäntarpeeksi; kun yksilöiden kaikinpuolinen kehittäminen on lisännyt myös tuotantovoimia ja yhteisen rikkauden kaikki suihkulähteet runsaasti virtaavat — vasta silloin voidaan ahdas porvarillinen oikeusnäköpiiri kokonaan hyljätä ja yhteiskunta saattaa lippuunsa piirtää: jokainen kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeittensa mukaan.»
      (Valtio ja vallankumous, s. 12.)

      Tätä »kommunistisen yhteiskunnan korkeampaa kehitysastetta» kutsuu Lenin varsinaiseksi kommunismiksi. Sen ensimäinen aste taas olisi se, »mitä tavallisesti kutsutaan sosialismiksi»

      Aloitus yritti olla nokkela parjatessaan kansalaisia työttömyydestään. Tyypillinen persutrolli leimaa työttömän veijariksi. Saattaahan sellaisiakin joukossa olla (persuveijareita) mutta työttömyys ongelmana on yhteiskunnallinen ongelma.

      Työtön ei ensinnäkään voi olla työssäoleva, koska on työtön. Olisi tullut lähteä analysoimaan miksi työttömyyttä esiintyy kapitalismissa kaikkialla ja kaiken aikaa.
      Jos kansalainen on työssä, hän ei ole silloin työtön.

      Esitys työttömien laittamisesta ratatöihin tai kaivoksiin. Jos vain aukinaisia työpaikkoja on niin mikä ettei.
      Mutta jos väitteellä pyrittiin pakkotyöhön niin aloitetaanko korkeakoulutuksen saaneista tehdä kaivostyöläisiä! Hehän ovat peruskoulun käyneitä viisaampia ja osaavat heti kaivosalan kaikki ammatit.

      Työllistämisen edesauttamisessa tulee esiin väistämättä säännöllisen työajan lyhentäminen. Se ei kokonaan ratkaise työttömyyttä mutta edistää kaikella tavalla yhteiskuntakehitystä.

      Kysymys: Miten työtön voi luoda lisätuotetta, jos hänet on potkaistu työmarkkinoiden ulkopuolelle.

    • Sivuhuomiona Kautskyn petos marxilaisuuten nähden:
      "Sen ei kuitenkaan tarvitse johtaa sellaiseen taloudelliseen romahdukseen kuin Venäjällä. Eivät olosuhteet kaikkialla ole sosialismille niin epäsuotuisat kuin siellä; eihän kaikkialla teollisuus ole niin heikko, työläiset niin vähän järjestäytyneet kuin mitä ne olivat Venäjällä 1917, eikä kaikkialla ole vallitseva puolue taloudellisiin kysymyksiin nähden niin avuton kuin bolshevistinen, joka oli vallankumoukseen saakka käyttänyt koko henkiset voimansa taistelussa järjestysvaltaa vastaan, tahi valmistautuakseen mellakoimaan, tahi oppien talmudimaiseen Marxin lauseiden hiuksenhalkomiseen, tahi veljespuolueiden siivottomaan häväisemiseen ja jokaisen eroavan mielipiteen häikäilemättömään polkemiseen, niin että sille ei ole jäänyt mitään aikaa tutkia Venäjän taloudellista tilaa ja sinne parhaiten soveltuvia valtiollisia ja taloudellisia muotoja."

      Kautsky irtisanoutuu sosialismista myös muissa kohdissa loruilemalla kaikenlaista vaikka vuonna 1920 olisi ollut itsekritiikin paikka.
      Sosialistinen II internationaali päätti uhkaavan sodan alla 1910 ja 1912, että jos kapitalistit alkavat ammuttamaan toisen maan työläisiä kohtaan niin jokaisessa sotivassa valtiossa työväenpuolueiden tehtävä on nostaa kansalaissota omia hallituksia vastaan niiden kumoamiseksi eikä mennä kapitalistien tueksi ampumaan naapurimaan työläisiä.
      Saksan sosiaalidemokraattinen puolue oli Internationaalin vahvin mutta se petti omat päätöslauselmat ensimmäisenä. Miljoonat proletaarit kaatuivat sodassa kapitalistien voitonsaalistuksen vuoksi.

      Toinenkin seikka, valhe, esiintyi.
      Venäjä oli takapajuinen maa 1917 mutta ennen sodan alkua sen teollisuus oli viidenneksi suurin maailmassa. Kautsky syyttää Venäjän sosiaalidemokraatteja (bolsevikkeja taimyöhemmin kommunisteja) siitä että kapitalismin kannattajat alkoivat ampua vallankumouksellisia. Lokakuun vallankumous oli lähes veretön ja sillä oli laaja tuki. Kautsky unohtaa senkin, että 14 kapitalistista valtiota lähetti sotajoukkoja tsaarinvallan ja kapitalistien tueksi tuhomaan työväenvallan joukossa myös saksalaisia sotajoukkoja, osa taatusti proletaaritaustaisia.

