Bioöljyä alkaa pian virrata Lieksasta maailmalle

Anonyymi

Lieksan lehti kirjoittaa tänään 12.7.2019. Green Fuel Nordic oy:n bioöljyjalostamon rakennustyöt perustusten osalta ovat alkamassa syyskuussa. Tuotantolaitos on tilattu Hollannista, jossa se rakennetaan ja sitten se pystytetään Kevätniemeen. Laitos toimitetaan ensi keväänä.

Tämä on vasta alkua, ja bioöljyn mahdollisuudet ovat aika lailla rajattomat. Kyseessä on aivan elinkaarensa alussa oleva teollisuus.

On se hienoa, että jotain suurta tulee Lieksaankin. Teollisuuden rattaat alkavat pyöriä, työpaikkoja tulee lisää ja puhdasta bioöljyä viedään pitkinä junavaunuletkoina päivittäin maailman markkinoille. Se tietää miljardeja euroja!

537

160

Vastaukset

 • Laitos on jo aloittamista vaille valmis. Hienoa! Ennen muinoin Kevätniemeä haukuttiin Nälkäniemeksi, nyt siitä tulee Leipäniemi. Jalostamon uudet työntekijät rakentavat satoja omakotitaloja alueelle ja vanhojenkin talojen arvo nousee kymmenkertaiseksi, eli moniin kymmeniin tuhansiin euroihin.

  Alueelle tulee runsaasti erilaisia palveluja ja moni nykyinen keskustan kauppa muuttaa Kevätniemeen. Parhaillaan Kevätniemeen rakennetaan leveää pääkatua, Talttatietä, jonka varteen nousee pian hotellit ja ravintolat.

 • Elokuva-alan Uutiset kirjoittaa, että Kevätniemeen rakennetaan Suomen suurin elokuvateatteri ja sen nimeksi tulee Bio PikiÖljy. Onhan kyse jonkinsortin tervasta, jota putken päästä pulppuaa mielettömät määrät.

 • Nyt ne joutuu sähköistämään ja peruskorjaamaan Lieksa Joensuu junanradan kun alkaa se öljy ja puu trafiikki, ja liikenne lisääntyy huimasti! Puuta tulee tehtaalle ja öljyä lähtee maailmalle!

  • Vähintään kaksi sivuraidetta on syytä rakentaa siihen vanhan kirjastotalon seutuville.


  • Maakuntaliiton hanke auttoi eduskuntaan monta kansanedustajaa.Tämä bioöljyhän tosin en lähinnä ympäristön pilaamista ia ihmisten terveyden tuhoamista josta on karvaat koemukset Joensuussa. Miljardeja voi tuhota ja raiteita rakentaa mutta kokemuskin on osoittanut hankkeen älyttömäksi puuhasteluksi josta seuraa pelkkiä ongelmia ja yhtieskunnalle suuria menoja .Rahalla saa vain lisää onglmia jotka voisi ratkaista köyhtymällä. Sehän on ainut järkevä ja toimiva keino jatkaa elämää maapallolla.


 • Jokohan rakennuslupa on vireillä. Laitoshan on tilattu jo ajat sitten lehtikirjoitusten mukaan eli sen pitäisi olla odottamassa kuljetusta. Kannattako noita perustuksia noin paljon aikaisemmin tehdä ja sitoa pääomia. Vai onko niin ,että kaupunki tekee perustukset ,joita yhtiö sitten vuokraa. Kyllä tuo juttu on taas sitä homman keinotekoista pitkittämistä ,jotta voitaisiin taas kuitata jotain investointiavustusta. Miksi julkisuuteen ei ole kerrottu mihin se rakentamisen aloitus kaatui keväällä. Miten kauan tätä paskan jauhamista riittää . Nythän kaupungin ei taas tarvitse selitellä vähään aikaan turhaan tehtyä kenttää.

 • Surpeenvaaran kyläkauppakin avataan uudelleen ja siitä yhdestä toisesta lähikaupasta tulee kannattava lähiöpub viimeinkin.

 • Ainoa varma asia on, ettei Kevätniemeen tule minkäänlaista jalostamoa kuunapäivänä. Hankkeen epämääräisesti luvatut rahat ovat veroparatiisissa Kyproksella. Pienen osuuden ovat luvanneet tietyt suomalaiset sijoittajat, mutta eivät hekään suinpäin lähde epävarmaan kankkeeseen mukaan.

  • Alhainen hiilivetypitosuus on estänyt kaikkialla konseptin toiminnan. Hollannissa ajettu alas.
   Samoin Kanadassa ja joensuussa.

   Tukiraha saa ahneuden päälle.

   Nykypäättäjät ei jaa enää avokätisesti.


 • Kasviöljyt ja eläinpohjaiset öljyt on helppo konvertoida liikennepolttoaineksi.
  Myös selluteollisuuden sivutuote eli mäntyöljy on arvokas raaka-aine.

  Siitä saadaan vedyttämällä ja isomeroinnilla erinomaista dieselöljyä.

  https://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/teollisjatekijanoikeudellisetasiat/teollisjatekijanoikeudellisetasiat/1449140280611.html

  https://www.upm.com/fi/ajankohtaista/blogit/2018/09/kohti-fossiilitonta-tulevaisuutta--puusta-liikenteen-polttoaineita-biomuoveja-ja-hajuvetta-/

  UPM osaa. UPM ja Neste ei pysty jalostamaan tervasta liikennepolttoaineita. KiOR Yhdysvalloissa yritti . Ei onnistunut suurista resursseista ja huippukemisteistä huolimatta. Käytössä oli maailman parhaat katalyytit.

  "markkinat"

 • Johan se tietoviisas ilmestyi linkityksineen " täydellistä" tietoa jakamaan.

 • ymmärtääkseni Lieksa-Joensuu tiestä tehdään autobaana. Sitä pitkin sitten erikoispitkät rekat vie öljyä maailmanmarkkinoille. Joensuusta tankkereilla Saimaan kanavaaa pitkin eteenpäin. Paperit ovat ely-keskuksessa jokseenkin valmiina pöydällä. T. Elyläinen

 • Kuulin huhuja että biotehdas on ostanut Australiasta rekkakalustoa jossa on 4- 5 öljylle tarkoitettua perävaunua vetoauton perässä, eli samanlaisia joilla Australiassa ajetaan! Varmaan joutuvat Lieksassa liikenneympyrät korjaamaan että koko yhdistelmä menee sujuvasti Joensuuta kohti!
  https://www.youtube.com/watch?v=XbmY59nLD0g

  • Kaikki silltakin on uusittava uusia kymmentankkisia rekkoja varten. Siihen menee aikaa ja sinä aikana Kevätniemestä kuljetetaan terva junilla etelän suuntaan. Satakunta vaunua lähtee jalostamolta joka päivä ykköslaatuista biotervaa.


 • Uutinen on vedätystä. Sijoittamista suunnittelevilla on paineita saada lisää toimijoita mukaan rahoittamaan sekä osaltaan taloudellista vastuuta kantamaan. Kaupunginjohtajalla on tärkeää saada aikaa siksi kunnes löytää muualta työpaikan minne vetäytyä.
  Koko kupru on puhkeamassa.

  "Savolaiset firmat kiittävät Lieksalaisia veronmaksajia"

  • Kyllä kaupunginjohtaja töitä saa joltakin kuylältä ainakin elinkeinojohtajana. Onhan hänellä kokemusta elinkenojen harrastajista Lieksassa, kuten muovijalostamobisnes, siirtolapuutarhahanke, kaarisiltaprojekti, jne.


  • Eikös siirtolapuutarha mene edellisen piikkiin ? Muovibisneksestä taisi Nurmes maksaa suolaisemman hinnan😀


  • ruskisoldat kirjoitti:

   Eikös siirtolapuutarha mene edellisen piikkiin ? Muovibisneksestä taisi Nurmes maksaa suolaisemman hinnan😀

   Joo, siirtolapuutarhan suunnittelu alkoi 10 vuotta sitten. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt puutarha on enää aloittamista vaille valmis.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo, siirtolapuutarhan suunnittelu alkoi 10 vuotta sitten. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt puutarha on enää aloittamista vaille valmis.

   Homma periytyi entiseltä kaupunginjohtajalta seuraajalleen Määttäselle. Häneltä siirolapuutarhatyöt siirtyvät taas seuraavalle johtajalle jne., kunnes puutarha on valmis aikaisintaan vuonna 2056 kuten on arvioitu.


 • Mitähän se uusi laitoksen operoija tekee nykyisin. Sehän valittiin alkukesästä lehtitietojen mukaan.

 • Pakkolomalla kun homma ei tomikkaan!

  • Kyllä operoija käy välillä jalostamon perustuksien paikalla kylmäharjoitelemassa operaointia. Hän pyörittelee kuvitteellisiä tervan purkausventtiilien ratteja auki ja kiinni. Se tulee olemaan tärkeä tehtävä, kun säiliövaunuja aletaan täyttää. Täytyy tietää, milloin venttiili on auki ja milloin kiinni.


 • Kuka muistaa enää Osulaa silloin, kun bioöljy alkaa virrata kohti etelää kuin sula kulta?Pohjolan El Dorado Lieksa herää uuteen ennennäkemättömään kukoistukseen. Ölkysheikit ajelevat vaan pitkin Pielisentietä Lamborghineilla ja Ferrarilla.

 • Bioöljysheikit perustavat Pielisen ympärille bioöljykaupungin. Kolilta puretaan hotellinrotisko ja tehdään tilalle marmorista suuri palatsi haaremeineen. Ukkokoli jää kokonaan palatsin sisään nähtävyydeksi ja seikkailupuistoksi. Kaupunki rakennetaan vain 50 000 asukkaalle ja sinne valitaan vain Pohjoismaiden rikkaimmat henkilöt perheineen asumaan. Entiset lieksalaiset johtajineen viedään Nurmes-Valtimon kuntaan perustettavalle köyhien leirille.

 • Tuleekohan samanlainen ryysis ja ruuhka Lieksaan kuin Tuurin kyläkauplla jossa oli kilometrien autojono kun oli kaikki polttoaineet 1e litrahintaan! Toivottavasti eivät biotöhnätervaa myy alle 5e litra,,juuri tuon ruuhkavaaran vuoksi!

 • Tuurin kyläkauppa kalpenee Bioöljykaupungin rinnalla. Ei riitä, vaikka rihkamasheikki Keskinen ostaisi kymmenen Ferraria lisää 75 metrin työmatkaansa varten.

 • Lieksan Lehti voisi nyt seurata tätä biohanketta vähän useammilla uutisilla vaikka kuukauden välein ,sillä onhan tässä kuitenkin Lieksan tulevaisuutta ajatellen varsin massiivisesta hankkeesta kysymys. Hankkeen suuruutta kuvaa jo suunnitteluun käytetty aika. Harvaa Suomessa rakennettua tehdaskokonaisuutta on suunniteltu näin kauan.

 • Nyt on jokaisella mahdollisuus veikata! Kumpi on ensin toiminnassa vuonna 2020; GFN Kevätniemi vai TVO Olkiluoto?

  • Olkiluodon laitos valmistuu joskus, Lieksan laitos ei koskaan!


 • Bioöljy?.?? Käsittääkseni se ei ole öljyä. Ainakaan kun työskentelin öljy yhtössä. Ja käsittääkseni sillä ei ole ostajia. Joten kiinnostaisi tietää minne se myydään. Mutta pöhinää riittää. Vaikkei ole periaatteessa mitään.

  • Kyseinen tuote on puusta tuotettua tervaa, jonka tuotantoprosessi tulee niin kalliiksi, ettei tervaa osta kukaan. Tervaa voi valmistaa satoja vuosia vanhoilla menetelmillä paljon halvemmalla. Terva soveltuu puusuksen pohjiin, puuveneisiin ja paanukattoihin. Polttoainettahan se ei ole.


 • Onhan se bio. Ei kuitenkaan öljyä. Luulisi toimittajienkin olevan paremmin perillä asiasta. Kuitenkin kirjoitetaan bioöljystä. Sekä tämä joka alan asiantuntijain vaahtoaa.

 • Se on oikealta nimeltään biomöhnää, koska se jäähdyttyään ei vrtaa putkissa, vaan biomöhnä täytyy ensin lämmittää ja lantata polttoöljyyn ennekuin se edes palaa jotenkuten!


  • Espoossa Vermon huippukattila kolmosen käyttö on siirtynyt kaasuun ja polttoöljyyn. Fortum joutui hankkimaan kalliin happoa kestävän erikoistankin aineen säilytystä ja käyttöä varten.
   Nyt se jää käyttämättä.


 • Tietääkö joku onko kentälle tullut muuta teollisuutta? Tämän tislaamonhan piti olla vain osa suurempaa kokonaisuutta .

  • GFN yrityksen piti olla osaamisen ydin ja muita toimijoita olisi tullut tukemaan sitä.


 • Eli alueella ei ole muuta kuin mahdollisesti linnunpesiä reuna-alueen puissa.

 • uutinen on niille valittajille karmeaa luettavaa jotka jo aikaisemmin pitivät varmana omasta mielestään biojalostamoa ei tule lieksaan niin mikä on heidän seuraava kohde mielialalääkkeeksi että jotenkin päivästä selviävät

  • Monet todellakin pitivät omasta mielestään biojalostamoa varmana hankkeena, mutta nyt kun sitä ei tulekaan, niin varmaan he jotakin lääkettä tarvitsevat selvitäkseen järkytyksestä. Olen ihan samaa mieltä.

   Ehkä jokin uusi suuri kaupungin miljoonilla tukema huuhaa-projekti olisi tarpeen. Sellaisia voisivat olla katettu golfkenttä ja katettu siirtolapuutarha, joita voitaisiin käyttää myös talvella.

   Myös uusi silta Lieksanjoen yli voitaisiin rakentaa, mutta se tuntuu jo liian utopistiselta ja kaukaiselta haaveelta. Lieksassa kun on kaikensortin vastaan vänkääjiä ja kehityksen jarruja.


 • Tuleekohan 30 nopeusrajoitus Kevätniemen seutuville jos sitä boömöhnää alkaa virrata tosissaan? Tulee vielä tielle sitä möhnää ja on sitten liukasta! Kaitpa ne laittaa möhnäpuomit sen laitoksen ympärille? Saattaa olla sitten biovouhkajilla lääkityksen paikka kun se laitos ei toimikkaan ja siitä taitaa olla kokemuksia ympäri maailmaa! Koska pöhinä alkaa se myös iheuttaa meluhaittaa Kotolan asukkaille! Asukkaiden kannattanee laatia valitus!

  • Melusta tulee kärsimään myös Vehkakankaan omakoti- ja rivitaloasujat. Kiinteistöjen hinnat vain laskee edelleen. Ei päättäjillä päätä pakota kun haluavat tuhota ihmisten elinympäristöä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Melusta tulee kärsimään myös Vehkakankaan omakoti- ja rivitaloasujat. Kiinteistöjen hinnat vain laskee edelleen. Ei päättäjillä päätä pakota kun haluavat tuhota ihmisten elinympäristöä.

   Unhditko että siellä jo saha " mölynny" n. Satavuotta?


  • ruskisoldat kirjoitti:

   Unhditko että siellä jo saha " mölynny" n. Satavuotta?

   Joo. Pientä kolinaa sahalta kuuluu talvipakkasella. Muulloin on ihan hiljaista.


 • lieksalaiset on tottuneet asumaan paikassa ei mitään ääniä ei saa kuulua( olkaa hiljaa mie nukun) muuten ahistaa niin kuin jo muutamat käy ylikierroksilla kun jalostamo sittenkin toteutuu...nettiadressia väsäämään ja ketjulla kiinni työkoneisiin voi...voi...voi

  • Onhan siinä tietysti päöhinä ääntä jonkun aikaa kun sitä töhnää yrittävät turata niillä pannuillaan ennekuin huomaavat ettei se kannata!
   Sitten niiden romujen purkuvaiheessa saattaa olla jonkinverran kolinaa!


 • Ei kai Lieksassa ole koskaan ollutkaan tarkoitus valmistaa mitään tuotetta. Kyseessä on prosessi jossa aiotaan tehdä jotain ja saada siihen erilaisia tuotekehitysrahoja. Nythän tuota aikataulua on venytetty taas ensikesään. Syyskuulla aiottu perustuksien rakentaminen siirtyy myös keväälle jollakin tekosyyllä , jota tuskin kerrotaan julkisuuteen. Eihän tämän kesänkään siirtoa ole perusteltu mitenkään. Lieksan Kaupunki hölmöyksissään uskoo tuohon tarinaan ja uhrasi miljoonia tarpeettoman kentän rakentamiseen. Ja näyttää edelleen työntävän rahaa ko hankkeeseen.Iisalmessa piti olla toimiva laitos jo viisi vuotta sitten. Ainoastaan muutama pajupuska saatiin nurin. Kaupunki sielläkin teki aikamoisia tieratkaisuja monella miljoonalla aivan turhaan. Nyt siellä ei puhuta enää mitään ko hankkeesta.

  • Lieksassa toimii biotöhnä bensadielselin seassa vetureissa!


 • Meillä Iisalmessa ei kukaan usko tähän polttoaineeseen.
  Polttaminen on mahdotonta. Siellä käytiin usean asentajan kanssa säätämässä .
  Mikään ei auttanut.

  • Säiliö ei toiminut ja putkilinjat tukkeutui. Polttoöljyllä huuhtelu ei auttanut.


  • Ette vaan osannut tehdä oikein. Kyllä se Lieksassa toimii.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Ette vaan osannut tehdä oikein. Kyllä se Lieksassa toimii.

   Kyllä toimii. Kurssin käynyt palkattu operoija pyörittelee parhaillaan kuvitteellisiä tervan purkausventtiilien ratteja auki ja kiinni. Se tulee olemaan tärkeä tehtävä, kun säiliövaunuja aletaan täyttää. Täytyy tietää, milloin venttiili on auki ja milloin kiinni. Operoija kyllä hallitsee homman jo vuoden päästä. Silloin bioterva virtaa.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Ette vaan osannut tehdä oikein. Kyllä se Lieksassa toimii.

   Joensuussa ei osattu parantaa liemen lämpöarvoa.Siihen polttoaineeseen jäi neljännes vettä. Vesi tietysti höyrystyi palotilassa ja se lämpö meni suoraan savupiipusta harakoille.Kulutus oli alussa kolminkertaisesti polttoöljyä suurempaa ja kontaminaatiot kattilan liekkipinnan reunoilla huomattavia.
   Asia tuotiin Iisalmessa framille,mutta tavaraa palo sitten tietysti vielä sitäkin enemmän.
   Ajot jäi syöttöongelmiin.Espoossa Fortum ajoi kaasun pakkosyötöllä ja heilläkin oli samoja ongelmia nokeentumisessa ja raskaassa karstassa.
   Kuitenkin pystyivät ratkaisemaan säiliö ja syöttöongelmat.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Ette vaan osannut tehdä oikein. Kyllä se Lieksassa toimii.

   Lieksa on edelläkävijä kun täällä tehdään myös vetureihin bensadieseliä!


 • On se kyllä outoa miksei tuotakin puuta mikä menee tuon biotöhnän kanssa leikkiessä voi polttaa hakkeena voimaloissa?
  Vastaako tarkoitustaan ruveta puuta tislaamaan töhnäksi ja sitten yrittää polttaa sitä? Hakkeena poltettaessa jäisi yksi energiaa vievä prosessi välistä pois!

 • Hakelaitos investointina on suuri ja sen käyttö vara ja huippulämpöä tuottavassa laitoksessa ei ole järkevää.Hakkeen säilytys ja muu infra vie tilaa.Hakkeella ajo vaatii valvontaa. Polttoöljy on siihen tarkoitukseen luotettava valinta.Herkillä pohjavesialueilla järkevä ja toimiva vaihtoehto on myös nestekaasu.
  Huippu ja varalämpöä tuottavissa lämpövoimaloissa luotettavuus on prioriteetti.
  Pyrolyysiöljy ei sovellu niiden polttoaineeksi.

 • Ei kait se ole sen halvempi tuokaan töhnätislaamo mitä suunnittelevat, kuin hakelämpölaitoskaan!
  Ja eikös tuo vaadi valvontaa töhnätislaamokin, ja varmaan enempi porukkaa kuin haeklämpövoimala!

  • Lieksan Lehti kirjoitti, että töhnätislaamoon tarvitaan 100 työntekijää valvomaan töhnän valmistumista.


 • Nyt sitä ollaan kusessa kun matut on lähteneet Lieksasta, tai ainakin suvakit sanoo niin! Kuka ajaa nyt meitän bussit ja hoitaa vanhukset?
  Kukas valvoo töhnätehtaan monitorit!

  • Laitoksesta löytyy varmasti paljon muutakin tekemistä kuin vain monitorien valvontaa. Ehkä jopa fyysistä työtä. Ei siis kannata kateellisena automaattisesti olettaa, että tehtaaseen työllistyvät saavat jotenkin palkkansa vain istumalla ja monitoreita tuijottamalla. Tai vielä parempi, kannattaa hakea laitokseen töihin itse, niin ei tarvitse jossitella tai olla kateellinen.


 • Voin kertoa ihan paikanpäällä nähneenä kuinka Pankakosken tehtaalla suhtauduttiin maahanmuuttajiin reilut kaksikymmentä vuotta sitten. Silloin alkoi liikkua huhu, että atehdäs ottaa töihin neljä somalia. Luottamusmiehet nousivat heti varpailleen ja uhkasivat lakolla, jos ulkomaalaisia ruvetaan työllistämään. Henkilötöpäällikön piti palaverissa rauhoitella, ettei somaleja oteta töihin nyt eikä myöhemminkään. Eikä ole Pankakosken tehtaalla ulkomaalaista työvoimaa näkynyt muuta kuin konetoimittajina.

  • Aivan käsittämätöntä toimintaa, mutta tästä näkee millaista elämä sulkeutuneissa pikkukaupungeissa voi joskus olla.


  • Juuri(kin) näin(kin) (voitte itse valita) pitää toimia. Palkataan vain ammattitaitoista työvoimaa! Se aika on vaan jo mennyt, jolloin E-G Oy pyrki työllistämään kaikki pankakoskelaiset. 1960- luvulla leikattiin nurmikot ja heitettiin halot liiteriin yhtiön toimesta. Luontaisetuja ilman verotusta, ei enää nykyään. Kansainvälisesti tänä päivänä kilpailevan yhtiön ei tarvitse 'säälistä' palkita yhtään työntekijää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juuri(kin) näin(kin) (voitte itse valita) pitää toimia. Palkataan vain ammattitaitoista työvoimaa! Se aika on vaan jo mennyt, jolloin E-G Oy pyrki työllistämään kaikki pankakoskelaiset. 1960- luvulla leikattiin nurmikot ja heitettiin halot liiteriin yhtiön toimesta. Luontaisetuja ilman verotusta, ei enää nykyään. Kansainvälisesti tänä päivänä kilpailevan yhtiön ei tarvitse 'säälistä' palkita yhtään työntekijää.

   Tehdas rakensi työläisilleen ilmaiseksi käytettävät saunat ja pesutuvat koneineen, tiet, viemärit, vesipumppaamot, katuvalot, valaistun ladun, venelaiturit, kerhotalot, urheilukentän, jääkiekkokaukalon valoineen ja halvat rakennustarvikkeet omakotitaloja varten, ilmaisen rakennusaikaisen sähkön, joitakin mainitakseni.

   Tehtaan sähkölaitos jakoi työntekijöilleen taloussähkön puoleen hintaan verratuna Lieksan Sähkön hintaan. Lieksan Sähkön sähkön hinta oli 14 penniä kilowattitunnilta ja tehtaan sähkö 7 penniä.

   Työpaikat perittiin vanhemmilta ja jos osasi pesäpallon lyönnin, pääsi töihin ilman sukulaisuussuhteita. 1970-luvulla nauoret naishenkilöt palkattiin tehtaalle töihin Kaatrahovin baaritiskiltä.


 • Vieläkin osa liekan maajusseista olettaa, että tätä hapanta töhnää voi laittaa traktoriin.
  Ei voi. Pelkästään happo ja vesi leikkaa pumpun kiinni. Historia opetti.
  Vanhan huuhdellun aiv muovipöntön käyttö varakanisterina tuli kalliiksi, kun seinistä irtoava happo pilasi löpön ja hirtti sitten traktorin pumpun.

  • Liekan maajussien asiat eivät kuulu meille lieksalaisille millään tavalla. He saavat tehdä traktoriensa kanssa Venäjällä ihan miten vaan haluavat.


 • Eikös se olsi viisainta laittaa töhnätislaamolle etusijalla vain ulkomaalaista työvoimaa ja samalla ulkomaalaisnen luottamusmies, niin ei olisi kellään nokankoputtamista! Aina on ollut valitus ettei maahanmuutajille ole työpaikkoja, nyt asian voinee korjata!
  Ja ammattitaitoa heillä on varamsti teknillisen koulun käyneinä!
  Minä en hyväksy että maahanmuuttajia syrjitään työmarkkinoilla!

 • työnantajille nykypäivänä luulisi olevan sama kuka ne työt tekee oli sitten kotimaasta tai ulkomailta kunhan hommat hoidetaan mitä on sovittu

  • Ei ole ihan sama kuka työt tekee. Maahanmuuttovirastossa on nykyäänkin epäpäteviä hölmöläisiä töissä, jotka eivät osaa tehdä työtään ja Maahanmuuttoviraston johto varsinkin on ollut täysin pihalla, kun maahan on tullut yli sata uzbekkia väärennetyillä todistuksilla.

   Jos Suomeen tulla töihin, jokaisella pitää olla asianmukaisen koulutus kyseiseen työhön. Onneksi uzbekit karkoitaan maasta väärennettyjen todistusten takia.

   Töhnätehtaan työntekijällä pitää olla töhnänvalmistamisen koulutus ja todistus.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ole ihan sama kuka työt tekee. Maahanmuuttovirastossa on nykyäänkin epäpäteviä hölmöläisiä töissä, jotka eivät osaa tehdä työtään ja Maahanmuuttoviraston johto varsinkin on ollut täysin pihalla, kun maahan on tullut yli sata uzbekkia väärennetyillä todistuksilla.

   Jos Suomeen tulla töihin, jokaisella pitää olla asianmukaisen koulutus kyseiseen työhön. Onneksi uzbekit karkoitaan maasta väärennettyjen todistusten takia.

   Töhnätehtaan työntekijällä pitää olla töhnänvalmistamisen koulutus ja todistus.

   Onneksi uzbekeilla on ollut edes väärennetyt todistukset, mutta Lieksaan tulleilla koneinsinööreillä ei ollut mitään todistuksia ja läpi meni!
   Todistukset oli jäänyt lähtökiireessa savimajaan flyygelin päälle!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onneksi uzbekeilla on ollut edes väärennetyt todistukset, mutta Lieksaan tulleilla koneinsinööreillä ei ollut mitään todistuksia ja läpi meni!
   Todistukset oli jäänyt lähtökiireessa savimajaan flyygelin päälle!

   Koneinsinöörit eivät tulleet Lieksaan töihin. He olivat mielissään kaupunginjohtajan kutsusta, jossa luvattiin kaikille ilmaiset asunnot ja täysihoito.

   Insinöörien kannalta kaikkein parasta on ollut se, ettei Lieksassa ole löytynyt heille sopivia työpaikkoja vielä kahteenkymmeneen vuoteen. Tosin todistuksetkin ovat vielä postin kuljetettavina.


 • Ulkomaalaiset tekee halvemmalla ja paremmin kuin perusväestö! Suomalainen voi ruveta kyselemään liikoja oikeuksiensa perään, mutta ulkomaalaiset ei uskalla joten niiltä voi palkan pimittää!

 • Mikset voi neuvoa niitä poimijoita että asusivat jossain vuokralla ja keräisivät marjat ja myisivät omaan sottaan ilman kusettajien välistävetoa! Tienestit olisi paremmat! Muistan jokunen vuosi sitten tuolla salolla oli thai poimijoita ja joku suomalainen akka oli vahtimassa niitä poimijoita, se akka itse notkui siinä auton vieressä! Teki mieli antaa palautetta mutta jätin antamatta vaikka kyrsikin!
  Nyt ei ole kummoisesti mustikoita, tai tänään mitä katselin niin oli aika heikosti!

  • Vaikea myydä, kun tulee tuhatkunta litraa päivässä


 • Paljon on höpinää otsikon vierestä. Marjanpoiminnalle kannattaa avata oma keskustelu!

 • Rahalla ei tee paskaakaan, eikä siitä tule yksilölle mitään hyötyä vaan rahat kilahtaa kansainvälisten öljy-yhtiöiden kassaan. Se mitä meille bioöljystä jää, on sotkut ja pilattu luoto.

  • Kansainvälisten öljy-yhtiöiden kassaan, onko niitäkin mukana. Kerrotko lähemmin, mainitse edes yksi?


  • Mikä pilattu luoto, Törönkariko?


 • "Pian virrata Lieksasta maailmalle". Kuvitteleeko LL:n toimittaja, että pyrolyysineste on joku vientituote? Kunhan nyt GFN saisi ensiksi kaupaksi edes P-K:ssa tai sitten savolaiset ostaisivat säälistä omiin voimaloihinsa kepulaisten ministerien myötä vaikutuksella.

 • P-K :ssa ei ole yhtään laitosta jolla olisi valmiuksia tai haluja käyttää ko polttoainetta. Teoriassakin kyseeseen tulee vain vara-tai huippulaitos ,jonka käyttö vuodessa muutamia kymmeniä tunteja . Eli tehdasta ei kyllä kannata rakentaa lämmityskattiloita varten. Ehkä ainut paikka voisi olla joku jätteenpolttolaitos ja sielläkin lähinnä tukipolttoaineena. Jos tällä aineella olisi oikeasti jotain käyttöä , niin laitoksia olisi varmasti hieman enemmän kuin tuo Fortumin Joensuun laitos. Fortumilla on aikaisemminkin ollut kaikenlaisia kokeiluja esim. Kuusamossa Torangin voimalaitoksella. ( polttoaineen kuivaus petihiekalla) . Joensuussakin oli turpeen pölypoltto ,jossa turve kuivattiin savukaasuilla jne.

 • On täällä vaikka minkälaista asiantuntijaa. Jotkut taitaa olla vielä ihan tosissaan. Näitä on mukava lueskella.

 • Kun kaikki lieksalaiset puuveneet ja puusukset on lieksalaisella biotervalla käsitelty, tervan tuotantoa ei enää tarvita. Niihin menee kyseistä töhnää kaikkiaan muutama sata kiloa. Tervattavia paanukattoja ei Lieksassa ole, joten niihin ei tervaa enää tarvita.

 • Osan tervasta voisi myydä karamellitehtaalle ja ne voisi valmistaa biotervatöhnä leijona karamelleja!

  • Voisi myös rakentaa kylpylän missä saa liottaa itseään biomöhnässä, ja sanoa että sillä on tervehdyttävä ja nuorentava vaikutus.


  • Asiantuntija on oikeassa kuten aina. Eikun kellumaan boimöhnässä. Ja hän ensin.


 • Material safety data sheet (MSDS). Suomeksi käyttöturvallisuustiedote. Se osoittaa biotöhnän sisältävän lähes 20% muurahais ja etikkahappoa.
  Lisäksi formaliinia, metanolia, furfuraalialkoholia, ketoneja ja muita myrkkyjä.

  Sinä uiminen olisi viimeinen teko...

  Vastaavasti perinteinen hautaterva on myrkytöntä.

  "markkinat"

 • Ihmettelen hiukan kun katsoo firman tietoja kaupparekisteristä . Liikevaihtoa ei ole. Töissä kaksi henkilöä. Miten tällaisilla eväillä onnistuu noinkin suuren projektin aloittaminen . Ei se nyt niin yksinkertaista ole vaikka olisi kuinka hyvä liikeidea. Nythän puuhataan tehdasta ,jonka tuotteelle ei vielä ole edes markkinoita.Tämähän muistuttaa ihan ikiliikkujaa.

  • Velaksi tietysti. Siihen tarvitaan pankki tai sijoittajia. Et ole montaa yritystä laittanut nähtävästi pystyyn?


 • Projekti on perinteistä lieksalaista toimintaa. Muistamme tasan 10 vuotta sitten aloitetun siirtolapuutarhahankkeen. Kaupunki sijoitti puutarhan suunnitteluun satoja tuhansia euroa. Toistaiseksi puutarhatontti kasvaa tiheää vesakkoa.

  Myös kaarisillan uusimisprojekti on kestänyt jo viisi vuotta. Ei ole sillan seutuvilla näkynyt vielä minkäänlaista pöhinää.

  Muovin uudelleen käsittelyäkin yritettiin ja kaupunki joutui siinäkin lopulta maksumieheksi hankeen ajauduttua konkurssiin.

  Osulaa on purettu jo 14 vuotta. Vaikka kiinteistö asetettiin käyttökieltoon, myyntitoiminta näyttää edelleen jatkuvan. Kielloilla tai uhkasakoilla ei ole mitään merkitystä, koska kiellon toteutumista ei valvota. Yhtään uhkasakkoa ei ole saatu perityksi.

 • Sanalla bio voi höynäyttää kunnolla, sillä onnistuu kaikki vedätykset ja kusetukset! Sama on sanalla kierrätys, kuten muovin kierrätys ja silläkin kusetus onnistui <lieksassa ja Nurmeksessa vielä paremmin!
  Ja myös sanalla ilmastoteko voidaan kusettaa kansalaisia nostamalla veroja ja hintoja!

 • Mistä ihmeestä se biomöhnä ei tehty, kun sisältää tuollaiset määrät myrkkyjä? Ei se sisällön perusteella ainakaan kovin biolta vaikuta.

  • Ei se ole savun hengittäminen terveellistä sinullekaan, ja siitä samasta puusta sekin on peräisin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei se ole savun hengittäminen terveellistä sinullekaan, ja siitä samasta puusta sekin on peräisin.

   Valitettavasti polttaessa ja valmistaessa syntyy mykyllisiä kaasuja jotka menevät keuhkojen kautta verenkiertoon tuhoamaan verisuonia ja sydäntä.Puun poltossa syntyy savua joka jää keuhkoihin. Pyrolyysi on siksi valtava terveyshaitta asukkaille kuten Joensuun laitos osoitti. Kaasuhan leviää monen kunnan alueelle .Joensuussa ei piitattu mitään ihmisten terveydestä ja moni on jo sairastunut ja kuollut siksi että pyrolyysilaitos toimii koelaitoksena ilman lupia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Valitettavasti polttaessa ja valmistaessa syntyy mykyllisiä kaasuja jotka menevät keuhkojen kautta verenkiertoon tuhoamaan verisuonia ja sydäntä.Puun poltossa syntyy savua joka jää keuhkoihin. Pyrolyysi on siksi valtava terveyshaitta asukkaille kuten Joensuun laitos osoitti. Kaasuhan leviää monen kunnan alueelle .Joensuussa ei piitattu mitään ihmisten terveydestä ja moni on jo sairastunut ja kuollut siksi että pyrolyysilaitos toimii koelaitoksena ilman lupia.

   Yhteistä Joensuun pyrolyysilaitoksen aiheuttamissa sairastumis- ja kuolemantapauksissa on, ettei yksikään noista ole lääkärin tai patologin vahvistamia. Joensuussa noiden sairastumistapausten määrä lähti nousuun samaan aikaan, kun pöpilä siirtyi Paiholasta Tikkarinteelle, mihin tuon pyrolyysilaitoksen savupatsas näkyy. Jos sieltä osastolta peitettäisiin laitokselle päin antavat ikkunat, korjaantuisi moni terveysongelma.


 • Puustahan se on tehty ja se riittää tekemään siitä bio- tuotteen.

  • Tuotteeseen pitää lisätä runsaasti myrkyllisiä lisäaineita, jotta se saadaan riittävän kalliiksi. Puun osuus biotervassa on häviävän pieni. Suurin osa möhnässä on vettä ja lisäaineita.


  • 10% puuta + 90% myrkyllisiä kemikaaleja = ympäristöystävällinen biopolttoaine


 • Uusia muodikkaita "sanoja" joilla pystyy kunnolla lypsämään rahaa ovat hiilinielu ja hiilijalanjälki. Seurataanpas milloin joku sutki nämä sanat huulillaan alkaa rullaamaan häikäisevää kaupungin johtoryhmää ja ilmiömäistä kaupunginhallitusta.

 • Riittävän hyvä markkinointi, uskottava etänäennäistutkimus, ja lipevän sopiva puhe, takaavat sen, että lepakon paskaakin voi myydä kauneusvoiteena kasvoillemme hyvällä menestyksellä.

  • Kyllä.

   Coca-colaakin on myyty virkistävänä terveysjuomana melkoisen onnistuneesti viimeiset 130 vuotta, ja hyvin tuntuu edelleen kaupaksi käyvän.


 • Yhdysvalloissa New Hampshiren osavaltiossa tehtiin laskelma 2004 pyrolyysilaitoksen kannattavuuden selvittämiseksi.

  Kannattavin laitos oli puulla toimivan lämpölaitoksen yhteydessä oleva puupyrolysaattori, joka käytti voimalan hukkalämmön hyväksi.

  Eli Fortumin Joensuun laitoksen toimintaperiaate.

  Tässä: https://www.nh.gov/osi/resource-library/documents/bio-oil-commercialization-plan.pdf

  Kannattavuutta ei saavutettu. Tarvittava infra poltossa ja jakelussa nostaa kuluja.

  "markkinat"

  • "Suuret investoinnit, jotka ovat sitoneet yrityksen pääomia, mutta eivät ole ehtineet tuottaa tilikaudella tuloa, voivat aiheuttaa ongelmia tunnusluvun kehityksen arviointiin."


  • ROI on täysin jokaisen sijoittajan omassa päätäntävallassa, milloin "ehdot täyttyvät".

   Sijoittaja X haluaa investoinnilleen tuottoa huomenna, sijoittaja Y:llä on aikaa odottaa kymmenen vuotta. ROIhin vetoaminen ikäänkuin luonnonlain omaisena ehtona on jälleen samaa typeryyttä, mitä olet bioöljyketjuihin puskenut, muka päteäksesi, hyvä nimimerkki "markkinat".


  • Tuo Yhdysvalloissa New Hampshiren pyrolyysilaitosten kustannusrasite esimerkkilaskelma osoitti selvästi. Lämpövoimalan yhteyteen rakennetun pyrolysaattorin tuote on ratkaisevasti edullisempaa. Kuten Fortum Joensuussa.
   Silti on vahvasti punaisella.

   https://www.youtube.com/watch?v=RvaynrCEgSU

   Ajamasi hanke on ajautunut umpikujaan.

   Kanadassa ja Alankomaissa sekä Suomessa tuotantoa ajetaan ja on jo ajettu alas.

   UPM ja StoraEnso ovat tutkineet prosessia jo 90 luvulla ja todenneet sen käyttökelvottomaksi.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   ROI on täysin jokaisen sijoittajan omassa päätäntävallassa, milloin "ehdot täyttyvät".

   Sijoittaja X haluaa investoinnilleen tuottoa huomenna, sijoittaja Y:llä on aikaa odottaa kymmenen vuotta. ROIhin vetoaminen ikäänkuin luonnonlain omaisena ehtona on jälleen samaa typeryyttä, mitä olet bioöljyketjuihin puskenut, muka päteäksesi, hyvä nimimerkki "markkinat".

   Etsi sinä parempaa tietoa purolyysin toimivuudesta kumotaksesi nimimerkki Markkinat tiedot!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Etsi sinä parempaa tietoa purolyysin toimivuudesta kumotaksesi nimimerkki Markkinat tiedot!

   ROI liittyy investointiin taloudellisesta näkökulmasta. Ei teknisestä.


 • Tuosta bioöljystä on viisainta ruveta valmistamaan biomuovituotteita. Niistä tulee varteenotettava kilpailija nykyisille öljypohjaisille muoveille.
  Ongelmana on sitten Lieksan työvoiman puute. Olisi jo nyt alettava tuomaan ulkoa kielikoulutettavaa työvoimaa jotta ei pula sitten yllättäisi.
  Voisiko työvoimatoimisto vinkata nykysille ulkomaan henkilöillen jotta kertoisivat sukulaisilleen ja maanmiehille ja henkilöille asiasta.

 • Kyllä yrityksen arvoa tarkastellaan noilla kirjanpidollisilla tunnusluvuilla. Sijoittaja voi olla pitkämielinen tai mitä vain ,mutta rahoittajat ,joita varmasti jatkossa tarvitaan katsovat varsin tarkkaan noita tunnuslukuja. Samoin asiakkaita kiinnostaa miten firmalla menee. Mistä muualta se selviää kuin julkaistavista tunnusluvuista.

  • Sijoittajille aukeaa tuollaisissa riskipitoisissa projekteissa poikkeuksetta myös osakeyhtiön hallituspaikka, josta katsellen on kyllä varmasti tilinpäätöksiä paremmat näköalat firman toiminnalle. Tilinpäätös kertoo, mitä on saatu aikaiseksi, mutta hallitus viimekädessä päättää miten se tehdään, ja juuri tämä on aloitusvaiheessa tärkeää.

   En sano, että esillä olleet nimekkäät sijoittajat kertovat yritykselle nimenomaan sen, kuinka kemialliset ja fysikaaliset prosessit saadaan varmimmin toimimaan, mutta ovat varmasti rahoittajan ominaisuudessa melko herkällä korvalla mitä yrityksen ropelipäät prosessin toimivuuden eteen meinasivat tehdä. Unohtamatta tietenkään hiillostaa myyntiosastoa, että tuote menisi muuallekin kaupaksi kuin veneiden pohjaan tai paanukatoille.


 • Tämä amerikkalainen "konsultti" pitää Suomea pyrolyysin menestystarinana.

  https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=auto&tl=fi&u=https://lee-enterprises.com/pyrolysis-oil-commercial-markets-are-a-reality/

  Pikapyrolyysitervassa on paljon happoja ja vettä sekä haihtuvia myrkkyjä. Se ei kelpaa paanukattoihin eikä suksen pohjiin.
  Perinteinen hidaspyrolyysi hautaterva on erinomaista raikasta ja myrkytöntä.

  http://www.joutsa.fi/jouto/perinne/terva.html

  https://suomenluonnonmaalit.fi/terva-puunsuojauksessa/

  "markkinat"

  • Jos tervaa tuottaa alle tonnin vuodessa, niin tuotetta ei tarvitse tutkia.
   Tutkimus maksaa 200 000.
   Lieksassa tervahauta voisi kannattaa tilanpidon ohella. Kunhan ei tee sitä yli tuhatta kiloa.


 • Fortumin kassa on täynnä. Energiamarkkinoilla on muutos.
  Fortum ei 100% varmuudella investoi pyrolyysiin.

  Maailman suurin tuottaja ei investoi siihen. Se ei voi olla vaikuttamatta Lieksan pyrolyysiin...

  Tuuli, aurinko ja vesivoima sekä biomassat on nyt nosteessa.
  Samoin geoterminen ja perinteinen maalämpö uudenaikaisilla lämpöpumpuilla.

  "markkinat"

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/fortumin-kassa-kilisee-mutta-minne-raha-ropisee-paikoilleen-jahmettyneessa-osingossa-ei-nay-nousua/929dec16-ec58-4ae6-bc4f-1202c197fbec

 • Tyhmä kysymys, mutta eikö puu palaisi ihan hyvin sellaisenaan? Miksi pitää tuhrata resursseja siihen, että tehdään siitä jotain myrkyllistä biomöhnää?

  • Puulla on tuollaiseen konsentraattiin verrattuna onneton lämpöarvo per m3, ja sen polttamiseen tarvitaan arina. Johtoajatus tuollaisen tiivisteen käytössä on, että sitä voitaisiin polttaa jo olemassa olevissa kattiloissa.


  • Johtoajatus oli, että pyrolyysinesteellä korvattaisiin polttoöljyä huippu ja varavoimakattiloissa.
   Vanhan laitoksen konversio tulee liian kalliiksi ja luotettavuus menetetään.
   Järkevintä on käyttää vanhat laitokset loppuun kevyellä polttoöljyllä.

   Sitten uusi hakkeen pölypolttoon suunniteltu laitos.
   Tai lämpöpumppuun perustuva sähkötoiminen laitos.

   https://www.vtt.fi/inf/pdf/visions/2018/V13.pdf

   "markkinat"


  • Eikös Vapolla ole jo Kevätniemessä hakelämpölaitos ? Hyvin tuntuu toimivan. Vapo on ollut viisas jo aika päiviä sitten.

   "Markkinat" voisi jotain kommentoida. • Hyvä kysymys. Kantava ajatus on ollut, että huippu ja varalämpölaitoksia oli tarkoitus muuttaa toimimaan puusta tislatulla nesteellä.
  Pääosa laitoksista oli toiminut raskaalla polttoöljyllä ja päästömääräykset estivät sen käytön. Ne siirtyivät käyttämään kevyttä polttoöljyä, jonka verotusta on voimakkaasti nostettu.

  Pyrolyysinesteen käytössä tulee ongelmia. Apuliekkinä nestekaasu tai pö ja säiliö ja putkilinja vaatii haponkestävän molybdeenia sisältävän kalliin rosterin käytön. Muovipinnoitus ei kestä.Käytännössä vanhat laitokset ajetaan loppuun polttoöljyllä.

  Huippulämpö ja varalämpölaitoksia rakennetaan tulevaisuudessa pellettien pölypolttoon.

  http://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/123395/diplomityo_pero_juha.pdf?sequence=2&isAllowed=y

  https://aaltodoc.aalto.fi/bitstream/handle/123456789/19104/master_Kirppu_Heidi_2015.pdf?sequence=1&isAllowed=y

  http://bioenergia.fi/default.asp?sivuId=30720

  Pyrolyysinesteessä energiatiheys on puuta suurempi. Puun suorapoltto vaatii alkalia kestävän kalliin kattilan. Siksi sitä poltetaan turpeen kanssa, jolloin pärjätään halvemmalla tekniikalla.
  Puupoltto soveltuu paremmin suurin yksiköihin ja tarvittava infra on kallista.

  "markkinat"

  • Espoossa Vermossa Fortum käytti apuliekkinä metaania(maakaasua)....

   "markkinat"


 • Heidi Kirppu toi faktoja esille !

  "Haasteena on pyrolyysiöljyn huono säilyvyys ja sen sisältämät haitalliset ja korrosoivat aineet sekä kaasumaiset päästöt."

  "Biopolttoaineilla on yleensä tarkoitus korvata fossiilisia polttoaineita, mutta olemassa olevat laitokset on suunniteltu ja optimoitu yleensä jonkun fossiilisen polttoaineen polttoon". Osa laitoksista ja kattiloista on joustavampia mikäli ne on niin suunniteltu.

  Monesti laitokset vaatii alkuperäisen suunnitellun polttoaineen käyttöä ja optimaalliselle polttoaineelle on tarkat rajat.

  Hyviä faktoja.

  Savon Voiman huippukattilassa Iisalmessa ei päästy spekseihin pyrolyysinesteellä. Nimellistehoa ei saavutettu.

  "markkinat"

 • CFB turvekattiloita on konvertoitu toimimaan puulla ja alkaliklorideita sisältävä tarttuva tuhka on ongelma, koska se aiheuttaa pistekorroosiota kattilaan.

  Turpeessa oleva rikki neutraloi puun aiheuttamaa korroosiota.
  Jyväskylässä Keljonlahden voimalassa syötetään puhdasta rikkiä rikkisiilosta kattilaan, mutta Sumitomon kehittämä prosessi ei toimi. Turpeella se toimii.

  Puulla massavirrat nousee, koska lämpöarvo jää turpeesta ja syntyy lisäongelmia.
  Kattilan vaihto vaatisi 65 miljoonaa !

  https://yle.fi/uutiset/3-10449446

  "markkinat"

 • Tuo Jyväskylänkin tapaus osoittaa taas sen, että jos homma menee pieleen niin kukaan päättäjistä ei ota mitään ainakaan taloudellista vastuuta. Sama homma Lieksassa onneksi vähän pienemmässä mittakaavassa. Kevätniemeen pistetään viisi miljoonaa rahaa kenttään ja muuhun infraan jolla ei käytännössä ole mitään käyttöä. Jos tuo jalostamo joskus kuitenkin väkisin yhteiskunnan tuella rakennetaan sen toiminta loppuu ihan varmasti siinä vaiheessa kun varastosäiliö (t) ovat täynnä. Saavat vielä sotkettua ympäristönkin ,josta aiheutuu kaupungille lisälaskua ainakin miljoona. Mutta minkäs teet . Vielä tuosta puun poltosta leijukattiloissa. Ei se korroosio niin kovin suuri ongelma ole . Lähinnä tuo likaantuminen hieman haittaa ,sekä puun huonompi energiasisältö tilavuusyksikköä kohden. Tuo rikki on suurempi ongelma kattilan loppupäässä ,kun pyritään mahdollisimman kylmiin savukaasuihin. Vielä tuosta Keljonlahden voimalasta. Kyllä se lauhdesähkön tuotanto oli aika suuressa roolissa laitoskokoa määriteltäessä. Ja turpeen varaanhan se suunniteltiin. Olihan eräs valtioenemmistöinen turveyhtiö yhtenä osakkaana hankkeessa. Tosin ei enää. Tuo puun sotkeminen kuvioihin oli merkittävä syy homman epäonnistumiseen , lisäksi heti alkuvaiheessa pörssisähkön hinnan romahtaminen. Silloista toimitusjohtajaa JL syytetään alemmassa jutussa ihan turhaan .

  • Jos tämä töhnä on" öljyä", sille pitää rakentaa ns suoja allas. Yleensä ne on petonista valettu. Joten siitä saa uima altaan myöhemmin.


 • Lieksan öljyä on tarjottu voimaloille eri sopimuksin n. 45-55 euroa megawattitunti.

 • Aika ohut tulee kate olemaan ,jos noilla hinnoilla tuote myydään. Pellettiä myydään 50...60 €/ MWh eikä sillä rikkaaksi tulla. Tosin ei tuosta tuotteesta enempääkin kannata maksaa.

  • Vanhojen voimalaitosten omistajille ehdotetaan nyt rinnakkaispolttoa. Käyttöhäiriössä kevytöljypoltin siirtyy tuotantoon.


  • Fortumin voimalan yhteiskäytössä olevan pyrolysaattorin tuote on kallista valmistaa.
   Sen poltto konsernin omavalmisteenakaan ei kannata.

   Yhtäkään ulkopuolista asiakasta ei ole saatu käyttämään sitä.

   Hollannissa on sama tilanne. Kanadassa tuotanto vähenee. Kanadasta viedään pieniä määriä tuotetta Yhdysvaltoihin.

   "markkinat"


  • Suomessa tuotettiin 5000 tonnia pyrolyysinestettä Joensuussa vuonna 2018.
   Vastaavasti Suomessa samaan aikaan käytettiin laskennallisesti. Ennätysmäärä puupellettiä! Peräti 436 000 tonnia.

   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.402325

   Maailmassa puupellettin käyttö ja valmistus on vahvassa kasvussa.
   Puupyrolyysinesteiden valmistus on myös globaalisti hiipumassa.

   "markkinat" • Vieläkö Kevätniemen lavalla pidetään tansseja? Oli hauskaa silloin 70-luvulla.

 • Tottakait pidetään! Tabnssilavakulttuuri elää vahvana Lieksassa ja nyt kun saadaan sitä purolyysiöljyä, niin saadaan todella liukas lattia tanssilavalle! Älä ole huolissasi!

 • Oi niitä aikoja silloin soan jäläkeen kun Kontiovuaran Oinolassa tansittiin jotta lattia paukku. Sokkee Martti repi haetaria.

  • Eikös Martin haitarin nappulat ollut öljytty bio öljyllä ja samalla öljyllä se tanssilattiakin?


 • Lieksassa ja monessa muussa muuttotappiokunnassa kehitysalueella lyödään paukkuja pellettiin.
  Siitä on toivuttu pelastusta, kuten mainostamalla paluumuuttoon.

  Se on turhaa, koska kaikki tekee samaa. Tai jotain "uutta", jossa riskianalyysit on jätetty tekemättä.

  Osaaminen ja ROI ratkaisee.

  "markkinat"

  "

  • Pelletin 436 000 tonnia ja 27 000 pienkäyttäjää vastaan maailman suurin pyrolyysilaitos!!! Tällä polttoaineella vuosituotanto 5 000 tonnia ja 2 lämmityskattilaa käytti osin sitä vuonna 2018.

   Lieksassa ei olla kartalla.

   "markkinat"


 • Tuo pelletin käyttö pientalouksissa on jäänyt vähän sivurooliin,koska kaikki vannovat maalämmön puolesta. Pelletti on vanhoissa öljylämmityskohteissa huomattavasti parempi vaihtoehto kuin maalämpö. Bioöljystä ei ole kevytöljyn korvaajaksi.

 • Luulenpa ,että GFN: n puuhamies tietää nuo edellä kerrotut totuudet bioöljystä ja siitä syystä tislaamoja ei ole noussut mihinkään. Mutta miksi tappaa lypsävää lehmää. Onhan toimeentuloa tullut jo monta vuotta. Seuraavaksi siirrytään seuraavaan kuntaan. Luulenpa ,että esim. Savukoskella revetään riemusta ,kun paikallisessa tiedotusvälineessä kerrotaan uudesta satoja henkilöitä työllistävästä biojalostamosta. Ps. Jokohan Lieksassa on tarjouskyselyt lähteneet pohjan teosta jalostamolle.

  • Niinpä. Toimeentuloa on tullut erittäin hyvin savolaisille suunnittelu ja urakointi firmoille.


 • Miten on "markkinat", yritätkö ratkaista tämän ongelman, vai kaataa sen kankkulan kaivoon? Ainakin valtavasti jaksat touhuta bioöljyn kanssa.

  • Nimimerkki "markkinat" on laittanut kaiken energiansa ja arvovaltansa ruletin pessimistiselle värille, jonka osuessa kohdalleen voi tulla omalla nimellään esiin, julkaista Lieksan Lehdessä kolumnin aiheesta "Mitäs minä sanoin", ja saada se kehystettynä Icellan seinälle.

   Kuka väitti, ettei toimeentulotuella voisi tehdä elämällään jotain merkittävää?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nimimerkki "markkinat" on laittanut kaiken energiansa ja arvovaltansa ruletin pessimistiselle värille, jonka osuessa kohdalleen voi tulla omalla nimellään esiin, julkaista Lieksan Lehdessä kolumnin aiheesta "Mitäs minä sanoin", ja saada se kehystettynä Icellan seinälle.

   Kuka väitti, ettei toimeentulotuella voisi tehdä elämällään jotain merkittävää?

   Sinäkin nyt arvostelet ,mutta kunhan se homma menee vituksi, niin sanot heti,,,mitäs minä sanoin jo alunalkaenkin ettei se toimi!
   Jälkeenpäin on hyvä olla viisas!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sinäkin nyt arvostelet ,mutta kunhan se homma menee vituksi, niin sanot heti,,,mitäs minä sanoin jo alunalkaenkin ettei se toimi!
   Jälkeenpäin on hyvä olla viisas!

   Minua ei voisi tuonkaan tuotekehitysprojektin onnistuminen tai epäonnistuminen vähempää kiinnostaa, mutta kyllä tuo julkisen rahan käytön arvostelu samasta kattilasta lusikoivien toimeentulotukielättien suunnalta on hämmentävää. Aivan kuin projektien elinkelpoisuudesta huolimatta yhteiskunnan tukien ainoa oikea osoite olisi lyödä ne tässä ketjussa aktiivisimmin marmattavien lapaan.

   Tuon projektin ja muutaman muun anonyymin rahoittamisessa on kuitenkin se ero, että ensinmainittu _saattaa_ tuottaa joskus jotakin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minua ei voisi tuonkaan tuotekehitysprojektin onnistuminen tai epäonnistuminen vähempää kiinnostaa, mutta kyllä tuo julkisen rahan käytön arvostelu samasta kattilasta lusikoivien toimeentulotukielättien suunnalta on hämmentävää. Aivan kuin projektien elinkelpoisuudesta huolimatta yhteiskunnan tukien ainoa oikea osoite olisi lyödä ne tässä ketjussa aktiivisimmin marmattavien lapaan.

   Tuon projektin ja muutaman muun anonyymin rahoittamisessa on kuitenkin se ero, että ensinmainittu _saattaa_ tuottaa joskus jotakin.

   Sinusta on vissiin ok työntää yhteistä rahaa sellaiseen paskaan jolla ei tee mitään? Olet joku visionääri joka uskoo mihin vain, vaikka se olisi miten huuhaata tahansa! Rahojen tärvelijöillä ei ole mitään vastuuta niin samahan se on tuottiko homma vai ei!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sinusta on vissiin ok työntää yhteistä rahaa sellaiseen paskaan jolla ei tee mitään? Olet joku visionääri joka uskoo mihin vain, vaikka se olisi miten huuhaata tahansa! Rahojen tärvelijöillä ei ole mitään vastuuta niin samahan se on tuottiko homma vai ei!

   Sinulla ainakin näyttää olevan aivan sataprosenttista faktaa, että tuo on "paskaa jolla ei tee mitään". Miksi muuten et ole päättämässä noiden rahojen käytöstä, kun tuntuu kuitenkin menevän jälleen yksi kyky Esson baarista aivan hukkaan.

   Nuo rahat on jo minun kukkarostani olleet pois aikapäivää sitten, enkä niitä enää näe, mutta sinua noiden investointikohde näyttää vain kovasti häiritsevän. No, nytpä tuo vaalien jälkeen taas nähtiin, mitä sosialistit ymmärtää sanalla "investointi".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nimimerkki "markkinat" on laittanut kaiken energiansa ja arvovaltansa ruletin pessimistiselle värille, jonka osuessa kohdalleen voi tulla omalla nimellään esiin, julkaista Lieksan Lehdessä kolumnin aiheesta "Mitäs minä sanoin", ja saada se kehystettynä Icellan seinälle.

   Kuka väitti, ettei toimeentulotuella voisi tehdä elämällään jotain merkittävää?

   GFN Oy on saanut kohdennettua "toimeentulotukea" samasta kattilasta .
   Sitä ovat kohdentaneet kepu-kokoomus ministerien alaiset virkamiehet.
   Toimeentulotukea on antanut myös Olvi Oyj. Sekä lukuisat pääasiassa savolaiset metsänomistajat.
   Ne varat on lopullisesti menetetty.

   Yrityksen perusti ex Talvivaaran varatoimitusjohtaja. Entinen miljonääri.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   GFN Oy on saanut kohdennettua "toimeentulotukea" samasta kattilasta .
   Sitä ovat kohdentaneet kepu-kokoomus ministerien alaiset virkamiehet.
   Toimeentulotukea on antanut myös Olvi Oyj. Sekä lukuisat pääasiassa savolaiset metsänomistajat.
   Ne varat on lopullisesti menetetty.

   Yrityksen perusti ex Talvivaaran varatoimitusjohtaja. Entinen miljonääri.

   "markkinat"

   Toistan sinullekin: Mieluummin näen rahaa jaettavaksi investointeihin, ja varsinkin paikkakunnille, joissa viimeisimmän tuotantolaitoksen pystyttämisestä on vuosikymmeniä, kuin jakaa se vastikkeetta kovimmin rääkyvän sosialistin kouraan. Tässä ketjussa se titteli menee kiistämättä sinulle.

   Sillä ei ole mitään merkitystä, onko varoja jakamassa keskusta- vai minkä puolueen virkamies. Tuon projektin käynnistymistä nyt sattumalta, ehkä keskustapuolueen myötävaikutuksella, jännitetään tällä kertaa suomalaisessa maakunnassa. Jos ei onnistu niin ei onnistu, rahat eivät edelleenkään ole sinulta tai keltään muultakaan pois.

   Ja mitä kukakin ymmärtää rahojen lopullisella menettämisellä; Minulle investointi on mahdollisesti väliaikainen rahanmeno jossa panoksena on tuotto, olkoonkin onnistumistodennäköisyys lähellä lottoa, mutta Lieksassa pelkän väestön tekohengittäminen tukiaisilla vasta lopullista rahanmenoa onkin. Siinä projektissa ei voita kuin sosiaalidemokraatti vaalipäivänä.


  • Nyt tuki-ikkuna on tässä case Lieksa TODISTETTAVASTI menossa kiinni. Investoinnit rahoittaa itsensä, kun toiminta on kannattavaa. Esimerkiksi tuulivoimaa rakennetaan ilman tukia.

   Vihreät ja SDP ajaa kestävää politiikkaa ja keskustan laiva kääntyy parempaan suuntaan.
   Berner ja Sipilä teki tuhoa.
   Esimerkiksi taksien hinnat nousi yli 10% . Luotettavuus romahti ja palvelu huononi. Mittarittomat taksit on usein laillisesti ottaneet poskettomia hintoja.
   Taas kilpailutetut taksit julkisella puolella on halpuutettu ja laatu on romahtanut.

   VR on yritetty pilkkoa. Britannia on siitä surkea esimerkki.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Toistan sinullekin: Mieluummin näen rahaa jaettavaksi investointeihin, ja varsinkin paikkakunnille, joissa viimeisimmän tuotantolaitoksen pystyttämisestä on vuosikymmeniä, kuin jakaa se vastikkeetta kovimmin rääkyvän sosialistin kouraan. Tässä ketjussa se titteli menee kiistämättä sinulle.

   Sillä ei ole mitään merkitystä, onko varoja jakamassa keskusta- vai minkä puolueen virkamies. Tuon projektin käynnistymistä nyt sattumalta, ehkä keskustapuolueen myötävaikutuksella, jännitetään tällä kertaa suomalaisessa maakunnassa. Jos ei onnistu niin ei onnistu, rahat eivät edelleenkään ole sinulta tai keltään muultakaan pois.

   Ja mitä kukakin ymmärtää rahojen lopullisella menettämisellä; Minulle investointi on mahdollisesti väliaikainen rahanmeno jossa panoksena on tuotto, olkoonkin onnistumistodennäköisyys lähellä lottoa, mutta Lieksassa pelkän väestön tekohengittäminen tukiaisilla vasta lopullista rahanmenoa onkin. Siinä projektissa ei voita kuin sosiaalidemokraatti vaalipäivänä.

   Normi pikkuporvarin jorinaa, mutta muista sitten että otatte vastuun vituksi menneestä hankkeesta ettekä kaada sitä veronmaksajien piikkiin! Sinunkaan rahoilla tuskin saa mitään aikaan, kunhan vohellat!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Normi pikkuporvarin jorinaa, mutta muista sitten että otatte vastuun vituksi menneestä hankkeesta ettekä kaada sitä veronmaksajien piikkiin! Sinunkaan rahoilla tuskin saa mitään aikaan, kunhan vohellat!

   Tyypillistä sosialistin jorinaa.

   Porvari kun rakentaa minkä tahansa laitoksen omilla rahoillaan ja päättää tuotantoaan tehostaakseen aloittaa muutamat yt:t tai peräti siirtää laitoksen tyystin halvemman työvoiman tai raaka-aineiden maihin, kirotaan sitten porvaria niin kuin sillä muka olisi joku yhteiskuntavastuu työllistämisestä.

   Lieksassa jos missä luulisi porukan ymmärtävän, mikä merkitys julkisella rahalla ja siten myös päätäntävallalla on yritysten toimimisessa ympäristössä, jossa logistiikka- ja työvoimakustannukset ovat kaukana optimaalisesta.

   Julkisen rahan ne työttömät on Lieksassa elätettävä joka tapauksessa. En vain näe, miksi sitä elättämistä ei voisi tehdä työllistävän yrityksen kautta, jossa ainakin teorian mukaan osa elätyskustannuksista tulisi veronmaksajien taskujen sijasta myös maksavilta asiakkailta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Normi pikkuporvarin jorinaa, mutta muista sitten että otatte vastuun vituksi menneestä hankkeesta ettekä kaada sitä veronmaksajien piikkiin! Sinunkaan rahoilla tuskin saa mitään aikaan, kunhan vohellat!

   Mitä edes tarkoitat tuolla veronmaksajien piikkiin kaatamisella? Tietysti kaikkien firmojen kaatuminen menee veronmaksajien piikkiin kun verojen maksu lakkaa; Niin osakeyhtiön maksaman yhteisöveron, omistajien maksaman pääomaveron kuin työntekijöiden maksaman tuloveronkin lakkaaminen.

   Tällä hetkellä vähänkään voittoa tuottavat yritykset pidetään verottamalla vain hädin tuskin hengissä, joten veronmaksajat saanee tuollaisesta laitoksesta ensimmäisenä omansa pois.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitä edes tarkoitat tuolla veronmaksajien piikkiin kaatamisella? Tietysti kaikkien firmojen kaatuminen menee veronmaksajien piikkiin kun verojen maksu lakkaa; Niin osakeyhtiön maksaman yhteisöveron, omistajien maksaman pääomaveron kuin työntekijöiden maksaman tuloveronkin lakkaaminen.

   Tällä hetkellä vähänkään voittoa tuottavat yritykset pidetään verottamalla vain hädin tuskin hengissä, joten veronmaksajat saanee tuollaisesta laitoksesta ensimmäisenä omansa pois.

   "veronmaksajat saanee tuollaisesta laitoksesta ensimmäisenä omansa pois"

   Tottakai saa, koska veronmaksajat saavat sekä voitosta saadun omistusosuuden mukaisen osuuden että pääomatuloverot niin omasta kuin yksityistenkin osuudesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "veronmaksajat saanee tuollaisesta laitoksesta ensimmäisenä omansa pois"

   Tottakai saa, koska veronmaksajat saavat sekä voitosta saadun omistusosuuden mukaisen osuuden että pääomatuloverot niin omasta kuin yksityistenkin osuudesta.

   Unohtamatta tietysti osaa suoraan laitoksen kuluista veroina takaisin saatavista palkkamenoista, raaka-aineen hankintaketjun polttoaine- ja tuloveroista, unohtamatta ennen laitoksen ja hankintafirmojen (metsäkone- ja kuorma-autofirmat) ennen voitonjakoa maksamia yhteisöveroja, näiltä palkkatulojen veroja jne.

   Nämä ovat siis varmaa tuloa, tekipä laitos koskaan voittoa eli ei.


 • GFN:n katteettomat lupaukset Iisalmeen ja Savonlinnaan ja nyt hännänhuippuna testataan lieksalaisten päättäjien älyä?!
  Onpa Lieksan kaupunki ajanut itsensä surkuhupaisaan tilaan. Uskotteko todella kiinalaisten rahoittavan laitosta?

 • Missään ei ole kehitetty edullista ja toimivaa EROTUSPROSESSIA, jolla hapot ja vesi saadaan pois pyrolyysinesteestä.

  On vakavin ongelma. Puupyrolyysinesteen valmistus ei ole toiminut kaupallisesti kannattavasti energiakäyttöön. Elintarviketeollisuus takaa pienimuotoisen tuotannon kannattavuuden Yhdysvalloissa. Savuaromit ja esanssit.

  Laajempaa käyttöä ei pyrolyysinesteillä ole.

  Metsäteollisuus on tutkinut tämän jo 90 luvulla.

  "markkinat"

 • Suomessa porvarit ei menetä omia rahojaan, vaan aina pitää olla valtion rahoilla ne tekemiset! Ei edes suuret firmat pyöri ilman veronmaksajien rahoja joita niihin syydetään, ja pakkohan se on että saavat jakaa sitten osinkona osakkeenomistajille! Ja osakkeenomistajat ei sijoita saamisiaan firmaan takaisin, vaan omaan taskuunsa ja mieluiten ulkomaille! Onhan nuo nähty telakkatuet ja muut isot firmat, valtio syytää niinhin jokavuosi satoja miljoonia!
  Pankit aikoinaan ajoi konkurssiin yrityksiä ja kähmivät rahat itselleen, ja asiaa ei kärsi vieläkään tutkia että jotkut kähmijät joutsi vastuuseen! Joka sanoo suomea oikeusvaltioksi voi vetää v,,un päähänsä ja syvälle!

  • Noin täydellisellä itsevarmuudella voi suoltaa noin täydellistä h--vonpaskaa vain noin täydellisen mistään mitään tietämätön tyyppi.

   Joka sanoo Suomea sivistysvaltioksi voi vetää...jne.


 • Tämä keskustelu on ajautunut hieman sivuraiteille , mutta voisiko joku viisas nyt kertoa edes yhden tahon jolle tätä tislettä aiotaan myydä . Vai onko nyt niin ,että tuotetta ei ole tarkoituskaan polttaa. Onko olemassa joku täysin uusi innovaatio ,joka tarvitsee ko tuotetta sellaisia määriä ,että tehdas kannattaa perustaa. Nythän ei ole ongelmana tuotteen valmistus vaan sen myynti. Kiinaan asti sitä ei kannata rahdata, joten käyttäjät täytyy löytyä kotimaasta .

  • Tämänhetkisellä lopputuotteella myyminen noudattanee niitä reunaehtoja, jotka liittyvät tuotteen tämänhetkisiin ominaisuuksiin. ELY-keskukselta saatu rahoitus liittyy osaltaan lopputuotteen hiomiseen kohti yleiskäyttöisempää polttoainetta, ja nimenomaan polttoainetta.

   Fortum tekee tätä tuotekehitystä omilla rahoillaan, koe-erien yhteismäärän jäädessä kymmenesosaan laitoksen mitoituskapasiteetista, ja GFN osaksi valtiorahoitteisesti, kaikilla tietysti tähtäimessä taloudellinen kannattavuus. GFN ottaa tässä tietysti myös yksityistä riskiä, sillä valtion rahoitusosuus projektista on vain 7 miljoonaa 24 miljoonan kokonaiskustannuksista.

   Ulkomaisilla firmoilla tuotekehitykselle ei ole ollut kuin rajalliset resurssit, sen vuoksi noita näyttää rahojen loppumisen vuoksi kaatuneen. ELY-keskuskin tietää, ettei liemi ole _vielä_ täysin käyttökuntoista, mutta ottaa samalla tietoista riskiä tuotekehityksen onnistumiseen. Tällaista riskinottoa on kehitystyön rahoittaminen millä tahansa alalla.


  • ÄLÄ MANIPULOI. Bill Gates uskoi ja investoi Khoslan KiOR pyrolyysilaitokseen Yhdysvalloissa. Yritys palkkasi useita kovan tason tohtoritasoisia petrokemistejä erikoisalana katalyytit ja orgaaninen kemia.

   Silti projekti kaatui umpikujaan.

   Fortum ei PYSTY TEKEMÄÄN PYROLYYSINESTEEN TUOTEKEHITYSTÄ.
   Lingocat yhteistyöprojekti ei edennyt.

   FORTUM ajoi siksi tuotannon alas.
   PUUPYROLYYSIÖLJYN neutralointi on käytännössä mahdotonta.
   Sen EPÄSTABIILISUUS ja SYÖVYTTÄVYYS tekee siitä soveltumattoman polttoaineen.

   Vaatimus haponkestävästä säiliöstä, lämmityksestä, sekoittimesta ja metanolin injektoinnista on vahva NO.

   Startup ja järjettömyys.

   "markkinat"


  • Vastaava esimerkki.......Jorma Ollila uskoi ja todennäköisesti uskoo.
   Mikkeliläisen Valoe Oyj pörssiyhtiön aurinkopaneeleihin.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   ÄLÄ MANIPULOI. Bill Gates uskoi ja investoi Khoslan KiOR pyrolyysilaitokseen Yhdysvalloissa. Yritys palkkasi useita kovan tason tohtoritasoisia petrokemistejä erikoisalana katalyytit ja orgaaninen kemia.

   Silti projekti kaatui umpikujaan.

   Fortum ei PYSTY TEKEMÄÄN PYROLYYSINESTEEN TUOTEKEHITYSTÄ.
   Lingocat yhteistyöprojekti ei edennyt.

   FORTUM ajoi siksi tuotannon alas.
   PUUPYROLYYSIÖLJYN neutralointi on käytännössä mahdotonta.
   Sen EPÄSTABIILISUUS ja SYÖVYTTÄVYYS tekee siitä soveltumattoman polttoaineen.

   Vaatimus haponkestävästä säiliöstä, lämmityksestä, sekoittimesta ja metanolin injektoinnista on vahva NO.

   Startup ja järjettömyys.

   "markkinat"

   "Yritys palkkasi useita kovan tason tohtoritasoisia petrokemistejä erikoisalana katalyytit ja orgaaninen kemia."

   Tuo ei kerro vielä mitään. Alalla tehtävä tuotekehitys vaatii kovan tason tohtoritasoisia petrokemistejä erikoisalana katalyytit ja orgaaninen kemia riippumatta paikkakunnasta. Noita löytyy Suomestakin ja noita on varmasti myös Fortumin palkkalistoilla. GFN kertoo ostavansa nuo tuotekehityspalvelut alihankintana. Kannattaisi hakea.

   Itse olet mussuttanut juuri tästä ROIsta. Gatesilla ja muilla rahoittajilla on ollut lyhyempi pinna kuin Fortumilla ja täkäläisillä sijoittajilla.

   Muu viestisi sisältö on sitä samaa kehäpäätelmää, jolla perustelet tuon hankkeen epäonnistumispotentiaalia vain itsellesi. Et vain kykene pitämään omaa oikeassa olemisen tunnettasi omana tietonasi.


  • Valoe Oyj ja Green Fuel Nordic Oy manipuloi tietämättömiä.
   Epätieto on todellinen uhka.

   Aurinkosähkö 24 palstalla aloittamani ketju.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15158079/valoe-oyj-porssinousu-on-petos-!

   Tietämättömyys ruokkii rasismia ja luo eriarvoisuutta.
   Tietämättömät menettää poikkeuksetta varallisuutensa.
   Siksi demokratiassa tieto on valtaa.

   Esimerkiksi Unkarissa ja Puolassa kansa kärsii.
   Sama kehitys on Suomessa katkaistava.

   Antti Rinne on idealisti ja hän luo parempaa Suomea.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Valoe Oyj ja Green Fuel Nordic Oy manipuloi tietämättömiä.
   Epätieto on todellinen uhka.

   Aurinkosähkö 24 palstalla aloittamani ketju.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15158079/valoe-oyj-porssinousu-on-petos-!

   Tietämättömyys ruokkii rasismia ja luo eriarvoisuutta.
   Tietämättömät menettää poikkeuksetta varallisuutensa.
   Siksi demokratiassa tieto on valtaa.

   Esimerkiksi Unkarissa ja Puolassa kansa kärsii.
   Sama kehitys on Suomessa katkaistava.

   Antti Rinne on idealisti ja hän luo parempaa Suomea.

   "markkinat"

   Tuossa linkkaamassasi, tyypilliseen tapaasi jankkaavassa ketjussa, oli 28 vastauksesta ainoa sinun lisäksesi kirjoittanut kiteyttänyt tuon osuvasti:

   "Olisit markkina sijoittanut roposesi johonkin muuhun kuin valheellisen valoeen ja tulikiveen. Turha sinun on täällä palstalla riehua enää."

   En tiedä, onko jankkaamisellesi motiivina vahingonilo olemassaolevia vai sympatiat tulevia yksityissijoittajia kohtaan, vaiko yleensä tappiollista sijoitustoimintaa harrastavan fiksaatio tuoda pakonomaisesti omia näkemyksiään ainoina oikeina faktoina esiin ja siten manipuloida keskustelua mieleiseksesi. Lienetkö loukkaantunut alunperin siitä kun sijoituksesi ei kelvannutkaan?

   ELY-keskus on mielestäni tässä joka tapauksessa hyvän jäljillä. Bill Gates on varmasti sijoittanut näkyvästi myös tällaisiin ympäristöhankkeisiin omaa sijoittajabrändiään silmällä pitäen, mutta yksityissijoittajat vaativat luonnollisesti tuottoa vielä omana elinaikanaan. Suuryritysten kuten Fortumin ja varsinkin valtion sijoitushorisontti voi olla tarvittaessa hieman pidempi.

   Valtion tapauksessa pelissä on alueellinen hyvinvointi, ja varsinkin Lieksassa pitäisi keskustapuolueenkin näkemykset ja toimenpiteet koko Suomen asuttuna pitämiseksi ottaa vakavasti. Mikäli paikallisesti tuotettu moottori- ja lämmityspolttoaine on edes auttavasti kehitettynä siinä vaiheessa, kun raakaöljybarreli maksaa 600 dollaria, voidaan hankketta katsoa taaksepäin varmasti vähän erilaisin silmin.

   Sähköistetystä liikenteestäkin on tällä palstalla keskusteltu, ei oikein uponnut.

   Sinä näet mielelläsi ongelmia, se on tullut selväksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei joku muu voisi nähdä ratkaistavia haasteita.


  • Green Fuel Nordic Oy ja Broadbit Batteries Oy on vastaavia vedätyksiä.
   Aloittamani ketju Suomi 24 Sähköautot.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15726965/broadbit-batteries-oy-on-valoe-oyn-kaltainen-vedatys-

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15724258/nyt-50--myydyista-autoista-on-jo-sahkoautoja-

   Norjassa sähköautot on jo lyöneet läpi. Teollisuus investoi miljardeja tuotekehitykseen ja tuloksia syntyy.

   Neste ja UPM sekä StoraEnso on todenneet puupyrolyysin tuottaman nesteen jalostamisen mahdottomaksi, koska tarvittavat katalyytit ja vety tekee sen täysin kannattamattomaksi.

   "markkinat"


 • Sitä voisi tankata vaikka lentokoneisiin niin saataisiin äkkiä ilmatila puhtaaksi lentokoneista j sitä mukaa päästöjä kuriin!
  Ainoat saastepäästöt olisi siellä minne koneet putoaa, mutta ne kun siivotaan sitten pois sieltä putoamispaikoilta!

 • Nimimerkillä "markkinat" hirttää kiinni myös Kauppalehden keskustelufoorumilla, jossa nimimerkkiään "noheva" joudutaan rauhoittelemaan tuon tuosta. Osuva nimimerkki muuten tyypille, joka pitää itseään niin nohevana, että joutuu toisella nimimerkillä komppaamaan omia Kauppalehden postauksiaan Suomi24:llä itse aloittamassaan ketjussa. Näyttää olevan profiilin perusteella kotoisin Lohjalta. Mikäänhän ei ole niin ehtymätön luonnonvara kuin satakuntalainen k--sipäisyys.

  • Nimimerkki "noheva" jatkaa samaa taattua ulosantiaan nähtävästi myös Broadbit Batteriesia käsittelevässä Kauppalehden ketjussa, jota vähemmän yllättäen nimimerkki "markkinat" komppaa Suomi24:lla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nimimerkki "noheva" jatkaa samaa taattua ulosantiaan nähtävästi myös Broadbit Batteriesia käsittelevässä Kauppalehden ketjussa, jota vähemmän yllättäen nimimerkki "markkinat" komppaa Suomi24:lla.

   Heh, Kauppalehden foorumilla kun on keskustelemassa sentään jotain jostain tietäviäkin, niin nimimerkki "markkinat" joutuu hakemaan kovasti kaipaamansa narsistista gurustatusta täältä periferioiden laskiämpäreistä :D

   Hieno mies.


  • Neste ja UPM sekä StoraEnso on todenneet puupyrolyysinesteen jalostamisen mahdottomaksi, koska tarvittava vety ja katalyytit tekee sen kannattamattomaksi.

   JOS TÄMÄ TOSIASIA JÄÄ SISÄISTÄMÄTTÄ, niin INVESTOIJA SAA SYYTTÄÄ ITSEÄÄN!

   Kysy alan professoreilta ja tutkijoilta jos et usko. Hanki OBJEKTIIVISTA TIETOA!
   ÄLÄ USKO SUBJEKTIIVISEEN TIETOON!

   "markkinat"

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Neste ja UPM sekä StoraEnso on todenneet puupyrolyysinesteen jalostamisen mahdottomaksi, koska tarvittava vety ja katalyytit tekee sen kannattamattomaksi.

   JOS TÄMÄ TOSIASIA JÄÄ SISÄISTÄMÄTTÄ, niin INVESTOIJA SAA SYYTTÄÄ ITSEÄÄN!

   Kysy alan professoreilta ja tutkijoilta jos et usko. Hanki OBJEKTIIVISTA TIETOA!
   ÄLÄ USKO SUBJEKTIIVISEEN TIETOON!

   "markkinat"

   "markkinat"

   Sinun ulosantisi tapauksessa informaatio on pelkästään subjektiivista.

   Muuten, miksi huolehdit toisten investoijien rahoista noin raivokkaasti, kun ei kerran ole rahaa penniäkään kiinni? Vai oletko katkera, kun haksahdit rakettimaisen kurssinousun kiilto silmissä jälleen kerran tällaiseen puolivalmiiseen konseptiin, kuten Valoen tapauksessa näyttää käyneen? Vai jäikö ensimmäiseltä rahoituskierrokselta pelkkä varausnumero käteen, ja nyt yrität negailla kostoksi paikalliset asukkaat tuota hanketta vastaan? Lottoaminen olisi varmasti mielekkäämpää, mutta todennäköisesti aloittaisit negailun Veikkaustakin vastaan, jos päävoitto ei heti ensimmäisellä lapulla kohdalle osukaan? • Aikamoista jankuttamista tämä keskustelu näyttää ko aiheesta olevan. Puhutaan tuosta tuotekehityksestä ja siitä että GFN ostaa sen ulkoa. Millä rahalla ? Käsittääkseni tässä projektissa ei yksityistä rahaa ole vielä nähty. Kaikki vähä mitä asian eteen on tehty on yhteiskunnan rahoittamaa tavalla tai toisella. Tietysti pitää yrittää , jotta tämä maa pysyy pystyssä , mutta jossain vaiheessa pitää kyllä tehdä myös johtopäätöksiä kannattako jatkaa vai keksiä jotain muuta. Tämä biohanke on kyllä ollut liian kauan vireillä, jotta siitä tulisi kaupallisesti kannattavaa bisnestä. Kyllä yrityksellä pitää itsellä olla myös resursseja tuotekehitykseen . Eihän homma voi yhden miehen varassa olla , kuten GFN näyttää olevan. Mutta jatketaan paskan jauhamista .

  • Green Fuel Nordic Oy:n perustaja ex miljonääri ex Talvivaaran varatoimitusjohtaja.
   Perusajatus kanadalaisen ENSYN yhtiön pyrolyysitekniikan soveltamiseen Suomeen. Käyttö dieselmoottoreissa laivoissa ja myöhemmin esimerkiksi kaivoskuorma-autoissa.

   Tyhjiä lupauksia.

   Tässä atrappi rahoitukseen.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Green Fuel Nordic Oy:n perustaja ex miljonääri ex Talvivaaran varatoimitusjohtaja.
   Perusajatus kanadalaisen ENSYN yhtiön pyrolyysitekniikan soveltamiseen Suomeen. Käyttö dieselmoottoreissa laivoissa ja myöhemmin esimerkiksi kaivoskuorma-autoissa.

   Tyhjiä lupauksia.

   Tässä atrappi rahoitukseen.

   "markkinat"

   Kasvuyhtiöihin sijoittamisessa kannattaa tutustua aiheeseen muutenkin kuin lupauksia kuuntelemalla. Valoen tapauksessa et tainnut ihan onnistua.

   Vaikka faktaa nyt näyttää pätemiskiimassasi tulevan aiheesta kuin aiheesta, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että osaavammat sijoittajat eivät olisi tutustuneet kehitteillä olevaan liiketoimintaan jo ennen sijoittamista.


 • "Puhutaan tuosta tuotekehityksestä ja siitä että GFN ostaa sen ulkoa. Millä rahalla ? Käsittääkseni tässä projektissa ei yksityistä rahaa ole vielä nähty. Kaikki vähä mitä asian eteen on tehty on yhteiskunnan rahoittamaa tavalla tai toisella. "

  ELY-keskukselta on saatu rahaa 7 miljoonaa, pankkilainaa 10 ja 24 miljoonan kokonaisbudjetista loput 7 miljoonaa yksityisiltä sijoittajilta.

  "Tietysti pitää yrittää , jotta tämä maa pysyy pystyssä , mutta jossain vaiheessa pitää kyllä tehdä myös johtopäätöksiä kannattako jatkaa vai keksiä jotain muuta."

  Tuo kymmenen miljoonaa pankkilainaa vasta perusteilla olevan yhtiön nimiin tarkoittaa väistämättä, että siihen vekseliin pitää löytää todellinen henkilö johtoportaasta takauksineen taustalle. Onko tuo 10 miljoonaa jollekin Virtaalalle tietysti paljon vai vähän, mutta tuollaisen summan menettäminen "vasemmalla kädellä vähän sinnepäin" hoidetun bisneksen vuoksi kirpaisee varmasti rahamiestäkin.

  Niiden, jotka ovat huolissaan sijoitetun rahan valumisesta osakkeenomistajien taskuihin, kannattaa tutustua mm. osakeyhtiölakiin, jossa kerrotaan hyvinkin selkeäsanaisesti, että vieras pääoma (vähintään 17 miljoonaa) ei muodosta voitonjakokelpoisia varoja. Noilla ei ole muuta mahdollista osoitetta kuin bisneksen kehittäminen joko laitehankintojen tai maksettujen palkkojen ja ostettujen asiantuntijapalveluiden muodossa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Laskutus "konsultointina" veroparatiisiyhtiöiden kautta on varsin yleinen käytäntö.

   Historiaa.

   https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/5e6ed805-8bde-4da0-b7f1-db42debd8119

   "markkinat"

   Nyt alat olla jo tavallistakin epätoivoisempi.

   Ainoa ketjuun edes etäisesti liittyvä informaatio linkissäsi oli, että "Muutamaa vuotta myöhemmin Savonlinnan-suunnitelmat hyytyivät seudullisen rahoituksen puuttumiseen. Samoin kävi Iisalmessa".

   Konsultoinnin kustannuksia Savonlinnassa ei kukaan päässyt edes laskuttamaan kun käynnistämiseen tarvittavaa pääomaa ei julkisen rahoituksen puutteessa löytynyt.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Laskutus "konsultointina" veroparatiisiyhtiöiden kautta on varsin yleinen käytäntö.

   Historiaa.

   https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/5e6ed805-8bde-4da0-b7f1-db42debd8119

   "markkinat"

   Konsulttiyhtiöiden verosuunnitteluun en uskalla ottaa kattavien faktojen puutteessa kantaa, mutta ELY-keskus osaomistajana pitänee siitä huolen, ettei sijoitettua pääomaa valu ainakaan millään nigerialaiskirjeellä Etiopiaan, kuten omistamasi Valoen tapauksessa näyttää käyneen.

   Paikallisena luotan kuitenkin Virtaalan ja Kakkosen bisnesosaamiseen, ettei sijoituksien kanssa käy kuten Sunny Car Centerin tapauksessa muutama aika taaksepäin pääsi käymään.


 • Kaikissa on sama nimittäjä. Se on / oli oletusarvo. Green Fuel Nordic, Talvivaara, Valoe, Sunny Car Center, Broadbit batteries. jne..

  Virtaalan ja Kakkosen kannattaa kysyä alan asiantuntijoilta. Warren Buffet tekee aina niin.
  Minulla on käsitys, että Bill Gates ja Jorma Ollila uskoo empiirisesti pelkästään itseensä. Heillä on varaa hävitä. Sen viisaudesta voi olla erilaisia käsityksiä.

  "markkinat"

  • Näyttäisi että asiantuntijoiden kuuntelu on jäänyt myös itselläsi väliin ennen sijoituspäätösten tekemistä. Se ei kuitenkaan estä sitä, etteikö GFN:ään sijoittaneet olisi niin tehneet ja tehneet sen jälkeen riskianalyysin mahdolliselle sijoitukselleen ihan itse. Täällä jälkiviisastelemalla et tee mitään muuta kuin luot muka asiantuntijan savuverhoa sille, että olet vain tavallisen huono ja ahne, epämääräisten yritysten lupauksiin kuin mihin tahansa pyramidihuijaukseen uskova "sioittaja". Tuulipukusijoittaja, bullero, mitä näitä termejä nyt on.

   Loppuviimein niin Gates, Ollila, Buffett kuin Nohevakin tekevät omilla rahoillaan mitä haluavat. Jos et malta ennen sijoittamista tutustua sijoituskohteen riskeihin, suosittelen pysyttelemään hyviksi havaituissa ja vakaissa firmoissa ja jättämään räkyttämisen vähemmälle.

   Et vain osaa.


  • Tuskinpa tuo svenssoni ja Buffett olisivat tehneet Kakkosen ja Virtaalan ohessa rahojaan uskomalla pelkästään sijoituskohteidensa lupauksiin. Noilla neljällä hemmolla on kuitenkin aika hyvät kontaktit ja varaa palkata vaikka minkälainen työryhmä tekemään taustatutkimusta sijoituspäätöstensä perusteiksi.

   Tuossa tavallinen tuulipukusijoittaja häviää väistämättä, ja sen vuoksi kasvuyrityksiin sijoittaminen mistään enkelisijoittamisesta puhumattakaan kannattaa jättää sen osaaville. Näiden startup-firmojen lupaukset ovat tietysti enemmän tai vähemmän ruusuisia, mutta jos niiden lupausten perusteella teet sijoituspäätökset niin saat syyttää vain itseäsi. Kaikki eivät kuitenkaan noin tyhmiä ole.


  • Buffet sijoitti ja sijoittaa sähköautoon. Buffet ei sijoita aloihin, joita hän ei täysin ymmärrä.
   Näin hän vältti IT- kuplan.

   Todistetusti viisas.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuskinpa tuo svenssoni ja Buffett olisivat tehneet Kakkosen ja Virtaalan ohessa rahojaan uskomalla pelkästään sijoituskohteidensa lupauksiin. Noilla neljällä hemmolla on kuitenkin aika hyvät kontaktit ja varaa palkata vaikka minkälainen työryhmä tekemään taustatutkimusta sijoituspäätöstensä perusteiksi.

   Tuossa tavallinen tuulipukusijoittaja häviää väistämättä, ja sen vuoksi kasvuyrityksiin sijoittaminen mistään enkelisijoittamisesta puhumattakaan kannattaa jättää sen osaaville. Näiden startup-firmojen lupaukset ovat tietysti enemmän tai vähemmän ruusuisia, mutta jos niiden lupausten perusteella teet sijoituspäätökset niin saat syyttää vain itseäsi. Kaikki eivät kuitenkaan noin tyhmiä ole.

   Gustav Douglas osaa lukkoteollisuuden kehittämisen ja omistamisen.

   https://www.expressen.se/dinapengar/familjesprickan-philip-forlorade-allt--gustaf-en-av-sveriges-rikaste/

   Ei sijoita pyrolyysiin. Hän tietää ja osaa.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Buffet sijoitti ja sijoittaa sähköautoon. Buffet ei sijoita aloihin, joita hän ei täysin ymmärrä.
   Näin hän vältti IT- kuplan.

   Todistetusti viisas.

   "markkinat"

   Buffett sijoitti pilalle kilpailtuihin lentoyhtiöihin 80-luvulla tuntematta bisnesympäristöä, hävisi rahansa ja lupasi pyhästi olla sijoittamatta mihinkään lentoliikenteeseen liittyvään ikinä enää. Niin vain kävi, että parikymmentä vuotta asiaa tutkittuaan päätti sijoittaa uudelleen. Oliko viisas vai ei, nähtäväksi jää.

   Mikäli Buffett ei ymmärrä pyrolyysiteoriasta mitään, se ei tarkoita sitä, etteikö joku myy ymmärtäisi. Sähköautoilun lobbaamisesi on samaa paskaa kuin Tulikiven jatkuva mainostamisesi pitkin internettiä; yrität vain Buffettia keppihevosena käyttäen puhua omat paskat sijoituksesi nousuun.  • Gustaf Douglas kehitti lukkoteollisuutta ja nosti ASSA ABLOY AB:n maailman mahtavimmaksi lukkokonserniksi.

   Varmasti tietää !

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Gustaf Douglas kehitti lukkoteollisuutta ja nosti ASSA ABLOY AB:n maailman mahtavimmaksi lukkokonserniksi.

   Varmasti tietää !

   "markkinat"

   No ota sitten ja kirjoita Douglasille fanipostia. Kerro että haluaisit kovasti olla itsekin samanlainen guru kuin Douglas ja Buffett ovat. Kysy muutama vinkki ja muista valittaa samalla miten sinua itseopiskelleena guruna käy sääliksi kun nämä kotimaiset Kakkoset ja Virtaalat laittavat rahojaan ihan selvästi johonkin jota he eivät ymmärrä, mutta joka on sinulle täysin ilmiselvää.

   Älä kuitenkaan viittaa niihin yritysjohtajiin, joiden kusettamaksi koet bulleron uralla tulleesi, saattavat vaikka olla Douglasille tuttuja.


 • Tämä purolyysitöhnä on joillekkin kuin kristinusko ja raamattu johon uskovat! Toiset on pakanoita kun eivät usko!

  • Voi uskoa tai olla uskomatta.

   Voi myös olla tietoa ja tietämättömyyttä, mutta lohjalaisen epäonnistuneen piensijoittajan saapuminen Lieksan asioita käsittelevälle palstalle hakemaan lantasaappailta asiantuntijastatusta on kyllä harvinaisen röyhkeää ja narsistista kanssakeskustelijoiden tietämättömyyden hyväksikäyttöä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voi uskoa tai olla uskomatta.

   Voi myös olla tietoa ja tietämättömyyttä, mutta lohjalaisen epäonnistuneen piensijoittajan saapuminen Lieksan asioita käsittelevälle palstalle hakemaan lantasaappailta asiantuntijastatusta on kyllä harvinaisen röyhkeää ja narsistista kanssakeskustelijoiden tietämättömyyden hyväksikäyttöä.

   Onneksi sinä yksi neropatti olet palstalla mukana viisauksinesi, lienet kemiasta hyvin perillä kun tiedät etta se paska palaa vaikka väkisin!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onneksi sinä yksi neropatti olet palstalla mukana viisauksinesi, lienet kemiasta hyvin perillä kun tiedät etta se paska palaa vaikka väkisin!

   Sinä joka lopetat aina lauseesi huutomerkkiin, näytät jo valinneen puolesi, enkä usko että kaikkein vähiten täällä misinformaatiota suoltavan lohjalaisen negapetterin henkilökohtaisen agendan perusteella.

   Itse lieksalaisena toivon ihan vilpittömästi, että tällä GFN:n porukalla ja Fortumilla on ne tähän liittyvästä kemiasta todella tietävät, ja olisivat ne joka tässä tuotekehityksessä onnistuisivat ennen ulkomaalaisia kilpailijoita. Ja mikäli eivät onnistuisikaan, on valtio varmasti rahaa laittanut joskus turhempaankin.

   En sano etteikö tämäkin voisi olla näitä "herra armahda meitä", tyyppisiä toivotaantoivotaan -tyyppisiä projekteja. Läheskään aina ei onnistu, mutta onko paljoa vaihtoehtoja kuin yrittää?


 • Kun katselee noita tilinpäätöstietoja ko yrityksestä ja sen tytäryhtiöistä niin selviää helposti ,että yksityistä rahaa ei tähän mennessä ole kummoisesti pantu likoon 31.12.2018 mennessä. Kirjatut kulutkin on niin vaatimattomat ,että tuskinpa ulkoa on ostettu mitään tuotekehitysosaamista. Ehkä vuodenvaihteen jälkeen on laitettu raha liikkumaan.Jos katsellaan noita Kakkosen sijoituksia Lieksaan , niin ei ainakaan sijoitukset Joptekiin menneet ihan putkeen .

  • Julkisista tilinpäätöstiedoista ei löydy kuin 12/2018 kaupparekisteriin ilmoitetut tiedot, jonka perusteella liikevaihtoa ei ole ollut yhtään, tietysti ilman laitosta ihan ymmärrettävää.

   Niin oman kuin vieraankaan pääoman sijoitukset eivät noissa luvuissa tule näkymäänkään kuin välillisesti siten, että muutama ensimmäinen vuosi toiminta saattaa näyttää tappiolliselta, mutta rahaa löytyy aina "jostakin" tappioiden kattamiseksi. Tuo "joku" on sijoittajien yritykseen alkuvaiheessa laittamaa rahaa.


 • Vähän niinkuin ketjukirje homma, joku joutuu lopussa maksumieheksi kun toiset saa rahaa! Mutta eikös sieltä Kyprokselta, tai Kiinasta pitänyt tulla sitää rahaa rekkalasti!

  • Onko tämä ketjukirje sama juttu kuin se pyramidihuijaus?


 • Hyvin usein sijoittajat käyttäytyy, kuten sopulilauma. Tiedon ja ymmärryksen lisääntyessä tapahtuu korjausliike väistämättä. Odotusarvo ja muoti hinnoittelee usein startup yritykset yläkanttiin.

  Facebook, Google ja Ebay sekä Paypal onnistui. Sekä historiassa Microsoft ja Apple.

  Ainoastaan Neste on onnistunut kaupallistamaan biopolttoaineet kannattavasti. Neste on jo ylihinnoiteltu.
  Neste onnistui jalostamaan kasvi ja eläinrasvahapoista menestyksellä liikennepolttoaineita. Ydin on palmuöljy ja sen sivutuotteet. Myös teurasjätteet ja ravintoloiden käytetty rasvajäte sekä viemärirasva. Se on perinteinen ongelma Britanniassa.

  "markkinat"

  • Tyypillinen disinformaation levitystaktiikka on lähteitä valikoidusti esittelemällä saada lähdekritiikitön kohdeyleisö huomaamattaan omaksumaan asiantuntijana esiintyvän haluama kanta. Suoranaisia valheita on hyvä uskottavuuden säilyttämiseksi välttää, mutta puolesta ja vastaan -argumentteja halutulla tavalla painottamalla saadaan asiaan perehtymätön yleisö käännettyä toivotulle kannalle.

   Tällaista taktiikkaa käyttävät mm. propagandaa levittävät valtiot ja narsistit, joiden himoitsemaksi hyväksynnäksi kelpaa paremman puutteessa esimerkiksi nimettömillä nettifoorumeilla saavutettu asema. Muun muassa viestien allekirjoittaminen viittaa tähän, että kenellekään ei varmasti jäisi epäselväksi keneltä tämäkin knoppi oli taas peräisin.


  • Viemärirasvavuoret on kansallinen ongelma Britanniassa.

   https://www.bbc.com/news/topics/c0v4zq2pk94t/fatbergs

   Perinteisesti aamupekonijätteet kaadetaan viemäriin. Liian useat Fish & Chips ja kebab ym ravintolat kaataa rasvat surutta viemäriin. Rasvan erotuskaivot on siellä harvinaisia.

   "markkinat"


 • Narsistit torppaa purolyysihankkeen ja utopistit vaatii hanketta?
  Olisi muuten pitkävedon paikka tuosta hommasta että toimiiko se polttoainen jossain voimalassa ilman lisäaineita vai ei?

  • Voisihan tuon vedon toteuttaa vaikka niin, että jokainen hankkii yhden reilun kolmen sadan euron hintaisen osakkeen mieheen ja katsoo vaikka viiden vuoden päästä mikä arvonnan tulos oli.

   Harmi kun täällä meillä ei Veikkauksen monopolin vuoksi ole brittityylisiä vedonlyöntitoimistoja, jotka hoitaisivat näihin vetoihin kertoimet valmiiksi ja muut käytännön järjestelyt panoksia vaille.

   Voisin minä tuon kolme sataa laittaa pottiin silläkin tavalla. Onnistumisen puolesta tottakai, on tuota ketjua häiriköivää neganiiloa tullut tässä jo sen verran kontrattua.


 • Joku väitti jottei neste Oyj halua tähtädä pitemmälle. Kuitenkin se sijoittaa bioöljyyn ympäri maailmaa. Ja neste on tutkinut tätä "biotöhnää" ja luopunut siitä. Miksiköhän? Olisikohan töhnässä vikaa? Jos tämä olisi bisnestä olisi neste mukana.
  Ja nesteellä olisi pätäkkää sijoittaa noin hyvään tuotteeseen. Joten töhnä ei jatkoon.

  • Suuryritysten aivoitukset voi olla ihan mitä vaan, mutta vain ja ainoastaan osakkeenomistajia miellyttääkseen sekin firma toimii. Jos jäterasvoista jalostettu biodiesel on ollut Nesteen mielestä sellainen matalalla roikkuva hedelmä joka kannattaa poimia, mikäs minä olen heidän strategisia päätöksiään arvostelemaan. Kun Nesteellä on kuitenkin osakkeenomistajina vakaata osinkotuottoa vaativia tahoja, kuten eläkerahastoja, niitä miellyttääkseen pitää tietysti puuhailukohteet valita mieluummin sieltä, missä teknologia on jo kypsempää ja/tai helpommin rahastettavaa.

   Jos GFN:n osakkeenomistajien mielestä käyttökelpoisen pyrolyysiöljyn kehittäminen ja tuottaminen on se juttu mitä lähdetään tavoittelemaan, be my guest. Ihan vapaasti.

   Suuryritysten arvostaminen pelkän koon ja resurssien perusteella ei kuitenkaan ole mikään itseisarvo. Niin vain löytyi Irlannista se suursmurffi joka laittoi omilla rahoillaan Pankakosken tehtaankin kannattavaksi, johon ei Stora Enso kaikista resursseistaan huolimatta pystynyt. Lähtivät mieluummin, todennäköisesti osakkeenomistajia miellyttääkseen, puuhailemaan jonkun eukalyptuksen parissa, mikäli ihan oikein muistan ja pudottivat siinä samassa muutaman tappiota tuottavan pikkulaitoksen kyydistään pois. Kuten nähtiin, tappion tuottaminen ei tässäkään ollut mikään luonnonlaki.


 • Odotellaan vielä hetki , niin rakennustyöt Kevätniemessä alkavat. Syyskuun alussa varmaan alkaa. Toivottavasti saavat tien tehtyä ennen sitä.

 • Hittoon kaikki vihreet litkut nyt kun on tasanen kenttä valmiina, ni eikun poraamaan, tiiä vaikka lykästäs.

 • Neste käyttää ainoastaan kasvi ja eläinrasvoja (lipidejä) uusiutuvan dieselin ja kerosiinin valmistamiseen.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Lipidi

  ON tärkeää ymmärtää, että puuprolyysineste EI SISÄLLÄ RASVOJA JA ÖLJYJÄ..
  PUUPYROLYYSINESTETTÄ nimitetään virheellisesti BIOÖLJYKSI, joka on yleisesti vakiintunut NIMITYS.

  Kuitenkin sitä voidaan käyttää kasvualustana bakteereille ja sienille, kun olosuhteita säädetään.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25377250

  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmicb.2016.02059/full

  Labrassa voi, mutta soveltaminen on epärealistista.

  "markkinat"

 • Puupyrolyysinestettä ei pystytä sekoittamaan oikeaan öljyyn. Kyösti Kakkonen ajatteli, että sitä voidaan "sotkea" siihen ja valtio tulisi edellyttämään sitä.
  EI ONNISTU.

  Sitä voidaan ohentaa lisäämällä siihen ALKOHOLIA. Halvinta on METANOLI, mutta verotuksellisesti bioetanoli on todennäköisin tarvittava lisäaine.

  Lisäksi kaikki muut ongelmat.

  "markkinat"

 • Puupyrolyysinestettä yritettiin käyttää kokeellisesti Wärtsilä Vasatyypin dieselmoottorissa yhdessä sylinterissä..
  Koe jouduttiin heti keskeyttämään, kun suutin ja ruiskutuspumppu tuhoutui.

  Syynä oli korkea kiintoainepitoisuus.
  Tuhkapitoisuus on myös ERITTÄIN vakava ongelma.

  Sitä on 0.2 painoprosenttia.

  Puupyrolyysineste sisältää HAPPEA lähes 60% ja se on SEN JALOSTAMISEN ESTE.

  Maallikko kysyy, että miten se happi saadaan pois?

  Vastaus on, että VEDYLLÄ ja KATALYYTEILLÄ.

  Yhdysvalloissa KiOR kaatui ja Bill Gates menetti sijoituksensa.
  Ja se on ERITTÄIN KALLISTA.

 • Rahoitus menetetty.

 • Väitän, että Virtaala ja Kakkonen ei tee virhettä, kuten Gates ja Ehrnrooth.

  Rahalle löytyy aina ottaja.

  "markkinat"

 • Ei ala virtaamaan.

 • Hyvää liukuvoidetta, taattu tuntuma.

  "markkinat"

 • Puupyrolyysnesteen ulkoinen käyttö limakalvoilla on edesvastuutonta typeryyttä.
  Samoin on sen oraalinen nauttiminen. Tuote on todistetusti voimakkaasti toksista ja seurauksena on välitön toksikaatio ja mahdollinen kuolema.

  "markkinat"

 • Vauvaöljy tai vaseliini miestenväliseen limakalvo kosketukseen tuo kompetenssia.

  " Markkinat"

 • Palmuöljystä ei tule hiertymiä myöskään.

  "markkinat"

 • Huomaa! "mikäli onnistuu"

  EI ONNISTUNUT!

  "markkinat"

 • Testeissä käytettiin puupyrolyysiöljyä eri muodoissa sekä jakeina. Katalyytteinä monimetalli-zeoliitiseoksia sekä korkeaa lämpöä/painetta ja vetyä.

  Happipitoisuutta saatiin alennettua. Samalla syntyi hiilimustaa ja alkoholeja. Fenolit muuttuivat hiileksi.
  Haitalliset ketonit ja furfuraalit saatiin muutettua. Ne on vakavimmat syyt puupyrolyysinesteen heikkenemiseen varastoitaessa.

  Lopputuote oli parempaa, mutta hyvin kallista. Pettymys.

  "markkinat"

 • Hesarissa oli kirjoitus 20. 7. 2019.
  Green Fuel Nordic Oy:n Lieksan investointi varmistui, kun "edellinen hallitus sääti lain 10% biokomponentin sekoitusvelvotteesta".

  Valitettavasti edes kokeellisesti vetykäsitelty puupyrolyysiöljy ei ole sekoituskelpoista öljyjen kanssa.

  Sopiva tekniikka puuttuu. Tämä tulee 100% varmuudella vastaan myös Ruotsissa. Preem tietää, mutta yritys ajaa brändiarvoa ylös. Yrittäminen kannattaa aina, kun julkista rahaa on jaossa.
  Yhdysvalloissa loppulasku jäi veronmaksajalle. Niin tulee käymään Suomessa ja Ruotsissa.

  Sipilä ajoi väkisin....

  "markkinat"

 • Ilmastovouhotus on rahastushommaa! Saadaan keinotekoisesti energian hintaa nostettua vaikka siitä ei pulaa olekkaan, mutta pitäähän tietyn porukan rikastua toisia riistämällä!

 • Täysi fiasko, kokeiltu kotona miesvartaloon.

  "markkinat"

 • Hengelossa vierailijat poikkeuksetta maijoittuivat Van Der Valk hotellissa. Sitten tutustuminen demonstraatiopyrolyysilaitokseen.

  Kävijöinä, suomalaisia, ruotsalaisia, norjalaisia, tanskalaisia, kiinalaisia...

  Sama tarina ja visio kaikille.....

  "markkinat"

 • Korkeintaan maitojauhetta eroottisiin leikkeihin hollantilaissa hotellissa ystäväni Gerhard Höögerin kanssa.

  "Markkinat"

 • Biomassan tuottaminen ei ole järkevää.
  Aurinkopaneeli on parempi.

  https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/sinosola-275w-monikide-aurinkopaneeli

  Maailmanmarkkinanoilla aurinkopaneelit maksaa 190 dollaria kilowatti.
  http://pvinsights.com/

  Aurinko ja tuulisähkö on jo kivihiiltä halvempaa. Autoteollisuus sijoittaa biljoonia sähköautoihin.

  https://www.talouselama.fi/uutiset/sahkobussit-jo-vuosien-riesa-hsl-jatkaa-testaamista-ongelmana-akut-ja-varsinkin-lataaminen/90a77c74-d89c-3069-b7ef-9308b3b05c0c

  Kiinalaiset osaa. Vastaavasti suomalaiset ei.
  https://www.talouselama.fi/uutiset/sahkobussit-jo-vuosien-riesa-hsl-jatkaa-testaamista-ongelmana-akut-ja-varsinkin-lataaminen/90a77c74-d89c-3069-b7ef-9308b3b05c0c

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/bussit-sahkoistyvat-paakaupunkiseudulla-kuljettaja-ihastui-uuteen-tyokaluunsa-kun-vahan-antaa-kaasua-se-kulkee-kuin-itsestaan/7505840#gs.uv89nk

  Öljyjen tulevaisuus on hiilen musta.

  "markkinat"

 • Suomalainen Linkker ei päässyt megatrendiin.
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalainen-sahkobussivalmistaja-tavoittelee-miljardibisnesta/c3044c00-cb84-3301-9738-67000cf343c9?utm_campaign=54ec56eb73a6a315aa01d143&utm_content=56b0aa6073a6a33349016bdc&utm_medium=smarpshare&utm_source=twitter

  https://op.media/yrityselama/ammattiliikenne/julkinen-liikenne-sahkoistyy-kotimainen-linkker-iskee-kiinni-megatrendiin-abbe3991ce354b319e6201d2960e8e4e

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalainen-sahkobussiyhtio-vaikeuksissa-linkkerin-toimitusjohtaja-ttlle-emme-tunnu-kiinnostavan-sijoittajia/cb7c0aae-af7a-420d-a1eb-4b3f4acfee6e

  "markkinat"

 • Öljyttynä rypsiöljyllä minä pääsin miehistenmiesten mies-miehelle kalenteriin, toimii moitteettomasti tietyissä piireissä.

  "Markkinat"

  • Onkohan "markkinalla" kaikki työkalut pakissa.


 • Taitaa nimenomaan välillä olla "pakissa".

 • Suomi on käytännössä ainoa maa missä viljellään rypsiä. Sitä ei saa myydä Yhdysvalloissa.

  Suomen tuottajille tule ongelmia, kun USA alkaa dumppaamaan soijaa eurooppalaisille tuottajille. Kiina kieltäytyy ostamasta sitä ja EU ainoa markkina, jonne se kaadetaan.
  Lihan hinta romahtaa. Suomessa käytetään varsin vähän soijarehua.

  "markkinat"

 • Pellavapäänä rypsipellossa kirmailtiin ja huomattiin rypsiöljyn hyöty jalostuksessa, vanhemmiten sen hyötykäytön rakkauden öljynä.

  "markkinat"

 • Rypsi, rapsi,sinappi, hamppu ja pellava on käytännössä ainoita lähtöaineita pienimuotoiselle biodieselin tuotannolle.

  Suurteollisuus (UPM) nojaa mäntyöljyyn.
  Neste taas palmuöljyyn ja sen sivutuotteisiin sekä pienimuotoisesti teurasjätteisiin...
  Suomen alhainen satotaso tekee oman tuotannon kalliiksi.

  "markkinat"

 • Hamppupellolla riuskat otteet renkimiehen kanssa tuottavat kompetenssia.

  "markkinat"

 • Aloituksen aiheena oli pyrolyysinesteen tislaus Lieksassa. Nyt tämä kirjoittelu näyttää olevan ” markkinat” yksinpuhelua ( kirjoittelua)aiheen sivusta. Olisko ” markkinat ” syytä ottaa jotain rauhoittavaa ja pitää pieni tauko ainakin tällä palstalla.

 • Öljyhampun siemensato jää Pohjois-Karjalassa jää alle tuhanteen kiloon hehtaarilta.

  "markkinat"

  • Jäädytä jo hiukan jäätä.


 • Pohjois-Karjalassa rypsin siemensato jää alhaiseksi.
  Käytännössä öljyä saadaan maksimissaan hehtaarilta 400 litraa yksinkertaisella puristimella.

  Tilalla tuotettu öljy jää kalliiksi. Palmuöljy on halvempaa, koska se maksaa alle 50 eurosenttiä /kilo vapaasti Rotterdamissa.

  "markkinat"

 • Pelkkä rypsi/rapsiöljy soveltuu vanhoihin esikammiodieseleihin. Muissa tapauksissa se on esteröitävä etanolilla tai metanolilla hapon tai emäksen avulla.

  Uusissa dieseleissä, joissa korkeapaineruiskutus sen käyttö on kielletty.

  Myös vedytetty ja isomerisoitu Neste biodiesel on kielletty uusissa BMW dieseleissä.

  https://tekniikanmaailma.fi/neste-my-dieselia-ei-ole-hyvaksytty-kaytettavaksi-myoskaan-bmwssa-ja-hyundaissa-volkswagen-ja-psa-konsernin-autoilla-voi-ajaa-huoletta/

  Puupyrolyysineste on täysin mahdoton jatkojalostukseen ja raaka-aineeksi kemian teollisuuteen.

  Virtaala ja Kakkonen ei varmasti tee samaa virhettä, kuten Gates ja Ernrooth.

  "markkinat"

 • Pelkkä palmuöljy käy vanhoihin dieseleihin suoraan.
  Sitä käytetään Indonesiassa ja muualla tropiikissa yleisesti. Moottorien käynnistäminen on vaikeaa. Se toimii kuumassa moottorissa.
  Se on paksua ja alkaa samentua jo kymmenessä asteessa.

  Siksi lantraus-sekoitus tai käynnistys tavallisella dieselillä.

  "markkinat"

 • Carlosin kanssa kreetalla yöklubilla todettiin siirappiöljyn toimivan genitaali alueella. Sijoittajat lähtevät isolla panoksella mukaan.

  "markkinat"

 • Sateenkaari marsseilla käytetään hyväksi todettua öljyä.

  "markkinat"

 • Jos ja kun tämä "biotöhnä" tehdas saadaan pystyyn, niin vaatiko kaupunki varaamaan yhtiöltä rahat sulkutilille purkukustanuksiin, jos se ei kannattaisi? Jottei jäisi Lieksan veronmaksajien lompakoitten varaan. Ja onhan bensakindieseliä. Kuten yksi " asiantuntija" väitti.

  • Tämä "bioöljy" varmasti toimisi pankon bensakindieseliä kanssa kaikissa polttomoottoreissa.


 • Pankon bensadiesel polttoaineella pääsee hypernopeuteen, ja jos huonosti käy myös toiseen ulottuvuuteen ajoneuvon moottorin räjähdyksen sattuessa!

  • Et Kai väitä jotta joka alan asiantuntija olisi väärässä? Ei se ole ennenkään ollut.


 • Puusta voi veistää keinopentin ja öljytä ennen nautintoa.

  "markkinat"

 • Saippua on vankiloissa öljyn korvike, toimii.

  "markkinat"

  • Joensuun laitos teki raskaat tappiot.
   On nyt myynnissä.

   "markkinat"


 • Joensuun laitos on ylivoimaisesti maailman suurin ja on nyt myynnissä.

  "markkinat"

 • Mitä on opittu Joensuun Fortumin puupyrolyysistä ja Talvivaarasta.

  Tekniikka ei aina toimi odotusten ja oletuksien mukaan.

  Joensuun konsepti piti monistaa ja tehdä siitä rahantekokone. Täydellinen epäonnistuminen.

  "markkinat"

  • Joensuusta oli tarkoitus ajaa 1500 puupyrolyysinesteellä täytettyä säiliörekkaa vuodessa.

   Viime vuonna ajettiin ainoastaan reilut sata rekkaa.

   Uutinen: MTV Joensuusta öljykaupunki.

   "markkinat"


 • Lieksasta puolet vähemmän kuormia ja enemmän työpaikkoja. Jossain mättää ja pahasti.

 • Neste valitsi 500 dollaria tonni maksavan palmuöljyn ja 400 dollaria maksavan PFAD palmuöljyn sivutuotteen. Jossa se on ylivoimaisesti maailman suurin käyttäjä.

  Vastaavast eläinrasvajäte on kallistunut.
  https://www.greenea.com/en/market-analysis/

  Eläinrasvoista tehdään myös ensimmäisen sukupolven estereitä...

  Australia on maailman suurin viejä. Neste ostaa eläinrasvoja Singaporen tehtaalle.

  https://www.youtube.com/watch?v=zIZEptIHWOk

  "markkinat"

 • Eläinrasva tutkitusti myös mainiota liukuvoidetta. Tutkimusten mukaan ei kerrostu.

  "markkinat"

 • Vastuunkanto on parempaa tutulla miesmiehelle glubilla. Siellä virtaa muutakin kuin öljyä.

  "markkinat"

 • USA on vaikea paikka suomalaiselle kaivosyhtiölle.
  https://almatalent.videosync.fi/sijoittaja2018-endomines'

  https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/endomines-oy-endomines-tiedottaa-etta-viivastyneesta-tuotannon-aloituksesta-johtuen-vuoden-2019-tuotantoennustetta-ei-tulla-saavuttamaan-friday-kaivoksen-rikastamon-ylosajo-on-alkanut-ja-jatealue-on-korjattu/15d4d6c7-d522-41cf-a220-8652a4bbc681

  Idahon peruna on parempi sijoitus :)
  https://statesymbolsusa.org/symbol-official-item/idaho/state-food-agriculture-symbol/potato

  "Bioöljy" on myös turskaa.

  "markkinat"

 • Onneksi puupyrolyysilaitos ei aiheuta suoria riskejä ympäristölle ja ne on helposti hallittavissa.
  Mutta perin kannattamatonta se on. Aina löytyy onnenonkijoita, jotka luulevat prosessin toimivan ja johtavan liikennepolttoaineisiin.

  Suurteollisuus ei näihin virheisiin lankea.

  "markkinat"

 • Omaa suolatikkua liottaa bioöljyssä ja miguelin suuhun sitten uittaa niin kompetenssi huipussaan.

  "markkinat"

 • Parempi jos jo aamulla voitelet munat teräketjuöljyllä ja laitat sitten kusenpolttamat villahousut päiväksi helteellä jalkaan, ja niissä vipottelet ulkotöissä koko päivän! Saattaa olla että et kykene tekemään naiselle mitään llalla!

 • Lieksan Green Fuel Nordic Oy sijoittaja kertoo....

  "markkinat"

  • Markkinat johtaa kymmenen nolla


 • Tuumissa ja tuubissa mitataan miehen mitat.

  "markkinat"

 • Oikea miesten yö.
  "markkinat"

 • Nyt on öljyt heitetty lakanalle. Aivan uskomaton tuotto.

  "markkinat"

 • Imitaattorille tiedoksi.

  Fortumin oli tarkoitus rakentaa Joensuun kaltaisia puupyrolyysi/voimaloita myös MUUALLE SUOMEEN.
  https://yle.fi/uutiset/3-7046047

  "JOS LAITOS TOIMII ONGELMITTA".

  Laitos saatiin toimimaan alkukankeuden jälkeen varsin hyvin ja tuotetta saatiin valmistettua ongelmitta. Ongelma oli olematon menekki. Tuotteen huono säilyvyys ja heikko polttoarvo.

  "markkinat"

 • Joensuun jättiyksikkö on kaksi kertaa Lieksaan suunniteltua tehdasta suurempi.
  Joensuusta piti ajaa pääasiassa Etelä-Suomeen 1500 pyrolyysirekkaa vuodessa.

  Todellisuudessa niitä rekkoja lähti vuonna 2018 kaksi per viikko.

  https://yle.fi/uutiset/3-6685968

  "markkinat"

 • Myös Idahon kultaprospektin tulevaisuus on heikko. Nevadassa ja Idahossa parhaat alueet on käyty jo läpi.

  Tämäkin yhtiö tulee kaatumaan.
  https://www.youtube.com/watch?v=xgxlzqRvgZY

  Endomines AB on heikoillä jäillä.

  "markkinat"

 • _______________________________ http://54.214.177.44/mines/imc95058

  "markkinat"

 • Taitaa markkinoilla olla jakomielitauti?

 • Ilmaisia lounaita ei ole olemassa.

  "markkinat"

 • Yhdysvalloista löytyy merkittäviä tietoja, joita ei Euroopan lakien vuoksi voi mainita.
  Ne voi jokainen ostaa jos haluaa.
  Minä ostin.

  "markkinat"

 • Anal lube.

  "markkinat"

 • Imitaattorille kunnolla öljyttyä parrua tarjolla.

  "markkinat"

 • Toivottavasti bioöjly ta töhnä alkaa virrata niin hyvällä pöhinällä että jokupäivä virtaa pitkin pielisen rantaa, tai pielisentietä!

 • Kulta ja öljylähteet on aina olleet kiihottavia unelmia.
  Sen myyjä on ollut se kuittaaja. Ostaja jää hopealle.

 • Öljylähteestä tulee lasku. Se tuli jo muovitehtaasta.

  • Endominesin toimitusjohtaja Saila Miettinen-lähde sai lähteä, ja hänen tilalleen nostettiin väliaikaiseksi johtajaksi Marcus Ahlström.
   Käytännön operatiivista toimintaa johtaa nyt yhdysvaltalainen Gregory Charles Smith, joka keskittyy myymiensä ja vuokrattujen kaivoshankkeiden ylösajoon.

   Smithillä on laaja-alaisen konsultin valtuudet.

   Gregin toiminta Perussa, Kanadassa ja UK:ssa päättyi katastrofeihin.

   "markkinat"


 • Disinformaatio on yhteinen nimittäjä näillä yrityksillä. Maksajaksi joutui rahoittaja, valtio ja kunta.
  Välillisiä veroja, mutta sijoittaja menetti kaikki.

 • Joko on tehtaan elementit tuotu Kevätniemeen?

  • Jo lauantain vesiateessa koneisinöörit oli hommissa laittovat seinää pystyyn ja pitää sanoa kuin Hiltu-Jakki," että siinä oli hirsi härillään"! Hirsiseinät näkyy tulevan ja kait siksi että voi puupulan yllättäessä tislata ne seinähirret ihan lopuksi.


  • FrieslandCambina poltti pyrolyysinestettä kaasulla. Käyttöhäiriössä kaasu jatkoi toimintaa.

   Rotterdamin satamassa kanadalainen puupyrolyysineste maksaa 13 dollaria /1000 megajoulea.
   1MWh kanadalaista puupyrolyysinestettä <Rotterdamissa maksaa 46.8 dollaria.

   "markkinat"


  • Siihen rahti ja muut kulut, niin on samassa Lieksan tavaran kanssa.


 • Kyllä öljyiset pakarat ovat ihmeissään, vai mitä imitaattori ?

  "markkinat"

 • Saiskohan tuon biotöhnätehtaan paikalle carting autoille radan jos se biotöhnähanke menee puihin?

 • Siihen ei usko enää edes kaupunki. Kiinajuttuja.

 • Kyllä bio-öljy on tulevaisuutta.

  "markkinat"

 • Minulla se neste on alapäässä.

  "markkinat"

 • Imitaattorilla ehdottomasti yläpäässä.
  Olemattoman odotusarvo yhdistettynä narsismiin ja tyhmyyteen.

  "markkinat"

 • Minäkin suollan narsistista tekstiä sen minkä gayparadiselta kerkeän.

  "markkinat"

 • Onko Nurmeksessa bioöljylähteen ympärillä kovaa pöhinää?
  Lieksassa se pöhinä käy jo nyt korviin, ja pelottaa kuinka paljon pöhisee sitten kun öljylähde on toiminnassa!

 • Parin viikon päästä alkaa jalostamon perustusten teko . On kuulemma tulossa oikein kunnon juhlat peruskiven muurauksesta.

 • Kuka muurannoon sen kiven? Liekkö joku työtön muurari, eli vapaamuurari joka on vapaana työmarkkinoilta ja ollut pitkään työttömänä!

 • Minä voin muurata. Joudan työttömänä muuraamaan.

  "markkinat"

 • Tämä laitos toteutuessaan tuo lisää työttömiä. Siksi on ennenaikaista muurata kiviä.
  Hesarissa oli kevällä juttu Lieksasta ja uuden biosekoitelain tuomasta nosteesta biotehtaalle.
  Noste oli väärin ymmärretty. Lieksan noste on Binderholz.

  Rahoittajat avasivat lompakkojaan, koska sekoitusvelvoite. Se on VÄÄRÄ OLETUS. Yhtäkään pisaraa PUUPYROLYYSINESTETTÄ EI VOI SEKOITTAA perinteiseen polttoöljyyn tai dieseliin. Bensiinistä puhumattakaan.

  Minkäänlaista jalostuspolkua ei ole olemassa, jolla saataisiin sekoituskelpoisuus.
  Siksi pidän perustamista epätodennäköisenä. Tottakai rakentaminen ja laitoksen käyttö tuo vällillisesti verotuloja ja piristää kaupunkia.

  Se verotulo on varsin lyhytaikaista.

  "markkinat"

 • Yhdysvalloissa Idahossa Endomines AB:n kultaprojektissa on ongelmia.
  Malmin heikko kultapitoisuus yhdistettynä vaurioita kärsineen rikastamon 400 000 dollarin korjausbudjetin ylitykseen.

  Yritys vaatii rahaa ja Greg vaatii rahaa.

  Tuotantoa ei saada syksyyn mennessä käyntiin ja pian on talvi.

  https://endomines.com/fi/2018/12/28/fridayn-kaivos-tuotannossa-rikastamo-kaynnistyskunnossa-lahiviikkoina/

  https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/endomines-oy-endominesin-fridayn-kaivoksen-rikastamo-saatu-teknisesti-valmiiksi

  Pampalo ei käynnisty koskaan.

 • Porvoossa Neste on tutkinut tämän prosessin ja todennut sen toimimattomaksi.
  Samoin Shell ja OMV.

  "markkinat"

 • Nyt saunaan miguelin kanssa öljyn levitykseen.

  "markkinat"

 • Imitaattori saa saunoa, vaikka Nurmeksen Miguelin kanssa.

  Katsos Itävallassa hakkeen muuttaminen maaöljyn avulla dieseliksi ei onnistunut.
  Täydellinen floppi.
  Eihän itävaltalaiset voineet olla KiOR yhtiötä ja Bill Gatesia huonompia. Tämä siis vuonna 2012.
  Myös itävaltalainen Spitzauer oli vedossa...
  https://www.youtube.com/watch?v=cP3wj96mvW4

  https://www.google.com/search?q=michael+spitzauer&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjpg5eXwJvkAhWQposKHcTTDdgQsAR6BAgIEAE&biw=1680&bih=907

  Hän pääsi vankilasta Itävallasta ja matkusti Nigerian kautta Yhdysvaltoihin.
  https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=auto&tl=fi&u=http://community.seattletimes.nwsource.com/archive/?date=19970929&slug=2563209

  Michaelilla on pakkomielle jätteiden muuttamisessa dieseliksi....

  "markkinat"

 • Startuppien rahoitus on täysin jumissa.
  Riskiraha puupyrolyysissä on 100% turskaa. Valheiden verkko ja katalyyttien myrkyttymisiä.

  "markkinat"

 • Pörssikurssi on tullut alas kymmenessä vuodessa 99.7 prosenttia.

  https://www.kauppalehti.fi/porssi/porssikurssit/osake/VALOE

  Aasiassa ja Yhdysvalloissa on kehitetty ylivoimaisia ja edullisia aurinkopaneeleita. Suomessa yritetään myös niiden valmistusta. Valoe Oyj yrittää käyttämällä vanhanaikaisia sekä halpoja eri konkurssipesistä ostettuja laitteita.

  Puupyrolyysi on tuomittu, paitsi Amerikassa jossa sillä tehdään kannattavasti savuesansseja elintarviketeollisuudelle ja kaupalle.
  Myös meillä Suomessa käytetään laadukkaita amerikkalaisia savuesansseja. Käytännössä kaikissa marketeissa.

  Savuesanssi=nestesavu=savuaromi.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.251811

  "markkinat"

 • Markkinat nimimerkille Kevätniemen jalostamon pihaan täytyy pystyttää gay-patsas.

 • Sinä kait olet mallina patsaan tekijälle! Olisit ihan sopiva siihen!

  "markkinat"

  • Jalostamo on peruttu.


 • Fortum näki mahdollisuuksia pyrolyysinesteen tuotannon monistamisessa.
  Ajatus oli käyttää polttoaineena yli kahdessakymmenessä VOIMALAITOKSESSA ja monistaa Joensuun tehdas ympäri maailmaa.

  PROJEKTI EPÄONNISTUI!

  Hype oli vielä 2014 keväällä päällä. KiOR ja Bill Gates loi uskoa.

  https://www.youtube.com/watch?v=2pjf8VG2INU

  "markkinat"

 • Jokohan Kevätniemessä on aloitettu uuden jalostamon pohjatöiden valmistelutyöt . Syyskuussa homman piti vihdoin alkaa.

 • Ei ole tullutkaan vähään aikaan linkitettyä mitään kun olin sateenkaarimarssilla Amsterdamissa. Olin pukeutunut ruikkivaksi öljytorniksi, testaajia riitti.

  "markkinat"

 • Mitenkäs "markkinat" nyt suuhun pannaan? Sinä varmaan hyvinkin tiedät.

 • Ei kai kukaan ole epäillyt sitä etteikö laitosta saada rakennettua ,jos rahoitus on kunnossa. Eri asia on sitten se kuka tuotetta ostaa. Julkisuudessa on ollut Iisalmen energialaitos. Se mitä he pystyvät käyttämään on vain murto-osa tuotannosta. Muista käyttäjistä ei ole kyllä ainakaan julkisuudessa tiedotettu mitään.

  ” markkinat 2”

 • Selittelemäänkö markkinat alkaa? P.s aika osuva homppelille lisätä 2 nimimerkin perään.

 • Lieksan Lehti on oppinut jo varovaisemmaksi kirjoittelussaan. Alkuperäinen otsikko "lupaili" bioöljyä alkavan virrata Lieksasta maailmalle. Nyt bioöljyä alkaa pian virrata 'vain' Kevätniemestä, mutta ei oteta enää kantaa, että minne!

 • Minulla on lääkkeet lopussa.
  "markkinat"

 • Ketjussa on jo yli 500 kommenttia. Huisaa.

  • Ja lisää tulee niin kauan kuin markkinat saa lääkkeensä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja lisää tulee niin kauan kuin markkinat saa lääkkeensä.

   Olet nyt sitten luotettava apteekkari?


  • Minä haluan laittaa tervaani kokoon. Olen tosi vanhan kansan oivaltaja. Työssäni olen saanut monta kokemusta.

   Keräsin taitavia Lieksasta aikoinaan. Olen headhuhter. Olen pahoillani kaikesta. Jos teille tervainen kokemus jäi.

   Lohtuna Biolaitoksen byrolyysimullistusvideo laitettakooon.

   Huolestun toki monesta muusta, en tästä.

   Tämän tein jo 35 vuotta sitten, ja toimi. Tervaa tulee. Tosi on.


 • Oottako ostannu grillihiiliä?

 • Aivan varmasti öljy on hiilidioksidineutraalisti?
  No joku väittää että ei. Koska siinä pitää olla ihmisen jälki.
  Minä ihmisen jäljestä otan huomioon 20 % . En ole huolissani mistään muusta, kuin jos ei akselini ramppirengas;) kestä ensi kevääseen.
  Lieksalaisilla on loppujen lopuksi tähän globaaliin ongelmaan niin vähän vaikutusvaltaa, että kannattaa monen palstapäsmärin, pitää kommunistisen jokerihymynsä, ja suunsa supussa. Olen ehkä paha nyt. Mutta älkää provosoiko pahemmaksi ihmiseksi. Sopiva minulle sopisi.

 • Taidat olla sitten Joensuun asukki. Voin osua tyylilläni harhaan, mutta taidoillani sinua nyt hieman piikittelen kohteliaan alakoulumaisesti, melkein 60- luvulta... Loukkaamatta tahdon piestä hiukkaa ymmärryksesi laajahkoa kaistaa laukaten, en kuitenkaan ymmärryksesi ravia unhoittaen.
  Näkemyksemme yhtyvät vain, ja ainoastaan sitten, kun sanot, mikä on hiilen pienempi koostumus?

  • Tarkoitit varmasti grafeenia. Grafeenin teollinen käyttö ei ole edennyt, vaikka siihen on kaadettu miljardeja.

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001848786.html

   Tärkein sovellus olisi kosketusnäytöissä tarvittavan indiumtinaoksidin (ITO) korvaaminen, koska indiumin saatavuus on heikko ja se kallistuu.

   Useat yritykset ja yliopistot on ostaneet kaupallisia grafeenikittejä ja-- ja rahoituksen tarpeessa esitelleet "läpimurtoja".

   Grafeenin käyttö elektroniikassa on ongelmallista, koska bandgap puuttuu..
   https://www.youtube.com/watch?v=WhnDtTW0uII

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tarkoitit varmasti grafeenia. Grafeenin teollinen käyttö ei ole edennyt, vaikka siihen on kaadettu miljardeja.

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001848786.html

   Tärkein sovellus olisi kosketusnäytöissä tarvittavan indiumtinaoksidin (ITO) korvaaminen, koska indiumin saatavuus on heikko ja se kallistuu.

   Useat yritykset ja yliopistot on ostaneet kaupallisia grafeenikittejä ja-- ja rahoituksen tarpeessa esitelleet "läpimurtoja".

   Grafeenin käyttö elektroniikassa on ongelmallista, koska bandgap puuttuu..
   https://www.youtube.com/watch?v=WhnDtTW0uII

   "markkinat"

   Grafeenin tuottaminen tapahtuu parhaiten edelleen teipillä grafiittikappaleen pinnasta.
   Tyypillisesti saadaan 15-30 kerrosta kerrallaan.
   Grafeeni on erinomaista materiaalia, mutta sen soveltaminen on erittäin vaikeaa.

   Grafeeniin ladataan liian suuria odotuksia. Tekniikka tulee, mutta hitaasti...

   Seuraavassa on esimerkki humpuukista, joka on saanut julkista rahaa..
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14439007/etiam-oy-generaattorin-toimivuus-on-mahdottomuus

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Grafeenin tuottaminen tapahtuu parhaiten edelleen teipillä grafiittikappaleen pinnasta.
   Tyypillisesti saadaan 15-30 kerrosta kerrallaan.
   Grafeeni on erinomaista materiaalia, mutta sen soveltaminen on erittäin vaikeaa.

   Grafeeniin ladataan liian suuria odotuksia. Tekniikka tulee, mutta hitaasti...

   Seuraavassa on esimerkki humpuukista, joka on saanut julkista rahaa..
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14439007/etiam-oy-generaattorin-toimivuus-on-mahdottomuus

   "markkinat"

   Keksintösäätiö meni halpaan..
   https://www.kaleva.fi/juttutupa/tiede-ja-luonto/miksi-media-vaikenee-kylmafuusiosta/3230243

   Tämä on todettu 100% varmuudella huijaukseksi. Italiassa " keksijä " Rossi oli tuomittu vankilaan aiemmasta "jätteistä öljyksi projektista" . Vankilan jälkeen hän aloitti "kylmäfuusion tutkimisen".......

   "markkinat"


 • Nyt tulee paha.
  Suhteemme kaupallisiin, Keskon ja Sokoksen minityyrisiin ymmärryksien käytön olemassa olevaan maniymmärryksen röyhkeään käyttäytymisen täysjäsentämättömään käyttäytymismalliin huomioiden, voimmeko olla markkinoiden suhteen täysin huolettomia?

 • Rahat jäi saamatta.

 • Tietääkö kukaan ,miten jalostamon pohjatyöt ovat edistyneet?

 • Sitä ihmettelen miksi nuo rakentamisaikataulut venytetään mahdollisimman pitkälle.Luulisi että jos tuote on noinkin erinomaista niin tuotanto pyrittäisiin aloittamaan mahdollisimman nopeasti.

  • Sitä vissiin odotellaan maailmanmarkkinahinnan nousua ja sitä että kun maan alta porattava öljy loppuu, niin sitten on käytettävä biotöhnää muuten maailma pysähtyy.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sitä vissiin odotellaan maailmanmarkkinahinnan nousua ja sitä että kun maan alta porattava öljy loppuu, niin sitten on käytettävä biotöhnää muuten maailma pysähtyy.

   RUOTSISSA ON TÄMÄ PÄÄTTYMÄSSÄ TÄYDELLISEEN EPÄONNISTUMISEEN !

   Asiantuntijoita ei kuunneltu.

   https://www.landskogsbruk.se/teknik/preem-och-setra-fornyar-drivmedel-ihop/

   "markkinat"


 • Jokohan Kevätniemessä on jalostamon pohjatyöt tehty ?

 • On hyvä ymmärtää, kun osaaminen on hukassa. Nokian asic-piirisunnitelussa on tehty vakavia virheitä. Softalla niitä ei korjata.

  https://yle.fi/uutiset/3-11043762

  Fortum teki pyrolyysillä turskaa.

  UPM ja Neste tekee tulosta.

  "markkinat"

 • Miksi et kirjoita rekisteröityneenä, kun sinulla tuntuu olevan kovin monen materiaalin polttotietoa ja omaakin tahtoa? Markkinat?

 • Jorma Ollila olisi pitänyt pyytää öljylähteen rahoittajaksi Lieksaan.

 • Rahasampoja on vaikea löytää . Saarelaisten perhe löysi sen Honkarakenteesta.

  Hirsitalojen teko on taitolaji.
  https://www.mammuttikoti.fi/

  https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/mammuttihirsi-taloja-markkinoinut-pohjois-suomen-hirsitalokeskus-konkurssiin-40-tyopaikkaa-vaakalaudalla-noin-100-asiakkaan-tilanne-auki/829497/

  Öljyn tekeminen puusta on todistetusti erittäin kallista.
  Tervan teko ei paljon maksa, mutta olematon hiilivetypitoisuus tekee sen jalostamisen käytännössä mahdottomaksi.

  On suorastaan rikollista väittää, että tervasta voitaisiin valmistaa liikennepolttoaineita ja muoveja.

  Ruotsissa tästä on jo varoitettu. Kuitenkin poliittinen tilaus ajaa hanketta eteenpäin.

  "markkinat"  • Anonyymi kirjoitti:

   Valkee korvavalo on vastaava huijaus.
   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005161434.html

   https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/valkee-rahoitti-vaitostutkimusta-kirkasvalon-vaikutuksista-myos-tutkijalla-ja-ohjaajilla-sidonnaisuuksia-kirkasvaloyhtioon/85f3f2d0-4449-3b65-aa06-3de7e87db7c8

   http://oulun1.blogspot.com/2016/12/mediateollisuuden-lahja-asmo.html

   Korruptio, manipulointi ja ahneus.

   "markkinat"

   Pyrolyysinaisen bioöljy ja biohiili kaatui. Myös seminaari mätänee käsiin.

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/185ba335-e3f5-4d1e-86cb-aa8065ca7728

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pyrolyysinaisen bioöljy ja biohiili kaatui. Myös seminaari mätänee käsiin.

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/185ba335-e3f5-4d1e-86cb-aa8065ca7728

   "markkinat"

   Ruotsissa Pyrocell AB:n hallitus ei tiedä todellisuutta.

   https://www.allabolag.se/5591673784/pyrocell-ab

   https://www.merinfo.se/foretag/Pyrocell-AB-5591673784/2kh4z3s-1sc7u/styrelse-koncern

   Preem AB olettaa, että pyrolyysitervaa voitaisiin käyttää jalostamon energialähteenä, vaikka sitä ei voida jatkojalostaa.

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ruotsissa Pyrocell AB:n hallitus ei tiedä todellisuutta.

   https://www.allabolag.se/5591673784/pyrocell-ab

   https://www.merinfo.se/foretag/Pyrocell-AB-5591673784/2kh4z3s-1sc7u/styrelse-koncern

   Preem AB olettaa, että pyrolyysitervaa voitaisiin käyttää jalostamon energialähteenä, vaikka sitä ei voida jatkojalostaa.

   "markkinat"

   Rasvoista ja öljyistä, kuten mäntyöljy ja muut kasvirasvat, eläinrasvat.
   Voidaan jatkojalostaa HVO dieseliksi vetykäsittelemällä ja isomeroinnilla.

   Neste ja UPM on tässä onnistunut hyvin.

   Preem tekee tappiota omalla mäntyöljystä tehdyllä dieselillä.

   https://www.youtube.com/watch?v=t9OCd3nI8s4

   Nyt yrittää: https://www.youtube.com/watch?v=uA_sH0XTpxs
   https://www.skogsaktuellt.se/artikel/60820/snart-kan-det-lyfta-fr-skogs-olja.html

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Rasvoista ja öljyistä, kuten mäntyöljy ja muut kasvirasvat, eläinrasvat.
   Voidaan jatkojalostaa HVO dieseliksi vetykäsittelemällä ja isomeroinnilla.

   Neste ja UPM on tässä onnistunut hyvin.

   Preem tekee tappiota omalla mäntyöljystä tehdyllä dieselillä.

   https://www.youtube.com/watch?v=t9OCd3nI8s4

   Nyt yrittää: https://www.youtube.com/watch?v=uA_sH0XTpxs
   https://www.skogsaktuellt.se/artikel/60820/snart-kan-det-lyfta-fr-skogs-olja.html

   "markkinat"

   Magnus on skeptinen.

   https://www.skogsaktuellt.se/artikel/60820/snart-kan-det-lyfta-fr-skogs-olja.html

   https://se.linkedin.com/in/magnus-matisons-95a8254a

   https://www.ratsit.se/19590906-Magnus_Matisons_Umea/9fMWCow_kwTnwEpghYjLu6IiSKLwFSZFWFUxUWyzITg

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Magnus on skeptinen.

   https://www.skogsaktuellt.se/artikel/60820/snart-kan-det-lyfta-fr-skogs-olja.html

   https://se.linkedin.com/in/magnus-matisons-95a8254a

   https://www.ratsit.se/19590906-Magnus_Matisons_Umea/9fMWCow_kwTnwEpghYjLu6IiSKLwFSZFWFUxUWyzITg

   "markkinat"

   Bill Gates, joka oli maailman rikkain!

   Uskoi myös pyrolyysiin.

   https://www.thestreet.com/story/12108158/1/bill-gates-wildcatting-on-kior.html

   https://vimeo.com/206587344

   Bill Gates menetti KiOR yhtiön konkurssissa miljoonia, mutta hänellä oli varaa hävitä ne.

   "markkinat"  • Anonyymi kirjoitti:

   Kanadan Cote Nordissa sijaitseva puupyrolyysilaitos on kriisissä.
   Tilanne on paha.

   https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=fr&tl=fi&u=https://www.operationsforestieres.ca/biomasse/bioenergie/fiasco-de-bioenergie-ae-cote-nord-a-port-cartier-quebec-doit-intervenir-urgemment-3905

   "markkinat"

   Suuri määrä urakoitsijoista on jäänyt rahatta. Monia asennusliikkeitä on kaatumassa.
   Tilaaja maksoi amerikkalaisille laitetoimittajille ja konsulteille.

   https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=fr&tl=fi&u=https://www.latribune.ca/affaires/factures-impayees-dans-le-dossier-bioenergie-ae-lintervention-de-fitzgibbon-demandee-b41244bb4da40fb42f49ae546019abe4?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

   "markkinat"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Suuri määrä urakoitsijoista on jäänyt rahatta. Monia asennusliikkeitä on kaatumassa.
   Tilaaja maksoi amerikkalaisille laitetoimittajille ja konsulteille.

   https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=fr&tl=fi&u=https://www.latribune.ca/affaires/factures-impayees-dans-le-dossier-bioenergie-ae-lintervention-de-fitzgibbon-demandee-b41244bb4da40fb42f49ae546019abe4?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

   "markkinat"

   Provinssin hallinto kieltäytyy maksamasta.

   https://www.journaldequebec.com/2019/08/12/quebec-refuse-de-se-meler-du-dossier-bioenergie-ae

   Laitos ei pysty tuottamaan. Se on suuri pettymys.

   Aineen arvoksi laskettiin järjetön 1 CAD/litra.
   Tekijät rahasti. Mustapekka jää urakotsijoille /veronmaksajille.

   "markkinat"


Ketjusta on poistettu 112 sääntöjenvastaista viestiä.