Lajien muodostus ja aika seen through creationists eyes

Katsotaanpa historiaa kreationistien näkökulmasta(correct me if I´m wrong).
Ensin luotiin maa ja kaikki eläimet 6 000 v sitten. Sitten perusmuodot (mitä lienevätkin) lajiutuivat 1 500 v ennen kuin tuli vedenpaisumus, right?
Sitten Nooa kokosi kaikki eläinlajit Arkkiin. Mahdollisuuksia on kaksi; joko "perusmuodot" olivat vielä hengissä, tai siiten lajeja oli arkissa miljoonia. Jos ensimmäinen pitää paikkaansa, lajit lajiutuivat alusta asti uudelleen vedenpaisumuksen jälkeen (tosi järkevää, heh).
No. Maailmassa on nykyään (kaikki lukuarvot ovat noin-arvoja) 10 milj lajia, 99 % prosenttia alkuperäisestä lajimäärästä on kadonnut.
Minne ne muut ovat kadonneet, jos annetaan (uudelleen)lajiutumiselle arkin jälkeen 500v? Eli 4 000 vuodessa lajeja on kadonnut maapallolta vähän vajaa miljardi...Eikä kukaan ole huomannut mitään. Nykyään pidetään katastrofina että lajeja katoaa vuodessa alle 60. Sukupuuttoja on kuitenkin tutkittu jo 1700-luvulta ja ei niin mitään huomioita jatkuvista jokavuotisista supermassakadoista.
Joku matikkapäällä varustettu hemmo voisi laskea, kuinka monta lajia tuossa kuolisi per vuosi jos tahti olisi tasainen (ja kuinka pitkä lajin keskimääräinen elinkaari olisi?)

Kreationismilla ei ole mekanismia.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Kreationismilla ei ole mekanismia."

      Eikä kreationisteilla järkeä.

    • Nooa vei arkkiin hengittävien maaeläinten perusmuodot. Muuntelua tuskin oli tapahtunut ennen vedenpaisumusta kovin paljon, koska geneettinen rappeutuminen ei ollut vielä päässyt vauhtiin. Ilmakehä oli kaasurakenteeltaan erilainen; kosteutta oli paljon ja happea huomattavasti enemmän kuin nykyään. Tästä johtuen eliöt olivat usein kookkaita (megafauna) ja ihminen pitkäikäinen, koska auringon UV-säteily ei päässyt vahingoittamaan ihmisen soluja.

      Geneettinen rappeutuminen johtaa muunteluun eliön solujen järjestellessä biologista informaatiota uudelleen geneettisessä rekombinaatiossa. On siis täysin loogista, että n. kymmenestä tuhannesta maaeläimestä on 4500 vuoden aikana varioitunut ne miljoona tunnettua maaeläintä. Kuinka monta koirarotua tunnet? Yhdestä susiparista voi todellakin varioitua 4500 vuodessa nykyisin tunnetut ketut, sakaalit, dingot, kojootit ym. koiraeläimet. Ja kuten olemme huomanneet, lajiutumisessa katoaa informaatiota. Mitä enemmän muuntelua, sitä enemmän informaatiokatoa. Koirien jalostajat ovat varsin tietoisia tästä tosiasiasta. Rotuja on nykyään pakko risteyttää keskenään (out-crossing), jotta geneettistä rappeutumista kyettäisiin hidastamaan. Mutta sitä tapahtuu vääjäämättä. Luuletko, että biologiset mekanismit poikkeavat koirien ja luonnossa elävien lajien välillä, kun tarkastelemme varioitumista ja siihen liittyviä mekanismeja?

      • Anonyymi

        " Ilmakehä oli kaasurakenteeltaan erilainen; kosteutta oli paljon ja happea huomattavasti enemmän kuin nykyään. "

        Neljän ja puolentuhannen vuoden takainen ilmakehän koostumus on jäjitettävissä jäätiköistä. Väitteelläsi ei ole minkäänlaista tieteellistä perustaa.

        " On siis täysin loogista, että n. kymmenestä tuhannesta maaeläimestä on 4500 vuoden aikana varioitunut ne miljoona tunnettua maaeläintä."

        Ja sitten se tieteellinen tutkimus, minkä mukaan tällainen varioitumisvauhti olisi mahdollinen.
        Miten mahdat selittää sen kiusallisen tosiasian, että eläinten luurankoja ja muita jäänteitä löytyy varsin hyvinkin 4000 vuoden takaa ja kauempaakin, eivätkä siltä ajalta löydetyt poikkea nykyisistä. Mikään ei viittaa siihen, että lajimäärä olisi räjähtänyt lyhyessä ajassa satakertaiseksi. Sitä voitaisiin pitää todellisena superevoluutiona.

