Selkärankaisten geneettisen informaation tuplaus - peräti kaksi kertaa

Kreationistit väittävät, ettei evoluutiossa synny uutta geneettistä informaatiota. On kuitenkin vahvaa näyttöä siitä, että selkärankaisten kehityksen varhaisessa vaiheessa, kun selkärankaiset ovat siirtyneet maalle, koko genomi on duplikoitunut peräti kaksi kertaa. Nämä on ajoitettu tapahtuneeksi 550-450 miljoonaa vuotta sitten. [1]

Nämä duplikaatiot ovat potentiaalisesti mahdollistaneet selkärankaisten evolutiivisen menestyksen. "Our results highlight the potential for these large-scale genomic events to have driven the evolutionary success of the vertebrate lineage." [2]

Koko genomin duplikaatiota on tapahtunut monilla muillakin eliöillä, mm. sammakoilla, kaloilla, hiivoilla, lituruohoilla, maissilla ja monilla muilla viljalajeilla. "WGDs have occurred in many lineages, including frogs, fish, yeast, Arabidopsis, and corn and several other crop species , all of which are being studied by modern genomics techniques." [2]

En ala suomentamaan lähteitä, vaan avaan vapaan keskustelun ja jätän tarjolle Wikipedian yleistajuisen artikkelin ja raportin 'Two Rounds of Whole Genome Duplication in the Ancestral Vertebrate'. Raportti on jo suhteellisen vanha, vuodelta 2005, mutta siihen on viitattu kuitenkin kohtuullisen paljon ja nousee hakutuloksissa kärkeen.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sillälailla. Kun evoluutiouskovainen ei kyennyt näyttämään HAVAINNOITUJA tieteellisiä todisteita, siirtyi hän sujuvasti tarujen maailmaan. On lasten iltasatuaika.

      • Geneettinen informaatio on jäljitettävissä. Viitatussa lähteessä tutkittiin nykyään elävien selkäjänteisten (merituppien) ja selkärankaisten (hiirten, pallokalojen ja ihmisten) genomia. Nämä ovat siis nykyään elävien eliöiden genomista saatuja HAVAINTOJA ja niistä tehtyjä analyyseja ja johtopäätöksiä. Johtopäätös on se, että koko genomin duplikoitumista on tapahtunut kaksi kertaa.

        Jos et ymmärrä niin vertaa asiaa Raamatun tutkimiseen. Kun otamme esimerkiksi Genesiksen, Jesajan kirjan, Psalmit, Evankeliumit ja Ilmestyskirjan, huomaamme sielläkin tapahtuneen duplikoitumista. Noilla yhteisillä tekstinpätkillä on yhteinen lähdemyytti, mutta eri kirjoittajat ovat kopioineet niitä eri tavalla, järjestäneet uudelleen, muokanneet ja jättäneet jotain pois. Mutta edelleen yhteistä informaatiota on niin paljon, että voidaan päätellä niiden olevan yhteisestä lähteestä, toistensa kopioita.


      • Anonyymi

        "Kun evoluutiouskovainen ei kyennyt näyttämään HAVAINNOITUJA tieteellisiä todisteita, siirtyi hän sujuvasti tarujen maailmaan."

        E tieteen metodiin läheskään aina kuulu suora havainnointi. Onko tuo havainnoitu nyt uusi kreationistinen mantra? Jos on, niin se osoittaa vain, kuinka kreationismi ajautuu yhä kauemmas tieteellisestä argumentaatiosta. Jos sellaista on ikinä edes ollutkaan?


      • Anonyymi

        "Sillälailla. Kun evoluutiouskovainen ei kyennyt näyttämään HAVAINNOITUJA tieteellisiä todisteita, siirtyi hän sujuvasti tarujen maailmaan."

        Näytähän sinä HAVAINNOITUJA tieteellisiä todisteita luomisesta ja Nooan tulvasta.
        Miksi sana "havainnoitu" pitää kirjoittaa isolla. ROT tekee aivan samaa. Onko kyseessä liturginen sääntö, vai miksi hömelö huutaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sillälailla. Kun evoluutiouskovainen ei kyennyt näyttämään HAVAINNOITUJA tieteellisiä todisteita, siirtyi hän sujuvasti tarujen maailmaan."

        Näytähän sinä HAVAINNOITUJA tieteellisiä todisteita luomisesta ja Nooan tulvasta.
        Miksi sana "havainnoitu" pitää kirjoittaa isolla. ROT tekee aivan samaa. Onko kyseessä liturginen sääntö, vai miksi hömelö huutaa?

        "ROT tekee aivan samaa."

        Todennäköisesti tuo on ROT:n kommentti. Huutele puskista kun ei pysty ottamaan ollenkaan kantaa tähän asiaan. Pelkällä Googlekääntäjällä ei onnistu.


    • Anonyymi

      Informaation lisäys ei ole evoluutiota. Informaatio voi lisääntyä vain mutaatioiden avulla.

      - Kreationisti

      • Anonyymi

        Informaation lisäys on rappeutumista, koska se tapahtuu mutaatioilla.


      • Anonyymi

        Yksi kreationisti sanoo, että evoluutiossa informaation pitäisi lisääntyä. Mutta jos informaatio lisääntyy, toinen kreationisti sanoo, että se ei ole evoluutiota. Kumpi nyt sitten on kreationistien käsitys?


    • Anonyymi
    • Tähän olisi mielenkiintoista kuulla esimerkiksi ROT:n kommentit. Miten niin moni ammattitutkija on tullut johtopäätökseen, että selkärankaisten koko genomi on joskus menneisyydessä duplikoitunut, jopa useita kertoja. Tämä on luonut mahdollisuuden uusien toiminnallisuuksien kehittymiseen eikä kyseessä ole ollut mikään pistemutaatioden kanssa pipertäminen vaan perustavanlaatuinen muutos, joka on todennäköisesti ollut osaltaan vaikuttamassa selkärankaisten menestykseen ja makroevoluutioon.

      Toki aihe on ollut ristiriitoja herättävä, lähinnä kysymyksessä onko duplikaatiot tapahtuneet kerralla vai vähitellen. Näyttää siltä, että 2000 -luvulla 2R hypoteesi on vahvistunut geenikartoituksen kehittymisen myötä.

      • Anonyymi

        Nouskaamme lukemaan Rottodoksinen liturgia torstaiaamulle:

        Kyseessä ei ole VAKAVASTI otettava tiede, eikä tapahtumaa ole HAVAINNOITU tieteellisesti. Lisäksi evoluutiolla ei ole MEKANISMIA, DNA ei SANELE ominaisuuksia, eikä INFORMAATIO lisäänny. Näin Aina ja Iankaikkisesti AAMEN.

        Istukaa.


    • No jos kummallekkin ryhmälle oma hiekkalaatikko, älkää nyt samalla laatikolla riidelkö?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe