"Älä kehu muijaa" ?

Anonyymi

No niin miehet, selittäkääpäs naiselle miksi omaa vaimoa ei voi kehua tai kiittää, vaikka olisi aiheellista tai ilahduttaisi kovin? Olen funtsinut tätä ongelmaa jo pitkään, löytämättä järkevää vastausta. Onko niin, että mies luulee vaimon ylpistyvän, jos kehuu? Jos vaikka se yksi kehu kihahtaisi päähän ja vaimo karkaisi samantien vieraisiin?


Minun mies ei kiitä, ei kehu, tai pyydä anteeksi vaikka olisi mikä. No ei saa kyllä pipariakaan, mutta syyttäköön itseään. Se on oikeastaan aika hiton loukkaavaa kehua muita, mutta ei omaa muijaa! En ole kuitenkaan mikään haaskan näköinen naisihminen; kun laittaudun retkelle maalikylään, niin ahdistuneena ja myrtyneenä ukko jää murjottamaan. Kun olen kysynyt asiasta, niin ei osaa selittää miksi ei voi sanoa mitään myönteistä, ihan kuin olisi tulppa turvassa :-( .

19

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noin yleisesti ottaen se varmaan johtuu ihan siitä samasta syystä miksi nainen ei kiitä, kehu, tai pyydä anteeksi. Sellainen mihin on tottunut ja mitä kokee joka päivä, ei kiinnitä samalla tavalla huomiota kuin jokin poikkeuksellinen tapahtuma.

      Voi olla että mies esim. pitää sinua edelleen yhtä kauniina kuin aikaisemminkin, eikä siksi koe tarvetta kehua sinua enää uudestaan, toisin kun jotakin toista jota ei ole kehunut aikaisemmin.

      Mies varmaan pitää samalla tavalla loukkaavana sitä että sinä laittaudut maalikylään ("toisia ihmisiä varten") mutta et häntä varten. Hän on myös varmaan huomannut että sinulta ei piparia enää heru samalla tavalla kuin aikaisemmin, joten todennäköisesti laittaudut siis jotakin toista miestä varten.

      Lyhyesti sanottuna siis kumpikin olettaa toisen sanomattakjin tietävän mitä he ajattelevat, ilman että sitä erikseen kertovat. Jos vielä haluatte suhteen jatkuvan, panostakaa ihan oikeaan kommunikointiin.

    • Anonyymi

      Kiitos!

      Hmm... No jos puhutaan ihan tästä minun parisuhteestani, niin olen kiitellyt, kehunut ja pyydellyt anteeksi, kertonut ja selittänyt, mutta ukko heittäytyy mykäksi heti kun on jostain "haasteellisesta" aiheesta keskusteltava. Puhua pälpättää kyllä, auton koiranluista ja grillin puhdistuksesta tai suunnittelemastaan kalastusretkestä Norjaan pojan kanssa. Mutta ei pihahdustakaan päästä suustaan, jos kyse on tunnepuolen aiheista, keskustelut jäävät monologeiksi vallan.

      En ole kyllä milloinkaan ajatellut, että voisi olla niin höhlä että luulee minun laittautuvan muita miehiä varten, jos lähden luentoja pitämään isolle kirkolle; jos ihminen joutuu seisomaan yleisön edessä tunteja, niin ei siinä seistä epäsiistin näköisenä.

      Se mikä hämmentää on se käänteinen kommentointi; jos olen mielestäni tehnyt varsin onnistuneen asuvalinnan ja näytän ihan viehättävältä, niin mies saattaa kysyä - Et kai sinä tuon näköisenä lähde??? Muutaman kerran olen ollut lähellä purskahtaa itkuun, koska mielestäni se on todella törkeää. Jos itken asiaa, niin kysyy - Ootko jotenkin pahalla päällä? Miten tuollaisen tollon saa ymmärtämään, että käytös on loukkaavaa? Mikä se kieroutunut logiikka tässä oikein on, jota en ymmärrä?

      • Anonyymi

        Mikä olikaan miehen valintaperuste aikoinaan, mikä sai valitsemaan juuri sen miehen? Pituus, status, ulkonäkö? Muulla ei niin väliä juu.


      • Anonyymi

        Reilussa parissa kymmenessä vuodessa ihminen muuttuu, jos et tiennyt sitä... vastarakastuneen mies lirkuttelee mielellään ummet ja lammet. Puolisoni taitaa olla niitä miehiä, jotka olettavat, että jos vaimoa on kehuttu kauniiksi ja seksikkääksi vuonna 1999, niin se kantaa vuoteen 2019 ilman muistutuksia... vaan ei tee sitä. Molemminpuolinen valintaperuste oli aikoinaan kyllä ihan vilpitön halu viettää loppuelämä yhdessä. Mikä tämä pituus, status, ulkonäkö juttu oikein on?


      • Anonyymi

        Oletko kysynyt mieheltä miksi hän kommentoi noin ulkonäköäsi, ja sanonut että tuollainen kommentointi on loukkaavaa?
        Toisia ihmisiä ei yleensä ole kovin helppo ymmärtää, joten kannattaa keskustella ihan tosissaan.

        "Haasteellisista" aiheista keskustelemattomuus taas voi johtua siitä että sellaiseen ei ole kotona tai aikaisemmissa suhteissa tottunut. Olet saattanut myös joskus kuulla että miesten on vaikea kertoa tunteistaan.

        Oma ehdotukseni olisi että älä aloita keskustelua suoraan niistä "haasteellisista" asioista, vaan yritä saada keskustelua avattua niiden ympäriltä, ja sitten vasta siirtyä itse asiaan. Toki 20 vuoden jälkeen tätä on varmaan jo aika turha kokeilla ilman ulkopuolista apua, kun kumpikin on tottunut omaan toimimattomaan keskustelutapaansa.


      • Anonyymi

        Miehes puolelt henkist väkivaltaa toiminta tuo.


      • Anonyymi

        Tää on helppo, koska mulla on just tollanen mies. Mies ei halua, että lähdet liian hyvännäköisenä radalle. Muut miehet voivat kiinnostua liikaa, ja voit alkaa pitää itsekin itseäsi hyvännäköisenä. Samasta syystä hän ei myöskään kehu sinua. Miehellä on rusinan kokoinen itsetunto. Luonnollisesti kuitenkin muita naisia kehutaan ja sen takanakin on vain se olematon itsetunto.


    • Riippuu ihan miehestä. Mies ei ole mikään vitun pesari, kaikki samaa mallia. Jos olet tehnyt valintavirheen miehen kanssa, korjaa se deletoimalla mies elämäsi tietokoneesta, koska tuollaisille asioille et voi käytännössä mitään, ainakaan jos mies ei halua voida. Siihen ei auta keppi ja porkkana jos mies ei välitä.

    • Huomannut oon ton kyllä aikaisemmissa suhteissa. Oli muuten kehut niin harvassa ja huomiointi esim kukkien muodossa, että heti heräsi epäilys, että mitäs vit... tämä nyt on, kun moista tapahtui.
      Nykyisessä kehuminen on niin "arkipäivää", että ei tulisi edes mieleen joku taka-ajatus. Ai kauhee toi arkipäivää, mut tarkoitan siis, että nykyisessä suhteessa huomioidaan tosiaan se mitä toinen tekee ja eikä unohdeta sitä kertoa. Ei täällä ave mariaa lauleta, kun roskat vie, mutta kun se "putkiaivo" päivästä toiseen kaikista 150 teelaadusta joka aamu osaa kaivaa sen aamun womens balance-teen, niin onhan se kerrottava ja mies taas, kun lähtee pihasta autolla ja tankki on täynnä ja pissapojassa on nestettä, huomaa sen.
      Meillä ainakin on parisuhteessa vähän sellainen, että me "vastaan" muut! Toikin kuulostaa taas ihan hassulta, mutta tarkoitan, että me ollaan team ja huomioimalla toistemme hyvät puolet ja sanomalla sen huomion ääneen, se team vahvistuu!

      • Siis usein se mies ei myöskään osaa pukea sitä sanoiksi, mutta sitten koittaa näytää sen tekoina. Siellä, kun on ne koiranluut rouvan autossa vaihdettu ja koitetaan näyttää, että kuinka otetaan isyydestä vastuu ja tohistaan siitä kalaretkestä pojan kanssa Norjaan, niin ei ymmärretä, että miksi se nainen ei tajua.
        Itse myönnän olevani vähän samanlainen etäinen putkiaivo ja, jos mun pitää keskustella tunteista, niin oon vähän, että mitä se toinen osapuoli mun haluaa sanovan. Siksi ehkä mun on jotenkin helpompi ymmärtääkin miestä.


    • Anonyymi

      Mies ei kehu eikä kiitä rouvaa, ja rouva senkun jatkaa jo vuosia sitten omaksumaansa nalkuttamista. Jos nainen haluaa joskus nostaa tikunnokkaan miehen loukkaavan käytöksen, mies vaikenee kuin muuri...niin tuttua suomalaisissa parisuhteissa.

      Keskusteluyhteys on katkennut jo vuosia takaperin, eikä ole puolin taikka toisin ollut tarvis enää edes yrittää miellyttää toista. Ennemminkin haluttaisi muuttaa toista itseään miellyttävämpään suuntaan (samaan aikaan kun odotetaan että kumppanin pitäisi hyväksyä meidät karvoineen kaikkineen).

      Noinhan se oikeasti menee, mutta aina kun oman suhteen ongelmia setvitään ulkopuolisten kanssa, niin omat puutteet ja laiminlyönnit haihdutetaan tarinasta.

      PS: ap:n ei tarvitse erikseen vaivautua kertomaan että olet virheetön, tiedän sen kertomattakin.

    • Anonyymi

      Pitää muistaa että se on molempii suuntiin tapahtuva. Toisaalta uskoohan salasuhteessakin olevat säälittävää tarinaa vaimoista joista ollaan eroamassa ja pelkkiä kavereita ollaan. Kunhan saadaan toinen kehumalla suhteeseen. Kun sielunkumppani onkin se ihana jne. Kotona kun kiinni jäädään kerrotaan kamala tarina minkä takia on joutunut toisen kiusan kohteeksi ja on kertonyt olevansa varattu jne. Kehuilla voi saada paljon aikaan. Joko totuudella tai vedättämisellä.

    • Anonyymi

      Miehet ei jaksa jauhaa tunteista, se on akkamaista hömppää. Mies korkeintaan tuntee kunniaa siitä että on huolehtinut vaimon auton kuntoon korjaamalla ne koiranluut tms. eikä ymmärrä muusta.
      Olen itsekin mies enkä voisi kuvitellakaan rueta lässyttämään jostain tunteista tai kiittelemään ja kehumaan enemmälti, ei sellainen vaan kuulu perisuomalaiseen kulttuuriin. Mielikuvana tulee vaan sellainen ällöttävä tekopirteys, amerikkalainen sokerikuorrutettu höttö, saippuaooppera jossa kaikki on aina täydellistä, kaikki onnistuu, koskaan ei ole ongelmia, kaikki on aina supervarakkaita jne. hollywood-unelmaa. Pitää lopettaa tämä ennenkuin oksennan.

      • Anonyymi

        Miksi pitää aina vaihtaa koiranluut?

        Eikö miehet osaa muuta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitää aina vaihtaa koiranluut?

        Eikö miehet osaa muuta?

        Moni mies osoittaa tunteitaan teoilla, puhuminen on hankalaa ja sekin lähtee kotioloista miten vanhemmat käyttäytyneet. Mikäli eivät puhuneet ja näyttäneet tunteita, vaikea taikoa niitä.

        Meillä isä istui keittiössä vapaa-ajat ja äiti makkarissa. Sentään syötiin yhdessä, mutta ei siinä paljoa puhuttu. Siksi moni mies ihmettelee mikä vaimolla, kun pari kertaa sanottu "Minä rakastan sinua" ei riitä vuosikausiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitää aina vaihtaa koiranluut?

        Eikö miehet osaa muuta?

        Jätäpä vaihtamatta rikkinäiset koiranluut niin autosi hylätään katsastuksessa. Puhumattakaan kolinoista ja ajo-ominaisuuksien heikentymisestä. Onko sitten hyvä?


    • Anonyymi

      aikoinaan ex :än työkavereiden muijat " teki sitä ja tätä ja opiskelivat" kun kehui. minä hoidin lapset kotoont ja se oli " sullahan on päivät aikaa " tyyppi. siitä on jo 25v. eli menneit talven lumia. mutta kolahti tämä aihe..

    • Anonyymi

      taitaa kaikki naiset olla huomionkipeitä narsisteja joita pitäisi aina vaan kehua, läähättää ja intoilla kuin makupalan perässä kuolaava koira...

    • Anonyymi

      Mulla oli kans tuollainen mies, joka ei pahemmin kehunut mistään. Suurimman osan ajasta valitti ja teki ilkeitä kommentteja minulle mm. ulkonäöstä. Myöhemmin hän myönsi, että hänellä on huono itsetunto. Huonoa itsetuntoa sitten purki minuun ja kun yritin lähteä suhteesta niin koitti manipuloida, että sua ei kukaan mies huoli ja et tuu löytämään hyvää miestä. Kaikki tämä johtui vain hänen omista epävarmuuksistaan ja huonosta itsetunnosta. Mies jolla on terve itsetunto niin kehuu kyllä naistaan eikä hänellä ole tarvetta haukkua. Terveellä itsetunnolla varustettu mies ei kehu naista yliampuvasti vaan sopivasti pienin elein.

      Yliampuva kehuminen voi olla merkki myös jostain ongelmasta, esim. pelimiehet käyttää liioiteltua kehuskelua. Sinkkuna ollessa kannattaa vain pian riuhtaista itsensä irti miehistä, joilla on itsetunto ongelmia ja jotka eivät sille asialle mitään tee ja hoidata omaa päätä kuntoon. Tuhlaat vain elämäsi siinä. Älä lupaa miehelle mitään äläkä sitoudu ennenkuin näet, että kyseessä on ok tyyppi. Eivät miehetkään sitoudu naisiin, joita eivät halua joten miksi sinäkään naisena alentaisit arvoasi.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2752
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      92
      2063
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      883
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe