Kahvakuula kilpahommelit

Anonyymi

Ihan oheisharrastajana olen pikkuisen ihmetellyt kun tuossa kahvakuulahommelissa noita "arvokisoja" on miltei joka viikko ja suomalaiset keski-ikäiset perheenäidit kantaa sieltä mitaleita säkkikaupalla, niin mikä ihme tämän homman nimi oikein on?

Kilpaillaanko tässä lajissa muualla kuin Suomesa ja Venäjällä? Tietoa en ole löytänyt oikein mistään (en nyt ihan hirveesti ole kyllä vaivaa käyttänyt etsimiseenskään), eikä se toki minun harrastamiseeni vaikuta millään tavalla. Mutta pikkuisen ihmetyttää.

No onhan se toki hienoa olla Euroopan Mestari!

10

<50

Vastaukset

 • En ole asiantuntija, mutta sen verran tiedän että noita liittoja on vaikka kuinka monta ja jokaisella tietysti omat kisansa. Siellä on myös amatööreille omat sarjansa joten eihän ne nyt ihan oikeasti ole euroopan mestareita jotka nämä aloittelijasarjat pikkukuulilla voittavat. Vähän huuhaatahan nuo tittelit ovat, mutta hienoa jos jollekin niistä tulee kiva mieli,

  Suomen kovimmat on kyllä ihan kovia tekijöitä. Sen verran olen käynyt kisoissa katsomassa.

 • Teistä kumpikaan ei selviäisi edes alku karsinnoista.
  Naisilla 10min aikaa tehdä 16-24kg kuulalla tempaus, työntö kahdella kuulalla.
  Kuula ei saa koskea lattiaan ja suoritukset puhtaita.
  100 toistolla tempauksessa ei pääse mihinkään.
  Nähnyt lukuisten miesten sortuvan siinä 7 Min kodalla. 50 toistoa 24kg kuulalla menee helposti sitten alkaa tuska.

 • No ennätys on 212 toistoa 20 kg (miesten amatööri??) kuulalla tempauksessa. Eli tuskin tosiaan mihinkään kisoihin ikinä pääsisin, enkä ole sinne pyrkimässäkään. Mutta jotain kuitenkin tiedän kuulailusta, urheilusta, valmennuksesta ja voimailusta ja sen perusteella tämä laji on kuitenkin vielä ihan lapsenkengissään Suomessa.

  24 kg tahi 32 kg en ole 10 minuuttia edes kokeillut ja sen ymmärrän että vasta siellä ne jyvät akanoista poimitaan. Mutta siellähän ne vasta AIDOT Euroopan mestarit ovat. Ei missään lajissa ole euroopan Mestareita jossain amatöörisarjoissa. Sama kun 100 metrin juoksussa olisi Euroopan Mestari yli 12 sekunnin sarjassa.

  • No kun kaikki kisat on 10min suorituksia. Ja miehillä 24-32kg kahvakuula.
   Kisoissa jokainen suorite tarkastetaan ja sanotaan onko hyväksytty tai hylätty.
   Eli suomeksi, ne kuntosalilla tehdyt nytkyttelyt ei ole kisa kelpoisia.
   Todella tarkat ohjeet milloin esim. tempaus on hyväksytty.
   Osallistu kisoihin niin tiedät.
   Muuten on ihan turha anonyyminä täällä keulia kun ei ole näyttöjä.


 • Tässä ketjussa ei mielestäni ole kukaan keulinut millään lailla. On vain asetettu kyseenalaiseksi onko joku amatööri/kuntosarjan voittaja oikeasti euroopan/maailman/suomen mestari. Missään muussa lajissahan näin ei ole.

  Kukaan ei ole väittänyt etteikö nuo nostajat voittaisi ihan tavallista kuntosalihöntsäilijää jonka tavoiteet ovat aivan erit. Jos sinulla on jotain salaista sisäpiiritietoa miksi nuo mitalit ovat jotenkin ihan sama asia kuin oikeat mestaruusmitalit, niin kerro toki.

  Siihen asti en usko että nelikymppisenä urheilun tai kuntoilun aloittanut perheenäiti voi voittaa mestaruuttaa ihan missään lajissa aikuisten oikeasti.

  Varmaan ne kaikki minut voittaa, mutta se nyt ei ole kummoinen kriteeri.

  • Vähättelet kisaajia vaikka itse et pysty edes 10min suoritukseen.
   Ja eikö 212 toistoa 20kg kuulalla asian kertominen ole sitä keulimista. Toki tiedät itsekkin että oikeita kisa tempauksia noista olisi ehkä kolmannes.
   Se että 40vuotias äiti voittaa 20 vuotiaita atleetteja ja kisoja kertoo siitä että kahvakuula voi harjoitella kotona ilman mitään hömppää. Myös armoton kisa vie lihaskasat hapoille ja rimpulat ei jaksa kuulaa heiluttaa.
   Salilla tehdään laitteilla niin eihän sitä kahvakuulassa voi menestyä.


  • En ole edellinen kirjoittaja, mutta vastaan.

   En epäile etteikö nuo Suomen kovimmat nostajat olisi ihan koviakin tässä marginaalilajissa. Mutta ei missään, siis missään oikeasti kilpaillussa lajissa voi muutaman vuoden harjoittelulla perheenäidit pärjätä edes piirikunnallisella tasolla vaikka vemputtaisi kuulaa yötä päivää.

   Siis pikkuisen suhteellisuudentajua myös mukaan. Sinänsä erittäin hyvä harjoittelutapa ja mukava kun on saatu keski-ikäisiä innostumaan tavoitteellisesta harjoittelusta!


 • Mitalleja saa kuitenkin vain ne jotka osallistuu!!

  Saapi mennä koittamaan. No tottahan se on että sarjojakin on niin paljon että mitalin saa miltei osallistumalla (ei tuossa televiissiosta tulleessa kisassakaan montaa ollu). Mutta osallistua kuitenkin pitää!

 • No jos siellä olisi vaikka yli 44, mutta alle 46-vuotiaiden ja 104-kiloisten sarja 16 kilon kuulalla amatööreille jotka on harrastanut alle 2 vuotta, niin heti osallistuyisin!

  Ai että on jo vai? No sitten!!

 • Yritin itsekin etsiä vähän tietoa asiasta kun kisaaminen vähän kiinostaisi, mutta en ymmärtänyt että mikä on se virallinen taho josta tietoa saisi?

  Liittyykä painonnostoliitto jotenkin tähän ja kuuluuko siihen kaikki seurat joissa opetusta saa esm. täällä pääkaupunkiseudulla.

  Tämä on muuten raakaa hommaa, saa tosiaan tulla koettamaan ennen kuin täällä nillittää.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.