Aihe

Pankin neuvo sijoituskohdetta ajatellen

Anonyymi

Remontoitu omakotitalo josta on lainaa noin 64000,00€, kiinnityksiä hieman yli 150000,00

Talo on vuokralla 850,00€ kuukausivuokralla ja on ollut jo useampia vuosia samalla vuokra hinnalla useammilla pidempi aikaisilla vuokralaisilla.

Silloin tällöin joudutaan uusimaan joku kodinkone tms, mutta nekin saa vähentää pääoma verotuksessa, muita kuluja vuokraus kohteesta ei ole.

Kysyin mahdollisuutta käyttää vapana olevia vakuuksia, noin 25000€ mutta pankki henkilön neuvo oli hankkiutua eroon jos vaan joku ostaa, koska on alueella, josta talot eivät tahdo mennä kaupaksi millään hinnalla. Ei mene uudetkaan.

Sillä perusteella talon arvo ei voisi olla kuin alle 100000,00 ja se riittää juuri ja juuri nykyisen lainan vakuudeksi. Suositteli ostamaan vaikka kerrostalo asunnon jostain sijoituskohteeksi :)

Okei, jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä / näkemykseen kiinteistöjen ja asuntojen arvoon liittyen, mutta kuitenkin omasta mielestäni vuokra tuotto en erittäin hyvä, eikä tuollaista kannata todellakaan myydä pois.

Keskustelun jälkeen jäi hieman epätodellinen olo

4

<50

  Vastaukset

  • "Suositteli ostamaan vaikka kerrostalo asunnon jostain sijoituskohteeksi :)"

   pitää olla taitava ja ottaa useista asioita selvää jos aikoo saada 2-3 % enemmän tuottoa kerrostalo-osakkeella. Ja ain on melkoinen riski että asunnon arvo laskee, sijainnin tai kunnon takia.
   Rahastoissa saa helpolla jokainen tekemättä yhtään mitään 5-8 %.

   Asunto-osake on nykyään useilla paikkakunnilla huonompi vaihtoehto kuin rahat pankissa pitäminen. Ainoastaan oma asunto kannattaa ostaa.

   pankki neuvoi ilmeisen oikein, sillä he tietävät moninkerroin enemmän kuin suoraan kertovat. Käyttävät vain tuollatavoin tietoa.

  • Ei ne välttämättä väärässä ollut. Useaan taloon on saanut kiinnityksiä aikanaan enemmän kuin kiinteistön nykyinen arvo on. Voi olla että vuokralaiset maksavat asunnon lainan loppuun ja saat siitä vielä rahaakin. Voi olla että sammuttavat ilmanvaihdon ja saunovat ovi auki kämpän kosteaksi.

  • Ei kannata myydä hyvin lypsävää lehmää. 10200,00€ vuokratuloa vuodessa, siitä max 3060,00€ pääomaveroa, joka pienenee sen mukaan miten on poistoa, hyväksyttävää korkoa ja vähennyksiä. Lisäksi verosta vähenee tarvittavat pienet korjaus ja hankintakulut vuosittain. Isommatkin remontit voi jakaa vähennettäviksi tuleville vuosille.

  • Niin, sillähän ei oiekastaan ole sijoittajan mielestä mitään väliä missä asunto tai talo on, jos se on varma vuokrakohde hyvällä vuokralla ja hinta on vuokratuottoon nähden kannattava. Omakotitalo etenkin on sijoittajan kannalta hyvä, koska osoitteeseen voi tehdä perusparannuksia ja hankintoja jotka nostavat kohteen arvoa siten, että kulut saadaan vehennettyä pääomatulijen verotuksesta ajan kanssa täysimääräisesti.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13597
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   9551