Kurtturuusu asiaa taas

Anonyymi

"Onko kyseessä kurtturuusu? Rosa rugosa eli kurtturuusu ja sen valkoinen lajike Rosa rugosa f. alba on julistettu kansallisesti haitallisiksi vieraslajeiksi, joiden kasvatus on kielletty 1. kesäkuuta vuonna 2022 alkaen. Siihen mennessä ne pitää myös poistaa pihoilta, puutarhoista ja yleisiltä alueilta".

https://www.hs.fi/koti/art-2000006171236.html?ref=rss

Kurtturuusua ei pidä mennä tuosta vain kaivamaan ylös oman tontin ulkopuolelta, hän sanoo.

”Siinä voi kulkea vaikka tietoliikennekaapeleita tai sähkökaapeleita. Innokas kurtturuusun torjuja voi saada aikaan kalliin vahingon.”

15

<50

Vastaukset

 • Suomihan on innostunut vihaamaan kaikkea elämää ja kaunista. Se vihaa lapsia, turvallisuutta , itsemääräämisoikeutta eli itsenäisyyttä. mielipiteen vapautta jne.

  Joten pääasia että vain tuhoatte kaikki ruusut. ei lajilla väliä!


  • On tullut tuon uutisen jälkeen katseltua ruusupensaita, ovat tosi hienoja ja kukintavaiheessa se tuoksukin on huumaava. Mitään muita ruusuja en ole nähnyt ihmisten pihoissa, eikä ihme, muut ruusut eivät selviä talvesta,


 • Kun vuosikausia yrittää saada leviämään ajatusta että suomalaisten lasten turvallisuus joukkoraiskaajia vastaan tulee TAATA. Niin ei ajatus saa laajaa kannatusta koska kansa palvoo pahuutta.
  Mutta kun joku päästää suustaan sammakon että tuhotaan kaikki kurttiuruusut niin jopas innostus leviää kulovalkean tavoin. Onko kansa mielisairas?

  Jos kurtturuusu on JOSSAIN vaiva niin luulisi että paikallisilla on AIVOT ja osaavat sen poistaa. MUTTA EI. Vaan KAIKKI pitää tuhota.

  Onko yksilöllinen toiminta nnnniiiiiiin pelottavaa että taustatueksi TÄSSÄ asiassa pitää saada määäräys ja laki?

  Kyllä katoaa viimeinenkin kunnioitus suomalaista yhteiskuntaa kohtaan kun tällaista aivottomuutta joutuu lukemaan. Oliko edes hitlerin saksa näin AIVOTON.

 • Onko se "ihminen" edes suomalainen joka levittää näitä aivottomuuksia?
  Ensin vihattiin puita ja nyt vihataan ruusuja? Kuka se salainen soluttautuja on joka haluaa tuhota Suomen luonnon? Se joka suojelee tuholaisia kuten valkoposkihanhet mutta vihaa ruusuja ja merikotkia? Täytyy istua suurella pallilla koska voi näin laajasti vaikuttaa päätöksiin.
  Mahtaa olla surullinen ihminen kun noin paljon vihaa elämää.

  • Aivan, valkoposkihanhen ja naakan kaltaisten haittaeläinten oikeuksia kyllä varjellaan, vaikka onneksi naakat saatiin lopulta pois suojelusta.


 • Kuka sen poistaa teiden varsilta?
  Tai lupiinin?

  Jättiläisukonputki on vieläkin vaarallisempi
  eikä esim. tuusula ota mitään kantaa mihinkään ilmoitukseen.

  Sinne on tehty ilmoituksia myös siitä, että Japanintatar kasvaa museoalueen nurtsilla,
  polttava ukonputki leviää jo jokivartta pitkin,
  sitä näkee jo teiden penkoilla, eikä
  se kuki vasta kun 3 vuotiaana.

  Sitten kansalaisille pistetään tällainen uhkailu käyntiin,
  ihan turhaa....mutta eivät puutu mihinkään todelliseen ja
  sitten tulee julkiset uhkailut ruususta ja lupiinista.

  jee jee

 • Kurtturuusuilla ovat alunperin koristaneet hyväosaiset pihapuistikoitaan.
  Nyt vähäosaiset joutuvat maksamaan niiden poiston.

  Mitä sanoo työväenluokkainen hallitus?
  Kuka kustantaa kurtturuusejen poiston?Täytyykö työtätekevän kansan muka ottaa ulkolaista velkaa sen takia?

 • Rinne-Anan arvopohjahallitukselle tuli siis ilmastomuutoksen torjumisen lisäksi kamppailu lupiineja ja kurttukukkia vastaan ykkösagendalle!

 • Ihanoita kurtturuusuja! Kukkasenlehtiä ripottelemalla tuoksu säilyy pitkään. Polkaisenpa hoodeen käyntiin.

  • Kummallisen hössöisiä ovat tunnistamisohjeet.
   Terälehtien määrä viisi? Kukka ei kerrannainen? Lehtien alapintakarva?


 • Kurtturuusua ja valkoposkihanhea ei saa mainita samassa viestissä, siitä seuraa ylläpidon poisto. Epäselväksi jää, kumpi on vaarallisempi sain kurtturuusu vai valkoposkihanhi. Tähän on tultu.

 • Luulisi olevan turhempia ja rumempia kasveja hävitettäväksi kuin kurtturuusu. Kurtturuusu on kaunis eikä leviä. Ei ainakaan meidän pihassa.

 • Kuulemma ei ole mitään väliä mitä ovat lajiltaan, pääasia on se, että saadaan edes jotakin ruusuun viittaavaa hävitettyä sukupuuttoon.

 • Joka tapauksessa kesän 2022 jälkeen pihalta löytyvistä kurtturuusuista, lupioneista yms. saa sakot tai raskauttavien asian haarain vallitessa vankeustuomion.

  Kaupunkien puutarhatoimi voi suorittaa valvontaa ilmasta käsin, dokumentoida rötökset ja viedä asian syyttäjälle, joka nostaa syytteen.
  Aikanaan alioikeus käsittelee asian ja hovioikeus seuraavana asteena, jos alioikeus syyttäjän mielestä antoi liian lievän rangaistuksen, jolloin hän voi valittaa hovioikeuteen.
  Kurtturuusu-lupiiniprosessi voi kestää vuosia.

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.