Enemmistö briteistä on uskonnottomia

Anonyymi

British Social Attitudes (BSA) vuoden 2018 tutkimus on julkaistu. Enemmistö, 52% briteistä on uskonnottomia. Kristittyjä on vain 38%. Muita uskontoja 9%. Uskonnottomien osuus on tasaisessa nousussa, kun taas kristittyjen osuus on tasaisessa laskussa.

2008 2018
43% 52% uskonnottomat
50% 38% kristityt yhteensä
22% 12% Englannin anglikaaninen kirkko
09% 07% roomalais-katoliset
03% 02% presbyteerit
02% 01% metodistit
01% 00% baptistit
12% 14% muut kristityt
03% 06% muslimit
01% 00% juutalaiset
03% 03% muut ei-kristilliset uskonnot

Erityisen surkeasti menee Englannin anglikaanisella valtion kirkolla, jonka jäsenosuus väestöstä on laskenut 12 prosenttiin. Ja vielä surkeammin tulee menemään jatkossa, sillä ikäluokka tarkasteltu anglikaanisen kirkon kannatus on murskaava.

18-24v 1%
25-34v 3%
35-44v 10%
55-64v 20%
65-74v 24%
75+ 33%

Koko tutkimus luettavissa linkistä:
http://www.bsa.natcen.ac.uk/media/39293/1_bsa36_religion.pdf

15

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eli niitä TÄYSI maailmallisia. Ns. ihan "pihalla" / pimeydessä olevia ja eläviä! Niitä pimeyden puolen uskontokuntalaisia.

   "Hedelmistään kun puun tunnistaa". = Kaikkein mahdollisimman VIISAAN opetusta.

  • Anonyymi

   Anglikaanisen kirkon ikäluokkataulukossa oli pieni vipa. Pahoitteluni tästä. Todellisuus oli anglikaanisen kirkon kannalta vielä aiempaa ilmoitustakin murskaavampi.

   18-24v 1%
   25-34v 3%
   35-44v 4%
   45-54 10%
   55-64v 20%
   65-74v 24%
   75+ 33%

  • Anonyymi

   Miksi pitää aina uskoa johonkin uskontokunnan tai politiikan vaikuttajien puheisiin ja lupauksiin. Parempi suhtautua asioihin neutraalisti.

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Voisin kuvitella, että Englannissa alkaa nousta esiin vaatimukset purkaa valtion kirkollinen asema Englannin anglikaaniselta kirkolta. Jos nuorimpien sukupolvien keskuudessa kannatus on vain 1 - 3 prosentin luokkaa, niin alkaa valtion kirkollinen asema kuulostaa jo lähinnä huonolta vitsiltä.

   • Anonyymi

    Kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen Englannin anglikaaninen kirkko tulee menettämään valtion kirkon aseman ja etuoikeudet.


   • Ehkä. Toinen vaihtoehto on se, että muodollinen valtionkirkkoasema säilytetään söpönä jäänteenä. Sellainenhan monarkiakin on.

    Mitä siis tarkoittaa valtionkirkollinen asema Englannissa? Ääritapauksessa kai vain yhtä riviä tietokannassa, riviä joka kertoo kuninkaan muodollisesti kuuluvan ao. kirkkoon.


   • Anonyymi

  • No sen enempää tilastoa tutkimatta .....se vaan kertoo jälleen ,kuinka tarkka on raamattu sanassaan.Se kertoo uskosta luopumisesta ja se aika on nyt ja tietysti myös tulee se aika kun ne uskosta luopujat huutaa ja parkuu kun näkevät Jeesuksen taivaalla sillä se tapahtuma näkyy ja kuuluu .
   Kaikki menee siis kun Jumala on ennalta omilleen ilmoittanut ja toivon hartaasti ,että ateistit uskovat tämän ,että nyt jos koskaan kannattaa kysyä jeesukselta kysymys ...Kuninkaani minä tunnustan sinut ja sinun nimesi.Jeesus Kristus,

   • Anonyymi

    Herää jo, aikuinen ihminen. Ei se Jeesus ikinä mistään mihinkään tule.


  • Kiitos heräsin jo klo 6 aamulla........Mitä tulee raamatun tekstiin niin ällistyttävää ,mikä tarkkuus ja sitten turha haikailla ilmaston perään ..tuho tulee sille puolelle myös ja raamatussa kaikki kerrottu kalojen tyhjentämiselle meristä yms yms..paljon tietoa ..

   • Anonyymi

    Aika kädetön tyyppi se jumala tai jeesus kun ei missään vaiheessa ole kyennyt nostamaan kristityjen osuutta maapallon väestöstä edes lähellekkään 50 prosenttia. Tuo jeesus tulee kun ihmiset luopuu uskosta on kristinuskoon kirjoitettu viimeinen epätoivoinen yritys pelotella ihmisiä takaisin uskoon, mikä varmaan toimi hyvin vielä keskiajalla, mutta ei enää nykymaailmassa. Kuluva vuosisata tulee jäämään historiaan kristinuskon totaalisesta romahtamisesta, mutta jeesusta ei tulla näkemään. EPIC fail koko kristinusko.


  • Anonyymi

   Jätä Raamatun lukeminen myöhemmäksi, opettele ensin kirjoittamaan suomea.

  • Jumala on Henki ...ja se ,että ihmiskunta luopuu uskosta on kirjoitettu raamattuun ja saatana saa omansa ja Jumala tekee jo tilejä selviksi monille maanpäällä olevalle lähettämällä itse eksytyksen niille ,jotka ei rakasta Jumalaa eikä ota Jeesusta vastaan pelastajanaan Kuninkaanaan.
   Uskovat me tiedämme ,kuinka asiat menee ja voi piruparkoja ,jotka joutuvat tuohon Jumalan eksytykseen ...voi piruparkoja...ei voi sanoa kuin olen pahoillani...hulluus on mieto käsite sen rinnalla .
   Silloin loppuu röyhkeä pilkka puhe kun itse tulevat naurun kohteeksi tai säälinkin ...sillä se on säälittävää ja se ,mitä olen saanut nähdä niin uskovana yrittäisi autttaa,mutta ei enää voi...........siis kääntykää Jumalan puoleen sillä aika kulkee pelastuksen osalta kohti loppua ja sitten ei voi enää kääntyä ,vaikka itku silmässä huutaisi.

   • Anonyymi

    Jätä Raamatun lukeminen, jätä kirjoittamisen opettelu, aloita ottamalla lääkkeesi.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

   Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   4410
  2. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   262
   1764
  3. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

   Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
   Maailman menoa
   316
   1761
  4. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1563
  5. Mies mitä luulet

   miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
   Ikävä
   76
   1337
  6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

   Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
   Kankaanpää
   35
   1227
  7. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

   Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
   Maailman menoa
   233
   1071
  8. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   31
   1017
  9. Miks mä vieläkin

   Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
   Ikävä
   46
   927
  10. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   29
   916
  Aihe