        Naurettava selitys herralta, joka niin kovasti korostaa tieteellisyyttään.


      • >>Nooa vei arkkiin hengittävien maaeläinten perusmuodot.<<

        Nykyään ei siis ole yhtään makean veden kalalajia.


      • Anonyymi

        Vanhimpina kirjoitusjärjestelminä pidetään yleisesti sumerien nuolenpääkirjoitusta ja Egyptin hieroglyfejä, jotka molemmat kehittyivät 3000-luvun loppupuolella eaa. kirjoituksen esimuodoista; nuolenpääkirjoitus lienee niistä vanhempi ja antanut vaikutteita hieroglyfikirjoitukselle. Kiinalainen kirjoitus puolestaan lienee syntynyt noin 1200 eaa. riippumatta Lähi-idän kirjoitusjärjestelmistä. Amerikan alkuasuttajien, kuten olmeekkien ja mayojen, kirjoitusjärjestelmien esimuoto on mitä todennäköisimmin syntynyt itsenäisesti viimeisellä esikristillisellä vuosituhannella. Euroopassa vaikuttaneessa Vincan kulttuurissa on ollut käytössä kirjoitusta muistuttava merkistö jo yli 1000 vuotta ennen nuolenpääkirjoitusta, mutta ei voida sanoa varmasti, oliko kyseessä varsinainen kirjoitusjärjestelmä.

        Ensimmäinen aakkosto oli noin 2000 eaa. – 1500 eaa. syntynyt seemiläinen aakkosto, joka sai vaikutteita osittain äännekirjoituksen suuntaan muuttuneesta Egyptin hieroglyfikirjoituksesta. Suurin osa nykyisistä aakkostoista on joko tämän varhaisen seemiläisen aakkoston perillisiä (usein foinikialaisen aakkoston välityksellä) tai siitä kehittyneiden aakkostojen innoittamia. Varhaisimmissa aakkoskirjoituksissa äänteistä merkittiin vain konsonantit, mutta kreikkalaiset alkoivat merkitä myös vokaaleja.

        -Wikipedia

        Ihme ettei tätä massiivista "rappeutumista" ole kirjoitettu ylös. Niiden olisi pitänyt muuttua ihan silmissä.


      • Nythän voit kätevästi vastata erääseen kysymykseen:

        millainen oli eliölajien (eritoten niiden hengittävien maaeläinten 2:n yksilön populaatioissaan) geneettinen monimuotoisuus välittömästi tulvan jälkeen verrattuna nykytilanteeseen?


      • Anonyymi

        En ole pitkään aikaan lukenut naurettavampaa roskaa aikuisen? ihmisen kynästä. Mitä ihmettä päässäsi on tapahtunut?


      • Kun tuota täysin absurdia ja taikauskoista satuiluasi luki niin ei tarvitse todellakaan ihmetellä miksi jatkuvasti lehautit toinen toistaan typerämpiä aivopieruja. Kuten nyt vaikka se että väitit vuorten olevan suurimmaksi osaksi kuivunutta ja jäätynyttä mutaa.

        On sinulta reppana todellisuus pahasti kadoksissa jeesuspörinöissäsi.


    • a Lajiutuminen alkoi heti luomisen jälkeen (mikä kuulostanee loogiselta). Silloin vedenpaisumukseen tultaessa olisi pitänyt olla jo vähintään tuhansia uusia lajeja. Kaikki eivät olisi mahtuneet Arkkiin, joten se taas herättää uusia kysymyksiä. Samoin kuin siis se, että jos Jumala jo oli lajiuttanut (kuudesta tuhannesta vuodesta tuhatviisisataa on aika pitkä aika) vedenpaisumukseen ehditäessä ja koko homma alkoi alusta kun Nooa päästi eläimet kuivanneelle maalle, niin se on vähintäänkin oudon epäjärkevää. Siinä tuhraantui 1 500 v luomisaikaa ihan hukkaan.

      b Jumala aloitti lajiuttamisen vasta vedenpaisumuksen jälkeen. Se on taas omalla laillaan loogista koska silloin rumbaa ei tarvinnut aloittaa uudelleen. Mutta; miksi hän olisi tehnyt niin? Se antaa ymmärtää, että Jumala tiesi heti first morning eight o'clock että hänen suunnitelmansa antaa luomakunta ihmiselle menee mönkään ihmisen tekemän synnin takia, joten turha aloittaa mitään lajiutumista kun kaikki kuitenkin menee päin honkia ja se vedenpaisumuskin on tehtävä suht piakkoin.

      PS On huomioitavaa, ettei maailmaa luotu 6 000 v sitten ja lajiutuminen on evolutiivinen prosessi ;)

    • Mitä mieltä kreationistit ovat siitä, kuinka monta kissaeläinten kantamuotoa arkissa oli?

      ROT?

      • Arkki käsiteltiin kissanrasvalla
        6 kerrosta
        6x päälekkäin
        6 päivänä viikossa

        kuusivastalla, tehty Kuusamossa

        tiedän, koska Raamattu ei kiellä! = seon totta


    • "Geneettinen rappeutuminen johtaa muunteluun eliön solujen järjestellessä biologista informaatiota uudelleen geneettisessä rekombinaatiossa. On siis täysin loogista, että n. kymmenestä tuhannesta maaeläimestä on 4500 vuoden aikana varioitunut ne miljoona tunnettua maaeläintä. "

      Eli itse lajiutuminen oli rangaistus? Ilman rappeutumista ei olisi mitään muuntelua?
      Emme nyt puhuneet miljoonasta tunnetusta maaeläimestä, vaan miljardista. Sitäpaitsi lajiutumisajan arviosi ovat ihan päin seiniä; se että harvoissa tunnetuissa tapauksessa lajiutuminen on tapahtunut tyyliin muutamassa tuhannessa vuodessa, se ei suinkaan ole mikään keskimääräinen lajiutumisaika. Evoluutio on hidasta.

      • Geneettinen rappeutuminen tarkoittaa luomakunnan hidasta kuolemaa. Kyllä, se on synnin rangaistus. Sinäkin tulet kuolemaan jonain päivänä.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Geneettinen rappeutuminen tarkoittaa luomakunnan hidasta kuolemaa. Kyllä, se on synnin rangaistus. Sinäkin tulet kuolemaan jonain päivänä.

        Juu, niinhän se on että jokainen kuolee. Aika hidas se luomakunnan kuolema kuitenkin on, kun sitä on kestänyt 4 miljardia vuotta. Ajassa on se ominaisuus että sillä on alku ja loppu, ei se sen kummempaa ole. Ja eri lajit ovat kansoittaneet maata eri aikakausina, se on ihan selvää.
        Mitä ajattelet, millainen maailma olisi jos kukaan ei olisi tehnyt sitä yhtä ainoaa syntiä paratiisissa? Jumala käskee raamatussa Aatamia ja Eevaa lisääntymään ja täyttämään maa (eli ihmisten oli tarkotuskin elää Eedenin ulkopuolella).
        Aika mielenkiintoinen ajatus jos kaikki tänne syntyneet eläisivät siitä alkaen ikuisesti, täällä...Jonkinlaisessa lapsisuhteessa Jumalaan joka kielsi syömästä tiedostamisen puusta (eihän hyvän ja pahan tieto muuta ole). Ja mitä varten käärme olisi täällä? Antaakseen mahdollisuuden tehdä syntiä? Ja kuka keksisi vihdoin ehkäisyn? ;)


    • Esim dinosauruksia ehti lajiutua ainakin tuhanteen eri lajiin ennen kuin ne katosivat. Ihan oikeastiko te vitsailijat kuvittelette, että koko tämä tapahtumasarja tapahtui kirjoitetun historian aikana joskus pari tuhatta vuotta eaa? Eikä valtavista dinoista ja lentävistä liskoista olisi säilynyt mainintaa missään tekstissä, ei niiden tulosta eikä hävimisestä?
      ;)

      • Dinosauruksista löytyy tekstejä mm. Jobin kirjassa. Maailmalta löytyy myös useita todisteita dinosauruksista esim. luolamaalausten, puufiguurien, kaiverrusten ja piirrosten muodossa. Paras todiste ovat kuitenkin dinosaurusten luiden pehmytkudos- ja punasolulöydöt.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Dinosauruksista löytyy tekstejä mm. Jobin kirjassa. Maailmalta löytyy myös useita todisteita dinosauruksista esim. luolamaalausten, puufiguurien, kaiverrusten ja piirrosten muodossa. Paras todiste ovat kuitenkin dinosaurusten luiden pehmytkudos- ja punasolulöydöt.

        "Dinosauruksista löytyy tekstejä mm. Jobin kirjassa. "
        Viitannet ilmeisesti Behemothiin? Miksi tuo kyseinen eläin on joissain Raamatun käännöksissä käännetty virtahevoksi? Mites sitten lohikäärmeet (Leviatan), johon Jobin kirjassa viitataan myös? Millonkas nämä hävisivät maapallolta? Hävisivätkö 3. Moos 17:7 viitatu metsänpeikot myös suuren tulvan myötä?

        "Maailmalta löytyy myös useita todisteita dinosauruksista esim. luolamaalausten, puufiguurien, kaiverrusten ja piirrosten muodossa."
        Maailmalta löytyy myös kuvituksia minotauruksista, yksisarvisista, aarnikotkista yms. Onko nämä figuurit, kaiverrukset yms. todiste myös näiden mytologisten olentojen olemassaolosta?

        "Paras todiste ovat kuitenkin dinosaurusten luiden pehmytkudos- ja punasolulöydöt."
        Ja jos tässä viittaat Mary Schweizerin löydöksiin, niin kannattaa jälleen kerran tsekata miten ja mitä sieltä luusta löydettiin. Tämän kyseisen casen osalta kreationistit ovat valehdelleet suu vaahdossa jo vuosia, vaikka Schweizer itse on todennut, että on väärin käyttää hänen löydöksiään kreationististen tulkintojen pönkittämiseen.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Dinosauruksista löytyy tekstejä mm. Jobin kirjassa. Maailmalta löytyy myös useita todisteita dinosauruksista esim. luolamaalausten, puufiguurien, kaiverrusten ja piirrosten muodossa. Paras todiste ovat kuitenkin dinosaurusten luiden pehmytkudos- ja punasolulöydöt.

        "Dinosauruksista löytyy tekstejä mm. Jobin kirjassa"

        Jobin kirjan Behemotilla on napa. Dinosauruksilla ei ole napaa.

        16 Lo now, his strength is in his loins, and his force is in the navel of his belly.


      • Kampelatutkija kirjoitti:

        "Dinosauruksista löytyy tekstejä mm. Jobin kirjassa"

        Jobin kirjan Behemotilla on napa. Dinosauruksilla ei ole napaa.

        16 Lo now, his strength is in his loins, and his force is in the navel of his belly.

        "Jobin kirjan Behemotilla on napa. Dinosauruksilla ei ole napaa."

        Luuletko että ROT tietäisi tuollaisen oleellisen seikan tai ymmärtäisi mitä se tarkoittaa? Kreationistien pseudotieteellisessä käsienheiluttelussa ja satuiluissa ohitetaan tuollaiset "merkityksettömät yksityiskohdat" ja muutenkin logiikka ja tosiasiat ovat heidän mielestään täysin yliarvostettuja. Kaikki se mikä mielikuvituksella tulkittuna ja tosiasiat sivuuttaen vaikuttaa tukevan heidän satujaan joten kuten riittää ...


    • Minä en tajua mikä pedagoginen tai muu opetus piiloutuu siihen että eläimetkin joutuvat kärsimään yhden ihmisen synnistä...Ainoa mihin se voisi tehota on pelon aiheuttaminen (Jumala on niin mahtava että kissatkin kuolevat tuskallisen kuoleman teidän takianne). Mutta pelko ja rakkaus eivät voi elää samassa paikassa. Emmekä me kuitenkaan (se joka tuohon uskoo) voi tehdä mitään eläinten hyväksi. Se on julmaa, ei rakkaudellista ainakin minun korviini.
      Se on tietenkin tosi että me (täällä maailmassa) ns elämme synnin alla, mutta niinhän on myös ihan riippumatta DNAsta, ei sillä ole kytkentää ajatuksiin ja tekoihin.

      • "... yhden ihmisen synnistä."

        Huom. yhden syyntakeettoman ihmisen teosta johon Jumalan itsensä luoma käärme - tuo kedon eläimistä katalin - heidät houkuttelee. Ei edes vajavaisten ihmisten vajavainen oikeuslaitos rankaise ihmistä jos hänet todetaan syyntakeettomaksi. Eikä varsinkaan kyseisen ihmisen jälkeisiä monessa sukupolvessa, puhumattakaan kaikki muitakin eläinlajeja.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe