Jeesus vastaan Raamattu

Anonyymi

Eräs "kristinuskon", kuten se on ymmärretty varhaiselta keskiajalta lähtien, perusongelmia, tai oikeammin perusvirheitä, on käsittää Raamattu pyhäksi kirjaksi ja "Jumalan sanaksi". Tämä uskomus on paitsi epäkristillinen, myös luonnollisen ymmärryksen kannalta järjetön ja turmiollinen. Kristittyjä kiinnostaa kuitenkin enemmän, miksi käsitys on niin epäkristillinen.
Raamatun kirjat listattiin ensimmäistä kertaa sellaiseksi kokoelmaksi kuin nykyään on käytössä, vasta varhaisen keskiajan kynnyksellä, 4. ja 5. vuosisadan taitteessa.
Tämä Raamatun kanonisointi "pyhäksi" kirjoitukseksi suoritettiin enemmän kuin 300 vuotta sen jälkeen, kun esimerkiksi Paavalin katsotaan kirjoittaneen kirjeensä. Perusteluna kanonisoinnille käytetään edelleen ilmeisen kehällisesti, mutta myös järjen vastaisesti Paavalin väitettä: "Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus (pasa graphē theopneustos) on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään".
Paavalin ajatellaan viittaavan "kaikella kirjoituksella" siinä 300 vuotta myöhemmin kehittyneeseen kokoelmaan kirjoituksia. Kuinka Paavali olisi kuitenkaan voinut viitata keskiajan kynnyksellä syntyneeseen kanonisoituun kokoelmaan kirjoituksia, kun hänen aikanaan sellaisesta ei ollut mitään ymmärrystä? Ainoa joka kirjoitti jonkinlaisen listan, mitä ei mitenkään yleisesti hyväksytty ja joka poikkeaa nykyisestä kaanonista, oli Marcion 2. vuosisadalla.
Ei ole mitään syytä uskoa, että Paavalin "Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus" tarkoittaa Raamattua. Tämä uskomus on paitsi järjetön, myös vailla mitään perustaa itsessään kristinuskossa. Jumalan Hengestä syntyneellä kirjoituksella Paavali tarkoittaa yksinkertaisesti sellaista, millä on perustansa Kristuksen sanoissa ja teoissa, sillä kuten myös Paavali sanoo, "Onko ehkä Paavali ristiinnaulittu teidän puolestanne? Paavalinko nimeen teidät on kastettu?"
Kuitenkin Paavalin puheita, joilla ei ole mitään perustaa Kristuksen sanoissa, kuten esimerkiksi hänen ohjeitaan siitä minkä pituinen tukan pitää olla miehillä ja naisilla, yms. pidetään Jumalan sanana. Kuitenkin siihen uskovat ainoastaan sellaiset, joiden mielestä joskus lähempänä keskiaikaa tehty kirjoituskokoelma on Jumalan sanaa.
Heidän mielestään Raamattu on ristiinnaulittu heidän puolestaan ja heidät on kastettu Raamatun nimeen, eikä Kristuksen nimeen. Sellaiset ihmiset vannovat kaiken sellaisen nimeen, mitä Paavali on sanonut, vaikka Kristus ei olisi sanonut mitään sellaista, ja väittävät kiivaasti kaikkea sellaista Jumalan sanaksi, missä ei ole lainkaan Jumalan henkeä. Tällaista toimintaa apostoli Johannes kutsuu antikristuksen petokseksi. Usko Raamattuun Jumalan sanana onkin kristilliseltä kannalta eräänlaista Antikristuksen palvontaa.
Monta ongelmaa olisi vältetty ja vältettäisiin edelleen, jos kristityt tukeutuisivat Kristukseen, eivätkä Raamattuun, sillä se mitä Raamatussa kerrotaan ja voidaan kohtuullisesti arvella pitävän paikkansa Kristuksesta, muodostaa Raamatusta ainoastaan pienen osan. Kuitenkin suurin osa kyseisestä kirjasta ei ole Jumalan hengestä.
Ei Kristus, eikä kukaan apostoleista ole koskaan sanonut, että Raamattu sellaisena kuin se tunnettaisiin varhaisen keskiajan kynnykseltä lähtien, on Jumalan sana. Raamatun palvojat vetoavat esimerkiksi Paavalin seksistisiin väitteisiin ja väittävät, että kirkko harhautuu kristinuskosta koska kirkko ei luota sellaiseen, minkä Paavali puhuu omien aivoitustensa perusteella. Sellaiset ihmiset ovat kristinuskon kannalta Antikristuksen asialla, sillä he pyrkivät turmelemaan oman mielensä mukaisesti Kristuksen sanomaa.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamatun kirjan sanoma ei ole mikään,uskomus tarina se on selvä. Sen san on sellaien joka on kirjoitettu,niillä kirjaimilla jota toteutuvat tässä maailmassa,josta ei katoa pienikään piirto.

      • Anonyymi

        Jeesus ei kirjoittanut kirjaa, toiset vain tulkitsivat häntä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei kirjoittanut kirjaa, toiset vain tulkitsivat häntä.

        Prifeet ovat kirjan kirjoittaneet,jota jyrisevät ihmisen pahuutta vastaan.
        Ellette kään te kaikki hukutte,synteihinne.


    • Anonyymi

      "perusongelmia, tai oikeammin perusvirheitä, on käsittää Raamattu pyhäksi kirjaksi ja "Jumalan sanaksi". Niinpä, mutta, kun tuo esille Jeesuksen sanoman raamatusta... se onkin jotain muuta kuin Jumalan sanaa?
      Kaiken ydin on se, että ihmiset eivät ole eivätkä tahdokaan kääntyä elävän Jumalan puoleen, vaan he kääntyvät omaan sisinpäänsä (mieleensä) ja muiden ihmisten puoleen. Niin päljon, kun puhutaankin uskosta raamattuun ( joskus puhutaan uskosta Jumalaankin)niin nuo uskot kohdistuu vain ja ainoastaan siihen mitä ihminen itse ymmärtää, käsittää tai mitä muut ihmiset sanovat. Tuollaisella ihmiseen, ihmisiin kohdistuvalla uskolla ei ole mitään tekemistä todellisen elävän Jumalan kanssa.

      • Anonyymi

        Pääsisipä tenttaamaan oikeaa elävää jumalaa oikein kädet syyhyää.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      > Raamatun kirjat listattiin ensimmäistä kertaa sellaiseksi kokoelmaksi kuin nykyään on käytössä, vasta varhaisen keskiajan kynnyksellä, 4. ja 5. vuosisadan taitteessa.

      Oikeastaan sillä ei ole mitään merkitystä koska kirjat listattiin. Merkittävämpää on itse kirjat ja niiden sisältö ja ne ovat paljon vanhempia kuin 4-5 vuosisadan listaukset.

      > Paavalin ajatellaan viittaavan "kaikella kirjoituksella" siinä 300 vuotta myöhemmin kehittyneeseen kokoelmaan kirjoituksia.

      Millä perusteella?

    • Jeesus ei kumoa ainuttakaan,kohtaa raamatusn sanasta,ei voi olla vastaan,jos olis vastaa ei valtakunta pysyisi koossa,siinä olisi risti riita silloin.

    • Anonyymi

      Ei tule mitään rauhaa ilman tämän asian tunnustamista:
      KR 1933/-38 Luuk. 2:14
      "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"

      Jes. 57:19 Minä luon huulten hedelmän, rauhan, rauhan kaukaisille ja läheisille, sanoo Herra, ja minä parannan hänet.

      Luuk. 19:38 sanoen: "Siunattu olkoon hän, joka tulee, Kuningas Herran nimessä; rauha taivaassa ja kunnia korkeuksissa!"

      Room. 5:1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,

      Paavalin Efesolais kirje. 2:14-17
      Sillä hän on meidän rauhamme,
      hän,
      joka teki molemmat yhdeksi
      ja purki erottavan väliseinän,
      nimittäin vihollisuuden,
      kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä,
      luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi,
      tehden rauhan,
      ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta,
      kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.
      Ja hän tuli
      ja julisti rauhaa teille,
      jotka kaukana olitte,
      ja rauhaa niille,
      jotka lähellä olivat;

      Biblia (1776)
      Luuk. 2:14 Kunnia olkoon Jumalalle korkeudessa, ja maassa rauha, ja ihmisille hyvä tahto!

      • Anonyymi

        Raamatunlauseilla ei kukaan ihminen pelastu. vain ja ainoastaan ihminen voi tulla pelastetuksi kääntymällä elävän Jumalan puoleen.
        Niin kauan, kun ihminen roikkuu kuoleissa kirjaimissa, niin kauan ihminen on ja pysyy kaukana elävästä Jumalasta.


    • Ne jota kristittyjä pilkkaavat,pilkaavat myös Juususta,siitä saavat ansionsa mukaan.
      Mutta kun ihminnen on pahuuden vankinka jo syntymästään saakka,on syntynyt synnin orjaksi. Jeesus on se vapauttaja orjuudesta vapauteen.

      • Anonyymi

        voi hyvät hyssykät, kunpa tahtoisit tulla tietämään mitä tuo sanomasi on


      • Anonyymi kirjoitti:

        voi hyvät hyssykät, kunpa tahtoisit tulla tietämään mitä tuo sanomasi on

        Kaikki vihaavat teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu. Kristittyjen voitto.


    • Anonyymi

      Jeesus oli täydellinen Jumalan palvelija. Kristityt kinaa oikeasta opista ja jättää palvelun ja alkaa vastustamaan pahaa. Pahaa ei voi voittaa omassa voimassaan, jää kiinni kuin täi tervaan, eikä pääse irti. Hyvä ansa.
      Siksi Jeesus sanoi:" käännä toinenkin poski". Ainoa tie katkaista pahan kierre armolla. Siki tarvitsee jättää menneet menneisyyteen ja kulkea uutta rauhan tietä, tuvana autuuden muuri.

    • Anonyymi

      raamatussa on asiaa vain vuorisaarnassa

      • Anonyymi

        Valheesi ei meitä hetkauta. Paavali on kanssasi TÄYSIN eri mieltä.


    • Anonyymi

      Aloitus on täyttä hölynpölyä. Kristityt ovat aina pitäneet Raamattua Jumalan sanana, koska Raamattu itse sanoo olevansa Jumalan sanaa.

      Te jotka ette hyväksy Raamattu, ETTE ole kristittyjäkään. Saatana haluaa teidän uskovan väitteisiinne, jotta joudutte helvettiin, koska teillä ei ollut rakkautta totuuteen.

    • Otsikko on väärin kirjoitettu Jeesus ei ole vastaan Raamattua,hä lainaa vanhantestamentin profetoja vielä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe