Auttakaa r-vikaista

Anonyymi

Hei, olen 18 vuotias poika ja olen kärsinyt koko elämäni r-viasta. Pienempänä se ei haitannut ollenkaan mutta kun kasvoin ja menin yläasteelle ymmärsin ettei se ole niin normaalia ja aloin peittelemään sitä. Aluksi peittelin sitä vain kun olin pois kotoa mutta nykyään en puhu kotonakaan sanoja joissa on ärrä. Ongelma ei ole mistään kielijänteestä kiinni vaan en ole koskaan ymmärtänyt miten täryn saa aikaiseksi. Kävin ala-asteella puheterapiassa mutta siittä ei ollut hyötyä ja sain vasta yläasteen jälkeen kuulla että r ääneet tekemiseen pitää "puhaltaa kielenpäällä" tai jotain vastaavaa. En ymmärrä miten täry tehdään ja miten saan kielen "tärisemään" joten jos löytyisi henkilöitä jotka osaisi auttaa niin olisin iloinen.

2

<50

  Vastaukset

  • Jos on varaa niin kannattaa käydä vaikka yksityisellä puheterapeutilla opettelemassa täryä nyt kun aikuisena haluat asiaa opiskella. Tsemppiä.

  • Oletko ajatellut vain hyväksyä sen, että sanot ärrän hiukan eri tavalla kuin joku muu? Tietysti vaatii rohkeutta olla erilainen. Oletko katsonut sen mainoksen, jossa silloinen missi Lola Odusoga mainosti jotain, en muista mitä, ja siihen mainokseen oli upotettu kamala määrä r-kirjaimia, hänellähän on myös omanlaisensa tapa sanoa r?
   Minä en ajattele noita erilaisia tapoja sanoa jokin kirjain vikoina, ne ovat viehättäviä yksityiskohtia toisen puheessa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Ilman kokemusta suosikkisarjan tähdeksi! Näin Hemmo Karja nappasi roolin Salatuista elämistä – ”Olin näytellyt kiveä!”
  • Playboy-kaunotar Erika Helin tyrmää escort-väitteet: Tarjottu matkoja, rahaa ja vaatteita!
  • Huhhuh, mitä törsäystä! Näin Kim Kardashian ja Kanye West tuhlaavat rahojaan!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   131
   8280
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   2875