      Saksassa olisi ollut mitä parhaimmat mahdollisuudet estää sota työväenluokan tarmokkaan toiminnan, lakkoilun ja joukkoliikkeiden voimalla estää sota. Luonnollisesti kansalaissodassakin tulee ruumiita. Silloisten kapitalistien johdolla ruumiita tuli miljoonittain.
      Saksan demarien kieltäytyminen sotaluotoista olisi ollut esimerkki muiden maiden työläisille.

    • Anonyymi

      Kommunismissa työttömät ohjataan kuntouttavaan työtoimintaan

      • Anonyymi

        Kuntouttavassa työtön oppii mitä on lisäarvon tuottaminen.

        Kuntouttavassa työtön oppii kunnioittamaan kommunistista valtiota


    • Hyvä lähdekirja Kautskyn petoksesta työväenliikettä vastaan.
      Lenin: Proletaarinen vallankumous ja luopio Kautsky (1918).

      Kautskyn "Köyhälistön vallankumous ja sen ohjelma"
      (1922) ja rinnakkain Leninin arviot.

      Työtä pitää luonnollisesti jokaisen kynnelle kykenevän tehdä mutta ei ole mitään järkeä laittaa kallioporaria yrityksen kirjapitäjäksi tai ulkomaille myynninedistäjäksi.
      Niin kauan kuin kapitalismi pysyy tuotantotapana niin kauan työttömyys seuraa työläisen vitsauksena. Kapitalistisen voitonsasaalistuksen toinen puoli on työttömien vara-armeija. Pääomien kasaantumisen laki takaa työttömyyden esillä olemisen.

      Yhteiskunta on vastuussa työllisyydestä eikä suinkaan työttön itse. Työtön voi osoittaa mieltä olotilalleen mutta ei juuri muuta. Nykyisin työttömien omaehtoinen liikehdintä on pohjamudissa.
      Miksi?

      • Anonyymi

        Lenin oli tuossa vaiheessa jo tukevasti syfiliksen kanssa symbioosissa, joten ei tarvitse ihmetellä hänen raivopäistä räyhäämistään.
        Muutenkin tyypillinen narsisti ja sosiopaatti, jolla pieninkin vastaansanominen laukaisu raivonpuuskat, ja päälle vielä kuppa.
        Semmonen johtaja.


    • Anonyymi

      tälläkin hetkellä työttömiä on kuntouttavassa työtoiminnassa. mutta he vain laiskottelevat töissä, ja lusmuilevat näkösuojan takana

      • Anonyymi

        Ei heillä ole lupaa olla oikeissa töissä. Väärin se olisikin, jos kunta jakelisi ilmaista tyvoimaa joihinkin yrityksiin. Tuollainen organisaatio sosuakkoineen on kallus yllöpidettävä. Koko kommenttiketju on ihan ulalla. Mitään järkeä.


    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kommunismissa, jota Partacuskin vakaumuksellisena kiihkoilijana palavasieluisesti puolusti ja puolustaa edelleen, oli työttömyyden hoito varsin voimaperäistä toimintaa, eikä siinä liiemmalti kyselty työsuojelun tai työolosuhteiden perään.

      Ruumita tuli röykkiöittäin, mutta sehän ei sinänsä ole mitään uutta kommunistisista järjestelmistä puhuttaessa - se oli niin sanotusti maan tapa.

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/kirjat/katsaus-neuvostoliiton-vankileirien-historiaan-on-huippusuoritus/

      H_S

    • Anonyymi

      Työttömyys on kertakaikkiaan kapitalismin vitsaus. Siitä ei pääse irti muutoinkin kuin kumoamalla pääoman valta.
      Pääomien kasaantuminen synnyttää toisaalla upporikkaiden väestöryhmän ja toisaalla yhteiskunnan ulkopuolelle työttömien vara-armeijan, josta pääoma nyppii tarvittaessa työvoimaa suhdanteiden niin tarvitessa.
      Kapitalismin synnyn historia on raa'an työvoiman henkisen ja ruummiillisen riiston historia.
      Se mitä on saatu aikaiseksi, on saatu työväenluokan poliittisen toiminnan avulla.

      • Tuo on täysin väärä komuloisten vaalima diagnoosi.

        Työttömyys ei ole kapitalismin aiheuttama ongelma vaan työn hinnoittelun. Palkka kun pitää ansaita eikä sitä ansaitsemaansa enempää voi vaatia mutta se ei ole vielä iskostunut ay mafiosojen koviin kalloihin joissa sosialismin paratiisi vieläkin näyttää olevan rakenteilla.

        Ei ole pakko mennä toisen töihin vaan jos on fiksu alkaa oman yrityksen pyörittämisen. Minäkin ensin olin noin 15 vuotta palkkalaisena aina paranevissa työsuhteissa oman neuvottelu ja työn tekotaitoni ansiosta mutta sitten katsoin, jotta hyvä liikeidea ja oma yritys on parempi ratkaisu ja siinä meni 30 vuotta paremmin kuin koskaan olisi ay orjana mennyt.

        Työttömyys on juuri sitä mitä poliittinen toiminta työmarkkinoilla on saanut aikaan, sen avulla on suuri osa työikäisistä joutunut sivuun. Heitä kun ei ole kannustettu pysymään ajan tasalla jotta se palkka mitä maksetaan olisi ansaittua!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuo on täysin väärä komuloisten vaalima diagnoosi.

        Työttömyys ei ole kapitalismin aiheuttama ongelma vaan työn hinnoittelun. Palkka kun pitää ansaita eikä sitä ansaitsemaansa enempää voi vaatia mutta se ei ole vielä iskostunut ay mafiosojen koviin kalloihin joissa sosialismin paratiisi vieläkin näyttää olevan rakenteilla.

        Ei ole pakko mennä toisen töihin vaan jos on fiksu alkaa oman yrityksen pyörittämisen. Minäkin ensin olin noin 15 vuotta palkkalaisena aina paranevissa työsuhteissa oman neuvottelu ja työn tekotaitoni ansiosta mutta sitten katsoin, jotta hyvä liikeidea ja oma yritys on parempi ratkaisu ja siinä meni 30 vuotta paremmin kuin koskaan olisi ay orjana mennyt.

        Työttömyys on juuri sitä mitä poliittinen toiminta työmarkkinoilla on saanut aikaan, sen avulla on suuri osa työikäisistä joutunut sivuun. Heitä kun ei ole kannustettu pysymään ajan tasalla jotta se palkka mitä maksetaan olisi ansaittua!

        Oletteko Te Pastori ExTyökkäri ja Vastaavat sitä mieltä, että jos Työvoimatavara rs:n hinta on sopiva siis omistajan mielestä, niin HÄN siis OMISTAJA ottaa Henkilön eli Työläisen Töihin, vaikkapa jopa pelkästään Marjapussia pelaamaan ja Tikkaa heittämään?

        Olen ollut ymmärtävinäni TYÖMARKKINA-ASIAT siten, että jos HÄN siis OMISTAJA tarvitsee Tuotantoprosessissa eli Pääoman Kehäkierto rs:ssä lisätyövoimaa, jotta HÄN siin OMISTAJA pystyy tyydyttämään Ostovoimaisen Markkinakysynnän,niin HÄN siin OMISTAJA pestaa eli palkkaa Lisätyövoimaa tarvittavan määrän. Niin ja nyt ihmettelen vielä sitä asiaa Arvoisat Pastorit ja Porvarit, että miten ihmeessä pelkästään työvoimataran hinta eli PALKKA voisi olla se tekijä, jolla pystyttäisiin lopettamaan sellainen yhteiskunnallinen ja taloudellinen ONGELMA kuin on nyt sellainen asia kuin TYÖTTÖMYYS.

        Uskoakseni nyt sen asian olevan totta, että ei voida pelkästään Tikkaa Heittämällä ja Marjapussia Pelaamalla poistamaan TYÖTTÖMYYSONGELMA rs:ää vaan tarvitaan sellainen tilanne, että markkinoilla alkaa olla olemassa sellaista asiaa kuin LISÄOSTOVOIMA ja jonka Lisäostovoima rs:n tyydyttämiseen tarvitaan niin sanottua Lisätyövoiman palkaamista. Me voimme kai nyt kysyä jotain sellaista, että jos nyt YRITYS ja samalla Omistajat pystyvät tyydyttämään KYSYNTÄTEKIJÄ rs:n sillä työläismäärällä, joka hänellä Omistajana on palveluksessaan, niin ainakin HYVÄ KYSYMYS on nyt se, että miksi pitäisi palkata lisätyövoimaa varsinkin, kun sille siis Lisätyövoimalle ei ole olemassa ostovoimasta markkinakysyntää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletteko Te Pastori ExTyökkäri ja Vastaavat sitä mieltä, että jos Työvoimatavara rs:n hinta on sopiva siis omistajan mielestä, niin HÄN siis OMISTAJA ottaa Henkilön eli Työläisen Töihin, vaikkapa jopa pelkästään Marjapussia pelaamaan ja Tikkaa heittämään?

        Olen ollut ymmärtävinäni TYÖMARKKINA-ASIAT siten, että jos HÄN siis OMISTAJA tarvitsee Tuotantoprosessissa eli Pääoman Kehäkierto rs:ssä lisätyövoimaa, jotta HÄN siin OMISTAJA pystyy tyydyttämään Ostovoimaisen Markkinakysynnän,niin HÄN siin OMISTAJA pestaa eli palkkaa Lisätyövoimaa tarvittavan määrän. Niin ja nyt ihmettelen vielä sitä asiaa Arvoisat Pastorit ja Porvarit, että miten ihmeessä pelkästään työvoimataran hinta eli PALKKA voisi olla se tekijä, jolla pystyttäisiin lopettamaan sellainen yhteiskunnallinen ja taloudellinen ONGELMA kuin on nyt sellainen asia kuin TYÖTTÖMYYS.

        Uskoakseni nyt sen asian olevan totta, että ei voida pelkästään Tikkaa Heittämällä ja Marjapussia Pelaamalla poistamaan TYÖTTÖMYYSONGELMA rs:ää vaan tarvitaan sellainen tilanne, että markkinoilla alkaa olla olemassa sellaista asiaa kuin LISÄOSTOVOIMA ja jonka Lisäostovoima rs:n tyydyttämiseen tarvitaan niin sanottua Lisätyövoiman palkaamista. Me voimme kai nyt kysyä jotain sellaista, että jos nyt YRITYS ja samalla Omistajat pystyvät tyydyttämään KYSYNTÄTEKIJÄ rs:n sillä työläismäärällä, joka hänellä Omistajana on palveluksessaan, niin ainakin HYVÄ KYSYMYS on nyt se, että miksi pitäisi palkata lisätyövoimaa varsinkin, kun sille siis Lisätyövoimalle ei ole olemassa ostovoimasta markkinakysyntää.

        Anaalilyylikö se huutelee käyttäen vääriä tunnuksia!

        Työeläkeläinen Extyökkäri!


    • Anonyymi

      työttömyys on poistetavissa siten että perustetaan valtion kivilouhoksia joissa louhitaan ja murskataan kiveä käsityökaluin (hakut, lekat jne)

      Kun työttömät laitetaan näihin murskaamoihin kuntouttavaan työtoimintaan, niin samalla saadaan koko suomen rakennus- ja maansiirto työmaiden tarvitsema pohjaaines täysin ilmaiseksi

    • On kerrassaan upeata ja mahtavaa kun Suomi on hissun kissun menossa kohti tieteellistä sosialismia Loistavan Toverimme Antti Rinteen johdolla. 200 miljoonaa Afriikan neekkeriä chillailee lisäarvoa sosialistiseen Suomeen, pridehomotuksen tuomasta lisäarvosta puhumattakaan... ELÄKÖÖN TIETEELLINEN SOSIALISTINEN VAALEANPUNAINEN SATEENKAARI-SUOMI!

      • Anonyymi

        On se ihme ja kumma kun ei nähdä, tajuata, että 2-3 polven maahanmuuttajat ovat myös hyvin koulutettuja monta kieltä osaavia, monta kulttuuria tuntevia, osaavia ihmisiä, jotka voivat olla vientimarkkinoilla kullan arvosia, koska osaavat enemmän kuin koulutetut suomalaiset.
        Vai siitäkö kenkä puristaakin, ollaan kateellisia kun ei oata samoja avuja kuin maahanmuuttajat?
        Saksassa, Ruotsissa on jo 5-6 polven maahanmuuttajia, Ruotsin väkiluku on aivan jotain muuta kuin Suomen, syntyvyys on parempi ja kaikki se on maahanmuuton ansiota.


    • Anonyymi

      Työttömyys ei ole velvoite Suomessa osallisytumisesta työntekoon tai mihinkään palvelöuun. Työpalvelu on yhteiskunnallinen vankeinrangaistus muoto.

      Sosiaalisissa valtakunnissa työtä voidaan teettää sosiaalisesti yhteiskunnan pyörittämiseen ja usein tuolloin omistaminen on rangaistavaa.

      Suomi on länsimainen demokratia ,jossa perustuslaki takaa nimenomaan toimeentulon työttömyyden ,sairauden tai muunseikan vuoksi jolloin työllä ei ole mahdollista itseään elättää.Näin ollen työttömyysturva on Suomessa vastikkeetton ja subkjektiivinen etuus kaikille. Tuosta seuraa vääjäämättömästi ,sekä kiistatta se että työttömyystyvan vastikkeena ei Suomen perustuslakiin perustuen voi olla mikään muu kuin palkkatyön vataan ottaminen ,eikä sen kieltämisen perusteeksi voida laillisesti muuta edes lakiin kirjata asettamatta perustuslakia kiistan alaiseksi ja tehden laeista ristiriitaisia.

      Asian suhteen tulee myös huomioida se tosiseikka että perustuslaki on lakien pohja ja laeista voimakkain, jonka päälle muut lait rakentuvat.

      • Anonyymi

        Eli lisäten vielä tuohon edellisiin. Puhuttaessa muusta vastikkeellisuudesta kuten esim aktiivimallin suhteen on todettava että lainsäädännössä on tuon aktiivimallin suhteen jäänyt perustuslaki tuolta osin huomioimatta.

        PJT.A


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://www.is.fi/tyoelama/art-2000000675845.html
      Mölkyn teko, työttömät ja yhteiskunnallinen voittoa tavoittelematon työllistäminen, työhön oppiminen tai ammattiin oppiminen, kaikki samassa nipussa.
      Mikäli voittoa tulee, se tulee kunnille käytettäväksi.
      Vaikuttaa myönteiseltä toiminnalta.

      • Anonyymi

        jos ensin yksi joukko sorvaa koivupöllistä 5 cm halk pyöröparrua, niin toinen osa tekee siitä 50 cm pituisia pätkiä ja veistää näistä hillosurvimia ja muussinuijia


    • Anonyymi

      on esitettävä matemaattisesti miten lisäarvo kertyy

    • Anonyymi

      mitä jos työtön yrittäisi karata työleiriltä/kuntouttavasta?

      • Anonyymi

        vartijat ottaisi kiinni ja veisi takaisin leirille


    • Aloituksessa Leniniä on siteerattu oikein mutta sovellettu väärään kohteeseen. Mikäli kapitalistinen työmarkkina sysää työläisen työttömäksi niin miten hänet sijoitetaan kaivoksiin tai rautateille?

      Yhteiskunnan velvollisuus on järjestää asiaintila siten, että kaikille on hyödyllistä työtä.
      Aloitus kuvaa pakkotyötä ilman palkkaa ja parjaa mitä tahansa työttömäksi joutunutta. Rakennusmies, metallimies osaa jo raskaan ruumiillisen työn ja tekee työtä jos sitä on. Aloituksen työmarkkinaoppi on suoraan Hitlerin käsikirjasta.

      Jatkuva kasvu tuhoaa ympäristön ja luonnonvarat.
      Jatkuva kasvun mahdottomuus on kapitalismin loppu.
      Tehtäväksi tulee vaalia luonnon säilyttäminen elinkelpoisena. Kasvava työn tuottavuuden kohoaminen tulee suunnata työajan lyhentämiseksi sekä jälkeenjääneiden kansojen teollistamiseksi.Ellei ihminen sääntele väestönkasvua biologinen evoluutio sen tekee. Ihmisiä ei voi olla enempää kuin on mahdollisuus tuottaa ravintoa. Ravinnon tuotantoa puolestaan ei ole mahdollista rajattomasti kasvattaa.
      Yksi suunta on välttämätön väestön kasvun sääntely. Ei Linkolan konsteilla surmaamalla vaan inhimillisin keinoin.
      Yksi välttämätön tuotannon haara on kestävään energiatalouteen siirtyminen. Hiilestä ja vastaavista energian tuotannossa on luovuttava.
      Luonnonvarojen käytössä tulee siirtyä valtiollisia eroja tasoittavaan yhteissääntelyyn.
      Sodankäynnistä ja aseistautumisesta tulee tykkänään luopua.

      Aloitus on työttömäksi joutuneen työläisen pilkkaamista.
      On mahdollisuus sekä myös tarpeellista lyhentää säännöllistä työaikaa. Kun tavara kestää, sanotaan vuoden, niin on turha tuottaa sitä 4 kappaletta vuodessa kulutettavaksi. Kulustushysteriasta tulee päästä irti.
      Työstä tulee tehdä ihmisen yksi tärkeimmistä tarpeista eikä suinkaan aloituksen kaltaista pakkotyötä.

      Aloitus haisee perussuomalaiselle työmarkkinaopille, pakkotyöopille. Työväenluokka ja Lenin ja Marx torjuvat aloituksen järjettömyydet.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe