Ymmärtäminen ja kuuleminen ovat kaksi eri asiaa

Anonyymi

Kuin puhuisi seinille tai kuuroille korville ovat suomalaisia sanontoja, jotka kuvaavat sitä, että ihmisen kuunteleminen on valikoivaa. Oma ideologia, mistä onkaan peräisin, ohjaa omia ajatuksia. Suuremmassa yhteydessä puhutaan ryhmätyhmyydestä ja "koodista", jota viljellää mm. yhdysvallan merijalkaväen sotilaselokuvissa. Koodit ohjaavat vapaamuurareita, sosiaalidemokraatteja, skinejä ja moottoripyöräjengiläisiä. "Kaveria ei jätetä" oli koodi Suomen käymissä sodissa Venäjää vastaan, joissa tsuhna jätti kaverinsa hankeen tai suomättäälle, suomalaiset eivät.

Kaveria ei jätetä, ryhmää ei petetä,,, voi olla pahimmillaan totuuden peitelyä. Tehtyjä rikoksia voidaan vähätellä ja antaa asioiden mennä huomioimatta. Paikallispolitiikka on väkisin sellaista. Hangossa RKP ja SDP äänestävät sisällään samalla tavalla. Puolueiden sopiessa keskenään voitto on varma, koska tätä nykyä näiden ryhmien osuus on 60% äänimäärästä. Käytännössä RKP:n pomo ja SDP:n pomo voivat keskenään sopia, miten asia viedään läpi. Paikallislehdistö kuittaa asian kirjoittamalla, että enemmistö oli asian puolesta. Enemmistö? Oikeasti voi olla, että vain 20% oli asian kannalla, mutta pelkuruus olla eri mieltä ja koodi varmistavat, että puoluepomojen mielipide voittaa. Puuttuu rohkeutta olla omaa mieltä. Miksi menee politiikkaan, jos joutuu sielläkin nyökyttelemään ja tekemään samoin kuten kotona eli miten vaimo määrää? Kysymys on rohkeuden puutteesta, pelkuruudesta.

Suomalainen ei usko ennenkuin näkee. Miten se liittyy asiaan? Eräs kunnallispoliitikko tunnusti, että äänesti aikanaan muiden mukana Furuvikeniin suunniteltua golf-kenttää vastaan. Ei tiennyt asioista, mutta nyt kun kävi golf-kentällä, niin totesi, että nehän ovat loppujen lopuksi aika hienoja alueita!

Samanlainen tietämättömän ja peesaajan asenne on tuonut meille laajenevan sataman ja rekkarallin aivan kaupungin keskustaan, alikulkutyömaan, joka kestää vuosikausia ja yksityisasuntoja turismin kehittämiselle varatulle hotellitontille. Sama asenne varmistaa, että Hankoon ei ole rakennettu uimahallia. Uskallus olla eri mieltä puuttuu. Meidän porukka... meidän koodi, kuulen jotain, mutta minun ei tarvitse sitä kuunnella ja ymmärtää.

Joku kalastaja uskaltaa. Samoin vasemmistoliiton edustaja. Miksi he ovat eri mieltä? Ovatko he tyhmempiä kuin ne 60%, jota kutsuu itseään ja jota Hangon lehti peesaa "enemmistöksi". Tehtaanniemen kaava runnottiin viime kerralla täpärästi läpi, koska vain rkp:n äänesti yhtenäisesti. Entäpä, jos kaikki olisivat uskaltaneet äänestää omantunnon mukaan? Silloin ei olisi ainakaan tarvinnut kaataa kaavaa hovissa. Herää kysymys, eikö peesaajilla ole omaatuntoa? Vai onko koodi tärkeämpi kuin omatunto?

Sitten kun lainsäädännöllä varmistetaan, että koodia ei saa käyttää, että kaikki asiat pitää päättää omantunnon mukaan, kuten perustuslain sananvapaus tarkoittaa, niin asiat menevät paremmin... tai kuten vaimo määrää...

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

        On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
        Maailman menoa
        416
        8854
      2. Nyt ahdistaa

        Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
        Valkeakoski
        241
        6384
      3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

        Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
        Maailman menoa
        334
        2305
      4. Valkeakosken tappo

        "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
        Henkirikokset
        12
        1926
      5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

        Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
        Tv-sarjat
        9
        1677
      6. Laita viestiä?

        Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
        Ikävä
        95
        1633
      7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

        https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
        Sinkut
        183
        1265
      8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

        Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
        Ikävä
        187
        1263
      9. Olen ollut ikävä, tiedän

        ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
        Ikävä
        77
        979
      10. Olet seksikäs nainen

        Olet seksikäs nainen
        Ikävä
        48
        954
      Aihe