Onko paholainen olemassa?

Onko paholainen (saatana perkele) olemassa ?

Kysymyksessä paholaisen olemassaolosta on leikki kaukana. Tämä henkipersoona on ihmisen ja koko maailman vihollinen numero yksi. Paholainen ei tee hyvää maailmalle.

Saatana (hebr ”satan”) kreik. ”diabolos” ”Lusifer, beelsebul, kiusaaja, lohikäärme” on yhtä totta kuin kaikki Raamatun sana; 2 Piet 1:21).

”Aina kun joku kuulee sanoman valtakunnasta eikä ymmärrä sitä, tulee paholainen ja sieppaa pois sen mikä hänen sydämeensä on kylvetty. Tätä tarkoittaa tien oheen kylvetty siemen;” Matt 13:19.

1 Joh 2:13-14, 5:18; Paholainen on käännetty Raamatussa myös suomenkielen sanalla ”paha.” (kreik. ”poneros”) Paha tekee syntiä ehdoin tahdoin, on ilkeä, paha ja tahtoo vahingoittaa toista. Poneros sanaa on käytetty Raamatussa kuitenkin hyvin laajasti kuvaamaan kaikkea ikävää.

”Diabolos” suom. panetteleva, paholainen; Matt 4:1,3,5,8,11, 13:39, 25:41, Luuk 4:2-3,5,13, 8:12,22:3, Joh 6:70, 8:44, 13:2, Apt 10:38, 13:10, Ef 4:27, 6:1, 1 Tim 3:6-7, 2 Tim 2:26, Tiit 2:3, Hebr 2:14, 1 Joh 3:8,10, Juud 9:4, Ilm 2:10.

Lucifer oli aluksi korkein enkeli, joka tekeytyy vieläkin ”valon enkeliksi.” ”Eikä ihme tekeytyyhän itse saatanakin valon enkeliksi;” 2 Kor 11:3,14.

Lucifer tahtoi Jumalalle ja Kristukselle kuuluvaa arvovaltaa; Jes 14:11-15, Hes 28:12-19. Lucifer viekotteli toimiinsa osan puhtaasta enkelijoukosta. Jumala on antanut aina kaikille luodulleen vapauden valita rakkauden vuoksi; 1 Joh 4:8. Rakkaus on vapaaehtoista ollakseen rakkautta. Pakkovalta ja alistaminen johtaisi rakkauden sammumiseen. Tätä langennutta enkelijoukkoa kutsutaan ”demoneiksi” ja ”pahoiksi hengiksi,” ”riivaajahengiksi” sekä villitseviksi hengiksi;” Juud 6, 2 Piet 2:4, Ilm 12:7-11.
Paholainen heitettiin taivaasta langenneen enkelikunnan kanssa maan päälle; Luuk 10:18, Job 1:6-7, 2:1-2, Sak 3:1-2.

”Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan paholaiseksi ja saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit. Iloitkaa siis taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta- saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää että sen aika on lyhyt;” Ilm12:9,12.

Raamatussa sanotaan koko maailman olevan paholaisen vallassa. Raamatussa paholaista sanotaan myös ”tämän maailman jumalaksi;” 2 Kor 4:4, Joh 14:30, 1 Joh 5:19. Paljon pahaa saa aikaan” tämän maailman jumala; 2 Tim 3:1-5. Kansakuntien selkkaukset vuodattavat verta. Jumala ei sotia siunaa; Joh 8:44.
Synti aiheuttaa kärsimystä. Ihminen on aina synnin tekijä, mutta saatana kiusaaja; 1 Joh 3:10, Mark 12:29-34, 2 Piet 3:3.

Paholainen ei rakasta sellaisiakaan ihmisiä koskaan jotka tahtovat olla paholaisen teoille mieleen. Valkeuden enkeliksi tekeytyvän takana piilee poikkeuksetta aina petos joka merkitsee ihmisen tuhoa ikuisen elämän suhteen; 1 Joh 2:14-17, Ef 6:11, 2 Kor 11:3.

Paholainen ei näe vaivaa turhaan eikä kiusaa niitä jotka paholainen on jo voittanut puolelleen.
”Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii kenet voisi niellä;” 1 Piet 5:8.

”Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa paholaista niin se lakkaa ahdistamasta teitä. Lähestykää Jumalaa niin Hän lähestyy teitä, puhdistajaa sydämenne te synnintekijät, puhdistakaa kätenne te kahtaalle horjuvat;” Jaak 4:7-8.

Viimeisinä aikoina paholainen tekee suuriakin tekoja johtaakseen harhaan ne jotka eivät tunne kirjoituksia;
2 Tim 3:15,4:1-4, Ilm 13, 14:9-13, 2 Tess 2:9.

Saatanan toimintatapoja;
Viekottelee; 1 Moos 3, 1 Kor 7:5, 2 Kor 2:11, 1 Tess 3:5, 1 Kor 6:9-10, 15:33. Villitsee, valehtelee ja sokaisee; 1 Tim 3:7, 2 Tim 2:26, Gal 6:7-8, Haittaa Jumalan työtä; Matt 13:24-52, Mark 4:13-34, Kiusaa; Matt 4:1-11; Mark 1:13, Luuk 4:1-13, 1 Tess 3:5. Paholainen saa ihmisen puhumaan pahaa, panettelemaan, toisesta ihmisestä ja tarkoittamaan pahaa lähimmäiselle. Spiritismi; Jes 8:19, 5 Moos 18:10-12, Apt 19:19.

Jumala ei kiusaa ketään. ”Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä Hän itse kiusaa ketään;” Jaak 1:13.

Jumala tahtoo että ihminen eläisi onnellisena. Onnellisuus ja tasapainoisuus on mahdollinen Jumalan pyhien arvojen kunnioituksessa. Synti aiheuttaa monenlaista kärsimystä näennäisestä hyvyydestä huolimatta. Nautintojen maksimoiminen ja itsekeskeinen elämä ei tuo onnellisuutta. Jumalan rakkauden vaikuttimet ovat eettisesti kestäviä. Jumalan moraalisiveyslaki suojelee ihmistä ja lähimmäistä; 5 Moos 5:1-22, Jaak 1:25, 2:8-13, Matt 5-17-18, Luuk 16:17, 1 Kor 10:33, Hebr 12:14, Ilm 14:12,

Jeesuksessa Kristuksessa ihminen voittaa pahan; 1 Kor 15:57, 2 Kor 2:14, Hebr 2:10, Joh 3:16.


Jatkan alla >>>

50

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatkoa edelliseeni >>>

      Pahan loppu koko universumia ja kosmosta koskien tapahtuu Ilmestyskirjan 20 luvun tapahtumien mukaan. Vanhurskaat saavat palkkansa. Langenneet enkelit ja paholainen tuhotaan lopullisesti. Pahaa ei sen jälkeen enää ole. Sitä ennen jokainen maan ihminen on tehnyt itse valintansa ikuisen elämänsä suhteen elinaikanaan; Ilm 20.

      ”Avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi kun uskovat minuun ja heillä on oleva palkkansa niiden joukossa jotka Jumala on pyhittänyt;” Apt 26:18.

      Jumala rakastaa maailmaa että haluaa antaa maan asukkaille elämän. Jumala loi maan asuttavaksi. Aamen.
      Ilm 21-22.




      Jari Laurila
      28.7.2019

      • Kirjoituksessani on asiavirhe; "Lucifer" ei ole sama persoona kuin paholainen.
        Kristinusko on jostakin omaksunut Lucifer nimikkeen paholaiseksi.
        Ehkä nimitys johtuu mustasta väristä ja hiilihangosta?

        Jos tämä sukupolvi alkaisi väittämään hevosta koiraksi, niin kolmas sukupolvi jo uskoisi että hevonen on koira. ?!


      • Olen sitä mieltä että pikaluettuani kansalaisaloitteen, -kannatan että Raamatun Jeesus uskonnon missiossa on opetettava sukupuolineutraaliton missio -eli avioliitto miehen ja naisen välillä.

        Kuitenkin vaikka en ole lakiin perinjuurin tarkasti perehtynyt, huomautan että uskonnon yhdyskunnilla on oikeus siihen jo olemassa;
        Yhdenvertaisuuslaki; 2 §;
        Soveltamisala
        "Tätä lakia sovelletaan julkisessa ja yksityisessä toiminnassa.
        Lakia ei kuitenkaan sovelleta yksityis- eikä perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan eikä uskonnonharjoitukseen."

        Minusta ei pitäisi olla vinkumista, -yhdenvertaisuuslain 2§ perusteella uskontojen yhdyskunnat ovat yhdenvertaisuuslaista riippumattomia jo nyt.


        Olen itse jag minä elämäni aikana kaksi hyvää oikeustieteen peruskurssia käynyt 1980 ja 2010 luvuilla. Oli ihanaa opiskella nuorten kanssa 55- iässä 70 opintopistettä tämän vuosikymmenen puolessa välissä.

        Opiskelin hallinnon tieteiden alan julkisen johtajuuden asioita, nimenomaan organisaatioiden toimintaa ja hallintopalvelukulttuurimme asioita.
        Kahden vuoden opintokokonaisuudestani jäi yksi kurssi vaille, ja samalla muuttui tutkintorunko, -en ole ollut tutkintoa suorittamassa, vaikka harkitsin että olisin kolmessa vuodessa opiskellut kotonani tehona kahta kieltä pohjaksi saavuttaakseni tutkinnon, -mutta en vanhuuseläkettäni vasten ryhtynyt puuhaan oli väsymystä monesta rasitteesta vielä toipumattakin. Kuitenkin erinomaisia, kiitettäviä ja hyviä arvosanoja kurssitenteistä ja essee kirjoituksesta, ja kokonainen ehjä yliopiston lukukausi meni keskiarvolla kiitettävä , asteikolla 1-5.

        Sain kuitenkin itseni täysijärkisen kirjoihin, kun huumorini on sekoittunut toisinaan johonkin "sielulliseen" -monenlaista tulkitsijaa on ollut johtopäätöksiä tekemässä. Minua vaivasi elämän varsitiellä uupumus, ja uupumuksesta aina poikkeuksetta seuraava masennus,- ei aivosolujen puute, eikä mikään "sielullinen" -Olen rasitteista ollut kaksi uupumusta elämäni aikana kärsinyt.

        61- ikäisenä en ota taakkaa, ja vietän vanhuuseläkkeeni kynnyksellä aikaa, että turpa kiinni kaikki muut. Minä 1/3 elämästäni vietän päiväni vapaassa missiossa. kaikenlaisilta ihmisten johtajaksi ryhtyneiltä, kun en ole työelämässä.



        Rakastan armaan maamme oikeusmoraali-etiikkaa ja hallintopalvelukulttuuriamme, -nämä ovat äärimmäisen hienoja maassamme kansainvälisellä tasolla.

        Armas maa on kuitenkin haavoittuvainenkin tietenkin kyber-uhkien ja maan talouden asioissa.


      • Jaxinhotelli kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että pikaluettuani kansalaisaloitteen, -kannatan että Raamatun Jeesus uskonnon missiossa on opetettava sukupuolineutraaliton missio -eli avioliitto miehen ja naisen välillä.

        Kuitenkin vaikka en ole lakiin perinjuurin tarkasti perehtynyt, huomautan että uskonnon yhdyskunnilla on oikeus siihen jo olemassa;
        Yhdenvertaisuuslaki; 2 §;
        Soveltamisala
        "Tätä lakia sovelletaan julkisessa ja yksityisessä toiminnassa.
        Lakia ei kuitenkaan sovelleta yksityis- eikä perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan eikä uskonnonharjoitukseen."

        Minusta ei pitäisi olla vinkumista, -yhdenvertaisuuslain 2§ perusteella uskontojen yhdyskunnat ovat yhdenvertaisuuslaista riippumattomia jo nyt.


        Olen itse jag minä elämäni aikana kaksi hyvää oikeustieteen peruskurssia käynyt 1980 ja 2010 luvuilla. Oli ihanaa opiskella nuorten kanssa 55- iässä 70 opintopistettä tämän vuosikymmenen puolessa välissä.

        Opiskelin hallinnon tieteiden alan julkisen johtajuuden asioita, nimenomaan organisaatioiden toimintaa ja hallintopalvelukulttuurimme asioita.
        Kahden vuoden opintokokonaisuudestani jäi yksi kurssi vaille, ja samalla muuttui tutkintorunko, -en ole ollut tutkintoa suorittamassa, vaikka harkitsin että olisin kolmessa vuodessa opiskellut kotonani tehona kahta kieltä pohjaksi saavuttaakseni tutkinnon, -mutta en vanhuuseläkettäni vasten ryhtynyt puuhaan oli väsymystä monesta rasitteesta vielä toipumattakin. Kuitenkin erinomaisia, kiitettäviä ja hyviä arvosanoja kurssitenteistä ja essee kirjoituksesta, ja kokonainen ehjä yliopiston lukukausi meni keskiarvolla kiitettävä , asteikolla 1-5.

        Sain kuitenkin itseni täysijärkisen kirjoihin, kun huumorini on sekoittunut toisinaan johonkin "sielulliseen" -monenlaista tulkitsijaa on ollut johtopäätöksiä tekemässä. Minua vaivasi elämän varsitiellä uupumus, ja uupumuksesta aina poikkeuksetta seuraava masennus,- ei aivosolujen puute, eikä mikään "sielullinen" -Olen rasitteista ollut kaksi uupumusta elämäni aikana kärsinyt.

        61- ikäisenä en ota taakkaa, ja vietän vanhuuseläkkeeni kynnyksellä aikaa, että turpa kiinni kaikki muut. Minä 1/3 elämästäni vietän päiväni vapaassa missiossa. kaikenlaisilta ihmisten johtajaksi ryhtyneiltä, kun en ole työelämässä.



        Rakastan armaan maamme oikeusmoraali-etiikkaa ja hallintopalvelukulttuuriamme, -nämä ovat äärimmäisen hienoja maassamme kansainvälisellä tasolla.

        Armas maa on kuitenkin haavoittuvainenkin tietenkin kyber-uhkien ja maan talouden asioissa.

        Em .lisäksi päivitin 1980 luvun kaupallista tutkintoani yhdellä isolla kurssilla jossa oli kolme osaa; liiketoiminnan johtaminen, sisäinen ja ulkoinen (operatiivinen ja yleinen) laskentatoimi ja markkinointi. Yleiskursseja mm. filosofian perusteet ja tietojen hakua koskevaa, yms. pikkukursseja.

        Kotitarpeiksi pärjäillään.

        Minulla on eläkepäivilleni harrastuksiani, joissa aika kuluu paremmin kuin huonon akan kanssa, ja tai jossakin tusinan johtajan alaisena.

        Olen hankkinut takavuosina paljon hyvää tietoa Raamatun asioista, yli vuosikymmenen aika vierähti Raamatun aktiivisessa oppimisessa kotikonstein kirjallisuuden, pienien kurssien, ja muun tiedon hankinnan parissa. Kirjoittelen maallikon näkökulmaa Raamatun sellaisista kysymyksistä mikä tavallisia urbanisoituneita taviksi ja porkkananviljelijöitä vaivaa ja kiinnostaa Raamatun kysymyksissä.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Jos Jumala on kaikkitietävä ja kaikkivaltias, niin paholainen on vain hänen luomansa ja hallitsemansa tonttu ihmisten pelotteluun. Miksi semmoisesta pitäisi keuhkota?

      • Anonyymi

        Se paholainen asuu siellä Jarin hostel ei ole kivaa katsottavaa.


      • Anonyymi

        Saatana kykenee pilaamaan kaikkivaltiaan suunnitelmia. Se on aika erikoinen oppi, Jobissa saatana on vielä ihan täysin Jumalan käskyteltävissä ja Jumala sekä saatana leikkivät Jobin elämällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatana kykenee pilaamaan kaikkivaltiaan suunnitelmia. Se on aika erikoinen oppi, Jobissa saatana on vielä ihan täysin Jumalan käskyteltävissä ja Jumala sekä saatana leikkivät Jobin elämällä.

        Jos saatana pystyy pilaamaan kaikkivaltiaan suunnitelmia, niin... öööhh, silloin kaikkivaltias ei taidakaan olla kaikkivaltias, vai mitä? Nyt pitäis hihhulien aika pahasti säikähtää, jännäksi menee pelit!


      • Anonyymi

        Ne jotka ajattelee Saatanan olevan Jumala, tykkää ottaa peppuun vähän väliin. Tuntuuko hyvältä? Jännäks menee pelit! ;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne jotka ajattelee Saatanan olevan Jumala, tykkää ottaa peppuun vähän väliin. Tuntuuko hyvältä? Jännäks menee pelit! ;)

        Ai jaa, -- Minä olen perseestä neitsyt, ja kaikki minun ystäväni ja kaverini vuosikymmenien varsilla ovat seurassani säilyneet persiestään neitsyeinä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne jotka ajattelee Saatanan olevan Jumala, tykkää ottaa peppuun vähän väliin. Tuntuuko hyvältä? Jännäks menee pelit! ;)

        En ole solminut kummankaan sukupuolen perseen reikään ainuttakaan suhdetta koskaan. - En yhdyntää en oraalista -omaanikaan koskaan.

        Miehet jotka "tykkäävät ottaa tai antaa peppuun" ovat -61 ikävuoteen mennessä solmineet lukuisia perseen reikään perustuvia suhteita, joista osa pitkäkestoisia.

        - En ainuttakaan jag minä koskaan-.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne jotka ajattelee Saatanan olevan Jumala, tykkää ottaa peppuun vähän väliin. Tuntuuko hyvältä? Jännäks menee pelit! ;)

        En ole elänyt yhdessäkään homorakkaus-suhteessa elämäni aikana, enkä ole tehnyt ainuttakaan aloitetta homorakkaus-suhteen solmimisesta.

        Ihan vaan hissukseen hilijooksensa poikamiehenä jag minä mieluimmin yksin kuin parisuhteessa naisiin joita en rakasta parisuhteen merkityksessä.

        On helpompaa laskea vähät varat yksin, kuin huonossa parisuhteessa tapella vuodesta toiseen muutaman lantin käytöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos saatana pystyy pilaamaan kaikkivaltiaan suunnitelmia, niin... öööhh, silloin kaikkivaltias ei taidakaan olla kaikkivaltias, vai mitä? Nyt pitäis hihhulien aika pahasti säikähtää, jännäksi menee pelit!

        "Jos saatana pystyy pilaamaan kaikkivaltiaan suunnitelmia, niin... öööhh, silloin kaikkivaltias ei taidakaan olla kaikkivaltias, vai mitä? Nyt pitäis hihhulien aika pahasti säikähtää, jännäksi menee pelit!"

        Niinpä niin. Merkillistä etteivät uskovat kykene tajuamaan uskonsa perusajatuksen mahdottomuutta.

        Uskovat kyllä pyrkivät jotenkin jalostamaan tuon mahdottomuuden vain "ongelmaksi" ja puhuvat teodikean ongelmasta. Ongelma tuntuu paljon paremmalta kuin mahdottomuus ja eletään siinä harhassa että sillä voisi olla joku ratkaisu, mutta ei ole.


    • Anonyymi

      Kiitos sitaateista. En jaksa tarkastaa niitä raamatusta mutta pidän niitä totena. Sinun kannattaisi lukea Nicky Cruzin kirja:"Paha paholainen". Siitä löytyy yllättävän paljon tietoa Saatanasta ja sen metkuista.

      • Anonyymi

        Ne saatanan metkut on viime kädessä jumalan metkuja.


      • Anonyymi

        Eli ajattelet niin että Jumala valitsee vain tietyt ihmiset Taivaaseen ja tietyt ihmiset Helvettiin? Kaikki ihmiset niittää sitä mitä kylvää. Minun mielestä Jumala antaa kaikille mahdollisuuden päästä Taivaaseen. Se on vain niin että esimerkiksi ateisti valitsee mieluummin Helvetin kuin Taivaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli ajattelet niin että Jumala valitsee vain tietyt ihmiset Taivaaseen ja tietyt ihmiset Helvettiin? Kaikki ihmiset niittää sitä mitä kylvää. Minun mielestä Jumala antaa kaikille mahdollisuuden päästä Taivaaseen. Se on vain niin että esimerkiksi ateisti valitsee mieluummin Helvetin kuin Taivaan.

        Minä olen ateisti enkä valitse mitään kehitysvammaisten keksimiä vaihtoehtoja.
        Joku hiekkakansan Egyptissä jalostama paska ei ole pohjoismaiselle ihmiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli ajattelet niin että Jumala valitsee vain tietyt ihmiset Taivaaseen ja tietyt ihmiset Helvettiin? Kaikki ihmiset niittää sitä mitä kylvää. Minun mielestä Jumala antaa kaikille mahdollisuuden päästä Taivaaseen. Se on vain niin että esimerkiksi ateisti valitsee mieluummin Helvetin kuin Taivaan.

        Ateisti ei varsinaisesti valitse mitään helvettiä, vaan heiltä puuttuu usko Jumalaan. Aika paljon ihmisiä on siis menossa helvettiin edes että olisivat kuulleet Jumalasta. Osa taas on kuullut jostain toisista jumalista, eikä heilläkään ole valintaa kun ovat syntyneet väärään paikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli ajattelet niin että Jumala valitsee vain tietyt ihmiset Taivaaseen ja tietyt ihmiset Helvettiin? Kaikki ihmiset niittää sitä mitä kylvää. Minun mielestä Jumala antaa kaikille mahdollisuuden päästä Taivaaseen. Se on vain niin että esimerkiksi ateisti valitsee mieluummin Helvetin kuin Taivaan.

        "Eli ajattelet niin että Jumala valitsee vain tietyt ihmiset Taivaaseen "

        Siihen malliinhan uskovat opettavat: Pelastavaa uskoa ei pysty omin päin hankkimaan vaikka miten yrittäisi vaan uskon antaa Jumala joillekin lahjaksi. Eikä suinkaan läheskään kaikille. Jumala siis valitsee tietyt ihmiset taivaaseen.


    • Anonyymi

      Saatana asuu siellä missä jumalakin, uskovaisen kieroutuneessa mielessä.

    • Anonyymi

      Saatana on absoluuttisen egoismin, eli itsekeskeisyyden idea, sekä epätotuus. Jumala on täten absoluuttisen altruismin idea ja absoluuttinen totuus. Kun ihminen puhuu absoluuttista totuutta, hän puhuu jumalan suulla. Kun ihminen puhuu epätotuutta, hän puhuu saatanan suulla. Hankalaa on tietää varmaksi, onko puhe totta vai ei. Epätiedon levittäminen totuutena on vahingoittamista ja katsoisin uskontojen olevan tarttuvia mielisairauksia. Maailman kärsimykset johtuvat ihmisten ymmärtämättömyydestä ja luonnon ilmiöistä, kuten esim. tulivuoren purkauksista, eikä jostain satuolennosta, joka huvikseen maailmaa piinaa. Eli kyllä, saatana on olemassa, se vain on väärin käsitetty.

      • Anonyymi

        Ilman kristinuskoa ei ole tietoa hyvästä ja pahasta. Eläisimme Orwellianismin alla ja kaikki käyttäytyisi kuin robotit valvontayhteiskunnassa. Kyllä tämäkin tapahtuu tulevaisuudessa. Jumala ja ainoastaan Jumala näkee miksi näin tapahtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman kristinuskoa ei ole tietoa hyvästä ja pahasta. Eläisimme Orwellianismin alla ja kaikki käyttäytyisi kuin robotit valvontayhteiskunnassa. Kyllä tämäkin tapahtuu tulevaisuudessa. Jumala ja ainoastaan Jumala näkee miksi näin tapahtuu.

        Sellaistahan se on jumalattomassa Japanissa. Kukaan ei tiedä hyvästä eikä pahasta, täysin kaoottinen maa.


    • Saatanan suurin huijaus on se, kun hän teeskentelee, ettei häntä ole olemassa.

      • Anonyymi

        Onneksi tommonen fiksu aina hoksaa saatanan kommervenkit!


      • Anonyymi

        Se hiiri meni jo huomasitko.


      • Anonyymi

        Kovin huonosti piileskelee, jos 2 miljardia ihmistä sen on piileskelyn tiedostaneet. Tai 3,6 miljardia jos lasketaan muslimitkin. Melkein puolet ihmiskunnasta on siis varuillaan saatanasta.


    • Anonyymi

      Saatanan valtionpäämiehiä melkein joka maassa tänään , yks hullukin ostamassa Gröönlantia :(

    • Anonyymi

      paholainen on olemassa ja sen nimi on allah ja antikristuksen nimi on muhamet. ne elävät eräiden ihmisten ajatuksissa ja päivittäisissä teoissa. tämä lienee käynyt jo selväksi tyhmillekin ihmisille

    • Anonyymi

      Te olette isästä perkeleestä

      Efesolaiskirje:
      4:6 yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

      Jeesuksen opetuksia:

      Matteuksen evankeliumi:
      23:9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa.

      Johanneksen evankeliumi:
      8:44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

      10:30 Minä ja Isä olemme yhtä.

    • Anonyymi

      Olen aina kunnioittanut rehellisiä uskovaisia, Paavaliakin kristittyjen todellisen herran tunnustaneena.:
      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.#
      Muista, että Paavali ei herrastaan eroa saanut joten se ollenee edelleen kristittyjen herra.:
      2. Kor. 4:4 -- Myös Saatana on 'tämän maailman jumala'#
      https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.html
      ---
      Pahuuden sielunvihollisuuden herra on saatana jota jumalana palvellaan kristittyjen toimesta mm jesuiitat, vapaamuurarit, saatanan palvojat ja kristityt ovat eksytyttyjä uskomaan sitä herraa jumalaksi ja ovat laittomuuden historiallaan herra saatanan todistaneet jumalakseen.
      ---
      Sitävastoin se saatana joka Jeesusta kiusasi ja raahasi paikasta toiseen on pelokkeeksi keksittyä sopaskaa.

    • Anonyymi

      En tiedä.
      Saatana on kristittyjen jumalista yksi.
      Kristityt harvemmin uskoa Saatanaansa tuovat esille, mutta toisella tavalla ajattelijoita kristitty siunaa Saatanan nimiin.

    • On olemassa Paholainen, Perkele sekä Saatana kaikki kolme.
      Kristus tuli pelastamaan syntisiä sekä tekemään sovintoa Jumalan ja Saatanan välille. Hän sovitti tämän maailman ja sen ruhtinaan Isän Jumalan kanssa ja niin lopulta Kaikki mitä on luotu näkyvää tai näkymätöntä kootaan Kristuksessa yhdeksi.

      Esim. Hare Krishna liikkeen julkaisemissa pyhissä kirjoituksissa on paholaiselle, perkeleelle ja saatanalle omat roolinsa ikään kuin he olisivat sovussa Isän Jumalan kanssa ja tehneet sovinnon.

      Itse asiassa VT:n apokryfinen kirja antaa käsityksen, että Saatana oli alunperin Juudan kuninkaan Manassen luoma henkinen epäjumala. Tuo Manasse oli kovin väkivaltainen ja tuhoava voima ja hänestä siis kumpusi esiin oppi Saatanasta. Ja myös kyettiin luomaan kaldealaisten tavoin henkinen avatar, jolle annettiin saatanan nimi.

      Kaldealaiset kykenevät luomaan henkisiä avatar hahmoja jopa Jehova Jumalasta yms. Kaiken kaikkiaan raamattu on peliä ja harhaista sen tähden, että tosi elämästämmekin on tullut pelkkää peliä ja harhaa.

      Erilaiset maailmankastomukset ja maailmankuvat taistelevat keskenään paremmuudesta ja johtajan asemasta. Toivotaan, että kultuurievoluutio vie maailmankuvaamme alati kohden parempaa suuntaa, vaikka pahat elukat menevät pahuudessa yhä pidemmälle ja ovat kaiken hyvän vihollisia.

      • Anonyymi

        "Kristus tuli pelastamaan syntisiä sekä tekemään sovintoa Jumalan ja Saatanan välille."

        Juutalaisuudessa Saatana on enkeli joka toimii tuomarina ja on Jumalan palvelija. Ainoastaan noudattaa Jumalan käskyjä vt:ssä. Jeesuksen ei tarvitse tulla sovintoa tekemään kun Saatanan toiminta on ollut täysin moitteetonta ja kuuliaista.


    • Anonyymi

      Entäs jos ei olekkaan vain yksi paholainen vaan useita ja monta!
      Ei kristittyjen laittomuuksia, satojen miljoonien tappamisia jne yksi pahplainen ehdi tekemään. Ja onhan niitä laittomuuksia rikoksineen muitakin:
      Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
      "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."
      herra jumalan käskyn seurauksista esimerkkejä suomalaisittain...
      Lainattua tekstiä:
      "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)
      -
      Näihin laittomuuksiin; raamatun Jumala ja Jeesus ei ole lupaa tai käskyä antanut:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
      Noitavainot nykyaikana
      Vielä nykyään joissakin vahvasti taikauskoisissa ja perinteisiin nojaavissa yhteisöissä harjoitetaan noitavainoja. Nykyajan vainot vaativat tuhansia ihmishenkiä vuosittain.[14] Etelä-Afrikan pohjoisosassa jopa satojen noidiksi epäiltyjen ihmisten uskotaan saaneen surmansa noitavainoissa 1990-luvulla.[15] Kamerunissa järjestetään noitaoikeudenkäyntejä, joissa syytetty voi saada tuomion noitatohtorina esiintymisestä. Lynkkausjoukot ovat polttaneet elävältä tuhansia ihmisiä Tansaniassa, Keniassa ja Zimbabwessa 1990-luvulla. Noitavainot ovat jatkuneet myös vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Keniassa väkijoukot polttivat 11 noidiksi epäiltyä miestä ja naista toukokuussa 2008. [16] Nigeriassa noin 5000 lasta on hylätty kymmenessä vuodessa vanhempien karkottaessa heidät noitina. Lapsia on syytetty avioeroista, sairauksista, onnettomuuksista tai työn menetyksestä.[17] Afrikan noitavainojen syyt ovat usein myös poliittiset, sillä vaikutusvaltaiset noidat ja noitatohtorit ovat yleensä uudistusten jarruina. Pastorit saavat myös lisämainetta paljastaessaan uusia "noitia." Vuonna 2010 Haitilla tapettiin 45, joita syytettiin koleran levittämisestä voodoon avulla.[18]"

    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolminaisuusoppi

      "Kolminaisuusoppi on muotoiltu Athanasioksen uskontunnustuksessa. Kolminaisuusoppia pidetään kristinuskon vähimmäisvaatimuksena: ne yhteisöt, jotka eivät hyväksy kolminaisuusoppia, lasketaan kuuluviksi kristillisen uskon ulkopuolelle."

      Athanasioksen uskontunnustus määrittelee yhtenäisen kristinuskon sisällön, mutta ei sano helvetistä tai paholaisesta sanaakaan. Jos joku noiden olemassaoloon uskoo, on pelkkä pakana eikä kristitty.

      Samoin jos joku sanoo uskovansa kolminaisuuteen, ja lisäksi myös Ukko ylijumalaan, Tapioon ja Tuonelaan, kyseessä on pelkkä pakana eikä kalevalankristitty.

      Ahtiin, Tapioon, Tuonelaan, paholaiseen, helvettiin tai kosmiseen buddhaan uskovat kaikki ovat yksiselitteisesti pakanoita, eivät kristittyjä, vaikka eivät kieltäisikään kolminaisuutta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei ole paholaista olemassa,tyhmyyttä kyllä löytyy, ja .vajavaisia,harhaan johdettuja ihmispoloisia .

    • Anonyymi

      Jeesus nimitti Pietaria perkeleeksi. Siinä yksi vihje, että sana on vain käsite, jota on käytetty ties milloin, ties kenestäkin. Alunperin saatanaa tarkoittava sana tuli hepreasta. Jumala lähti saatanaksi Bileamin tielle. Käännöksessä lukee: vastustajaksi.

      https://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt0422.htm

      Onko tarpeellista kuvitella jotain Jumalasta erillisiä saatanoita, että on jokin otus saatana isolla S:llä?

    • Anonyymi

      En ole varsinaisesti uskonnollinen ihminen, mutta olen silti "kohdannut" paholaisen lukuisia kertoja. Kaikissa kulttuureissa tunnetaan pahat henget, enkä osaa sanoa mikä sitten on totuus näistä hengistä. Ovatko ne langenneita enkeleitä, kuolleiden ihmisten henkiä vai mitä?

      Paholaisen suurin valhe on se, ettei sitä ole olemassa. Onko sitten olemassa jokin pääpaholainen vai ovatko nämä pahat henget samanarvoisia, sitä en osaa sanoa.

      Miksi Jumala antaa paholaisen tehdä mitä se haluaa? Aika outo juttu. Paholainenhan pitä tuomita rangaistukseen tai tuhota se kokonaan. Ehkä Jumala antaa paholaisellekin aikaa tehdä parannus tai sillä on jokin muu tärkeä tarkoitus. Pahat hengetkin pelkäävät kuitenkin Jumalaa.

      Tämä on asia joka pitää kokea, muuten siitä ei tiedä. Paholainen tosiaankin haluaa usein piilottaa itsensä ja siksi sitä on vaikea tunnistaa. Itse olin tässä suhteessa jonkinlainen poikkeus. Olen kokenut mm. kielillä puhumista ja "henkisoittamista" Mikä tarkoittaa sitä, että henki alkaa soittaa kauttasi. Mm. Eric Clapton on kertonut samalaisesta ilmiöstä Cream yhtyeessä 1960-luvulla. Kielillä puhumiseni on ollut sellaista, että olen sanonut jotain vieraalla kielellä. Englantia Venäjää ja Saksaa. Kieliä , jotka ovat olemassa. Ei siis sitä uskovien mongerrusta, josta ei saa mitään selvää, eikä se muistuta edes oikeaa kieltä, vaan enemmänkin lapsen jokellusta.

      Olen sitä mieltä, että nykyihmisen, joka luottaa tieteeseen yli kaiken, olisi hyvä tietää, että nämä henget ovat olemassa, eivätkä ole siis mitään satulentoja. Nämä henget voivat aiheuttaa meille kaikenlaista ikävää, kuten psyyken ongelmia. Ehkä näiden henkien aika alkaa olla lopuillaan ja ne voidaan kukistaa vain jos tiedämmme niiden olemassaolon ja vaikutuksen.

    • Anonyymi

      Jobin kirjassa kerrotaan, miten Jumala antoi saatanalle käskyn lähteä Jobia rääkkäämään. Oli ihmetekoja, kuten tulen lankeaminen taivaasta. Mutta Job syytti Jumalaa. Että Jumala oli se, joka häntä rääkkäsi. Lopulta Jumala myönsi Jobin puhuneen oikein. Vertailun vuoksi:

      Job:
      1:16 Hänen vielä puhuessaan tuli toinen ja sanoi: "Jumalan tuli iski alas taivaasta, sytytti palamaan lampaat ja palvelijat ja kulutti heidät. Vain minä yksin pelastuin kertomaan tämän sinulle."

      - Tämä siis sanottiin sen jälkeen kun "saatana" oli lähetetty vaivaamaan Jobia.

      2.Tessalonikalaiskirje:
      2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
      2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
      2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä

      Psalmit:
      72:18 Kiitetty olkoon Herra Jumala, Israelin Jumala, ainoa, joka ihmeitä tekee.

      • Anonyymi

        Raamatun vertauskuvallisia tarinoita, kuten Jobin kirja, ei ole tarkoitettu kirjaimellisesti ymmärrettäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun vertauskuvallisia tarinoita, kuten Jobin kirja, ei ole tarkoitettu kirjaimellisesti ymmärrettäväksi.

        Mistä olet keksinyt tuollaisen tarinan, että Jobin kirja on vain vertauskuvallista? Ja mitä sitten? Mitä aioit viestilläsi sanoa? Kun se kuulosti jotenkin merkityksettömältä tuhnulta.


      • Anonyymi

        Raamattu on satua.


    • Anonyymi

      Mites sen Jumakan hyvyyden laita mahtaa olla, kun Hän uhkaa ajaa kaikki häntä palvomattomat ikuiseen tuleen? Mikä lienee osuus ihmiskunnasta tällä kadotuksen tiellä, yli 90:n varmastikin mennään. En pitäisi tälläistä kaikkivaltiasta varsinaisena rakkauden edustajanakaan.

      • Anonyymi

        Onko se Jumalan vika jos ei valmis ruoka kelpaa, saat sinäkin ihan vapaasti kuolla nälkään käsi jääkaapin rivassa ja ovi kiinni.

        onko se Jumalan vika sekin.

        onko tyhmyyskin Jumalan vika häh?


    • Anonyymi

      Juutalainen vanhan testamentin apokryfikirja Gedolath Moshe mainitsee että helvetin ruhtinaan nimi on Nasargiel.

      "Nasargiel sanoi Moosekselle, "mene katsomaan, kuinka pahantekijät ovat helvetissä, ja kuinka heitä poltetaan." Hän sanoi hänelle, "en minä voi sinne mennä." Hän sanoi hänelle, "Jumalan kirkkauden läsnäolon valkeus lepää edelläsi, älä pelkää, helvetin tulella ei ole sinuun valtaa." Niinkuin sanottu on, "vaikka minä vaeltaisin kuoleman varjon laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa" (Ps.23:4). Mooses meni ja näki pahantekijöitä; puoliksi tulta ja puoliksi lunta, ja madot nousivat ja laskivat heidän ruumiitaan pitkin. Heidän kaulansa olivat tulipatsaita, ja kadotuksen enkelit löivät heitä, antamatta heille lepoa. Heistä on kirjoitettu, että "niiden mato ei kuole eikä niiden tuli sammu" (Jes.66:24). Mooses kysyi Nasargielilta sanoen, "mitä nämä ovat tehneet?" Hän sanoi hänelle, "tämä on avionrikkoja. Tällä oli seksuaalinen suhde kuukautistilassa olevan naisen kanssa. Tällä oli suhde oman sisarensa kanssa. Tällä oli suhteita miesten kanssa. Tämä on epäjumalanpalvoja. Tämä vuodatti järjettömästi verta. Tämä kirosi isäänsä, tai äitiään, tai opettajaansa. Tämä taas sanoi olevansa jumala, niin kuin tekivät Nimrod, faarao, Nebukadnessar, Hiiram Tyyron kuningas ja heidän kaltaisensa." Mooses kysyi Nasargielilta, "mikä tämän paikan nimi on?" Hän sanoi hänelle, "Tit ha'jaaven". Hän näki pahantekijöitä, jotka varastivat sitä lunta ja laittoivat sitä kainaloihinsa astuessaan sisään helvettiin. Tämä on sitä, mitä meidän opettajamme ovat sanoneet (rauha heidän muistolleen); pahantekijät eivät tee parannusta helvetin portillakaan.
      Sen jälkeen Mooses nousi pois helvetistä ja sanoi, "olkoon sinun tahtosi, oi Herra, minun Jumalani, ja minun isieni Jumala, että pelastat oman kansasi, Israelin, tästä paikasta." Jumala sanoi Moosekselle, "Mooses, minä en ole puoleellinen, enkä ikinä lahjottavissa. Se, joka tekee hyvää, on oleva Eedenin puutarhassa, ja se, joka tekee pahaa, on oleva helvetissä", niin kuin sanottu on, "minä, Herra, tutkin sydämet ja koettelen sisimmän" (Jer.17:10 RK)."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      77
      2325
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1801
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      170
      1689
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1412
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1408
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1281
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1158
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1094
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe