Mouritz kävi Suomessa vuonna 2011 pitämässä puheen - ennusti taas pikaista tuhoa

Sain muutama päivä sitten postin kautta kirjeessä CD-levyn, jossa oli Mouritzin puhe vuodelta 2011. Hän oli käväissyt Suomessa, ja piti puheen haaratoimiston valtakunnansalissa.

Mouritz aloitti varsinaisen puheensa kysymyksellä "Miksi palvelet Jehovaa?" Se oli samalla puheen teema.

Puheessaan hän tietenkin ennusti myös tälle maailmalle pikaista loppua. Kuulostaako tutulta? Ehkä muistat vuodelle 1975 asetetut toiveet.

Lyhyt lainaus Mouritzin puheesta vuonna 2011:

"Tuhon aika on nyt lähellä, vakuutti Mouritz. Kuinka lähellä? Kukaan ei tiedä tarkkaan tätä. Jumala laskee aikaa eri tavalla kuin me. Yhden sukupolven aikana se tulee, hän on antanut merkit siitä. Olosuhteet ovat valmiit. Kysymys on: Oletko sinä valmis, olenko minä valmis?"

Kontrasti on melkoinen vuoden 1972 puheeseen verrattuna. Voit kuunnella noin neljän minuutin mittaisen äänitteen, jossa vertaillaan Mouritzin sanoja vuonna 2011 ja 1972. Klikkaa tätä linkkiä:

https://johanneksenpoika.fi/uutiset_a18/mouritz_puhe_16102011/mouritz_2011_1972.mp3

Puheesta on tehty kooste, joka sisältää neljä lyhyttä äänitettä. Kooste löytyy täältä:

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_s1111.html

57

<50

Vastaukset

 • Kuuntelin. Uskonnollista harhaa. Kaikkeen ne ihmiset uskovatkin.

 • Vaikuttaa siltä, että loppu on luisunut kauemmaksi, eikä tullut lähemmäksi. Eihän sen niin pitänyt mennä.

 • Onneksi meni takaisin sinne mistä tulikin.
  Olis se ollut suomalaisille suuri huijaus taas, jos olis tänne jäänyt.
  P . .kan jauhaja, mikä p . .kan jauhaja.Australuassa olis sillä vaikka töitä kenguroiden hoitajana.
  Risoo tuollaiset huijarit.

 • Niin, Mouritz on esittänyt vakavn asian.

  Mitä keinoja meillä on valita suhtautumistamme ?

  Se on varma keino, että tutkii sitä mitä henkilö itse sanoo edustavansa.

  Mouritz on vartiotorniuskonnon puolestajapuhuja.
  Se on puhunut maailmanlopun esim. vuosille 1914, 1925, 1942 ja 1975.
  Montako kertaa sinulle saisi puhua valetta ?

  Onko erityisiä syitä tuon tapavalehtelun lisäksi ?
  Vartiotorniuskonto vetoaa joskus Raamattuunkin.
  5 Moos. 18:20 - 22 ilmoittaa väärän ennustelijan, jonka ennustukset eivät ole toteutuneet, vääräksi profeetaksi.
  Sille ilmoitetaan Jumalan rangaistus ilm. 20:10, ikuisuus tulimeressä.

 • Mikä se sukupolvi on jonka aikana loppu tulee josta Mouritz puhui.

  • Sen joka näki vuoden 1914 ja oli ymmärrys iässä. (n.12v.).
   He olivat syntyneet n. v. 1902 ja ovat nyt siis 117 vuotiaita.
   1972 jos olisi mennyt sanomaan vanhimmille että:" satuja" olis tullut mökötystuomio.


  • "Mikä se sukupolvi on jonka aikana loppu tulee josta Mouritz puhui. "

   Raamatun kertomuksen mukaan kyse oli Jeesuksen kanssa saamaan aikaan eläneiden sukupolvi joille kertomuksen Jeesus antoi lupauksensa pikaisesta paluustana heidän elinaikanaan ja joka osoittautui jullikaksi, hän teki oharit seuraajilleen, hän petti lupauksensa.

   Lupauksen juna, lupauksen viimeinen voimassaolon pvm meni siis ohitse jo 2000 vuotta sitten.


 • Mikäli Ramatun kertomuksen Jeesuus ei olisi jo noin 2000 vuotta sitten tehnyt oharia seuraajilleen ja pettänyt lupaustaan aikalaisilleen, _heidän sukupolvensa_ aikana tapahtuvasta pikaisesta paluustaan, niin tuollaisia odottelijoita ja ennustelijoitakaan ei olisi ollut ja olisi liikkeellä.

  Mutta kuppikunnistaan riippumatta aivan vastaavaa eri asteista odottelua, ennustelua ja taivaan merkkien tähystelyä harrastelevat ns. kristityt laajemminkin, vaikka herransa teki heille oharit jo 2000 vuotta sitten.

  Sitten tuota pikaista paluutanan odotellessa ja toisilekin julistellessa on aikansa kuluksi mukava osoitella sormella ns. kilpailevia uskovia siitä millaisia vääriä odotteluita he julistelevat.

  Repikää siitä.

 • Vartiotorniseura on kiinnittänyt "lopun" vuoteen 1914, joka sekin oli vuodesta 1874 siirretty lopun lopun vuosi (ja riippuu siis siitä mitä vartiotornia silmäilet, palasiko Jeesus 1874 vaiko 1914)

  Tuo kiinnittyminen vuoteen 1914 on merkinnyt sukupolven muodostumista todelliseksi aiheeksi vartiotornissa, kun näjetsen vartiotorni määrittelee sitä sukupolvea aina siten, että sukupolven kuluessa vuodesta 1914 se loppu tulee.

  Vartiotorni kirjoittaa esim. että sukupolvi on kaksi sukupolvea.
  Mutta löytyy sellainenkin vartiotorni jossa sanotaan: Karta itsenäistä ajattelua

  • "Karta itsenäistä ajattelua "

   -Se on sitten ikäänkuin verta ? Noin vartiotorniteologisesti


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Karta itsenäistä ajattelua "

   -Se on sitten ikäänkuin verta ? Noin vartiotorniteologisesti

   Itsenäisen ajattelun fraktiot ovat siis sallittuja!
   Siinä voisi olla ulospääsy mielenhallinnasta.


 • Johanneksenpoika, eikö olisi viisaampaa keskittyä hyvän uutisen julistamiseen Jumalan valtakunnasta, ja jättää tuollainen vihan täyttämä parjauskampanja JT:ia vastaan pois elämästäsi.

  Miksi et keskittäisi elämääsi Raamatussa olevien opetusten opettamiseen ja levittämiseen tehden sen kasvotusten ihmisten edessä heidän kotiovillaan tai kaduilla. Saisit siten nähdä onko sinulla Jumalan tuki ja hyväksyntä saarnaamistyöllesi saarnatessasi Raamatussa olevaa hyvää uutista, vai joudutko tekemään sitä omissa voimissasi ja nimessäsi.

  Saattaisit saada siten mielenrauhan itsellesi, kun tottelisit Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä.

  En tiedä, mutta saatathan jo tehdä noin.. Mutta surko tulee nähdessäni hengellisin silmin mielentilasi, joka pursuaa katkeraa vihaa JT-järjestöä kohtaan, jossa niin kerran ollessasi tunsit aitoa iloa palvellessasi Herraasi. Jokin tai joku riisti sinulta tuon ilon, ja olen siitä pahoillani (vaikka en ollut siihen osallinen).

  • Minä kiitän Johanneksenpoikaa, jolta olen saanut paljon tietoa lahkosta.
   Samalla ilmaisen myötätuntoni hänelle sen vuoksi että hän joutui niin väärinkohdelluksi siellä lahkossa.

   Väärinkohtelu jatkuu edelleen. Ei Johanneksenpoika mitään vihaa ilmaise (vaikka yllä: "vihan täyttämä parjauskampanja") vaan tosiasioita, faktoja lahkosta, sen tekemisistä ja siellä tapahtuneesta.

   Yllä oleva nimimerkki puolestaan voi osaltaan olla syytön hänkin, lahkon laki nyt vain on että tottele. Ja ylläoleva kirjoittaa ehkä peräti amerikan päämajasta tulleiden ohjeiden mukaan.

   Se, että Johanneksenpoika lahkoa käsittelevälle foorumille kirjoittaa lahkosta, ei kerro mitään siitä, mitä Johannekspoika mahdollisesti kirjoittaa kristinuskoa taikka Raamattua koskevalle foorumille.

   Kristitty saa ilon yhdestäkin silmänsä avanneesta lahkolaisesta. Sitähän Jeesuskin tarkoitti kun puhui kadonneen lampaan pelastamisesta.


  • "Saattaisit saada siten mielenrauhan itsellesi, kun tottelisit Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä. "

   Kas kun Raamatun tekstien mukaan tuo homma taputeltiin loppuun jo siinä vaiheessa kun Raamatun kertomuksen Jeesus teki oharit seuraajilleen noin 2000 vuotta sitten.

   Sana oli tuolloin saarnattu koko taivaan alla, luopumus ja anti-kristuksetkin jo tulleet ja tuon sukupolven kerrotiin elävän lopun lopun aikoja.

   Tuota vedätystä on kestänyt siis jo noin 2000 vuotta ja silti edelleen Raamattuun omiaan lukevia vedätettäviä riittää.

   Vartiotorinseuran edeellisen seuraamuksena olevat noin 100-vuotiset dogmiseikkailut ovat pelkkiä lillukanvarsia tuon rinnalla.

   Mutta ohiluenta, teksteihin omiensa luenta ja kongitiivinen dissonanssi on vahva turva uskovalle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä kiitän Johanneksenpoikaa, jolta olen saanut paljon tietoa lahkosta.
   Samalla ilmaisen myötätuntoni hänelle sen vuoksi että hän joutui niin väärinkohdelluksi siellä lahkossa.

   Väärinkohtelu jatkuu edelleen. Ei Johanneksenpoika mitään vihaa ilmaise (vaikka yllä: "vihan täyttämä parjauskampanja") vaan tosiasioita, faktoja lahkosta, sen tekemisistä ja siellä tapahtuneesta.

   Yllä oleva nimimerkki puolestaan voi osaltaan olla syytön hänkin, lahkon laki nyt vain on että tottele. Ja ylläoleva kirjoittaa ehkä peräti amerikan päämajasta tulleiden ohjeiden mukaan.

   Se, että Johanneksenpoika lahkoa käsittelevälle foorumille kirjoittaa lahkosta, ei kerro mitään siitä, mitä Johannekspoika mahdollisesti kirjoittaa kristinuskoa taikka Raamattua koskevalle foorumille.

   Kristitty saa ilon yhdestäkin silmänsä avanneesta lahkolaisesta. Sitähän Jeesuskin tarkoitti kun puhui kadonneen lampaan pelastamisesta.

   "Kristitty saa ilon yhdestäkin silmänsä avanneesta lahkolaisesta. "

   Ojasta allikkoon toimintamalli.

   Jo edellä mainitsemienikin realiteettien valossa tuossa on pikemminkin kyse silmien sumuttamisesta ja mielenhallinnasta ;-)


  • "Hyvän uutisen julistamista".
   "Kieltäydy verensiirrosta ja kuole".
   Se on vartiotornilahkon hyvä uutinen.


  • "eikö olisi viisaampaa keskittyä hyvän uutisen julistamiseen Jumalan valtakunnasta, ja jättää tuollainen vihan täyttämä parjauskampanja JT:ia vastaan pois elämästäsi."

   Viisaampaa on kertoa jiitee kultin synkistä varjopuolista arkitajuisesti, ettei tulisi yllätyksenä myöhemmin. Kun Jehovat ei itse niistä kerro. Pyöristelee kulmia ja selittelee parhain päin, eli VALEHTELEE, esimerkiksi karttamisesta julkisesti.

   Vähä niinku autokapuppias. Tää on hyvä auto! Koskaan ei mene rikki mistään, vaikka ajais päin mäntyä satasta.

   Auton käyttäjät puolestaan kertoo, mistä auto tyypillisesti hajoo ja kuinka kalliisti.

   "Miksi et keskittäisi elämääsi Raamatussa olevien opetusten opettamiseen ja levittämiseen tehden sen kasvotusten ihmisten edessä heidän kotiovillaan tai kaduilla."

   Tuossa on sisäänkirjoitettuna "tuu takas järjestöön pliis" Johon moni vastaa, tänks mut nou tänks. Oon nähny jo tarpeeks järjestöä esimerkiksi VANHIMPANA, RAVURINA TAI BEETELILÄISENÄ.

   Toinen pointti on raamatussa olevan opin opettaminen. Mitä sä silloin opetat, jos sielä on sisäinen ristiriita? ESIMERKIKS:

   Jeesuksen syntymän jälkeen ja itämaantietäjien vierailun jälkeen reissu EGYPTIIN ja sieltä paluu takaisin jerusalemiin, VAI suoraan jerusalemiin, niiku toisessa evankeliumissa kerrotaan. Kumpaa raamatussa olevaa oppia opetat?

   Kävikö Jesse mutkan Egyptissä vai meniks se suoraan jersalaimiin perheensä kans? MOLEMMAT on raamatun mukaisia.

   Toinen esimerkki: Kahden todistajan vaatimus mooseksen laissa. Ei voi pappi tuomita, jos ei oo silmin näkijöitä.
   No samassa laissa on semmonen ÄHÄÄ, kohta. Koskee naisen raiskaamista.
   Jos tapahtuu kaupungissa, niin MOLEMMAT tapetaan, koska naisen olis pitäny huutaa, mut ei kukaan kuullu, joten ei se huutanu, JOTEN SE TILASI OMAN RAISKAAMISENSA. Päätä lyhyemmäks sekä mies ja nainen rivoilusta.

   Jos raiskataan PELLOLLA, niin vain mies tapetaan. Jaa miks? Nokun nainen huus, muttei kukkaa kuullu ja mies sai vapaasti kylvää siementään.

   Ongelma: MONTAKO TODISTAJAA naisella oli pellolla tapahtuneeseen raiskaukseen? EI VAADITTUJA silminnäkijöitä mooseksen lain mukaan, mutta mooseksen lain mukaan äijä tapetaan kuiteski.

   Kerro lisäksi se, että JUMALAN LAKI MUUTTU, riippuen ollaanko maaseudulla vai taajamassa. TÄÄ ON RAAAMTUN MUKAINEN OPPI.

   Mitäs tässä opettaisit RAAMATUN mukaisen oikeustajun kehittämiseksi? Tai paremminkin KUMPAA näistä.

   Ymmärrettävästi moni sanoo näihinkin: Kiitos tiedosta, mutta NOU TÄNKS.

   Nykyään on voimassa paremmat lait ja niiden valvonta, kuin jotku VITUN MOOSEKSEN aikuset jutut.

   Olis muutakin, mut en viiti enempää, ku en ole kovinkaan toiveikas, että mitään järkevää vastaisit....

   PS. mun toivo sun järkevää pohdiskelevaa vastausta kohtaan voi olla menny, MUTTA

   sulla on silti LUPA yllättää....

   mut älä sitä ennalta arvattavaa uskis repliikkien latelua ulkomuistista ilman ymmärrystä, mitä puhemotoriikkaa alitajuntasi tuottaa autopilotti, uskis moodissa...


  • Anonyymi kirjoitti:

   "eikö olisi viisaampaa keskittyä hyvän uutisen julistamiseen Jumalan valtakunnasta, ja jättää tuollainen vihan täyttämä parjauskampanja JT:ia vastaan pois elämästäsi."

   Viisaampaa on kertoa jiitee kultin synkistä varjopuolista arkitajuisesti, ettei tulisi yllätyksenä myöhemmin. Kun Jehovat ei itse niistä kerro. Pyöristelee kulmia ja selittelee parhain päin, eli VALEHTELEE, esimerkiksi karttamisesta julkisesti.

   Vähä niinku autokapuppias. Tää on hyvä auto! Koskaan ei mene rikki mistään, vaikka ajais päin mäntyä satasta.

   Auton käyttäjät puolestaan kertoo, mistä auto tyypillisesti hajoo ja kuinka kalliisti.

   "Miksi et keskittäisi elämääsi Raamatussa olevien opetusten opettamiseen ja levittämiseen tehden sen kasvotusten ihmisten edessä heidän kotiovillaan tai kaduilla."

   Tuossa on sisäänkirjoitettuna "tuu takas järjestöön pliis" Johon moni vastaa, tänks mut nou tänks. Oon nähny jo tarpeeks järjestöä esimerkiksi VANHIMPANA, RAVURINA TAI BEETELILÄISENÄ.

   Toinen pointti on raamatussa olevan opin opettaminen. Mitä sä silloin opetat, jos sielä on sisäinen ristiriita? ESIMERKIKS:

   Jeesuksen syntymän jälkeen ja itämaantietäjien vierailun jälkeen reissu EGYPTIIN ja sieltä paluu takaisin jerusalemiin, VAI suoraan jerusalemiin, niiku toisessa evankeliumissa kerrotaan. Kumpaa raamatussa olevaa oppia opetat?

   Kävikö Jesse mutkan Egyptissä vai meniks se suoraan jersalaimiin perheensä kans? MOLEMMAT on raamatun mukaisia.

   Toinen esimerkki: Kahden todistajan vaatimus mooseksen laissa. Ei voi pappi tuomita, jos ei oo silmin näkijöitä.
   No samassa laissa on semmonen ÄHÄÄ, kohta. Koskee naisen raiskaamista.
   Jos tapahtuu kaupungissa, niin MOLEMMAT tapetaan, koska naisen olis pitäny huutaa, mut ei kukaan kuullu, joten ei se huutanu, JOTEN SE TILASI OMAN RAISKAAMISENSA. Päätä lyhyemmäks sekä mies ja nainen rivoilusta.

   Jos raiskataan PELLOLLA, niin vain mies tapetaan. Jaa miks? Nokun nainen huus, muttei kukkaa kuullu ja mies sai vapaasti kylvää siementään.

   Ongelma: MONTAKO TODISTAJAA naisella oli pellolla tapahtuneeseen raiskaukseen? EI VAADITTUJA silminnäkijöitä mooseksen lain mukaan, mutta mooseksen lain mukaan äijä tapetaan kuiteski.

   Kerro lisäksi se, että JUMALAN LAKI MUUTTU, riippuen ollaanko maaseudulla vai taajamassa. TÄÄ ON RAAAMTUN MUKAINEN OPPI.

   Mitäs tässä opettaisit RAAMATUN mukaisen oikeustajun kehittämiseksi? Tai paremminkin KUMPAA näistä.

   Ymmärrettävästi moni sanoo näihinkin: Kiitos tiedosta, mutta NOU TÄNKS.

   Nykyään on voimassa paremmat lait ja niiden valvonta, kuin jotku VITUN MOOSEKSEN aikuset jutut.

   Olis muutakin, mut en viiti enempää, ku en ole kovinkaan toiveikas, että mitään järkevää vastaisit....

   PS. mun toivo sun järkevää pohdiskelevaa vastausta kohtaan voi olla menny, MUTTA

   sulla on silti LUPA yllättää....

   mut älä sitä ennalta arvattavaa uskis repliikkien latelua ulkomuistista ilman ymmärrystä, mitä puhemotoriikkaa alitajuntasi tuottaa autopilotti, uskis moodissa...

   Mitä Jeesus Kristus käski Jumalan valtakunnan hyvänä uutisena viemään kansakuntien ihmisille? Eikö siihen tulisi nimenomaan keskittyä, eikä mihinkään muuhun julistamiseen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "eikö olisi viisaampaa keskittyä hyvän uutisen julistamiseen Jumalan valtakunnasta, ja jättää tuollainen vihan täyttämä parjauskampanja JT:ia vastaan pois elämästäsi."

   Viisaampaa on kertoa jiitee kultin synkistä varjopuolista arkitajuisesti, ettei tulisi yllätyksenä myöhemmin. Kun Jehovat ei itse niistä kerro. Pyöristelee kulmia ja selittelee parhain päin, eli VALEHTELEE, esimerkiksi karttamisesta julkisesti.

   Vähä niinku autokapuppias. Tää on hyvä auto! Koskaan ei mene rikki mistään, vaikka ajais päin mäntyä satasta.

   Auton käyttäjät puolestaan kertoo, mistä auto tyypillisesti hajoo ja kuinka kalliisti.

   "Miksi et keskittäisi elämääsi Raamatussa olevien opetusten opettamiseen ja levittämiseen tehden sen kasvotusten ihmisten edessä heidän kotiovillaan tai kaduilla."

   Tuossa on sisäänkirjoitettuna "tuu takas järjestöön pliis" Johon moni vastaa, tänks mut nou tänks. Oon nähny jo tarpeeks järjestöä esimerkiksi VANHIMPANA, RAVURINA TAI BEETELILÄISENÄ.

   Toinen pointti on raamatussa olevan opin opettaminen. Mitä sä silloin opetat, jos sielä on sisäinen ristiriita? ESIMERKIKS:

   Jeesuksen syntymän jälkeen ja itämaantietäjien vierailun jälkeen reissu EGYPTIIN ja sieltä paluu takaisin jerusalemiin, VAI suoraan jerusalemiin, niiku toisessa evankeliumissa kerrotaan. Kumpaa raamatussa olevaa oppia opetat?

   Kävikö Jesse mutkan Egyptissä vai meniks se suoraan jersalaimiin perheensä kans? MOLEMMAT on raamatun mukaisia.

   Toinen esimerkki: Kahden todistajan vaatimus mooseksen laissa. Ei voi pappi tuomita, jos ei oo silmin näkijöitä.
   No samassa laissa on semmonen ÄHÄÄ, kohta. Koskee naisen raiskaamista.
   Jos tapahtuu kaupungissa, niin MOLEMMAT tapetaan, koska naisen olis pitäny huutaa, mut ei kukaan kuullu, joten ei se huutanu, JOTEN SE TILASI OMAN RAISKAAMISENSA. Päätä lyhyemmäks sekä mies ja nainen rivoilusta.

   Jos raiskataan PELLOLLA, niin vain mies tapetaan. Jaa miks? Nokun nainen huus, muttei kukkaa kuullu ja mies sai vapaasti kylvää siementään.

   Ongelma: MONTAKO TODISTAJAA naisella oli pellolla tapahtuneeseen raiskaukseen? EI VAADITTUJA silminnäkijöitä mooseksen lain mukaan, mutta mooseksen lain mukaan äijä tapetaan kuiteski.

   Kerro lisäksi se, että JUMALAN LAKI MUUTTU, riippuen ollaanko maaseudulla vai taajamassa. TÄÄ ON RAAAMTUN MUKAINEN OPPI.

   Mitäs tässä opettaisit RAAMATUN mukaisen oikeustajun kehittämiseksi? Tai paremminkin KUMPAA näistä.

   Ymmärrettävästi moni sanoo näihinkin: Kiitos tiedosta, mutta NOU TÄNKS.

   Nykyään on voimassa paremmat lait ja niiden valvonta, kuin jotku VITUN MOOSEKSEN aikuset jutut.

   Olis muutakin, mut en viiti enempää, ku en ole kovinkaan toiveikas, että mitään järkevää vastaisit....

   PS. mun toivo sun järkevää pohdiskelevaa vastausta kohtaan voi olla menny, MUTTA

   sulla on silti LUPA yllättää....

   mut älä sitä ennalta arvattavaa uskis repliikkien latelua ulkomuistista ilman ymmärrystä, mitä puhemotoriikkaa alitajuntasi tuottaa autopilotti, uskis moodissa...

   Uskis retoriikkaa? Oma retoriikkasi on kovasti voimasanojen höysteellä. Se vasta onkin kaunista ja miellyttävää ja antaa tunteen mielen vapaudesta.
   Sitä kuuleekin varsinkin varhaisnuorten puheessa. Joka toinen sana on voimasana. Nopeasti sen on kirjoittaja omaksunut.


  • Kyllä on hyvä lukea välillä uskisretoriikkaa, sitä muuta saa tarpeeksi kun avaa tv:n. Pelkää tappamista ja anarkiaa. Mihin Jumalan sana on unohtunut? Sitten joukolla vain herjaamaan, jos joku uskaltaa puolustaa Jumalaa vuosikymmenestä toiseen.
   Miten teette maailmasta paremmaan? Kiroilemalla ja tappelemallako? Mikä on oma toivonlähteenne.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä on hyvä lukea välillä uskisretoriikkaa, sitä muuta saa tarpeeksi kun avaa tv:n. Pelkää tappamista ja anarkiaa. Mihin Jumalan sana on unohtunut? Sitten joukolla vain herjaamaan, jos joku uskaltaa puolustaa Jumalaa vuosikymmenestä toiseen.
   Miten teette maailmasta paremmaan? Kiroilemalla ja tappelemallako? Mikä on oma toivonlähteenne.

   Älä avaa tv:tä. Meilläpäin on ihan rauhallista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä on hyvä lukea välillä uskisretoriikkaa, sitä muuta saa tarpeeksi kun avaa tv:n. Pelkää tappamista ja anarkiaa. Mihin Jumalan sana on unohtunut? Sitten joukolla vain herjaamaan, jos joku uskaltaa puolustaa Jumalaa vuosikymmenestä toiseen.
   Miten teette maailmasta paremmaan? Kiroilemalla ja tappelemallako? Mikä on oma toivonlähteenne.

   Teille kahdelle anonyymille:

   TOISTAN:

   mut älä sitä ennalta arvattavaa uskis repliikkien latelua ulkomuistista ilman ymmärrystä, mitä puhemotoriikkaa alitajuntasi tuottaa autopilotti, uskis moodissa...


 • Naurattaa toi puhe vuodelta 1972. Se on puutaheinää.

  • Onhan se tietenkin hyvä, että virheettömänä ihmisenä voi ilkkua muita ihmisiä. Ei se kovin ruusuiselta kuitenkaan vaikuta, kun elämänsä on vihkinyt kokoaikaiseen toisten elämän haravoimiseen. Tuleeko koskaan aikaa omien mahdollisten töppäilyjen miettimiseen? Vai meneekö se pelkästään leveälle tielle muita houkuttelemiseen?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onhan se tietenkin hyvä, että virheettömänä ihmisenä voi ilkkua muita ihmisiä. Ei se kovin ruusuiselta kuitenkaan vaikuta, kun elämänsä on vihkinyt kokoaikaiseen toisten elämän haravoimiseen. Tuleeko koskaan aikaa omien mahdollisten töppäilyjen miettimiseen? Vai meneekö se pelkästään leveälle tielle muita houkuttelemiseen?

   Miksi mennään vaahtoamaan tuollaista, josta ei ole mitään todisteita? On vain oma usko ja luulo. Noin epävarmaa usko on.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi mennään vaahtoamaan tuollaista, josta ei ole mitään todisteita? On vain oma usko ja luulo. Noin epävarmaa usko on.

   Tuokin puhe ja nuo silloiset uskomukset osoittautuivat ankaksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuokin puhe ja nuo silloiset uskomukset osoittautuivat ankaksi.

   Eikä puhujalla tai järjestöllä ole edes nöyryyttä pyytää anteeksi, vaan vika vieritetään rivijäsenten niskoille väittämällä, että nämä keksivät väärän odotuksen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onhan se tietenkin hyvä, että virheettömänä ihmisenä voi ilkkua muita ihmisiä. Ei se kovin ruusuiselta kuitenkaan vaikuta, kun elämänsä on vihkinyt kokoaikaiseen toisten elämän haravoimiseen. Tuleeko koskaan aikaa omien mahdollisten töppäilyjen miettimiseen? Vai meneekö se pelkästään leveälle tielle muita houkuttelemiseen?

   TOISTAN:

   mut älä sitä ennalta arvattavaa uskis repliikkien latelua ulkomuistista ilman ymmärrystä, mitä puhemotoriikkaa alitajuntasi tuottaa autopilotti, uskis moodissa...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuokin puhe ja nuo silloiset uskomukset osoittautuivat ankaksi.

   Ja tuollaista sitten kuunneltiin korvat soikeana, eikä epäillä saanut yhtään.


 • Kiinnostava puhe, en ole kuullut tuollaista opetusta missään muualla. Toivoisin lisää tietoa. Herran siunausta puhujalle.

  • Ai, sä tykkäät huijareita? No,kukin taaplaa tyylillään.
   Tuohan ukko on ihan selvästi väärä apostoli.


 • Minä myöskin sain kuunneltavakseni hänen levynsä valtakunnankansliassa pitämästään puheestaan. Oli niin ihanaa kuultavaa, että tilasin kymmenen levyä joista pidän yhden itselläni ja loput lahjoitan uskonveljilleni/sisarilleni, jotka myöskin ovat kuin tulisilla hiilillä odottaessaan aivan lähiaikoina tapahtuvaa ylöstempaustamme Jehovan luokse ikuiseen elämään.

  • Onko se sinulla syksyllä se tempaus ?
   Vartiotorni kirjoitti vuosimallin 1975 syksyksi, mutta se kansakoulupohjainen jehovakanava, vuoden 1914 tapahtumat nähnyt ym. ei tiennyt, että syksy on eri aikaan vuotta eteläisellä pallonpuoliskolla kuin pohjoisella, toisella puoliskolla on kevät ja taas toisella samaan aikaan syksy.
   Eikä siten laittanut esille kumman mukaisesti temmataan.

   Muisti ja muistutti kuitenkin myyttää värvätyillä värvättyjen asunnot, ja ohjeistaa rahat vartiotorniuskonnolle, koska aikaa oli vähän.
   Näin lehdessään Valtakuntamme palvelus kesäkuu 1974.


 • Sitä mää vaan kauhiast ihmettelen kui ihmeessä 1000 vuotisvaltakunnastanne on jo mennyt koht 44 vuotta. Enää 956 jäljellä.
  Se seuraava vuosituhat 6000 vuode jälkke alko raksuttammaa 1975.
  Mää vaa kauhiast ihmettele.

  • Ulkopuolisille tämä meidän ennustamisemme tuntuu ehkä hieman oudolta, mutta olemme todenneet sen hyvin tuottavaksi, koska joka kerta ennustamamme maailmanlopun lähestyessä, lahjalaatikkomme alkavat täyttyä ääriään myöten ja näin saamme jatkuvuutta toimintaamme. Tosin maailmanloppujen välissä on toki aina hiljaisempiakin aikoja jolloin lahjalaatikkomme täyttyvät verkkaisemmin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ulkopuolisille tämä meidän ennustamisemme tuntuu ehkä hieman oudolta, mutta olemme todenneet sen hyvin tuottavaksi, koska joka kerta ennustamamme maailmanlopun lähestyessä, lahjalaatikkomme alkavat täyttyä ääriään myöten ja näin saamme jatkuvuutta toimintaamme. Tosin maailmanloppujen välissä on toki aina hiljaisempiakin aikoja jolloin lahjalaatikkomme täyttyvät verkkaisemmin.

   Ja koska rivijäsenet joka tapauksessa nielevät kaiken, mitä hallintoelimeltä tulee, ei ole myöskään vaaraa bisneksen romahtamisesta. Muutamien kyseenalaistajien kanssa kyllä pärjätään: pistetään leima otsaan tai mononkuva persuksiin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja koska rivijäsenet joka tapauksessa nielevät kaiken, mitä hallintoelimeltä tulee, ei ole myöskään vaaraa bisneksen romahtamisesta. Muutamien kyseenalaistajien kanssa kyllä pärjätään: pistetään leima otsaan tai mononkuva persuksiin.

   ".. Ja ennemmin noudattaisit jeesuksen antamaa Lähetyskäskyä ..." ,
   Matteuksen ja markuksen n Lähetyskäskyt on Todettu kirjoitetun n, - 800 luvulla , tokkopa Jeesus niitä silloin kirjoitteli , -


 • Minulla on ollut ihan mukava kesä ja myöskin loma. En ole havainnut minkäänlaisia viitteitä lopun tulemisesta. Onko joku muu havainnoinut, mitähän ne mahtaisivat olla?

  • Juu eipä mittää oo näköpiirissä.

   Jehovillahan on tähän se valmis ÄHÄÄ tyylin vastaus.

   Joo ei pidäkkään, koska tulee YLLÄTTÄEN. niinku varas yällä, hetke nä, ku ei osaa uotellannii tuota nii.

   Mitä nyt ilimaston muutoksesta jauhavat niin, että meinaa lähteä vanttuusta.

   Suomeen tulee joku vieraslajinen ötökkä puisen rahtilavan mukana. Ja eviran tyypit hyppii seinille. Sitte raadiossa sanotaan, että ilimaston muutoksen syytä, ku tää koloraadon kuoriainen tuli. Unohtuuko, että lähtömaassa on melko samat olosuhteet luonnossa, kuin täälä? Mutta iliman luonnollisia vihollisia ja evästä niin, ettei syömällä lopu. No tietenki se johtaa vieraslajikannan eksponentiaaliseen kasvuun....

   Toisaalta, jos joku laji häviää tai meinaa hävitä sukupuuttoon, sekin on ilimaston muutoksen syytä. Vaikka niinku se, että lohet ei enää nouse tenoon. No olisko tässä jollain tavalla kyse vesivoimapadoista, eikä siitä, että olis ilimasto muuttunu?

   Ilimasto keskustelu on nykyään samaa huutoa, ku aikanaan oli HAPPOSATEET. Muistatteko happosateet? Mä muistan peruskouluajoilta. Happosateet tulee ja tuhoaa suomen metät. Perusteluna käytettiin kuvia jostain keskieuroopan LEHTIKUUSI metsiköistä sellaiseen aikaan, ku niissä ei oo neulasia. Lähetääs kattoon tuohon 15 km päähän, miltä semmonen näyttää.

   No kun näistä kouhkataan ja vöyhötetään poliitikkojen ja median suilla aikansa, niin sitte niistä lakataan vöyhöttämästä, niinku happosateista lakattiin.

   Ja jehovat tavoilleen ja perinteilleen uskollisena odottelee omaa maailman loppuaan MUUTTUVILLA muka raamatullisilla selittelyillään.

   Ja ikääntyvillä jehovilla jää eläke karttumatta, kun ne luottaa puusilmäisesti ja aina vaan erehtyvään järjestöönsä. Ne jotkut elää sen opin ite todeksi ja maksaa laskun elämällään. Ei oo vanhoilla päivillä sen vertaa rahaa, että pääsis kerran vuodessa lappiin kaloja narraamaan...

   Voivoi niitä jehovalaasia... Ankiaa ankiaa.
   Töissä on raskasta.
   No en jaksa tänään kentälle enää. Ja kello on kaks iltapv kunkysytään, että käviskö ja MILLOIN sulle kävis.

   Hohhoijaa mutta oli kiepparilla huippu puhe.

   Jaa, sanoin minä ja kysyin jatkoksi, että no mistä se puhui.

   Ei kehuja muistanu yhtään pointtia, mikä olis kiepparin huippupuheesta jääny mieleen.

   Ne usein kehuu, tietämättä lainkaan, mistä syystä.

   Ja moittii tuntematta lainkaan taustoja tai syytä.

   Että lopettakaa ny pikkuhiljaa jehovat jo se esitelmöinti maailman tilasta!

   Nolaatte itsenne jatkamalla sitä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juu eipä mittää oo näköpiirissä.

   Jehovillahan on tähän se valmis ÄHÄÄ tyylin vastaus.

   Joo ei pidäkkään, koska tulee YLLÄTTÄEN. niinku varas yällä, hetke nä, ku ei osaa uotellannii tuota nii.

   Mitä nyt ilimaston muutoksesta jauhavat niin, että meinaa lähteä vanttuusta.

   Suomeen tulee joku vieraslajinen ötökkä puisen rahtilavan mukana. Ja eviran tyypit hyppii seinille. Sitte raadiossa sanotaan, että ilimaston muutoksen syytä, ku tää koloraadon kuoriainen tuli. Unohtuuko, että lähtömaassa on melko samat olosuhteet luonnossa, kuin täälä? Mutta iliman luonnollisia vihollisia ja evästä niin, ettei syömällä lopu. No tietenki se johtaa vieraslajikannan eksponentiaaliseen kasvuun....

   Toisaalta, jos joku laji häviää tai meinaa hävitä sukupuuttoon, sekin on ilimaston muutoksen syytä. Vaikka niinku se, että lohet ei enää nouse tenoon. No olisko tässä jollain tavalla kyse vesivoimapadoista, eikä siitä, että olis ilimasto muuttunu?

   Ilimasto keskustelu on nykyään samaa huutoa, ku aikanaan oli HAPPOSATEET. Muistatteko happosateet? Mä muistan peruskouluajoilta. Happosateet tulee ja tuhoaa suomen metät. Perusteluna käytettiin kuvia jostain keskieuroopan LEHTIKUUSI metsiköistä sellaiseen aikaan, ku niissä ei oo neulasia. Lähetääs kattoon tuohon 15 km päähän, miltä semmonen näyttää.

   No kun näistä kouhkataan ja vöyhötetään poliitikkojen ja median suilla aikansa, niin sitte niistä lakataan vöyhöttämästä, niinku happosateista lakattiin.

   Ja jehovat tavoilleen ja perinteilleen uskollisena odottelee omaa maailman loppuaan MUUTTUVILLA muka raamatullisilla selittelyillään.

   Ja ikääntyvillä jehovilla jää eläke karttumatta, kun ne luottaa puusilmäisesti ja aina vaan erehtyvään järjestöönsä. Ne jotkut elää sen opin ite todeksi ja maksaa laskun elämällään. Ei oo vanhoilla päivillä sen vertaa rahaa, että pääsis kerran vuodessa lappiin kaloja narraamaan...

   Voivoi niitä jehovalaasia... Ankiaa ankiaa.
   Töissä on raskasta.
   No en jaksa tänään kentälle enää. Ja kello on kaks iltapv kunkysytään, että käviskö ja MILLOIN sulle kävis.

   Hohhoijaa mutta oli kiepparilla huippu puhe.

   Jaa, sanoin minä ja kysyin jatkoksi, että no mistä se puhui.

   Ei kehuja muistanu yhtään pointtia, mikä olis kiepparin huippupuheesta jääny mieleen.

   Ne usein kehuu, tietämättä lainkaan, mistä syystä.

   Ja moittii tuntematta lainkaan taustoja tai syytä.

   Että lopettakaa ny pikkuhiljaa jehovat jo se esitelmöinti maailman tilasta!

   Nolaatte itsenne jatkamalla sitä.

   Kipparit on nykyään kaikki nousukkaita.
   Toista se oli ennen. Oli huippumiehiä kiepparina. Lahti, Palmu, Lehtinen ja moni muu.
   Nyky kiepparit leikkivät Timoteusta mutta lökäpöksyjä ne on. En mene edes kuuntelemaan.


 • Joo loppu tulee pian... niin varmaan... Se sukupolvi joka näki vuoden 1914, näki sen sukupolven joka näkee lopun. Voisitteko Jehovat jo myöntää että olette väärässä.

  • Väärässä oltiin, tämä uusi sukupolvioppi on naurettava.


  • Väärässä olivat ja olevat siis edelleen. Kun uskonnollinen sokeus iskee, niin ei mene terve järki perille.


  • Anonyymi 21.7.2019 21:08
   "Väärässä oltiin, tämä uusi sukupolvioppi on naurettava."

   Raamatussa: Matt. 24:34 Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat


  • Anonyymi kirjoitti:

   Anonyymi 21.7.2019 21:08
   "Väärässä oltiin, tämä uusi sukupolvioppi on naurettava."

   Raamatussa: Matt. 24:34 Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat

   Mikä sukupolvi?


 • Suosittelen kaikkia katsomaan JW. org:in uutissivustolla olevia kuvia ympäri maailmaa olevista suurista konventeista.
  Mikä onnellinen ja yksimielinen maailmanlaajuinen joukko. Ehkä se hetkeksi keskeyttää nämä pahansuovat kirjoittelut.
  Onnellinen kansa, joiden Jumala on Jehova.

  • En jaksa käydä kokouksissa sairauden takia, siihen loppui keskinäinen rakkaus.

   Mitä iloa minulle on katsoa konventtikuvia kun olen seurakunnassa ilmaa.


  • Minä suosittelen katsomaan kuvia Pohjois-Korean pääkaupungista. Mikä onnellinen kansa joiden jumala on isopäinen kääpiö.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En jaksa käydä kokouksissa sairauden takia, siihen loppui keskinäinen rakkaus.

   Mitä iloa minulle on katsoa konventtikuvia kun olen seurakunnassa ilmaa.

   Lohtua Jaak.2:14-16.
   Jehovan todistajilla ei ole oikeita uskon tekoja.
   Koko touhu on huijausta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lohtua Jaak.2:14-16.
   Jehovan todistajilla ei ole oikeita uskon tekoja.
   Koko touhu on huijausta.

   Mitä huijausta ja mitä uskon tekoja? En näe muita yhtä ahkeria tiedon viejiä ja Raamatun tutkijoita, kuin Jehovan todistajat. Kukaan muu ei ole tullut kotiini lukemaan Raamattua. En tietäisi siitä mitään, ellei he kävisi siitä kertomassa siitä vapaa-aikanaan.
   Kaatamis ja kielilläpuhumiskokoukset ovat pelottavia tilaisuuksia. On niinkuin menisi paikkaan, jossa kaikki järkevyys heitetään nurkkaan. En usko, että Jumala toimii niin. Miksi puhua kielillä, ketä se hyödyttää? Enkä usko, että kukaan ihminen pystyy parantamaan sairauksia tuollaisissa tilaisuuksissa. Harhautusta ja rahastusta. Jeesus on ainoa, joka pystyy parantamaan sairaat ja herättämään kuolleet.
   Raamatun opettaminen ja sen ymmärtäminen on paljon arvokkaanpaa.


 • Käytit muotoja:
  -En näe . .
  -Pelottavia tilaisuuksia . .
  -En usko . .
  -Enkä usko . .
  Ihan niinkuin maailma pyörisi sinun uskomuksiesi ja epäuskon ympärillä.
  Sinulla on kovat luulot itsestäsi.

  Ensinnäkin kukaan totuutta etsivä ei odota että joku tulisi sitä kertomaan, vaan ottaa itse selville. Jokaisella on kotonaan Raamattu ja sitä pitää itse lukea ja tutkia. Muutoin voi tulla harhautetuksi. Teidän varmistamiseksi.

  Mitä tulee kielilläpuhumisiin, miksi tuomitset sen koska se on yksi armolahjoista.
  Olkoonpa että eivät kaikki puhu kielillä.

  Kaatamisesta olen kanssasi samaa mieltä.
  Jos uskova kaatuu, hän kaatuu polvilleen Herran edessä.

  Kotonaan voi puhua kielillä. Se rakentaa, mutta jälleen korostan sitä, ettei kaikki puhu kielillä. On kahdenlaista kielilläpuhumista.

  Harhautuksesta en sano mitään. Tiedäthän itsekin oman lahkosi harhautukset ja jäätelörahojen keräämiset
  .
  Apostolisena aikana myös Pietari ja Paavali herätti kuolleita.
  En itsekään näe olevan tarvetta kuolleista herättämiseen ja harvoin sairaiden parantamisiin. Niitä kyllä tapahtuu, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja huomenna.
  Sinun epäuskosi ei tee asiaa mahdottomaksi.

  Raamatun lukeminen ITSE ilman järjestön ruusunpunaisia laseja on tärkeää.

 • Anonyymi 22.7.2019 18:05

  " Jokaisella on kotonaan Raamattu ja sitä pitää itse lukea ja tutkia. Muutoin voi tulla harhautetuksi. "

  -Vartiotorni on kieltänyt pelkän Raamatun lukemisen. Vartiotornin mielestä Raamattua tulisi vain käyttää vartiotornin ilmoittamien jakeiden katsomiseen.

  Vartiotorniseurassa oli nimittäin pantu merkille, että Raamattua lukeneet olivat omaksuneet sieltä kristillisyyden, kristinopin.

  Ja vartiotorninumerot sivutietoineen löytyvät Turusen kirjasta, hän ottanut suorat sitaatit lainauksena.

  • Niin,

   " että Raamattua lukeneet olivat omaksuneet sieltä kristillisyyden, kristinopin. "

   -Näin muistelee meikäläinenkin. Jotkut todistajat olivat ruvenneet lukemaan pelkästään Raamattua, jättäen vartiotornit pois.

   Vartiotorniseura tuomitsi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin,

   " että Raamattua lukeneet olivat omaksuneet sieltä kristillisyyden, kristinopin. "

   -Näin muistelee meikäläinenkin. Jotkut todistajat olivat ruvenneet lukemaan pelkästään Raamattua, jättäen vartiotornit pois.

   Vartiotorniseura tuomitsi.

   Edeltävät kirjoittajat haluavat jälleen kirjoittaa asian vierestä ja esittää valheita. Meitä kehoitetaan: 'lukekaa Raamattua joka päivä.' Raamattu on kaiken opetuksen pohja. Ja kirjoitukset kirjallisuudessa perustellaan Raamatulla. Joissakin maissa kaikki kirjallisuus on takavarikoitu ja työtä tehdään pelkkä Raamattu mukana. Kun Raamattu on tuttu kirja, siitä on helppo keskustella ihmisten kanssa. Käykö kirjoittajat kertomassa Raamatun opetusta muille?


  • Anonyymi 23.7.2019 14:39

   "esittää valheita"

   -Niin, sehän on kuitenkin "teokraattisen sodankäyunnin" nimikkeellä vartiotornissa.

   Jos taas haluat nähdä missä vartiotornissa määrätään jättämään pelkästään Raamatun lukeminen, niin ei kun kirjastoon, ja katso Turusesta. Turunen on kirjastossa, kotilainaksi taikka paikan päälläkin voi silmäillä.
   Ja Turusessa on vartiotornien numero- ja sivutiedot.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Edeltävät kirjoittajat haluavat jälleen kirjoittaa asian vierestä ja esittää valheita. Meitä kehoitetaan: 'lukekaa Raamattua joka päivä.' Raamattu on kaiken opetuksen pohja. Ja kirjoitukset kirjallisuudessa perustellaan Raamatulla. Joissakin maissa kaikki kirjallisuus on takavarikoitu ja työtä tehdään pelkkä Raamattu mukana. Kun Raamattu on tuttu kirja, siitä on helppo keskustella ihmisten kanssa. Käykö kirjoittajat kertomassa Raamatun opetusta muille?

   Ei ne ainakaan mistään UM käännöksestä lue.
   Eikä ole Jehovan todistajat pystyneet sanomaan mitään kun olen luetuttanut heille raamatun kohtia, heidän omista raamatuistaan. Ovat olleet nyrpeitä ja lähteneet kävelemään.


 • Hän on keskuudessamme, emmekä näe Häntä. Hän näkee minut, mutta minä en näe Häntä niinkuin enkelit näkevät. Kristus ei ole piilossa, Hän on esillä, mutta minun silmäni eivät ole vielä kykenevät näkemään. Minulla on ongelmia omien erilaisten himojeni kanssa ja heikkouksieni kanssa, ja nämä usvaverhon tavoin peittävät minulta Kristuksen. Ja hengellisen elämän päämäärä on se, että eläisimme todemmin Kristuksen läsnäolon ja ehkä tulisimme joskus kykeniviksi jopa näkemään Hänet

  Ananias

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.