Tässä kirjoitus muutaman vuoden takaa

Anonyymi

https://keskustelu.suomi24.fi/t/9743788/lansi-turunmaaparainen

Länsi-Turunmaa/Parainen
Cromarod
22.3.2011 10:06

Onko kukaan Länsi-Turunmaalla, lähinnä Paraisten kunnassa, asuva koskaan uskaltanut sanoa, miten helvetin kehittymätön paikkakunta tämä on.
Paikkakunta, joka ainoastaan kulkee takaperin ajassa. Paraisilla oli kymmenkerta enemmän palveluja n. 70-luvun puoliväliin. Keskustassa tavarataloja, asusteliikkeitä, kahviloita/ruokaravintoloita, sähköliikkeitä, toimiva linja-auto liikenne jne. Nyt siellä ei ole mitään. Ei edes sitä uimahallia, jota on luvattu ja ei luvattu lähes kuusikymmentä vuotta. (Uimahallin paras peruste miksi sitä ei tarvita, tänä aikana, on -> yli 700km rantaviivaa. Montakohan kilometriä ahvenanmaalaisilla on? Siellä nyt kuitenkin on uimahallit ja kylpylät.)
Parainen liitti itseensä kuntaliitoksella, Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön. Uskoisin, että nuo neljä kuntaa olisivat tulleet toimeen paremmin ilman tätä helvetin takapajulaa. Parainen imee vain verorahat noista kunnista, palveluista puhumattakaan. Ei sen puoleen, että niitä palveluja olisi Paraisten suuntaan lisääntynyt, ei vaineskaan.
On aivan sama, mitä täältä tarvitset, sitä et saa. Varsinkin kunnalliselta puolelta. Jos sinulla on tuttu (lue sukulainen) kaupungin virastoissa,mihin tarvitset kaupungin lupaa, pelaa homma. Viikonloppuisinkin jos kunnallistekniikka pettää tai joku muu, soita Kaarinaan. Muutenkin saat soittaa aina Kaarinaan. Jos tarvitset TK-palveluksia, saat todennäisesti huononlääkärin. Se on monta kertaa nähty, aivan liian monta. Samoin on vanhusten huollon laita, todella kehnoa ja ala-arvoista. Hammaslääkäri palvelut ovat aivan perseestä. Keskusta on tyhjä ja autio, kaikki paikat kiinni, paitsi juottolat.
Parainen kuvittelee olevansa jotain erityistä kun se järjestää Rowlit tapahtumiaan avolouhoksessa, silloin kun se sallitaan tai on maalaispirssi joka toinen vuosi. Muutenhan sinun pitää kuulua johonkin seuraan, saadaksesi jotain... siis yleensä jotain.
Ai niin onhan ne rakentanut tänne rautatiesillan "suntin" yli, tosin en tiedä miksi sellainen ruma, mitään sanomaton kävelysilta piti rakentaa?? Kun muut kävelysillat ovat kauniita valkoisia. Kaiken lisäksi vielä helvetin ylihintainen ja ruma tämä saaristotielle näkyvä silta on. Nyt on vielä tämä uusi sisäinen linja-auto kuljetus, jonka aikataulut ovat täysin perseestä, on kokeiltu aikaisemminkin. Taas saadaan yhtä kannattomaksi. Paraisilla ei ole muuta hyvää kuin suht pieni rikollisuus ellei rattijuoppoja lasketa rikollisiksi. Paluu muuttajana olen helvetin tyrmistynyt tähän kuntakehitykseen. Ja pois lähden heti kun se on mahdollista, syy miksi olen täällä, ei taas kuulu muille.
Parainen tai Pargas herää jo ja alkakaa kehittää palvelujanne. Vähän sassiin kans... On muuten ainoa paikkakunta, jossa ei ole vuokra-asuntoja. Ne kun haluavat vain rikkaita asukkaita, että kauginjohtaja alaisineen pääsisivät lihomaan.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/9743788/lansi-turunmaaparainen

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä tuohon ole enää mitään lisättävää.. toivottavasti kirjoitus osuu kuin nyrkki silmään syyllisiä tai niitä henkilöitä jotka ovat ammattitaidottomuudellaan tai muiden vaikuttimien takia saaneet asiat tähän malliin...

    • Anonyymi

      Ja lisätään...nuoret ja nuoret aikuiset tekee jatkuvasti itsemurhia, päiväkodeista kaikki paitsi yksi homeessa...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe