Maapallon ilmasto on kaoottisessa tilanteessa.

Anonyymi

Tätä eivät supertietokoneetkaan osaa todeta, koska muuttujia on mielettömän paljon ja koska tuokin tiedonkäsittely on ihmisen kehittämää. Siis samalla tavoin rakennettua kuin ihmisenkin ajatus. Ilmaston lämpeneminen on vain pienen pieni osa totuudesta. Ääretön määrä toinen toisiaan kumuloivia, täysin tieteellisen tiedon ja analysoinnin ulkopuolella olevia asioita nivoutuu yhteen.

Tuo kaoottisuus on osaksi ihmisen aikaansaannosta ja siihen osaan me voimme vaikuttaa, mikäli ymmärrys riittäisi, tai halu... Muutamassa kymmenessä vuodessa maapallon elinolot käyvät tosi surkeiksi. Ei vain ihmiselle, vaan myös suurimmalla osalle kaikesta elämästä.

Mutta kuten eräs kuuluisa tutkija sanoi " Kaksi asiaa ovat äärettömiä, avaruus ja ihmisen typeryys, tuosta toisesta en ole aivan varma ". Jos haluaisimme, me ihmiset voisimme elää maapallolla sovussa luonnon kanssa vielä pitkään. Voisimme säilyttää sen mikä ihmisyydessä voisi olla arvokkainta, tieteen, taiteen, oman lajimme kehityksen. Mutta ei, me " lisäännymme ja täytämme maan ".

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aloittaja, olet inhottava. Mutta olet niin oikeassa, kuin oikeassa voi olla. Juuri noin asiat ovat ilmaston suhteen, mutta kukaan ei tee oikeita ratkaisuja. Miksi ? Koska ne ratkaisutkin ovat inhottavia, eivätkä sovi poliiittiseen päätöksentekoon.

      • Anonyymi

        Luonto toimii viiveellä, vaikka nyt kaikki epäkohdat korjattaisiin, niin seuraamuksia olisi kuitenkin tulevaisuudessa. Esim. Itämeri, Suomenlahti, vaikka kuormitusta vähennetty, niin aikaisemmat päästöt vaikuttavat ja meri on muuttunut ekosysteemiltään.
        Keski-Euroopan lehtimetsät esim. Ranskassa on hävitetty jo ammoin, on aivan oikein ja jopa olen vahingoniloinen, että valtavat viiniplantaasit kärventyvät kuumuudessa ja muutkin köyhät nurmikot menevät käppyrälle. Olisi kannattanut kunnioittaa ja arvostaa luontoa, mutta ymmärrystä ei ollut ja nyt vuosi vuodelta tilanne tulee pahenemaan. Kun "iskee" muutamien vuosien, jopa vuosikymmenen kuivuus Eurooppaan, niin vellireikää ei suuremmin tarvitse silloin syömisen vuoksi aukoa. Sama tilanne USAssa.


      • Anonyymi

        Poliittinen päätöksenteko ei ratkaise ilmaston monimutkaisia ja erilailla toisiaan kumuloivia ongelmia. Ei ainakaan riittävän ajoissa. Pakon edessä tehdyt ratkaisut ovat vuosikymmeniä, ehkä vuosisatoja myöhässä. Ennakoiminen olisi ollut tärkeää, mutta eihän sitä ole julkisesti voitu esittää. Ja mihin tietoon ennakoiminen olisi perustunut ? Eikös tuossa elispäivänä vilahtanut 100 metrin kokoinen kivi maapallon ohitse ja... se havaittiin vasta 24 tuntia aikaisemmin. Miten osaisimme ennustaa ilmaston monimutkaisia toimintoja, kun emme huomaa tuollaista kivimurikan tuloa. Tuo edellä kerrottu vain opiksi, miten nopeasti ongelmat voivat tulla ihan oikeasti.


      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä siitä, että polittinen päätöksenteko ei pysty tekemään riittävän nopeita ja rajuja päätöksiä. Mutta kuka sitten pystyy ? Mediako, jonka uutiset ovat luokkaa " Kemin asemalla lapsi kaatoi junan ja söi kondyktöörin eväät " tai " TV julkis sen ja sen kotona on kaatunut kirjahylly ja tapaturmassa loukaantui vakavasti perheen 1,5 vuotias kissa".

        Ja sitten tämä päivystävä dosentti-media. Kulloisenkin uutisen vahvistukseksi etsitään samanmielinen tutkija myötäilemään ja todistelemaan oikeaksi toimittajan päässä liikkuneita uskomuksiin perustuvia asioita. Päätöstä ei siis tehdä poliittisesti, eikä medialla ole siihen oikeasti paukkuja, eikä tietoakaan.


    • Anonyymi

      Malleja ja skenaarioita voi tehdä vaikka kuinka paljon. Sitten ihmetellään, kun ei tapahtunutkaan niiden mukaisesti.

      • Anonyymi

        Mikä esimerkiksi on jäänyt tapahtumatta? Mistä esim. nyt ihmetellään, kun ei ole tapahtunut? Teeppä tuossa joutessasi sata mallia ja viisisataa skenaariota, niiden pitää olla tietenkin uusia. Jos kiellettäisiin skenaarioiden "tekeminen", niin eikö silloin olisi kaikki hyvin? Mutta kun ne uhkakuvat eli skenaariot syntyvät kuin pilvi taivaalle eli vähän kaikki on siinä ollut seppänä. Kuka keksi ilmastonmuutoksen tai teki sen, oliko se Arska tai Ville ken ties mallitoimiston omistaja Pieree Kusella?
        Tietyt skenaariot ovat olleet kautta historian ( jota monenlaista) olemassa, kuten erilaiset sodat, asteroidi, meteoriitti törmäys, supertulivuori, tsunami, maanjäristys, kuivuus, tulvat, kukakohan piru on nämäkin kaikki skenaariot mennyt tekemään? ja viellä nyt uudet päälle, kuten tämä ilmastonmuutos, joka itse poikii lisää skenaarioita, vanhoja kuten mm. nälänhätä, veden nousu. Sitten on viellä napasiirtymä, piruako tuomoista skenaariota menee tekemään.


    • Anonyymi

      "In forma futuri " Sem... tuotahan nuo antiikin filosofit harrastivat ja onhan noita tulevaisuuden hahmotelmia osunut hyvinkin kohdalleen. Tässä skenaario asiassa pätee tuo vanha totuus " varmasti on väärää rahaa, mutta se ei tarkoita sitä, että ei oikeaa olisi ". Nytkin varmuudella tiedetään, että maapallo tulee tuhoutumaan... joskus, ja voi olla , että se tapahtuu tuolla aikaisemmin esitetyn murikan tösmätessä maahan, tai sitten ihmisen toiminnan seurauksena, vaikkapa sitten ilmastonmuutoksen. Mutta...varmat asiat kannattaa pyyhkiä pois pöydältä ja yksi varma on maapllon liikakansoittuminen. Ja tuo on tieteellinen totuus ja sinänsä tämän ajan lapsi, mutta parempaakaan meillä ei ole esittää. Joten pitää toimia sen mukaan, mikä on todennäköisintä.

      • Anonyymi

        Skenaariot ovat olemassa, esim. voimakas maahan osuva aurinkomyrsky, sellainen osui Ämerican maahan joskus ja lennätin linjat paloivat, nyt tuho kohdistuisi sähköverkkoon ja internet tuhoutuisi. Aivan koska hyvänsä voi auringossa tapahtua purkaus, joka osuu maapalloon tuhoja tehden, on jopa todennäköistä, että näin tapahtuu, mutta koska? sitä ei voi tietää. Seuraamalla aurinkoa saadaan kuitenkin ennakkovaroitus myrskystä, mutta mitä voidaan tehdä on eriasia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skenaariot ovat olemassa, esim. voimakas maahan osuva aurinkomyrsky, sellainen osui Ämerican maahan joskus ja lennätin linjat paloivat, nyt tuho kohdistuisi sähköverkkoon ja internet tuhoutuisi. Aivan koska hyvänsä voi auringossa tapahtua purkaus, joka osuu maapalloon tuhoja tehden, on jopa todennäköistä, että näin tapahtuu, mutta koska? sitä ei voi tietää. Seuraamalla aurinkoa saadaan kuitenkin ennakkovaroitus myrskystä, mutta mitä voidaan tehdä on eriasia.

        Internetin tuhoutuminen... se olisi hyvä skenaario, samoin tuo sähköjen katkeaminen. Mihin maapallon elämä noita tarvitsee ?


    • Anonyymi

      Aurinkomyrskyille tai kosmisella nopeudella maahan iskeville kappaleille ei voida mitään.
      Väestöräjähdys taas on suoraan ja selkeästi ihmiskunnan aiheuttama ja siten myös ihmiskunnan pysäytettävissä ja vähitellen peruutettavissa.
      Se on todellinen uhka mutta sille ei olla mitään tekemässä, siitä ei edes puhuta.

      • Anonyymi

        Ihmiskunta ei ole yhtenäinen, yhteistä päätäntää, suunittelua ei ole ja siitä johtuu, että ei väestöräjähdystä ole voitu/voida estää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiskunta ei ole yhtenäinen, yhteistä päätäntää, suunittelua ei ole ja siitä johtuu, että ei väestöräjähdystä ole voitu/voida estää.

        Niin ei ole, paitsi Kiinassa. Mutta muualla tuo ei näytä onnistuvan. Väestön määrän rinnalla kulkee myös kulutus henkeä kohden. Sekin pitää saada kuriin.


    • Anonyymi

      mutta jos ja kun aurinko pieraasoo.niin olisiko kerrankin hyvä olla takapuolella.(yö).vai onko tuolla mitään merkitystä.venäjällä palanut miljoonia hehtaareja metsää ja vasta nyt pjutin reagoi armeijan avulla tulta lietsomaan.suomeenkin pitäisi hommata monta sammutuslentokonetta.kun lieskat tulloo rajan yli.

    • Anonyymi

      Sanottakoon heti aluksi, että en nyt yritä mitenkään vähätellä ihmisen aiheuttamia ympäristötuhoja, vaan keskustella faktoista ja saada muiden asiallisia mielipiteitä (tunnepohjalta mölisijät siis älkööt vaivautuko).

      Tätä siis olen mietiskellyt jonkin verran, että eikö kaikille opetettu jo koulussa että on jääkausia ja lämpimämpiä jaksoja? Eli toisin sanoen nythän siis elämme edelleen vasta jääkauden loppua, joten ilmaston kuuluukin hieman lämmetä. Tieteellisestikin katsoen elämme nyt 5. jääkauden taitetta, viimeisen 450 000 vuoden ajanjaksolta tarkastellen, joten siinä nyt ei varmaan pitäisi mitään epäselvää olla.

      Jääkausihan voidaan laskea kestäväksi juuri niin kauan, kun on pysyviä isoja jäätiköitä. Sellaisekse ei toki lasketa korkeita vuorenhuippuja, siellä kun on vähän pakostakin jäätiköitä, eikä ne myöskään sieltä mihinkään ole sulamassa.

      Eli tuon syklisyyden pitäisi olla ihan yleisesti hyväksytty asia, mutta tarkoitetaanko ilmastonmuutoksella nimenomaan juurikin tämän jääkauden loppumisen NOPEUTUMISTA ihmisen toimesta?

      Kuuluuko säätilojen ääri-ilmiöiden lisääntyminen normaalisti ilmaston lämpenemisvaiheeseen?

      • Anonyymi

        No kaipa se kylmeneminen on lämpötilasta johtuvaa. Samoin lämpeneminen. Ja myös nuo ääri-ilmiöt kuuluvat tuohon joukkoon. Ilmaston epävakaus on aivan muuta, kuin nuo edellä luetellut.

        Suurin ja akuutein ongelma on luonnonvarojen riittävyys maapallolla ja siihen kyllä ihminen on syyllinen. Meitä on liikaa ja me kulutamme liikaa.


    • Anonyymi

      Ilmasto on vain yksi pieni tekijä muiden joukossa. Meret, maaperä jne. osittain toki ilmaston vaikutuksesta ovat myös kaaoottisessa tilassa. Ja näihin kyllä ihminen on suurin vaikuttaja. Ihmisellä on aikaa 30-50 vuotta muuttaa radikaalisti toimintaansa, tai sen jälkeen maapallolla sakkaa ihan oikeasti. Ihminen pystyy muuttamaan sen avaruudesta tulevan kivenmöhkäleen rataa, se ei ole ongelma. Kun tapahtuu tuhansia toisiaan kumuloivia muutoksia ilmastossa, niihin emme pysty reagoimaan riittävän nopeasti. Reagoiminen edellyttäisi poliittista päätöstä, ja sitä ei tehdä riittävän nopeasti... tai niinkuin pitäisi , ennakoivasti. Pakon edessä sen tekeminen on myöhäistä. Todistuksen tuosta edellä esittämästäni asiasta voi kuulla tai lukea vaikkapa nykyisen hallituksen ilmastopolitiikan osiosta. Poliittisen puppugeneraattorin tuottamaa retoriikka, ei mitään ratkaisuja asiaan.

    • Anonyymi

      Tehdään alkuun jokusen miljoonan "ilmastoetninen" puhdistus.
      Sitten pakkosterilointeja tietyille alueille.
      Johan alkaa ilmastoahdistus helpottamaan.

      • Anonyymi

        Kyllä niin, jos jokin eliölaji, siis muu, kuin ihminen, tuhoaisi maapalloa ihmisen aikaan saamalla vauhdilla, niin kyllä tuollainen tuholainen poistettasi ekosysteemistä.


    • Anonyymi

      Aloittaja on inhoittava, koska hän kertoi totuuden, jota kukaan ei halua kuulla. Jos nuo supertietokoneetkaan eivät pysty ennustamaan säätä kolmea päivää... edes, niin miten sitten pitkäaikaisia ilmastovaikutuksia. Presidentti Trump on tehnyt suuren ilmastoteon, laittamalla Kiinalaisille tuotteille tullit. Eu voisi seurata perässä, ei enään tuossa törkymaassa tutettuja tuotteita tänne.

    • Anonyymi

      On tuo ilmasto muuttunut joskus aiemminkin ja nopeasti. Siperian ikiroudasta löytyy mammuttien ruhoja , joilla on suussa vihreitä lehtikuusen oksia,sekä vihreää tuoretta ruohoa, mutta lehtikuusia ja nuita ruoholajeja
      kasvaa vain kolmetuhatta kilometriä etelämpänä.

      • Anonyymi

        Niin onkin, on nuo napojen paikat siirtyneet aikaisemminkin. Jos Siperiassa mammutti kuolee syötyään viimeisen aterian ja jää sitten talven tultua ja muututtua kylmäksi pakasteeseen. Ei tuo todista mitään erityisen poikkeuksellisesta lämpötilan muutoksesta. Tuolla Siperian alueella on paljon mikroilmastoja, joissa sää on saattanut pitkään olla lämminta vaikka ympärillä olisi pakkasta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe