Enemmistö briteistä on uskonnottomia

Anonyymi

British Social Attitudes (BSA) vuoden 2018 tutkimus on julkaistu. Enemmistö, 52% briteistä on uskonnottomia. Kristittyjä on vain 38%. Muita uskontoja 9%. Uskonnottomien osuus on tasaisessa nousussa, kun taas kristittyjen osuus on tasaisessa laskussa.

2008 2018
43% 52% uskonnottomat
50% 38% kristityt yhteensä
22% 12% Englannin anglikaaninen kirkko
09% 07% roomalais-katoliset
03% 02% presbyteerit
02% 01% metodistit
01% 00% baptistit
12% 14% muut kristityt
03% 06% muslimit
01% 00% juutalaiset
03% 03% muut ei-kristilliset uskonnot

Erityisen surkeasti menee Englannin anglikaanisella valtion kirkolla, jonka jäsenosuus väestöstä on laskenut 12 prosenttiin. Ja vielä surkeammin tulee menemään jatkossa, sillä ikäluokka tarkasteltu anglikaanisen kirkon kannatus on murskaava.

18-24v 1%
25-34v 3%
35-44v 10%
55-64v 20%
65-74v 24%
75 33%

Koko tutkimus luettavissa linkistä:
http://www.bsa.natcen.ac.uk/media/39293/1_bsa36_religion.pdf

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eli niitä TÄYSI maailmallisia. Ns. ihan "pihalla" / pimeydessä olevia ja eläviä! Niitä pimeyden puolen uskontokuntalaisia.

      "Hedelmistään kun puun tunnistaa". = Kaikkein mahdollisimman VIISAAN opetusta.

    • Anonyymi

      Anglikaanisen kirkon ikäluokkataulukossa oli pieni vipa. Pahoitteluni tästä. Todellisuus oli anglikaanisen kirkon kannalta vielä aiempaa ilmoitustakin murskaavampi.

      18-24v 1%
      25-34v 3%
      35-44v 4%
      45-54 10%
      55-64v 20%
      65-74v 24%
      75 33%

    • Anonyymi

      Miksi pitää aina uskoa johonkin uskontokunnan tai politiikan vaikuttajien puheisiin ja lupauksiin. Parempi suhtautua asioihin neutraalisti.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Voisin kuvitella, että Englannissa alkaa nousta esiin vaatimukset purkaa valtion kirkollinen asema Englannin anglikaaniselta kirkolta. Jos nuorimpien sukupolvien keskuudessa kannatus on vain 1 - 3 prosentin luokkaa, niin alkaa valtion kirkollinen asema kuulostaa jo lähinnä huonolta vitsiltä.

      • Anonyymi

        Kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen Englannin anglikaaninen kirkko tulee menettämään valtion kirkon aseman ja etuoikeudet.


      • Ehkä. Toinen vaihtoehto on se, että muodollinen valtionkirkkoasema säilytetään söpönä jäänteenä. Sellainenhan monarkiakin on.

        Mitä siis tarkoittaa valtionkirkollinen asema Englannissa? Ääritapauksessa kai vain yhtä riviä tietokannassa, riviä joka kertoo kuninkaan muodollisesti kuuluvan ao. kirkkoon.


      • Anonyymi

    • No sen enempää tilastoa tutkimatta .....se vaan kertoo jälleen ,kuinka tarkka on raamattu sanassaan.Se kertoo uskosta luopumisesta ja se aika on nyt ja tietysti myös tulee se aika kun ne uskosta luopujat huutaa ja parkuu kun näkevät Jeesuksen taivaalla sillä se tapahtuma näkyy ja kuuluu .
      Kaikki menee siis kun Jumala on ennalta omilleen ilmoittanut ja toivon hartaasti ,että ateistit uskovat tämän ,että nyt jos koskaan kannattaa kysyä jeesukselta kysymys ...Kuninkaani minä tunnustan sinut ja sinun nimesi.Jeesus Kristus,

      • Anonyymi

        Herää jo, aikuinen ihminen. Ei se Jeesus ikinä mistään mihinkään tule.


    • Kiitos heräsin jo klo 6 aamulla........Mitä tulee raamatun tekstiin niin ällistyttävää ,mikä tarkkuus ja sitten turha haikailla ilmaston perään ..tuho tulee sille puolelle myös ja raamatussa kaikki kerrottu kalojen tyhjentämiselle meristä yms yms..paljon tietoa ..

      • Anonyymi

        Aika kädetön tyyppi se jumala tai jeesus kun ei missään vaiheessa ole kyennyt nostamaan kristityjen osuutta maapallon väestöstä edes lähellekkään 50 prosenttia. Tuo jeesus tulee kun ihmiset luopuu uskosta on kristinuskoon kirjoitettu viimeinen epätoivoinen yritys pelotella ihmisiä takaisin uskoon, mikä varmaan toimi hyvin vielä keskiajalla, mutta ei enää nykymaailmassa. Kuluva vuosisata tulee jäämään historiaan kristinuskon totaalisesta romahtamisesta, mutta jeesusta ei tulla näkemään. EPIC fail koko kristinusko.


    • Anonyymi

      Jätä Raamatun lukeminen myöhemmäksi, opettele ensin kirjoittamaan suomea.

    • Jumala on Henki ...ja se ,että ihmiskunta luopuu uskosta on kirjoitettu raamattuun ja saatana saa omansa ja Jumala tekee jo tilejä selviksi monille maanpäällä olevalle lähettämällä itse eksytyksen niille ,jotka ei rakasta Jumalaa eikä ota Jeesusta vastaan pelastajanaan Kuninkaanaan.
      Uskovat me tiedämme ,kuinka asiat menee ja voi piruparkoja ,jotka joutuvat tuohon Jumalan eksytykseen ...voi piruparkoja...ei voi sanoa kuin olen pahoillani...hulluus on mieto käsite sen rinnalla .
      Silloin loppuu röyhkeä pilkka puhe kun itse tulevat naurun kohteeksi tai säälinkin ...sillä se on säälittävää ja se ,mitä olen saanut nähdä niin uskovana yrittäisi autttaa,mutta ei enää voi...........siis kääntykää Jumalan puoleen sillä aika kulkee pelastuksen osalta kohti loppua ja sitten ei voi enää kääntyä ,vaikka itku silmässä huutaisi.

      • Anonyymi

        Jätä Raamatun lukeminen, jätä kirjoittamisen opettelu, aloita ottamalla lääkkeesi.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe