Myyjä kieltäytyi

Anonyymi

Todistin Espoossa R-kioskilla tilannetta, jossa maahanmuuttajataustainen, hyvin suomea puhuva nuori mies oli ostamassa tupakkaa. Kassa kysyi henkkareita. Mies näytti henkilökorttiaan, mutta kassa ei hyväksynyt tätä, koska se oli kuulemma vanhentunut kesäkuussa, eikä mies ollut saanut vielä uutta tilalle. Ymmärrän sen, ettei vanhentuneella henkilökortilla voi viipottaa joka paikkaan, mutta jos henkilö on täysi-ikäinen ja omalla kuvallaan korttiin varustettu, miksei hänelle voisi myydä tupakkaa?

11

<50

Vastaukset

 • Näitkö tuon henkilökortin.

  Onhan se tietysti ikävää jos edes joskus ja jossain tilanteessa maahaanmuuttajaa koskee samat lait ja säännöt kun suomalaisia. Ei kuitenkaan kovin usein. Suomalaisella 40 vuotta työtä tehneellä eläkeläisellä rahaa vähemmän käytettävissä kun maahanmuuttajalla.

  • Olet niin oikeassa ! Eniten sapettaa ja kunnolla, että mamuilla on oikeus ilmaiseläkkeeseen tekemättä päivääkään työtä tämän maan eteen , takuueläke on n. 900 € kk ilmaisrahaa ! Suomalaisen siivoojan eläke monien kymmenien vuosien raskaasta työstä on vain pari satasta parempi. Joo, julistakaa vaan vihapuheeksi kaikki sananvapaus ja jokaisen oma mielipide, asenteet ei tule sittenkään muuttumaan !


  • Jotenkin kummasti se kuitenkin laitetaan sen mamun syyksi että hän saa sen minimitulon eikä ongelma ole siinä että se siivooja saa niin hävyttömän vähän. Ei se siivooja saa yhtään enempää rahaa vaikka se mamu saisikin vähemmän.
   Voisitte maahanmuuton kritisoinnin sijaan vaihteeksi syyttää päättäjiä siitä että suomalaisten pienipalkkaisten eläkkeet ovat niin pienet. Päättäjien vika se on eikä maahanmuuttajien.


 • Mene nyt ihmeessä tekemään rikosilmoitus myyjästä ja vaadi vähintään linntuomiota.Voi kiesus teitä suvakkiurpoja eikö teillä ole itsellänne elämää ollenkaan säälittävää vinkumista joka asiasta.

 • Ainoastaan täydellinen idiootti ei hyväksy vanhentunutta henkilökorttia osoitukseksi täysi-ikäisyydestä. Ihan sama, onko kortin haltija savolainen vai nigerialainen.

  Kuvasta katsotaan täsmäävätkö naamat. Sitä pitäisi syynätä, ei kortin päiväystä.

  • miten olis tuo yhdellä päivällä vanhentunut passi tai ajokortti? mitäpä poliisi sanoisi tai rajavartija!
   Olisko he täysiä idiootteja mielestänne. jos jättäisivät hyväksymättä maahantuloa tai autolla ajamista?


 • Mistähän nämä ihmeelliset tiedot maahanmuuttajien eduista ja eläkkeistä? Taitaa olla lähteenä hevosmiesten tietotoimisto?

 • Voinko minäkin nyt nostaa kanteen syrjinnästä ja rasismista kun minulle ei myyty skumppa pulloa alkossa kun henkilökortti oli viikon vanha ?
  Niin olen ihan kantaväestöä

  Hirveää rasismia ja syrjintää

 • "Mies näytti henkilökorttiaan, mutta kassa ei hyväksynyt tätä, koska se oli kuulemma vanhentunut kesäkuussa"

  Aivan oikein kassa toimi. Tupakkaa ostaessa on todistettava ikänsä voimassa olevalla henkilökortilla. Ei omalla tai kenen tahansa muun vanhalla henkilökortilla.

  Noin yleisesti ottaen et taida olla perehtynyt yhtään erilaisiin huijauskeinoihin saada tupakkaa ja alkoholia.

 • Kyllähän suvakin mielestä pitäisi hyväksyä, vaikka olisi tupakka-askin kanteen piirretty tikku-ukko ja syntymä vuosiluku valittavissa tilanteen mukaan. Kun näyttäjä on matu.

 • Oliko kela-gold vai ihan passi tuo henkilöpaperi?? Ajokorttihan ei myöskään enää kelpaa henkilöllisyyden todistamiseen, että ihan passi pitäisi olla

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.